|
|
#2131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Jeśli chodzi o ciuszki to tak średnio bo w końcu to facet, ale jego podejście do Blanki i do mnie jest na szóstkę ! ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ale miałam wczoraj sytuację... jak mężowi opowiadałam to się śmiał , no bo w sumie na ogól to trochę śmiesznę jest ale ja horror przeżyłam. A mianowicie rzecz działa się podczas załatwiania się Jakieś 2 dni nie robiłam kupy i nagle wczoraj wieczorem poczułam wielką potrzebę , więc pędem poszłam do kibla ,siadam i nic, a jelita mi prawie rozrywa , więc zaczęlam "przeć" no i coś się ruszyło ale tylko trochę potem jakieś 15 min siedziałam i nie mogłam się ruszyć , zrobiło mi się słabo, pobladłam, w oczach czarne mroczki i poczułam taki ból jakby mi całe krocze(kochane słowo) popękało. w wyobraźni miałam juz scenę ze rodzę główkę, na prawdę byłam przerażona , a to tak strasznie bolało. Kiedyś czytałam gdzieś że właśnie jakaś kobieta poczuła chęć na kupe a urodziła dziecko... na szczęście u mnie skończyło się szczęsliwie ale strachu się najadłam co niemiara, no a dupa do tej pory boli Może powinnam zmienić dięte czy co, aczkolwiek nigdy nie miałam az takiego problemu z zaparciami. |
|||
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos czuje ze jak sie urodzi to bedzie smigal w tatowych butach |
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeszcze nie zamówiłam na razie rozmyślam tyle tych kolorów że łoooooo!Cytat:
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
lenova, trzeba dbać o jelitka w ciąży(dużo błonnika, ciemne chleby, musli a i maślanka z ogórkiem kiszonym działa
)jak ja rodziłam to wszystkie laski w szpitalu miały hemoroidy od zaparć tylko kurde ja nie wiedziałam co się dzieje ja mam to szczęście,że do wc po 2 razy dziennie chodzę, znam laske co potrafi się przez 1,5 tygodnia nie załatwiać- byłam z nią na nartach i tak ma na wyjazdach nie wspomne już o tym,że caly wyjazd do dupy z tego powodu bo chcesz a nie możesz |
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, kupiłam je jakiś czas temu, nawet pisałam wam, że jestem b. zadowolona. Mam czarne i szare - te wzięłam bo mam już dużo czarnych. Z minusów to czarne niestety obłażą za to te szare o dziwo są extra na pewno też obłażą ale tego nie widać![]() marsi jaki wózek kupiłaś? edit. już doczytałam
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia kiedy osiągnie wagę ok 6 kg, żeby wejść w następny przedział pieluszek i co za tym idzie ile mniej więcej pieluszek zużyje do tego czasu.Nie chcę też kupować pieluch z tej samej firmy, bo nie koniecznie muszą podpasować mojemu dziecku. Myślę, że kupię 1 opakowanie Babydream (rozmiar 2) i te Huggies z Allegro.
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma co kupować za dużo newborn, bo nigdy nie wiadomo, jakiej wielkości będzie dziecko. A może szybko się zrobią za małe czy zbyt płytkie? Zawsze można na bieżąco dokupować.
|
||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mialam zaparcia, wkurzajaca to sprawa no i bolesna tez sie martwilam czy dzidziowi nie zaszkodze ale od momentu jak jestem na diecie to zaparcia jak reką odjął! z taka czestotliwoscia to ja do kibelka nie chodzilam nawet przed ciążą!
|
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za jakiś czas poszłam drugi raz i to było dopiero coś. Jelita skręcały mi się na wszystkie strony, ledwo siedziałam na kiblu, zaczęło mi się zbierać na wymioty. Od razu pomyślałam o porodzie, że jeśli ból jest jeszcze silniejszy to ja chyba podziękuję Na szczęście w końcu poszło to co miało pójść i od razu poczułam ulgę ![]() Aha Aga wczoraj dostałam legginsy - też z tyłu są trochę krótsze, ale mi akurat w ogóle to nie przeszkadza. Fajny materiał, rozmiar też dobry, także jestem zadowolona
|
||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Moodd to najnowszy model- nie ma ich jeszcze używanych, TZ chciał go bardzo ale ta spacerówka mi się średnio podobała a konkretnie pałąk w kształcie litery T,
zakładam,że moje dziecko będzie wielkim koniem jak Samuel więc pewnie długo by mi nie posłużyła a wózek dorwałam z ogłoszenia
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na wiecej zdjec
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa, ja też ostatnio pisałam,że u mnie zwiastunem porodu była całonocna sraczka ![]() a fakt,że jak ma się skurcze parte to masz wrażenie że się zaraz po łokcie obrobisz dlatego mimo wszystko zalecam lewatywe przed porodem moja koleżanka puściła przy TZ na sali, wydaje mi się to mało przyjemne ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
śliczna jesteś |
||
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak byłam mała to miałam piasek na nerkach, nigdy nie zapomną tego bólu, kiedy go rodziłam... nie chcę już ![]() dziewczyny, dzięki za rady! zadzwoniłam do gina, powiedziałam co i jak, powiedział, że być może to tylko wiązadła macicy, bo teraz jest okres wzmożonego wzrostu ale lepiej, żeby to skontrolować, mam być u niego o 14 20 więc zobaczymy... boję się szczerze powiedziawszy, jestem pesymistką zawsze i wszędzie, więc tym bardziej...
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-10-10 o 12:24 |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zaraz zmykam, TZ wyjechał w delegacje,wraca jutro teściowa ostatnio strasznie dziwnie mnie traktuje więc zabieram mojego Misia ze szkoły i jedziemy się gdzieś powłóczyć po mieście, pogoda widzę ładna zjemy sobie jakiś dobry obiadek w knajpeczce i w nosie mam dziś wszystko no i wogóle to mam straszną ochotę iść do opery |
|
|
|
|
#2149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Neti Ale piękna fototapeta-ta fuksjowa
Pstryczek Ty to się masz z tymi dolegliwościami Cytat:
Przecież córcia go będzie interesować, o to się nie martwie. Co to są bordery? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękna jesteś Mama![]() Maluchna I pewnie w takich chwilach wiesz po co wykonujesz swoją pracę-cudowne uczucie Piękny wiersz![]() Wrzucam jak spodnie przerobiłam, gdzieś się tam kotka wcisnęła, takie ma parcie na szkło ![]() I idę drzwi malować-będę takie białe drzwi ( szalone lata 90) malować z efektem drewna- zobaczymy czy coś z tego będzie...
|
||||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdolna jesteś
|
|
|
|
|
#2151 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/30szt-podklady-pop...703753950.html Kupiłam u nich wkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki wielorazowe siatkowe. Ja kupowałam z firmy Hartmann, ale mają też chyba tene. Kupowałam na ich różnych aukcjach, ale za przesyłkę płaciłam raz za kuriera, kontakt jest ok, szybko odpisują na maila. Od zamówienia zaraz miałam na drugi dzień wszystko. Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem jak to z tym tyciem jest, każdy chyba ma inaczej. Ja obecnie jestem w 28 tygodniu i od początku przybrałam 8 kg. Co do obwodu brzuszka to ja mam obecnie 87 cm. Co do chusty to ja nie planuje kupować.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-10-10 o 12:36 |
|||
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla sprawdzenia Huggiesów ilość idealna ![]() Mi się udało kupić wkładki w poniedziałek. Kupiłam 2 opakowania.
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki,
My z TŻtem myślimy nad używanym wózkiem,tylko wypowiedźcie się oba to TAKO i kobiety mi do jutra trzymają..: 1) http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...1680;r:4;s:182 2)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-sl...4f3bee7d;r:;s: |
|
|
|
#2154 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() suzi31 pięknie wyglądasz ![]() marsi fajnie, że już wózek masz z głowy i to za taką cenę ninagg z tych kompletów to bierzemy pod uwagę jeszcze piaskową żyrafę ajć zbieram się do szpitala po wypis bo jeszcze nie odebrałam, aleee mi się nie chceeeee
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki, widze, ze z zakupami zescie sie strasznie rozszalaly
No ale dla mnie to tej juz najwyzsza pora, zeby wszystko powoli kompletowac. Wiekszosc rzeczy juz mam, brakuje tylko kilku drobiazgow no i najwazniejszego... imienia dla Corci suzi pieknie wygladasz! marsi za wozek. A w tej cenie masz tez gondole i adaptery? Jesli tak to tym wieksze brawa. Prawdziwa okazja Maluchna ja tez sie wzruszylam. Widac, ze dzieciaki Cie bardzo lubily. Pewnie i do swojego bedziesz miala super podejscie w takim razie meduzza jaka profesjonalna robota Bardzo fajnie
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide zabrac sie za obiadek, dzisiaj rybka bedzie
|
#2157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też myślałam o tej lewatywie ale się boje tego, bo nigdy nie miałam czegoś takiego i nie wiem jak to się robi nawet. MIałam kiedyś" lewatywe Ucha" to wkładali mi taka strzykawkę jak się masę na tortach wyciska i pchali mi zimną wodę w ucho, to w dupę też tak samo??? |
||
|
|
|
#2158 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem że on tez jest zmęczony bo po pracy cały czas coś robi w domu lub koło domu dlatego ja nie jęcze przy byle bólu ale wczoraj czułam się tragicznie ... ale co tam jakoś trzeba iść do przodu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No piłkę to może i kupi córze ale jak jestesmy w sklepie to ogląda koleki, samochody sterowane i wzdycha że przecież dziewczynce tego nie kupi. U mnie też nie ma Cytat:
Prezenty od klasy śłiczne, a wierszyk słodki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A o co chodzi z tym traktowaniem przez Teściową, jak możesz oczywiście napisać ?? Cytat:
, skąd brałas ten pas elastyczny ??Śliczny brzuszek
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Twój TŻ mnie czasem zadziwia. Piłkę można kupić dziewczynce, tak samo sterowany samochód - ja się bawiłam czymś takim, jak byłam mała... Kurde, przecież dziewczynki nie są gorsze. |
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sa gorsze ale on marzy o symu z ktorym będzie na motorze jeździł, gwoździe wbijał itp... a tu mu się druga dziewczyna trafiła...rozczarowany troche chłop...ale co mu zrobisz...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Do tego od kilku dni intensywnie remontuje nasze pokoje, żeby tylko zdążyć z malowaniem do narodzin córci. 
.

)
, kupiłam je jakiś czas temu, nawet pisałam wam, że jestem b. zadowolona. Mam czarne i szare - te wzięłam bo mam już dużo czarnych. Z minusów to czarne niestety obłażą za to te szare o dziwo są extra

Za jakiś czas poszłam drugi raz i to było dopiero coś. Jelita skręcały mi się na wszystkie strony, ledwo siedziałam na kiblu, zaczęło mi się zbierać na wymioty. Od razu pomyślałam o porodzie, że jeśli ból jest jeszcze silniejszy to ja chyba podziękuję 
jak byłam mała to miałam piasek na nerkach, nigdy nie zapomną tego bólu, kiedy go rodziłam... nie chcę już 

22.05.2008