Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 11:57   #2131
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Moim zdaniem, faceci są na tyle inni, niż kobiety, że czasem nie rozumieją, że niektóre uwagi nas dotykają i wkurzają...

A mój wręcz przeciwnie - wszystko go interesuje, wyszukuje promocje w sklepach, porównuje ceny pieluch itp itd, ostatnio pomagał mi w praniu i suszeniu ciuszków... Do tego od kilku dni intensywnie remontuje nasze pokoje, żeby tylko zdążyć z malowaniem do narodzin córci.

A wczoraj obiecał mi, że dzisiaj zrobi mi masaż stóp i pomaluje paznokcie u nich. (ciekawe, jak mu to wyjdzie, bo plastyk z niego żaden, ale liczą się chęci ).
Mój też na szczęście jest bardzo kochany, pomaga mi dużo w domu i w ogóle wspiera mnie i pociesza jak mam dół.
Jeśli chodzi o ciuszki to tak średnio bo w końcu to facet, ale jego podejście do Blanki i do mnie jest na szóstkę !

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
pochwalę się

zamówiłam wózek
mieliśmy z TZ jechać po nowy ale powiem Wam,że znalazłam okazję za 800 zł

a nowy ten co mi się podoba kosztuje 3700 więc jestem happy

normalnie rozczuliłaś mnie

mimo iz mój TZ to "prawie" ideał, to zazdroszczę Ci- masz skarba w domu

zrób tak- otwórz kompa, notatnik i zacznij pisać
ja wczoraj jak zobaczyłam co mi potrzebne o maly włos nie osiwiałam

w SuperPharm- to takie małe pudełeczko startowe na szpital idealne
Aż się boje zaczynać to pisać...

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Wracając do wczorajszego wieczoru z klasą to było cudownie. Niejedna scena wzruszeń, wszyscy mówili (mamusie uczniów również), że jak na początek 6 miesiąca to malutki brzunio mam i w ogóle, że chłopak będzie, bo ładnie wyglądam, ale oczywiście będzie Ola. Zobaczcie co od klasy dostałam, a jak przeczytałam wiersz, to łzy samoczynnie pociekły.

Przed chwilą dostałam wiadomość od TŻta, że wszystkie egzaminy zaliczone.
wzruszyłam się

Dziewczyny ale miałam wczoraj sytuację... jak mężowi opowiadałam to się śmiał , no bo w sumie na ogól to trochę śmiesznę jest ale ja horror przeżyłam.
A mianowicie rzecz działa się podczas załatwiania się
Jakieś 2 dni nie robiłam kupy i nagle wczoraj wieczorem poczułam wielką potrzebę , więc pędem poszłam do kibla ,siadam i nic, a jelita mi prawie rozrywa , więc zaczęlam "przeć" no i coś się ruszyło ale tylko trochę potem jakieś 15 min siedziałam i nie mogłam się ruszyć , zrobiło mi się słabo, pobladłam, w oczach czarne mroczki i poczułam taki ból jakby mi całe krocze(kochane słowo) popękało. w wyobraźni miałam juz scenę ze rodzę główkę, na prawdę byłam przerażona , a to tak strasznie bolało. Kiedyś czytałam gdzieś że właśnie jakaś kobieta poczuła chęć na kupe a urodziła dziecko... na szczęście u mnie skończyło się szczęsliwie ale strachu się najadłam co niemiara, no a dupa do tej pory boli
Może powinnam zmienić dięte czy co, aczkolwiek nigdy nie miałam az takiego problemu z zaparciami.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:02   #2132
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
OO ja może tz wyśle po ten zestaw do SP a on dokładnie tak smao wygląda????

Przeglądam allegro i w oko wpadły mi
http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-usz...672656169.html taki rożek
http://allegro.pl/ala-i-as-kolorowe-...700428790.html przybornik, chociaż nie wiem czy to takie przydatne??? jak myślicie?
http://allegro.pl/ala-i-as-kolorowe-...700427231.html i ochraniacz na łóżeczko, do tego materacyk kocyk kupie a potem będę myslec o pościeli

Marsi a jaki wózek kupiłaś?? pochwal się
Ja przybornik kupuję, bo mi moja kuzynka polecała.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:03   #2133
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

No a z usg jestem bardzo zadowolona, Filip zdrowy, wszystko w porządku. Waży ok.950g, nawet zmierzył stópkę i ma już 4,5cm nasz kochany wielkolud chciałam Wam wrzucić film z usg, ale trwa ponad 8min i ma ponad 500mb i nie da się :/ . lekarz nawet nagrał jak serduszko bije porobię zdjęcia z tego filmiku to coś później wrzucę
o kurcze, ja jak mialam usg genetyczne 1,5 miesiaca temu to młody juz wtedy mial stopke 4 cm.
cos czuje ze jak sie urodzi to bedzie smigal w tatowych butach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:04   #2134
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
bokeh super to co wkleiłaś. dodałam sobie do zakładek na później jak dojdę już do tego etapu zakupów A jakie kolorki wybrałaś jeśli chodzi o rożek i o ochraniacz? Co do przybornika to sama się właśnie zastanawiam czy jest potrzebny czy nie..

No jeszcze nie zamówiłam na razie rozmyślam tyle tych kolorów że łoooooo!
Cytat:
dokładnie tak samo- jest w pudełku
w moim SP leżał na najniższej półce

a wózek kupiłam czerwonego Quinny Buzza o którym już tyle mówiłam
jak przyjdzie to wrzuce zdjęcie
a buzz to juz ten najnowszy model??? skąd za tyle go wytrzasłaś
Stary 2012-10-10, 12:04   #2135
marsi11
Zakorzenienie

lenova, trzeba dbać o jelitka w ciąży(dużo błonnika, ciemne chleby, musli a i maślanka z ogórkiem kiszonym działa )
jak ja rodziłam to wszystkie laski w szpitalu miały hemoroidy od zaparć
tylko kurde ja nie wiedziałam co się dzieje

ja mam to szczęście,że do wc po 2 razy dziennie chodzę,

znam laske co potrafi się przez 1,5 tygodnia nie załatwiać- byłam z nią na nartach i tak ma na wyjazdach

nie wspomne już o tym,że caly wyjazd do dupy z tego powodu bo chcesz a nie możesz
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:05   #2136
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Przyszły mi dzisiaj legginsy z tej aukcji: http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...676055495.html . Kupiłam dla mnie i dla mamy po 2 pary w kolorze czarnym, legginsy są SUPER. Nie widać tyłka (tzn nie prześwitują ani trochę), są grube, miękkie, bardzo wygodne (w ogóle nie cisną ani nie spadają z brzuszka). Bardzo fajnie wyglądają, faktycznie ciepłe i milutkie w środku. Mam 168cm wzrostu i M170 są idealne długością, nie są opięte, takie w sam raz. Mama ma 160cm, M164 też dobrze na niej leżą. Także polecam. Cena bardzo dobra wg mnie. Czuję, że będę w nich śmigać do zajeżdżenia.
ja też je polecam, kupiłam je jakiś czas temu, nawet pisałam wam, że jestem b. zadowolona. Mam czarne i szare - te wzięłam bo mam już dużo czarnych. Z minusów to czarne niestety obłażą za to te szare o dziwo są extra na pewno też obłażą ale tego nie widać

marsi jaki wózek kupiłaś?
edit. już doczytałam

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:06   #2137
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile kupujecie tych pampersów newborn 1? Ja się zastanawiam, czy nie lepiej zacząć od 2, bo i tak są od 3-6 kg. Znając ostatnie pomiary, wagę mnie jak się urodziłam oraz innych maluchów z naszej rodziny, to wychodzi, że mała będzie miała ok. 4 kg.
Czytałam gdzieś, że noworodek zużywa dziennie około 10 pieluszek - nie wiem na ile to prawda Nie mam pojęcia kiedy osiągnie wagę ok 6 kg, żeby wejść w następny przedział pieluszek i co za tym idzie ile mniej więcej pieluszek zużyje do tego czasu.

Nie chcę też kupować pieluch z tej samej firmy, bo nie koniecznie muszą podpasować mojemu dziecku. Myślę, że kupię 1 opakowanie Babydream (rozmiar 2) i te Huggies z Allegro.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:06   #2138
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Tak na szybko wklejam tu zdjęcie, resztę umieszcze w klubie, ale to już za 1-2 tyg. jak będę miała po retuszu

To oczywiście jestem ja
Fajna laska z Ciebie.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile kupujecie tych pampersów newborn 1? Ja się zastanawiam, czy nie lepiej zacząć od 2, bo i tak są od 3-6 kg. Znając ostatnie pomiary, wagę mnie jak się urodziłam oraz innych maluchów z naszej rodziny, to wychodzi, że mała będzie miała ok. 4 kg.
Ja kupuję 1 paczkę, bo tak mi wszystkie znajome mamy doradziły. Potem już te mini czy jak im tam (te, co w Biedronce mają przedział 3-6kg, bo newborny to 2-5kg). Nie ma co kupować za dużo newborn, bo nigdy nie wiadomo, jakiej wielkości będzie dziecko. A może szybko się zrobią za małe czy zbyt płytkie? Zawsze można na bieżąco dokupować.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:07   #2139
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ulalalalalal, ale dziunia jesteś fajna...
potwierdzam!

Stary 2012-10-10, 12:08   #2140
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
lenova, trzeba dbać o jelitka w ciąży(dużo błonnika, ciemne chleby, musli a i maślanka z ogórkiem kiszonym działa )
jak ja rodziłam to wszystkie laski w szpitalu miały hemoroidy od zaparć
tylko kurde ja nie wiedziałam co się dzieje

ja mam to szczęście,że do wc po 2 razy dziennie chodzę,

znam laske co potrafi się przez 1,5 tygodnia nie załatwiać- byłam z nią na nartach i tak ma na wyjazdach

nie wspomne już o tym,że caly wyjazd do dupy z tego powodu bo chcesz a nie możesz
No ja ogólnie tez tak mam że przynajmniej raz lub 2 razy dziennie, tylko teraz te 2 dni mi się takie zdarzyły, nie wiem od czego to. Dzisiaj już jest lajcik
Stary 2012-10-10, 12:10   #2141
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny ale miałam wczoraj sytuację... jak mężowi opowiadałam to się śmiał , no bo w sumie na ogól to trochę śmiesznę jest ale ja horror przeżyłam.
Jakieś 2 dni nie robiłam kupy i nagle wczoraj wieczorem poczułam wielką potrzebę , więc pędem poszłam do kibla ,siadam i nic, a jelita mi prawie rozrywa , więc zaczęlam "przeć" no i coś się ruszyło ale tylko trochę potem jakieś 15 min siedziałam i nie mogłam się ruszyć , zrobiło mi się słabo, pobladłam, w oczach czarne mroczki i poczułam taki ból jakby mi całe krocze(kochane słowo) popękało. w wyobraźni miałam juz scenę ze rodzę główkę, na prawdę byłam przerażona , a to tak strasznie bolało. Kiedyś czytałam gdzieś że właśnie jakaś kobieta poczuła chęć na kupe a urodziła dziecko... na szczęście u mnie skończyło się szczęsliwie ale strachu się najadłam co niemiara, no a dupa do tej pory boli
Może powinnam zmienić dięte czy co, aczkolwiek nigdy nie miałam az takiego problemu z zaparciami.
no, dla kogos z boku to moze byc smieszne ale nie dla Ciebie...
ja tez mialam zaparcia, wkurzajaca to sprawa no i bolesna
tez sie martwilam czy dzidziowi nie zaszkodze ale od momentu jak jestem na diecie to zaparcia jak reką odjął!
z taka czestotliwoscia to ja do kibelka nie chodzilam nawet przed ciążą!

Stary 2012-10-10, 12:12   #2142
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Wracając do wczorajszego wieczoru z klasą to było cudownie. Niejedna scena wzruszeń, wszyscy mówili (mamusie uczniów również), że jak na początek 6 miesiąca to malutki brzunio mam i w ogóle, że chłopak będzie, bo ładnie wyglądam, ale oczywiście będzie Ola. Zobaczcie co od klasy dostałam, a jak przeczytałam wiersz, to łzy samoczynnie pociekły.
Wzruszające

Cytat:
W niedzielę miałam podobną sytuację. Wieczorem zaczął boleć mnie brzuch, czułam jakby jelita mi się skręcały. Poszłam raz do łazienki, ból nie do zniesienia i nic Za jakiś czas poszłam drugi raz i to było dopiero coś. Jelita skręcały mi się na wszystkie strony, ledwo siedziałam na kiblu, zaczęło mi się zbierać na wymioty. Od razu pomyślałam o porodzie, że jeśli ból jest jeszcze silniejszy to ja chyba podziękuję Na szczęście w końcu poszło to co miało pójść i od razu poczułam ulgę

Aha Aga wczoraj dostałam legginsy - też z tyłu są trochę krótsze, ale mi akurat w ogóle to nie przeszkadza. Fajny materiał, rozmiar też dobry, także jestem zadowolona

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:13   #2143
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a buzz to juz ten najnowszy model??? skąd za tyle go wytrzasłaś
Moodd to najnowszy model- nie ma ich jeszcze używanych, TZ chciał go bardzo ale ta spacerówka mi się średnio podobała a konkretnie pałąk w kształcie litery T,
zakładam,że moje dziecko będzie wielkim koniem jak Samuel więc pewnie długo by mi nie posłużyła

a wózek dorwałam z ogłoszenia
Stary 2012-10-10, 12:14   #2144
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Tak na szybko wklejam tu zdjęcie, resztę umieszcze w klubie, ale to już za 1-2 tyg. jak będę miała po retuszu

To oczywiście jestem ja
sliczna jestes czekam na wiecej zdjec

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:17   #2145
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też na szczęście jest bardzo kochany, Kiedyś czytałam gdzieś że właśnie jakaś kobieta poczuła chęć na kupe a urodziła dziecko...

taaa, ja też ostatnio pisałam,że u mnie zwiastunem porodu była całonocna sraczka

a fakt,że jak ma się skurcze parte to masz wrażenie że się zaraz po łokcie obrobisz
dlatego mimo wszystko zalecam lewatywe przed porodem

moja koleżanka puściła przy TZ na sali, wydaje mi się to mało przyjemne

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Hej

To oczywiście jestem ja
dopiero teraz zauważyłam
śliczna jesteś
Stary 2012-10-10, 12:18   #2146
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Moodd to najnowszy model- nie ma ich jeszcze używanych, TZ chciał go bardzo ale ta spacerówka mi się średnio podobała a konkretnie pałąk w kształcie litery T,
zakładam,że moje dziecko będzie wielkim koniem jak Samuel więc pewnie długo by mi nie posłużyła

a wózek dorwałam z ogłoszenia
aaa to jak mam być szczera mi się bardziej podoba buzz, w tym mood to ta spacerówka wygląda jak łupinka orzeszka, nie wygląda to na komfortowe dla dziecka.
Stary 2012-10-10, 12:21   #2147
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zadzwon do gin poradzi Ci co masz robic
Ten ból to jest takie kłucie ? Mozesz stapac na nogę? i czy sie nasila? Mialas kiedys problem z nerkami? Ja tak mialam i to byl atak koloki nerkowej, jak ktos mial problemy z nerkami, ja mialam tylko malutki kamyczek to nerki sie odezwa na 99% tak mi mowiono w szpitalu a czesto nawet jak nikt nie mial zadnych problemow to w ciazy zdaza sie ze ma bo nerki sa obciazone bardzo. Zadzwon bedziesz spokojniejsza, bo te uplawy mnie zaniepokoily.
naprawdę to mogą być nerki? :O tak, mogę normalnie chodzić, tylko że boli... ale bardziej biodro lewe czy jajnik, ja już sama nie wiem co mnie boli ale coś na pewno jak byłam mała to miałam piasek na nerkach, nigdy nie zapomną tego bólu, kiedy go rodziłam... nie chcę już

dziewczyny, dzięki za rady! zadzwoniłam do gina, powiedziałam co i jak, powiedział, że być może to tylko wiązadła macicy, bo teraz jest okres wzmożonego wzrostu ale lepiej, żeby to skontrolować, mam być u niego o 14 20 więc zobaczymy... boję się szczerze powiedziawszy, jestem pesymistką zawsze i wszędzie, więc tym bardziej...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-10-10 o 12:24
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:22   #2148
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to jak mam być szczera mi się bardziej podoba buzz, w tym mood to ta spacerówka wygląda jak łupinka orzeszka, nie wygląda to na komfortowe dla dziecka.
hehee no trafne określenie

a ja zaraz zmykam, TZ wyjechał w delegacje,wraca jutro
teściowa ostatnio strasznie dziwnie mnie traktuje więc zabieram mojego Misia ze szkoły i jedziemy się gdzieś powłóczyć po mieście, pogoda widzę ładna
zjemy sobie jakiś dobry obiadek w knajpeczce i w nosie mam dziś wszystko

no i wogóle to mam straszną ochotę iść do opery
Stary 2012-10-10, 12:30   #2149
meduzza
Zadomowienie

Neti Ale piękna fototapeta-ta fuksjowa w moim stylu zupełnie.
Pstryczek Ty to się masz z tymi dolegliwościami
Cytat:
nie przejmuj się
mnie też ostatnio brzuch bolał a on ojej przecież on głodny
a wczoraj mi się też przykro zrobiło bo zrobiłam wielkie zakupy dla maluszka, jakieś pieluszki pierdoły chciałam pokazać mu on tylko rzucił ledwo co okiem w moją stronę i powiedział "super" zrobiło mi się przykro i zapytałam czy go to wogóle interesuje on powiedział, że nie bardzo
że będzie go interesować jak będzie mógł mu piłkę kupić i korki do gry, no kretyn
Mojego też nie interesują te rzeczy. Taki jest no co zrobić Przecież córcia go będzie interesować, o to się nie martwie.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oooo zwierzatka!!! Dzięki
Co to są bordery?
Cytat:
Właśnie, pisałaś wczoraj o promocji Huggies (ten "pakiet startowy") - gdzie można go kupić?
Widziałam wczoraj w Rossmanie za 19,90. Wkładek lakt. Baby Dream oczywiście nie było-wymiecione
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hej
Miałam się wczoraj odezwać po usg, ale z siostrą zahaczyłyśmy o kilka lumpków i kupiłam śpiworek do wózka za 5 zł i jeszcze kilka innych super rzeczy. Później Tż nas odebrał i pojechaliśmy do moich rodziców, a jak wróciliśmy to już nie miała siły, tylko Was nadrobiłam i poszłam spać

No a z usg jestem bardzo zadowolona, Filip zdrowy, wszystko w porządku. Waży ok.950g, nawet zmierzył stópkę i ma już 4,5cm nasz kochany wielkolud chciałam Wam wrzucić film z usg, ale trwa ponad 8min i ma ponad 500mb i nie da się :/ . lekarz nawet nagrał jak serduszko bije porobię zdjęcia z tego filmiku to coś później wrzucę
O matko matko jaka wielka stopa! Będzie wysoki przystojniak
Cytat:
Hej

To oczywiście jestem ja
Super pamiątka, poproszę kuzynkę o kilka fotek ale takich "normalnych" czyt. nie sesje, tylko takie codzienne Piękna jesteś Mama

Maluchna I pewnie w takich chwilach wiesz po co wykonujesz swoją pracę-cudowne uczucie Piękny wiersz

Wrzucam jak spodnie przerobiłam, gdzieś się tam kotka wcisnęła, takie ma parcie na szkło
I idę drzwi malować-będę takie białe drzwi ( szalone lata 90) malować z efektem drewna- zobaczymy czy coś z tego będzie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1837.jpg (34,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1836.jpg (28,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1835.jpg (30,2 KB, 39 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:33   #2150
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wrzucam jak spodnie przerobiłam, gdzieś się tam kotka wcisnęła, takie ma parcie na szkło
I idę drzwi malować-będę takie białe drzwi ( szalone lata 90) malować z efektem drewna- zobaczymy czy coś z tego będzie...
No, dobra robota Zdolna jesteś

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:34   #2151
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mozna prosic o link do sprzedawcy? bo jestem własnie na etapie wyszukiwania

Basiu, ja już 3 raz w ciąży grzybice leczę.... i skad to paskudztwo sie bierze małż zawsze czysty i pachnący się do mnie dobiera, ja przecież o higienę dbam, majteczki bawełniane a nie jakies stylony- szok
mam teraz dopochwowo gynofemidazol, także Ci nei pomoge.
Czytałam w jakiejs gazecie dzieciowej, że picie kefiru poprawia kwasnosc - Swego czasu piłam codziennie jeden kefir, ale teraz zupełnie nie podchodzi mi ani smak ani zapach
Jeśli chodzi o namiar na sprzedawcę to ja kupowałam tutaj:
http://allegro.pl/30szt-podklady-pop...703753950.html

Kupiłam u nich wkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki wielorazowe siatkowe. Ja kupowałam z firmy Hartmann, ale mają też chyba tene. Kupowałam na ich różnych aukcjach, ale za przesyłkę płaciłam raz za kuriera, kontakt jest ok, szybko odpisują na maila. Od zamówienia zaraz miałam na drugi dzień wszystko.

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam.

Jutro zaczyna mi się 22 tydzień.

Dziewczyny jak to jest.
Wpisuję na kalkulator ciąży datę porodu to wychodzi mi już 22 tydzień a w karcie mam tydzień później. (21)

Czytałam że niektóre z was kupują już łóżeczka.
Z ciekawości ile juz jesteście w ciąży.Bo ja chciałam kupić to wszyscy że za wcześnie.I tak tylko narazie będzie zawadzać,kurzyć się itd
Tylko ja nakręciłam się już.
Uwielbiam robić zakupy dla mojego dzidziulka.
Kosmetyki też bym już kupowała.
Co do łóżeczka to ja już mam kupione, zresztą już nawet wklejałam kiedyś zdjęcie i ja byłam wtedy gdzieś w połowie 6 mies.

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeżeli chodzi o wagę i tycie.
Ja tak naprawde zapisuje od 2011 wagę co 2 tygodnie.
Zawsze było mi łatwiej wyłapać moment w którym już za bardzo sobie pofolgowałam.

Czas ciąży to wiadomo,czas wyjątkowy.
Ale przeglądam notatki i widzę że tyję mniej więcej 1 kg na 2 tygodnie.
Jestem w 22 tygodniu i przytyłam 7 kg.
Wydaję mi się że w tym tempie "przegnę pałę" baardzo szybko.
Jak uważacie ?

No cóż co się dziwić,dzisiaj wszamałam prawie całą roladę śmietankową

Boje brzusio 97 cm

Ah zastanawiam się nad kupnem tak już popularnej "chusty"
Trochę się boję że nie będę potrafiła jej wiązać i bobo mi wypadnie.
Używałyście ?
Planujecie kupić,używać?
Co do wagi to skrupulatna jesteś z tym dzienniczkiem wagi Ja nie wiem jak to z tym tyciem jest, każdy chyba ma inaczej. Ja obecnie jestem w 28 tygodniu i od początku przybrałam 8 kg. Co do obwodu brzuszka to ja mam obecnie 87 cm.

Co do chusty to ja nie planuje kupować.

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-10-10 o 12:36
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:44   #2152
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam wczoraj w Rossmanie za 19,90. Wkładek lakt. Baby Dream oczywiście nie było-wymiecione
Ooo musze kuknąć Dla sprawdzenia Huggiesów ilość idealna

Mi się udało kupić wkładki w poniedziałek. Kupiłam 2 opakowania.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:49   #2153
hope01
Zakorzenienie

Hej dziewczynki,
My z TŻtem myślimy nad używanym wózkiem,tylko wypowiedźcie się oba to TAKO i kobiety mi do jutra trzymają..:
1) http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...1680;r:4;s:182

2)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-sl...4f3bee7d;r:;s:

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:50   #2154
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Przyszły mi dzisiaj legginsy z tej aukcji: http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...676055495.html . Kupiłam dla mnie i dla mamy po 2 pary w kolorze czarnym, legginsy są SUPER. Nie widać tyłka (tzn nie prześwitują ani trochę), są grube, miękkie, bardzo wygodne (w ogóle nie cisną ani nie spadają z brzuszka). Bardzo fajnie wyglądają, faktycznie ciepłe i milutkie w środku. Mam 168cm wzrostu i M170 są idealne długością, nie są opięte, takie w sam raz. Mama ma 160cm, M164 też dobrze na niej leżą. Także polecam. Cena bardzo dobra wg mnie. Czuję, że będę w nich śmigać do zajeżdżenia.
ooo fajne, może zamówie, tylko cholera ja nie lubię robić zakupów przez internet
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o kurcze, ja jak mialam usg genetyczne 1,5 miesiaca temu to młody juz wtedy mial stopke 4 cm.
cos czuje ze jak sie urodzi to bedzie smigal w tatowych butach
ja mam małą stopę, Tż względnie też, więc nie ma po kim mieć większych

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
naprawdę to mogą być nerki? :O tak, mogę normalnie chodzić, tylko że boli... ale bardziej biodro lewe czy jajnik, ja już sama nie wiem co mnie boli ale coś na pewno jak byłam mała to miałam piasek na nerkach, nigdy nie zapomną tego bólu, kiedy go rodziłam... nie chcę już

dziewczyny, dzięki za rady! zadzwoniłam do gina, powiedziałam co i jak, powiedział, że być może to tylko wiązadła macicy, bo teraz jest okres wzmożonego wzrostu ale lepiej, żeby to skontrolować, mam być u niego o 14 20 więc zobaczymy... boję się szczerze powiedziawszy, jestem pesymistką zawsze i wszędzie, więc tym bardziej...
wszystko będzie dobrze zobaczysz, na pewno nic poważnego

Cytat:
kobieto talent to Ty masz, super Ci wyszły, no i brzuszek ładniutki

suzi31 pięknie wyglądasz
marsi fajnie, że już wózek masz z głowy i to za taką cenę
ninagg z tych kompletów to bierzemy pod uwagę jeszcze piaskową żyrafę

ajć zbieram się do szpitala po wypis bo jeszcze nie odebrałam, aleee mi się nie chceeeee

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:02   #2155
ania13.03
Zadomowienie

Hej laseczki, widze, ze z zakupami zescie sie strasznie rozszalaly No ale dla mnie to tej juz najwyzsza pora, zeby wszystko powoli kompletowac. Wiekszosc rzeczy juz mam, brakuje tylko kilku drobiazgow no i najwazniejszego... imienia dla Corci

suzi pieknie wygladasz!

marsi za wozek. A w tej cenie masz tez gondole i adaptery? Jesli tak to tym wieksze brawa. Prawdziwa okazja

Maluchna ja tez sie wzruszylam. Widac, ze dzieciaki Cie bardzo lubily. Pewnie i do swojego bedziesz miala super podejscie w takim razie

meduzza jaka profesjonalna robota Bardzo fajnie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:02   #2156
eff8
Zakorzenienie

ja ide zabrac sie za obiadek, dzisiaj rybka bedzie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:04   #2157
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wzruszające

W niedzielę miałam podobną sytuację. Wieczorem zaczął boleć mnie brzuch, czułam jakby jelita mi się skręcały. Poszłam raz do łazienki, ból nie do zniesienia i nic Za jakiś czas poszłam drugi raz i to było dopiero coś. Jelita skręcały mi się na wszystkie strony, ledwo siedziałam na kiblu, zaczęło mi się zbierać na wymioty. Od razu pomyślałam o porodzie, że jeśli ból jest jeszcze silniejszy to ja chyba podziękuję Na szczęście w końcu poszło to co miało pójść i od razu poczułam ulgę

Aha Aga wczoraj dostałam legginsy - też z tyłu są trochę krótsze, ale mi akurat w ogóle to nie przeszkadza. Fajny materiał, rozmiar też dobry, także jestem zadowolona
no to miałyśmy namiastki porodu , tylko pewnie bedzie 100 razy mocniej

Cytat:
taaa, ja też ostatnio pisałam,że u mnie zwiastunem porodu była całonocna sraczka

a fakt,że jak ma się skurcze parte to masz wrażenie że się zaraz po łokcie obrobisz
dlatego mimo wszystko zalecam lewatywe przed porodem

moja koleżanka puściła przy TZ na sali, wydaje mi się to mało przyjemne

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

dopiero teraz zauważyłam
śliczna jesteś
No to ładnie nie wiadomo czy srasz czy rodzisz
Też myślałam o tej lewatywie ale się boje tego, bo nigdy nie miałam czegoś takiego i nie wiem jak to się robi nawet. MIałam kiedyś" lewatywe Ucha" to wkładali mi taka strzykawkę jak się masę na tortach wyciska i pchali mi zimną wodę w ucho, to w dupę też tak samo???
Stary 2012-10-10, 13:13   #2158
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
nie przejmuj się tak mocno, powiedz mu dzisiaj o co chodziło może zrozumie. Mój tez potrafi wejść po pracy do domu pierwsze co słyszę to: "a co ty taka ..(tutaj robi minę skwaszoną) " i się złości, zakładając, że mam go w dupie. Pózniej przez godzinę muszę mu tłumaczyć o co chodzi bo naburmuszony chodzi. Wrrrr
Czasami jak wraca po pracy tak mocno skonany (bo niestety ma takich klientów, że mu nie zazdroszczę), ja próbuje coś mu powiedzieć np o dzidzi o tym co znalazłam na alllegro dla małego, a on nawet nie reaguje i mi tak przykro się robi. Niby rozumiem jak to jest jeszcze kilka miesięcy temu miałam podobnie, ale mimo wszystko strasznie mi wtedy smutno.
Wszytsko co powiedziałm skwitował złośliwie że jak zwykle mam rację
Ja rozumiem że on tez jest zmęczony bo po pracy cały czas coś robi w domu lub koło domu dlatego ja nie jęcze przy byle bólu ale wczoraj czułam się tragicznie ... ale co tam jakoś trzeba iść do przodu.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mój tak samo. Siedzi ze mną na necie i ogląda a to ciuszki, a to krzesełka do karmienia, butelki. No wszystko. Teraz szukamy na allegro karuzeli do łóżeczka z projektorem Ostatnio przeglądaliśmy wszystkie ciuszki jakie mamy dla małej, bo robiliśmy pranie - niby mówi, że robi to dla mnie, ale tak naprawdę pewnie sam lubi popatrzeć
Aż zazdroszczę, mój jak już pisałam uważa że przesadzam z ciuszkami, łóżeczko wózek i inne gażety w miare go interesują.
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana to ostatnio grzebałam i szukałam opinii o termometrach. Z tych w miarę tańszych i jest bardzo chwalony i popularny jest BRAUN THERMOSCAN IRT 4520. Ma bardzo dobre opinie.
Ja kupiłam ten co był w lidlu i jak na razie testowałam na nas i super się sprawdzał, a kosztował nie całe 50 zł.
Cytat:
pochwalę się

zamówiłam wózek
mieliśmy z TZ jechać po nowy ale powiem Wam,że znalazłam okazję za 800 zł
normalnie rozczuliłaś mnie
Gratuluję zakupu wózka
No piłkę to może i kupi córze ale jak jestesmy w sklepie to ogląda koleki, samochody sterowane i wzdycha że przecież dziewczynce tego nie kupi.
Cytat:
Marsi: u mnie nie ma SP
U mnie też nie ma
Cytat:

Przed chwilą dostałam wiadomość od TŻta, że wszystkie egzaminy zaliczone.
Gratulacje dla Tż.
Prezenty od klasy śłiczne, a wierszyk słodki
Cytat:
Hej
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no, dla kogos z boku to moze byc smieszne ale nie dla Ciebie...
ja tez mialam zaparcia, wkurzajaca to sprawa no i bolesna
tez sie martwilam czy dzidziowi nie zaszkodze ale od momentu jak jestem na diecie to zaparcia jak reką odjął!
z taka czestotliwoscia to ja do kibelka nie chodzilam nawet przed ciążą!
Ja też przed ciążą nie wiedziałam co to zaparcia a teraz maskara jak sięmęczę
Cytat:
no i wogóle to mam straszną ochotę iść do opery
A o co chodzi z tym traktowaniem przez Teściową, jak możesz oczywiście napisać ??
Cytat:
Ale zdolniacha z Ciebie , skąd brałas ten pas elastyczny ??
Śliczny brzuszek
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:18   #2159
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie nie wiadomo czy srasz czy rodzisz
Też myślałam o tej lewatywie ale się boje tego, bo nigdy nie miałam czegoś takiego i nie wiem jak to się robi nawet. MIałam kiedyś" lewatywe Ucha" to wkładali mi taka strzykawkę jak się masę na tortach wyciska i pchali mi zimną wodę w ucho, to w dupę też tak samo???

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wszytsko co powiedziałm skwitował złośliwie że jak zwykle mam rację
Ja rozumiem że on tez jest zmęczony bo po pracy cały czas coś robi w domu lub koło domu dlatego ja nie jęcze przy byle bólu ale wczoraj czułam się tragicznie ... ale co tam jakoś trzeba iść do przodu.

No piłkę to może i kupi córze ale jak jestesmy w sklepie to ogląda koleki, samochody sterowane i wzdycha że przecież dziewczynce tego nie kupi.
Twój TŻ mnie czasem zadziwia. Piłkę można kupić dziewczynce, tak samo sterowany samochód - ja się bawiłam czymś takim, jak byłam mała... Kurde, przecież dziewczynki nie są gorsze.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:21   #2160
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Twój TŻ mnie czasem zadziwia. Piłkę można kupić dziewczynce, tak samo sterowany samochód - ja się bawiłam czymś takim, jak byłam mała... Kurde, przecież dziewczynki nie są gorsze.
Nie sa gorsze ale on marzy o symu z ktorym będzie na motorze jeździł, gwoździe wbijał itp... a tu mu się druga dziewczyna trafiła...rozczarowany troche chłop...ale co mu zrobisz...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości