Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 13:26   #4201
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
śliczny kącik!
powiedz co to za łóżeczko bo bardzo mi się podoba i czy były inne kolory[COLOR="Silver"]
są inne kolory - wpisz na all Radek II

Dzięki Dziewczynki - cieszę się, że się Wam podoba

Micia super ta piosenka

DeKajka - niech się mama w pracy koniecznie dowie w kadrach, jak nie książeczka to mi sie jeszcze takie coś kojarzy jak zcna - jakos tak - dokument potwierdzający ubezpieczenie członków rodziny albo nawet tylko dzieci, nie wiem dokładnie
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:27   #4202
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dzis zaczęliśmy 30tc
I od razu prezent - odebrałam przesyłkę z ciuszkami z UK http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...663630820.html - wszystkie ciuszki + czapeczka są super!!! Aż TZ się z pracy urwał, żeby paczkę z poczty odebrać. Tym samym oświadczam, że już NICZEGO z odzieży kupowac nie będę.

Znalazłam tez fajny sklepik z art. dziecięcymi i zauroczyla mnie ta pościel http://www.ankras.com.pl/index.php?s=1114 można wybrac cały zestaw - poszewki, do tego rożek, śpiworek itd.
W przyszłym tygodniu kupuję.

Pozdrawiam serdecznie
gratuluję nowego tygodnia, a ciuszki śliczne

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
aa! i chcialam się pochwalić,że ZMOTYWOWAŁAM SIĘ i drukuje rzeczy do pisania pracy i mam zamiar dzis skończyć 2 rozdział !!
i trzymam kciuki, żeby się praca sama pisała

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
co do łóżeczek to ja też jestem jak najbardziej za tym 2 z szufladą bo musimy wykorzystywać każdą wolna przestrzeń-nawet chcieliśmy zamawiać to z żyrafką ale w końcu stanęło na całym białym
wklejam zdjęcie wstępnie przygotowanego pokoju Wiktoriańskiego jeszcze jakieś dodatki dojdą i na parapecie nie będzie tych rzeczy oprócz lampki, a komoda będzie tak albo równolegle do ściany - jeszcze nie wiem, zobaczę jak będzie mi wygodniej
ślicznie to urządziliście

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mam pytanie .. moze ktoras z was ma taki problem..
.. do szpitala musze wziac ubezpieczenie .. ale ubezpieczona jestem przez uczelnie .. To znaczy moja mama mnie ubezpiecza jako osobe uczaca sie do 25 roku zycia .. nie wiecie moze co ja musze zalatwic ? jaki papierek i skad wziac ???
a nie dostawałaś na uczelni książeczki ubezpieczeniowej??? Bo ja coś kojarzę, że miałam.

teraz muszę się wybrać ze swoją książeczką, bo nie podbijana przez nie wiem ile, chyba ponad 2 lata chyba że w szpitalu uwzględniają ostatni pasek bo moja książeczka jeszcze na stare nazwisko
Stary 2012-10-10, 13:29   #4203
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

co do łóżeczek to ja też jestem jak najbardziej za tym 2 z szufladą bo musimy wykorzystywać każdą wolna przestrzeń-nawet chcieliśmy zamawiać to z żyrafką ale w końcu stanęło na całym białym
wklejam zdjęcie wstępnie przygotowanego pokoju Wiktoriańskiego jeszcze jakieś dodatki dojdą i na parapecie nie będzie tych rzeczy oprócz lampki, a komoda będzie tak albo równolegle do ściany - jeszcze nie wiem, zobaczę jak będzie mi wygodniej
O - ja - fajny pokoik..
Mi się płakać chce, bo mamy dwie sypialnie, ale tak średnio ustawne, że żal.. w jednej zrobiliśmy graciarnie/wózkarnie (bardzo mały pokój)
a w naszej sypialni musimy łóżeczko wplasować .. zagracimy się pięknie, bo na jednej ścianie mamy wbudowaną szafę, komode i lustro - ale co robić? w salonie nie chcę łóżeczka umieszczać - choć tu jest najwięcej możliwości
A co wam będę mówić - zobaczcie same jak u mnie obie sypialnie wyglądają..
aha sorry za bałagan ale nie chciało mi się do zdjęcia sprzątać hehehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sypialnia mała.jpg (64,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sypialnia duza.jpg (43,4 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-10 o 13:31
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:38   #4204
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
kurde ja nie potrafie ostatnio takich piosenek słuchać... jakos takie wszystkie smutne mi sie wydaja juz nawet nie zagłębiając się w tekst... ;D

ja odgrzewam suchary:

https://www.youtube.com/watch?v=JaAWdljhD5o&hl=en &fs=1&">https://www.youtube.com/watch?v=JaAWdljhD5o&hl=en &fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always " allowfullscreen="true" width="425" height="344">
https://www.youtube.com/watch?v=llDikI2hTtk&hl=en &fs=1&">https://www.youtube.com/watch?v=llDikI2hTtk&hl=en &fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always " allowfullscreen="true" width="425" height="344">

mmmm Nero uwielbiam i jeszcze MtEden dubstep.. taki delikatny dupzje.b
Sail? to z reklamy BMW słucham w aucie
Cytat:

Micia super ta piosenka
z "Lekarzy"

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:40   #4205
EdziaO
Zakorzenienie

Hej

Jakimś cudem dobiegłam do ostatniej strony i jeszcze nawet zdążę powiedzieć cześć.
U nas wszystko gra, dziś mam USG.

Widzę, że u Was przygotowania pełną parą. U nas to samo, dziś nawet wystartowałam z pakowaniem torby. W poniedziałek nareszcie zmontują mi meble w pokoju małego to będę mogła wziąć się za sprawę konkretnie.

Muminku
-a próbowałaś przez jakąś fundację?Nawet Polsat cz TVN?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:45   #4206
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
O - ja - fajny pokoik..
Mi się płakać chce, bo mamy dwie sypialnie, ale tak średnio ustawne, że żal.. w jednej zrobiliśmy graciarnie/wózkarnie (bardzo mały pokój)
a w naszej sypialni musimy łóżeczko wplasować .. zagracimy się pięknie, bo na jednej ścianie mamy wbudowaną szafę, komode i lustro - ale co robić? w salonie nie chcę łóżeczka umieszczać - choć tu jest najwięcej możliwości
A co wam będę mówić - zobaczcie same jak u mnie obie sypialnie wyglądają..
aha sorry za bałagan ale nie chciało mi się do zdjęcia sprzątać hehehe

całkiem fajnie tam macie napewno coś wymyślicie
my mamy 40 metrów i jeden pokoj taki wiekszy, drugi mniejszy kuchnia, przedpokoj i lazienka.. i kiedys wszystko bylo w tym wiekszym, tzn spanie jedzenie itd a ten drugi stał zagracony :/ to po slubie kupilismy sobie szafe wielka super lozko takie jedno wielkie sypialniane i szafki nocne i takim oto sposobem w naszej wielkiej willi mamy sypialnie i tam gdzies też łóżeczko musimy wcisnąć, miejsca jest bardzo mało... :/ nawet nie bede robic zdjecia bo jeszcze firanki nie mamy a w drugim mamy sofę stolik, stól 4 krzesła 2 komody tv .. i jest duzo miejsca... ale teraz troche zaluje ze nie zrobilismy na odwrot, ale też kurde ludzi przyjmować w takim malutkim pokoiku to bez sensu.. zreszta chyba w tydzien oczy bysmy sobie popsuli od tv bo taki wielki a tam tak mało miejsca. zreszta ja na poczatek bede miala takie łozeczko kolyske z kolkami i na noc mala wiadomo w "sypialni " a w dzien do duzego pokoju tak jak ja bede siedziec )

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:50   #4207
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Prześlicznie
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:52   #4208
ausente
Zadomowienie

ja się kochane żegnam .
Musze lecieć bo kolega przyniesie mi jakies udka,piersi itp z kurczaka
UWAGA BĘDĘ SZYĆ. jak mi wyjdzie to Wam pokaże jak nie to sie nie bede chwalic:P
ja jzu chce neta miec w domu ;(
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:52   #4209
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
całkiem fajnie tam macie napewno coś wymyślicie
my mamy 40 metrów i jeden pokoj taki wiekszy, drugi mniejszy kuchnia, przedpokoj i lazienka.. i kiedys wszystko bylo w tym wiekszym, tzn spanie jedzenie itd a ten drugi stał zagracony :/ to po slubie kupilismy sobie szafe wielka super lozko takie jedno wielkie sypialniane i szafki nocne i takim oto sposobem w naszej wielkiej willi mamy sypialnie i tam gdzies też łóżeczko musimy wcisnąć, miejsca jest bardzo mało... :/ nawet nie bede robic zdjecia bo jeszcze firanki nie mamy a w drugim mamy sofę stolik, stól 4 krzesła 2 komody tv .. i jest duzo miejsca... ale teraz troche zaluje ze nie zrobilismy na odwrot, ale też kurde ludzi przyjmować w takim malutkim pokoiku to bez sensu.. zreszta chyba w tydzien oczy bysmy sobie popsuli od tv bo taki wielki a tam tak mało miejsca. zreszta ja na poczatek bede miala takie łozeczko kolyske z kolkami i na noc mala wiadomo w "sypialni " a w dzien do duzego pokoju tak jak ja bede siedziec )
ja sobie makietę sypialni zrobiłam - wymierzyłam wszystko dokładnie (wkońcu pani inżynier jestem) i zrobiłam sobie wycinankę by meble przesuwać na papierze i zobaczyć jak to by miało ręce i nogi.. i powiem, że są 3 możliwości, ale żadna idealna.. będzie ciasno.. o kołysce też myślałam, ale mój tż nie chce o tym słyszeć - mówi, że skoro kupiliśmy łóżeczko to nie będzie wydawał kasy na kołyskę jeszcze :/ no w sumie ma racje - no nic - w weekend pewnie skręcimy łóżeczko to zrobię zdjęcie i pokaże jak to wygląda

Stary 2012-10-10, 13:55   #4210
Neipys
Zadomowienie

Druga super wiadomość (ach ten dzisiejszy dzien) - dzwonila pani w biura rachunkowego - zwrot wydatkow za remont wyjdzie ponad 2000!!!!! Super!!!!! Nie wiedziałam, że aż tyle uda jej sie z tych faktur wyciągnąc a koszt to tylko 85zł za rozliczenie

My mamy kupione mieszkanie 73m, 4 pokoje, oczywiscie na kredyt i każda taka kasa ląduje na lokacie, spłacamy ile najwięcej sie da w roku, jeśli nie wydarzy się jakaś tragedia, to w 2013 będziemy mieć spłaconą prawie połowe - a to dopiero 3 lata spłacania.
Mamy kredyt w Pekao rodzina na swoim - polecam, jeśli ktos sie waha.

Aaaa no i wczoraj byłam u okulistki i mam zaświadczenie, że nie ma okulistycznych przeciwskazań do porodu sn
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
kurier przywiozl materac dla Tomka tylko lozka brakuje
niestety bedzie w pon bo facet jeszce nie polakierowal ehhh
mam nadzieje ze szybko sie zaaklimatyzuje w nowym wyrku
Jak zapakowany jest taki materac? Zastanawiam się nad zakupem - czy oni go nie łamią jakoś, tak, że się uszkadza?

Natalka - śliczny pokoj

Halwaya - a może wasze łóżko pod okno i łózeczko dziecka przy tej ścianie naprzeciw okna? przy której teraz stoi jakaś szafka?
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:02   #4211
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Druga super wiadomość (ach ten dzisiejszy dzien) - dzwonila pani w biura rachunkowego - zwrot wydatkow za remont wyjdzie ponad 2000!!!!! Super!!!!! Nie wiedziałam, że aż tyle uda jej sie z tych faktur wyciągnąc a koszt to tylko 85zł za rozliczenie

My mamy kupione mieszkanie 73m, 4 pokoje, oczywiscie na kredyt i każda taka kasa ląduje na lokacie, spłacamy ile najwięcej sie da w roku, jeśli nie wydarzy się jakaś tragedia, to w 2013 będziemy mieć spłaconą prawie połowe - a to dopiero 3 lata spłacania.

Aaaa no i wczoraj byłam u okulistki i mam zaświadczenie, że nie ma okulistycznych przeciwskazań do porodu sn
Jak zapakowany jest taki materac? Zastanawiam się nad zakupem - czy oni go nie łamią jakoś, tak, że się uszkadza?
o to faktycznie ladnie was rozliczyla

spore mieszkanie macie
my mamy 58 m2 i 3 pokoje i ciesze sie ze zroblismy swoja zypialnie w najmniejszym pokoiku, w sypialniach mamy szafy na wymiar zeby jak najwiec3ej miejsca zaoszczedzic, i pieniedzy dzieki temu tez zaoszczedzilismy troche
tez mamy kredyt wzielismy na 10 lat zobaczymy czy szybciej splacimy

kurcze tez bym moze poszla do okulistki

a materac jeszcze nie rozpkaowany i tak wymiar 90x200 jest w opakowaniu kartonowym i jeszcze folia obciagniety
takze nic mu sie nie stalo podczas przewozu na pewno

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:05   #4212
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ja się kochane żegnam .
Musze lecieć bo kolega przyniesie mi jakies udka,piersi itp z kurczaka
UWAGA BĘDĘ SZYĆ. jak mi wyjdzie to Wam pokaże jak nie to sie nie bede chwalic:P
ja jzu chce neta miec w domu ;(
tylko sie tam nie pokłuj albo maszyny nie rozwal

Stary 2012-10-10, 14:05   #4213
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Natalka - śliczny pokoj

Halwaya - a może wasze łóżko pod okno i łózeczko dziecka przy tej ścianie naprzeciw okna? przy której teraz stoi jakaś szafka?
Taki układ też mam w planie - tylko kaloryfer nieźle się nagrzewa i można w nocy się oparzyć a od tamej strony śpi tż - więc pewnie będzie oponował hehe - ale zobaczymy - bo mi tak się też podoba..

a co do kasy to i fajnie, że już mieszkanie w połowie spłacone.. no i jeśli tylko przez 3 lata połowa to niezły wynik.. mnie temat domów tak męczy ostatnio, ale dobra już nie smęce.. ale bardzo bardzo bym chciała mieszkać na swoim

Stary 2012-10-10, 14:07   #4214
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
ja sobie makietę sypialni zrobiłam - wymierzyłam wszystko dokładnie (wkońcu pani inżynier jestem) i zrobiłam sobie wycinankę by meble przesuwać na papierze i zobaczyć jak to by miało ręce i nogi.. i powiem, że są 3 możliwości, ale żadna idealna.. będzie ciasno.. o kołysce też myślałam, ale mój tż nie chce o tym słyszeć - mówi, że skoro kupiliśmy łóżeczko to nie będzie wydawał kasy na kołyskę jeszcze :/ no w sumie ma racje - no nic - w weekend pewnie skręcimy łóżeczko to zrobię zdjęcie i pokaże jak to wygląda

takie coś na kółkach to mysle, ze to dobry pomysł jest, bo przeciez nie bede siedziec cały dzien w pokoju 3 na 3 metry gdzie wiekszosc miejsca zajmuje lozko i szafa i ledwo co wejdzie ta "kołyska" .. a na dzien własnie do duzego pokoju i bede miala caly czas mala obok siebie.. wiadomo pozniej lozeczko juz bedzie tylko w sypialni a tak to bujaczek do pokoju...
Kurcze a nie znalazłabyś czegoś na kolkach na ebayu uzywanego? Za grosze? moze cos by sie znalazło w niskiej cenie jezeli takie coś by Ci odpowiadało w ogole Ja akurat i łózeczko i tą kołyskę pożyczam wiec bardzo duzo wydatkow mi odeszło..

A co do domów/mieszkań itp... to my powinniśmy z tżtem miec wielki dom... bo byl jego, ale że jego siostra się 3 lata temu tam wbiła to już teraz bez sensu zeby się przeprowadzała jak tyle rzeczy tam porobiła juz... nam na razie styknie mieszkanie, chociaż powoli się zaczynamy martwić jak to będzie.. Bo teraz mamy dostać dom po rodzicach tz, ale kiedy? za 40 lat? wiadomo jak to jest.... razem mieszkac mi się nie usmiecha , ale teraz bez sensu bo brat i siostra maja super domy swoje, rodzice tez, a my ja jakieś ciule na 40 m się gnieciemy..... :/ ciekawe ile to potrwa.... Na razie nie potrzebne nam większe, ale szkoda ze to jest 3 pietro no i ogolnie jakas taka poszkodowana się czuję...

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:16   #4215
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:

Natalka - śliczny pokoj

A z czym byłaś u okulisty? Jaką masz dokładnie wadę wzroku?
Stary 2012-10-10, 14:20   #4216
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Dzis zaczęliśmy 30tc
I od razu prezent - odebrałam przesyłkę z ciuszkami z UK http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...663630820.html - wszystkie ciuszki + czapeczka są super!!! Aż TZ się z pracy urwał, żeby paczkę z poczty odebrać. Tym samym oświadczam, że już NICZEGO z odzieży kupowac nie będę.

śliczne ciuszki

Cytat:
.. do szpitala musze wziac ubezpieczenie .. ale ubezpieczona jestem przez uczelnie .. To znaczy moja mama mnie ubezpiecza jako osobe uczaca sie do 25 roku zycia .. nie wiecie moze co ja musze zalatwic ? jaki papierek i skad wziac ???
od mamy z pracy potwierdzony świstek że jesteś zgłoszona przy niej do ubezpieczeń

byłam na spacerku, w sklepie
zaszłam też do rodziców a teraz za obiad trzeba się brać
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:20   #4217
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
takie coś na kółkach to mysle, ze to dobry pomysł jest, bo przeciez nie bede siedziec cały dzien w pokoju 3 na 3 metry gdzie wiekszosc miejsca zajmuje lozko i szafa i ledwo co wejdzie ta "kołyska" .. a na dzien własnie do duzego pokoju i bede miala caly czas mala obok siebie.. wiadomo pozniej lozeczko juz bedzie tylko w sypialni a tak to bujaczek do pokoju...
Kurcze a nie znalazłabyś czegoś na kolkach na ebayu uzywanego? Za grosze? moze cos by sie znalazło w niskiej cenie jezeli takie coś by Ci odpowiadało w ogole Ja akurat i łózeczko i tą kołyskę pożyczam wiec bardzo duzo wydatkow mi odeszło..

A co do domów/mieszkań itp... to my powinniśmy z tżtem miec wielki dom... bo byl jego, ale że jego siostra się 3 lata temu tam wbiła to już teraz bez sensu zeby się przeprowadzała jak tyle rzeczy tam porobiła juz... nam na razie styknie mieszkanie, chociaż powoli się zaczynamy martwić jak to będzie.. Bo teraz mamy dostać dom po rodzicach tz, ale kiedy? za 40 lat? wiadomo jak to jest.... razem mieszkac mi się nie usmiecha , ale teraz bez sensu bo brat i siostra maja super domy swoje, rodzice tez, a my ja jakieś ciule na 40 m się gnieciemy..... :/ ciekawe ile to potrwa.... Na razie nie potrzebne nam większe, ale szkoda ze to jest 3 pietro no i ogolnie jakas taka poszkodowana się czuję...
Jak to siostra się do jego domu wbiła? - no bez przesady! ja udostępniłam bratu mieszkanie swoje, ale jeśli nie będzie chciał go ode mnie odkupić w najbliższym czasie to ja sprzedaje to mieszkanie i najwyżej z tego oddam mu co włożył.. niech tż tupnie nogą i przedstawi siostrze podobne warunki - skoro dom jest jego to tym bardziej!

Poszukam tej kołyski - może uda się tż'ta namówić..

Stary 2012-10-10, 14:22   #4218
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
o kurczę - piekne!!!!11

Super!!! Ja mam takie samo łóżeczko;-) albo bardzo podobne. Ja jestem na etapie urządzania...
Stary 2012-10-10, 14:29   #4219
Neipys
Zadomowienie

Fajnie, że te materace są opakowane. Kupie może w takim razie na all.

Co do wożenia dziecka po domu to przecież mamy wózek, albo samą gondolę z niego....no i lezaczek bujaczek, a poza tym liczę na to, że mały jednak głownie będzie spal
U nas będzie łózeczko turystyczne, wiec od biedy tez sie da nim jeździc, choc szkoda podłogi

Uwazamy, że tak najlepiej zainwestujemy kase - lokaty sa kiepskie, a splacenie mieszkania, zeby synek mial cos swojego kiedys to nasza rola, no i chcemy wyjsc jak najszybciej z długow. A kredyt wzielismy na 25 lat, chcemy jak anjwiecej splacic w pierwszych 8 (czyli jeszcze 5 zostalo), bo wtedy doplaca panstwo troche do odsetek.

Co do okulistki to ja mam tylko astygmatyzm, niecala dioptria, nawet okulary tylko do kompa i czytania, ale dopoki jestem mobilna i sie nie mecze, poszlam, zasw dostalam, w razie czego jeden problem z glowy. Nawet mnie nie badala, bo bylam u niej tydzien przed szczesliwym testem i na podst. tamtej kartoteki dno oka w normie, raczej sie siatkowka nie odklei - moge przec
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:30   #4220
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

No, kurczaczek w piekarniku, to mogę trochę poplotkować...zanim pójdę spać

Kia, coś dziwnie ta sytuacja wygląda z siostrą TŻta. Okej, szkoda, żeby się wyprowadzała, bo jakieś pieniążki tam włożyła, ALE! szkoda, żebyście Wy mieszkali w małym mieszkanku, bo Wasza strata jest w tym momencie nieporównywalnie większa (mam na myśli stosunek cena remontu:cena nieruchomości) Nie może tak być Skoro dom prawnie należy do TŻta, to może czas to jakoś rozwiązać? Nie mówię, żeby wywalać szwagierkę, ale spłacić Was chociaż w jakiejś części, w zamian za przepisanie domu by mogła...

Jak to mówią: "Kochajmy się jak bracia, ale liczmy się jak żydzi." Nie ma co być Matką Teresą, bo jak co do czego przyjdzie, to cały świat z chęcią się na nas wypnie.
Stary 2012-10-10, 14:34   #4221
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
No, kurczaczek w piekarniku, to mogę trochę poplotkować...zanim pójdę spać

Kia, coś dziwnie ta sytuacja wygląda z siostrą TŻta. Okej, szkoda, żeby się wyprowadzała, bo jakieś pieniążki tam włożyła, ALE! szkoda, żebyście Wy mieszkali w małym mieszkanku, bo Wasza strata jest w tym momencie nieporównywalnie większa (mam na myśli stosunek cena remontu:cena nieruchomości) Nie może tak być Skoro dom prawnie należy do TŻta, to może czas to jakoś rozwiązać? Nie mówię, żeby wywalać szwagierkę, ale spłacić Was chociaż w jakiejś części, w zamian za przepisanie domu by mogła...

Jak to mówią: "Kochajmy się jak bracia, ale liczmy się jak żydzi." Nie ma co być Matką Teresą, bo jak co do czego przyjdzie, to cały świat z chęcią się na nas wypnie.
Też tak uważam, niestety biznes z rodziną to chyba najgorsze co może być.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:34   #4222
EdziaO
Zakorzenienie

my mamy i dom i kredytspory...jeszcz e tylko 18,5 roku

Ja bym chyba pomyślała w takiej sytuacji o spłacie od siostry. Nie ma co-wydzieranie sobie domu to same kwasy. Ale uczciwa spłata jak najbardziej się należy

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:40   #4223
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Też tak uważam, niestety biznes z rodziną to chyba najgorsze co może być.
Oj, święte słowa. Często rodzina rodziną, dopóki "rodzinie" się to opłaca
Stary 2012-10-10, 14:40   #4224
tynkusia
Rozeznanie

hej Kobietki!!
Zajadam Milchreis z cynamonem i Was podczytuje Ciekawe jaki bede miala po tym cukier Co dzisiaj robicie pycha na obiad??
Mi ostatnio Synus na pecherzu gra, ze wytrzymac nie idzie

Edytowane przez tynkusia
Czas edycji: 2012-10-10 o 14:41
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:43   #4225
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
hej Kobietki!!
Zajadam Milchreis z cynamonem i Was podczytuje Ciekawe jaki bede miala po tym cukier Co dzisiaj robicie pycha na obiad??
Ja dziś idę na lenia pełnego.. paluszki rybne i frytki i surówka z wczoraj

Stary 2012-10-10, 14:46   #4226
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
hej Kobietki!!
Mój synek też...może to chłopięca ulubiona zabawka

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:48   #4227
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja dziś idę na lenia pełnego.. paluszki rybne i frytki i surówka z wczoraj
Ojj ja na fryteczki bym sie skusila
Ostatnio jak moj diabetolog zobaczyl, ze wpisalam frytki na moja liste rzeczy , ktore zjadlam to zbulwersowal sie i zaczal robic wyklad na temat ,, Frytki to samo ZUO,, , dobrze, ze ja nie rozumiem tego jego szwargolenia w pelni bo bym oszalala ;P za to moj maz sie nasluchal

jo_manh ja juz sie martwilam, ze jakies zapalenie pecherza mi sie przypaletalo bo czasami tak zaboli jak chodze. Na szczescie we wtorek wizyta

Edytowane przez tynkusia
Czas edycji: 2012-10-10 o 14:49
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:49   #4228
MiciaKicia
Zakorzenienie

u nas pierogi jeszcze zostały bo teściowa nalepiła
yy ee gdzie ten tż no .. niech sie popieszy, na poczte musze go zaciągnąć

Stary 2012-10-10, 14:52   #4229
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak byłam na ubezpieczeniu mamy to dawała mi świstek że odprowadza składki za siebie i rodzinę, zawsze za ostatni miesiąc

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:53   #4230
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A ja jestem padnięta dziś... ledwo na oczy patrzę, ale załatwiłam dziś dużo
Jeszcze jadę dziś do promotora, bo muszę podyplomówkę obronić do końca roku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości