|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
ale on jest 35 + więc chyba jeszcze masz czas, szczególnie ,ze do 35 masz jeszcze 26 wiosen
![]() a taki ... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1 ja kremów nie używałam zbytnio, raczej lecznicze, ale teraz buzia mi wydobrzała i mogę normalne cosik używać, musiałabym sobie blizny usunąć potrądzikowe ,ale to muszę pogadać z dermatolożką |
|
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
dopijam leszka free i idę spać
![]() Dobranoc konia (bo chyba same zostałyśmy )
|
#2374 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie no,powaznie to kupie sobie cos 30+ ale moze tej firmy,bo ja lubie. Cytat:
![]() Ale czas spac,dobranoc
|
|
#2375 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, i nas Was przyjdzie czas, że leniuszek się wreszcie ruszy... Hanka ostatnio wzięła sobie do serca jak Jej powiedziałam, że gaworzyć by już mogła zacząć i teraz Jej się buzia prawie nie zamyka, bo albo je albo gada
Cytrynka fajnie tak jak Maluch sam zasypia... Nikii, ja mam szczepienie w przyszłym tygodniu, to o to zapytam... do tej pory te różnokolorowe kupki mnie trochę martwiły i dlatego pocenie wyleciało mi z głowy... U nas byli znajomi i przed chwilką się zmyli więc ja też się za chwilkę kładę... Trzymam kciuki, żeby Wasze dzieciaki spały jak najspokojniej (i za Hankę moją też trzymam kciuki)... |
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka dobrze Ania obudziła się po 5 i sobie leżała i śpiewała no to załączam obiecaną fotkę |
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka super
mlody sam zasnal o 21.30 i obudzil sie o 7.30 dopiero bez jedzenia w nocy ja chce wiecej takich nocek!! haha ja oczywiscie wstalam ze 2 razy heh chyba z przyzwyczajenia zobaczyc co sie tam dzieje hehe no i mlody cala noc spal w poprzek lozeczka
|
|
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- w domu jakoś mi nudno no i Zosia jest bardzo absorbująca więc przynajmniej na spacerze mam chwilę spokoju bo siedzi i się rozgląda lub śpi.Dzieńdoberek laseczki jestem już 3 dzień sama z rozdartym i rozdrażnionym maluchem i dostaje szału ... jestem wykończona do granic możliwości i boje się jak moi rodzice sobie z nią poradzą w weekend. Szczytem jej kaprysów była złość i wrzask na ... SŁOŃCE!!!! jechałyśmy w cieniu a kiedy zaświeciło jej w twarz to zaczęła się chować za swoimi łapkami i wrzeszczeć i wierzgać nóżkami. Jak ona teraz taka ciężka to co będzie jak przyjdzie jej okres buntu i dojrzewania - pójdę w ślady Gosi i wystawie na eBayu ![]() Niech dzisiejszy dzień będzie choć troszkę lżejszy, pliz pliz plizzzzz |
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz mam luz mała śpi w naszym łóżku, bo swojego nie toleruje do 3 dni?! Więc najpierw zejdzie nasze łóżku w płaczu aż w końcu znajdzie sobie dołek w rozmierzwionej kołdrze i zasypia .... kto mi porwał moją Zosię, która zasypiała w sekundę w swoim łóżeczku, nie płakała nie grymasiła ?
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tak przez miesiąc że czułam jakby ktoś mi Anię podmienił a teraz wróciła do normy
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z ... rana
co prawda moja coreczka obudzila sie dzis w nocy jakos po 2 i nie chcialo jej sie wiecej spac ale szybko zgasilam swiatlo (spimy przy lekkim swietle, zebym widziala co to butli wsypuje![]() teraz popijam kawke, moda pewnie niedlugo bedzie sie domagac drzemki a ja wezme prysznic i pozniej pojdziemy na spacerek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobry ![]() Nocka nawet znośna. Pobudka 21.20, 1, 5.40 z niespaniem do 6.30 i pospaliśmy do 8.15. Z mojego wyjazdu nici , bo wszystkie kości mnie bolą, głowa i chyba coś mnie łapie. Oskar marudzi.... idę |
||
|
|
|
#2385 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Ufff chyba po 3 dniach udało mi się was nadrobić
![]() Ewunia za 6 dni skończy 8 miesięcy!!! Dla mnie szok ). Jak już mnie dopadnie to łapie za nogi i jest pełnia szczęścia. Cytat:
![]() .[/QUOTE] Cytrynka pisała też wcześniej o małej wadze dziecka - Ewa waży teraz 7,6 kg. no ale od początku była na 25 centylu z wagą więc pewnie tak już zostanie, przy jej ciągłym ruchu to i tak dobrze że w ogóle przybiera. Lena_mi -bardzo mi sie podoba Szwedzki sposób na przeczekanie infekcji. Już teraz wiem dlaczego moja pediatra kazała nam w razie jakiegoś choróbska przyjść po 3 dniach dopiero na kontrole. Chyba że gorączka by nie ustępowała. Widziałam też że był i jest poruszany wciąż temat zabawek. Ewa teraz bawi się swoimi wszystkimi gryzakami i grzechotkami. Dużo zabawek "naturalnych" no i to po co Ewunia sięga sama i nadaje się do użytku. Mamy kulke z FP ale nie interesuje się nią, mamy jeździk z V Tech-ale na razie w użyciu jest odpinany panel-przyjemne melodie i dużo kolorów to to co Ewunia lubi Gryziemy tez książeczki-te twarde. itp.Ale na razie nie kupujemy niczego dodatkowego. teraz ma duzy wybór a i tak nie używa wszystkiego. Jesteśmy na etapie kupna nosidła (bo z Baby bjorn Ewa już wyrasta). Myślimy o tym: http://womar.com.pl/section2.php?pag...delkaeco&zm3=0 . Poszło by się na szlak z Ewunią Aha i byłam na takiej konferencji dla mam (ja lubie takie akcje). Obłowiłam sie w mnóstwo próbek, dostałam 6 kg. Persila sensitive, maskotke, butelke TT, książeczke dla Ewy i jeszcze jakies bajery ![]() Wiem że mają być teraz w Katowicach i Gdańsku: http://www.swiadomamama.pl/events Miłego dnia! |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ten mój dziabong taki wymagajacy, ze nic nie da matce przy komputerze posiedziec non stop zabawa i zabawa, a jak nie ma zabawy to jęczy az sie flaki przewracaja w brzuchu![]() ![]() dobrze, ze chociaz w nocy jest spokoj ![]() my na spacerki etz staramy sie codziennie, choc nie zawsze sie udaje KAro potwierdzam bardzo młodo wygladasz )MNie tez sie zdarza, ze ludzie mi daja mniej niz mam , chyab duzo mniej w sklepie ostatnio kupowalam piwo, TZ czekal pod sklepem, a pani do mnie dowod, mówie niech pani poczeka zawołam mężai ostatnio spaceruje z Mateuszkiem, a taki facet: naprawde jest pani mama? no coz zdarza sie.., a pani tak spaceruje dla dobra swojego czy dziecka, mowie ze dla jednego i dla drugiego, a on ale pani tez jest dzieckiem? ![]() idziemy sie szykowac i ruszamy na spacer, bo Mateuszek akurat bedzie mial drzemke. Ja krem tylko nivea ten zwykly toleruje, raz posmarowalam sobie kremem pod oczy chyba z garniera to tak mi powieki spuchły po innych kremach tez zawsze mi cos dolega.Mateuszek kicha jak go razi słonce, chyab jest wampirkiem ![]() ide , bo mój ptaszek juz śpiewa
|
#2387 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas nocka znosna,bo dwie pobudki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka, 8 mcy... wow.
Tak piszecie jakie Wasze dzieci mobilne ze mam wrazenie ze Julka nigdy nie zaczenie pelzac, raczkowac, wstawac czy siadac
|
|
|
#2389 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale Ty chyba też się ukrywasz, nie?Cytat:
![]() Cytat:
![]() a napisz coś więcej o tej konferencji...byłaś tam z Ewunią, tak? jak to wyglądało? pisze, że w planie jest sesja z maluszkiem - każdy może sobie porobić zdjęcia? płatne to jest? Jak jest w Katowicach, to może się przejedziemy dziewczyny? Nikii, Cziqua, Aguśka, Cotton? co Wy na to? U nas nocka lepsza, więc jestm zadowolona. Budził się chyba ze 2 razy i rano jeszcze u nas w łóżku trochę podrzemał do 9
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-10-10 o 12:46 |
|||
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zimno na dworze
ale spacer zaliczony ręce mam skostniałe
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
to ile stopni macie? u nas 9 ....
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Były rozmowy z położną, z instruktorami masażu, producentem pieluch z zielona herbatą itp. W sumie ciekawie i można było potem osobiście "molestować" tych specjalistów. Ja oczywiście wsiadałam na położną -jak następnym razem urodzić sn ![]() Jakoś nie doczytałam o tej sesji, u nas był fotograf i robił zdjęcia-mamy kilka z Ewunią ale nie wiem czy była możliwość indywidualnej sesji bo nie zostałam do końca. Ale fajnie było, pogadałam z innymi mamusiami.Nic nie kosztuje a zawsze to jakieś urozmaicenie Ja zawsze szukam takich akcji w Krakowie.
|
||
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nocka super pobudka o 23, 3.30 i 6 już na dobre. Po ostatnich nocach kiedy budziła się co godz czy pół to rewelacja. Wczoraj dałam czopka na noc i to prawdopodobnie dlatego tak ładnie spała. Pobudki pewnie przez zęby bo w dzień też okropnie marudna. Palce pakuje do buzi ciągle. |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Gang Iren
|
Jestem tajniak
![]() U mnie oststnio rano 6 bylo i wiatr zimny i mialam na rekach rekawiczki.Grunt,zeby cieplo bylo ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() On tylko wola eeej
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w końcu Teście są u nas nie muszę chyba więcej dodawać. Dopiero dziś odzyskaliśmy internet. Przeprowadziliśmy się na górę wyślę Wam zdjęcia jak teście pojadą bo teraz mamy niezły sajgon jeszcze nie raczkuje dalej próbuję ale jej nie wychodzi. Ząbków nie mamy jeszcze. Postaram się Was nadrobić wieczorem bo naprawde ciężko z czasem. Ale się stęskniłam za Wami. |
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
My tez bedziemy miec gosci na weekend
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu?
zamowilam mamie na allegro 3 firanki , zaplacilam za 3 , bo dzis z tego wszystkiego sprawdzilam, a oni mi przysłali moje 3 , jeszcze jedna podobna, i 5 calkiem inncyh, w sumie nadprogramowo 6 albo 7 firanek, zgłupiałam..
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak co to odeślij te nadprogramowe tylko pytanie kto poniesie koszt wysyłki dogadaj się z nimi
|
|
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

)
fajnie tak jak Maluch sam zasypia... 
hihihiho nie no żartuję, chcę kupić dla Kai , ale taki nie za grubaśny właśnie

- w domu jakoś mi nudno no i Zosia jest bardzo absorbująca więc przynajmniej na spacerze mam chwilę spokoju bo siedzi i się rozgląda lub śpi.