|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVI
Trafiłam w Biedronce na owoce morza, jednak troszke zraziłam się pierwotnymi komentarzami i nie zdecydowałam sie na zakup. Chociaż może jutro zrobię kolejne podejście
250 gram kosztuje niecałe 7 złotych. Ochoty na makaron z owocami morza narobiłam sobie dzisiaj na facebooku trafiając na przepis Pani Sylwii, potrawa wydaje sie prosta, szybka i smaczna. Podsyłam przepis. Ps. makaron spaghetti kosztuje 1,29 + 6,99 za owoce morza + dodatki, całe danie to koszt ok 10 złotych ![]() "Spaghetti z węży" wg przepisu Sylwii Kanka SKŁADNIKI: makaron spaghetti 200g owoce morza 250g masło 2 łyżki natka pietruszki, świeża 1/2 cebuli łyżka papryki słodkiej sól do smaku pieprz kolorowy do smaku PRZYGOTOWANIE: Mrożone owoce morza wrzucamy na patelnię, smażymy do momentu rozmrożenia i potem dalej do odparowania wody. Pietruszkę oraz cebulę perłową posiekac bardzo drobno, wymieszać z masłem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem kolorowym świeżo zmielonym oraz papryką słodką. Tak przygotowane masło dodać do smażących się owoców morza. Wymieszać i podsmażyć przez kilka minut. Makaron, ugotowany w lekko osolonej wodzie, odcedzony dodać do smażących się owoców morza. Wszystko razem jeszcze przez 3 minuty posmażyć i gotowe Edytowane przez wyzusia1986 Czas edycji: 2012-10-10 o 15:15 |
|
|
|
#1982 |
|
Moderator
|
Wygląda smacznie, ciekawe czy śmierdzi
|
|
|
|
#1983 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ciekawy przepis, ja bym to jeszcze podlała białym winem. Nabieram ochoty na coś takiego, może w weekend zrobię na obiad.
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Ale fakt wygląda apetycznie. Ja bym może jeszcze jakieś pomidorki dodała albo coś, żeby taki sosik zrobić
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej byłam dziś w B. i zakupiłam babeczki bananowe po 2.99 opakowanie
rózanych i kokosowych nie widziałam ![]() sosik sojowy za 3,99 z azjatyckiej , papier ryżowy do sajgonek, placki do tortilli 5szt za 2,99 - 4 opakowania wzięłam:d - szpinak,pomidor i 2 wielozbozowe ![]() i zielona herbata ice tea
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam kiedyś makaron z krewetkami i były podlane białym winem |
|
|
|
#1987 |
|
goniąca własny ogon..
|
Ja kupiłm w końcu tylko jedną Feel Green, żurawina coś tam. Jeszcze nie piłam, ale jak będzie smaczna, to dokupię resztę. Za to melisa z pomarańczą dobra, i muszę dokupić ananasową. Wiadomo, to nie jest 100% melisy, ale autosugestia działa cuda, poza tym dobra jest
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to stare, nie sprawdziłam daty Cały kartonik był dwa rządki curry i jeden słodko-kwaśnych za 1,99
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
A nie widziałyście czy juz dziś u was woka wystawili? bo planuję, że pojdę po 8 i może juz je wystawią
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Krok z cukinią można pominąć,jeśli ktoś nie lubi.Też będzie smaczne. |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś dorwałam białego silana, ale na cały karton był tylko 1 biały. Facetowi otworzyła drugi karton, a mi otworzyła trzeci i tam też był tylko 1. czekolady karmelowe też były, chociaż dużo mniej niż innych. Dorwałam ostatnia paczkę tych m&m tych z farbami do twarzy za 3.99 za 2 x 190 gram, a jeszcze w zeszłym tygodniu kupowałam taka paczkę za 6 zł
|
|
|
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszła paczka z Winiar - makaronowa patelnia, zupka pomidorowa, sos beszamelowy, pomysł na gulasz i fartuch weltbilt . Widzę, że co raz uboższe te paczuszki lecą
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam jeszcze kupić papier ryżowy, bo w tesco widziałam za 8,99 , ale nie znalazłam
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam niedawno z Biedronki. Załapałam się na czekolady Do koszyka wpadła też margaryna, płatki cynamonowe, musli z bananami i czekoladą (leżały na koszach, a na kartce był napis nowość) oraz świeczki. Z gazetki azjatyckiej chciałam Ice tea i makaron smażony, ale nie było Herbat też nie było. Mam nadzieję, że panie nie zdążyły wyłożyć i jutro już wszystko będzie...
|
|
#2000 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Ale uwielbiam je i lecę po nie. Tylko nie wiem czy u mnie są ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2001 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
A mi ta czekolada tiramisu nie smakuje
Lepsza jest truskawkowa. Kupiłam 20 Blacków po 0,99, są jeszcze Snickersy i kilka innych rzeczy porozrzucanych po całym sklepie...No i kupiłamd ziadkowi ten dzisiejszy telefon
|
#2002 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To jest ta granola o której 2 dni temu ktoś wspominał? Edytowane przez korando Czas edycji: 2012-10-10 o 17:51 |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
caly dzien mnie nie bylo a tu wysypo przepisów
![]() marchewkowe brzmi obiecująco.. ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
ja jutro ide po2 w 1 byl:sos śmietanowy,pomysl na karkówke, kostki drobiowe,makarą kurczakowa,jarzynka 200gr i rekawica... a ty co mialas wypasa??
|
|
|
#2004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze takie ubogie teraz juz daja
|
|
#2006 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Z czego dwa prudukty to były sosy te z zakrętką, barbecue i włoski, więc super.A właśnie wróciliśmy z druga paczką i mój ma łącznie 6 produktów i fartuch, więc juz mniej dali Ale i tak, dobra akcja, oj dobra ![]() EDIT: chyba wiem czemu miałam dobra swoja paczke, dopatrzyłam się że mój fartuch wadliwy Porównuję to z dzisiejszym i zamiast kieszonki ma dwie dziurki i brakuje w nim paska do przewiązania, nie zwróciłam musk uwagi Więc pewnie rekompensatę za wybrakowany fartuch mi dali heheheDzięki laski że napisałyście o tych kostkach azjatyckich. Wstąpiliśmy do innej Biedronki i tam oczywiście były, wzięłam 4 paczki. W oóle tam wszystko z tej gazetki było, to się okazuje że do mojej kurduplastej po prostu nie wstawili ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Jest taki monitorek jak powiedzmy w bankomacie, dotykowy. Intuicyjna obsługa, poradzisz sobie A skrytka sama Ci się otworzy, nie przegapisz. Rozjeżdzają się drzwiczki "sezaom otwarty" ![]() Ale wzmozony ruch zaobserwowaliśmy wokól tego paczkomatu, no chyba wiem czemu, para przed nami takie samo zawiniątko wyjęła
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-10-10 o 18:44 |
||
|
|
|
#2007 |
|
Przyczajenie
|
karolina_zb czasem podczytuję ten wątek i zrozumiałam, że jesteś z Ostrowa Wlkp. W której Bierdronce się zaopatrujesz? Bo ja mam najbliżej do tej na Budowlanych i jak dla mnie jest dość dobrze zaopatrzona.
|
|
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
a jutro jakie są produkty dnia?
|
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam jeśli temat był już poruszany, ale nie wiem jak to wyszukać
. Moje pytanie: czy gdzieś w necie jest jakaś informacja co jest produktem dnia? mam kawałek do Biedronki, a te promocje czasami są niezłe.
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może muszą bardziej nasiąknąć, jak się to nie zmieni, to lipa... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

250 gram kosztuje niecałe 7 złotych. 

i Rysiu

, ale nie znalazłam
Herbat też nie było. Mam nadzieję, że panie nie zdążyły wyłożyć i jutro już wszystko będzie...

ESPANA
PORTUGAL
Türkiye