![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
My juz po szczepieniu, mała była grzeczna i tylko chwilke po ukluciu płakała. Wg lekarki ma 60 cm długości, ale nie prostowania jej nóg, więc sadze, ze jest gdzies z 62
![]() Chce być mama Amelcia jest słodka i jakie ma cudne włoski !! Napisz koniecznie ile waży mała kluseczka :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi.... Chwilo trwaj!!!!!!!
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Opalia w jakim wielu jest Twoja córeczka? Edit: już wiem ![]() ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-10 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyczyn czkawki może być wiele. Zdaje się, że najczęściej jest to powietrze łyknięte w czasie karmienia i zimno. Napoić i ogrzać równocześnie. Oczywiście płyn ma być ciepły, bo po takim w temperaturze pokojowej, to moja czasem czkawkę dostawała. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-10 o 14:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Branzoletka
|
Najpierw się przywitam i biorę się za czytanie
![]() ![]() Mały skwierczy domaga się czegoś pewnie jedzenia ale to dopiero za 20 min. muszę go przetrzymać ale drugim okiem mogę czytać ![]()
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Maciejka jak by ogrzanie i napojenie działało to bym nie napisała że nic nie pomaga (czasem)
![]() Tż wrócił .. ale ja głupia myślałam że da mi odsapnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Po wczorajszym szczepieniu trochę lepiej niż ostatnio... ale też był ryk, marudzenie... za to nocka ok i dziś dzień w sumie też. Dzieci póki co śpią, a ja poszalałam w kuchni ![]() ![]() Jutro wieczorem wyjeżdżamy na weekend, wrócimy w niedzielę wieczorem. Ktoś się będzie musiał poświęcić i założyć kolejną część za mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Mąż dziś został w domu, więc postanowiłam znów się oddać przyjemności nr 1 z ostatniego półrocza i wyskoczyć wydać pieniądze ![]() Bardzo mi się plan mój udał, wydałam aż ciut za dużo ![]() ja też przebrnęłam ![]() smoczuś, a jakże, z MAM. Choć nie kupowałam go ze względu na firmę, tylko na to, że był to jedyny smoczek w brązach, jaki wpadł mi w ręce ![]() Cytat:
![]() ![]() absolutnie! ![]() bo choć minęły ponad 3 miesiące, mi się wciąż słabo robi, jak tylko pomyślę o tym koszmarnym porodzie. Wspomnienie wciąż świeże, jakby to było wczoraj, i wciąż pamiętam ten nieludzki ból i ten.. jakiś taki pierwotny strach, strach jak ze snu, że nie ma już odwrotu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą staremu też chyba powinno zależeć, byś nie wyglądała jak dziadówa? ![]() ![]() ![]() u nas w tej kwestii bez zmian: albo body+pajacyk, albo body+śpiworek. Niczym nie przykrywam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Asia u was jest Tesco?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||||
Rozeznanie
|
moj
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzień się zakończył wyciem, podałam moje mleko na próbę i znów ulała serkiem 4 razy po karmieniu, potem wogóle nie chciała jeść tylko się darła i skręcała. Po 22 przeszło, od wczoraj wieczora jest znów na bebilon pepti i j mam inne dziecko, spało w nocy, w ciągu dnia spała od 8 do 12 co się jej nigdy nie zdarzyło, sama się bawi. A po moim mleczku ciągle płakała. Myślę czy ją nie zostawić na tym bebilonie, szkoda mi bo mam mnóstwo mleka ale ja się wykańczam bo prawie nic nie jem a małej ewidentnie po tym i tak boli brzuszek. Ja już jestem na ostrej diecie od stycznia i nie mam już siły ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w każdej innej sytuacji życiowej jakiś tam wybór był, jest, a wtedy... trzeba było rodzić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo tak. Ja przecież tyle czekałam na rozwinięcie akcji,jak dziś pamiętam słowa położnej że szyjka znowu wróciła na swoje miejsce i jest całkiem w lewo zwrócona. A tu na drugi dzień porodzik- i pierwsza myśl po usłyszeniu słów"rodzimy" - o nie,to już teraz,to co sobie wyobrażałam miesiącami właśnie się dzieje- ja nie chce rodzić ![]() No nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Malwina ciężka sytuacja, pogadaj o tym z pediatrą... Nie ma sensu męczyć dziecka, jeśli Twój pokarm powoduje nasilenie się tych objawów skazy białkowej... Dziecko ma byc szczęśliwe i najedzone, a jeśli mimo Twojej diety ciągle się męczy... Ale ja bym podjęła decyzję po rozmowie z lekarzem.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-10 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
jem
![]() no to teraz już jestem pewna, że to był dobry wybór ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4754 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bujaczek jednak wrócił do łask Patrysia ,więc chyba będę mogła już być z Wami
![]() Czytałam,że pisałyście o rozszerzaniu diety. Ja znalazłam coś takiego : https://www.swiatmiodow.pl/danie-dla...lle-p1396.html i nie rozumiem,bo napisane jest "od 4miesiąca życia" tzn ,że po skończonych 3 miesiącach?? (bo na innych tego typu produktach jest napisane "po 4. miesiącu" )
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem to jest od skończonych 4 miesięcy, wtedy można zacząć rozszerzać dietę. Przynajmniej tak mi pediatra mówiła
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-10 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Hej. Fabi dopiero wstał. Bardzo dzielny był, płakał, ale mniej niż ostatnio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
hej hej my juz w domu
![]() Moje dziewcze wazy uwaga... 6200 ![]() ale nie wyglada na tyle ![]() po wazeniu stary moj ( tak tak bo dzis jest w domu) zabral mnie do KFC co by mnie nakarmic w nagrode ze tak dobrze karmie dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Mamcia przegonicie Fabiego zaraz
![]() Wanilko jak u Was z wózkiem, Nikoś też jest na styk w gondoli? Bo z tego co widzę, to my w niej długo nie pojeździmy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
jeszcze troche jeszcze troche :P
czyli moje dziewcze podwoilo swoja wage ![]() w wozku jeszcze mamy luzu a luzu :P mysle ze po nowym roku sie przeniesiemy na spacerowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Asia co ty gadasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- kawał chłopa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4763 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=muminek88;36994476]z okolicy Paderbornu w niemczech Cytat:
![]() ![]() Mój uśmiechał sie przez sen od 2 dnia życia, nadal to robi a od niedawna też świadomie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż mówi na małego Księciunio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja planuję drugie dziecko ale drugiego porodu sn niekoniecznie, za dżo zniszczeń spowodował, raczej będę się starać o cc Słodziutko śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też stwierdzam, że Jedo przy swoich wszystkich zaletach jest cholernie ciężki, znoszę i wnoszę go tylko po 4 stopniach (całość z Marcinkiem w środku) i czuję krzyż. Niezła akcja z ta osłonką, dobrze, że nie utonęła. Wczoraj pierwszy raz użyłam swojej i ochroniła Marcinka przed kotem- pisałam kiedyś że dokarmiamy kota przybłędę i on właściwie mieszka na naszym tarasie, wczoraj udało mi się jakimś cudem uśpić małego na tarasie i w pewnym momencie zauważyłam cień kota dziwnie wysoko, szybko podbiegłam a kot stał na osłonce i głowę wsadził do małego, myślałam, że zemdleję, gdyby był sam kocyk to stałby na Marcinku Cytat:
![]() My dziś byliśmy na szczepieniu, strasznie to przeżywałam, nie mogłam spać w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy uda mi się jeszcze coś doczytać, bo słyszę pokwękiwania z łóżeczka ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moze założysz teraz nowa czesc, a zaczniemy tam pisac jak ta sie skończy?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ładna waga ![]() ![]()
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie sie wybieracie na weekend? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do usypiania u mnie tez tylko w ten sposób jest w dzień, bo w nocy pada od razu, w zasadzie je na spiocha, ale w dzien czasme nawet żuje cycka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy ile postów zostanie jutro i może rzeczywiście założę a Wy się przeniesiecie jak ta się skończy (wytrzymacie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
kurde nie umiem tego znalezc gdzie to jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Marcinek dziś pierwszy raz świadomie trącił zabawkę, strasznie mnie to ucieszyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musi być duży, żeby Lu miała dużo do przytulania ![]() Bolał go brzuszek, wydaje mi się, że po musztardzie ![]() 4 wkłucia? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.