![]() |
#121 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Maski weneckie - potrzebna inspiracja :)
Ooooo, czekamy, czekamy na monumentalne dzieło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Prześl;iczne s ą te maski strasznie mnie zafascynowały gdzie można kupić takie formy i czy sa drogie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Podróżniczka
|
Hej, nie wiem czy robisz teraz jakis projekt [chetnie obejrzalabym monumentalne dzielo z formy wielkosci twarzy
![]() ![]() ![]() ![]() Ogolnie podziwiam Cie za zapal i talent do ozdabiania ![]() Aha, nie wiem czy by Ci sie to udalo, ale moze sprobuj zostawic otwory na oczy w maskach, rowniez wygladaloby to inaczej. Nie wiem jak z praktycznej strony, ale moze jednak jest na to sposob ![]() Tu fotka ozdobionej maski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Nie depcze krokusów
|
Śliczna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Magdziu, z tymi otworami na oczy jest problem i nie wiem jak to rozwiązać właśnie ![]() ![]() Kupiłam już brokat złoty, więc następne maski będą dużo bardziej ozdobne ![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
post bedzie trosze nie na czasie ale zawsze ;]
kiedyś w szkole robiłam odlewy gipsowe własnej twarzy.. wychodziło rewelacyjnie, tylko trzebabyło wykombinować gips taki jak do złamań no i potrzebna była pomoc jakiejś osoby.. najpierw cięło się gips w takie paski zeby mógł potem utworzyć krztałt maski, wycinało się otwory na oczy, nos, usta czy co się tam chciało.. potem smarowało się twarz jakimś tłustym kremem i szczelnie zakrywało chusteczkami higienicznymi... gips moczyło się w wodzie i na buźkę... jeszcze tylko uklepać, wygładzić, poczekać pare minutek w bezruchu zeby stwardniało i ściągnąć.. oczywiście wtedy jest potrzebny jakiś otwór w masce zeby sie nie udusić... nie polecam zwykłego gipsu bo nie jest realne żeby zastygł na twarzy i za dużo z tym ciapania. po całkowitym zastygnięciu mamy już cudny odlew własnej twarzy naturalnych rozmiarów.. a jaka frajda przy ozdabianiu takiego cudu ![]() jeśli się ktoś zdecyduje na taką zabawę (polecam, nieziemska frajda) to życzę powodzenia ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
![]()
Chciałabym zrobić maskę wenecką z masy solnej lub papierowej. Może być na całą twarz lub tylko na oczy. Jednak nie wiem jak się do tego zabrać
![]() Macie może jakieś pomysły?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
na przyszłość polecam jednak korzystanie z wyszukiwarki.....
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2007-01-04 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
![]()
Wiem, że maskę robiłaś już dawno temu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ech podniecacie sie maseczkami wielkosci paznokcia, nie no milo, milo. jeslichodzi o maski wlasnej twarzy sa do kupienia bandarze gipsowe, i tak jak wyzej krem na pyszczek bandazyk w wode i ciap na twarz dwie do trzech warstw. Trwa cala zabawa okolo 10 minut. potem gipsiku albo gliny modelarskiej, wygladzamy i dopracowujemy detale. Potem bawomy sie w ozdabianie. Jest miodzio. Moze jak kiedys wejde jeszcze na te forum to podrzuce zdjecia tym czasem...
Pochwa.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hej! jestem tu nowa, to mój pierwszy post
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.kreatywnehobby.com/duzy.php?obraz=2713076d http://www.kreatywnehobby.com/of_od.php http://www.kreatywnehobby.com/duzy.php?obraz=2713102d akurat one nie sa tam ciekawie ozdobione ale same formy fajne, trwałe i niedrogie. Polecam jakby ktoś siębawił w maski ;.))) WYMIARY MASEK :maski 2 elementy 13,5x10 cm 500 g a SWOJą DROGą TE ODLEWANE NA TWARZY FAJNY POMYSł ALE CZY TO BEZPIECZNE??? I SKąD TEN BANDAZ GIPSOWY WZIąść I JAKI TEGO KOSZT? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
hej to moje dwa najświeższe dzieła, jeszcze przed lakierowaniem ale nie mogłam wytrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
ewuniaD piękne maski
![]()
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Akrylowe farby dla plastyków i złota konturówka , też do dostania w sklepie dla plastyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o nakladanie na twarz to jest to calkowicie bezpieczne, wiem to poniewaz ja sam ciezko reaguje na wszelkie specyfiki a tutaj nie mialem zadnego problemu, tylko wczesniej trzeba mocno posmarowac mascia, jakas tlusta moze byc taka z witamina C, zeby sie latwo odklejalo. Bandaze w sklepach zielarskich i wszystkich innych w ktorych mozna kupic cos na zlamania
![]() http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/349029 cos takiego jak w linku powyzej. Niem iaelm czasu zrobic zdjec, obecniemam 4 maski dwie z odlewow twarzy a dwie z odlewow gipsowych. Ale obiecuje, ze kiedys wrzuce fotki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Z racji calkowitego braku czasu, maski zostaly zrobione w sposob bardzo szybki i prosty. Maska 1 - byla robiona bezposrednio na balu weneckim, przy stoliku, po prostu jakas taka mnie inwencja naszla raczej nie w strone wenecka. Maska 2 robiona na tym samym balu przez moja zonke. Na zdjeciu Maska 3 sa odlewy z twarzy mojej i mojej kochanej zonki. Malowane wlasnie na owy wenecki bal i po prostu malowane bylu kolo polnocy a o 4 rano musialem wstac i jechac kawal drogi, wiec czas trzeba bylo oszczedzic kosztem wizualizacji maski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Thx, a jakos tak wyszlo. Zonka zrobiona na smutno, w koncu w "smutnym kolorze blue".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
facet no coś ty? jaka smutna he he. Powiedz w jakich jeszcze pracach sie "parasz?" bo cos mi sie wydaje ze stac cie na wiele wiecej niż skrawek tego co pokazałeś. Normalnie mamy faceta na forum wizaż. KOBIETY MAMY RODZYNKA!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jejus na RODZYNKA to ja sie nie nadaje, ponoc juz jakis jest i cos tam spiewa. A co do prac to i owszem kiedys troche tego bylo, takie zamilowanie mialem do tworzenia, teraz czasu brak i kazda mozliwosc najchetniej bym wykorzystywal. Niestety coraz ciezej jest zaopatrzyc sie w dobre materialy, farby akrylowe, pedzle itd. ktorych uzywalem. Wszystkie firmy tworza nowe (poniekad lepsze, gowno prawda) produkty. A z takich rzeczy ktore moglyby zainteresowac plec piekna to powiem ze oprocz masek (czterech ![]() Tymczasem pozdrawiam! P.S. Zona sie ze mnie usmiala jak bak, ze sie na "babskie" forum wpakowalem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Nie depcze krokusów
|
a co tu taki zastój?
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Wszystkie maski sa cudowne^^ Ludzie, Wy to macie prawdziwy talent.... ja bym nigdy nie zrobila tak pieknie... Uwielbiam maski weneckie, ale, jak juz wspomnialam, nie grzesze zbyt wielkim talentem plastycznym, wiec moze ktos z Was orientuje sie, czy mozna gdzies kupic gotowe maski... Z gory dziekuje za poswiecony czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Nie depcze krokusów
|
Polecam onetową galerię karnawału w Wenecji. Szczególnie spodobała mi się maska z załącznika.
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
dla wszystkich zainteresowanych - takie gotowe maski widziałam na allegro za 5,5 - sama się zastanawiam czy nie kupić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
ups! gotowe mam na myśli formę gipsową gotową do malowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Hej Swietna robota ja tez wlasnie znalazlam ta stronke i mam pytanie
jak robisz odlewy masek ? Ja mam troche ograniczony zasiek jesli chodzi o zakup bo mieszkam zagranica i nie znam jeszcze zbyt dobrze okolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
witam
![]() Również jestem fascynatką masek weneckich ![]() Edytowane przez poohi Czas edycji: 2010-07-26 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.