Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 19:32   #4411
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Po czapkę wyślę TZa jak będę już po, młody miał obw główki 32cm
32 ????

To może ja po prostu założę małej swoją skarpetkę na głowę
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:34   #4412
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
za wizytę!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, ten aspirator do nosa frida, czy do niego potzrebne sa jakieś filtry dodatkowe czy coś?? A i czy trzeba tam najpierw roztwór soli wpuścić?? Niech ltóraś co używała się wypowie, proszę
Nie używałam ale filtry są potrzebne, takie małe jakby gąbeczki. A sól jak już to do noska, jeśli ma suche smary, zeby łatwiej było wessać
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:35   #4413
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

gusiak piekny kocyk i reczniczek

ma_majka gratuluje super wieści z wizyty!!!

livdragon taka energia przed porodem slyszalam ze to typowe-syndrom wicia gnaoizda czy cos takiego
mi sie nic nie chce
i mam zgage

albo zaparcia albo zgaga ciagle o tym samym wam gadam nudna jestem

cos mialam jeszcze ale zapomnailam...

aha pepperonik to juz niedlugo ty tak???kiedy masz ślub

...aaa juz wiem zaczelam prasowac...po pol godzinie mialam dosyc, a prasowalam siedzac na tapczanie bo inaczej nie dalam rady.cienko widze to prasowanie dalsze ...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:35   #4414
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Moja mama mnie dzisiaj załamała... mówi no wózek jutro przyjdzie, łóżeczko jest to mały jasiek moze już się rodzić.... a ja mówię, że przecież nic z wyprawki oprócz ciuszków nie mam, tak samo do szpitala, a ona... no jak to a co Ci jeszcze potrzebne???? No nie mogę kobieta, która wychowała 2 dzieci

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:36   #4415
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Nie używałam ale filtry są potrzebne, takie małe jakby gąbeczki. A sól jak już to do noska, jeśli ma suche smary, zeby łatwiej było wessać
alez to pieknie zobrazowalas
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:36   #4416
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
hey kochane

Dzisiaj jestem padnięta.. cały dzień łaziłam po sklepach z teżtem patrzyłam na resztę rzeczy dot. wyprawki ale sobie odpuściłam... ile mebli się naoglądałam , bo musimy umeblować sobie salon no szok

ale za to kupiłam małemu pajacyk w Pepco i czapusię na wyjście ze szptala pieluchy za 39,99 w carrefour i 4 pak chysteczek z pampersa za 19,99

gratuluje wszystkich nowo rozpoczętych tygodni
śliczne zakupy
Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Ale jestem wykończona - wczoraj i dzis malowałam ściany :P Na pare dni przed porodem niczego się nie boję juz Zasuwam jak szalona i mam tyle energii co chomik
jeszcze 5 dni tylko i jak dobrze pójdzie we wtorek trzymajcie kciuki z rana Planowo o 8

A jutro z rańca ide na depilację brazylijską :P Nie wiem czy usiądę do kompa po tym Piątek pod znakiem ostatnich badań i weekend na ostatnie przygotowania ....
juz sa, juz niedługo
i powodzenia na depilacji, podziwiam odwage
Cytat:
Wróciłam
Dzięki wielkie za kciukasy

Z Bąblem wszystko ok Tylko że wg pomiarów główkę ma większą - 31/32 tydz, a reszta idealnie 30 tydz. Gin mówi że jest dobrze, że takie różnice mieszczą się w normie.
Moje dziecko po prostu takie mądre będzie po mamusi
Powiedział że cc będziemy robić mniej więcej ok 10 dni przed terminem, więc może jednak będzie 12.12.12
świetna data
ja mam termin z OM na 13.12.2012 i też mogę chętnie dzień wcześniej

marti
justa , nawet się jakoś specjalnie tym narazie nie stresuje,bardziej ciekawa jestem jak to wszystko będzie
trochę z tą kolacją się boję,ze tesciowa za dużo na głowę sobie bierze i bedzie po nocach gotować,ale ona taka jest i nikt nie chciał słuchac,jak chciałam przyjęcie na słodko
no trudno, przynajmniej wiem,ze będzie smacznie,bo ona dobrze gotuje i że będzie ładnie, bo zmysł estetyczny do ozdabiania stołu, układania kwiatów też ma niezły
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:38   #4417
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Zabierzcie moją zgagę!!!!!!!!!!!!

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 19:39   #4418
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Ale jestem wykończona - wczoraj i dzis malowałam ściany :P Na pare dni przed porodem niczego się nie boję juz Zasuwam jak szalona i mam tyle energii co chomik
jeszcze 5 dni tylko i jak dobrze pójdzie we wtorek trzymajcie kciuki z rana Planowo o 8

A jutro z rańca ide na depilację brazylijską :P Nie wiem czy usiądę do kompa po tym Piątek pod znakiem ostatnich badań i weekend na ostatnie przygotowania ....
Bedziemy trzymac kciuki!! jeeee to juz!

A co do brazylijskiej - mam nadzieje ze juz bylas i wiesz na co sie zdecydowalas?

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
gusiak piekny kocyk i reczniczek

ma_majka gratuluje super wieści z wizyty!!!

livdragon taka energia przed porodem slyszalam ze to typowe-syndrom wicia gnaoizda czy cos takiego
mi sie nic nie chce
i mam zgage

cos mialam jeszcze ale zapomnailam...

aha pepperonik to juz niedlugo ty tak???kiedy masz ślub

...aaa juz wiem zaczelam prasowac...po pol godzinie mialam dosyc, a prasowalam siedzac na tapczanie bo inaczej nie dalam rady.cienko widze to prasowanie dalsze ...
Jak ja sie ciesze ze prasowaniem w naszej rodzinie zajmuje sie tż - wszyyyystkie ubranka mi wyprasowal

Cytat:
Moja mama mnie dzisiaj załamała... mówi no wózek jutro przyjdzie, łóżeczko jest to mały jasiek moze już się rodzić.... a ja mówię, że przecież nic z wyprawki oprócz ciuszków nie mam, tak samo do szpitala, a ona... no jak to a co Ci jeszcze potrzebne???? No nie mogę kobieta, która wychowała 2 dzieci
Tylko widzisz..... w czasach naszych mam niewiele wiecej bylo im potrzebne i jakos sie wychowalysmy, a teraz listy wyprawkowe itd itp.... a pewnie bez wiekszosci rzeczy da sei obyc
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:42   #4419
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Bedziemy trzymac kciuki!! jeeee to juz!

A co do brazylijskiej - mam nadzieje ze juz bylas i wiesz na co sie zdecydowalas?

Jak ja sie ciesze ze prasowaniem w naszej rodzinie zajmuje sie tż - wszyyyystkie ubranka mi wyprasowal

Tylko widzisz..... w czasach naszych mam niewiele wiecej bylo im potrzebne i jakos sie wychowalysmy, a teraz listy wyprawkowe itd itp.... a pewnie bez wiekszosci rzeczy da sei obyc

no dobra, ale butelki, smoczki, kocyki były ja mówię o tajich podstawach, mam mówi justyna no a po co Ci kocyki???? a potem dodaje no w sumie ja dla was miałam i badz tu mądry

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 19:44   #4420
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
śliczne zakupy

juz sa, juz niedługo

świetna data

marti
justa , nawet się jakoś specjalnie tym narazie nie stresuje,bardziej ciekawa jestem jak to wszystko będzie
trochę z tą kolacją się boję,ze tesciowa za dużo na głowę sobie bierze i bedzie po nocach gotować,ale ona taka jest i nikt nie chciał słuchac,jak chciałam przyjęcie na słodko
no trudno, przynajmniej wiem,ze będzie smacznie,bo ona dobrze gotuje i że będzie ładnie, bo zmysł estetyczny do ozdabiania stołu, układania kwiatów też ma niezły
Niech sie kobieta wykazuje jak ma ochote! a na pewno bedzie wszystko super! sama to przechodzilam niecale 4 miesiace temu i powiem Ci ze w trakcie nie bytlo stresu jako takiego - po prostu nie mialam glowy do myslenia o tym wszystkim cieszylam sie i juz nawet sie ostatnio zastanawialam czy to jedzenie w restauracji wlasciwie bylo dobrze czy nie..... nie wiem, chyba z tz musze pogadac jak to ocenia

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
no dobra, ale butelki, smoczki, kocyki były ja mówię o tajich podstawach, mam mówi justyna no a po co Ci kocyki???? a potem dodaje no w sumie ja dla was miałam i badz tu mądry
AA niby mialy ale wiesz, to byly tez te czasu gdzie bron boze nic sie nie kupowalo przed porodem.....przynajmniej mi tak mama opowiadala, wiec chyba bylo tak ze tatus szedl z tresciowa czy mama swoja i cos tam kupiwali, po kocyku, po ubranku i pieluszek fuuuul
Stary 2012-10-10, 19:46   #4421
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Niech sie kobieta wykazuje jak ma ochote! a na pewno bedzie wszystko super! sama to przechodzilam niecale 4 miesiace temu i powiem Ci ze w trakcie nie bytlo stresu jako takiego - po prostu nie mialam glowy do myslenia o tym wszystkim cieszylam sie i juz nawet sie ostatnio zastanawialam czy to jedzenie w restauracji wlasciwie bylo dobrze czy nie..... nie wiem, chyba z tz musze pogadac jak to ocenia

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

AA niby mialy ale wiesz, to byly tez te czasu gdzie bron boze nic sie nie kupowalo przed porodem.....przynajmniej mi tak mama opowiadala, wiec chyba bylo tak ze tatus szedl z tresciowa czy mama swoja i cos tam kupiwali, po kocyku, po ubranku i pieluszek fuuuul
No nie wiem, moze masz rację,..

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 19:51   #4422
peperonik
Zadomowienie

anielka ślub mamy 20.10. na godz 17.30
wierze,ze wasze wizazowe kciuki sprowadza piękna pogodę , bo wymyśliłam,ze pojedziemy godzine wczesniej z tz-tem i jego siostrzenica pod urzad, bo tam jest bliziutko Wisła i mogłaby nam porobic zdjęcia tuz przed ślubem,zebysmy sie juz nie stroili drugi raz.
justa ważne ,że wspominasz ,że było super
Stary 2012-10-10, 19:52   #4423
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dziewczynki, zmykam. Idę się wykąpać i coś z tż w tv obejrzymy.

Dobranoc i do jutra

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 19:53   #4424
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
pieeeeeknie!: love:

od czasu do czasu taaaak wlasnie dzis jest to od czasu do czasu

10 dni!! super!!! ajjj ale pewnie stresik dopada??

I jak oceniasz to okrycie z pieskiem??
Wreszvcie sie pojawily nowe rzeczy i zamowilam takie samo o stanislawa.
Zamowilam jedno zwykle frotte tez bo mam watpliwosci, pytalam dziewczyn i niektore zwracaly uwage na to ze termofrota mniej wchlania wode, gdzies tez slyszlaam ze po paru praniach jest juz ok, wczoraj szperalam w moich ubrankach i skapnelam sie ze przeciez mam taki kocyk, z tego wlasnie materialu, zrobilam tescik i rzeczywiscie wchlania hmm kiepsko no nie to ze w ogole ale gorzej, nie wiem jak bedzie po kilku praniach ale i tak wzielam - jak sie nie spisze bedzie jako kocyk z kapturem

Kciuki za Kasie!!!!

Widzialam w pepco wlasnie te nowe pajacyki faaajne sa, szkoda ze chyba juz w szystko mam.....
Czapusia fajna - taka by mi sie przydala a nie mam carrefoura

Musze koniecznie zapamietac!!
W ogole to ostatnio spie w majtaskach takich pelnych w nocy i tez mi w tym goraco, jeszcze to przeziebienie:/
Wiec dzis pojechalam z tż i kazalam mu wybrac w jego rozmiarze takie luzne bokserki ktorych bedzie potem uzywal do spania, a poki co bede uzywac ich ja i rozganizowalam sobie to co radza polozne po porodzie - wietrzenie do tego clotrimazol i jest lepiej uffff
glowka pracuje hehe

Cytat:
za wizytę!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, ten aspirator do nosa frida, czy do niego potzrebne sa jakieś filtry dodatkowe czy coś?? A i czy trzeba tam najpierw roztwór soli wpuścić?? Niech ltóraś co używała się wypowie, proszę
szczerze??mialam te filterki i je posialam a potem wyciagnelam i chodzil bez a ja razem z gluciszami wszytskie zarazki wciagalam ale nic mi nie bylo nigdy:P

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
32 ????

Sola ja dla L tez mialam za duza i zakladalam pod nia po prostu pilotke i bylo ok

Cytat:
mi sie nic nie chce
i mam zgage

przestan co?? komu masz sie zalic jak nie nam

Cytat:
one w innych czasach zyy.wielu rzeczy nie bylo i musialy sie bez nich jakos obejsc.w dzisiejszej dobie techniki to wiesz:/ wtedy pieluchy tetrowe maka na tylek butelka od oranzady smok i pojechali

Cytat:
śliczne zakupy

juz sa, juz niedługo

świetna data

marti
kochana tesciowa napewno zrobi to z przyjemnoscia i bedzie dumna jak paw jak wszytskim bedzie smakowalo zobaczysz-zapomni o zmeczeniu w trymiga

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:55   #4425
justa86
Zadomowienie

Cytat:
No nie wiem, moze masz rację,..
Co nie zmienia faktu ze tego typu teksty moga byc drazniace czasy sie zmienily

To tak jak : ojjj za naszych czasow to sie do konca chodzilo w ciazy, z pracy szlo na porodowke rodzic ble ble ble
i co jeszcze?? 2h po porodzie szlo sie krowy doic i w piecu palic ??
Stary 2012-10-10, 19:56   #4426
niteczka83
Zadomowienie

Po dniu sprzątania, kolejnego prania itd - udało mi się Was nadrobić

Neipys
- gratuluję rozpoczęcia 30 tygodnia
Natallkaa - śliczne
DeKajka - tak jak pisały dziewczyny - jeśli nie ma Twoja mama książeczki to rmua + zcna z pracy (ja zgłaszałam w tym roku męża do swojego ubezpieczenia, był w szpitalu i wymagali mojej rmuy i zcna - takie zaświadczenie że jest zgłoszony jako członek rodziny - zgłasza się np. współmałżonka-przy odpowiednich warunkach, dzieci)
Happy_eve - gratuluję wizyty
za Kasię
Ma_majka - gratuluję wizyty

Cytat:
dzis bylam w urzedzie i podalam nazwiska swiadkow do slubu i juz wszystko ustalone,oplute,zaklepane i odliczanie zaczynamy:
10 dni do ślubu
dzis zaczelismy 8 miesiąc
za rozpoczęcie 8 miesiąca - zaczynamy odliczanie do ślubu

Cytat:
moja tesciowa jak juz na 100proc sie okazalo ze to chlopiec to skomentowala to przez telefon-że do konca miała nadzieje, ze bedziemy mieli dziewczynke.więc nie jest specjalnie zachwycona, ale mi to wisi.mi samej było obojetne co bedzie, choc zawsze wyobrażalam sobie , że jako pierwsze dziecko bede meic dziewczynke, bo w mojej rodzinie dziewczynek więcej.
Moja teściowa powiedziała - "może następnym razem uda się dziewczynka" - jakoś tak. I jakoś radości nie zauważyłam. Nie rozumiem - to jest dziecko, szczęście, radość ...

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A i co do izolacji, wczoraj czytałam ze w dzień tam gdzie śpi dziecko nawet powinno cos chodzić, radio czy tv, a nie cisza, polozna na SR tez tak mówiła. Moi znajomi właśnie od początku cisza i na paluszkach i teraz przy najmniejszym hałasie jest problem.
nasi znajomi (2 pary zupełnie osobno) też nam tak polecali z doświadczenia. I mówili tez żeby nie chować dzieci ani w ciszy (niech w tle coś tam będzie) ani z daleka od ludzi. Niech się przyzwyczajają - bo potem przy hałasie nie ma problemu. Dzieci są bardziej odważne do ludzi i z usypianiem nie ma problemu jak są goście.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
nikt nie pomoże odnośnie tych prześcieradeł?
Ja nie jestem doświadczona ale kupiłam 2 (to chyba takie minimum). Na razie jedno frote + jedno flanela (zobaczę co lepsze). I jeszcze kupiłam dwa podkłady takie na łóżeczko między materacyk a prześcieradło (jedno takie jakieś sztuczne, śliskie - a drugie niby super nieprzemakalne i a jednocześnie do prania) - zobaczymy czy to się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa
bylam dzis w textil market i byly kombinezony disneya fajne cieple polarowe mocno ocieplane rozpinane cale podwojnym zameczkiem za 49 zl-dla dziewczyki i chlopca-rozowe i gratatowe.jakby ktos nie mial to zajrzyjcie bo za grosze jak na disneya
Gdzie jest najbliższy textil market .... hmmm
Mi właśnie przyszło dziś do główki że brakuje nam kombinezonu - bo w końcu wczoraj nie kupiliśmy. Jak zobaczyłam cenę 160 zł to podziękowałam.

Cytat:
Ileż Ty masz energii Usiądziesz, usiądziesz tak jak kiedyś pisałam - bardziej czułam depilację woskiem na nogach (bo mnie zawsze lekko piekły pomimo różnych nakładanych specyfików) niż tam Tam jakby nic się nie wydarzyło

Cytat:
Ja nie używałam - ale tylko w kwestii filtrów - dokupiłam - bo z automatu są tylko dwa filtry.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:01   #4427
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Cytat:
alez to pieknie zobrazowalas
No nie?
Aż mi się jeść zachciało jak pomyślałam o tych rozwodnionych wessanych smarkach
Stary 2012-10-10, 20:06   #4428
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Co nie zmienia faktu ze tego typu teksty moga byc drazniace czasy sie zmienily

To tak jak : ojjj za naszych czasow to sie do konca chodzilo w ciazy, z pracy szlo na porodowke rodzic ble ble ble
i co jeszcze?? 2h po porodzie szlo sie krowy doic i w piecu palic ??
sie smiejesz.moja mama opowiadala ze jak mnie urodzila to 3 dni w domu a potem juz krowy doila a ja w wozku lezalam wgoloe opowiadala jak w 9 miesiacu z wielkim brzuchem(jesli mam po niej gabaryty to niech nie wyoolbrzymia wcale takiego wielkiego nie miala ) doila krowy i karmila swoniewyobrazacie sobie nas?? wogole to musze Wam kiedy pokazac zdjecie mojej matki jak byla mloda-normalnie masakra jaka byla piekna koebita!!!!!!!!!! i musiala sie zakochac w takim moim ojcu niewartym milosci wogole i zostala na stare lata sama:/ tzn ma nas bo ojciec to ma druga zone ktora jest od niego 20 lat mlodsza i przez 10 lat zatruwala nam zycie jak ojciec jeszcze mieszkal z nami:/

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Po dniu sprzątania, kolejnego prania itd - udało mi się Was nadrobić

Neipys
- gratuluję rozpoczęcia 30 tygodnia
Natallkaa - śliczne
DeKajka - tak jak pisały dziewczyny - jeśli nie ma Twoja mama książeczki to rmua + zcna z pracy (ja zgłaszałam w tym roku męża do swojego ubezpieczenia, był w szpitalu i wymagali mojej rmuy i zcna - takie zaświadczenie że jest zgłoszony jako członek rodziny - zgłasza się np. współmałżonka-przy odpowiednich warunkach, dzieci)
Happy_eve - gratuluję wizyty
za Kasię
Ma_majka - gratuluję wizyty

za rozpoczęcie 8 miesiąca - zaczynamy odliczanie do ślubu

Moja teściowa powiedziała - "może następnym razem uda się dziewczynka" - jakoś tak. I jakoś radości nie zauważyłam. Nie rozumiem - to jest dziecko, szczęście, radość ...

nasi znajomi (2 pary zupełnie osobno) też nam tak polecali z doświadczenia. I mówili tez żeby nie chować dzieci ani w ciszy (niech w tle coś tam będzie) ani z daleka od ludzi. Niech się przyzwyczajają - bo potem przy hałasie nie ma problemu. Dzieci są bardziej odważne do ludzi i z usypianiem nie ma problemu jak są goście.

Ja nie jestem doświadczona ale kupiłam 2 (to chyba takie minimum). Na razie jedno frote + jedno flanela (zobaczę co lepsze). I jeszcze kupiłam dwa podkłady takie na łóżeczko między materacyk a prześcieradło (jedno takie jakieś sztuczne, śliskie - a drugie niby super nieprzemakalne i a jednocześnie do prania) - zobaczymy czy to się sprawdzi.

Gdzie jest najbliższy textil market .... hmmm
Mi właśnie przyszło dziś do główki że brakuje nam kombinezonu - bo w końcu wczoraj nie kupiliśmy. Jak zobaczyłam cenę 160 zł to podziękowałam.

Ileż Ty masz energii Usiądziesz, usiądziesz tak jak kiedyś pisałam - bardziej czułam depilację woskiem na nogach (bo mnie zawsze lekko piekły pomimo różnych nakładanych specyfików) niż tam Tam jakby nic się nie wydarzyło

Ja nie używałam - ale tylko w kwestii filtrów - dokupiłam - bo z automatu są tylko dwa filtry.
kurcze zobacz moze masz u siebie?? albo gdzies w poblizu.naprawde grube, cieple i porzadne no i sliczne!! cos na podobe tego mojego co dla mikieg kupilam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

http://allegro.pl/disney-kombinezon-...624848615.html o taki!!

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

http://allegro.pl/kombinezon-disney-...631180667.html i rozowe dla dziewczynek. rozm od 56 do 80 w cenie 49 zl

Stary 2012-10-10, 20:14   #4429
niteczka83
Zadomowienie

Peperonik - będzie dobrze, dla teściowej to pewno radość tak gotować. A jeszcze jak ma zmysł zobaczysz
Słuchaj moi rodzice mają dość dużą rodzinę (taką w sensie samo ich rodzeństwo - czyli moje wujki i ciocie) i zawsze jak były imieniny w domku to na 30-35 osób. To była norma. Jak byłam mała to mama sama wszystko w kuchni gotowała, piekła kilka blach ciasta. Później z wiekiem zaczęłam jej pomagać. Ale zawsze wszystko wyszło dobrze. Fakt czasu i stania na nogach trochę było ale ja to dobrze wspominam

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
one w innych czasach zyy.wielu rzeczy nie bylo i musialy sie bez nich jakos obejsc.w dzisiejszej dobie techniki to wiesz:/ wtedy pieluchy tetrowe maka na tylek butelka od oranzady smok i pojechali
Jasiu tak jak piszą dziewczyny. Moja mama wczoraj mi powiedziała że mamy przechlapane czasy i nam współczuje - tak ogólnie (nie chodziło o to że przesadzamy - tylko że teraz potrzeba tylu rzeczy dla maleństwa). Że jej było łatwiej (3 wychowała) - że nie potrzebowała tych mnóstwa rzeczy które dziś są, tych kosmetyków (to do noska, to do pępuszka, to do twarzy, to na ciałko), sterylizatorów, laktatorów, nawilżacze powietrza, kilka pościeli.... nawet do szpitala ile musimy wziąć. Mówiła mi że kiedyś to tylko mnóstwo tetrowych pieluch, płatki do prania, gruszka do nosa, butelki, smoczki, oliwka, mydełko, ubranka, kocyki i tyle. Nie kupowali łóżeczka, wózka i wanienki wcześniej żeby nie zapeszyć. Generalnie nie kupowali wcześniej.
Zobacz nawet przewijaki - tu kupisz przewijak, tu jakiś podkład do przewijania, tam jeszcze może coś na przewijak bo zimne - a kiedyś 0 przewijaków, fotelików samochodowych. Rodziły w ubraniach szpitalnych, nie potrzebowały tych list rzeczy do szpitala. Wszystko tam dostawały na miejscu. Nawet ubranka dla dzieci dostawały w szpitalu. Nikt nie brał żadnych tam podkładów poporodowych, majtek siateczkowych,... itd.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Marti - dziękuję, śliczne Będę szukała
Stary 2012-10-10, 20:15   #4430
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
32 ????

Będzie słodko wyglądać
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:18   #4431
justa86
Zadomowienie

Cytat:
sie smiejesz.moja mama opowiadala ze jak mnie urodzila to 3 dni w domu a potem juz krowy doila a ja w wozku lezalam wgoloe opowiadala jak w 9 miesiacu z wielkim brzuchem(jesli mam po niej gabaryty to niech nie wyoolbrzymia wcale takiego wielkiego nie miala ) doila krowy i karmila swoniewyobrazacie sobie nas?? wogole to musze Wam kiedy pokazac zdjecie mojej matki jak byla mloda-normalnie masakra jaka byla piekna koebita!!!!!!!!!! i musiala sie zakochac w takim moim ojcu niewartym milosci wogole i zostala na stare lata sama:/ tzn ma nas bo ojciec to ma druga zone ktora jest od niego 20 lat mlodsza i przez 10 lat zatruwala nam zycie jak ojciec jeszcze mieszkal z nami:/

kurcze zobacz moze masz u siebie?? albo gdzies w poblizu.naprawde grube, cieple i porzadne no i sliczne!! cos na podobe tego mojego co dla mikieg kupilam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

http://allegro.pl/disney-kombinezon-...624848615.html o taki!!

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

http://allegro.pl/kombinezon-disney-...631180667.html i rozowe dla dziewczynek. rozm od 56 do 80 w cenie 49 zl
Smiac to sie nie smieje ale denerwuje mnie takie gadanie jak to teraz to jak z jajkiem a kiedys czlowiek zapieprzal i dawal rade.....sama to od swojej mamy czesto slyszalam, potem zaczelam myslec ze to nie jest mowione w zlosliwosci tylko raczej po to zeby docenic to co sie ma...a jednak nie lubie jak tak mowi
Jak to ona po oddziale biegala, pierwsdze skurcze miala ale juz chciala zastrzyki na oddziale kosnczyc i dopiero potem do kolezanek mowi ze idzie na porodowke bo ona to juz rodzi
Ja sie wkurzam bo tylko jej mowilam ze to wynika z braku odpowiedzialnosci a nie dzielnosci :/ tylko ze kiedys tez nie bylo tak duzo zwolnien lekarskich a teraz praktycznie kazdy moze dostac
Stary 2012-10-10, 20:18   #4432
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie słodko wyglądać
Tylko tak się zastanawiam - może lepsza byłaby używana w końcu to mój zapach i będzie się kojarzył z bezpieczeństwem

Oczywiście żartuję, żeby nie było że jestem jakaś wyrodna
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:23   #4433
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

WAŻNE: Dziewczyny czy któraś ma własną działalność i sama prowadzi księgi przychodów i rozchodów?
Stary 2012-10-10, 20:30   #4434
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Smiac to sie nie smieje ale denerwuje mnie takie gadanie jak to teraz to jak z jajkiem a kiedys czlowiek zapieprzal i dawal rade.....sama to od swojej mamy czesto slyszalam, potem zaczelam myslec ze to nie jest mowione w zlosliwosci tylko raczej po to zeby docenic to co sie ma...a jednak nie lubie jak tak mowi
Jak to ona po oddziale biegala, pierwsdze skurcze miala ale juz chciala zastrzyki na oddziale kosnczyc i dopiero potem do kolezanek mowi ze idzie na porodowke bo ona to juz rodzi
Ja sie wkurzam bo tylko jej mowilam ze to wynika z braku odpowiedzialnosci a nie dzielnosci :/ tylko ze kiedys tez nie bylo tak duzo zwolnien lekarskich a teraz praktycznie kazdy moze dostac
dokladnie-masz racje.moja mama tez mowi to samo.ale tez dodaje ze jak patrzy teraz na te nasze dzieci to sie zastanawia jak ona sobie poradzila z tyloma obowiazkami i malymi dziecmi ze my chyba bylismy grzeczniejsi

Cytat:
Tylko tak się zastanawiam - może lepsza byłaby używana w końcu to mój zapach i będzie się kojarzył z bezpieczeństwem

Oczywiście żartuję, żeby nie było że jestem jakaś wyrodna

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Mysti ja mam dzialalnosc ale mam tez ksiegowa wiec nie pomoge:/

Stary 2012-10-10, 20:31   #4435
peperonik
Zadomowienie

niteczka dziękuję

a kombinezon musi być nowy? bo jak byś chciała używany, to przystanek ode mnie jest fajny lumpek i tam miała ostatnio ładne kombinezony i ja dla małej mam od niej.
Stary 2012-10-10, 20:33   #4436
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

Mysti ja mam dzialalnosc ale mam tez ksiegowa wiec nie pomoge:/
Noo właśnie, a ja chcę sama sobie prowadzić księgowość...
A ile płacisz miesięcznie za księgową?
Stary 2012-10-10, 20:33   #4437
madzius90
Zakorzenienie

Hej

Była dziś u mnie położna.
Nawet mój mąż się załapał na wizytę, bo akurat wrócił z pracy. I teściowie też
Posłuchaliśmy serduszka Bartusia- widziałam, że teściu się wzruszył
Od 37 tygodnia, jak dostawię leki, mam zacząć ćwiczenia przygotowujące do porodu, a do tej pory mam dalej leżec.
Przy okazji TŻ dostał wskazówki, jak ma się zachowywać przy porodzie, jak mi pomagać i na co zwracać uwagę
I teraz chodzi i ciągle powtarza "Magda, oddychaj!"
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:34   #4438
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
dla Twojej mamy

Cytat:
Wogóle kiedyś było inaczej. Moja mama pracowała praktycznie do porodu. I to było normalne wówczas. A nie jak dziś ledwo zajdzie się w ciążę a już wszyscy się pytają to kiedy przestajesz chodzić do pracy. Ale kiedyś nie wiedziano tylu rzeczy w kwestii medycznej, nie było tylu poronień, takich trudności z zajściem w ciążę, tych wszystkich komplikacji, podtrzymywania ciąż i wydaje mi się że kobiety ogólnie były silniejsze i odporniejsze (ich organizmy).
Stary 2012-10-10, 20:37   #4439
peperonik
Zadomowienie

moja mama wyszła z pracy o 14,a ja się urodziłam pare chwil po 17
dobrze,ze do szpitala zdażyła
jeszcze bym była dzieckiem z ulicy
Stary 2012-10-10, 20:42   #4440
meiadeleite
Raczkowanie

Witam się z wieczora
Dziewczyny robiłyście kiedyś szarlotkę sypaną? Mam recenzje od 2 znajomych osób, które ją testowały, że smakuje cudownie... Mam nadzieję, bo właśnie siedzi w piekarniku
I rzeczywiście jest prosta jak budowa cepa, nie mogłam uwierzyć - żadnego zagniatania ciasta, żadnego robienia ciasta w ogóle!
http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-sypana

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości