|
|
#2521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
yhm mowie wam ledwo zyje, na szczescie jutro wolne
tylko na 17 sie kolezanka umowilam na kawusie (znaczy ja sok ew herbata, bo od samego zapachu kawy mnie mdli ).dzis mowie wam caly dzien ledwo co do tej 16 w pracy dalam rade, az musialam podjadac bo bym chyba niczym potem ... a myslalam ze ten okres sie SKONCZYL. po pracy polazlam na 2strone jezdni do 'global food' i udalo mi sie upolowac pulety w sosie pomidorwoym z 'pampola' i wlasnie prawie skonczylam do tego ziemniaczki i obowiazkow mizeriac Cytat:
![]() dzien przed moimi urodzinami, chociaz kto wie moze moje tez mi sie uad 3 dni pozniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co i jak, bo nadal sie wacham |
|||
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
hmm...ja już język niemowlęta, bunt dwulatka przerabiałam teraz czytam jak mówić by dziecko nas słuchało, jak słuchać by dziecko do nas mówiło....mam nadzieje że wiedza z pierwszych pozycji nie wyparowała...
co do artykułu znam takie dzieci, ale mój łobuz do 2 roku życia był aniołkiem, spał jadł i tak w kółko z nudów się skarpetkami pobawił a jak skończył dwa lata to się zaczeło....nadrobił...:pa la: Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-10-10 o 18:20 |
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I kuruj się , przeziębienie - paskudna sprawa... Ja (w dalszym ciągu w wielkim szoku) zobaczyłam jajko rozlane w wodzie ale dziewczyna stwierdziła że to FIRANKA i że dziecko się przestraszyło jak nią zawiało ![]() Też tak mówię
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkie.... na pewno tatuś zrozumie... ![]() Cytat:
bo to materac na moją połowę .... na jego połowie jest ten co był ...bo mu pasuje... a co do ceny to troszkę kosztowało.... 2000 bez paru złotych ,ale warto ...bo jakby policzyć to ile razy mi coś przeskakiwało ,bolało ... potem masaże aby przeszło... leki ...
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/lekki-spiworek-kol...686281162.html patrzcie jaki fajny :d
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dodałam do obserwowanych
|
|
#2527 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Relacja z zajęć w szkole rodzenia - temat poród.
A więc...najważniejsze...bo li masakrycznie i będzie trwał kilkanaście godzin nie no nie było tak źle. Ginekolog mówił półtora godziny o 4 fazach porodu, bardzo szczegółowo plus o cc. Mieliśmy ćwiczenia oddechowe przy skurczach mniej bolesnych, bardziej bolesnych i przy parciu. Na zakończenie puścił nam kilkuminutowy filmik - animacje porodu - chodziło głównie o zaobserwowanie jak układa się główka dziecka, jakie przybiera pozycje, jak się odgina, przygina. Mówiliśmy trochę o znieczuleniach i wskazaniach do cc. Ale miałam dziś zalatany dzień! mąż mnie poganiał po sklepach z kasami fiskalnymi bo okazało się, że musi nabyć takową bo przekroczył obroty w sklepie. Później kilka tras sklep - księgowa - sklep i padam na ryjek. Cytat:
jak ją wyjęłam spod krzesła to byłam już mniej naelektryzowana. Cytat:
Nestelle - ale super, że dzieciaczki mają taki dobry kontakt ze sobą oby tak dalej! Cytat:
Megi-megi - też interesowały mnie Twoje relacje z synem TŻ, ale już odpisałaś widzę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja najpierw czekam aż urządze pokój i wtedy zacznę zwozić rzeczy dla Miśki bo na razie nie chce zagracać mieszkania. Myślę, że do końca listopada będę miała pokoik urządzony. Cytat:
|
|
|
#2528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo a ja tam rzadko wchodzę, więc nie zauważyłam dziękuję no zaszalałam, ale mama zapłaciła 75zł a ja 50zł i nie dała sobie wmówić, że ma nic nie dawać Cytat:
noo ![]() Cytat:
no ja na szczęście mam gdzie trzymać, także się cieszę, a w listopadzie dojdzie szafa i komoda to już sobie pochowam Wiecie co, ale mam doła dziś dowiedziałam się, że moja koleżanka straciła swoje maleństwo ( Miała za wysokie ciśnienie i musieli ratować, albo ona, albo dziecko Dokonali cc, dziecko nie przeżyło, bo był 25 tydzień miał być synek
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde wielka tragedia.
|
|
#2531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odebrałam dzisiaj cytologię. Spadłam z II na I grupę Takie wyniki to można odbierać
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w czasie porodu dostałam instrukcje od położnej, że mam w czasie skurczu intensywnie oddychać, bo puls dziecka spada, więc lekcje oddychania na nic - oddychałam po prostu najmocniej jak umiałam. Jej - jak ja się boję porodu... miałam w końcu 15,5 godziny tych wątpliwych atrakcji.
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale znalazlam na szczescie biustonosz odpowiedni, ktory jest wlasciwie usztywniany ale tak miekki ze go praktycznie nie czuc i kupilam od razu 4 na zapas A co do piersi jeszcze to bardzo fajnie sprawdzaja mi sie kosmetyki z Palmers'a. Smaruje na noc cały brzuch i własnie delikatnie piersi. Moze ktoras z Was uzywa tez? |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Twojej koleżance
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
Strippi bardzo mi przykro nie ma słów które utulą teraz jej żal...
Jolan ja stosuję mamamil kosmetyki na rozstępy krem i olejek super
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak słów...straszna tragedia;( a od którego tygodnia maluszki mają szanse na przeżycie?Cytat:
będę to sobie wmawiać codziennie
|
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Niemczech dzieci od 24 tygodnia uznawane sa jako zdolne do zycia i ich zycie jest wtedy utrzymywane przez lekarzy ciekawa jestem czy w Polsce jest podobnie. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() dzieki dziewczyny za wskazowki
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
w prawie jest od 20tyg ale jakos watpie ze taki maluszek jest w stanie przezyc poza brzuszkiem
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale Ty to miałaś dłuuugi......
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Witam, kurde nie mam czasu zbytnio Was nadrobić co przez te 2 dni naskrobałyście może jutro mi się uda...ale dziś w Poznaniu pogoda typowo jesienna...i pomyśleć, że teraz non stop tak będzie
...ale pada deszczyk to może i grzyby będą![]() Zaczęłam szukać inspiracji do pokoju dla bejbika...ale załamałam się bo większość mebli to kolowe, albo z rysunkami albo jakieś takie dziwne....a ja chcę takie zwykłe żeby posłużyły wiele lat...no i znalazłam poniższe zestawy...co sądzicie o nich?? http://atbmeble.pl/meble-dla-niemowlaka-64 http://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...ichmond,13831/ No i jeszcze szukałam wózeczka sobie i znalazłam dość fajne firmy Tako...słyszała któraś coś o nich??? Miłego wieczoru życzę
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Od dwóch dni mam napięty brzuszek Pobolewa mnie troszkę. Wzięłam No- Spę i staram się nie przemęczać. Do lekarza idę dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję, że zejdzie to ze mnie, bo męczące to jest trochę. Nie mam żadnych plamień czy innych dolegliwości. Koleżanka mówi, że dziecko mi się rozpycha i to dlatego. Ale i tak sie martwie trochę...
|
|
#2543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie musze tak zrobić żeby nie przekroczyc 30 dni bo potem będą mega schody. także właśnie dlatego pytałam co i jak ja jestem dopiero tydzien na zwolnieniu. |
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2545 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ja też mam takie antenki cały czas - niezaleznie od tego czy mam stanik czy nie I przyznam się bez bicia, że po domu stanika już od dobrych paru lat nie noszę Mam nadzieję, że na starość nie będę mieć biustu do pasa![]() Cytat:
) Co do matki chlopców - to podobnie jak u Ciebie - jest i ma się dobrze, więc opiekują się nimi na zmianę. Tyle, że ta koleżanka niestety ma wielkie problemy z zajściem w ciążę - różne diagnozy od lekarzy słyszała. Jedni nie dają szans na ciążę inni mówią, że powinno sie udać... Jeszcze inni od razu wyskakują z in vitro... Tak więc strasznie jej wspólczuję, bo niby ma dwójkę dzieci... ale to nigdy do końca nie będą jej dzieci... i tak strasznie marzą o tym żeby mieć swojego wspólnego bobasa... ostatnio postanowili się przenieść do tej kliniki w której nam się udalo... Mam nadzieję, że w końcu im sie udaCytat:
Cytat:
![]() Strippi, nie zacytowało mi - lampa i półeczka super... Ale - co zrobicie jak Michalek okaże się Michaliną Przecież to strasznie wcześnie jeszcze Moja siostra do 7 miesiaca miała mieć córeczkę... a potem córeczka zamieniła się w synka
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
ide z kompa. obejrze housa i spac. fajnie jakbym sie obudzila zdrowa. jutro o 10 jade ale bede tez kolo 20.30 spowrotem.
trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty : )
|
#2547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to widzę że jak ja z doktoratem: dasz radę ! skup się na tym co istotne! Zresztą może zastosujemy technikę z Rockiego NO PAIN i jak sobie to dużo razy powtórzymy może uwierzymy :P---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
wiedząc właśnie ze może byc problem wzielam krotkie zwolnienie. Ale nadzownilam się dziś strasznie zeby wybłagać ten 5 listopada. co gorsza nie wiem tego jeszcze oficjalnie bo oczywiście moja promotor ma mnie dalej w d... nawet nie zadzowniła po radzie wydziału żeby powiedzieć ze wniosek przeszedł porażka ehh także mam nadzieję ze jutro dostanę oficjalne pismo że 5 jest bo jak nie dostanę to będą schody
|
||
|
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jaja !! ![]() Pomiarów żadnych nie było, poza pomiarem moim własnym i przytyłam w 5 tyg 1,5 kg więc ok. A poza tym to tak zerkneliśmy kontrolnie.. z dupka mogę zejść powoli i zmniejszać dawkę... No to tyle, więc proszę strippi kochana o wpisanie na listę Dziedzica
|
|
#2549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#2550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do tako, to polecam z całego serca, świetny wózek i mimo że roan marita mi się baaaardzo podoba, rozmyślam o kupnie tako. Cytat:
Cytat:
widać dokładnie było gdzie jest pępowina, gdzie jajka i gdzie siusiak, nie trudno pomylić, nawet mąż widział a lekarka powiedziała "że jaja takie że mi zaraz oczy wybiją" Z Julią się nie pomyliła, a ja od samego początku czułam że to synek i mówiłam do brzuszka od początku Michał. W 5 tyg już myślałam o pokoiku dla synka. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
super!! brawooo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

tylko na 17 sie kolezanka umowilam na kawusie (znaczy ja sok ew herbata, bo od samego zapachu kawy mnie mdli
).
ledwo co do tej 16 w pracy dalam rade, az musialam podjadac bo bym chyba niczym potem ... a myslalam ze ten okres sie SKONCZYL. 

jak ją wyjęłam spod krzesła to byłam już mniej naelektryzowana.
piekny poczatek roku akademickiego.

aby w poniedziałek o godz. 17.20 passa siusiaków została przerwana