Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 19:04   #2221
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Jakie krople do nosa mogą zażywać ciężarówki??? chyba będę chora i to na maxa. Gardło boli jak cholera i czuję, że katar się zaczyna, a tak chciałam tego uniknąć.
mi pomogła woda morska Marimer - bezpieczna dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam od lekarza... i nie jestem pocieszona, niestety... ten ból to ewidentnie macica, po prostu mam takie skurcze w dodatku szyjka się rozluźniła - tylko na opuszek palca, ale się rozluźniła dostałam leki przeciwskurczowe, ale jeśli nie przejdzie do jutra to mam skierowanie do szpitala... najgorsze jest to, że lekarz sam był trochę zaniepokojony - przynajmniej tak mi się wydawało - powiedział, że jeśli dziś będzie się jeszcze brzuch stawiał to mam jeszcze dziś jechać do szpitala, bo nie możemy dopuścić do tego, żeby akcja się rozkręciła. Zmierzył mi Aneczkę, ma 770 gram (w piątek 591g ), ładnie rośnie, ale sam powiedział, że jest jeszcze za malutka, z resztą ja dopiero w 24 tygodniu jestem :/ mam leżeć, więc zmykam leżeć, bo tak strasznie boję się o moją córcię, oby tylko wszystko było w porządku ja mogę i leżeć do końca, tylko niech Anusia będzie zdrowa
odpoczywaj w takim razie

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:05   #2222
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mi nigdy nie robił pomiaru wagi małej. Na żadnym USG, zawsze ją mierzy i odmierza te wszystkie narządy, ale nigdy nie mówił, ile waży. Może za tydzień raczy to zrobić.

Od listopada prawdopodobnie przejmiemy prowadzenie nad punktem ksero i drukarnią mojego wujka, który na co dzień mieszka w Katowicach i ma tam dużą firmę, ale jeden punkt chce otworzyć w Olsztynie. Mam nadzieję, że wszystko się uda, nasza sytuacja finansowa byłaby wreszcie stabilna.
u mnie sparawdza wagę i "wzrost" na każdej wizycie, ale ostatnio mi powiedziała, że od 28 tygodnia skupiają się głównie na wadze i "wzrost" nie jest tak istotny

za biznes

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:12   #2223
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, kciuki

Slyszalyscie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej? Jak przejdzie to dalej to nawet przy zagrozeniu zycia matki czy dziecka nie bedzie mozna ciazy przerwac. Ja pier...... polska sie cofa totalnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:13   #2224
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja tak na szybko tylko.
Wróciłam dziś od neurologa i dostałam zaświadczenie o treści : konieczność rozwiązania porodu za pomocą CC, także już wszystko przesądzone.... heh
Chciałam naturalnie...no ale co tam...nie mam wyboru.
Ciekawi mnie tylko jaką datę wyznaczy gin
Stary 2012-10-10, 19:16   #2225
mitabe
Rozeznanie

Dzisiaj byłam na wizycie, szybkie usg, sprawdził wody płodowe, serduszko. Pytałam się o tą szyjkę macicy powiedział, że nie widzi potrzeby żeby sprawdzać hmmm i tak nie wiem w sumie. Jak weszłam na wagę to aż się zdziwiłam - przytyłam tylko 0,5kg. Poprzednio w ciągu tyg 1kg przybył, a teraz po 3 tylko 0,5. wyniki w normie, chociaż płytki krwi tak na granicy trochę. dostałam skierowanie na glukozę i na krzepliwość krwi bo mi siniak wielki wylazł na udzie, a nigdzie nie stuknęłam nogą. zwolnienie na 3 tyg mam i tyle. Aha, jeszcze dostałam lek w razie większych upławów i infekcji jakiejś jak mi coś dziać się będzie to mam użyć.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:27   #2226
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black, kciuki

Slyszalyscie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej? Jak przejdzie to dalej to nawet przy zagrozeniu zycia matki czy dziecka nie bedzie mozna ciazy przerwac. Ja pier...... polska sie cofa totalnie
Co Ty gadasz? buahahaha no nie moge, co to ma byc..... nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
Ja dzis oglądałam w ddtvn babeczke, która urodziła dzidzie w 5 msc ciąży, ale gin powiedział jej w 13 tyg że dzidzia jest chora itd i nie przeżyje , nikt jej nie pomógł psychicznie i w ogóle... jak to oglądałam to byłam taka wściekła i w ogóle... ja bym chyba nie dała rady....

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Wróciłam dziś od neurologa i dostałam zaświadczenie o treści : konieczność rozwiązania porodu za pomocą CC, także już wszystko przesądzone.... heh
Uuuuu ponoć cesarkę się robi 2 tyg przed ? grudniowa mamusia bedziesz;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:30   #2227
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black, kciuki

Właśnie przed chwilą o tym czytałam i się strasznie zbulwersowałam. Nie mieści mi się to w głowie. Uważam, że kobiety powinny mieć prawo wyboru, a niestety w Polsce robi się z naszej płci niewolnice, które nie mogą usunąć ciąży nawet wtedy, gdy jest ona bezpośrednim zagrożeniem dla życia. Z tej ustawy jasno wynika, że nawet w przypadku ciąży pozamacicznej lekarz nie będzie zlecał łyżeczkowania, tylko będzie trzeba czekać, aż płód sam obumrze. To jest STRASZNE. Mam ochotę spakować walizki i jednak wyjechać, jak to z TŻem planowaliśmy...
Jak to napisała Marsi jakiś czas temu - kraj nas nie kocha i o nas nie dba. Smutne to, ale prawdziwe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:34   #2228
maluchna30
Zadomowienie

Idę się kąpać i spać kochane. Choroba rozkłada mnie na maxa. Głupia baba z apteki wcisnęła mojej mamie krople do nosa za 30 zł, których absolutnie nie można używać w ciąży. 5 razy jej mama mówiła, że to ma być dla ciężarówki. Jutro idę jej to zanieść. Niech kasę oddaje, a co...
Stary 2012-10-10, 19:44   #2229
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ale przynajmniej będziesz miała ustaloną datę i nic cię nie zaskoczy

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na wizycie, szybkie usg, sprawdził wody płodowe, serduszko. Pytałam się o tą szyjkę macicy powiedział, że nie widzi potrzeby żeby sprawdzać hmmm i tak nie wiem w sumie.
dziwne - nie widzi potrzeby, przecież to jest kwestia kilku sekund

Stary 2012-10-10, 20:03   #2230
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nigdy nie robił pomiaru wagi małej. Na żadnym USG, zawsze ją mierzy i odmierza te wszystkie narządy, ale nigdy nie mówił, ile waży. Może za tydzień raczy to zrobić.

Od listopada prawdopodobnie przejmiemy prowadzenie nad punktem ksero i drukarnią mojego wujka, który na co dzień mieszka w Katowicach i ma tam dużą firmę, ale jeden punkt chce otworzyć w Olsztynie. Mam nadzieję, że wszystko się uda, nasza sytuacja finansowa byłaby wreszcie stabilna.
No to trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja ostatnio chciałam usg, mimo że nie było takiej potrzeby, powiedziałam pani dr ze chcialabym wiedzieć ile malutka waży i w ogóle

Fajnie by było jakby Wam wyszedł ten interesik

Dziewczyny, które mieszkają w blokach.... czy Wam też przychodzą mega wielkie rachunki za wode??
TAK masakra jakaś, jak dzidzia się urodzi i trzeba będzie prać ciągle i kąpać małą to zbankrutujemy;/

Cytat:
Kochana a czemu masz takie wskazanie jeśli można wiedzieć?
Przynajmniej będziesz miałą dzidzię wczesnie. Na pewno będzie wszystko dobrze !

W mojej rodzinie teraz każdy żyje w oczekiwaniu na małego Karolka-mojemu bratu ma się urodzić pierwszy synek. Bratowa miała termin na 7 pazdziernika ale Mały chyba ani myśli jeszcze wychodzić
Codziennie czeka na info kiedy wkońcu się wykluje juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze pierwszego bratanka bo dwóch braci ma same córki, a to bedzie pierwszy chłopczyk w rodzinie. Poza tym oni już mają dwóch aniołków ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:25   #2231
hope01
Zakorzenienie

Deli mega wielkie tzn jakie? My płacimy czynsz w kawalerce za wodę, śmieci i ścieki prawie 200

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:30   #2232
szklanka19
Zadomowienie

Widzę, że nie tylko ja miałam znowu ciężką noc. O 1 się położyłam, 3 się obudziłam bo cały czas twardniał mi brzuch i za cholerę nie chciało minąć. Dopiero dodatkowa dawka nospy pomogła, ale oczywiście poleciałam dzisiaj do lekarki, żeby mnie uspokoiła. Na szczęście z szyjką wszystko w porządku, długo mnie badała, potem usg, także kamień z serca.

Ewulka dobrze, że zareagowałaś na ten ból i teraz będziecie mieć wszystko pod kontrolą

Lenova to trzymam kciuki za Karolka, zimno na dworze to nie chce mu się z brzuszka wychodzić

Hosenka u mnie te zestawy Huggies w Tesco normalnie są, za 17 zł.

Z dzisiejszych politycznych rewelacji to jeszcze chcą, żeby składki odprowadzać za umowę o dzieło. Nie ma co, same reformy ulepszające rzeczywistość.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:39   #2233
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Deli mega wielkie tzn jakie? My płacimy czynsz w kawalerce za wodę, śmieci i ścieki prawie 200
Prawie 400zl..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:39   #2234
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wróciłam od lekarza... i nie jestem pocieszona, niestety... ten ból to ewidentnie macica, po prostu mam takie skurcze w dodatku szyjka się rozluźniła - tylko na opuszek palca, ale się rozluźniła dostałam leki przeciwskurczowe, ale jeśli nie przejdzie do jutra to mam skierowanie do szpitala... najgorsze jest to, że lekarz sam był trochę zaniepokojony - przynajmniej tak mi się wydawało - powiedział, że jeśli dziś będzie się jeszcze brzuch stawiał to mam jeszcze dziś jechać do szpitala, bo nie możemy dopuścić do tego, żeby akcja się rozkręciła. Zmierzył mi Aneczkę, ma 770 gram (w piątek 591g ), ładnie rośnie, ale sam powiedział, że jest jeszcze za malutka, z resztą ja dopiero w 24 tygodniu jestem :/ mam leżeć, więc zmykam leżeć, bo tak strasznie boję się o moją córcię, oby tylko wszystko było w porządku ja mogę i leżeć do końca, tylko niech Anusia będzie zdrowa
oj no to sie oszczedzaj na pewno wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
zdecydowanie Laura
tez tak mysle

Cytat:
no to skoro koniecznosc to trzeba sie z tym pogodzic przynajmniej dzidzia bedzie wczesniej ale fajnie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na wizycie, szybkie usg, sprawdził wody płodowe, serduszko. Pytałam się o tą szyjkę macicy powiedział, że nie widzi potrzeby żeby sprawdzać hmmm i tak nie wiem w sumie. Jak weszłam na wagę to aż się zdziwiłam - przytyłam tylko 0,5kg. Poprzednio w ciągu tyg 1kg przybył, a teraz po 3 tylko 0,5. wyniki w normie, chociaż płytki krwi tak na granicy trochę. dostałam skierowanie na glukozę i na krzepliwość krwi bo mi siniak wielki wylazł na udzie, a nigdzie nie stuknęłam nogą. zwolnienie na 3 tyg mam i tyle. Aha, jeszcze dostałam lek w razie większych upławów i infekcji jakiejś jak mi coś dziać się będzie to mam użyć.
no to dobrze ze wszystko dobrze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:41   #2235
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
O kurde ale pędzicie, no ale nadrobiłam w końcu. W pracy tylko mam możliwość was śledzić bo w domu chwilowo nie mam jak korzystać z laptopa bo mąż go rozkręcił na części pierwsze bo jakiś zawias pękł i ma wymieniać.
Najnowsze obserwacje:
- coraz częściej łapię zadyszkę i pojawia się kłucie w podbrzuszu jak dłużej pochodzę
- wysypało mi calutkie plecy jakimiś małymi czerwonymi syfkami
- coraz gorzej rano mi się wstaje do pracy i znowu mam fazę susła jak na początku ciąży, wczoraj zasnęłam o 20
- nie nadążam myc włosów, tak mi się przetłuszczają ostatnio że szok
- w bębenku mam 95 cm
- chyba ostatni raz sama wydepilowałam sobie pipkę...oczywiście niedokładnie, jakies kłaczki na dole mi sterczą mąż powiedział że w sobotę on wkracza do akcji i będzie mi depilował
na syfki tylko bambino z tlenkiem cynku- ślicznie wygoił mi zapryszczona buzie- w biedronie za niecałe 6 zł

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a no wiadomo że bez szału... ale patrzymy za używkami tanimi i w dobrym stanie bo po prostu nie stać nas na nowy wózek.. Wiadomo, te nie maja skrętnych kół przednich itp.. no ale znowu ile to mi posłuży? Rok?

TŻtowi się też ten podoba. Ta kobieta od tego niebieskiego pisze wózek 3 w 1. Proszę ją o więcej zdjęć. Wysyła ale nie widzę fotelika. To pytam czy jest bo to 3 w 1 a ta do mnie ze to co na zdjeciach, no to sorry albo 3 w 1 albo 2 w 1
Hope- ja mam już w domku taki za 150 zl powiem tak- cięzkawy ale wygląda ze pojedzie po kazdym terenie gondola sporo, duży kosz pod spodem ma, mnie się podoba i mam nadzieję, ze się sprawdzi a dlatego ci pisze ze trzy w jednym bo ma wyjmowaną taką jakby walizkę do przenoszenia noworodka a nie fotelik- ja fotelik juz upatrzyłam za 30 zł
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:43   #2236
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hope, te TAKO to takie wózki-czołgi, przejedziesz każdą drogę ale ciężkie jak szlag. I nieskrętne.

Fotelik - 0-13, potem 9-18 itd. Pamiętajcie, że im większy rozrzut wagowy, tym mniej bezpieczny fotelik.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:47   #2237
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wzruszające
Aha Aga wczoraj dostałam legginsy - też z tyłu są trochę krótsze, ale mi akurat w ogóle to nie przeszkadza. Fajny materiał, rozmiar też dobry, także jestem zadowolona
To fajnie ja jeszcze w moich nie chodzę,ale chyba zacznę bo zimno strrrrrrasznie już jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:50   #2238
charlizz
Zadomowienie

Witam kochane!
Nie odzywam się, ale mam straszny kombos, szkoła, praca i wiecie jak to jest. Ale podczytać Was zdołałam
więc nadrobię Was jeszcze!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:54   #2239
sylwietta1988
Zakorzenienie

cały dzien bolą mnie plecy, także znikam bo nie wysiedze.... mąz pojechał na nockę i trochę mi smutno a jak mnie rozczulił Misiaczek dziś w nocy- całował mnie czule po szyjce i karczku bo myslał że nie śpię takie delikatne słodziutkie cmoki- kocham mojego Męża za takie pierdółki
bo to że od dwóch dni wkręca żarówke do żyrandola w salonie to już inna inszosc

no- to miłego wieczorku, nie szalejcie za bardzo z pisaniem Mamuśki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:55   #2240
bokeh
Zakorzenienie

A ja właśnie wróciłam z IKEI drugi ra w tym tyg niedługo zostane honorowym klientem.... ale wszystko za sprawa talerzyków deserowych ktorych mi brakowało do mojego kompletu talerzy jakie dostałam od rodziców
potem na szybko obiad i teraz sobie siedłam...
Masakra myślałam sobie że co ja będę robiła na tym L4??! a tak mi brakuje czasu no i druga sprawa że nie mam w sobie jakiejś takiej mobilizacji... w domu bałagan ale nie chce mi sie tu sprzątać jak żyje już przeprowadzka na inne mieszkanie w lepszym stanie to tu sobie tak koczuje
Stary 2012-10-10, 20:56   #2241
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To fajnie ja jeszcze w moich nie chodzę,ale chyba zacznę bo zimno strrrrrrasznie już jest
a no zimno , trzeba bedzie chyba powoli jakies zimowe ciuchy powyciagac ...

Stary 2012-10-10, 20:58   #2242
nafiyqa
Zakorzenienie

Nareszcie wrocilam z uczelni :/ 12,5h poza domem to stanowczo za duzo!! :/
Widze, ze w Waszych historiach zwiazkowych przewaza jednak internet Fajnie, ze takie zwiazki udaje sie utrzymac Tez kiedys w takim bylam, ale (teraz mowie: NA SZCZESCIE ) nie udalo sie.

Ja mojego TZ poznalam na dyskotece. Najpierw go zwyzywalam, ze jest nachalny, natretny i nie mam ochoty go poznac. A miesiac pozniej spotkalismy sie znow, tym razem na innej imprezie
Rozrywkowe z nas bestie byly
Do dzis mi wyrzuca to, ze zmieszalam go z blotem na poczatku

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994858]No radzę

Spokojnie możesz, to sztruksik jest fajny przecież.[/QUOTE]
O, super

Cytat:
Przyszły mi dzisiaj legginsy z tej aukcji: http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...676055495.html . Kupiłam dla mnie i dla mamy po 2 pary w kolorze czarnym, legginsy są SUPER. Nie widać tyłka (tzn nie prześwitują ani trochę), są grube, miękkie, bardzo wygodne (w ogóle nie cisną ani nie spadają z brzuszka). Bardzo fajnie wyglądają, faktycznie ciepłe i milutkie w środku. Mam 168cm wzrostu i M170 są idealne długością, nie są opięte, takie w sam raz. Mama ma 160cm, M164 też dobrze na niej leżą. Także polecam. Cena bardzo dobra wg mnie. Czuję, że będę w nich śmigać do zajeżdżenia.
Jakie buty do nich zamierzasz ubierac?
Zawsze mam ten problem przy legginsach. Fajnie wygladaja z balerinkami i kozakami, ale co na jesien?
Brakuje mi jakichs botkow :/

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
lenova, trzeba dbać o jelitka w ciąży(dużo błonnika, ciemne chleby, musli a i maślanka z ogórkiem kiszonym działa )
jak ja rodziłam to wszystkie laski w szpitalu miały hemoroidy od zaparć
tylko kurde ja nie wiedziałam co się dzieje

ja mam to szczęście,że do wc po 2 razy dziennie chodzę,

znam laske co potrafi się przez 1,5 tygodnia nie załatwiać- byłam z nią na nartach i tak ma na wyjazdach

nie wspomne już o tym,że caly wyjazd do dupy z tego powodu bo chcesz a nie możesz
1,5 tygodnia? Ała...

Ja przed ciaza wyproznialam sie tak co 2-3 dni. A teraz jednego dnia potrafie pojsc 2 razy. Ale temacik

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:01   #2243
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37010881]Hope, te TAKO to takie wózki-czołgi, przejedziesz każdą drogę ale ciężkie jak szlag. I nieskrętne.

Fotelik - 0-13, potem 9-18 itd. Pamiętajcie, że im większy rozrzut wagowy, tym mniej bezpieczny fotelik.[/QUOTE]

Wózki firmy Bebecar też takie są. Bardzo drogie, a ogromne, ciężkie i nieskrętne krowy.
Niedługo będę sprzedawać ten mojej siostry, powiedziała mi i mamie, że możemy go komuś oddać albo sprzedać, no to sprzedamy i się podzielimy kasą.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a no zimno , trzeba bedzie chyba powoli jakies zimowe ciuchy powyciagac ...
Nooo u nas już konkretnie zimno...
Cieszę się, że jednak kupiłam sobie wszystkie buty i ciuchy latem, jak można było znaleźć fajne okazje, bo teraz by mi się nie chciało latać z brzuchem po sklepach.

Nafiyqa, wszystkie, jakie mam na jesień i zimę, będą akurat pasowały do legginsów, tak więc się nie zastanawiałam w sumie nad tym. Co mi będzie ogólnie pasowało do outfitu danego dnia. Ja traktuję legginsy jak spodnie, bo nie mam mocno odstającego tyłka, tylko płaskodupie , więc nie wyglądają u mnie wulgarnie, bo nie mają się na czym opinać.
Ps. Mogę wstawić zdjęcie. Butów, rzecz jasna, a nie tyłka.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-10 o 21:07
Stary 2012-10-10, 21:06   #2244
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Wózki firmy Bebecar też takie są. Bardzo drogie, a ogromne, ciężkie i nieskrętne krowy.
Niedługo będę sprzedawać ten mojej siostry, powiedziała mi i mamie, że możemy go komuś oddać albo sprzedać, no to sprzedamy i się podzielimy kasą.

Nooo u nas już konkretnie zimno...
Cieszę się, że jednak kupiłam sobie wszystkie buty i ciuchy latem, jak można było znaleźć fajne okazje, bo teraz by mi się nie chciało latać z brzuchem po sklepach.

Nafiyqa, wszystkie, jakie mam na jesień i zimę, będą akurat pasowały do legginsów, tak więc się nie zastanawiałam w sumie nad tym. Co mi będzie ogólnie pasowało do outfitu danego dnia. Ja traktuję legginsy jak spodnie, bo nie mam mocno odstającego tyłka, tylko płaskodupie , więc nie wyglądają u mnie wulgarnie, bo nie mają się na czym opinać.
i nosisz tez krotkie bluzki, swetry do leginsow ??
ja jakos musze miec cos dluzszego

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-10-10 o 21:10
Stary 2012-10-10, 21:09   #2245
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
i nosisz tez krutkie bluzki, swetry do leginsow ??
ja jakos musze miec cos dluzszego
Takie bardzo krótkie to raczej tylko latem, bo ja przeważnie coś dłuższego noszę, nawet do spodni (nie lubię, jak mi zimno w plecy), najkrótsze, jakie noszę, kończą się... Prawie w tym samym miejscu, co tyłek. Odsłaniają go może na 5cm, także i tak go raczej nie widać, nie lubię takich króciutkich.
Stary 2012-10-10, 21:09   #2246
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj, a na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki

Cytat:
Mam to samo, niestety
Ja wlasnie nie mam zadnych butow na jesien, do tej pory w trampkach smigam :/ Nie podoba mi sie nic z tego, co jest w sklepach, a z moim kopytem (40) ciezko kupic cos ladnego Wszystko jak kajak wyglada :/

Wykonczyla mnie dzis na uczelnia. Nadrobilam Was i juz jest po 21, a jutro musze wstac przed 6 i leciec do laboratorium.

Poza tym jutro mam polowkowe i juz przez caly dzien nie mysle o niczym innym.
Jak zwykle przed kazdym usg mam schize, ze z dzidzia cos jest nie tak
Bedziecie trzymac kicuki?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:11   #2247
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Takie bardzo krótkie to raczej tylko latem, bo ja przeważnie coś dłuższego noszę, nawet do spodni (nie lubię, jak mi zimno w plecy), najkrótsze, jakie noszę, kończą się... Prawie w tym samym miejscu, co tyłek. Odsłaniają go może na 5cm, także i tak go raczej nie widać, nie lubię takich króciutkich.
a no to nie takie calkiem krotkie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Odpoczywaj, a na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki

Mam to samo, niestety
Ja wlasnie nie mam zadnych butow na jesien, do tej pory w trampkach smigam :/ Nie podoba mi sie nic z tego, co jest w sklepach, a z moim kopytem (40) ciezko kupic cos ladnego Wszystko jak kajak wyglada :/

Wykonczyla mnie dzis na uczelnia. Nadrobilam Was i juz jest po 21, a jutro musze wstac przed 6 i leciec do laboratorium.

Poza tym jutro mam polowkowe i juz przez caly dzien nie mysle o niczym innym.
Jak zwykle przed kazdym usg mam schize, ze z dzidzia cos jest nie tak
Bedziecie trzymac kicuki?
jasne ze bedziemy trzymac

Stary 2012-10-10, 21:11   #2248
elllmi
Zakorzenienie

była tu kiedyś mowa co na przeziębienie; wtedy mi to potrzebne nie było, a teraz by się przydało, a przez tyle postów ciężko się przekopać jak mozna zbić gorączkę i co zamaist gripexu np?

Stary 2012-10-10, 21:12   #2249
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Widzę, że nie tylko ja miałam znowu ciężką noc. O 1 się położyłam, 3 się obudziłam bo cały czas twardniał mi brzuch i za cholerę nie chciało minąć. Dopiero dodatkowa dawka nospy pomogła, ale oczywiście poleciałam dzisiaj do lekarki, żeby mnie uspokoiła. Na szczęście z szyjką wszystko w porządku, długo mnie badała, potem usg, także kamień z serca.

Ewulka dobrze, że zareagowałaś na ten ból i teraz będziecie mieć wszystko pod kontrolą

Lenova to trzymam kciuki za Karolka, zimno na dworze to nie chce mu się z brzuszka wychodzić

Hosenka u mnie te zestawy Huggies w Tesco normalnie są, za 17 zł.

Z dzisiejszych politycznych rewelacji to jeszcze chcą, żeby składki odprowadzać za umowę o dzieło. Nie ma co, same reformy ulepszające rzeczywistość.
jak ja wam zazdroszcze, ze w kazdej chwili mozecie do lekarza pojsc, moja gin przyjmuje tylko prywatnie od wtorku do czwartku i mam do niej 50km, blizej w osrodku to przyjmuje taka baba ze o matko i 2 tez tylko prywatnie ale tez niecodziennie bo przyjezdzaja ze szczecina

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37010881]Hope, te TAKO to takie wózki-czołgi, przejedziesz każdą drogę ale ciężkie jak szlag. I nieskrętne.

Fotelik - 0-13, potem 9-18 itd. Pamiętajcie, że im większy rozrzut wagowy, tym mniej bezpieczny fotelik.[/QUOTE]

ja mam fotelik 0-11
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:14   #2250
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
a no to nie takie calkiem krotkie
No nie, nie. Poza tym uważam, że w ciąży lepiej wyglądają i oczywiście bardziej grzeją, takie właśnie przedłużane bluzeczki. Przynajmniej jest pewność, że nie przewieje nerek ani brzusia.
Wiadomo, że co innego latem, jak jest gorąco, ale jesienią czy wiosną (nie mówiąc już o zimie) nie wyobrażam sobie krótkich topów do spodni/legginsów.

Nafiyqa
, oczywiście, że będziemy trzymać kciuki. Nie wkręcaj sobie głupot, wszystko jest w porządku.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-10 o 21:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości