|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Też się witam z pyszną kawą i bułeczką
życzę miłego dnia i spadam do pracy
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
No to już kurcze sama nie wiem o co caman nie pozostaje nic jak starać sie zobaczysz na pewno zostaniesz mamusią nie ma co gadać |
|
|
|
#303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mam nadzieję, że u Ciebie to będzie szybciej Cytat:
Nic z tego nie wyszło, ale mam nadzieję, że jednak Twoje sny będą bardziej prorocze od moich...
|
||
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Lady malgo przykro mi źe @ przyjdzie Wiem że to trudne dle ciebie.Ale może właśnie powinniście sobie troche odpuścić?Bo wiesz jak sie za bardzo chce to można sie psychicznie zablokować mimo że powinno być wszystko ok.Anoxe gratuluje bo nie zdaźyłam ci jeszcze pogratulować
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogolnie mam 178 wzrostu i jestem w miare szczupla,tzn nosze rozmiar 38,pewnie jakby byl 37 to tez moglby byc do poczatku piatego miesiaca przybralam tylko 2.5 kg,a pod koniec ruszylo sie troche,na poczatku 6 miesiaca dopadl mnie troche zwiekszony apatyt i tak trzymal dobre 3 tygodnie.Problem byl z obiadkami,jak byl dobry to bralam dokladki,coz zrobic akuratnie bylam na odwiedzinach i jak wszyscy tak oprocz mnie gotowali to tak smakowalo,ze nie dalo sie oprzec. To jedno a drugie,ze dzidzius zaczal tez juz przybierac i rozbudowywac swoj domek a teraz polowa 7 miesiaca i lacznie przyszlo mi 13 kg i chyba wlasnie przez taki szybki rozwoj,moj brzuch peka w rozstepach,niestety zadne kremy nie pomagaja,poprostu chyba mam taka nature + takie szybkie naciaganie skory. Mam wielka nieskryta nadzieje,ze nie przekrocze 15 kg
|
|
|
|
|
#307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miłej podróży i zaglądaj do nas ![]() Cytat:
ale jeszcze jest nadzieja, @ nie ma a test mógł być za szybko.. Ściskam mocno!Witam się tradycyjnie z poranną kawką z mleczkiem i słodką bułką z serem Wyleciałam rano po mleczko i tak się do mnie uśmiechała,że wzięłam sobie i młodym![]() Noc miałam zrąbaną po całości. Zasnęłam po 22 i wszystko było ok do 1.50 w nocy. Mój mąż się obudził i kręcił strasznie,nie mógł spać,zaczął liczyć na telefonie jakieś kubiki czy tam metry sześcienne( pracuje na budowie i dzisiaj mieli beton wylewać facetowi) i tak już się kręcił całą noc,przytulał się do mnie natrętnie i chciał się ten teges No a ja jak się mnie zbudzi i się nie wyśpię to wredna jestem i go odganiałam jak natrętną muchę eheh. W między czasie starszy syn przyszedl kilka razy bo pić chciał,albo że nie może spać bo mu się koszmary śnią Lecz tym razem nie do ten teges,ale normalnie przytulił się a mi już duszno i wogóle.Zabrałam się o 5.30 i poszłam na miejsce syna do drugiego pokoju,zakopałam się pod kołdrę i wreszcie spokojnie mogłam dospać do tej 7 rano..Powiedzmy spokojnie bo jakieś głupie rzeczy mi się śniły. Jaaaaaa dobrze,że już rano
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-10-11 o 08:28 |
|||
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze chciałam taką historię tu przytoczyć (Lady Malgo
" Moja koleżanka z pracy urodziła córkę w wieku 30 lat, teraz jej Jula ma 10 lat, jak rozmawiały kiedyś między sobą dlaczego tak późno Jula się urodziła, to mała odpowiedziała, "...bo wiesz mamo jak czekałam na Ciebie w niebie i widziałam Cię cały czas z góry, dopiero jak dorosłaś i dojrzałaś to ja postanowiłam się urodzić..." |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mi się nie raz przyśniły sprawdzone ciąże ale nie moje
![]() A ja dzisiaj już na nogach Pogoda znowu paskudna zimno tak Nie mam już żadnego parasola ostatnio mój zepsułam i nie wiem co z resztą podejrzewam że zostały u teściów i już pewnie tam zostaną bo zawsze o nich zapomnimy![]() Wczoraj na kursie było fajnie bo mówiliśmy o weselach i o tradycjach jakie u nas w krajach panują. Muszę przyznać że my Polacy mamy najciekawsze
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie rozmawiałam z moim tżtem. Popłakałam się. On mi obiecał, że będę mamą i stwierdził, że może Bozia czeka na odpowiedni czas dla nas i on w to wierzy, ze się uda i będziemy się wtedy jeszcze bardziej cieszyć i dziękować za to Bogu. Chciałąbym tak jak on mieć tą wiarę i z takim spokojem przyjmować wolę Bożą. Bo ja niecierpliwa jestem za nadto i chciałabym juz teraz. Ale z moim tżtem u boku jest mi łatwiej o tyle, że żyję naszą miłością.
Yolanda9- fajna historia
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
powroce jeszcze do tematu imion,bo wlasnie natrafilam na artykul o najpopularniejszych imionach dziewczecych i pozwole sobie zacytowac...
Julia To imię, które w ostatnich latach nadaje swoim córkom najwięcej rodziców - w 2010 roku otrzymało je aż ponad 14 tys. nowonarodzonych dziewczynek. Maja, Zuzia, Lena, Wiki Niemal tak samo popularne są imiona: Maja, Zuzanna, Lena i Wiktoria. Niegdyś uważane za wyjątkowo wyszukane dziś stały się… bardzo modne. Lena to imię powstałe przez zdrobnienie imienia Helena lub Magdalena, a Maja bywa zdrobnieniem imienia Maria. Amelia, Oliwia Amelia i Oliwia to imiona, które w ostatnich latach zrobiły prawdziwą furorę. Nie są już oryginalne - w ubiegłym roku takie imiona otrzymało po ok. 7 tys. dziewczynek. Ola, Natalka, Zosia Aleksandra, Natalia i Zofia - imiona, które nigdy nie przestały się podobać, w ostatnich czasach znalazły się w pierwszej dziesiątce imion najczęściej nadawanych dziewczynkom. Martyna, Emilka, Hania Martyna to żeński odpowiednik imienia Marcin, a Hanna jest inną, choć niemal równie popularną formą imienia Anna. Imieniem Emilia, czyli inaczej Mila lub Milka, nazwano w zeszłym roku ponad 4 tys. dziewczynek. Ala i Ania Anna to najpopularniejsze imię w Polsce - nosi je obecnie ponad milion kobiet w naszym kraju. Alicja to z kolei skrócona forma imienia Adelajda i imię, które coraz częściej otrzymują młode Polki (w ubiegłym roku prawie 4 tys.). Maria, Magdalena, Weronika, Gabi Maria, od hebrajskiego Miriam, to jedno z najpopularniejszych imion kobiecych w Polsce. Równie często rodzice wybierają dziś imiona Magdalena, Weronika i Gabriela. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2012-10-11 o 08:51 |
|
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aaaa propo teściów. Mąż wczoraj rozmawiał ze swoją mamą i akurat wychodziła ode mnie koleżanka ze swoimi dziećmi bo przyszła po południu. Ona wychodzi a jej córka ma w nosie (ma 2 latka) i mąż mówi do niej: Ania a córki nie zabierasz ze sobą??? A teściowa słysząc to mówi do męża: A co Ty masz córkę? Mąż się śmieje do telefonu: Nie,ale nie długo może będę miał Teściowa: ahaaahh dobra pozdrów żonę i ucałuj dzieciaki Mąż; Ale ja Ci poważnie mówie,że będę może miał bo J jest w ciąży Teściowa: Acha to fajnie,zaśmiała się,pożegnała i tyle. Mąż mówi,że reakcja ok. Jego mama tam nie ma żadnego ale,że to 3 dziecko i wogóle. Fajnie i tyle,bez żadnych p.i.e.r.d.o.l.amentów.. No i niby ok. Ale mi jakoś nie bardzo. Bo ani się nie spytała jak się czuję,ani który miesiąc . NIC. Mąż mówi,że ona w szoku była i on sam nie jest pewny czy do końca mu uwierzyła bo się śmiała. I pewnie jak przyjedzie to dopiero pogadamy. No w sumie.....może i ma racje. Także teście już wiedzą...
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-10-11 o 08:56 |
||
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój TŻ ma rację Dobrze, że cię wspiera. Kochacie się, chcecie i na pewno wam się uda w swoim czasie
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=colorblue;37015954
Aaaa propo teściów. Mąż wczoraj rozmawiał ze swoją mamą i akurat wychodziła ode mnie koleżanka ze swoimi dziećmi bo przyszła po południu. Ona wychodzi a jej córka ma w nosie (ma 2 latka) i mąż mówi do niej: Ania a córki nie zabierasz ze sobą??? A teściowa słysząc to mówi do męża: A co Ty masz córkę? Mąż się śmieje do telefonu: Nie,ale nie długo może będę miał Teściowa: ahaaahh dobra pozdrów żonę i ucałuj dzieciaki Mąż; Ale ja Ci poważnie mówie,że będę może miał bo J jest w ciąży Teściowa: Acha to fajnie,zaśmiała się,pożegnała i tyle. Mąż mówi,że reakcja ok. Jego mama tam nie ma żadnego ale,że to 3 dziecko i wogóle. Fajnie i tyle,bez żadnych p.i.e.r.d.o.l.amentów.. No i niby ok. Ale mi jakoś nie bardzo. Bo ani się nie spytała jak się czuję,ani który miesiąc . NIC. Mąż mówi,że ona w szoku była i on sam nie jest pewny czy do końca mu uwierzyła bo się śmiała. I pewnie jak przyjedzie to dopiero pogadamy. No w sumie.....może i ma racje. Także teście już wiedzą...[/QUOTE] Color teściowa pewnie w szoku w końcu kolejny raz babacią zostanie albo po prostu nie uwierzyła Twojemu Tż myślac pewnie że zartuje ![]() Także się nie martw na pewni będzie się ciweszyć |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Color to rzeczywíście miałaś cięźką noc.Może ci sie uda zdrzemnąć po połodniu?
Lady malgo dobrze że masz takie wsparcie w tż
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiem, tez ze ciezko jest byc "testowanym",kiedy inni maja cos,a wogole nie zasluguja,badz gdy czekanie nie ma konca. I wiem,ze latwo sie takie rzeczy mowi,gorzej z przelozeniem na zycie. Nam tez chwile zabralo,zanim zaciazylismy,8 cykli-jedni powiedza ze nie za duzo,inni... ale jak od zawsze sie kocha dzieci i wie,ze one sa sensem naszego zycia,to kazdy miesiac sie dluzy. Jest jeden wielki plus calego tego wyczekwiania, podchodzimy do tego "daru" jeszcze rozwazniej i z jeszcze wieksza miloscia i troska do dzieciatka. Wierze,ze kazdej sie uda i tego zycze z calego serducha! |
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Color ja też myslę, że teściowa była w szoku i dlatego tak zaragowała. Jak do niej dojdzie to napewno będzie się cieszyć. Daj jej trochę czasu
|
|
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pokładam wielkie nadzieje w tym cyklu, bo w końcu była piękna owulka i pęcherzyk pękł, a jeśli się nie uda też się załamię... Tyle że ja jeszcze nie wiem jak tam żołnierzyki TŻ więc przed nami może być długa droga, a ty wiesz że jest wszystko ok Także głowa do góry, Wasz czas też w końcu przyjdzie ![]() Swoją drogą rozmawiałam ostatnio ze znajomymi którym urodził się synek. U nich też było wszystko ok, a mimo to starali się ok. roku. Myślę, że coś w tym jest że psychika odgrywą ogromną rolę... Cytat:
A jak już z nią porozmawiacie to napewno się ucieszy W końcu większość ludzi teraz kończy produkcję na dwójce Ja też marze o trójce, ale zobaczymy czy życie nie zweryfikuje moich planów...A tak w ogóle mam dzisiaj imprezę w pracy z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Zawsze jest alkohol, ale ja nie chciałabym pić, bo jak już wiem ze była owulka, to nie chcę zmniejszać szans na powodzenie... Moja dyrektorka co chwilę rzuca aluzjami o ciąży, już mi się niedobrze od tego robi. Tym bardziej, ze ona zachwycona nie będzie jeśli zajdę, bo kiedyś niby tam mimochodem wspomniała że jak zajdę w ciążę to ona nie wie co zrobi. W tych czasach ciężko znaleźć nauczyciela matematyki na zastępstwo. Jedno szczęście mam umowę na czas nieokreślony, bo dziewczynie która przede mną pracowała i zaszła w ciążę nie przedłużyła umowy i laska została na lodzie po macierzyńskim. Już ostatnio przyniosłam L4 z oddziału ginekologiczno - położniczego i dziwnie jakoś na mnie zerkała. Także z jednej strony nie chciałabym pić, ale z drugiej jak mają rzucać na mnie podejrzenia i jakieś głupie teksty to słabo mi się robi... Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2012-10-11 o 09:10 |
||
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Yolanda piękna historia
Color po reakcji wydaje mi sie że teściowa nie uwierzyła.
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie szok to u niej raczej nie bo ona już dawno jak młodszy był mniejszy to namawiała nas sama na trzecie ehehe. Tylko wtedy nawet ja nie miałam trzeciego w planach
![]() Prędzej to ta drugia opcja,że pomyślała,że mąż sobie jaja robi eheheh ![]() ooooo widzę,że z raczkowania przeszłam w rozeznanie. Jupiiiiiiiii
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-10-11 o 09:21 |
|
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua powiedz po prostu źe bierzesz antybiotyk i tyle.Moim zdaniem nie musisz sie tłumaczyć czemu nie pijesz...Wogóle nie cierpie czytać i pisać na telefonie,ale inaczej to potem w źyciu bym was nie nadrobiła
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Albo po prostu pojadę samochodem i powiem, że nie piję bo prowadzę i muszę gdzieś jeszcze dzisiaj jechać i już... Ehh... A szefowa ma 50 lat i sama dzieci nie ma, więc czego tu się po niej spodziewać...
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą nikt nie powinien się musieć tłumaczyć, ale cię rozumiem. Takie mamy jakieś chore czasy. Wszyscy płaczą, że dzieci się nie rodzą; kto to będzie na nasze emerytury pracował, a jak kobieta w ciążę zachodzi, to też problem. |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
No to wszystko tłumaczy stara panna i tyle a takie to najgorsze jak i starzy kawalerowie
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najgorzej wspominam szefową pannę, ale młodą. Miała lekko ponad 30 lat. To dopiero była zawzięta, wredna su**. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

życzę miłego dnia i spadam do pracy

No mam nadzieję, że u Ciebie to będzie szybciej 
Nic z tego nie wyszło, ale mam nadzieję, że jednak Twoje sny będą bardziej prorocze od moich...
Wiem że to trudne dle ciebie.Ale może właśnie powinniście sobie troche odpuścić?Bo wiesz jak sie za bardzo chce to można sie psychicznie zablokować mimo że powinno być wszystko ok.Anoxe gratuluje bo nie zdaźyłam ci jeszcze pogratulować
więc coś w tym jest...

ale jeszcze jest nadzieja, @ nie ma a test mógł być za szybko.. Ściskam mocno!
Lecz tym razem nie do ten teges,ale normalnie przytulił się a mi już duszno i wogóle.

Pogoda znowu paskudna zimno tak