|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
ja nie kupuje
|
#4562 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() halwaya fajny jest ten czerwony plaszczyk ,ale tez te niby smutne ubranka sie mi podobaja, tylko nie wiem czy by sie malej spodobaly i jej rodzicom Cytat:
Cytat:
![]() a porod jest jeszcze szansa na obrocenie tak jak ktos juz pisal koci grzbiet moze pomoc, chyba ze wolisz ccCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() na pocieszenie powiem ze ja na sniadanie zjadlam batonik marcepanowy ![]() a wagi nie mam w domku to kto wie ile juz mam na plusie ![]() Immortal zdrowiej a co do papirus winiary to slyszalam ze on nie jest tak bez tluszczu tylko nasaczony tymi tluszczami trans, czyli niekoniecznie zdrowymi i wystarczy zrobic to samo na zwyklym papierze do pieczenia ale to gdzies przeczytalam sama nie sparawdzalam jeszcze dobra pelna mobilizacja i w koncu zamowie te cholerne przescieradla negocjuje tez uzywane nosidelko marsupi i juz nie wiem czy chce dostawke do wozka buggypod taka do siedzenia ale z drugiej strony Tomek lubi spac jeszcze na spacerach czasem a nie chce nowego wozka kupowac bo ten co mam jest w swietnym stanie i bardzo go lubie ![]() glupieje normalnie |
||||||
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki - bardzo dziękuję za wasze rady..
no to chyba zainwestuje w płaszczyk i może ten różowy faktycznie na angielską deszczową pogodę będzie lepszy.. chociaż ten zestaw ze spódniczką też mi się rzucił w oczy.. nie wiem.. no zobaczę - jeszcze dam sobie kilka chwil na ostateczne zastanowienie się hehehe - no ciężka decyzja - może dam tż'towi wybrać - albo lepiej nie ![]() Przysnęłam sobie - telefon mnie obudził i całe szczęście - ja tu jeszcze w proszku - a za chwilę do mnie koleżanka przyjedzie - zawiezie mnie na te szczepionki dziś.. Tak więc sorry, że tak tylko o sobie - jak wrócę to nadrobię i pokomentuję was dziewczynki ![]() Trzymajcie się ciepło i miłego dnia..
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Ide zmyc naczynia a potem wapno , czosnek i do lozeczka . czuje ze mam goraczke . ehh .. do
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeeeeee
ale mi smaka narobiłaś...
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane melduej ze ledwo zyjemy juz sama nie wiem co jest malej w nocy co 2 godz pobudka i ryk od rana prawie nic nie zjadla juz nie wiem co z nia rbic w domu mam syf ona wyje caly czas i albo musze z nia lezec albo siedzi mi na kolanach normalnie padam
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się z łóżeczka,jakos tak dzis zimno na dworze,że nawet stad wyłazić mi się nie chce. Wypiłam już puszkę pepsi ,dzieciaczki sie ładnie kręcą chociaż troche to boli.Jutro wizyta moze w końcu je zobaczę....![]() Chciałam rano obejrzeć jakis serial w necie - wiecie na stronce z serialami - ale gdzie tam na żadnej nie da rady.Wkurzyłam się.. A co do kociego grzbietu...to....na co on "działa"?
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
ja też muszę się dziś zabrać za robotę... tyle tego mam, że nie wiem od czego zacząć... eh
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na własne życzenie ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ide zrobić sobie kawusię i jeszcze poleżeć przed tv a co! wpadnę później
|
|
#4572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I żeby mieć prawo narzekać, że odczuwam dyskomfort związany z ciążą.Ach, dziewczynki, wpadłam się tylko przywitać i idę się wku**iać gdzie indziej. Kolejny odcinek wywodów rodziny TŻta - tym razem jego braciszek, który nawet nie ma świadomości, co usłyszeliśmy podczas tej kłótni w urodziny - dlaczego nie możemy się wyżywać na biednej teściowej żyjąc po swojemu i dlaczego ma prawo zmyślać na nasz temat przed całą rodziną, jeśli coś idzie nie po jej myśli. Całą noc nie spałam, dopiero nad ranem się uspokoiłam...Może barszcz sobie ugotuję na poprawę humoru, bo mam dzisiaj ochotę. Dawno taka przybita nie byłam, serio. Już nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć.
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 32 tygdoniu
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
magdaef olej teściową,nie bierzmy tak wszystkiego do siebie bo powariujemy.To nasze brzuchy,nasze dzieci i nasze życie - niech się reszta (ta co wszystko najlepiej wie) buja i tyle.
aerien a Ty nie przesadziłaś moze wczoraj ze sprzątaniem albo coś? W sumie może to normalne już zaczyna być bo ja od tygodnia leżę w łóżku,wstaję tylko do toalety a od wtorku coraz więcej mam skurczy,brzuch też coraz bardziej się stawia i też no-spa nie pomaga.Chociaz łykam ją na wieczór i szybko do spania to nie zawsze daje radę bo nieraz się ustękam, że boli (biedny ten tż). A wiecie co mnie zaciekawiło? Jak byłam w szpitalu i robili mi KTG to w momencie kiedy dzieci się wypinały (a przynajmniej tak mi się zdawało,ze to dzieci bo było widoczne zgrubienie na brzuchu pod skórą i twarde) to wtedy pisały się skurcze. Pewnie już pomału się zaczyna... |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o tych łóżeczkach z tymi baldachimami, moskitierami itd ??
Pytam bo sama chciałam ale stwierdzam że zbędny gadżet, zbiorowisko kurzu, poza tym jak sobie przypomnę jak moja siostrzenica od tego chorowała...
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Przeczytałam, chyba ze 20 stron miałam Ale wybaczcie, nie pamiętam, co chciałam odpisać Cytat:
![]() Ja też nadal przeziębiona Już mam dość - a najgorsze, że w dzień jest ok, a w nocy nie mogę spać, bo nos zatkany i gardło drapie ![]() A jeszcze mam dzisiaj tyyyle roboty w domu
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zdaniem ładne ale gadżet właśnie na kurz
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze gardelko ja boli i nie moze jesc? Tomek tez nie chcial jak mial chore ![]() ![]() Cytat:
kochana nie mozesz sie nimi tak przejmowac |
||
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam już prańsko i gotuje mięsko na rosół
![]() Przy okazji zajadam śniadanko- bułeczkę z serkiem Hochland i herbatkę z cytrynką i miodem .. niestety katar mnie męczy tak więc chyba i ja będę musiała dziisaj wieczorkiem wypic mleko z miodem i czonskiem Dzisiaj widzę, że większośc z nas zasmarkana bądź zapracowana ![]() Weronika- współczuje cieżkiej nocy..biedna Gabi.. ![]() ................... Co do moskitiery- to jak mieszkałam u rodziców miałam ją nad łóżkiem..cholerstwo tak sie kurzyło.. dlatego dla małej nie kupiliśmy..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-11 o 11:09 |
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
mloda po malu zasypia wiec nadrabiam wlasie po polusdniu pojade do sasiadki niech zagladnie bo zwariuje nawet naczyn nie ruszylam
pokrzywka ja przy gabi kupilam taki zestaw i ppowiem ci nie kupuj tylko ladnei wyglada kurz strasznie sie zbiera pozniej dziecko strasznie to szarpie moja wczesnie siada i tak to ciagla ze masakra teraz nie zakladam nawet arien uwazaj na siebie |
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ja już obrobiona... czas zabrać sie za wyprawkę
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś Cię bezpośrednio atakuje to spokojnie odpieraj atak, żeby Ci nie weszli na głowę, ale nie daj się sprowokować, nie tłumacz, bo to i tak nic nie da, a nerwy będziesz mieć zszargane. Latem może to się sprawdza jak są np. komary, ale zimą to raczej funkcja estetyczna, która na dodatek zbiera kurz. |
|
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo i to i to
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myślicie o koszulach na ramiączka??? Nie były by lepsze do szpitala??? raz dwa cyca sie wyjmie
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
jaaa piekny ten czerwiny sama takiego szukam
a co do czarnych ubranek to jak kocham i gabi ma i wyglada w nich uroczo np ubieram czarna sukienke mocno rozowa koszulke i czarne rajtki i juz koszulka ozywia jeden plaszczyk na zime tez ma czarny karolcia anielka kurujcie sie kochane spiwor do wozka zbedny chyba ze taki ktriry pozniej wykorzysta sie do sanek, ja mysle kombinezon i kocyk, a do auta tylko kombinezon kochana od miesiaca nie prowadzilas podziwiam ja caly czas jezdze sama |
|
|
|
#4588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ubiegłym roku tekst w zawodówce przed świętami "ja nic z tego nie rozumiem to coś dla pani porysuję, może choinkę???" i na koniec dostałam pięknie wyrysowaną choinkę, pod nią prezenty, miś w czapce Mikołaja, na prawdę ładne z podpisem dla kochanej pani od kochanego Damianka (chłopak 18lat Cytat:
![]() Cytat:
ja akurat będę miała 2, jeden znalazłam w lumie za 6zł więc żal było nie brać, a 2 dostanę jako gratis do wózka. Ale myślę, że spokojnie można grubszym kocykiem zastąpić żeby się dzidziuś odwrócił główkądo dołu Cytat:
![]() Cytat:
widziałam, że dużo z Was walczy z przeziębieniami, zdrówka dziewczynki ja za to powalczyłam z fugami, na razie nałożyłam sodę na nie, poczekam trochę i szoruję. Normalnie czuję sięjak perfekcyjna w międzyczasie jeszcze ogarnęłam kuchnię i przyjmowałam babcię
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
nic mi sie nie chce, a czekaja mnie duże zakupy popołudniu ![]() Cytat:
kurz jest wszedzie wiec nie widze problemu,co jakis wrzuci sie do pralki na 30 min i bedzie jak nowy
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
jakos nie moge sie zmobilizowac do kupienia tej wyprawki. Jaki wymiar pieluch tetrowych bralyście?? Warto kupic te gaziki nasaczone do pepka?/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

i mam tylko 11 kg na plusie w dalszym ciągu nie mam rozstępów, celulitu ani zgagi, oł jeee

no ale cóż poradzić na teściową
ale to już poważnie brzmi
teraz by poszukać czegoś słodkiego
..
. slodkie pochlaniam ostatnio tonami . moj organizm zwariował .. no zwariował .

Kolejny odcinek wywodów rodziny TŻta - tym razem jego braciszek, który nawet nie ma świadomości, co usłyszeliśmy podczas tej kłótni w urodziny - dlaczego nie możemy się wyżywać na biednej teściowej żyjąc po swojemu i dlaczego ma prawo zmyślać na nasz temat przed całą rodziną, jeśli coś idzie nie po jej myśli. Całą noc nie spałam, dopiero nad ranem się uspokoiłam...Może barszcz sobie ugotuję na poprawę humoru, bo mam dzisiaj ochotę.
Już mam dość - a najgorsze, że w dzień jest ok, a w nocy nie mogę spać, bo nos zatkany i gardło drapie