|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() A jeszcze jak laleczkę pokazała, co jej powiedział, ze powinna mieć inny zestaw laleczek bez głowy, w przypadku płodów bez mózgu, bo nawet w takim przypadku nie zgadza się na aborcję. Przecież to tragedia dla rodziców, zmuszać ich do urodzenia takiego dziecka. |
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
witam porannie Pleciugi
![]() nie wyspałam się za pierona... juz mi coraz bardziej niewygodnie, strasznie cierpnie mi lewy bok jak chociaz chwile na nim poleze, na plecach nie ma sznas a tak na prawym boku całą noc to się przecież nie da.... i już nie moge się do plecków męża przytulic ![]() co do poznania się z moim mężem- byłam tuż przed maturami, kosiłam trawe w ogródku przed domem- umorusana jak nieboskie stworzenie- a on przejechał autem, nawrócił, znowu przejechał, znowu nawrócił... i tak ze 4 razy ja dalej kosiłam i myslalam co za palant w tę i zpowrotem jezdzi- moze kogoś szuka. A tu buch - zatrzymuje się i mówi, że jeśli nikogo nie mam to on to bardzo chętnie zmieni w domu rodzinnnym to tylko ubrania prał i spał potrafił wrócic z pracy, wykapac się u siebie, po czym przyjechac do mnie na kolacje (np o 22) i wrócic do domu ![]() a co do współpracy w kompletowaniu wyprawki to mój mąż nienawidzi zakupów, w związku z czym dał mi zielone światło, wspólnie przeznaczyliśmy kwotę jaką mogę wydac a potem ogląda moje łupy ![]() najbardziej kocham, jak mnie przytula na łóżeczku, jak głaszcze brzuch, jak wchodzi do łazienki w czasie kąpieli i mnie całuje w ten mokry brzusio
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie chodziło o to, że mama bardzo źle znosiła ciąże - obie (pierwszą poroniła - akcja porodowa już w 3 miesiącu). Ze mną wymiotowała do 8 miesiąca, zamiast tyć to chudła, leżała na kroplówkach w szpitalu, bo co zjadła to wymiotowała. Opowiadała, ze to nie tak, ze popluła trochę nad WC, tylko nieraz to nie zdążyła nawet dobiec do łazienki, a tata potem sprzątał podłogę i ściany. Lekarz martwił się, że dziecko nie dostaje potrzebnych witamin i składników odżywczych, że organizm mamy zbyt długo "walczy z ciążą", jakby nie chciał jej do końca przyjąć. No i stąd jego domniemanie, że dziecko jest strasznie słabe. Cała sytuacja byłą bardzo nerwowa, wiec jeszcze w ten sposób pogarszał się stan mamy. Z kazdej wizyty przychodziła zapłakana. Pewnego dnia tata podobno pojechał do lekarza i gonił go po domu i straszył, że jak dziecko umrze, to on go zabije ![]() No ale te 30 lat temu lekarze słuchali przez trąbkę co sie dzieje w brzuchu, nie mieli podglądu przez usg jak teraz. Mama słucha z otwartymi ustami, jak jej mówię na jakim etapie jest dziecko, co się wykształca itp. "Za jej czasów" taka wiedza była nie do pomyślenia. Co do bliźniaków - jej koleżanka urodziła własnie bliźniaki, a co jeszcze - urodziła jedno i spokój, dopiero po godzinie zaczeła rodzić drugie Wszyscy byli w szoku co się dzieje, bo przeważnie dzieci rodzą się jedno po drugim, lub są znaki od organizmu, że jeszcze poród się nie skończył.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-11 o 09:33 |
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co one przeżyły nie da się opisać i pewnie żadna z nas tego nie zruzumie ![]() bardzo im współczuje, zresztą u nas w wątku witała się mama po ciężkich przejsciach i teraz oczekuje na dzidziunie styczniową ale może zmieńmy temat na coś weselszego, co? ![]() dla rozluźnienia atmosfery- wypuścić facetów na zakupy- bezcenne moi mężczyźni pojechali po dres (dla Samuela taki na treningi) Samuel ma 164 cm, kupili piękny dres na metce 152 ![]() mamo, przecież dobry- rękawy do połowy, gumka wrzynięta w pasie do krwi i jeszcze pretensje że ja się nie znam ale wiecie kogo wytypowali do wymiany na większy? ![]() dobrze,że był rozmiar- tylko szkoda,że nie w tym sklepie co kupowali tylko na drugim końcu miasta |
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
mnie rozczula jak mój TŻ w momencie, gdy jesteśmy pokłóceni i w ogóle najchętniej bym mu jaja profilaktycznie wyrwała, to żeby nie było, że mnie dotyka, czy chce się połasić i przytulić, do do brzucha się tuli i gada
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty masz rodzeństwo czy jedynaczką jesteś? |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskich masz mężczyzn
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam siostrę 5 lat starszą i ta ciąża też była problemowa.Gdy siostra zaszła w ciążę, to mama strasznie sie obawiała, jak ją przejdzie (kruszynka, choć i tak była gabarytowo "większa" od mojej mamy - przypomnę, że mama szła do ślubu z wagą 39 kg, wzrost 156), bo pamiętała aż za dobrze swoje ciąże. Na szczęście nie miała żadnych problemów, nie przerwała studiów, poród wziął ją nad kończeniem projektu, który miała oddać po weekendzie. No i teraz nade mną też trochę dygocze (przypomina mi o nieprzemęczaniu się, nie myciu podłóg, okien, nie dźwiganiu zakupów itp), choć ja okaz zdrowia jestem - to dziecko z którego nic nie będzie wyrosło na fest babę
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłopy to jednak dobre są! Nie przyznają się do błędu za nic w świecie
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Hej, niewyspana straaaaasznie jestem, powinnam trochę sprzątnąć ale mi sie nieeee chce. Mam 3 kartony papierów do przejrzenia.
Dostałam wiadomość od siostry, zaproponowała mi sesję zdjęciową z brzuszkiem , zgodziłem się odrazu bo jakbym myślała za długo to ona juz pózniej czasu by nie miała albo coś. Tak umowilam się, ze za miesiąc 1,5 do niej się zgłoszę . Pewnie później będzie odrabiać te zdjęcia wieki ale kiedyś się doczekam ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Pisałyście jak poznałyscie wasze połówki, więc i ja opowiem. Byłam starszą na ślubie koleżanki, ale impreza trwała 2 dni. W pierwszy dzień był ślub i przyjęcie dla rodziny, a drugi dzień to biba dla znajomych. Strasznie się męczyłam pierwszego dnia bo nie mogłam się opędzić od starszego, oczywiście jak wszyscy się napili to już nam ślub nawet ustawiali, a on był hmm żeby nie powiedzieć brzydko - nie w moim typie
|
#2292 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wody, to u nas looz. Płacimy ryczałtem właścicielce mieszkania 60 zł miesięcznie, a po półrocznym rozliczeniu dostaliśmy zwrot za 2 miesiące, więc tragedii nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapytaj się w pralni chemicznej czy robią takie usługi i po ile. |
||||||
|
|
|
#2293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój w ciuszkowe zakupy czy takie jaskieś pierdoły się nie angażuje kompletnie. Wczoraj jego bratanica pisze do mnie odnośnie huśtawki dla małej (a umawiała się z Tż) więc pytam jego a on wzruszył ramionami i jak chcesz mi mówi...niech się w d...pocałuje Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2294 |
|
Konto usunięte
|
Patrzcie na sam początek
![]() http://www.youtube.com/watch?v=k6uHQ...ature=youtu.be |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, ale się mała rozbrykała
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37017764]Patrzcie na sam początek
![]() http://www.youtube.com/watch?v=k6uHQ...ature=youtu.be[/QUOTE] Rewelacja , mój złośliwiec jak tylko zaczynam nagrywać to się uspokaja
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam
|
|
|
|
#2298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
TŻ mi się oświadczył wczoraj wieczorem. Yay! Już myślałam, że się nie doczekam, a tu taka spontaniczna niespodzianka. ![]() Zrobiłam też fotkę tych rzeczy z Biedry od Disneya. Cytat:
Zrobiłam z każdej strony. Te legginsy są grube, nie są cienkie i bardzo obcisłe, majtków pod nimi nie widać ani się nie odznaczają. Tak patrzę, że na tym zdjęciu z przodu wyszłam brzydko i grubo, ale już mi się nie chce nowego robić. No i jakoś krzywo stoję na tych zdjęciach, ale kij z tym. Hahaha. Cytat:
IDIOCI. Cytat:
Teściowa mojej siostry urodziła martwego synka... Nie wiadomo, co się stało i dlaczego dzieciątko było martwe... Z kolei jej siostra (czyli ciotka mojego szwagra) prawie umarła, bo nie zauważyli, że jej dziecko nie żyje i gniło w niej.
|
|||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Potem was nadrobię, teraz padam na twarz i w ogóle zdołowana jestem ![]() wróciłam z krzywej cukrowej i kurde niby wynik w normie, ale jednak podwyższony..... powiedzcie, mam się martwić? W poniedziałek wizyta, ale wiecie jak to jest........na czczo - 83 po 60' - 157 po 120' - 137 któraś z naszego wątku jest na diecie prawda? Jak wyglądały wyniki???
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
popatrzcie co upolowałam w lumpku
![]() Kolory coś przekłamało, kombinezon jest zielony |
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie fotka biedronkowych zakupów???? |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Black, gratuluję zaręczyn
![]() A te rzeczy z biedry bardzo fajne, też mam ten termometr, tylko że żółty i zastanawiałam się nad tym zestawem grzebień szczotka, ale się w końcu nie zdecydowałam ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=58729 laurka, śliczne ubranka
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
aha już są
słodkie
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierścionek cudo!
|
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się chyba nie doczekam już nawet gadam nie raz o pierścionku, mówię, że w necie na stronie jubilera jest taki ładny i mi się podoba i nawet mój rozmiar, a ten: "TAK"? i się głupio śmieje... dureń
|
|
|
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takiej szczotki to już u mnie bu=ie było, tylko gładkie rączki, ale i tak sobie wzięła. Piękny brzuszek Black ![]() Cytat:
|
|
#2309 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ehhh,ale mam dzisiaj grobowy humor, jakieś pogrzeby mi się śniły dopiero co zjadłam śniadanie i nie mam ochoty z wyra wychodzić :/miłego dnia mamuśki
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babce też się pogrzeby śniją, zaraz idzie umierać - spoko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

a co podejrzewali?

ja dalej kosiłam i myslalam co za palant w tę i zpowrotem jezdzi- moze kogoś szuka. A tu buch - zatrzymuje się i mówi, że jeśli nikogo nie mam to on to bardzo chętnie zmieni 

22.05.2008
14.08.2011

babce też się pogrzeby śniją, zaraz idzie umierać - spoko