|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- matka mleka nie dala to dziecko musi sie czyms konkretnym posilic |
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
taa?? ja licytuje jeszcze jedna rzecz. A drugą przegapiłam bo poszłam pranie wieszac zapomnialoam o niej
![]() dziekujemy i niewiem czy oczytałas podziekowania za dresik jest super
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas ciągle coś się dzieje. Po szczepieniu mała przespała pół dnia ale nocka była ciężka - na szczęście dzisiejsza była lepsza ale to może wynik kolejnych leków które jej lekarz przepisał na brzuszek. Poza tym skończyłyśmy dziś 7 tygodni Nadrobiłam tak szybciutko. Malwina jak u Ciebie z karmieniem i ulewaniem? Ja miałam podobnie. Teraz ograniczam małej czas wiszenia przy cycku i regularnie karmię, daję delicol i proszki przepisane przez lekarza i jest lepiej - mała się tak nie pręży. Ciastuś ucałuj Rozalkę - duża już z niej dziewuszka ![]() Agunia bardzo fajne wieści Oczywiście dla Lu.Blue jaką matę kupiłaś? Ja zastanawiam się nad http://allegro.pl/lamaze-mata-domek-...696293547.html. A może możecie polecić jakieś inne fajne maty? |
|
|
|
#4925 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc. karmie i pisze jedna reka. sorry za literowki
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() a nie jadlas do tego czegos jeszcze? majonezu czy cos? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na decyzje cb, 1,5 miesiaca temu złozylam podanie
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy za ucałowania i tez ucałuj swoją niunie
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Karolina niestety masz rację - stres ma ogromny wpływ na pokarm - do tego stopnia, że mają nawet pełne cycki a będąc zestresowaną pokarm może nie lecieć. Mi przez stres prawie zanikł - na szczęście udało się wywalczyć cycka na nowo. Mojej koleżance zanikł pokarm po 3 tygodniach całkowicie ale się nie poddała - przystawiała małego ciągle a jak już się niebotycznie darł z głodu dostawał butlę ale tym sposobem po 12 dniach odzyskała pokarm i karmiła małego przez 1,5 roku. Przy tym sen (wypoczynek) też ma duże znaczenie oraz duża ilość wypijanych płynów.
|
|
|
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
przestań!! skoro ladnie spi to chyba je wystarczajaco, prawda? nie doszukuj sie niczego zlego bo oszalejesz.
Cytat:
duzo je u mnie mlodemu jedzenia wystarcza. tylko pic nie chce niczego
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 | ||||||||
|
Branzoletka
|
Dzięki za odpowiedzi dotyczące blizny po cc
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja wam tego kp zazdroszczę Nikt by się nie czepiał ile i kiedy mam niuńkowi dawać jeść Mój tż mnie nie wspiera wręcz przeciwnie cały czas mnie krytykuje za byle pierdołe. Stracił robotę(ciągnie L4) siedzi w domu, kasy brak i mu wali na dekiel z tego wszystkiego. Praktycznie jesteśmy w ciągłej wojnie, bo co się w miare polepszy atmosfera to znowu ją speirdoli głupimi tekstami. To mu w końcu powiedziałam co myślę Patrykowi, że ma ojca kretyna .... Jakieś mięso poleciało w moją stronę ale go nie słuchałam żeby się nie stresować, bo małego do kąpieli niosłam. Mam niesłychanego pecha w doborze partnerów życiowych i tylko szkoda, że takiego ojca wybrałam dla mojego syna Cytat:
i też zazdraszczam ![]() Cytat:
Cytat:
a czemu tak dużo? i co ile co dwa m-ce czy do tej pory?Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja ci zazdroszczę, że możesz karmić synka jak chcesz mi wisi rodzina nad głową i czuje się zaszczuta tak, że czasem mam ochotę spakować siebie i synka i uciec jak najdalej ![]() Czasem mu po kryjomu daje więcej i wtedy mały zadowolony i ja też, bo patrzenie i słuchanie jak on się męczy głodny wykańcza mnie psychicznie.
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole moja kuzynka ma 2 dzieci. Pierwsze ma juz 6 lat i karmiła je tyle ile ja Rozalke czyli 2,5 miesiaca. I po pol roku zaczela jej chorowac i tak zostało. A druga ma 2 latka jeszcze cyca doi(wczoraj stała i doiła
) a jest tak zachartowana ze wcale nie choruje. I sie zaczełam martwic, Myslicie ze to prawda?---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastuś-ja Dorotkę karmiłam 15 miesięcy i ona rzeczywiście nie choruje. A jako noworodek była bardzo chora. Myślę, że to ma jakiś związek...
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dotarł "biały, jak next" dla dziecka w wieku "6+". Faktycznie jest ciepły, ale po pierwsze nie biały, tylko szaro-żółty Marka C&A, czyli taka, w której lepiej kupić rzeczy o rozmiarze mniejszym, niż większym. Od wczoraj na niego patrzę i gdyby chociaż był biały, to zostawiłabym go na późną jesień 2013, ale takiego nie chcę. Jest wyprany, ale mu chyba nawet Jelp do białego (mama używa i mówi, że dobry) nie pomoże. Napisałam babce, że ma mi zwrócić kasę. Zobaczymy, co odpisze. *** W związku z tym muszę zamówić inny. Teraz są już białe w normalnej cenie, ale może jednak nastawić się na chrzest w kupionym w tym celu śpiworku? Wtedy na pewno sukienka nie będzie miała zakładek od kombinezonu.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie złożyłam podania ![]() A to głodomorek!
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-11 o 12:35 |
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja miałam nadzieje ze jednak to zbieg okolicznosci, ze moze dlatego ze ta 6 latka jest bardzo chuda a ta druga taka grubiutka ze moze nosic po tej peirwszej ciuchy a itak niektore ledwo wchodzą.
|
|
#4939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie był kurier
Cytat:
Najgorsza sytuacja to właśnie jak Twoja, kiedy partner nie pomaga a jeszcze dowala Cytat:
i tym czy dziecko grube czy chude też się nie sugeruj, moim zdaniem tutaj dochodzą też predyspozycje genetyczne, środowisko, sposób ubierania, a nawet pora roku w jakiej dziecko się urodziło Cytat:
a śpiworek na chrzest to moim zdaniem dobry wybór
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-11 o 12:35 |
|||
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
No i jednak zimowy kombinezon kupię nowy.
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostalo 5 minut licytacji obym wygrała
|
|
#4942 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wy to się nachodzicie po tych lekarzach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po raz kolejny stwierdzam, ze do dupy jest być mamą z końca listy, my na wszystko musimy czekać tak długo i jak już to nadejdzie to temat jest na wątku tyle razy przewałkowany, że już nudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przytulanka śliczna Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę to dopiero jak pójdzie do przedszkola to zobaczymy czy jest podatna na choroby czy nie... |
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- zaraz sie zesiusiam
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Branzoletko współczuje sytuacji z Tz. Mam nadzieje, ze się ogarnia i szybko znajdzie prace
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
to pogon ich tam zadzwon albo cos mi dosyc szybko przyznali
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
nie wygrałam
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Prince co znów licytujesz?
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę
zresztą, właśnie sobie przypomniałam, że dziecko drugiej koleżanki też karmionej tylko mm skończyło teraz roczek i też nie jest chorowita Cytat:
![]() oj nachodzimy, już mam tego serdecznie dość, tym bardziej, że nawet mi w poniedziałek pediatra powiedziała, że niektóre te wizyty to tak trochę na wyrost (tak samo jak dzisiaj ta neurolog - że do poradni rehabilitacyjnej to na wyrost, ale lepiej pójść), no ale przez to, że Luśka była wcześniakiem i miała hipoglikemię po urodzeniu to teraz każdy lekarz będzie dmuchał na zimne i będzie bał się nam powiedzieć, że wszystko jest na 100% ok, bo np. niektóre zespoły metaboliczne mogą dopiero zacząć się ujawniać. I tylko sobie powtarzam, że to dla dobra małej i lepiej się nachodzić niż coś przeoczyć i potem mieć pretensje do samego siebie ale przecież my tutaj się cieszymy z każdego postępu każdego dzieciaczka
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Branzoletka co za .. ehh nie bede tutaj klnac.
Mam nadzieje ze jednak wszystko sie ustabilizuje moze jego tez denerwuje sytuaja ze nie ma pracy a facet ni potrafi inaczej wyrazic swoich emocji tylko sie kluci bo stres.. ehh nie wiem juz sama |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

i niewiem czy oczytałas podziekowania za dresik
dla Lu.
klask i:

niech poradzą sobie beze mnie, może skorzystam z Waszego sposobu i wybiorę się jutro na wielkie wydawanie kasy bo jak nie to oszaleje

a czemu tak dużo? i co ile co dwa m-ce czy do tej pory?

) a jest tak zachartowana ze wcale nie choruje. I sie zaczełam martwic, Myslicie ze to prawda?
Najgorsza sytuacja to właśnie jak Twoja, kiedy partner nie pomaga a jeszcze dowala