|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!
Bo każda decyzja, zwłaszcza ta "szlachetna", powinna nieść ze soba realne konsekwencje, inaczej to jest pustosłowie (powszechne niestety w tym kraju, także dzięki działalności kk).
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Was wszystko jest 'typowe', tylko dlatego, że ktoś nie zamierza grać w Wasze gierki
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli TY jesteś na tyle silna, bogata i wspaniałomyślna, że wychowałabyś takie - spoko, wychowuj. Nie każdy musi. To nie jest obowiązek. Fajnie by było jakbyś to pojęła. Nie ma czegoś takiego jak przeciwnicy aborcji, to są jacyś maniacy myślący obsesyjnie. Coś jak mohery, tylko w innej sprawie. Masakra ![]() albo lepiej, załóż może jakąś organizację i opiekuj się tymi wszystkimi chorymi dziećmi
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Konto usunięte
|
To samo myślałam o podwyżce VAT, ozusowaniu umów o dzieło, likwidacji ulgi internetowej, ograniczeniu prawa do zgromadzeń... że te rzeczy nie mają prawa przejść... i co?
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, dlaczego? Bo czcze gadanie jest gówno warte, za przeproszeniem. Poglądy niepoparte czynami są tyle samo warte. Dlatego, jeśli ludzie są zwolennikami rodzenia dzieci ciężko upośledzonych, to ok, niech będą, ale niech w takim razie robią coś jeszcze dla tych dzieci, a nie tylko gadają, bo takie gadanie to o kant tyłka można sobie rozbić.
|
|
|
|
#156 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowe jest, że najpierw dużo mówisz, ale jak przychodzi do czynów to "nie musze wam się spowiadać". Ano, nie musisz. To sztandarowa odpowiedzi ludzi, którzy nie mają z czego się spowiadać
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jesteś bezlitosna pod przykrywką szlachetności. To jest najgorszy rodzaj kołtuństwa. Bo właśnie o ten wybór chodzi. |
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli przejdzie zakaz usuwania uszkodzonych płodów, to tylko czekać, aż zakażą usuwania ciąż z gwałtów (przecież to pełnowartościowe "dziecko", cóż ono winne?") i przy zagrożeniu życia matki (to człowiek i to człowiek, nie wolno decydować, który wartościowszy). Włos się na głowie jeży, w jaki kraju żyjemy. Uważam, że ciąża do 3 miesiąca powinna być legalna, w przypadku uszkodzenia płodu, czy zagrożenia życia lub zdrowia matki na każdym etapie, sterylizacja dostępna na życzenie. A alkoholiczki rodzące jedno za drugim dzieci z FAS sterylizowane obowiązkowo. Obrońcy "życia" niech skierują swoją energię na propagowanie edukacji seksualnej, żeby tych niechcianych ciąż było jak najmniej.
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Do obecnych tutaj "obrońców zycia"
Zmuszanie kobiety do urodzenie chorego dziecka, które umrze w pół roku po urodzeniu, po pół roku cierpien, dni spędzonych w szpitalu, na oiomie, podłączonego do rurek, bez mozliwośći normalnego zycia, nie jest dobrem i obroną zycia jest sadyzmem, wyrachowanym, okrutnym sadyzmem, Równiez twierdzenie ze kobieta moze oddać, tak oddac i skazac na powolne oczekiwanie na śmierć, w niedofiansowanych placówkach opiekunczych, z przemęczonym personelem, brzy braku odpowiedniej rehabilitacji i leczenia, za to z niedozywieniem, odlezynami, brakami emocjonalnymi i brakiem miłości To że chcecie zmusic przemocą do urodzenie sie dzieci cieżko chorych moralnie obliguje was do pomocy, realnej nie tylko sianie nienawiści w tym kierunku, pomocy fizycznej, materialnej i pośiwęcania własnego czasu to nazywa sie moralność i etyka, jezeli znacie te pojęcia nie tylko ze słyszenia. |
|
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Straszny ten artykuł, bardzo czuć w nim chęć oczernienia PO, nie wspominając nic o PiS Ja na temat polityki się nie wypowiadam, bo dla mnie te wszystkie partie to syf, tylko jeden większy drugi mniejszy... Ale artykuł mnie powalił.Nie dość, że warunki w polskich szpitalach są okropne i generalnie temat ciąży i porodu przeraża wiele Polek, to jeszcze teraz to... Polityka prorodzinna, można się uśmiać. |
|
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chwast, sorry, ale chyba masz na myśli wyżej funkcjonujące dzieci z zespołem Aspergera, a nie dzieci z autyzmem głębokim, gdzie 75% dotkniętych jest również opóźnione umysłowo. Narrhien, a dlaczego mam się Tobie spowiadać? Nie muszę nic nikomu udowadniać. Wy chcecie się popastwić, a ja chciałam wyrazić swoją opinię bez przepychanek słownych. I tak, napisałam 'Wasze gierki', bo już wcześniej moje zachowanie zostało określone jako 'typowe' w tym wątku, więc chyba nie mam rozdwojena jaźni Fajnie jest łapać za słówka, co nie?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
|
#165 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Poza tym żadne "zastanowię się". Wprowadzamy zakaz aborcji w przypadku choroby płodu i każdy z nas daje 50% wypłaty na te dzieci. Dasz radę?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sytuacja nieco abstrakcyjna, moim zdaiem ![]() Zostanę przy swoim stanowisku. Jeśli rząd nie przestanie wydawać pieniędzy państwowych na głupoty, to nie ma o czym gadać.
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
jestę wieszczę
|
Czyli przez widzi mi się takich jak Ty, ja mam rodzić chore dziecko, a później patrzeć na jego agonię, bo nie stać mnie na leki i rehabilitację, a Ty się nawet nie dołożysz, bo ktoś inny marnuje kasę?
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą przeczytałam na Onecie, ręce i cycki mi opadły, aż ciary przeszły
![]() a tu dyskusja juz trwa w najlepsze ![]() dla mnie dramat, nie wyobrażam sobie urodzić cięzko chorego dziecka ![]() serio, przestraszyłam się ![]() decyzja, czy rodzic, wychowywać chore dziecko, walczyć mimo przeciwności powinna być TYLKO DECYZJĄ RODZICÓW! Oczywiście deczyja nei podjęta pochopnie, np po skosnultowaniu z kilkoma fachowcami
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo jaką gwarancję mam, że dodkatowe pieniądze trafią do właściwych osób, skoro dotychczasowe środki są marnowane?
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Określam twoje zachowanie jako typowe, ponieważ to jest typowe. Często tak się zdarza, że ktoś w teorii mocno obstaje przy swoim zdaniu, gdy zaś przychodzi do poparcia tego argumentami wziętymi z praktyki to nagle... "nie muszę się tłumaczyć". Owszem, nie musisz - ale nie dziw się, że ludzie odbiorą cię jako niewiarygodną. Gdybyś napisała, że jesteś przeciwniczką aborcji chorych dzieci, że one też mają prawo do życia, i że np. jesteś wolontariuszką w jakimś zakładzie albo adoptowałaś takie dziecko, albo co miesiąc oddajesz na ten cel jakąś kwotę, albo w jakikolwiek inny sposób działasz na rzecz tych bronionych przez ciebie dzieci - wiesz, co pomyślałabym? Że takich ludzi nam trzeba. Ze chociaż ma poglądy skrajnie różne ode mnie, to wierzy w ich słuszność i swoje słowa przeradza w czyny. Że nie rzuca pustymi hasłami tylko angażuje się, aby pokazać, ze jednak można, zę da się. I chociaż dalej obstawiałabym przy swoim zdaniu, to miałabym do ciebie ogromny szacunek, właśnie za to, że potrafisz przedstawić tę drugą stronę medalu, że sama tego doświadczasz i chcesz ponosić konsekwencje, jakie wynikają z głoszenia i forsowania twoich poglądów. Bo taka postawa zasługuje na szacunek. Ale co z tego, skoro większośc osób opowiadających się po jakiejś stronie robi to tylko w teorii, a w praktyce umywa ręce.
|
|
|
|
#171 |
|
jestę wieszczę
|
A jaką ja mam gwarancję, że rodząc przez Wasze zachciewaje chore dziecko, nie będę później patrzeć na cierpienie i agonię dziecka, bo mnie nie stać na leki?
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci z autyzmem głębokim wcale nie jest tak wiele, za to wiele z autyzmem wysokofunkcjonującym, atypowym czy właśnie ZA. I ja od początku powtarzam: mowa jest ciągle o tym, że już w ciąży kobieta wie o koszmarnej chorobie dziecka i nikt nie każe mordować dzieci chorych okołoporodowo czy później. BTW, autyzm jest jednym ze schorzeń, gdzie długofalowa terapia może dać dobre efekty, a niestety, dla dziecka - roślinki ŻADNA terapia nie da efektów. Nawiasem mówiąc, znalezienie wolontariusza do prowadzenia zajęć, jakichkolwiek, dla autystyka też jest cudem. Nie rozumiem, dlaczego akurat tak autyzmu się czepiłaś? Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-10-11 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Aborcja u kobiety która urodzi chore dziecko jak najbardziej powinna być dopuszczalna prawnie. Nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie że mogłoby być inaczej.
Z moich obserwacji szpitalnej wynika jednak, że dużo kobiet u których badania wykazały ciężkie uszkodzenie płodu aborcji się nie poddaje. |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
To są zupełnie inne sytuacje, porównanie nie ma sensu.
Swoją drogą, w tym kraju robi się nie do zniesienia. Rząd sami nieudacznicy, PiS nieudacznicy z manią prześladowczą, SLD szkoda gadać, Ruch Palikota to jak dla mnie populiści. W gospodarce coraz gorzej, nadciąga kryzys, a tutaj jeszcze chcą dokopac kobietom w dramatycznej sytuacji życiowej. Przy poklasku niestety wielu świętobliwych cudzym kosztem. |
|
|
|
|
#175 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Wybór między fanatykami, idiotami i leniami jest zaiste niezbyt komfortową sytuacją.
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autyzm nie wychodzi od razu(tak myslę) rodzice pewnie zanim się dowiedzą o chorobie, zdąrzą nawiązac więź z dzieckiem.... a to wg mnie wielka róznica. |
|
|
|
|
|
#178 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A potem pisk, wrzask, że w nosie mamy przyszłość kraju bo nie idziemy głosować! ale JAK iść, skoro nie ma na kogo?Prawda. Najwcześniej koło 1,5 roku wyłazi. |
||
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś to mnie jeszcze śmieszyło, a teraz płakac się chce... coście sk&*@*#*$& uczynili z tą krainą... Też sie tego obawiam. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

. Wybór między fanatykami, idiotami i leniami jest zaiste niezbyt komfortową sytuacją.