Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 14:26   #2551
malamaluczka87
Zadomowienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Kochane, a powiedzcie mi, jak wygląda sprawa przyjmowania witamin? Bo cały czas jem kwas foliowy, a też właśnie chciałam włączyć do tego merz special (mam też w domu tomalinko;-), daj znać czy pomaga), a boję się przedawkowania. Nie jest to wcale takie trudne wbrew pozorom.

I powiedzcie mi jeszcze, jak szybko od poczęcia można zrobić betę by była wiarygodna? Bo 29.10 kończę 25. lat i chętnie coś bym sobie za.piła;D A w razie czego nie chcę zaszkodzić...na teście jeszcze mi nie wyjdzie. Oczywiście to tylko takie dmuchanie na zimne. Ale że mi test owulacyjny wyszedł w tym misiącu to kto to wie...

Bikuś, nie wiedziałam, że ty taka wysoka z mężem jesteś;-) Jakoś to zrównoważenie na zdjęciach wygląda;-)

Onyks - przepięknie wyglądasz

Emilko- Lenka jest przepiękna!!!

Nikito- a jak u ciebie z wpływem jedzenia na trądzik? Bo wywoływać nie wywołuje, ale są grupy pokarmów, które go nasilają. I ja np. czuję, że żółty ser jest bardzo łojotokowy ( zapycha jelita), źle też na mnie działają mocno przyprawione rzeczy- drażnią moje gruczoły łojowe. Czekolada też leży w grupie źle na mnie działających...ale i tak się co jakiś czas na nią kuszę;D

A jak już czopy odłażą, a druga skurcze ma...to zaczyna być cudownie!!!

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:30   #2552
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Blonde, nie ma sprawy, spróbujcie róznych sposobów - byle na spokojnie Na pewno się uda Kochana
I TŻ bacikiem, żeby się zaangażował!!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Uwielbiam ciepłe ciasta
ciekawe jak Twój zoladek?
Stary 2012-10-11, 14:33   #2553
malamaluczka87
Zadomowienie

A tak się suszą nasze grzybki z wczoraj;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Grzyby.jpg (135,0 KB, 20 załadowań)

Stary 2012-10-11, 14:33   #2554
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Kochane, a powiedzcie mi, jak wygląda sprawa przyjmowania witamin? Bo cały czas jem kwas foliowy, a też właśnie chciałam włączyć do tego merz special (mam też w domu tomalinko;-), daj znać czy pomaga), a boję się przedawkowania. Nie jest to wcale takie trudne wbrew pozorom.
Ja biore kwas foliowy i do tego magnez z wit. B6 bo coś mnie skurcze męcza ostatni o dłoniach i drga mi powieka.
Pewnie merz specjal też ma kwas foliowy??
Ja generalnie nie biore zestawów witamin, wole owocki i warzywa
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:34   #2555
gucia6
Zakorzenienie

Blonde, jedyne co mogę Ci poradzić, to żebyś odpuściła wysadzanie Seby na jakiś czas...
w przedszkolu jest inaczej, bo... raz, że to pani (nie mama), dwa, inne dzieci też tak robią, a i wielkość toalety też pewnie gra w tym rolę
(u nas jest sprawa ze spaniem... Sandra w żłobku pięknie i bez problemów zasypia w południe, a w domu w weekendy już daliśmy sobie spokój z drzemkami )

a tym co mówią inni to sie nie przejmuj... są dzieci, które i do 4 roku biegają w pampersach i co?... w końcu przestają...
widocznie Seba nie jest gotowy na odpieluchowanie... podobnie jak nie był gotowy na mówienie wcześniej
także głowa do góry, wszystko przyjdzie w swoim czasie
i bez obaw... matury w pampersach zdawać nie będzie

Mona, trzymam mocno

i przyszłam się pochwalić...
mamy drugiego ząbka

i potrzebuję jakiegoś sprawdzonego przepisu na zapiekankę z dynii (na słono)... pomożecie?
Stary 2012-10-11, 14:40   #2556
malamaluczka87
Zadomowienie

Skład Merz Special:
2 drażetki zawierają:
Witamina C – 120 mg
Niacyna – 30 mg
Witamina E – 13,4 mg
Kwas pantotenowy – 7,2 mg
Witamina B6 – 3,2 mg
Witamina B – 2,6 mg
Witamina B – 2,4 mg
Witamina A – 787?g
Folacyna (kwas foliwoy) 400 ?g
Biotyna – 60 ?g
Witamina B12 – 2 ?g
Żelazo (fumaran żelaza) – 5 mg
Cynk – 5 mg
Sproszkowane białko soi – 50 mg
w tym:
Cysteina – 0,55 mg
Metionina – 0,55 mg

Nie znam się tak na składach, dlatego pytam, może ktoś wie coś więcej? Też preferuję warzywa i owoce. Aczkolwiek moje dosłownie "łysienie" sugeruje, że to za mało;P

Gratuluję drugiego ząbka!

Stary 2012-10-11, 14:41   #2557
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Blonde, jedyne co mogę Ci poradzić, to żebyś odpuściła wysadzanie Seby na jakiś czas...
w przedszkolu jest inaczej, bo... raz, że to pani (nie mama), dwa, inne dzieci też tak robią, a i wielkość toalety też pewnie gra w tym rolę
(u nas jest sprawa ze spaniem... Sandra w żłobku pięknie i bez problemów zasypia w południe, a w domu w weekendy już daliśmy sobie spokój z drzemkami )

a tym co mówią inni to sie nie przejmuj... są dzieci, które i do 4 roku biegają w pampersach i co?... w końcu przestają...
widocznie Seba nie jest gotowy na odpieluchowanie... podobnie jak nie był gotowy na mówienie wcześniej
także głowa do góry, wszystko przyjdzie w swoim czasie
i bez obaw... matury w pampersach zdawać nie będzie

mamy drugiego ząbka

i potrzebuję jakiegoś sprawdzonego przepisu na zapiekankę z dynii (na słono)... pomożecie?
Guciu
Tak wlasnie mysle,ze w przedszkolu inaczej...chcialam tylko zobaczyc jak bedzie ...i mysle,z e chyba najlepiej bedzie poczekac ten miesiac(pochowalam wszystko co mu sie z tym kojarzy)i sprobujemy jak Tz bedzie mial wolne, od poczatku...ile juz tych poczatkow bylo to ja niewiem

Wiem,ze nie nalezy sie przejmowac, ale takie trucie codzienne jak tam pampersy dziala mi juz na nerwy i wychodzi bokiem...mam dosc tego gadania dookola, ze juz w styczniu skonczy 3 lata a nadal chodzi w pampersie...Przez ta presje czuje sie gorsza matka bo ,,jak to nie potrafie nauczyc dziecka siusiania do nocnika?,,

Dobra dziekuje za rady i zrobie tak jak piszesz, nie smece wiecej, dodatkwo pogoda mi nie sprzyjaTz mnie wkurza i dlatego mam taki potworny nastroj...
Stary 2012-10-11, 14:43   #2558
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Skład Merz Special:
2 drażetki zawierają:
Witamina C – 120 mg
Niacyna – 30 mg
Witamina E – 13,4 mg
Kwas pantotenowy – 7,2 mg
Witamina B6 – 3,2 mg
Witamina B – 2,6 mg
Witamina B – 2,4 mg
Witamina A – 787?g
Folacyna (kwas foliwoy) 400 ?g
Biotyna – 60 ?g
Witamina B12 – 2 ?g
Żelazo (fumaran żelaza) – 5 mg
Cynk – 5 mg
Sproszkowane białko soi – 50 mg
w tym:
Cysteina – 0,55 mg
Metionina – 0,55 mg

Nie znam się tak na składach, dlatego pytam, może ktoś wie coś więcej? Też preferuję warzywa i owoce. Aczkolwiek moje dosłownie "łysienie" sugeruje, że to za mało;P

Gratuluję drugiego ząbka!
To może jak tak aż jest źle zrób badania, ja miałam anemie i organizm wyniszczony kuracja antybiotykowa i też było kruszo z włosami. Chyba nawet wczoraj o tym pisałam na watku Mnie pomogła dopiero wizyta u leakrza, trichogram i przepisane leki.
Marcel <3

Stary 2012-10-11, 14:47   #2559
malamaluczka87
Zadomowienie

Czytałam kochana, czytałam. Miałam też anemię, wiem co przeszłaś. Mnie dopadło po moich trzydziestodniowych krwawieniach kiedyś. A teraz mam typowo z powodu mojego PCOS- androgeny tak na mnie działają, więc nim udam się do dermatologa to próbuję sama ratować się doraźnie czym mogę. I powiedzcie mi, czy przy staraniach mogę bez obaw stosować probiotyki? Bo coś mnie delikatnie tam smyra;P chyba po moim przeziębieniu

A tak wogóle to co ze STokrotką? Testowała?;D Mam nadzieję, że znów nie przegapiłam i nie wyjdę na g.łupa;D

Stary 2012-10-11, 14:48   #2560
Malensstfo
Zakorzenienie

malamaluczka87 ja ostatnio też nawlekałam grzybki na sznureczek

Udało mi się telefonem nagrać skakanie na brzuchu! Pokażę mamie jak przyjdzie O ile coś zobaczy
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:50   #2561
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Guciu
Tak wlasnie mysle,ze w przedszkolu inaczej...chcialam tylko zobaczyc jak bedzie ...i mysle,z e chyba najlepiej bedzie poczekac ten miesiac(pochowalam wszystko co mu sie z tym kojarzy)i sprobujemy jak Tz bedzie mial wolne, od poczatku...ile juz tych poczatkow bylo to ja niewiem

Wiem,ze nie nalezy sie przejmowac, ale takie trucie codzienne jak tam pampersy dziala mi juz na nerwy i wychodzi bokiem...mam dosc tego gadania dookola, ze juz w styczniu skonczy 3 lata a nadal chodzi w pampersie...Przez ta presje czuje sie gorsza matka bo ,,jak to nie potrafie nauczyc dziecka siusiania do nocnika?,,

Dobra dziekuje za rady i zrobie tak jak piszesz, nie smece wiecej, dodatkwo pogoda mi nie sprzyjaTz mnie wkurza i dlatego mam taki potworny nastroj...
Kochana, nie ma w tym absolutnie nic złego. Ciesz się swoim szczęściem. A my jesteśmy gorsze matki, bo dłużej musimy się starać? ;D to tak nie działa. Czasami trzeba się oddalić i zdystansować do problemu. Jak mnie coś bardzo poróżni z tż, to siadam i oglądam nasze zdjęcia, przypominam sobie najlepsze chwile. Nie jestem w stanie czuć jednocześnie złość i czułość. Więc zawsze wygrywa czułość;-)

Stary 2012-10-11, 14:52   #2562
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam kochana, czytałam. Miałam też anemię, wiem co przeszłaś. Mnie dopadło po moich trzydziestodniowych krwawieniach kiedyś. A teraz mam typowo z powodu mojego PCOS- androgeny tak na mnie działają, więc nim udam się do dermatologa to próbuję sama ratować się doraźnie czym mogę. I powiedzcie mi, czy przy staraniach mogę bez obaw stosować probiotyki? Bo coś mnie delikatnie tam smyra;P chyba po moim przeziębieniu

A tak wogóle to co ze STokrotką? Testowała?;D Mam nadzieję, że znów nie przegapiłam i nie wyjdę na g.łupa;D
No to jak znasz przyczyne wypadania to juz połowa sukcesu Sa w drogeriach różne wcierki do skóry głowy, ja sie przerzuciłam na szampon z czarnej rzepy, za przeproszeniem wa.li okropnie, ale ponoc dobry. I ja jeszcze używam olej kokosowy, nakładam na włosy na co najmniej godzine, czasem jak mam wolny weekend to i na wiekszosc dnia a potem zmywam. Oczywiscie na skóre głowy tez
Marcel <3

Stary 2012-10-11, 14:53   #2563
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
malamaluczka87 ja ostatnio też nawlekałam grzybki na sznureczek

Udało mi się telefonem nagrać skakanie na brzuchu! Pokażę mamie jak przyjdzie O ile coś zobaczy
Super, że się udało!
A jeśli chodzi o grzybki i inne cuda domowe to u mnie tż króluje w kuchni, ja to raz na ruski rok. Mogę zrobić kanapki, czy upiec ciasto (co robię rzadko by się nie opychać). Postanowiłam sobie, że muszę coś z tym zrobić, coś zrewolucjonizować w swoim życiu pod tym kątem;-) Marzą mi się owocki zaprawione w słoikach na kompoty i inne cudeńka, żebym umiała zrobić domową zupę czy pyszny obiad. Pokażę tż, że ja też potrafię hehehhe. Także jak co będę pisała i liczę na pomoc najbardziej wprawionych wizażanek;D

Stary 2012-10-11, 14:55   #2564
Amani
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Amani, u mnie dieta wygląda tak że w ciągu 3 tygodni diety nie schudłam ani grama.. ale też nie przytyłam jeszcze w Pl a potem stany na stałe?

U mnie plany na czwartek to szczepienie, wycieczka do miasteczka oddać naczynia z cateringu i przeładowanie lodówki, bo kupiliśmy nową, już wczoraj miała być ale pan dostawca miał opóźnienie i żeby nadgonić, darował sobie nasz domek. Kamilek sobie leży koło mnie i kopie mnie po ręce. Powiem szczerze, że mam wrażenie że mi to na złość robi bo im mocniej kopnie to tym bardziej się cieszy ale to cwaniak i wiem to już 3 miesiące
no to najwazniejsze, ze waga nie idzie do gory tak, w grudniu na jaknajdluzej wylatuje

trzymam kciuki za szczepienie Kamilka

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zostawiłam małą na macie, poszłam zrobić śnaidania. Wracam a ta leży pod TV i ogląda TVN style Przeturlała się skubana.
nasza dziewczyna

Cytat:
dzień dobry dziewczynki

ja tylko melduję, żebyście się tu za mocno nie namyślały ... test wyszedł negatywny ... nawet po godzinie () nic nie było... uffff...
no to kamien z serca, co?

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hej Kochane
Chyba wróciłam bo zasnąć nie mogłam wczorajWróciłam do żywych PO 3 MIESIĄCACH

Cytat:
Dwa dni temu poszliśmy do kina na misia Tediego- jak się uśmiałam hehheh/ Serdecznie wszystkim polecam. A wcześniej na kolację do Chińczyka, który bardzo mnie rozczarował, bo mają całkowicie spolszczone menu, w którym jak jest jedno chińskie danie to wszystko! ( Bika- mówię o tym w klimczoku). Masakra jakaś! Ale byłam tak szczęśliwa, że jesteśmy na mieście, że beztrosko udamy trochę na siebie. Ostatnio przez te przeprowadzki i akty notarialne nie było czasu, ani pieniędzy na takie rozrywki.
Tez ostatnio z kuzynka bylysmy na Tedzie i plakalysmy ze smiechu swietna ta komedia ja od dawna szukam dobrej chinskiej restauracji w okolicach i za cholere nie moge znalezc, wszystko takie sztuczne i fosforyzujace, ze az sie swieci :/ uwarzajcie na grzybki!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:56   #2565
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że się udało!
A jeśli chodzi o grzybki i inne cuda domowe to u mnie tż króluje w kuchni, ja to raz na ruski rok. Mogę zrobić kanapki, czy upiec ciasto (co robię rzadko by się nie opychać). Postanowiłam sobie, że muszę coś z tym zrobić, coś zrewolucjonizować w swoim życiu pod tym kątem;-) Marzą mi się owocki zaprawione w słoikach na kompoty i inne cudeńka, żebym umiała zrobić domową zupę czy pyszny obiad. Pokażę tż, że ja też potrafię hehehhe. Także jak co będę pisała i liczę na pomoc najbardziej wprawionych wizażanek;D
U nas grzybki to cała rodzina...od dziecka się zbierało, potem obierało, a mama robiła resztę...
Stary 2012-10-11, 14:57   #2566
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
No to jak znasz przyczyne wypadania to juz połowa sukcesu Sa w drogeriach różne wcierki do skóry głowy, ja sie przerzuciłam na szampon z czarnej rzepy, za przeproszeniem wa.li okropnie, ale ponoc dobry. I ja jeszcze używam olej kokosowy, nakładam na włosy na co najmniej godzine, czasem jak mam wolny weekend to i na wiekszosc dnia a potem zmywam. Oczywiscie na skóre głowy tez
;-*** Dzięki Mysiu;-) Ja mam odżywkę z czarnej rzepy i faktycznie śmierdzi to i mnie włosy plącze. Więc od paru dni robię tak:
1) Szampon Pharmaceris H na wypadanie włosów i ich wzmocnienie
2) wcieram w skórę głowy odżywkę z czarnej rzepy
3) na resztę włosów zwykła odżywka nawilżająca

I z tym moje włosy czują się dobrze i są ratowane- bo leczniczo działam na nie specyfikami, a dzięki odżywce nie są zmatowione, ani splątane

Mam jeszcze w domu wcierkę Loxon 5% na wypadanie włosów wywołane androgenami (łysienie typu męskiego) i wcieram przed spaniem tak co drugi dzień- bo nie zawsze myję głowę rano, a po wcierce mi się przetłusczają.
Tak działam od tygodnia, wiec zobaczymy czy coś pomoże;-) Strasznie nie chcę się obcinać, bo w krótkich wyglądam jak mumin!!!! ;D

Stary 2012-10-11, 14:57   #2567
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Tez ostatnio z kuzynka bylysmy na Tedzie i plakalysmy ze smiechu swietna ta komedia ja od dawna szukam dobrej chinskiej restauracji w okolicach i za cholere nie moge znalezc, wszystko takie sztuczne i fosforyzujace, ze az sie swieci :/ uwarzajcie na grzybki!
A ja się zastanawiam, czy nie iść na film "Nietykalni" czy jakoś tak...widzieliśmy zwiastun i też nas powalił na łopatki!
Stary 2012-10-11, 14:59   #2568
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
ojej to jeszcze tyle grzybów rośnie?skąd jesteś?a już widzę

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:59   #2569
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dziewczynki

ja tylko melduję, żebyście się tu za mocno nie namyślały ... test wyszedł negatywny ... nawet po godzinie () nic nie było... uffff...
ufff

Cytat:
Chyba wróciłam bo zasnąć nie mogłam wczorajWróciłam do żywych PO 3 MIESIĄCACH

super,

blonde to moga byc bardzo fajne zajecia
moze Sebastian potrzebuje czasu, no nie wiem dlaczego tak jest

mona_ja to sie zaczyna

Cytat:
mamy drugiego ząbka
gratuluje,

co do grzybkow to my wczoraj dostalismy cala, wielka reklamowe i do 23,30 z nimi walczylismy,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:01   #2570
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Onyks, już Może być?
Butterku dziękuję

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Jesteś moim "miszczem"

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:07   #2571
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Butterku dziękuję
Jesteś moim "miszczem"
No problem

Musze znowu się opamiętać z postami, znowu wskoczyłam na pierwsze miejsce w produkcji - zamykam się

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:09   #2572
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
ojej to jeszcze tyle grzybów rośnie?skąd jesteś?a już widzę
Akurat na grzybki do korbielowa pojechaliśmy- za suchą beskidzką, a przed granicą słowacką;-) I jak szliśmy do góry na szczyt wyciągu to miałam 4 grzyby w koszyku Także umarudziłam się niemiłosiernie;D Ale w dół była obława. W ogóle byłam nieszczęśliwa na pubudkę o 6:30 i mało co, a tż skończyłby tak Ale suma sumarum...

W dodatku ostatnio dziwnie się czuję i w drodze do Korbielowa było mi tak niedobrze, że myślałam, że faktycznie będę

Stary 2012-10-11, 15:13   #2573
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W dodatku ostatnio dziwnie się czuję i w drodze do Korbielowa było mi tak niedobrze, że myślałam, że faktycznie będę
bo moze w ciazy jestes
Stary 2012-10-11, 15:13   #2574
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat na grzybki do korbielowa pojechaliśmy- za suchą beskidzką, a przed granicą słowacką;-) I jak szliśmy do góry na szczyt wyciągu to miałam 4 grzyby w koszyku Także umarudziłam się niemiłosiernie;D Ale w dół była obława. W ogóle byłam nieszczęśliwa na pubudkę o 6:30 i mało co, a tż skończyłby tak Ale suma sumarum...
Phi, to jeszcze nic...z moim tatą jak się jechało to najlepiej już było o 5 wstać i jechać... I nie raz się tak wstawało...tego nie lubiłam najbardziej, bo łazić po lesie to już tak..

Ale nigdy nie zapomnę, jak pojechaliśmy z tatą na maślaki..i były takie młode iglaki, gęste .. i my z bratem..czołgając się pod tymi choinkami zbieraliśmy maślaki i podawaliśmy tacie, który szedł za nami, ale wyprostowany....o mamuniu...pamiętam jak na nadgarstkach pod spodem mieliśmy pełno czerwonych kropeczek od igieł...
Stary 2012-10-11, 15:16   #2575
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie ma w tym absolutnie nic złego. Ciesz się swoim szczęściem. A my jesteśmy gorsze matki, bo dłużej musimy się starać? ;D to tak nie działa. Czasami trzeba się oddalić i zdystansować do problemu. Jak mnie coś bardzo poróżni z tż, to siadam i oglądam nasze zdjęcia, przypominam sobie najlepsze chwile. Nie jestem w stanie czuć jednocześnie złość i czułość. Więc zawsze wygrywa czułość;-)

ja tam jestem nieugieta, najpierw czekam na przeprosiny

Cytat:
Phi, to jeszcze nic...z moim tatą jak się jechało to najlepiej już było o 5 wstać i jechać... I nie raz się tak wstawało...tego nie lubiłam najbardziej, bo łazić po lesie to już tak..

Ale nigdy nie zapomnę, jak pojechaliśmy z tatą na maślaki..i były takie młode iglaki, gęste .. i my z bratem..czołgając się pod tymi choinkami zbieraliśmy maślaki i podawaliśmy tacie, który szedł za nami, ale wyprostowany....o mamuniu...pamiętam jak na nadgarstkach pod spodem mieliśmy pełno czerwonych kropeczek od igieł...
ja nie znosze chodzic na grzyby...nie umiem ich szukac, nei znam sie, ale jesc lubie
Stary 2012-10-11, 15:20   #2576
metkaa
Zakorzenienie

ja tez sie na grzybach nie znam, wczoraj mojego tate wzywalismy zeby nam rozpoznal grzyby,czy wszystkie sie nadaja

dobrze na mnie czas, w koncu ide do domu, tylko musimy jeszcze tego endokrynologa zalatwic

milego popoludnia
Stary 2012-10-11, 15:29   #2577
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
bo moze w ciazy jestes
A tam w ciąży, za szybko by było na takie objawy, niemożliwe.

Cytat:

;D Są wspomnienia. Ale śmiej sie. Ja tak wczoraj pełzłam pod krzokami, bo tam było najwięcej grzybów, gdyż nikomu nie chciało się wykonać tej samej czynności co mnie;D a tż stał z koszykiem i czekał, aż mu podam

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

ja tam jestem nieugieta, najpierw czekam na przeprosiny

ja nie znosze chodzic na grzyby...nie umiem ich szukac, nei znam sie, ale jesc lubie
;-* a to co innego kochana. To, że on ma przeprosić bo zawinił to jedno. A to, że ty nie powinnaś sobie tym dłużej psuć humoru to zupełnie co innego;-) Tylko jak chcesz przeprosin to mu nie okazuj, że już ci lepiej;D
Wiem, perfida ze mnie

Metko- ja tam też odróżniam tylko blaszki od poduszek;P a grzyby przebierał nam dziadek, ale o dziwo wszystkie były dobre;D

Stary 2012-10-11, 15:43   #2578
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
;D Są wspomnienia. Ale śmiej sie. Ja tak wczoraj pełzłam pod krzokami, bo tam było najwięcej grzybów, gdyż nikomu nie chciało się wykonać tej samej czynności co mnie;D a tż stał z koszykiem i czekał, aż mu podam
Oj są, są

Ale ja wcale nie powiedziałam, że teraz też tego bym nie zrobiła, hehe
Stary 2012-10-11, 15:47   #2579
(t)asia
Zadomowienie

=) Skończyłam czytać poprzednią część. Zaraz wychodzę z pracy i w domu zacznę czytać 14. Masakra jak wy gonicie.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:49   #2580
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
=) Skończyłam czytać poprzednią część. Zaraz wychodzę z pracy i w domu zacznę czytać 14. Masakra jak wy gonicie.
O MATKO.... Ty to wszystko czytasz? Szalona...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości