|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
wg moich obliczeń masz 9t4d, tak samo wyszło mi na suwaczku
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie cyce też więcej ważą. Cytat:
. Mój mężuś też był w szoku bo badaniu i czuł się jak zgwałony chociaz to nie jemu Pan doktor wielkim falusem wiercił.
|
||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc jak ktoś chce przytyć to: -nie jeść -wymiotować -dużo pić I gotowe
|
|
#1264 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Czytając Twój post sama mi się gęba cieszyła ![]() ![]() Dziecko to największy cud
|
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ależ wy gadacie - trudno za Wami nadążyć gaduły!
![]() Cytat:
![]() Faceci to jednak dziwni są ale faktycznie usg dopochwowe jest specyficzneCytat:
Mają za to bardzo mało wody. Ja póki co przez wymioty schudłam coś ok 4 kg... W I trymestrze to jeszcze nie problem ale pamiętam z poprzedniej ciąży, że w II nie było lepiej - dopiero w III zaczęłam tyć i przybrałam ponad 20kg Miałam brzuch GIGANT.Mam nadzieję, że tym razem tak źle nie będzie ![]() Czytałam Waszą rozmpwę nt, kremów i oliwek. Ja poprzednio używałam masła do ciała dla kobiet w ciąży firmy Palmers iteraz też kupiłam to samo. Będę używać po 12 tyg. Z poprzedniej ciązy nie mam rozstępów i mam nadzieję, że tym razem też się uda
|
|
|
#1266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vil jakie miałaś wskazanie do badania prenatalnego? sama chciałaś czy było to narzucone. Mnie to czeka początkiem listopada i chyba umrę ze strachu. Ja już dziewczyny po usg. Akcja serca jest, ciąża prawdlowo zagnieżdzona, i w sumie tyle narazie. Nadal nie znam terminu porodu. Powiedzcie mi jak na zdjeciu z usg pisze 7 t,1 d to wynika to z OM ( bo mi nie pasuje) czy na tyle dziecko wymierzyli i na tyle wygląda ??
|
|
|
#1267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bierz leki i odpoczywaj.Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko super i maluszek rośnie
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
No to chyba mogę się przywitać... beta 49,390.
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
anoxxe na kiedy miałaś termin @ i kiedy wybieramy się razem do gina??
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnią miesiączkę miałam 15.09, według ostatniego cyklu (30-dniowy) powinnam kolejną dostać w poniedziałek, natomiast według jednego wcześniej (27-dniowy) - jutro. Nawet jeszcze nie wybrałam lekarza.
Ale pewnie pójdę w przyszłym tygodniu albo za 2. Nie wiem czy nie za wcześnie.
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze jak sobie pomyśle, że możemy rodzić w tym samym czasie![]() hm... mi położna mówiła żeby za 2 ale może pójde za tydzień w piątek:P
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
będziesz miała wtedy równo 5tc, zobaczysz pewnie tylko pęcherzyk
ja na pierwszej wizycie byłam 5t3d i był pęcherzyk 15mm |
|
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczynam wierzyć że ten Maluch naprawdę tam jest ![]() i jeszcze się zdołowałam na koniec dnia lekko bo odebraliśmy wypis ze szpitala przy okazji, i sprawdzałam sobie normy jakie mi wyszły, bo dawali mi potas w szpitalu (nie wiem po co, w normie mam) i antybiotyk na podwyższone crp (okazało się, że wyszło 17, czyli dużo za dużo), a oczywiście poczytałam sobie trochę, i to może być bardzo groźne dla dziecka. jutro idę rano na badanie krwi, mam nadzieję, że po antybiotyku to wróciło do normy. a w ogóle ja na tym badaniu widziałam dziewczynkę nic Maleństwu nie majtało między nogami, ale lekarz powiedział że jeszcze za wcześnie =]
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane normalne , że boli mnie dość mocno brzuch?? jak na @?? i co z seksem??
|
|
#1276 |
|
Przyczajenie
|
Witam przyszłe mamusie
![]() Dziękuje za miłe powitanie na tym forum . Dziś zaczęłam 10-ty tydzień mojej ciąży, a termin mi wypada na 15.05.2013r. Badania prenatalne mam na 5-tego listopada, na samą myśl już drżę ze strachu, ale ja to się boję w zasadzie każdego usg. Myślę, że teraz chyba każdą ciężarną wysyła się na tego typu badania, choć czytałam że największym wskazaniem jest wiek po 35 roku życia. Ja mam lat 28 .p.s. czy jest tu może jakaś oczekująca mamusia z Częstochowy lub okolic? |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
nuna, mój brzuch też jest jakiś dziwny. Zjadłam dzisiaj rano drożdżówkę i po południu 4 placki. I w ogóle nie mam apetytu, czuję się taka nażarta, odczuwam taki wydęty brzuch.
|
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
JennyAniolek wizyte mam we wtorek 16 października wiec już coraz bliżej
![]() no właśnie a co z sex bo ja odkąd się dowiedziałam o ciąży to a te badania prenatalne to są odpłatne? jeśli chodzi o jedzenie to ja też nie mam apetytu może i bym coś zjadła ale jak już poczuje zapach to mi niedobrze więc jem na siłę to jest okropne
|
|
|
|
#1279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() SUper,ż e wszystko dobrze, oby tak do końca!!!Cytat:
Cytat:
Ona przeważnie będzie plus/minus różnić się od tej z OM.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
JennyAniolek, witaj
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeśli bete robiłam w ten wtorek to powtórzyć w pon??
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My z TŻ kochamy się, ale nie hmm tak "ostro" i nie tak często jak przed.
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że to za wcześnie ale to na prawdę było dziwne uczucie jakby mnie ktoś łaskotał piórkiem od środka w brzuchu![]() XxXJusti ale ja poszłam też dlatego że mam bardzo niskie ciśnienie przy bardzo wysokim pulsie. No ale powiedziała mi że nie muszę tego kontrolować. margof przytulam mocno i trzymam kciuki żeby było dobrze! nuna ja pierogi ruskie lepiłam wczoraj a śluz mam od początku ciąży i teraz też mam. vil jak cudownie się czyta że z dzidzią jest wszystko w porządku! Agnes na zdjęciu z USG jest to co wymierzyli z tym że dziecinka mogła się skulić więc wyjdzie na mniejsze. nuna anoxe na początku po jedzeniu są wzdęcia i brzuch wygląda jak w 6 miesiącu ciąży. Za kilka tygodni to minie ![]() Znów kupiłam parę malutkich ciuszków jakoś cały czas dla dziewczynki więc mam nadzieje że będzie dziewczynka ![]() W ogóle od paru dni znów śpię w ciągu dnia, nie wiem co taka senna jestem. |
|
|
|
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja betę robiłam w pon, a potem w środę czyli po 2 dniach i już był piękny przyrost
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cześć W takim razie oficjalnie gratuluję i witam w gronie oczekujących mamusiek ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Napisałam Ci PW w tej sprawie ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
A Ty miałaś cykle regularne ? Możliwe, że poczęcie było później, albo termin porodu zmienia się przez nieregularne cykle ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Mnie póki co męczą mdłości, ale pojawiają się i za jakiś czas znikają, a spotkanie z wc póki co jeszcze mnie nie spotkało i mam nadzieję, że uda się uniknąć/będą jak najrzadziej ![]() --- Zmykam się położyć, bo coś się źle czuję ![]() Do usłyszenia Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-11 o 21:03 |
|||
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam USG 26 październikaCytat:
|
||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam zazdraszczam tych przytulanek , ja to usycham z celibatu.
![]() vil84 cuuudo! kawal okruszka Ja tez jakas taka przymulona siedze, klade sie spac. Dobranoc mamusie
|
|
#1287 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za badania!Mój też był przy dopochwowym USG i powiedział później, że następnym razem go sfauluje za te grzebanie mi w .... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam ochotę na seks mam, ale mój Mężu mówi, że nie będzie dzidzi przeszkadzał... Mam nadzieję, że szybko Mu to minie- na razie jest w szoku ciążowym
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Idź trochę później chyba, że nie możesz się doczekać
Cytat:
![]() jasne, że cieszy choć ja później o niczym innym nie myślałam jak tylko o tym czy będzie zarodek, czy się rozwinie... Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-11 o 21:48 |
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja znów na szybko, powiedziałam dziś przełożonemu o ciąży. Reakcję miał mało określoną, ale powinno być ok Wcześniej zapytałam o umowę i powiedział, że jest na tak, więc chyba wszystko się dobrze potoczy. Reszcie powiem jutro bo mamy spotkanie naszego zespołu i będą odpowiednie warunki. Cieszę się, że już to najtrudniejsze mam za sobą. Oby teraz było z górki.Muszę sie z Wami podzielić czymś niebywałym! Właśnie zadzwonił do mnie mąż i powiedział, że zabiera mnie w sobotę na koncert Tori Amos Weekend zapowiada nam się szalony, bo jutro idziemy na mecz Polska - RPA, w sobotę na koncert.... Będę nieżywa, ale szczęśliwa Zmykam spać, żeby mieć siły na to wszystko
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie wiem, z tym że ja mam niskie a nie wysokie więc i tak nie jest tak źle. No i u mnie to nie jest przez ciąże- zawsze tak miałam.
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

ciągle się tam cieszyłam do tego monitora jak widziałam jak się rusza, cudowny widok 

ale faktycznie usg dopochwowe jest specyficzne

Ale pewnie pójdę w przyszłym tygodniu albo za 2. Nie wiem czy nie za wcześnie. 

za usg

póki co jeszcze mnie nie spotkało i mam nadzieję, że uda się uniknąć/będą jak najrzadziej
a jak zauważę, że brzuch się powiększa zainwestuję w coś lepszego