|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo trochę się tu odosobniona czuję ![]() Ale jak jesteś za granicą to nie podlegasz dość rąbnietej służbie zdrowia holenderskiej ^^ ja niby na razie narzekać nie mogę ale wiem że nie raz może być nie ciekawie oO
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia88 wszystkiego naj, naj, naj...
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez sie ciesze z nowej znajomosci- wirtualnej ![]() ja podlegam tej niemieckiej a z tego co wiem to kobieta w ciąży i później z dzieckiem ma sie nie najgorzej
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Dzięki za wszystkie gratulacje ! Rany, ile tu osób z górnikami w rodzinie, w szoku ![]() Cytat:
Agnjeska ![]() Dragusia stooo lat ![]() uff nadrobiłam
|
|
#2706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie skończyłam zmywać i czas na kakałko tylko nie mam drożdżówki ![]() Cytat:
teraz to już w ogóle te nasze wątkowe chłopaki pobiją się o Michasię
|
|
#2707 | |||
|
Raczkowanie
|
Dragusia 100 lat
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już ponad rok po ślubie i do dziś się nie odważyłam na "mamowanie i tatowanie" do teściów. Nie wiem jakoś mi to nie może przez gardło przejść. Dobrze się z nimi dogaduję, ale jakoś tak wolę się zwracać bez osobowo. Cytat:
za wizytę, długie nogi to może modelką zostanie ![]() Nie dużo przytyłaś, tak mi się wydaje, że w normie. Zmykam jakąś kolację zrobić, bo didol się jedzenia domaga
|
|
#2708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tym bardziej że mamy poznać płećCytat:
![]() A co twój Tż na to? Cytat:
za udaną wizytę, jak już duża twoja córa 4tyg starsza od mojego dzidziolka a już 341g ![]() no bo dla lekarza to jak dobrze to dobrze a my chciałybyśmy szczegóły znać, w końcu jesteśmy raz w miesiącu na wizycie
|
||||
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Mam parę pytań do was Kiedy zobaczyłyście faktycznie swój ciążowy brzuszek? Mi wzdęcia minęły i znów jestem płaska, jedynie na wieczór mi trochę brzuch wywala Jutro zaczynam 12 tc.Strasznie swędzi mnie skóra, wysypało mi szyję, dekolt i pod piersiami. Czy któraś też tak miała? Na początku ciąży dużo spałam i od paru dni znów muszę się przespać chociaż pół godz w ciągu dnia bo padam. Nie wiem dlaczego tak mam;/ Ewka współczuję teściowej, ja mam takie akcje z ciotką TŻta. |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razem bedziemy swietowac, tylko ja mam nadzieje juz z maluszkiem ![]() dziewczyny tak wam zazdroszcze takiej beztroskiej ciazy... ![]() ja dosc ze niedawno stracilam dziecko to teraz musze sie bac o drugie nie moge sie doczekac dobrych wiadomosci.. i znow tych szczesliwych dni...
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do swędzenia to do tej pory często swędzi mnie brzuch i czasem piersi, reszta ciała nie
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie już dawno brzuszek duży :P Z objawów u Ciebie... byłam senna, bardzo senna...
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek pojawił się u mnie w okolicach 15tc i rośnie jak szalony. Również wysypało mnie na dekolcie wiec bym sie nie przejmowała )u mnie rusza 18tc
|
|
|
#2714 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do brzuszka to mi dopiero teraz lekko zaokrąglony jest ale że ciążowy to nie widać a skończony już 17 tydzień mam (;
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Senność to normalka, ja też na początku tak miałam potem przerwa a ostatnio znów ale już nie tak bardzo ![]() a "syfkami" też mnie trochę zsypało ale to tak okresowo są albo nie ma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2716 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom dlatego nie kupiłam Cytat:
no cieszyłam się strasznie jak wrócił do domu, otworzył lodówkę i wyciągnął piwo przyszłam przytuliłam i poszłam dalej spać, a była 3:00 w nocy Cytat:
Cytat:
to mi podobnie powiedziała koleżanka... i też byłam w 4 miesiącu i zakończyła tekstem "ja się boję co to będzie w 9 miesiącu" albo często słyszę "ty na pewno jedno dziecko masz?" Cytat:
za to mają robić odkrywkę Cytat:
ja się dowiedziałam w 13tyg że synka będę miała Cytat:
Cytat:
![]() Michalinka będzie modelką Cytat:
Kochane co radzicie kupić? wzór tropical islandposzewka na kołderkę, poszewka na poduszkę i ochraniacz http://allegro.pl/feretti-trio-3cz-w...702869834.html
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Jak to cudownie czytać o waszych maluszkach ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A jeszcze mam pytanie kupowałyście już jakieś rzeczy dla maluszków?Kiedy macie zamiar kupować wózki, łóżeczka itd? Ja muszę przyznać że już kupiłam parę ciuszków (używane) ale były piękne. I jakoś wszystkie dla dziewczynki a wszyscy nam "wróżą" chłopaka. Najwyżej później będę się martwić co z tym zrobić
|
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny PORADŹCIE!!!
1. jestesmy juz w 15ty tygodniu,wczoraj mielismy wizyte kontrolna (jak co msc) i lekarka spojrzala tylko na badania, potwierdzila ze wyniki sa w porzadku sprawdzila pochwe (nie wiem wlascicie co sie w ten sposob bada?!), i tyle... zadnego usg, zadnego zdjecia pomoarow dziecka... nic... czy tj normalne? 2. mam lekkie przeziębienie, tzn w pon/wt mialam po 37 katar i lekkie swedzenie gardla, ale natualnie leczylam sie czosnkiem, ewent 1 raz tantum verde, i smarowalam amolem klatke, plecy i stopy... przechodzilo, wczoraj i dzis nie mam juz temp, katar pratycznie zszedl, kaszlne moze z 3razy na dzien, ale tj zwykly suchy kaszel, nie mam trudnosci w oddychaniu, czuje się dobrze... ginekolog na mnie najechala ze powinnam z mety isc do rodzinnego, tylko ona nie rozumie ze moj rodzinny nie zrobi KOMPLETNIE NIC poza zapisaniem mi antybiotyku... ... mam swojego rodzinnego ale u niej terminy po tydzien albo i lepiej... i sie zastanawiam czy isc i czy wogole warto? ....3. to juz 15ty tydzien a mnie nadal niedobrze i mnie mdli , nawet ostatnio po raz pierwszy wymiotowalam... czy tj normalne?... |
|
|
|
#2719 |
|
Kniaginia
|
Witam nowe Mamy
To już nas tu całkiem dużo.Jak myślicie - uda mi się wydębić skierowanie na morfologię i mocz od internisty w publicznej przychodni? Właśnie dziś wreszcie się zapisałam do przychodni w Wawie. A tak to chodzę prywatnie. Ale chociaż te podstawowe badania chciałabym zrobić korzystając z publicznej służby zdrowia. |
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Jak pisałam wcześniej, ja dopiero dziś kupiłam pierwsze body, a jakiś miesiąc temu pierwsze skarpetki. Nie kupuję jeszcze niczego. Z jednej strony nie chcę zapeszać, a z drugiej- teraz są inne wydatki i na malucha będzie jeszcze czas. Orientuję się powoli co jest dobre, co ile kosztuje. Nie chcę jeszcze kupować rzeczy do maleństwa, bo jak wspomniałam, czasu dużo
![]() myaja USG chyba nie robią za każdym razem. Ja np. idę teraz, to osobna wizyta, i będzie to 3 USG a już słyszałam od znajomych, ze za często, że one miały 3-4 badania na całą ciążę. Jeśli chodzi o badanie pochwy, na każdej wizycie mam takie. Lekarz sprawdza czy szyjka macicy nie jest zaczerwieniona, czy się nie skraca itd. Trzeba sprawdzać czy drogi rodne są w dobrym stanie Co do mdłości, to moja znajoma do połowy ciąży miała )) Spokojnie.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-10-11 o 21:40 |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2722 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przeszło niedawno.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() spadam spać.. papap..
|
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jak nie jesteś zadowolona z lekarza to zmień, będziesz spokojniejsza co do 2 kup sobie prenatal gripcare to dla kobiet w ciąży przeciwko grypie, na naturalnych składnikach typu czosnek, aronia itd itd no mi jungle bardziej pasuje, bo mam mieć ściany biało niebieskie ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- no to kupię )choć cena koszmarek, ale w sumie nie kupiłam kołyski, a zarobione mam 720zł już także kupię coś full wypas
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już napisałaś że kupisz
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O widzę że mi się dwa zdjęcia łóżeczek wstawiło jedno miała być komoda... A poszewki fajne, mi osobiście się rabitt ecru bardziej podoba :p No idę na KR a potem spać Dobranoc.
|
|
#2726 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja tez okrągłe tylko o5 więcej
![]() Cytat:
to widze same urodzinowe imprezy na porodówkach bedą ![]() Cytat:
a mdłosci ja tez dlugo mialam Cytat:
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w skończonym 20tyg i dalej mam mdłości, także możesz mieć do porodu
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
ja po wizycie
wstawiam fotkę żeby nie było wątpliwości stoi jak armata ![]() tak więc kolejny chłopak do walki o Michalinkę https://lh4.googleusercontent.com/-U.../WP_000024.jpg w sumie po wizycie ok maluch waży 250g
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam i zapłaciłam
Cytat:
a teraz która firanka ![]() http://allegro.pl/firana-justyna-woa...685865042.html http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...700025882.html kolor 9 chyba http://allegro.pl/fotofiranki-dzieci...632103966.html ta ciekawa, ale nie wiem jak z przepuszczalnością światła, a ja lubię jasne pokoje dla Julki kupuję tą http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...684157234.html wzór ten pierwszy pokazany
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-11 o 22:07 |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
buuuuu, dziewczyny kurde bele, szykowalam sie pod prysznic sciagam biustonosz patrze - a tam mi skora na leweym sutku pekla W DOSLOWNYM STOPNIU TEGO ZNACZENIA !!! mam taka kreske dzielaca sutka na dwie czesci i skora jakby schodzi !!! nie mam zielonego pojecia co to moze byc i od czego..??
a wizyte u lekarza mam w pon, sprobuje kremem nivea posmarowac moze cos pomorze, siostry tez nie ma by sie spyatc ( bo jest w niemczech na urlopie) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

I tak moja pierwsza osługa bez kolejki i to nie wysępiona
Nie sądziłam, że aż tak widać

Bo trochę się tu odosobniona czuję 

za wizytę, długie nogi to może modelką zostanie 

tyle ze ja świeża mężatka więc narazie mi tatus i mamusia przez gardło nie przejdzie

05.07.2008