|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Dzięki Wam bardzo
![]() ![]() Troche już pobiegałam z pieskiem i mam mniejsze wyrzuty (troszke). Myślicie że jak zrobie dzisiaj 150 brzuszków (normalnie robie koło 70) to bedzie oki??
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu nie grzesz wiecej ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Rozeznanie
|
Mam do Was dwa pytanka
![]() 1. Czy można pić wodę niegazowaną ale smakową? Ona ma 15 g węglowodanów/100 ml. Wydaje mi się że to nie taki wielki grzech i się napiłam... 2. Kupiłam sobie zieloną herbatę z aromatem cytryny, może być? Ta cytryna nie będzie przeszkadzać?
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakieś choróbsko mnie bierze
![]() ![]() _Anusiu_ - 1. nie nie można, 2.tak można-ja bynajmniej piję ![]()
![]() |
#3035 |
Zadomowienie
|
mnie choróbsko bierze też, ale przecież ta dieta jest zdrowa i nie drastyczna więc nie musimy z niej rezygnować !! tak mi się przynajmniej wydaje...
![]() ja dziś zakupiłam masę produktów pod kątem diety...wydałam masę pieniędzy bo zamiast normalnego żółtego sera z 12,99 kupiłam tki 13% tłuszczu z 21zł za kilo... hohland light plasterki, pieczarki, papryka ryba, filet z indyka...już chyba by mi taniej wyszedł miesięczny karnet na fitness ;P no ale jak trzeba to trzeba no i kilogram soczewicy w sklepie warzywnym pod blokiem i pytam pani czy trzeba to wcześniej moczyć a ona mówi, że nigdy nie próbowała i pyta mnie jak to smakuje ![]() ja też myślę, że smakowych wód nie można, ale dla mnie one są okropnie niedobre ! Na słodycze ochoty jakoś nie mam od 2 tygodni...więc to nie zasługa diety po prostu coś mi się stało... ![]() więc jutro też chudy czwartek...a może lepiej szczupły czwartek ![]() ![]()
#3036 |
Wtajemniczenie
|
Anusiu 15 g wegli oznacza 15g cukru i to jest bardzo duzo. Wybieraj wody bezcukrowe gdzie wegli jest 0g.
![]() ja wczoraj bardzo ladnie, teraz zajadam jajecznice na szynce imsze wyjsc wczsniej bo chcialam aczki dopracy kupic. Tutaj nie maja tlustego czwartku ale jak wczoraj powiedzíalam o tym to wszyscy zgodnie odrzekli,ze swieto polsie ale paczki to oni chetnie zjedza ![]() a jak wy dzisiaj? paczkujecie ![]()
#3037 |
Przyczajenie
|
Ja chyba pokusze sie na jednego. Dzis rano w radio slyszalam że trzeba zjesc przynajmniej jednego pączka zeby miec szczesliwy rok
![]() Najwyzej zrezygnuje dzis z kolacji.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3038 |
Przyczajenie
|
hej! witam rankiem w.....TŁUSTY CZWARTEK
![]() u mnie 3-ci dzień i 1 kg mniej !!!!! YES YES YES powodzonka |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zadomowienie
|
wczoraj zgrzeszylam tak jak sie spodziewalam...
![]() ![]() ![]() nie wiem co mam teraz robic, na weekend jedziemy do tesciow, wiec nie wiem co z mojej diety wyjdzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Raczkowanie
|
Hehe miałam to samo z przyszłą teściową wczoraj. Wpadła w odwiedziny i przywiozła obiadek. Oczywiście mięso pływało w tłuszczu + kopytka i sałatka w której była marchewka i majonez. Ale nie mogłam odmówić :/ Trzeba się podlizywać niestety. Ta moja SB pełna grzechów jest ;P A dziś pączek będzie o. Ale w sumie i tak działa, przyszli teściowie. pierwsze co jak mnie zobaczyli to: "o schudłaś".
Sesese |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
No to najwazniejsze ze zauwazyli. U mnie wszyscy na uczelni tez mowia ze schudlam, tylko Ty powiedzialas ze nie widac
![]() A ja bede twarda i nie zjem pączka. I tak mi waga stoi w miejscu to po co sie dolowac. Za to zrobie sobie te bezy i to z fruktozą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja się trzymam dzielnie i nie mogę doczekać się jutrzejszych oględzin, gdzie i ile cm mnie ubyło ![]() Wlaśnie się zastanawiam, co tu dziś na sniadanko... Czyzby znowu jajka? ![]() I się pochwalę, że brzuchacze rozpoczęłam robić - w końcu się odwazyłam ![]() ![]() A pączka - nie będzie ![]()
![]() |
#3043 |
Raczkowanie
|
Witam, u mnie pączka nie bedzie, ale za to była czekolada
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jupi nie dosć że mamy ten sam dzień to i przestoje te same i grzeszki w ten sam dzień. ![]() A ja odpadam. Wczoraj dostałam czekoladki w kształcie serca i jak sie dosiadłam do nich to nie mogłam przestać. No i całkiem zrezygnowana na kolacje zjadłam mój wymarzony chlebek! ![]() Moze to nei było zbyt mądre odrazu rzucać sie na takie jedzenie ale nie mogłam sie powstrzymać. Teraz będę tylko kontrolować wage żeby nie przytyć spowrotem i zaczęłam od wczoraj ćwiczyć z Tamielee Webb. Moze jeszcze kiedyś wróce do dietki ![]() powodzenia Wam zyczę i wiecej wytrwałości niz ja miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Raczkowanie
|
No ja Ci pisałam, że u Geila zauważyłam że schudł dopiero przy spadku 20 kg i kilku miechach niewidzenia ;P Albo mam problemy ze spostrzegawczością albo rzeczywiście musimy się rozstać na kilka porządnych miesięcy ;P :P Btw. u siebie jakoś specjalnie nie widzę też efektów chudnięcia, prócz różnicy na wadze i wiszących portek na dupie (chociaż mogły się w praniu rozciągnąć). Tak samo w ciągu tych 3 tygodni niecałych ze sporymi grzechami według mojej pewnie i tak popsutej i kłamliwej wagi jest 6 kg mniej. Z 59 na 53.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Rozeznanie
|
Aiwlys to i tak duzo...
Ja we wtorek skonczylam 1 faze...rozpoczeta prawie ze perfekcyjnie, troche gorzej zakonczona...ale na wadze ok 3 kg w dol !!! ![]() ![]() Dzis tlusty czwartek...niestety nie obejdzie sie...ale od jutra, ostro 2 faza! |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
No bitn - skoro zdecydowałaś, to życzę powodzenia w utrzymaniu wagi!
Ja się tak łatwo nie poddam (mam nadzieje, że w ogóle ![]() ![]() A motywacja jest - w sierpniu ślub ![]()
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj nawet nie chce myśleć ile już pączusiów dzisiaj zjadłam
![]() ale raz w roku można ![]()
![]() |
#3049 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam sobie u TŻ jednego jedynego z jagodami i bitą śmietaną. Później może odpracuje nieco na hula-hop
![]() Ryba do sierpnia dużo czasu, więc na pewno Ci się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
Aiwlys - Twoja waga to fajna jest, waze na niej 3 kilo mniej niz na swojej. Musze chyba pojsc do jakiegos lekarza z porzadna wagą i sprawdzic, moze Twoja lepiej wazy niz moja :P
Zrezygnowalam z bezikow na rzecz kawy z mlekiem i fruktoza ![]() ![]() Bitn - zagladaj do nas czasem, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaniemogłam - dietę kontynuuję, ale czuję sie okropnie, moj termometr wskazuje 37,5
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3052 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, dzięki za odp na pytanka, wody smakowej więcej nie tknę
![]() ![]() Dzisiaj żeby osłodzić sobie jakoś tłusty czwartek zrobiłam sobie właśnie piankę według przepisu moniki1261 (jest gdzieś w tym wątku ![]() ![]() ![]() ryba82 Według mnie to nie przez dietę, teraz wszyscy jacyś przeziębieni, chyba coś jest w powietrzu :/ ale nie powiedziałabym, że to przez SB... Mogę się mylić, ale uważam że nie.
![]() |
#3053 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zgrzeszyłam. Okropnie.
![]() Wczoraj w walentynkowy wieczór wypiliśmy sporo wina, a gdy już się skończyło, dostałam do ręki kieliszek z drinkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Możecie mnie obrzucić pomidorami... ![]()
#3054 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Rozeznanie
|
Jak milo czytać, że nie tylko ja mam wczorajsze wino na sumieniu. Dziś kupiłam swojemu TŻ pączki i sobie siedze sama przed kompem a one zaczynają do mnie mówić: zjedz mnie!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny,
ja wlasnie zaczynam diete SB. Nie ma to jak zaczynac odchudzanie w tlusty czwartek, zwlaszcza kiedy katem oka widze pietrzaca sie na talerzu paczki (15 moja mama kupila). A ja nie dosc ze wcinam salatke z ogorkow i groszku to jeszcze wzbraniam sie od myslenia o papierosie (od dzis rowniez rzucam palenie ![]() ![]() zjadlam dzis wymieniona wyzej salatke, garsc orzechow (nerkowce - nie wiem czy dobrze?) jedno jajko i mozarelle z pomidorami (tez nie wiem czy mozna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie jem pyszne kotleciki z soczewicy
![]() ![]() pączka proponował szef w pracy i jeszcze taki jeden facet a ja nic ![]() ![]() jeszcze dostałam zaproszenie na winko ale wykręciłam się antybiotykami... ![]()
#3058 |
Rozeznanie
|
kasia5558 witaj kasia, mozarelle można ale spróbuj poszukać light, pączki kuszą dalej ale twoj avatar mnie bardzo do nich zniechęcił,co ja bym dała za takie nogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Wtajemniczenie
|
Styska, dzieki
![]() a mnie jak zwykle pod wieczor zlapal straszny glod ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
witam Drogie Panie
![]() ![]() ![]() ![]() zjadlam: - omleta z serkiem wiejskim (oczywiscie omlet bez maki i serek 3% ![]() - fasolke po bretonsku wg przepisu z jednej ze stron o SB - parowke z soi i ogorka konserwowego i wlasnie mam kilka pytan. Pierwsze chyba najwazniejsze o te nieszczesne parowki z soi. Jestem wegetarianka i natknelam sie pewnego pieknego dnia na produkty polsoji i uwielbiam parowki z tej firmy. podam sklad to moze pomozecie ![]() chyba ta skrobia kukurydziana je dyskwalifikuje ;/ co myslicie ;> czy ujdzie mi ten grzech na sucho ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.