|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!
A mnie chyba jeszcze bardziej przeraża fanatyzm urodzeniowy tych niewierzących
Swoją drogą, z czystej ciekawości - ILE z tych co tu się wypowiadają za urodzeniem - ma dzieci? A ile CHORE dzieci? |
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
Spadam z tego chorego kraju jak najszybciej, jak najdalej.
Najłatwiej zakazać, jak tacy mądrzy są, to niech utrzymuja kalekie dziecko z jego rodziną, bo skąd leki, skąd sprzęt, skąd pieniądze, skąd warunki, skąd opieka? |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Bóg da.
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37026557]A mnie chyba jeszcze bardziej przeraża fanatyzm urodzeniowy tych niewierzących
Swoją drogą, z czystej ciekawości - ILE z tych co tu się wypowiadają za urodzeniem - ma dzieci? A ile CHORE dzieci?[/QUOTE] Co masz na mysli piszac "fanatyzm urodzeniowy"? |
|
|
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
Te wypowiedzi, które są na tak bez względu na to, jak bardzo dziecko jest chore. To jest dla mnie swojego rodzaju fanatyzm.
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37010621]http://fakty.interia.pl/polska/news/...urza-w,1851408
Trafiła mnie... szlag mnie jasny trafił po prostu. W skrócie: nawet, jeśli płód jest ciężko chory i z licznymi wadami genetycznymi, nawet, jeśli zagrożone jest życie matki - trzeba być w ciąży. Nie ma hulaj duszy, matko - ródź Ja tak tę bandę kretynów zapraszam do pierwszej lepszej szkoły specjalnej i niech sobie idioci porozmawiają o miodach życia z matkami.[/QUOTE] Wielokrotnie podkreślałam,że nie jestem za aborcją zawsze,a tylko w uzasadnionych przypadkach-mi.in gdy dziecko jest ciężko chore lub poród zagraża życiu matki,a to co tu widzę ,to jest jakieś nieporozumienie i wielkie przegięcie ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3701072 4]Witki mi opadły. Jak rozumiem, jeśli w biednej rodzinie urodzi się dziecko ciężko chore, wymagające rehabilitacji, leków i sprzętu medycznego to państwo da?[/QUOTE] taa,na pewno, przecież jest wielka pomoc dla rodzin, nie słyszałaś?
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Szlag mnie trafia.
No, ale cóż, podziemie się tylko umocni, plus punkty parabankowe. I tylko biednemu wiatr zawsze w oczy. Czekam, kiedy wymyślą zakaz badań prenatalnych. CIEMNOGRÓD
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
A propos, jakiś czas temu zakładałam wątek o polityce prorodzinnej partii. Można się pośmiać:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=564670 |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dodatkowo przeraża, jak wielka może być w przypadku wejścia w życie tej ustawy nierzetelność badań ginekologicznych dla kobiet w ciąży (USG, prenatalne, diagnostyczne, nie wiem jakie tam są jeszcze). No bo skoro usunąć i tak nie usunie, to co za różnica, czy lekarz powie pacjentce, że jest ryzyko danej wady? Albo czy wyda się ona przed, czy po porodzie?
W przypadku pytania będzie się trzeba liczyć z tym, z czym trzeba teraz w kwestii badań prenatalnych: A po co to pani? A po co pani taka wiedza? A może pani chce usunąć?!?! Zamordować?!
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-10-11 o 20:36 |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przerażona. Jestem wyborcą PiS (nie z powodów kościółkowo-moherowych bynajmniej), a raczej - byłam. Za przeproszeniem w pale mi się nie mieści, że chcą tę ustawę przepchnąć - ja osobiście jestem zwolenniczką prawa do aborcji na takich zasadach jak obecnie, nie wyobrażam sobie żeby ktoś mnie miał zmusić do donoszenia, urodzenia i życia z chorym dzieckiem, upośledzonym. Po prostu nie chce i już, niech będzie że jestem bezwzględna suczopicza, ale chciałabym mieć zdrowe i normalne dziecko. Kompletnie nie rozumiem etosu matki polki cierpiętnicy, poświęcającej siebie, swoje życie, zdrowie i rodzinę na rzecz upośledzonego warzywka - ale ok, jak ktoś chce, to proszę bardzo - ma możliwość urodzić takie dziecko, więc aj waj, może sobie takie zaadoptować, też jak mu się zachce. Ja nie chcę, i jakim prawem ktoś ma mnie zmusić? Ktoś rości sobie prawo do tego, czy ja chcę rodzić takie dziecko? Nie będę pieprzyć farmazonów że dlatego nie chcę bo później dziecku będzie źle, bo będzie chore, że nie będzie miało godności ani normalnego życia (chociaż to fakt), że będzie nieszczęśliwe (bo sorry - te wszystkie wpisy o tym, jak to upośledzone osoby są szczęśliwe, można między bajki wsadzić), nie chcę dlatego że JA będę później cierpieć, nie jestem skłonna do takich poświęceń i tyle, niech będzie że jestem zimną egoistką. Ale to moje życie, moje zdrowie, i UJ komukolwiek wielki do tego.
Tak więc tego... byłam wyborcą PiS. Do wczoraj Po prostu dla mnie przebrali miarkę. A do wyborów nie pójdę już żadnych.W razie czego zostaje womenonwaves
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie nie jestem za aborcją, chyba że chodzi o sytuacje opisane w obowiązującej ustawie (gwałt, choroba, zagrożenie życia)- wtedy moim zdaniem to kobieta/para powinna zadecydować. Ale to co jest opisane w artykule to jakiś koszmar. Szkoda, że później nikt się nie garnie do pomocy ( bo kwoty zasiłku nie można określić mianem pomocy, nie wspominając o pomocy psychologicznej/ wsparciu) takim matkom/ ojcom. Moim zdaniem nie ma szans, aby coś takiego przeszło.
Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2012-10-11 o 20:51 |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz to zrobilam
- czesto po glowie mi chodzi mysl o powrocie, ale chyba nie ma za bardzo do czego
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-10-11 o 21:07 |
|
|
|
|
#223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a sama ustawa, mam nadzieję, wyląduje w śmieciach. Chociaż na to się za bardzo nie zanosi. I tak, jestem za aborcją w każdym momencie ciąży i wolnym wyborem
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drogie Panie zostajemy przez naszych parlamentarzystów zepchnięte do roli, bezrozumnego inkubatora, matki Polki, cierpiętnicy. |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej z ta, ktora chce usunac powaznie uszkodzony plod a ciaza wysoka... |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kurna, na nikogo. PiS, SP dla mnie spalone od zawsze. PO, jako ta chora alternatywa - od teraz również raz na zawsze. Reszta partii i tak nie ma większego znaczenia. Nie wiem.. SLD? Tak jak część osób tutaj, jestem przerażona. Nawet nie wiem jak to skomentować. Szok. |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
blair witch zgadzam się całkowicie z Twoją opinią, pomimo iż głosowałam na PO.
Nie ma już partii, na którą z czystym sumieniem chcę zagłosować. |
|
|
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba zagłosuję jednak na tego Palikota chociaż z ciężkim sercem. Nie ma partii dla mnie. Ale wolę tego oszołoma niż zakłamańców z PO.
Mówicie, że wyjechać. Ale gdzie? Gdzie jest lepiej, gdzie jest eden, który będzie nam odpowiadał pod wszystkimi względami? Serio pytam, bo jak taki jest to ja chętnie
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie aborcja jest nieuzasadniona w takich przypadkach. Przeraża mnie dzielenie ludzi na potrzebnych i niepotrzebnych. Zdrowy człowiek jest ok, ma prawo do życia, a dziecko bez kończyny czy z wadą wrodzoną zasługuje na śmierć. I powtórzę jeszcze raz- tak, dla mnie jest to dziecko, człowiek. Zatem proszę jeszcze raz, nie bądź tak szybka w osądach.[COLOR="Silver"]
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2012-10-12 o 00:37 |
|
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
być może tego nie zauważasz, nie dziwię się w sumie. I Ty śmiesz się nazywać miłosierną i pomagającą cierpiącym ;-))
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-10-12 o 01:01 |
|||
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak latwo byc hojnym za czyjes pieniadze tak latwo byc wspanialomyslnym jesli chodzi o czyjes cierpienie.
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-10-12 o 01:03 |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, może za zgrywanie bohaterki rozdają tutaj jakieś nagrody ;-)
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
autentycznie mnie taka postawa przeraża,
co tam, nieważne, że dziecko umrze maksymalnie w 24godziny po porodzie, co tam, że matka może nie przeżyć, być może osierocić żyjące już dzieci, pozostawić męża, sprawić cierpienie rodzicom, rodzeństwu... bądźmy bohaterkami! w imię czego? wenedko, powiesz mi? nikt tutaj (a przynajmniej ja) nie uważa, że zespół Downa czy brak kończyny to tak straszne wady genetyczne, że tylko aborcja kogokolwiek uratuje
|
|
#235 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#237 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37026557]A mnie chyba jeszcze bardziej przeraża fanatyzm urodzeniowy tych niewierzących
Swoją drogą, z czystej ciekawości - ILE z tych co tu się wypowiadają za urodzeniem - ma dzieci? A ile CHORE dzieci?[/QUOTE] A jakie to ma znaczenie? To mają sie wypowiadać tylko osoby z chorymi dziećmi? A jakim prawem one miałyby decydować o innych - jednostkowe doświadczenie nie uprawnia do uogólniania, że jakies wyjście jest lepsze. a może mają sie wypowiadac tylko osoby z dziećmi w ogóle?A może tylko kobiety? To w sprawie testowania kosmetyków na zwierzętach miałyby sie wypowiadać tylko zwierzęta na których kosmetyki testowano? Czy zwierzęta w ogóle? A kto ma prawo bronic lasów amazońskich? Kwestia przerywania ciąży dotyczy wszystkich bo dotyczy ludzi nienarodzonych lub potencjalnych ludzi oraz manipulacji na puli genowej gatunku ludzkiego. |
|
|
|
|
#239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z łaski swojej niech obrończynie życia nienarodzonego nie pieprzą, że takie dzieci mają sznase na szczęśliwe życie... Jak bardzo trzeba byc ograniczonym, żeby zmuszać kobiete do rodzenia dziecka nie mającego szans na przeżycie bądź życie jak warzywo. Ide zapalić.. brak mi juz słów. |
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez te dzieci, jesli dozyja porodu, żyja tylko dzięki maszynom, medycynie. Jeśli tak sprzeciwiasz sie manipulacji na puli genowej powinnas byc przeciwna np. ratowaniu wcześniaków, noworodków z wadami serca, bo to jest dopiero osłabianie puli genowej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

. Wybór między fanatykami, idiotami i leniami jest zaiste niezbyt komfortową sytuacją.