Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 21:00   #4441
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Tak, afera i żałoba, ja już np założyłam mój żałobny strój i będę się bić w pierś z żalu.

Ja też!!

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:01   #4442
Harakiri
Rozeznanie

Dobra skończmy już wszystkie może z tym?

Dziwi i denerwuje mnie mój mózg albo coś innego co sprawia że jak mam budzik na 7 to od paru dni budzę się pare minut przed 7 :/ tak automatycznie jakby podświadomość chciała być pierwsza od budzika. Czaicie.

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2012-10-11 o 21:02
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:03   #4443
201604190949
Konto usunięte

Tak, zaśpiewajmy coś na rozluźnienie atmosfery

Ja budzę się przed budzikiem kiedy boję się, że zaśpię a mi kategorycznie nie wolno.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:04   #4444
201604181004
Konto usunięte

Świat się dowiedział, nic nie powiedział...

Nie budzę się przed budzikiem, zazwyczaj budzę się po nim
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:06   #4445
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zapomnij kliknąć zgłoś obok mnie ;-p

To może pośpiewamy skoro i tak te strony zostaną skasowane?
A może jakiś wierszyk?

ach zacna panno
jakaś ty prawa
zgłosiłaś wizażanek koło tysiąca
bezczelne dziewki
bana dostały
twa radość nie ma końca

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:07   #4446
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Dziwi i denerwuje mnie mój mózg albo coś innego co sprawia że jak mam budzik na 7 to od paru dni budzę się pare minut przed 7 :/ tak automatycznie jakby podświadomość chciała być pierwsza od budzika. Czaicie.

Też tak mam

Teraz mi sie taka myśl nasunęła, że większośc moich znajomych, która obejrzała Egzorcyzmy Emily Rose budziła się równo o 3 w nocy ( we filmie była to godzina, o której sie bodajże demony budziły )

potęga podświadomości albo coś w ten deseń

km

mój INSTA
Stary 2012-10-11, 21:08   #4447
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
O ,a Ty ile masz lat? Bo mi lekarz powiedzial, ze od 25r.z. cytologia jest bezplatna. Ja place 30zl.
Miałam robioną jedną albo dwie w wieku <25, nie płaciłam, tak więc może to zależy od regionu?
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:08   #4448
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Nie zapomnij kliknąć zgłoś obok mnie ;-p

To może pośpiewamy skoro i tak te strony zostaną skasowane?
to ja decyduję, kogo będę zgłaszać :like_a_boss:

cytując moją siostrę: "nie rozkazuj mi, nie jesteś moją mamą"

Dziwią mnie studenci, którzy wrzucili palące się krzesło do windy w akademiku, a jeszcze bardziej dziwi mnie administracja akademika, która nie potrafi znaleźć sprawców i w ogóle nie podniosła wymagań jeśli chodzi o przyjmowanie do akademika, mimo że kilka lat temu też były tam podobno dziwne akcje...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:11   #4449
201604181004
Konto usunięte

No dooobra, to się zdam na to czy będziesz chciała kliknąć zgłoś czy nie

Yyyy a moje serduszko się raduje gdy widzi reklamę WYŁĄCZAMY prąd. Może Polacy w końcu zaczną mówić poprawnie bo wyłanczam włanczam załanczam odłanczam podłanczam nadłanczam złanczam mi działa na nerwy.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:12   #4450
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dziwią mnie studenci, którzy wrzucili palące się krzesło do windy w akademiku, a jeszcze bardziej dziwi mnie administracja akademika, która nie potrafi znaleźć sprawców i w ogóle nie podniosła wymagań jeśli chodzi o przyjmowanie do akademika, mimo że kilka lat temu też były tam podobno dziwne akcje...
Ludzie często robią głupie rzeczy, kiedy coś się pali (no chyba, że sami specjalnie podpalili to krzesło), ale wrzucić do windy? Mistrzowie w zachowywaniu zimnej krwi widzę.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:12   #4451
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:

o kurde :/ niech wyłączą (administracja) windę i powiedzą że wlączą dopiero jak sprawcy się znajdą. od razu ktoś ich wsypie :P
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 21:13   #4452
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
o kurde :/ niech wyłączą (administracja) windę i powiedzą że wlączą dopiero jak sprawcy się znajdą. od razu ktoś ich wsypie :P

Super pomysł!

km

mój INSTA
Stary 2012-10-11, 21:13   #4453
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Też tak mam

Teraz mi sie taka myśl nasunęła, że większośc moich znajomych, która obejrzała Egzorcyzmy Emily Rose budziła się równo o 3 w nocy ( we filmie była to godzina, o której sie bodajże demony budziły )

potęga podświadomości albo coś w ten deseń
ja sie często budze miedzy 2 a 4 na siku ale filmu nie widziałam

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:15   #4454
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ludzie często robią głupie rzeczy, kiedy coś się pali (no chyba, że sami specjalnie podpalili to krzesło), ale wrzucić do windy? Mistrzowie w zachowywaniu zimnej krwi widzę.
No właśnie chodzi o to, że oni specjalnie podpalili krzesło i wrzucili je do windy, dzięki czemu ludzie na 15 piętro wchodzą po schodach Gratulacje dla tego przygłupa, który to zrobił. Liczę, że wyleci z wilczym biletem z uczelni. Dla mnie to taki sam wandalizm jak niszczenie przystanków np.

Krążą plotki , że już wiadomo kto to zrobił.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-10-11 o 21:16
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:17   #4455
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:19   #4456
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie dziwią pracownicy (akademikowych) administracji, którzy znając sprawców, nic z tym nie robią i nie wyciągają wobec nich żadnych konsekwencji. Tak na przykład było w "moim" przybytku - było tajemnicą poliszynela, kto zdemolował łazienkę i wyrzucał przez okno butelki - i nikt, nic.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:19   #4457
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
No właśnie to oni podpalili i "spuścili" windą w dół
Cytat:
ale akademik nie miał monitoringu? Jak nie, to współczuję głupoty...
windy nie działają, bo system się zepsuł (straty oszacowano na 150 tys.)
Stary 2012-10-11, 21:32   #4458
agniesikk
Zakorzenienie

"Babilon" nie ma monitoringu. Ci idioci powinni opłacić wszystkie szkody.
Stary 2012-10-11, 21:34   #4459
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Mnie dziwią ludzie, którzy dają sobie prawo do głoszenia morałów i narzucania innym swoich poglądów i stylu życia. Oraz tacy, którzy w wyniku pewnych doświadczeń zmienili zdanie na jakiś temat i wykazują w stosunku do innych dokładnie takie same zachowania, jakie niegdyś potępiali.

Przykład? Znajoma, która jeszcze parę lat temu mówiła, że do szału doprowadzają ją osoby, które bez przerwy gadają o swoich dzieciach, wypytują ją, kiedy ona będzie miała swoje, mówią, że jej się dziwią, że jeszcze nie ma, bo życie bez dzieci jest bez sensu itp. Teraz, gdy sama ma dziecko, robi identycznie - praktycznie jedyny temat to ubranka, wózki, chusty, wypytywanie innych kiedy zamierzają, wyrażanie zdziwienia w stosunku do par, które są w małżeństwie a dzieci nie mają. Na moje pytanie, czemu robi coś, co sama kiedyś krytykowała i ją denerwowało,odpowiedziała , że pogląd jej się zmienił i tłumaczyła mi, ze zrozumiem, jak bedę mamą. Powiedziałam, że może i tak, ale póki co dziwi mnie to, że gada tak (chodzi mi bardziej o te teksty i pytania kiedy, niż o gadki o wózkach) mimo, że wie, jak bardzo to kogoś wkurza. Oburzyła się. Kurcze, nie każdy sobie życzy, ludzie z różnych powodów nie mają dzieci, nie koniecznie z wygody... A człowiek tak gadając czasem nawet nie zdaje sobie sprawy, jaką komuś sprawia przykrość...

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 21:34   #4460
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Przebóg [...] Powiało poezją.

Kto zgadnie skąd ten cytat?
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:37   #4461
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Przebóg [...] Powiało poezją.

Kto zgadnie skąd ten cytat?
Z wizażu
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:40   #4462
WhiteCherry
Zakorzenienie

ta, pewnie skończy się na tym, że mieszkańcy aka będą obciążeni kosztami, a ponoć coś koło 15 tysięcy to będzie kosztować.
ciekawa jestem, czy to mieszkańcy się zabawiali czy może ''goście'' ;-) akurat do Babilonu zwykle dało się wejść bez żadnych większych problemów.
Stary 2012-10-11, 21:41   #4463
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Mnie dziwią ludzie, którzy dają sobie prawo do głoszenia morałów i narzucania innym swoich poglądów i stylu życia. Oraz tacy, którzy w wyniku pewnych doświadczeń zmienili zdanie na jakiś temat i wykazują w stosunku do innych dokładnie takie same zachowania, jakie niegdyś potępiali.

Przykład? Znajoma, która jeszcze parę lat temu mówiła, że do szału doprowadzają ją osoby, które bez przerwy gadają o swoich dzieciach, wypytują ją, kiedy ona będzie miała swoje, mówią, że jej się dziwią, że jeszcze nie ma, bo życie bez dzieci jest bez sensu itp. Teraz, gdy sama ma dziecko, robi identycznie - praktycznie jedyny temat to ubranka, wózki, chusty, wypytywanie innych kiedy zamierzają, wyrażanie zdziwienia w stosunku do par, które są w małżeństwie a dzieci nie mają. Na moje pytanie, czemu robi coś, co sama kiedyś krytykowała i ją denerwowało,odpowiedziała , że pogląd jej się zmienił i tłumaczyła mi, ze zrozumiem, jak bedę mamą. Powiedziałam, że może i tak, ale póki co dziwi mnie to, że gada tak (chodzi mi bardziej o te teksty i pytania kiedy, niż o gadki o wózkach) mimo, że wie, jak bardzo to kogoś wkurza. Oburzyła się. Kurcze, nie każdy sobie życzy, ludzie z różnych powodów nie mają dzieci, nie koniecznie z wygody... A człowiek tak gadając czasem nawet nie zdaje sobie sprawy, jaką komuś sprawia przykrość...
Tez mnie takie cos denerwuje, tylko ze ja mam przyklad innej sytuacji, jak ktoś powiedzmy rozstaje się ze swoją pierwszą miłością, bo coś się popsuło, wypaliło i potem innym naokoło prawi morały, którzy są w kilkuletnim związku ze swoim pierwszym partnerem na poważnie. Takie gadanie "Ooo, nie wyobrażam sobie mieć jednego partnera seksualnego" albo "Uważam, że w życiu trzeba zasmakować różnych związków, a nie tylko jednego", kiedy jeszcze do niedawna samemu srało się tą pierwszą miłością i zarzekało się, że seks cudny, że nie trzeba nikogo innego. Potem nagle zmiana sytuacji życiowej i wmawianie innym w jakim to beznadziejnym położeniu się znaleźli i że na pewno zmarnują sobie życie u boku pierwszego prawdziwego partnera.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 21:42   #4464
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
"Babilon" nie ma monitoringu. Ci idioci powinni opłacić wszystkie szkody.
no i kierownik ma za swoje

dziwi mnie brak kamer w akademikach.
Stary 2012-10-11, 21:44   #4465
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
no i kierownik ma za swoje

dziwi mnie brak kamer w akademikach.
Mnie szczerze mówiąc też. Już nawet nie chodzi o tych debilnych studentów, chociaż to by wiele ułatwiło w takiej sytuacji jak w Babilonie, ale ogólnie dla bezpieczeństwa. Jeszcze bardziej dziwią mnie ci zidiocieli ludzie, którzy mają legitymacje studenckie (bo studentami to ich nazwać nie można), którzy zachowują się jak trudna młodzież z poprawczaka. U mojego TŻ w akademiku ktoś notorycznie wyrzucał miotły przez okno, jak jechał pociąg. No czy ci ludzie są normalni? Nie wiem co ktoś musi mieć nasrane w głowie, żeby tak robić.
Stary 2012-10-11, 21:48   #4466
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
A mnie dziwią pracownicy (akademikowych) administracji, którzy znając sprawców, nic z tym nie robią i nie wyciągają wobec nich żadnych konsekwencji. Tak na przykład było w "moim" przybytku - było tajemnicą poliszynela, kto zdemolował łazienkę i wyrzucał przez okno butelki - i nikt, nic.
Mnie też tazy pracownicy/administracja dziwi. mój kolega w zeszłym roku trafił na wyjątkowo niereformalnego współlokatora, który przyprowadzał sobie dziewczynę na noc i bynajmniej nie spali. Rozmowy w cztery oczy i postawienie sprawy jasno nic nie dały, więc kolega zgłosił to do administracji i dowiedział się, że tak długo, jak jego współlokator płaci za nocleg dziewczyny to oni nic z tym zrobić nie mogą. Więc skończyło się to szukaniem pokoju w środku roku akademickiego
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:10   #4467
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 22:10   #4468
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Mnie też tazy pracownicy/administracja dziwi. mój kolega w zeszłym roku trafił na wyjątkowo niereformalnego współlokatora, który przyprowadzał sobie dziewczynę na noc i bynajmniej nie spali. Rozmowy w cztery oczy i postawienie sprawy jasno nic nie dały, więc kolega zgłosił to do administracji i dowiedział się, że tak długo, jak jego współlokator płaci za nocleg dziewczyny to oni nic z tym zrobić nie mogą. Więc skończyło się to szukaniem pokoju w środku roku akademickiego
no, ale co administracja może innego zrobić? Przecież nie będzie łaziła po nocy od pokoju do pokoju i sprawdzała, czy gość aby zachowuje się przyzwoicie
Kolega mógł poprosić o zmianę pokoju, albo uprzykrzyć życie współlokatorowi tak, by to on zechciał go zmienić.
Stary 2012-10-11, 22:25   #4469
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
no, ale co administracja może innego zrobić? Przecież nie będzie łaziła po nocy od pokoju do pokoju i sprawdzała, czy gość aby zachowuje się przyzwoicie
Kolega mógł poprosić o zmianę pokoju, albo uprzykrzyć życie współlokatorowi tak, by to on zechciał go zmienić.
I tak jest prawie z każda sytuacją w akademiku Co do kamer to ja tam nie upieram się, że wszędzie powinny być. No niestety, akademiki to nie jest wysokiej klasy hotel. Nie wiem czy jakby wszędzie dać monitoring to studenci nie narzekaliby, że mogli zamiast tego wyremontować łazienki.
Ten, kto wpakował krzesło do windy był głupi, ale niestety i takie osoby mamy w społeczeństwie i co byśmy nie robili do końca ich nie unieszkodliwimy.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zabijasz ducha imprez w akademikach.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:27   #4470
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość

Eeech, to co opisujesz, to był standard w DS mojego kolegi, niestety. Teatrzyk cieni co noc Administracja odesłała gościa na portiernię, portierka oderwała na chwilę oczy od telewizorka, i zapytała co z tego

Któraś z dziewczyn słusznie zauważyła, że to są po coraz częściej posiadacze legitymacji studenckich, nie studenci. I bydło, które robią, jest bodaj z roku na rok (moje obserwacje) większe. No bo jak nazwać ludzi, którzy wtykają kupę w kratkę wentylacyjną, lub wrzucają dziesiątki petów do dziury w ścianie?

Pamiętam, że przed jakimś ważnym egzaminem kolega poprosił ludzi, by uspokoili się trochę na korytarzu. Reakcja: spier..., kto ci każe w akademiku mieszkać?

Tzw bankietówka w jednym ze znajomych deesów to też musi być horror dla mieszkańców - sala napierd.alająca jak klub trzy noce w tygodniu, otoczona pokojami. Świetnie, że ludzie chcą się bawić, jednak fajnie byłoby, gdyby projektujący owo miejsce liczyli się trochę z ludźmi mającymi ową bankietówkę za ścianą. (Dosłownie.) Zagadnięta przeze mnie na ten temat znajoma częstokroć korzystająca z owego przybytku (sama mieszka ładnych kilka pięter wyżej, gdzie basy nie dochodzą), wybałuszyła oczy, że przecież od tego jest akademik...

Nie wiem, ja to jakaś niedzisiejsza jestem, jeśli o studiowanie chodzi.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości