|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71131 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
i o suplach zapomniałam ![]() W zasadzie racja i link do bloga Ajrisz Tjaaa, one i tak mądrzejsze zawsze ![]() A zrobię z niego królika! Niech tylko dorwę ten żel. Właśnie umyłam kudły i schnę, fajnie się pokręciło, zobaczymy jak wyschnę. Cytat:
Cytat:
pytanie też jak bardzo systematyczna bym była...
|
|||
|
|
|
#71132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ten rok byl lepszyMilego spacerku ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#71133 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam do was pytanie, otóż jeśli po umyciu ułożę włosy za pomocą żelu/pianki (Isana), a przed następnym myciem (po ok. 2 dniach)chcę nałożyć olej na moje kudełki, to czy powinnam najpierw zmyć pozostałości po stylizatorach? czy jeśli nałożę olej na takie włosy (układane żelem lub pianką), to czy nie będą one oblepione i w efekcie czy nie osłabi to działania oleju? co w takiej sytuacji powinnam zrobić? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję
|
|
|
|
#71134 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co u Ciebie jest powodem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tiniaczek słyszałaś? jest metoda zastępcza na amerykanskich naukowców ![]() Cytat:
ale może nie każdemu to tak służyć, nie wiem ![]() mi na przykład niezależnie od pory roku masakrę robią zachwalane do mycia balsamy Mrs Potters ![]() co do składu Liliputz to nie wiem, ja mam jeszcze żelazne zapasy w szafce z promocji ![]() czarna Isana jest moim numerem uno no ten jedwab CG nie jest ale na końce... (szukałam jak najbardziej silikonowego bez alkoholu)---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- nooo dooobra jest jest, ale Connery jest jak wino ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
spoko, picie nie zaszkodzi, piłam pół dzieciństwa bo miałam kłopoty z żołądkiem i bardzo ładnie zaleczyło smakuje jak bezsmakowy kisiel ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- dziękuję , wróciłam w jednym kawałku, u mnie na dzielnicy to podstawa ![]() Cytat:
klasyka (stosowałam latami i nic mi się negatywnego nie działo) to zagotować całe ziarna i gotować ok.10 min. a potem jeszcze gorące po jakichś 10 min. od zestawienia z ognia odcedzić (później o to trudniej) i wypić dobrze przestygniętego glutka jakieś 0,5 godziny przed posiłkiem osłania błony żołądkowe no nie mówcie że wszyscy tu śpią już o tej porze? co to się porobiło
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-12 o 12:23 |
||||||||
|
|
|
#71135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedawno sama miałam taką refleksję, że ten mój puszek przy skroniach zrobił się jakby troszkę konkretniejszy, mocniejszy? Siemienia ani nic podobnego nie piję, ale może konkretniejsza pielęgnacja też robi swoje? A może to tylko dlatego, że długo nie podcinałam przodu, więc zdążyły trochę urosnąć może coś w tym jest, ale pewnie u każdego inaczej działa ![]() Yarrowia też nie może Cytat:
dzisiaj miały być większe eksperymenty z dżemixem w roli głównej, ale okazało się, że go z domu nie wzięłam...
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-10-11 o 22:42 |
||
|
|
|
#71137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ostatnio mnie coś "natycha" kulinarnie właśnie zrobiłam sobie grzańca z białego wina, wolna amerykanka, ale tak mi smakuje, że się podzielę ![]() 1/3 butelki białego pół-słodkiego wina garść migdałów 2 łyżki miodu 2 łyżeczki cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 1 pokrojona w plastry (a plastry na połówki) pomarańcza wszystko razem podgrzać, ale nie doprowadzać do wrzenia voila!
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-11 o 22:46 |
||
|
|
|
#71138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). A ta tajemna wiedze posiadlam z tego arykulu wlasnie![]() Cytat:
Ja nie spie ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#71139 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#71140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71141 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#71142 |
|
Raczkowanie
|
i ja nie .. oglądam dyfuzory
|
#71143 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taką suszarkę jak Eloe i sobie chwalę
|
|
|
|
#71144 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Walsnie sobie soczku ukrecilam. Szczerze pwoiedziawszy nie zauwazylam wplywu siemienia na wlosy. Pije je od kilku miesiecy i spektakularnych efektow nie widze Ale w sumie nie po to je pije![]() Edit: ale Ty masz piesia, a ja sama Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-10-11 o 23:35 |
|
|
|
#71145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szsczerze mówiąc też nie wiem, czy siemię coś robi dla włosów - zawsze miałam podobne |
|
|
|
|
#71146 |
|
Zakorzenienie
|
Uch, zostawić Was na dwa dni, a tu tyle postów, że nie nadążam z czytaniem wszystkiego!
Ja jutro do Pragi na weekend, w związku z czym planuję zakupy w DMce ![]() Na szczęście jadę z przyjaciółką-włosomaniaczką, więc wspólne sobotnie olejowanie wpisane w plan wycieczki
|
#71147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-10-12 o 00:05 |
|
|
|
|
#71148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą ostatnio coś nie mogę utrafić z pielęgnacją. minimum - źle, na bogato - źle. zmieniam, szukam, ciągle jakoś nie tak ![]() chociaż spróbowałam ponownie oleju kokosowego. spuszyło mnie, ale włosy jednocześnie byly mięciutkie i lśniące, przyjemne takie. gdyby jeszcze jakoś to puszenie opanować byłoby cacy ![]() Cytat:
|
|
|
#71149 |
|
Raczkowanie
|
szukałam jej, ale nigdzie nie ma
|
#71150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm mam reszte kokosa, o ile to sie do czegos nadaja jeszcze i zarzuce jutro, natchnelas mnie![]() Wizaz mi swiruje:/ |
|
|
|
|
#71151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z resztą wożenie psów samolotami jest niehumanitarne, zdarza im się zejść na zawał ze strachu.. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
a tak serio to mi się wtedy sprawdza mycie odżywkę i traktowanie jej też jako d/s i b/sno ale każdy musi znaleźć swój sposób ![]() noo, BYŁ smaczny ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- noo to chyba faktycznie była jakaś koncowka, ja ja kupowałam okolo rok temu i bralam z wystawy |
||
|
|
|
#71152 | |
|
Raczkowanie
|
-
Cytat:
|
|
#71153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71154 |
|
Wtajemniczenie
|
a może jakiegoś gryzonia? poważnie, miałam kiedyś świnki morskie i były fantastyczne i się miło oswajały
![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- no nie łam się, na pewno jest coś podobnego na rynku, możliwe że lepszego ![]() dobranoc Dziewczyny ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-12 o 00:45 |
|
|
|
#71155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolega ma takiego Boczka, albo jest glodny, albo spi![]() Eloe nie bij za offtopa ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#71156 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie kudełki od spodu też są suche i spuszone - to wynika z tarcia o ubrania, szaliki, apaszki itp. Zawsze staram się tam dać kapkę więcej oleju czy zabiezpieczacza, żeby je ochronić... ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Nareszcie I satynową pościelą - włoski będą miały luksus do spania![]() Za to musiałam zrezygnować z zakupów indyjskich ziółek... może następną razą... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na szczęście już do mnie leci z Hongkongu moja odżywka JMO neroli ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Pamiętam, jak jeszcze kilkanaście lat temu wszyscy chwalili, jakie mam gęste włosy, jak ich dużo. Niestety synek wraz z przyjściem na świat zabrał ich z połowę ![]() jak piszecie o 10 cm w obwodzie kucyka, to.... |
|||||||
|
|
|
#71157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
ja muszę sie pożalić, bo nie radzą sobie z jesienną pielęgnacją włosów do tego wczoraj nałożyłam maski, odżywki i w ogóle wszystko, aby dzisiaj włosy były idealne, bo ide na spotkanie ze znajomymi i chciałam sie pochwalić włoskami a tu rano wstaje i wyglądam jak czarownica włosy twarde do tego puch na całej głowie, że nie widać żadnego kręciołka jak po powrocie z pracy umyje je po raz kolejny to nie wyschną a tak bardzo chciałam mieć fajne włoski na dzisiaj |
|
|
|
#71158 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek czy któraś z was używała płynu wzmacniającego do włosów z BU: http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotioneclipta.html
Ja kiedyś sobie kupiłam i dałam mamie (bardzo z niego zadowolona była) i teraz poprosiła żebym znowu nam zamówiła, ale tam alkohol potrzebny i teraz sama nie wiem Czy może ktoś obcykany sprawdzic czy to dobre (mama też ma kręciołki)?
|
|
#71159 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mój skalp też lubi grymasić ale ją polubił. Tak samo jak bingo shea |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Mówię i nie wierzy. Kto tu zna swoje włosy, ja sie pytam?
i o suplach zapomniałam 
i link do bloga Ajrisz 
) więc muszę go do dermatologa wysłać.
pytanie też jak bardzo systematyczna bym była...

Oby ten rok byl lepszy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(szukałam jak najbardziej silikonowego bez alkoholu)
, wróciłam w jednym kawałku, u mnie na dzielnicy to podstawa

Ale w sumie nie po to je pije
Nie wiecie może z czego to wynika?
jak po powrocie z pracy umyje je po raz kolejny to nie wyschną a tak bardzo chciałam mieć fajne włoski na dzisiaj