Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 00:20   #2521
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Czuję niesmak
http://finanse.wp.pl/kat,104762,titl....html#opOpinie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 00:33   #2522
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Czego to jeszcze nie wymyślą.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 01:34   #2523
karolca
Zakorzenienie

Mam noc z glowy :/
Ewelina obudzila sie na karmienie (pierwsza pobudka od 21.40), caluje ja w czulko a ono cieple. Mierze temperaturke pod pacha ( bo szybko) a tu 37.5
dalam od razu nurofen. Mam nadzieje ze to nic powaznego bo nie ma katarku, kaszlu... Ehhh.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-12, 08:19   #2524
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hejka

u nas nocka spoko tz wyjeżdżał o 3,30 nawet nas nie obudził tylko jak się obudziłam o tej 3,30 to z wielkim zdziwieniem patrzyłam ze Antek leży u nas w łóżku nawet nie wiem kiedy przyszedł

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..

Ja dziś byłam na spotkaniu z koleżanką poznaną de facto na wizażu i z jej synkiem 10 dni starszym od Morficzka...kurcze tylko 10 dni różnicy a zupełnie inny poziom rozwoju..tamten już ma zęby, przemieszcza się jak Ewelinka Karolcy i w ogóle..a Morficzek zauważyłam że niedojż że płacze jak dziewczynka to ogólnie jest taki wrażliwy, delikatny hehe, nie idzie do każdego tylko musi się zaaklimatyzować w nieznanym sobie miejscu..no w każdym razie fajnie tak zobaczyć relacje między dwójką tak małych dzieci - wsadzali sobie paluszki do buzi, do uszu, "kłócili" o tą samą zabawkę..śmesznie było..Morficzek odbył z tej okazji pierwszą podróż pociągiem z jednego krańca Wawy na drugi i był mega grzeczny...

Co tam miałam jeszcze..tak jak pisałam na FB ten mój gałganek codzień po godzince snu wstaje ok. 20 i 3 godziny mniej wiecej nie śpi...on chce się bawić..cieszy się, chichra, piszczy...a jak go odkłądam do łóżeczka to albo tylko skwierczy albo płącze żałośnie więc czym prędzej go stamtąd wyciągam..nie mam pojęcia o co chodzi...

Natka
dobra ta teściowa z tym obżarstwem hihi..jeszcze kilka dni i odpoczniesz..

Nikki
super, ze Oskarek był dzielny na pobieraniu krwi
A Ty zdrowiej! Angina to nie przelewki..

Gosia
to dzis miałaś intensywny dzionek

Monia ja też się zastanawiam czy syncio nie będzie czasem w operze występował bo czasem tak śpiewa że szok

Roksape te 2 miesiące bez Tż szybko miną a pieniążki będą, no a jak wiadomo bez nich nie da sie żyć..ja chciałbym żeby Tż miał taką szansę wyjechać i dorobić, wtedy może bym nie musiała do pracy wracać..Najlepiej byłoby gdyby w Polsce można było dobrze zarobić i godnie za to żyć..ale niestety ciężko jest o dobrą robotę..

Sweet na pewno wszystko sobie poukładasz

Jejku wiem, że jestem nie mądra, ale tak się boję że jak mały będzie z moją mamą zostawał to ja przestanę być dla niego najważniejsza..

Aguśka, Lenka odezwijcie się co tam u was?
Cytat:
Też się o to "martwię", ale dziecko wie, kto jest mamą Będzie dobrze, poradzimy sobie!

Mogę do Aguśki napisac jutro smsa, mam jej nr Pewnie wróciła do pracy albo wraca niebawem i nie ma czasu.
Nie martwcie się o to zobaczycie jaką dzieci będą okazywały radość jak Was zobaczą po tylu godzinach. Ja jak zostawiłam Antka u babci a był tam 3 lata widziałam jak sie cieszy jak wracamy po niego. Teściowa nawet mówiła że jak dochodziła godzina 17 to Antek powoli się ubierał i szykował do domu i doceniłam np weekendy tak żeby nie stracić minuty z weekendu. Będzie dobrze nie Wy pierwsze i nie ostatnie

Cytat:
Wiesz co ja już ostatnio stwierdziłam niech zlikwidują te tzw umowy śmieciowe to ludzie nie będą mieli pracy bo jak koszty pracy wzrosną to raczej bedą zwolnienia że te związki zawodowe tego nie rozumieją a składki do zus można nawet na umowie zlecenie płacić. A co do urlopu niech się od trzepią bo już 26 dni jest masakrą.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:34   #2525
gosia261282
Gang Iren

Witam sie po kiepskiej nocce.
Eryk budzi sie w nocy i pokrzykuje,rozmawia,smiej e sie.A ja to w nocy srednio rozmowna
Nie wyspalam sie.

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Mam chyba z 10 stron do nadrobienia, nie wiem czy dam radę. W niedzielę mieliśmy chrzciny a od wtorku wróciłam do pracy. Moja organizacja czasu leży i kwiczy....poza tym od tygodnia Filip ma jakieś wieczorno-nocne jazdy więc snu też mam jak na lekarstwo. Jestem strasznie zmęczona, ale mam nadzieję, ze w weekend odpocznę i od przyszłego tygodnia jakoś wszystko ogarnę.
Filipek jest w domu z teściami, grzeczny, nie płacze wcale. Strasznie mi szkoda, że go zostawiłam, jak wracamy do domu mam ochotę go sciskać i całować non-stop.
Postaram się Was nadrobić i od poniedziałku tak sobie zorganizować czas, żeby częściej tu zaglądać. Mam nadzieję, że u Was i u Dzieciaczków wszystko dobrze. Uciekam, może się uda pospać dziś, bo mały jak na razie śpi spokojnie.

To,zycze zeby doba sie wydluzyla i zebys na wszystko miala czas

Cytat:
Hej dziewczynki..

Ja dziś byłam na spotkaniu z koleżanką poznaną de facto na wizażu i z jej synkiem 10 dni starszym od Morficzka...kurcze tylko 10 dni różnicy a zupełnie inny poziom rozwoju..tamten już ma zęby, przemieszcza się jak Ewelinka Karolcy i w ogóle..a Morficzek zauważyłam że niedojż że płacze jak dziewczynka to ogólnie jest taki wrażliwy, delikatny hehe, nie idzie do każdego tylko musi się zaaklimatyzować w nieznanym sobie miejscu..no w każdym razie fajnie tak zobaczyć relacje między dwójką tak małych dzieci - wsadzali sobie paluszki do buzi, do uszu, "kłócili" o tą samą zabawkę..śmesznie było..Morficzek odbył z tej okazji pierwszą podróż pociągiem z jednego krańca Wawy na drugi i był mega grzeczny...
Fajne takie spotkanie.Tez bym chciala.Mialam miec spotkanie ze znajoma z dzieckiem,ale w konia mnie ciagle robila

Cytat:
Stary 2012-10-12, 08:40   #2526
emigra
Zakorzenienie

Wiecie co? Odnosnie tego artykulu co Karolca wrzucila.... tak bardzo sie ciesze ze wynioslam sie z tego kraju ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:57   #2527
karolca
Zakorzenienie

Prosze, nie mowcie nic o kiepskich nockach... Od 1do 6 spalam moze pol godziny i to w ratach.

Co do artykulu pisalam w komentarzy ze kobieta moze do pracy chodzic od razu po pologu bo czemu lracodawca ma placic skladki za darmozjada. Ze praca dla dzieciod 15 r.z. nie zmniejszy bezrobocia bo pracy nie ma dla osob w kazdym wieku w tym dla wyksztalconyh. Ze jak ktoz ma pracowac za 1000 zl gdzie nie starcza to na podstawowe potrzeby to odechciewa sie szukac pracy bo sytuacja rodzinna nie legnie poprawie. Ze trzeba zaczac pracownika traktowac jak czlowieka a nie jak zlo konieczne turajace na majatek pracodawcy. Jesli ustawa antyaborcyjna przeszla to to tez ma szanse... A, i odnosnie abocji - ze w przypadku ciazy zagrozonej kobieta moze dokonac aborcji... Poprzez poronienie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-12, 09:09   #2528
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Prosze, nie mowcie nic o kiepskich nockach... Od 1do 6 spalam moze pol godziny i to w ratach.

Co do artykulu pisalam w komentarzy ze kobieta moze do pracy chodzic od razu po pologu bo czemu lracodawca ma placic skladki za darmozjada. Ze praca dla dzieciod 15 r.z. nie zmniejszy bezrobocia bo pracy nie ma dla osob w kazdym wieku w tym dla wyksztalconyh. Ze jak ktoz ma pracowac za 1000 zl gdzie nie starcza to na podstawowe potrzeby to odechciewa sie szukac pracy bo sytuacja rodzinna nie legnie poprawie. Ze trzeba zaczac pracownika traktowac jak czlowieka a nie jak zlo konieczne turajace na majatek pracodawcy. Jesli ustawa antyaborcyjna przeszla to to tez ma szanse... A, i odnosnie abocji - ze w przypadku ciazy zagrozonej kobieta moze dokonac aborcji... Poprzez poronienie.
Ja znam przypadek gdzie dziewczynie w Anglii powiedziano że ma usunąć ciążę bo dziecko ma wady genetyczne i bardzo duże prawdopodobieństwo że urodzi się z zespołem downa spakowała się przyjechała do Polski zrobiła kompleksowe badania dzisiaj chłopiec ma 7 lat jest w pełni zdrowym dzieckiem dobrze rozwijającym się. Pytanie ile tych ciąży zagrożonych będzie w 100% zagrożonymi bo przecież można się pomylić dla mnie to jest wszystko chore.

Stary 2012-10-12, 09:11   #2529
Zia_
Zadomowienie

Dziendobry
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Nowaken ja musze Hanie przewijac, bo max 5h w pieluszce i odparzenie gotowe...taka delikatna ma pupcie to moje dziecko, poprzedniej nocy przewijalam o 21:45 i pozniej o 4. przewaznie sie wybudza podczas przewijania ale i od razu zasypia jak zgasze lampke, ale ze dzisiejszej nocy przewijalam o 4 zamiast o 2 to pewnie juz byla wyspana i nie mogla usnac.
jak walczylismy z Hani odparzeniem latem, to w nocy maks co 3h przewijalam.
a w poniedzialek zalozylam jej normalnego (oryginalnego pampersa) i zrobila kupke (takze w pampersie byla moze pol godzinki i od razu po kupce przewinelam) i odparzyla sie momentalnie, tak wiec moltex pieluszki ekologiczne, antyalergiczne jednorazowe to u nas najlepsze rozwiazanie.
Oh to faktycznie ma Hania bardzo wrazliwa pupcie

Cytat:
Hej dziewczynki..
Jejku wiem, że jestem nie mądra, ale tak się boję że jak mały będzie z moją mamą zostawał to ja przestanę być dla niego najważniejsza..
Chyba kazda z nas to ma. Jak ja mysle ze Ania sie przywiaze do jakiejs pani ze zlobka to juz jestem zazdrosna , normalnie to silniejsze ode mnie choc wiem ze to przeciez dobre bedzie jak ich tam polubi i zaakceptuje.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:34   #2530
Nikii89
Zakorzenienie

Roksape współczuję nocki
zobaczysz te 2 miesiące szybko miną

Flower fajnie się tak spotkać no i super że udała się podróż pociągiem

Dobry
U Nas nocka nawet OK. Pobudka o 22, 23 gdzie musiałam zabrać do Nas , 2,5 i 8.30
Za to coś sie stało i Oskar już nie chce zasypiać sam w łóżeczku a przez ok 3tyg było już tak fajnie ....

U Nas intensywne myślenie jak załatwić kasę bo rozglądamy się za domem. A nie chcemy brać dużego kredytu. Myśleliśmy aby pożyczyć od teściów, dołożyć od Nas i dobrać resztę kredytu.
TŻ rozmawiał nawet z teściową ale ona Nam nie pożyczy bo planuje kupić dom S. wszystko idzie do S.

Ja czuję się trochę lepiej dziś... ale nie wychodzę z małym dopóki się nie wykuruję na dobre.

Ogólnie to u Nas 4 stopnie. Zakładacie już dzieciom kombinezony?? dziś kończy się licytacja śpiworka trzymajcie kciuki abym wygrała :P

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:42
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:36   #2531
tynka88
Zadomowienie

hejj

nocka ok ,pospane do 7

dzisiaj pakuje Mateuszka i jedziemy do babci, bo w domu idzie oszalec, babcia ma duze poklady sily do zabawy , wiec ja wykorzystamy

ja tez odczuwam cos w rodzaju zazdrosci o Mateuszka, z jednej strony chcialabym,zeby ktos mnie odciązyl,a z drugiej boje sie, ze wtedy nie bede juz dla niego najwazniejsza.

w sobote TZ ma spotkanie klasowe z kolegami z technikum, chce zeby z nim poszla, ale ja tam nie wiem, bo to sami faceci, choc moze niektorzy przyja ze swoimi dziewczynami/zonami.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:37   #2532
koniakonia
Zakorzenienie

Heja Dziewczyny

widzę ,ze znów ciężkie tematy....

Mam swoje zdanie w poruszanych kwestiach, ale nie chcę się denerwować .

Zdrówka dla Choruszków
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:38   #2533
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Roksape współczuję nocki
zobaczysz te 2 miesiące szybko miną

Flower fajnie się tak spotkać no i super że udała się podróż pociągiem

Dobry
U Nas nocka nawet OK. Pobudka o 22, 23 gdzie musiałam zabrać do Nas , 2,5 i 8.30
Za to coś sie stało i Oskar już nie chce zasypiać sam w łóżeczku a przez ok 3tyg było już tak fajnie ....

U Nas intensywne myślenie jak załatwić kasę bo rozglądamy się za domem. A nie chcemy brać dużego kredytu. Myśleliśmy aby pożyczyć od teściów, dołożyć od Nas i dobrać resztę kredytu.
TŻ rozmawiał nawet z teściową ale ona Nam nie pożyczy bo planuje kupić dom S. wszystko idzie do S.
Nikii chyba wolałabym spłacać kredyt niż pożyczać od teściowe

Stary 2012-10-12, 10:24   #2534
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ogólnie to u Nas 4 stopnie. Zakładacie już dzieciom kombinezony?? dziś kończy się licytacja śpiworka trzymajcie kciuki abym wygrała :P

Ja tez wolalabym wziac kredyt niz pozyczyc od kogos.Jest takie przyslowie: chcesz stracic przyjaciela pozycz mu pieniadze.

Na razie jak bylo 5-6 st najmniej to grubsza kurteczke zakladalam,kombinezonu jeszcze nie.
Stary 2012-10-12, 10:24   #2535
MoniaHan
Wtajemniczenie

witajcie z rana,

jem sniadanie a druga reka lulam urwisa w wozku...hmm i jeszcze pisze , moze ja mam rak sztuk 3?

Emigra ja tez sie ciesze ze wyjechalam z Polski, mimo ze czasem mi sie teskni, to jednak jak sie czyta takie nowinki to sie wszystkiego odechciewa.

u nas nocka przewiercona, dobrze ze zasnelam ok 20 z Hanka to troche pospalam, bo druga czesc nocki to bylo krecenie a rano jak ja juz nie spalam to wtedy Hanka w najlepsze sobie usnela, zarzucila reke na mnie i nie chcialam wstawac aby jej nie obudzic, ale wstalam a ta pospala sobie prawie do 8.

Karolca mam nadzieje ze Ewelinka wydobrzeje szybko i oby ten stan podgoraczkowy to z powodu zabkow byl.

Roksape to pewnie nie bedzie Ci latwo i dla Maciusia i dla Tz pewnie tez nie, ale tak jak mowisz przezyjecie, dacie rade, czas szybko minie. wiem jak ciezko jest w Twoich rejonach, moje znajome niektore po kilka lat szukaja pracy i nic straszne to jest. Trzymam kciuki za Was.

Niki ja tez tak jak Nowaken chyba wzielabym kredyt zamiast od tesciowej pozyczac - tym bardziej ze tak srednio dobrze razem zyjecie. my pozyczylismy jakis czas temu od Tz brata troche kasy, mowil nie spieszcie sie z oddawaniem, wiec sie nie spieszylismy, u nij druga ciaza sie pojawila, tz brat sie upomnial o kase, mi glupio bylo strasznie bo czulam sie jak intruz ze nie oddalismy mu kasy, stres byl czy bank da nam pozyczke- bank dal pozyczke od reki, przelalismy kase tz bratu i juz. juz od rodziny nie chce pozyczac wiecej, wole isc do banku, nikt wtedy nie bedzie wiedzial ile mamy pozyczone itd, co misiac bank pobiera kase z konta i juz...a jak tak '' kiedy oddacie to oddacie'' to sie przedluza i przedluza.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:27   #2536
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tez wolalabym wziac kredyt niz pozyczyc od kogos.Jest takie przyslowie: chcesz stracic przyjaciela pozycz mu pieniadze.

Na razie jak bylo 5-6 st najmniej to grubsza kurteczke zakladalam,kombinezonu jeszcze nie.
Ja też nie zakładam kombinezonu, zostawiam go na czas jak będzie zimno na serio, chociaż zależy jaki ktoś ma kombinezon, ja mam zimowy .Ja zakładam jak jest 5-6 stopni, kurtkę podszytą polarkiem, sweterek albo polarek pod spód,o bodziak pod to, rajstopki i spodnie, kocyk w pogotowiu
Stary 2012-10-12, 10:48   #2537
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Nikii chyba wolałabym spłacać kredyt niż pożyczać od teściowe
Cytat:
Cytat:

Niki ja tez tak jak Nowaken chyba wzielabym kredyt zamiast od tesciowej pozyczac - tym bardziej ze tak srednio dobrze razem zyjecie. my pozyczylismy jakis czas temu od Tz brata troche kasy, mowil nie spieszcie sie z oddawaniem, wiec sie nie spieszylismy, u nij druga ciaza sie pojawila, tz brat sie upomnial o kase, mi glupio bylo strasznie bo czulam sie jak intruz ze nie oddalismy mu kasy, stres byl czy bank da nam pozyczke- bank dal pozyczke od reki, przelalismy kase tz bratu i juz. juz od rodziny nie chce pozyczac wiecej, wole isc do banku, nikt wtedy nie bedzie wiedzial ile mamy pozyczone itd, co misiac bank pobiera kase z konta i juz...a jak tak '' kiedy oddacie to oddacie'' to sie przedluza i przedluza.
Ja też wolę pozyczyć od banku, ale TŻ jest przeciwny dlatego poszedł do swojej mamy ale ona wszystko ciśnie do S. fakt Nam też coś pomagają, ale nie w takiej mierze jak najmłodszemu synowi. Dlatego nawet mój M. jest zdania że w takim razie dobrze wziąść pożyczkę z banku. Chce kupić dom w stanie surowym zamkniętym i pomału go kończyć. Ja tylko modlę się aby to się udało , bo chciałabym mieszkać na swoim i mieć święty spokój. Goście na jakiś czas i w głowie alternatywa że za niedługo sobie pójdą
Stary 2012-10-12, 10:48   #2538
monika83
Raczkowanie

Czesc Kupilam wczoraj malemu ta kule co polecalyscie, jest zachwyconyCzytam o umiejetnosciach Waszych dzieci i jestem w szoku. Moj nie mowi (czasem jakies ala "am" w trakcie jedzenia mu sie wymsknie), nie siada, nie raczkuje. Ciekawe kiedy ja sie doczekam takich atrakcji
Chyba idzie nam 6 gornych zabkow! Wczoraj zauwazylam, ze ma na gornych dziaselkach z przodu takie duze wybrzuszenia, miejscami biale (takie okragle, trzy z lewej, trzy z prawej. Do tej pory szukalam zabkow na granicy dziasla, ale chyba to jednak zeby, bo co innego Tak wiec to tlumaczy nasze ciezkie nocki.
A tak w ogole to zaczelam wczoraj dosypywac mu mleczka "2" i jest jakas dziwna sprawa, bo maly wscieka sie w trakcie jedzienia tak jakby mu nie lecialo. Nawet w trakcie zmienilam mu smoczek na dwojke i tez 3 razy jakby sie przytkalo. A mleczko bylo dobrze rozmieszane. Nie wiem o co chodzi, zauwazylyscie zeby dwojka byla gestsza?
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Imie dobre dziękujemy
Mam taki sam plan z zumbą, tez mam możliwość posiadanie karty tylko trzeba wykorzystać ją dobrze.

Mam maclarena,w porównaniu z innymi parasolkami jest mięciutki, ale szczerze mówiąc to jednak terenowcem jeździ się mi lepiej,ale nie jest najgorzej.A jaką masz spacerówkę ,że nie jeździ się dobrze?
A ogólnie to cześć Monia
No i dzień dobry wszystkim
Mam Bartatinę Jedo. Jedzimy juz w Maclarenie i jest super, maly jest zadowolony ze wiecej widzi. A na zime wrocimy do "duzego" wozka.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej kobietki!

dziekuje za pamiec o Robsonie;]. A jak sie Adasiowi podoba na basenie?. Oo kasłanie to u nas zabawa nr 1. wystarczy,ze ja raz zakasłam,a On powtarza i sie rechocze i tak czeka,aby papugowac po Nim. Fajnie,ze takie pozornie zwykle czynnosci mogą wywolać tyle radochy. Choc w sumie Robcia smieszy praktycznie wszystko,ale to dobrze,bo jak ma dzien marudy to jakos mozna ogarnac Jego zly nastroj.
Powodzenia ze spacerowka!
Na basenie jest super. Ostatnio byl najmlodszym dzieckiem w grupie, ale najglosniejszym spiewal na caly regulator hehe. A jutro bedziemy juz nurkowac
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dzieweczki, powiedzcie mi, czy ja mogę do zupki Hankowej dodać pora troszkę? No i nie wiem co z buraczkiem czerwonym...
Brakuje mi pomysłów na gotowanie... a nie chcę dawać Jej tylko gotowych słoiczków skoro mam swoje warzywka...
Ja daje i pora i buraczki, ale czytalam ze pora trzeba wprowadzac ostroznie, bo chyba moze wywolac reakcje alergiczne.

A, i zapomnialam napisac, ze bylam wczoraj na aerobiku dla mam z dziecmi Na poczatku maly byl zachwycony, mama z grzechotkami pajacowala w okol dziecka Ale pozniej zglodnial, wiec nie skonczylismy niestety zajec. Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, tylko jedna mama mnie troszke zdenerwowala, bo byla z taka starsza troche dziewczynka, nie dala jej zadnych zabawek (ja wzielam taka duza mate i sporo zabawek), to przypelzla do Adasia (chwilami nie moglam cwiczyc, bo tamta mama sie nawet nie pofatygowala, wiec pilnowalam zeby mala nie wydlubala odasiowi oczu), a pozniej nasze zabawki wziela do buzi i zaplula mate. A na koncu zobaczylam, ze miala katarek! Ja to jestem za uprzejma, bo nie umialam jej zwrocic uwagi A moze jednak przesadzam i to nic zlego ze obce dzieci jedza nasze zabawki
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:55   #2539
koniakonia
Zakorzenienie

Monia jak procentowo wygląda wysokość zasiłku chorobowego na Wyspach, tzn. jaki jest to procent normalnej pensji? Bo tak jeszcze w temacie pracowniczym rozważam.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Ja też wolę pozyczyć od banku, ale TŻ jest przeciwny dlatego poszedł do swojej mamy ale ona wszystko ciśnie do S. fakt Nam też coś pomagają, ale nie w takiej mierze jak najmłodszemu synowi. Dlatego nawet mój M. jest zdania że w takim razie dobrze wziąść pożyczkę z banku. Chce kupić dom w stanie surowym zamkniętym i pomału go kończyć. Ja tylko modlę się aby to się udało , bo chciałabym mieszkać na swoim i mieć święty spokój. Goście na jakiś czas i w głowie alternatywa że za niedługo sobie pójdą
Tylko kwestia czy bank da kredyt jak tż chcę zmienić pracę bo teraz się dość mocno zaostrzyły warunki kredytowe,chyba trzeba mieć dość stabilną sytuację z pracą.
Stary 2012-10-12, 10:59   #2540
Karinio
Zakorzenienie

U nas noc spokojna w porównaniu do dwóch ostatnich.
Później chyba będe nadrabiać,bo niebawem musze nakarmić młodego.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Mam noc z glowy :/
Ewelina obudzila sie na karmienie (pierwsza pobudka od 21.40), caluje ja w czulko a ono cieple. Mierze temperaturke pod pacha ( bo szybko) a tu 37.5
dalam od razu nurofen. Mam nadzieje ze to nic powaznego bo nie ma katarku, kaszlu... Ehhh.
O kurcze,współczuje kiepskiej nocki. I oby Ewelince było lepiej

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj

nocka ok ,pospane do 7

dzisiaj pakuje Mateuszka i jedziemy do babci, bo w domu idzie oszalec, babcia ma duze poklady sily do zabawy , wiec ja wykorzystamy

ja tez odczuwam cos w rodzaju zazdrosci o Mateuszka, z jednej strony chcialabym,zeby ktos mnie odciązyl,a z drugiej boje sie, ze wtedy nie bede juz dla niego najwazniejsza.

w sobote TZ ma spotkanie klasowe z kolegami z technikum, chce zeby z nim poszla, ale ja tam nie wiem, bo to sami faceci, choc moze niektorzy przyja ze swoimi dziewczynami/zonami.
Fjanie masz,że możesz jechać do babci i zajmie się wnukiem.Też bym chciała by mnie ktoś odciążył. Oj,ja myśle że jesli ktoś by odciążył na chwile,to nie widze powodów by tak było jak napisałaś powyżej.No to idz jeśli ktoś tzn płeć żeńska będzie,bo jeśli tylko męska to nie

Oho,mały się odzywa.Skonczył się bawić w łóżeczku

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:01
Stary 2012-10-12, 11:04   #2541
koniakonia
Zakorzenienie

Flower miałam to samo przy rozstaniu z Niną, ale chyba jednak nie ma siły na wieź między matką a dzieckiem, Babcia jest ok, ale Mama jest najlepsza
Stary 2012-10-12, 11:10   #2542
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

A, i zapomnialam napisac, ze bylam wczoraj na aerobiku dla mam z dziecmi Na poczatku maly byl zachwycony, mama z grzechotkami pajacowala w okol dziecka Ale pozniej zglodnial, wiec nie skonczylismy niestety zajec. Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, tylko jedna mama mnie troszke zdenerwowala, bo byla z taka starsza troche dziewczynka, nie dala jej zadnych zabawek (ja wzielam taka duza mate i sporo zabawek), to przypelzla do Adasia (chwilami nie moglam cwiczyc, bo tamta mama sie nawet nie pofatygowala, wiec pilnowalam zeby mala nie wydlubala odasiowi oczu), a pozniej nasze zabawki wziela do buzi i zaplula mate. A na koncu zobaczylam, ze miala katarek! Ja to jestem za uprzejma, bo nie umialam jej zwrocic uwagi A moze jednak przesadzam i to nic zlego ze obce dzieci jedza nasze zabawki
ciekawa sprawa taki aerobik

moim zdaniem nie przesadzasz w końcu ta dziewczynka mając katarek mogła mieć już jakąś infekcje czy coś... a potem Adaś te zabawki pcha do buzi. A tej matce należą się za brak zainteresowania córką.

Cytat:

Tylko kwestia czy bank da kredyt jak tż chcę zmienić pracę bo teraz się dość mocno zaostrzyły warunki kredytowe,chyba trzeba mieć dość stabilną sytuację z pracą.
TŻ już sam nie wie czy chce zmienić pracę . Jak na razie w grudniu ma jakies szkolenie a raczej test sprawności.
Tu teraz pytanie czy dostaniemy kredyt gdy tylko on pracuje ja jestem bezrobotna...
Stary 2012-10-12, 11:12   #2543
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa sprawa taki aerobik

moim zdaniem nie przesadzasz w końcu ta dziewczynka mając katarek mogła mieć już jakąś infekcje czy coś... a potem Adaś te zabawki pcha do buzi. A tej matce należą się za brak zainteresowania córką.

TŻ już sam nie wie czy chce zmienić pracę . Jak na razie w grudniu ma jakies szkolenie a raczej test sprawności.
Tu teraz pytanie czy dostaniemy kredyt gdy tylko on pracuje ja jestem bezrobotna...
pewnie wszystko zalezy od wysokosci zarobkow , no i jaki wysoki ma to byc kredyt
Stary 2012-10-12, 11:32   #2544
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czuję się trochę lepiej dziś... ale nie wychodzę z małym dopóki się nie wykuruję na dobre.

My tez kombinowalismy z kasa, byle jak najmniejszy kredyt wziac i sie uzbieralo. no ale u nas jesli chodzi o rodzine meza to chetnie pomagaja i mozna na nich liczyc, wiec wolimy od nich wziac niz z banku

Ja jeszcze kombinezoni nie zakladam, tez zostawiam na temp blizej zera i ponizej. Narazie zakladam taka polarkowa bluze i pod spodem dwie warstwy - dlugie body + bluzka czy bluza, rajstopki i spodenki + buciki..W wozku mamy spiworek a jak nie jest zbyt zimno to kocyk cieply.
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc Kupilam wczoraj malemu ta kule co polecalyscie, jest zachwyconyCzytam o umiejetnosciach Waszych dzieci i jestem w szoku. Moj nie mowi (czasem jakies ala "am" w trakcie jedzenia mu sie wymsknie), nie siada, nie raczkuje. Ciekawe kiedy ja sie doczekam takich atrakcji
Chyba idzie nam 6 gornych zabkow! Wczoraj zauwazylam, ze ma na gornych dziaselkach z przodu takie duze wybrzuszenia, miejscami biale (takie okragle, trzy z lewej, trzy z prawej. Do tej pory szukalam zabkow na granicy dziasla, ale chyba to jednak zeby, bo co innego Tak wiec to tlumaczy nasze ciezkie nocki.
A tak w ogole to zaczelam wczoraj dosypywac mu mleczka "2" i jest jakas dziwna sprawa, bo maly wscieka sie w trakcie jedzienia tak jakby mu nie lecialo. Nawet w trakcie zmienilam mu smoczek na dwojke i tez 3 razy jakby sie przytkalo. A mleczko bylo dobrze rozmieszane. Nie wiem o co chodzi, zauwazylyscie zeby dwojka byla gestsza?
Mam Bartatinę Jedo. Jedzimy juz w Maclarenie i jest super, maly jest zadowolony ze wiecej widzi. A na zime wrocimy do "duzego" wozka.

Na basenie jest super. Ostatnio byl najmlodszym dzieckiem w grupie, ale najglosniejszym spiewal na caly regulator hehe. A jutro bedziemy juz nurkowac

Ja daje i pora i buraczki, ale czytalam ze pora trzeba wprowadzac ostroznie, bo chyba moze wywolac reakcje alergiczne.

ale dosypujesz do normalnej porcji mleka czy zamieniasz jedna miarke jedynki na dwojke? Zalezy od mleka bo niektore dwojki sa odrobine gestsze od jedynek, ale np jesli chodzi o humane to nie ma roznicy.
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-12, 11:38   #2545
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia jak procentowo wygląda wysokość zasiłku chorobowego na Wyspach, tzn. jaki jest to procent normalnej pensji? Bo tak jeszcze w temacie pracowniczym rozważam.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Konia tutaj troche info na ten temat:
http://www.emito.net/poradniki/praca...a_czas_choroby

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:47   #2546
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Konia tutaj troche info na ten temat:
http://www.emito.net/poradniki/praca...a_czas_choroby

Wlasnie w Anglii jak sie choruje to przerabane.Kumpel wiele miesiecy chorowal(mial skomplikowane zlamanie) i z wyplaty 1500f miesiecznie dostawal cos ponad 300f.
Stary 2012-10-12, 13:44   #2547
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie w Anglii jak sie choruje to przerabane.Kumpel wiele miesiecy chorowal(mial skomplikowane zlamanie) i z wyplaty 1500f miesiecznie dostawal cos ponad 300f.
Dokładnie,to ja lepiej nie napisze ile mąż dostawał jak był na chorobowym i z wypłaty ma ponad 300Ł na tydzień.

My już po spacerze,poszłam go zważyć.No,ale troche nie pasowaly mi godziny,bo od 10 do 12,a byłam przed 12,wiec sobie darowałam i połaziłam po sklepach.Kupiłam tylko sobie dwie bluzki i małemu skarpetki bo gdzieś mi jedną zgubił po drodze

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-12 o 13:54
Stary 2012-10-12, 13:45   #2548
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
wow ... u nas cos chyba kolo 60% sie dostaje albo 80% nie jestem pewna
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-12, 14:06   #2549
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

schabik pod beszamelem zrobiony na wieczór został tylko łosoś i sałatka i jestem gotowa na przyjęcie gości (przychodzi mój gin z żoną)

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Tz wraca z samochodem

Stary 2012-10-12, 14:44   #2550
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
schabik pod beszamelem zrobiony na wieczór został tylko łosoś i sałatka i jestem gotowa na przyjęcie gości (przychodzi mój gin z żoną)Tz wraca z samochodem
Mniami Niezłe masz wtyki
To super

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dzisiaj mały dostanie na obiad lamb&pumpkin
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości