Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 23:06   #1291
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Muszę sie z Wami podzielić czymś niebywałym! Właśnie zadzwonił do mnie mąż i powiedział, że zabiera mnie w sobotę na koncert Tori Amos Mój mąż pracuje w hotelu, w którym zespół się zatrzymał i jako, że cały ten pobyt ustalał z organizatorem/managerem to w podziękowaniu orzymał wejściówki! Ja ją uwielbiam, ale nawet nie marzyłam o koncercie bo teraz nie możemy sobie pozwolić na takie wydatki... A tu proszę jaka niespodzianka!
Weekend zapowiada nam się szalony, bo jutro idziemy na mecz Polska - RPA, w sobotę na koncert.... Będę nieżywa, ale szczęśliwa Zmykam spać, żeby mieć siły na to wszystko
Super!
Ale faaajnie
Miłego!!
ja mam wolną sobotę, niedziela 9h w pracy.
Poszłabym na koncert,w moje urodziny gra Kult ale nie wiem czy mój mi pozwoli, póki co chucha i dmucha na mnie

22go powinnam mieć prenetalne badanka i nie pamiętam czy mam przypomnieć lekarzowi o tym czy on wiedząc który to tydzień sam to załatwi

A teraz Mleeeko z miodem i do łóżka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 23:12   #1292
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
to iść później?/

kochane normalne , że boli mnie dość mocno brzuch?? jak na @??

i co z seksem??
u nas od prawie dwóch miesięcy bez seksu pani doktor zabroniła, ostatnio powiedziała, że można, ale rzadko i baaaardzo delikatnie, więc raz spróbowaliśmy, a potem ciągle mnie albo coś pobolewało, albo znów trafiłam do szpitala i potem zaś trzeba uważać, albo zwyczajnie się zamartwiam i nie mam ochoty ... beznadziejnie się czuje z tego powodu, bo wiem, że Mąż na tym cierpi bardzo, a ja ani tego, ani gotowania, ani sprzątania ... teraz znów miałam kryzys bo dziś trochę chodziliśmy, wieczorem zrobiłam placki ziemniaczane, a potem znów miałam kilka lekkich skurczy a na wkładce jakieś dziwne coś, jakby luteinę z minimalną domieszką krwi, i zaś panikuje mąż mówi że mam się nie przejmować bo to badanie dopochwowe było dość inwazyjne, bo naprawdę bardzo tam grzebał lekarz ... ale załapałam doła że nic nie mogę ...

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Ja znów na szybko, powiedziałam dziś przełożonemu o ciąży. Reakcję miał mało określoną, ale powinno być ok Wcześniej zapytałam o umowę i powiedział, że jest na tak, więc chyba wszystko się dobrze potoczy. Reszcie powiem jutro bo mamy spotkanie naszego zespołu i będą odpowiednie warunki. Cieszę się, że już to najtrudniejsze mam za sobą. Oby teraz było z górki.

Muszę sie z Wami podzielić czymś niebywałym! Właśnie zadzwonił do mnie mąż i powiedział, że zabiera mnie w sobotę na koncert Tori Amos Mój mąż pracuje w hotelu, w którym zespół się zatrzymał i jako, że cały ten pobyt ustalał z organizatorem/managerem to w podziękowaniu orzymał wejściówki! Ja ją uwielbiam, ale nawet nie marzyłam o koncercie bo teraz nie możemy sobie pozwolić na takie wydatki... A tu proszę jaka niespodzianka!
Weekend zapowiada nam się szalony, bo jutro idziemy na mecz Polska - RPA, w sobotę na koncert.... Będę nieżywa, ale szczęśliwa Zmykam spać, żeby mieć siły na to wszystko
ale Ci dobrze zazdroszczę, bawcie się dobrze

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:26   #1293
nuna2
Zakorzenienie

hejo.Miała któraś tak, że w poszczególne dni nic jej nie było, brak jakich kolwiek objawow ciąży?? bo sie martwie....
Stary 2012-10-12, 07:39   #1294
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
hejo.Miała któraś tak, że w poszczególne dni nic jej nie było, brak jakich kolwiek objawow ciąży?? bo sie martwie....
Moja Droga, tez zaczęłam się tym martwić i uwierz... Po ciszy przychodzi burza ) w miejsce poprzednich objawów pojawiają sie nowe ) p. S. Przestały mnie piersi boleć i brzuch już nie jest tkliwy. Po ciszy kilkudniowej żołądek i jelita pokazują co potrafią ) nic w przyrodzie nie ginie . Usciski!!!
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:44   #1295
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam, tylko jak się chwilę pomartwię to mi żołądek przypomina, że jednak nie do końca jest po staremu.
Nie martw się, ciesz się, że nic Ci nie jest

Ostatnio stwierdziłam, że już chyba wolałabym jakieś objawy typy wymioty bo czuję, że mój żołądek coś tam wywija, ale, że tak to ujmę "nie do końca". A jak by było raz i konkretnie to bym się poczuła lepiej od razu, ale nie takie męczenie się.
Macie jakiś sposób na takie "świrowanie" żołądka ?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:48   #1296
nuna2
Zakorzenienie

to znaczy ogółem nawalają mnie piersi tylko z rana mniej a na wieczor masakra... i kłuje lewa strona jakby jajnik. Wczoraj tak zabolało, że wołaąłm mame.,,,
może faktycznie... to dopiero drugi tydzień od zapłodnienia, a ja 3 dni przed spodziewaną @ miałam betę 76.96 to wszystko powinno być ok....
jedyne co to strasznie żre.
Stary 2012-10-12, 07:52   #1297
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej laseczki!!!
witam sie z Wami z cieplego Korfu!!! Mam chwile, bo czekam na meza az sie obudzi i idziemy na sniadanko

dziekuje slicznie za cieple przyjecie

co do objawow to w sumie u mnie narazie cisza oprocz tego, ze piersi mnie bola i wlasnie jest najgorzej z rana ale niech bola, w sumie to dobry objaw czasem mi sie zakreci w glowie, ale to tez delikatnie

co do przytulanek, to wlasciwie od kad wiemy (czyli 4dni) to przytulalismy sie juz 2x. i w summie bez zadnych pozniejszych niespodzianek, wiec narazie chyba jest w porzasiu

dziewczyny, a kiedy mowilyscie bliskim o fasolce?

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:54   #1298
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
to znaczy ogółem nawalają mnie piersi tylko z rana mniej a na wieczor masakra... i kłuje lewa strona jakby jajnik. Wczoraj tak zabolało, że wołaąłm mame.,,,
może faktycznie... to dopiero drugi tydzień od zapłodnienia, a ja 3 dni przed spodziewaną @ miałam betę 76.96 to wszystko powinno być ok....
To mlodziutka ciaza U mnie zaczęły sie problemy z jedzeniem więc mogę uznać, ze to istna sinusoida. Nie ogarniam. Przed chwila wypilam smecte i takie to uroki W pn mam usg i tez sie martwię czy tym razem utrzymam ale cóż ... Waga zaczęła spadać :-(

Edytowane przez Sateczka
Czas edycji: 2012-10-12 o 07:55
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:56   #1299
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej laseczki!!!
witam sie z Wami z cieplego Korfu!!! Mam chwile, bo czekam na meza az sie obudzi i idziemy na sniadanko

co do objawow to w sumie u mnie narazie cisza oprocz tego, ze piersi mnie bola i wlasnie jest najgorzej z rana ale niech bola, w sumie to dobry objaw czasem mi sie zakreci w glowie, ale to tez delikatnie

co do przytulanek, to wlasciwie od kad wiemy (czyli 4dni) to przytulalismy sie juz 2x. i w summie bez zadnych pozniejszych niespodzianek, wiec narazie chyba jest w porzasiu

ja powiedziałam najbliższym dla mnie juz po bataniu bety. Są ze mną w domu więc uważam, że powinni wiedzieć

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
To mlodziutka ciaza U mnie zaczęły sie problemy z jedzeniem więc mogę uznać, ze to istna sinusoida. Nie ogarniam. Przed chwila wypiekami smecte i takie to uroki W pn mam usg i tez sie martwię czy tym razem utrzymam ale cóż ... Waga zaczęła spadać :-(
a miałaś już przykrą sytuacje?? iza ktorym razem ci wyszło?? kiedy poszłaś pierwszy raz do gina teraz?? w ktorym tyg??
Stary 2012-10-12, 07:59   #1300
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, mysle, ze bedzie super. W sumie coraz bardziej obawiam.sie dzisiejszego meczu. Bardzo chce isc bo nie bylam jeszcze na stadionie narodowym no i gra RPA, skad pochodzi moj maz wiec bardzo sie napalilismy. Ale mecz jest o 21 i na stadionie bedzie jednak zimno. No nic, zobaczymy.

Nuna a ktory u Ciebie tydzien? Mi mdlosci zaczely sie dopiero w 7 bo i od tamtej pory trwaja nieprzerwanie. Poza tym piersi mam juz mniej tkliwe i bol w podbrzuszu pojawia sie zadko. Wiec moze u Ciebie cisza przed burza?

Vil bardzo sie ciesze, ze malenstwo cale i zdrowe. Niech Ci to dodaje sily w codziennych zmaganiach. Bedzie dobrze, a dla meza to tez dobra szkola milosci

Axella ja sie wlasnie tez zastanawiam jak to jest, czy trzeba lekarzowi powiedzirc, ze to jest wlasnie "to" usg? Poradzcie nam dzieeczynki, ktore juz je mialy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:04   #1301
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny, mysle, ze bedzie super. W sumie coraz bardziej obawiam.sie dzisiejszego meczu. Bardzo chce isc bo nie bylam jeszcze na stadionie narodowym no i gra RPA, skad pochodzi moj maz wiec bardzo sie napalilismy. Ale mecz jest o 21 i na stadionie bedzie jednak zimno. No nic, zobaczymy.

Nuna a ktory u Ciebie tydzien? Mi mdlosci zaczely sie dopiero w 7 bo i od tamtej pory trwaja nieprzerwanie. Poza tym piersi mam juz mniej tkliwe i bol w podbrzuszu pojawia sie zadko. Wiec moze u Ciebie cisza przed burza?

Vil bardzo sie ciesze, ze malenstwo cale i zdrowe. Niech Ci to dodaje sily w codziennych zmaganiach. Bedzie dobrze, a dla meza to tez dobra szkola milosci

Axella ja sie wlasnie tez zastanawiam jak to jest, czy trzeba lekarzowi powiedzirc, ze to jest wlasnie "to" usg? Poradzcie nam dzieeczynki, ktore juz je mialy.

wedlug OM jst to 4 tydzień i 1 dzień
Stary 2012-10-12, 08:37   #1302
wynalazek23
Raczkowanie

Witajcie Byłam wczoraj u mojej Pani gin, groszek ma niecałe 3 cm, założyła wreszcie kartę ciąży, TP na 11 maja. Kazała odstawić luteine bo nie widzi nic niepokojacego, a moje bóle i kłucia brzucha mogą być spowodowane przez tyłozgięcie macicy, bo musi się naprostować co ma potrwać do ok. 14-15 tc, a więc jeszcze miesiąc. Trochę boję się przerwać branie luteiny, jakoś pewniej się z nią czułam, ale chyba zaufam lekarce.
Dostałam zdjęcie Maluszek ma już rączki, nóżki, nie wiem które to które ale i tak nie mogę się na to zdjęcie napatrzyć
Dziś kupie ramkę i dam mężowi w prezencie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Groszek.jpg (72,9 KB, 66 załadowań)
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:40   #1303
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Witaj kochana!
Ale pięknie, że sobie odpoczywacie

No właśnie my też z małżem się zastanawiamy kiedy powiedzieć bliskim. Mojej mamie, to już wczoraj chciałam wyklepać, ale małż był w pracy i czułam, że tak nie mogę, bez niego. A on bardziej uważa, żebyśmy powiedzieli po wizycie u lekarza, a to dopiero gdzieś za 2 tygodnie, bo dopiero dzisiaj mam termin spodziewanej miesiączki. Chyba mnie skręci. Znając siebie, to go przekręcę dzisiaj i pobiegniemy do mamy z testem.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:54   #1304
margof
Przyczajenie

Niestety, moje drogie, u mnie tragedia. To koniec mojej ciąży. Zrobiłąm wyniki, i beta w ciągu tygodnia słabiutko przyrosła, do tego spadł progesteron pomimo brania duphastonu. Już chyba nie mam siły płakać. Tak długo staramy się o baby.... Ehhh musze jakoś się pozbierać i dalej walczyć, ale sił mam coraz mniej........
Wam wszystkim życzę powodzenia i szczerze ciesze się wszym szczęściem.
Pozwolicie, że będę Was czasem podczytywać.
Pa.
margof jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:54   #1305
katherine271
Raczkowanie

Hej Dziewczynki
tak sobie czytam Was i myślę, że każda z nas ma swoje małe lub większe niepokoje związane z ciążą, ja wczoraj ryczałam w nocy bo już nie miałam siły, mówię Wam czuję się jak jakaś inna z tym, że tak źle znoszę te początki ciąży, ja wczoraj ledwo do wc wstawałam cały dzień, nie miałam siły na nic, darło mnie w żołądku, mdłości takie rozdzierające, ból w plecach, no rozkład totalny a do tego nerwy że czemu jestem taka do kitu że nie mogę normalnie jakby nigdy nic latać, ja to tak czuję chwilami zwłaszcza najgorzej jest z pracą bo nie mogę teraz pójść nawet na chwilę zwolnienia a tu jeszcze miesiąc do 4 miesiąca a liczę że będzie jak w ciąży z córą, że 4 miesiąc i jak ręką odjął.
Tak czy inaczej Vil, rozumiem Cię doskonale, Ty musiasz uważać na każdy ruch a ja nie mam nawet sił cokoliwek robić, podobna niemoc prawdę mówiąc ale jak widać każda z nas różnie to przechodzi, najważniejsze wytrwać do końca a nagroda jest niezwykła przecież.
Polecam Wam film Plan B z Jennifer Lopez, jak zachodzi w ciążę, bardzo fajny, a najlepsze że chodziła do grupy samotnych matek i nawet odbył się wspólny rytualny poród, może któreś z Was reflektują na taką akcję?
margof bardzo bardzo mi przykro, ja wiem jak to jest, przeszłam przez to, ból nie mija w kilka chwil ale czas leczy rany i wierzę że Ci się uda

Edytowane przez katherine271
Czas edycji: 2012-10-12 o 08:57
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:56   #1306
Kinga_20
Zakorzenienie

vil gratuluję badań, super, że wszystko ok I bobasek piękny

wynalazek śliczna foteczka dzieciątka

Dziewczyny leżałam w szpitalu, bo dostałam takich brudzeń po mojej genialnej wycieczce do Poznania i Warszawy... Chyba z przemęczenia, no ale oczywiście w szpitalu ostro przestraszyli to się i położyłam, dostałam dupka i się teraz zastanawiam czy lekarz będzie mógł zmienić go na luteinę - nie bardzo się na tym znam, ale to chyba jest to samo? Tylko luteina na receptę kosztuje 3 zł, a dupek 40 zł i starcza to na TYDZIEŃ! Więc co miesiąc 160 zł na sam ten lek to mi się nie uśmiecha...

Ogólnie wszystko jest tak jak wg OM, w środę dzidziuś miał 31mm, TP na 8 maj, a prenatalne mam zrobić pod koniec miesiąca. Niestety nie mam fotek, bo w szpitalu dają tylko sam opis. Już mam nadzieję będzie teraz spokój względny.

W pracy już wiedzą, szef mi pogratulował i się cieszył (niby). Także chyba ok

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:09   #1307
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Ja znów na szybko, powiedziałam dziś przełożonemu o ciąży. Reakcję miał mało określoną, ale powinno być ok Wcześniej zapytałam o umowę i powiedział, że jest na tak, więc chyba wszystko się dobrze potoczy. Reszcie powiem jutro bo mamy spotkanie naszego zespołu i będą odpowiednie warunki. Cieszę się, że już to najtrudniejsze mam za sobą. Oby teraz było z górki.

Dobrze,że już powiedziałaś,reszta będzie ok No i widzę szalony weekend się zapowiada

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Moja Droga, tez zaczęłam się tym martwić i uwierz... Po ciszy przychodzi burza ) w miejsce poprzednich objawów pojawiają sie nowe ) p. S. Przestały mnie piersi boleć i brzuch już nie jest tkliwy. Po ciszy kilkudniowej żołądek i jelita pokazują co potrafią ) nic w przyrodzie nie ginie . Usciski!!!
Taaaa zgadzam się w pełni... mnie od początku pobolewał brzuch jak na okres i piersi i nic poza tym. Później bóle brzucha przeszły,piersi dokuczają,ale bez przesady. I też się już martwiłam,że objawów żadnych,a te co były ustepują, a tu bach!!!!!! Właśnie kończe 6tc i zaczynam 7tc i od wczoraj męczą mnie mdłości.. bleee coś okropnego

Cytat:
hej laseczki!!!

Jaa Santi ale CI super Ja czekam do wizyty poniedziałkowej a później zbieram siły i motywacje,aby przejść tę nieciekawą rozmowe z rodzicami.

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
Witajcie Byłam wczoraj u mojej Pani gin, groszek ma niecałe 3 cm, założyła wreszcie kartę ciąży, TP na 11 maja. Kazała odstawić luteine bo nie widzi nic niepokojacego, a moje bóle i kłucia brzucha mogą być spowodowane przez tyłozgięcie macicy, bo musi się naprostować co ma potrwać do ok. 14-15 tc, a więc jeszcze miesiąc. Trochę boję się przerwać branie luteiny, jakoś pewniej się z nią czułam, ale chyba zaufam lekarce.
Dostałam zdjęcie Maluszek ma już rączki, nóżki, nie wiem które to które ale i tak nie mogę się na to zdjęcie napatrzyć
Piękne zdjęcie No gratki super wizyty!!!

Witam dziewczyny piątkowo

Ja dalej w wyrku bo nie mam siły głowy podnieść tak mnie mdli strasznie Coś czuję,że poprzytulam się z wc jak tylko się podniosę:/
Tak narzekałam i marudziłam,że objawów żadnych niema,a tu jutro-pojutrze zaczynam 7tc i wraz z nim zaczynają się mdłości .. bleeeeeeeee

Kawka zaliczona,śniadanie też. Myślę nad obiadem

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Niestety, moje drogie, u mnie tragedia. To koniec mojej ciąży. Zrobiłąm wyniki, i beta w ciągu tygodnia słabiutko przyrosła, do tego spadł progesteron pomimo brania duphastonu. Już chyba nie mam siły płakać. Tak długo staramy się o baby.... Ehhh musze jakoś się pozbierać i dalej walczyć, ale sił mam coraz mniej........
Pa.
Strasznie mi przykro, wiem co czujesz bo przeszłam kilka lat temu przez to samo. Mocno Cię przytulam. Jak tylko będzie można starajcie się o maleństwo o to najlepsze lekarstwo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:33   #1308
ada32
Wtajemniczenie

hej
nie nadążę za Wami

Cytat:
Witam wszystkie przyszłe mamcie!
U mnie od wczoraj masakra Dostałam krwotoku, tzn tak jakby to był okres a ja przecież wg OM jestem w 6 tyg ciąży. Pojechałam do szpitala i na usg okazał się, że nie widać pęcherzyka???????????? Ja już odchodzę od zmysłów. Dzisiaj rano zrobiłam badania i beta 446, ale bardzo niski progesteron. Tydzień temu był na odpowiednim poziomie, a przeciez od poniedziałku biorę duphaston 2x2 tab. Mam jakieś złe przeczucia. Ryczę od wczoraj non stop.
kurcze ... trzymaj się
bądź spokojna i trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze!!!!
pamiętaj że nadzieja jest zawsze
czy nadal krwawisz???

Cytat:
naszło mnie na pierogi, a więc ide robić ruskie:P kij z tym, że jestem po obiedzie:P

dzś wyskoczył mi taki mlekowy śluz. jest to ok??
tak..jest to normalny objaw i będzie tak do końca ciąży ..czasem mniej a czasem dużo więcej

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Karolina 2121 ja mimo ze ide sie zalatwic przed spaniem,to jeszcze wstaje ok.1-2 w nocy na siusiu i drugi raz ok.5-6 :/
Maarchewka mnie tez teraz boli tylko w dolnej czesci brzucha,ale boli troche bardziej niz na poczatku :/
O wzdecia i zaparcia tez przerabiam,zalatwiam sie czasem co 3 dni,i nawet sliwki nie pomagaja :/
Nuna2 ja mam od poczatku taki mleczny sluz,i podobno to normalne

Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy liczycie tygodnie ciazy,bo ja jak bym nie liczyla wg OM wychodzi mi 10tyg4dni a wg poloznej,suwaczka i portali obliczajacych termin porodu wychodzi ze to 9tydzien....juz sie pogubilam :/
raczej liczy się od pierwszego dnia ostatniej @

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Biedulka, miałam podobnie tylko zdążyłam do torebki. Nie jest to miłe uczucie ale co zrobić. Te kilogramy to może być zwiększona ilość krwi jaka w organizmie płynie - ponoć w 9 tygodniu już zwiększa się o jakieś 50% niż przed ciążą, ale wydaje mi się to jakoś mega dużo..
Po drugie cyce też więcej ważą.

Dobre . Mój mężuś też był w szoku bo badaniu i czuł się jak zgwałony chociaz to nie jemu Pan doktor wielkim falusem wiercił.

przepraszam ale wyobraziłam sobie to...
a tak w ogóle to mój tż też taki jakiś zazdrosny o lekarzy jest..ale Ja tam smieje się już z tego bo cóż tłumaczyc jak nie dociera

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ostatnią miesiączkę miałam 15.09, według ostatniego cyklu (30-dniowy) powinnam kolejną dostać w poniedziałek, natomiast według jednego wcześniej (27-dniowy) - jutro. Nawet jeszcze nie wybrałam lekarza. Ale pewnie pójdę w przyszłym tygodniu albo za 2. Nie wiem czy nie za wcześnie.
a Ja nie bardzo pamiętam kiedy miałam ostatnią @
przy małym dziecku jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi.. i mam mały problem.. bo próbuje sobie przypomniec i nic.. między 7.09 a 9.09 jakoś ..
więc musze wypośrodkować i stawiam na 8.09...
i tak pewnie było.. bo to jakoś weekend był

Ja do lekarza pójdę w 7tc pewnie..Z Wiko byłam już w pierwszy dzień niedostanej @ ale to inna historia była.. teraz jakoś się nie spiesze i czuje się dobrze

Cytat:
ciesz się kochana..choc u Ciebie to jeszcze młodziutka ciąża jak i u mnie i nic nie musisz jeszcze za dużo czuc... jeszcze się na czujesz
nie martw się nigdy na zapas

Cytat:
hej laseczki!!!

Ja w domu powiedziałam jako pierwszemu mojemu starszemu synowi od razu po zrobieniu testu bo akurat był w domu..potem tż jak przyszedł z roboty ..potem na drugi dzień zadzwoniłam do mamy ..nie ukrywam wcale..nie mam czego bo to ciąża a nie tajemnica i uważam ze trzeba ją przeżywac wspólnie od samego początku ze wszystkimi których się kocha...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

margof

bardzo mi przykro

cóż mogę teraz Tobie napisac..chyba tylko to ze nastepnym razem będzie wszystko w porządku..nie trac nadziei i bądź silna... wiem co czujesz i tym bardziej chce Cię pocieszyc .. teraz zapewne chcesz byc sama..
miałam 5 poronień samoistnych bez konkretnych powodów między 16 letnim synem a Wiko..też to przeżywałam ale powtarzałam sobie ze widocznie tak miało byc i godziłam się z sytuacja..teraz wiem dlaczego tak się działo...zrozumiałam
"nieszczęście robi miejsce szczęściu"

życzę Ci szybkiego zaciążenia i szczęśliwego donoszenia
i teraz tylko o tym myśl ..pozytywnie..zobaczysz będzie dobrze!!!

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:17
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:39   #1309
Atena564
Zadomowienie

Witam się i ja piątkowo
Leże na łóżku i nic mi się niechce.....i doła mam bo wczorej odebrała wyniki IgM toksoplazmozy (bo musiłąma powtórzyć bo mi wynik wątpliwy wyszedł) i nadal wynik niejednoznaczny, choć tym razem spadł minimalnie i martie się czy aby niejestem teraz chora na to paskudztwo!!??? Jeśli tak to ginka powiedziała,że skieruje mnie aż do Łodzi do specjalisty:mur : a dodam,że IgG mam dość wysokie!!!

Dziś mam wizyte u ginki wieczorem, ma mi założyć karte ciąży, i mam nadzieje że rozwieje moje wątpliwośći odnośnie tej toksoplazmozy....
A dziewczyny czy Wy robiłyście na cyklomegalie badania??Bo moja ginka do tej pory niekazała mi robić na to badań, i tak się zastanawiam czy niezapomniała?? A kosztują u mnie w laboratorium ponad 60 zł więc sporo

Witam nowe mamuśki

Margof mocno cię przytulam Buźki kochana, trzymaj się cieplutko i zaglądaj do nas

Wynalazek23
fajnie ,że z maleństwem wszystko ok O co chodzi z tym tyłozgięciem macicy, musi się ono naprostować???Bo ja też mam tylozgięcie i ciekawi mnie to.
Vil84 też gratuluje pomyślnej wizyty u gina i oby tak dalej

Coś jeszcze miałam komuś napisać, ale zapominała, bo jak niecytuje całego postu to potem niewiem co i jak miałam skrobnąć do kogo

Miłego dnia!!!!
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:47   #1310
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie złapało jakieś 2 tygodnie temu tak konkretniej, na początku 7tc
Cytat:
jeszcze jest bardzo wcześnie na objawy masz czas

Cytat:
wedlug OM jst to 4 tydzień i 1 dzień
obstawiam, że za 2 tygodnie zaczną Ci się mdłości
Cytat:
No właśnie my też z małżem się zastanawiamy kiedy powiedzieć bliskim. Mojej mamie, to już wczoraj chciałam wyklepać, ale małż był w pracy i czułam, że tak nie mogę, bez niego. A on bardziej uważa, żebyśmy powiedzieli po wizycie u lekarza, a to dopiero gdzieś za 2 tygodnie, bo dopiero dzisiaj mam termin spodziewanej miesiączki. Chyba mnie skręci. Znając siebie, to go przekręcę dzisiaj i pobiegniemy do mamy z testem.
Ja bym tak szybko nie mówiła nikomu Chyba, że najbliższej osobie Ja powiedziałam na początku tylko mamie, nie chciałam rozpowiadać po rodzinie bo gdyby coś było nie tak.... wolałam tego uniknąć

Cytat:
Pa.
Przykro mi, trzymaj się

Dzień dobry
U mnie piękna pogoda, wybieram się na małe zakupy

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziś mam wizyte u ginki wieczorem, ma mi założyć karte ciąży, i mam nadzieje że rozwieje moje wątpliwośći odnośnie tej toksoplazmozy....
A dziewczyny czy Wy robiłyście na cyklomegalie badania??Bo moja ginka do tej pory niekazała mi robić na to badań, i tak się zastanawiam czy niezapomniała?? A kosztują u mnie w laboratorium ponad 60 zł więc sporo
Mi gin nie wspominał na razie o cytomegalii ale zrobię dla świętego spokoju Bo moja kuzynka właśnie urodziła niedawno wcześniaka i mała złapała to choróbsko ja zapłacę 40zł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:51   #1311
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:
ja podobnie jak Ty cały czas jem! i non stop jestem głodna.... jeszcze zanim zrobiłam test miałam ogromny apetyt.. troche mnie to martwi tym bardziej że największą ochotę mam na niezdrowe żarcie typu kebaby, pizza, Mc Donald's.... oczywiście staram się to hamować.,..

Cytat:
hej laseczki!!!

moja rodzina (siostra, rodzice) dowiedzieli się od razu po zrobieniu testu a bliższe kolezani po pierwszej wyzycie u gin, reszta może się domyślać bo postanowiliśmy z narzeczonym nie czekać do ślubu po narodzeniu dzidzi tylko zrobić to przed

Cytat:
Pa.
bardzo mi przykro sama strasznie boję się o moje maleństwo i w sytuacji kiedy spadała mi beta byłam przygotowana na najgorsze... trzymam kciuki za dalsze starania i żeby smutek i ból szybko zastapiła radość z dwóch kresek
czarnaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:53   #1312
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Pa.
Bardzo mi przykro! Myślami jesteśmy z Tobą!

U mnie najbliższa rodzina już wie, najbliżsi przyjaciele od strony TŻ też wiedzą, teraz czekają moi, z którymi nie bardzo mam jak się spotkać póki co.

A mdłości jak były tak są

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:08   #1313
candace1
Zakorzenienie

Witam piątkowo

Cytat:
Pa.
Tak bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
tak sobie czytam Was i myślę, że każda z nas ma swoje małe lub większe niepokoje związane z ciążą, ja wczoraj ryczałam w nocy bo już nie miałam siły, mówię Wam czuję się jak jakaś inna z tym, że tak źle znoszę te początki ciąży, ja wczoraj ledwo do wc wstawałam cały dzień, nie miałam siły na nic, darło mnie w żołądku, mdłości takie rozdzierające, ból w plecach, no rozkład totalny a do tego nerwy że czemu jestem taka do kitu że nie mogę normalnie jakby nigdy nic latać, ja to tak czuję chwilami zwłaszcza najgorzej jest z pracą bo nie mogę teraz pójść nawet na chwilę zwolnienia a tu jeszcze miesiąc do 4 miesiąca a liczę że będzie jak w ciąży z córą, że 4 miesiąc i jak ręką odjął.
Tak czy inaczej Vil, rozumiem Cię doskonale, Ty musiasz uważać na każdy ruch a ja nie mam nawet sił cokoliwek robić, podobna niemoc prawdę mówiąc ale jak widać każda z nas różnie to przechodzi, najważniejsze wytrwać do końca a nagroda jest niezwykła przecież.
Polecam Wam film Plan B z Jennifer Lopez, jak zachodzi w ciążę, bardzo fajny, a najlepsze że chodziła do grupy samotnych matek i nawet odbył się wspólny rytualny poród, może któreś z Was reflektują na taką akcję?
margof bardzo bardzo mi przykro, ja wiem jak to jest, przeszłam przez to, ból nie mija w kilka chwil ale czas leczy rany i wierzę że Ci się uda
To czujesz się tak jak ja W końcu nie jestem sama, bo czytając WAs czułam się jak jakiś dziwoląg Dziewczyny obiady gotują, placki pieką, pierogi robią a ja... pozycja horyzontalna Teraz mi raźniej
Miałam nadzieję, że wrócę do pracy w tym mcu ale... chyba nic z tego nie będzie.
Zaczęłam brać Torecan, ale na mnie nie działa mam wrażenie, że wymiotuję po tych czipkach jeszcze bardziej
Biust mnie na szczęście już nie boli. Za to zaczyna rosnąć brzuch i to jest dla mnie dziwne, bo w 1 ciąży brzuch mi zaczął rosnąć w 5 m-cu a dopiero w 7 mcu było widać, że jestem w ciąży... Nie podoba mi się to
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:36   #1314
vil84
Wtajemniczenie

Dzień dobry ale zimnoooo, jak mąż wychodził do pracy o 5 to była minusowa temperatura nie znoszę zimna !!!

Cytat:
ja do tej pory nie mam w ogóle, a to 12 tydzień tylko brak apetytu, a to mnie dziś już zmartwiło, bo schudłam zaś kilogram ... normalnie bym się cieszyła, bo miałam ok. 15 kg nadwagi, ale teraz się trochę martwię czy Maluch będzie się ładnie rozwijał.

Cytat:
super Maluszek jest prześliczny, takie maleństwo, a już mały człowieczek

Cytat:
Pa.
przykro mi bardzo wiesz już na 100%? przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny leżałam w szpitalu, bo dostałam takich brudzeń po mojej genialnej wycieczce do Poznania i Warszawy... Chyba z przemęczenia, no ale oczywiście w szpitalu ostro przestraszyli to się i położyłam, dostałam dupka i się teraz zastanawiam czy lekarz będzie mógł zmienić go na luteinę - nie bardzo się na tym znam, ale to chyba jest to samo? Tylko luteina na receptę kosztuje 3 zł, a dupek 40 zł i starcza to na TYDZIEŃ! Więc co miesiąc 160 zł na sam ten lek to mi się nie uśmiecha...
hmm wzięłam moje ulotki do łapki - na luteinie jest 50 mg progestenonu, a na duphastonie jest napisane, że 10 mg dydrogesteronu. chyba to troszeńkę się różni, ja mam w każdym razie brać to i to (ale znalazłam tanią aptekę )

byłam dziś na badaniach, powtórzyć crp - i pytałam przy okazji o te badania na HIV - i powiedzieli mi, że cena jest ponad 400 zł coś mi tu nie gra, wiem, że niektóre z Was płaciły ok. 25 zł. muszę dopytać mojej ginekolog.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:42   #1315
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już wczoraj też zaczęłam sobie wkręcać, ze coś jest nie tak... bo nie mam żadnych objawów... nawet tkliwość piersi mam tylko rano i to tak delikatnie... Ale my dzisiaj dopiero kończymy piaty tydzień więc mam nadzieję, ze jest jeszcze czas....

Cytat:
Rodzicom chcemy powiedzieć w połowie listopada... Bo najprawdopodobniej się uda, że spotkamy się wszyscy u nas w domku... więc i moi rodzice i mama Tż dowiedzieli by się w tym samym czasie
Ale poprosimy ich, żeby do końca I trymestru nie rozpowiadali tego dalej... wole dmuchać na zimne

Cytat:
Pa.
:przytu l: Tak mi przykro

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Taaaa zgadzam się w pełni... mnie od początku pobolewał brzuch jak na okres i piersi i nic poza tym. Później bóle brzucha przeszły,piersi dokuczają,ale bez przesady. I też się już martwiłam,że objawów żadnych,a te co były ustepują, a tu bach!!!!!! Właśnie kończe 6tc i zaczynam 7tc i od wczoraj męczą mnie mdłości.. bleee coś okropnego
Z utęsknieniem czekam do tego 7t i mam nadzieję (pewnie będę tego później żałować) na jakieś objawy... Byłabym spokojniejsza...:rolleyes :

wynalazek23 Śliczny Groszek
Kiedy ja takiego zobaczę?! Ech...

Witam

Ale nic ciekawego się nie dzieję, więc nie mam co napisać
Dziewczyny jakie znacie przesądy na chłopca a jakie na dziewczynkę?
Bo jeśli wierzyć npr to większe prawdopodobieństwo mamy na córkę Ale jakoś tak nastawiłam się chyba na syna
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:49   #1316
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Taaa,pare dni spokoju a potem odbije się z nawiązką,aż się boję bo ja znów mam drugi dzień ciszy.. Zapewne czeka mnie ciekawy weekend

Cytat:
Cudo, a pomysł z ramką wykorzystam co do (jeszcze-na-szczęście-nie-do-końca)teściowej,a niech ma

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ale zimnoooo, jak mąż wychodził do pracy o 5 to była minusowa temperatura nie znoszę zimna !!!

byłam dziś na badaniach, powtórzyć crp - i pytałam przy okazji o te badania na HIV - i powiedzieli mi, że cena jest ponad 400 zł coś mi tu nie gra, wiem, że niektóre z Was płaciły ok. 25 zł. muszę dopytać mojej ginekolog.
Też nie znoszę zimna A u mnie rano ciągle kolo 3-4stopni
Ogólnie ciągle jestem zmarźnięta..

Ja za badania na hiv płaciłam równo 40zł,w certusie w Poznaniu.

Ogólnie to obudziłam sie z bólem głowy, kawa zbożowa nie ma tak cudownych właściwości jak zwykła i nie przeszło cały dzień będzie mnie męczyć...
Ale za to obiadek robię poprawiający humor,rybę w cieście francuskim,ze szpinakiem i górąąąąą buraczków, od wczoraj za mną chodziło
Miłego dnia mamuśki

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Witam

Ale nic ciekawego się nie dzieję, więc nie mam co napisać
Dziewczyny jakie znacie przesądy na chłopca a jakie na dziewczynkę?
Bo jeśli wierzyć npr to większe prawdopodobieństwo mamy na córkę Ale jakoś tak nastawiłam się chyba na syna
Przesądy-na chłopca podobno rosną stopy i nos
A przy dziewczynce się brzydnie bo kradnie urodę, i je sie słodkie

Jeszcze coś z obraczką na sznurku było ale nie pamiętam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:03   #1317
Aaś
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny! ja jeszcze chora a już w pracy
ale uprzedziłam że jak się będę źle czuła to w duszy to mam i idę do domu! o!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:32   #1318
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cześć!
Naczytałam się dużo w internecie o tym, że dziewczyny wybierają się czasem na prywatne wizyty tylko ze względu na to, aby był z nimi partner. To kompletna bzdura. Lekarz nie ma prawa - nawet na nfz! - wyprosić osoby, którą chcemy mieć przy sobie np. podczas badania usg. Każde wyproszenie lekarz musi UDOKUMENTOWAĆ.

Oto co m.in. znalazłam:

Cytat:
Zgodnie z art. 21 ust. 1 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta (Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz. 417 ze zm.), „przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych może być obecna osoba bliska”. Z przepisu tego wynikają dwa prawa: prawo pacjenta do udzielania mu świadczeń w obecności osoby bliskiej oraz prawo osoby bliskiej do uczestniczenia w udzielaniu świadczeń zdrowotnych danemu pacjentowi. Korelatem tych praw jest obowiązek osób wykonujących zawody medyczne i podmiotów leczniczych stworzenia możliwości uczestniczenia osobie bliskiej w procesie udzielania świadczeń zdrowotnych danemu pacjentowi. Przepis ten nie zawęża możliwości tego uczestnictwa tylko do niektórych etapów czy rodzajów postępowania, co oznacza, że osoba bliska może uczestniczyć we wszystkich rodzajach i etapach udzielania świadczeń zdrowotnych (np. w diagnozowaniu, operowaniu i rehabilitacji).

Sytuacje, w których można odmówić osobie bliskiej prawa do uczestniczenia w udzielaniu świadczeń zdrowotnych, wprost przewidziano w art. 21 ust. 2 ww. ustawy. Zgodnie z tym przepisem lekarz (lub inna osoba wykonująca zawód medyczny) udzielający świadczeń zdrowotnych pacjentowi może odmówić obecności osoby bliskiej przy udzielaniu tych świadczeń, gdy istnienie prawdopodobieństwa wystąpienia „zagrożenia epidemicznego” lub przemawia za tym wzgląd na „bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta”. W tym miejscu należy podkreślić dwie sprawy: po pierwsze, lekarz może odmówić osobie bliskiej prawa do uczestnictwa w udzielaniu świadczeń zdrowotnych danemu pacjentowi, lecz nie musi; po drugie, ocena, czy występuje jedna z ww. sytuacji należy wyłącznie do lekarza udzielającego świadczeń zdrowotnych pacjentowi. Oprócz powyższych dwóch przypadków trzeba jeszcze wskazać na sytuację, w której lekarz ma obowiązek odmówienia osobie bliskiej prawa do obecności przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych pacjentowi: chodzi mianowicie o sytuację, w której pacjent nie zgadza się na obecność takiej osoby (o ile sam pacjent jest oczywiście zdolny do wyrażania zgody).

Podsumowując, lekarz może wyprosić osobę bliską w sytuacji, w której wystąpi jedna ze wskazanych powyżej okoliczności, tj. prawdopodobieństwo powstania zagrożenia epidemicznego lub zagrożenie bezpieczeństwa zdrowotnego pacjenta. Z kolei w przypadku, gdy pacjent nie wyrazi zgody na udział osoby bliskiej w procesie udzielania świadczeń zdrowotnych lekarz ma obowiązek wyprosić pacjenta. Należy dodać, że odmowę dopuszczenia osoby bliskiej do obecności przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych trzeba zawsze odnotować w dokumentacji medycznej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:48   #1319
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj kochana!
Ale pięknie, że sobie odpoczywacie

My powiedzieliśmy dopiero po USG chociaż bardzo korciło wcześniej. Wcześniej było kombinowanie dlaczego grill a ja nic z % ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:02   #1320
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Poszłabym na koncert,w moje urodziny gra Kult ale nie wiem czy mój mi pozwoli, póki co chucha i dmucha na mnie
ja Ci pozwalam ale zabierz mnie ze sobą
Cytat:
22go powinnam mieć prenetalne badanka i nie pamiętam czy mam przypomnieć lekarzowi o tym czy on wiedząc który to tydzień sam to załatwi
myślę że lekarz sam będzie pamiętał
Cytat:
A teraz Mleeeko z miodem i do łóżka
jeszcze czosnek bym dodała

vil ja też miałam celibat ale jakieś 3 tyg. Ogólnie lekarz mi powiedział że po stosunku można trochę krwawić i to jest normalne.

nuna nie przejmuj się. Ja też tak miałam bolało- źle, nic nie czułam też źle. Same panikujemy całkiem niepotrzebnie. Macica nie cały czas się powiększa, czasami sobie odpoczywa i wtedy kompletnie nic nie czujemy. Mi nawet piersi dają spokój co parę dni, a później znów bolą.
Mdłości w ogóle nie miałam, dopiero od tyg znów dużo śpię, boli mnie głowa i mnie wszystko swędzi. A tak to ciąży nie było widać nie licząc tego że mam takie dni że leżę i nie mam sił na nic. Wszystko będzie dobrze zobaczysz!!

A ja czuję się dziś już dobrze. Chyba zaczyna być widać mi brzuszek. Tzn ja widzę. Bo wzdęć już nie mam więc nie jestem taka napuchnięta, czasami wieczorem. A rano jak wstaje to już mi tak wystaje troszkę brzuszek

margof przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
ja nie robiłam czegoś takiego

vil pocieszę Cię że moja siostra w ogóle nie mogła jeść na początku ciąży i schudła 5 kg (a nie wymiotowała). Dopiero od 4-5 miesiąca zaczęła przybierać a brzuszek było widać pod koniec 6 miesiąca.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości