|
|
#4681 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
Cytat:
A może ktoś chce mój nieustanny rzygodruch? Oddam w każde ręce, wszystko mi jedno dobre, czy złe.Ja nosiłam 8 lat aparat ruchomy, zęby nadal krzywe... Ale byłam zmuszana przez rodziców i to była niekończąca się wojna. Pamiętam ból, łzy, nieustanne kary, jak ortodonta stwierdzał, że za mały postęp i na pewno oszukuję i np. za karę nie wolno mi było miesiąc czytać i oglądać telewizji - a potem za miesiąc wizyta i kolejna kara.... ech, traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa.... ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Co do Pana Tadka, to śmieszne, że akurat wspominacie, bo mi się dzisiaj śniło, że znalazłam i kupiłam przepiękne wydanie, które kiedyś widziałam w księgarni - jeden jedyny raz. Niestety nie pamiętam jak wyglądała okładka, ale było super - i drogie jak diabli - potem nieraz zwracałam uwagę na Tadki w księgarniach, ale nigdy już nie udało mi się na nie trafić. Może któraś ma i mi pomoże - książka była bardzo dużego formatu - dużo ponad a4, a wzdłuż tekstu były piękne zdjęcia i opisy - np. przy inwokacji zdjęcie dzięcieliny i świeżopu i opisy co to takiego - i tak w całej książce - przy grzybobraniu piękne zdjęcia opisywanych grzybów itp... Strasznie mi szkoda, że wtedy tego nie kupiłam, ale to były czasy licealne i jakaś zaporowa cena - 2 czy 3 stówy. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Ja pierniczę, ciążowy sen proroczy... Chyba jedna z najdroższych książek jakie kupiłam, ale będę miała..... ![]() ![]() http://allegro.pl/pan-tadeusz-adam-m...699535798.html
|
|
#4683 |
|
Konto usunięte
|
Cena mega
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale weź pod uwagę, że w sumie to nie wiem już od jak dawna nie byłam na zakupach.... To do przeżycia...
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Wyłączam kompa i idę spać - obejrzę sobie jeszcze horror z serii "Idealna niania"
|
#4685 |
|
Konto usunięte
|
Zwykła by mi wystarczyła
Dobranoc |
|
|
|
#4686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Scarlett, faktycznie, wspaniałe wydanie ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Yoda Mistrz w takim razie jestem ![]() A ja miałam koszmarny dzień na uczelni, no po prostu nawet tego nie potrafię opisać, ale sobie przerąbałam i mam pewne problemy dotyczące obrony, jutro idę walczyć o swoje, także znowu muszę Was prosić o trzymanie kciuków. Edytowane przez Gumisiek007 Czas edycji: 2012-10-11 o 21:34 |
|||
|
|
|
#4687 |
|
Konto usunięte
|
zatem
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sposób wydania przypomina mi moje podręczniki gdzie było mnóstwo zdjęć, ale tekst do którego pasowały był jakieś 4 strony dalej. Zawsze mnie wkurzało, że czytając analizę obrazu nie mogę go mieć przed oczami W ogóle to się pochwalę. Zaczęłam wczoraj o 15.15 weekend Skończę go we wtorek o 13 Chwała niech będzie konferencji uczelnianej i rektorowi |
|
|
|
|
#4689 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak, pamiętam, że jak byłam na studiach dziennych, to też uwielbiałam dni rektorskie
![]() Powiem wam, że bardzo fajna ta książka "Muchy w zupie...". Idealnie nadaje się na takie ponure dni, jest świetna na poprawę humoru. Więcej napiszę wam o niej jak skończę, czyli pewnie jutro Właśnie zabieram się za końcówkę, a potem spać. Dobranoc
|
|
|
|
#4690 |
|
Konto usunięte
|
ja mialam zrobic kartke na slub kolezance ale nie mam sily
![]() wrocilam z pracy i moze troszke poczytam casual vacancy przed snem |
|
|
|
#4691 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki ![]() Ja już mam zapowiedziane praktyki Nie mogę zmóc tego ,,Diabła ubierającego się u Srady'' |
|
|
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4693 |
|
Konto usunięte
|
A ja czytam casual vacancy i podoba mi sie
jak tak dalej pójdzie niedlugo skończę
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Konto usunięte
|
Nie wszystkim przypadnie do gustu mi sie wydaje a napewno tym co bedą do HP porównywać
![]() Ale mi sie podoba opinie Jak wszędzie podzieloneWkrecilam sie i nie usne tera
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dobrze, bo moim zdaniem to strata czasu. Dziewczynki, nie dziękuję za kciuki bo przynosi to pecha, ale jestem Wam bardzo wdzięczna. Cała sytuację opiszę jak wrócę, nie chcę nic zapeszać. Już chyba trzeci dzień wstaje o 6 - normalnie umrę przy takim trybie życia . Toż to noc dla mnie. I 0 stopni jest. No masakra jakaś.
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Konto usunięte
|
Dasz radę gumis
![]() Jak 6 rano to dla ciebie noc pociesze cie ze ja do pracy na 4.30 wstaje ponad godz prędzej to jest noc:/
|
|
|
|
#4698 |
|
Rozeznanie
|
Wswspółczuję wam tego wczesnego wstawania. Ja co prawda nie muszę, ale coś dziś spać nie mogę. Kończę "Muchy..."
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja jak mam na 7 do pracy to muszę wstawać o 5, no chyba że jadę od tż, to wystarczy o 6 najgorzej jak mam tak z 5 dni pod rząd, wtedy jestem wielkim flakiem, kładę się spać o 21 dzisiaj na popołudnie do pracy, miałam się wyspać, to obudziłam się po 7 i już nie mogę zasnąć a teraz do łazienki i z psem na spacer.. później sobie poczytam Harrego
|
|
#4700 |
|
Konto usunięte
|
Tez mnie na Harry'ego bierze
Ale na razie spac nie moge i kończę casual vacancy
|
|
|
|
#4701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja urodziłam się w Dzień Przemytnika Litewskiej Książki Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to jesteście Coelhofankami czy przeciwniczkami? Czytam tego "Pielgrzyma" - nie czytałam innych - zwykle coś znanego czytam z pewnym opóźnieniem, bo mam jeszcze tyyyyle do przeczytania wcześniej - i muszę powiedzieć, że niby jakaś akcja jest, niby jakieś tam powplatane ciekawe przemyślenia, ale (może się komuś narażę) ogólnie to strasznie mnie nudzi - na razie przeczytałam 1/3, ale mam wrażenie, że rozdział od rozdziału specjalnie się nie różni... Jak kiedyś Coelho pisał felietony do Zwierciadła, to jakoś dawało się przyjemnie czytać - ale to 1 strona była.... Może "Pielgrzym" to akurat nie najlepsza jego książka... Nie wiem - ale na razie nie mam ochoty sięgać po kolejne. To kiedy chcecie wyzwanie listopadowe?
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
dawaj wyzwanie jak tylko je wymyslisz
co do Coelho to on taki ma styl. większość jego książek jest taka. mnie on akurat odpowiada, lubię coelho
|
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Skończyłam wyzwanie październikowe
Teraz muszę poszukać "Wielki Gatsby".Co do książki "Muchy w zupie i inne dramaty" to uważam, że jest rewelacyjna. Niezwykle się przy niej uśmiałam. Pochłania się ją w zadziwiającym tempie. Pewnie dlatego, że jest pisana w formie notatek, przemyśleń, anegdot dnia. Coś jak zapisy w pamiętniku. Humorystyczna, interesująca, dotycząca życia rodzinnego, pracujących rodziców, trójki dzieci i psa. Świetna po prostu Idealna na poprawę humoru, gdy dopada jesienna chandra Teraz chwilka przerwy na walkę z moim psem o uszy i pazury
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dałam rade Cytat:
Co do Coelho, przyznam się szczerze, że jeszcze nic jego nie czytałam. Mam w domu Alchemika ale jeszcze trochę musi minąć zanim się nim zajmę. Wrzuć wyzwanie już teraz, zaczniemy kompletować pozycje ![]() Ogólnie udało mi się wszystko załatwić i obrona jest w grudniu, ale to co wczoraj przeżywałam to masakra. Głupie plotki po prostu mnie zestresowały, oczywiście głupia się nasłuchałam i doszłam do wniosku, że muszę powtarzać semestr. Na szczęście okazało się, że wcale tak nie jest ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Teraz mogę podziękować Wszystkim za kciuki. Ogromny buziak dla Was
|
||
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może od razu całe studia??? ![]() ![]() nie ma jak ugruntowany materiał.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja myślałam, że w tym tygodniu doklikamy do 2 części, a tu jakoś niewiele przybywa.... pewnie wszystkie na wykładach/ w pracy/ załatwiają coś, a ja jedna w chacie się obijam..... muszę uciekać z domu - z jednej strony młot udarowy, zaraz przebiją się do naszej sypialni, z drugiej strony jadą coś na 2 młotki, sąsiedzi dzisiaj jak kot z pęcherzem wychodzą i wracają (muszę im na drzwiach nakleić chyba jakąś instrukcję obsługi klamki - bo tylko drzwiami tak ☠☠☠☠uuuuuu, że się zaraz klatka zawali), a pod oknami chodzą 4 wielkie kosiarki..... zrobiłam sobie kanapki i ze zgrozą stwierdziłam że pobolewa mnie ucho.... chcemy dziś z TŻtem iść do takiego sklepu gdzie są tylko krzesła biurowe, bo nic fajnego nie znaleźliśmy, a on z pracy do mnie w korku i tam w korku, a mają otwarte tylko do 17.... już 2 razy się nie wyrobiliśmy.... najsensowniej by było gdybym autobusem pojechała do niego, a stamtąd to blisko.... ale do autobusu mam 10 minut spacerkiem, autobusem z 20, a potem znów z 15.... boję się samochodem nie pojadę, bo boję się co by było jakbym zaczęła wymiotować za kierownicą, a po drodze są takie ulice, że nie zawsze da się gdzieś szybko zjechać........ a jak spawiuję na ulicy, albo w autobusie.... chyba bym się pod chodnik, albo podwozie zapadła........ kuuuurcze, jak funkcjonować????????
|
|
#4706 |
|
Konto usunięte
|
wstalam wreszcie haha
wyslac musze 2 tzeczy jedna na wymianke, wymienilam 3 czesc 50 shades z portalu tu w uk wymiankowego ksiazek i sprzedalam bielizne z metkami co mi zawadzala w szafie ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- aaa i skonczylam casual vacancy dzis rano |
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4708 |
|
Konto usunięte
|
zmienilam juz
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- zab boli ale na przeciwbolowych w pracy daje rade, musze;/ jutro TZ usmiezy bol |
|
|
|
#4709 | ||
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
No ja jestem gorącą przeciwniczką. Przeczytałam ,,11 minut'' i ,,Alchemika'' Cytat:
Cieszę się bardzo
|
||
|
|
|
#4710 |
|
Konto usunięte
|
Ja lubie coelho
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

A może ktoś chce mój nieustanny rzygodruch? Oddam w każde ręce, wszystko mi jedno dobre, czy złe.

zatem

Chwała niech będzie konferencji uczelnianej i rektorowi 
Właśnie zabieram się za końcówkę, a potem spać. Dobranoc