Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 11:23   #2491
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Słyszałyście, w expose premiera urlop macierzyński od 2014 ma trwać rok. Pierwsze pół roku 100% płatne, a drugie 80% !!!!!
Ciekawe czy to przejdzie w ogóle czy to takie obiecanki cacanki
Do 2014 jeszcze 10 razy zmienią zdanie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:26   #2492
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Już to widze

Oj źle napisałam wyżej, ja w radiu słuchałam :P

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć

"Jestem przekonany, że ten dramatyczny dylemat matki 'albo urodzę dziecko, albo będę mieć pracę' zniknie" - dodał premier, argumentując te plany dążeniem do sytuacji, kiedy w Polsce będzie się rodziło coraz więcej dzieci."

W to też nie wierzę

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:30
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:30   #2493
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane

Bokeh ciesze sie bardzo ze maz chociaz troche zrozumial malymi kroczkami do przodu

My dzisiaj 27tc zaczynamy, leci jak z bicza strzelil, kosmos. Juz niedlugo nasze malenstwa bedziemy trzymac przy cyckach

Co do grzania w domu - my jestesmy zahartowani, mam nadzieje, ze pierwsze grzanie puscimy w grudniu dopiero, poki co dalej siedzimy czasem przy otwartych na osciez oknach, ale nasze mieszkanie jest mega mega cieple, na poczatku marca sie wprowadzilismy a nie grzalismy ani razu. Wiem, ze przy Maluszku trzeba bedzie temp trzymac i sie boje tego, bo ja w takim cieple spac nie moge.......

Little sweet angel heeej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:32   #2494
BlackSanctum
Zakorzenienie

No bo ja to taki szperacz jestem, zawsze wszyscy w domu mnie proszą, żeby wyszukać im jakieś okazje. Np buty często kupuję, firmówki - Next, Zara, New Look po 50zł albo mniej, często są to buty ze skóry ... Ostatnio kupiłam TŻowi nówkę kurtkę na jesień firmy Pull&Bear za 27zł z przesyłką, kurteczka jest super, porządny materiał (z wełenką), fajny krój, TŻ świetnie wygląda w niej, a takie grosze zapłaciłam. Trzeba poświęcić trochę czasu na wyszukanie, ale się opłaca.
A to łóżeczko to znalazłam przez przypadek. Po prostu oglądałam łóżeczka Klupsia i mi taką aukcję pokazało, Kup Teraz za 180zł, a licytacja - 90. To zalicytowałam i nikt mnie nie przebijał. We wtorek będzie już u nas.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Wiecie co... Napiszę Wam, bo strasznie mi przykro jest. Mąż siostry mojego TŻ ma brata, tzn. miał... Dwa tygodnie temu chłopak został strasznie pobity przez jednego frajera (bo inaczej go nazwać nie mogę) z mojego osiedla. Bił go tylko po głowie, nawet jak już był nieprzytomny kopał go nadal, a na koniec walnął go jeszcze butelką. Reanimowali go i dwa tygodnie leżał w śpiączce. Ostatnio lekarze stwierdzili śmierć mózgu i dziś w nocy o 3:30 zmarł. Tak mi szkoda rodziców, jego brata Miał 28 lat. Mam nadzieję, że ten morderca długo posiedzi za skatowanie chłopaka... Brakuje słów na takie bestialstwo

Bardzo przykre.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:34
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:33   #2495
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś poczekam na listonosza i jak nie przyniesie to zadzwonię o co chodzi. I też chyba płaciłam za priorytet, więc tym bardziej dziwna sprawa. Czyżby poczta szwankowała?

Wiecie co... Napiszę Wam, bo strasznie mi przykro jest. Mąż siostry mojego TŻ ma brata, tzn. miał... Dwa tygodnie temu chłopak został strasznie pobity przez jednego frajera (bo inaczej go nazwać nie mogę) z mojego osiedla. Bił go tylko po głowie, nawet jak już był nieprzytomny kopał go nadal, a na koniec walnął go jeszcze butelką. Reanimowali go i dwa tygodnie leżał w śpiączce. Ostatnio lekarze stwierdzili śmierć mózgu i dziś w nocy o 3:30 zmarł. Tak mi szkoda rodziców, jego brata Miał 28 lat. Mam nadzieję, że ten morderca długo posiedzi za skatowanie chłopaka... Brakuje słów na takie bestialstwo

Śmierdzi? Ja bardzo lubię ten zapach
smutne to co piszesz

jesli chodzi o pocztę, to moi rodzice tam pracują i wiadomo, że czasem się zdarzają opóźnienia, ale często jest tak, że ludzie mają pretensje, że jakiś list długo idzie, a został keidyś tam wysłany, a wystarczy spojrzeć na datownik i wtedy się okazuje, że wysyłający ściemniał o terminie wysyłki i list szedł tyle co powinien; a najlepiej wybierać polecone, to można sobie zawsze sprawdzić gdzie się znajduje

ja lubię zapach grzybów, ale jak się je smaży, a takich obgotowywanych nie cierpie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:34   #2496
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiecie co... Napiszę Wam, bo strasznie mi przykro jest. Mąż siostry mojego TŻ ma brata, tzn. miał... Dwa tygodnie temu chłopak został strasznie pobity przez jednego frajera (bo inaczej go nazwać nie mogę) z mojego osiedla. Bił go tylko po głowie, nawet jak już był nieprzytomny kopał go nadal, a na koniec walnął go jeszcze butelką. Reanimowali go i dwa tygodnie leżał w śpiączce. Ostatnio lekarze stwierdzili śmierć mózgu i dziś w nocy o 3:30 zmarł. Tak mi szkoda rodziców, jego brata Miał 28 lat. Mam nadzieję, że ten morderca długo posiedzi za skatowanie chłopaka... Brakuje słów na takie bestialstwo [COLOR="Silver"]
:
straszne ;(
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:37   #2497
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co... Napiszę Wam, bo strasznie mi przykro jest. Mąż siostry mojego TŻ ma brata, tzn. miał... Dwa tygodnie temu chłopak został strasznie pobity przez jednego frajera (bo inaczej go nazwać nie mogę) z mojego osiedla. Bił go tylko po głowie, nawet jak już był nieprzytomny kopał go nadal, a na koniec walnął go jeszcze butelką. Reanimowali go i dwa tygodnie leżał w śpiączce. Ostatnio lekarze stwierdzili śmierć mózgu i dziś w nocy o 3:30 zmarł. Tak mi szkoda rodziców, jego brata Miał 28 lat. Mam nadzieję, że ten morderca długo posiedzi za skatowanie chłopaka... Brakuje słów na takie bestialstwo [COLOR="Silver"]

:
straszne to co piszesz.... brak mi słów na takich ludzi.... też mam nadzieję że on jak i wielu wielu innych tego typu ludzi trafia do więzienia na reszte swojego życia
Stary 2012-10-12, 11:39   #2498
e_vel
Wtajemniczenie

co sądzicie o takim leżaczku? http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...709483996.html
Stary 2012-10-12, 11:40   #2499
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewik cos strasznego, strasznie mi przykro......

Rok macierzynskiego? Jakos w to nie wierze. A nawet jesli to podejscia pracodawcow nic nie zmieni niestety

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:41   #2500
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jak patrzę na te wszystkie leżaczki na takich pająkowatych nóżkach, to chyba bym się bała, że może się przewrócić może tylko tak na zdjęciach wyglądają

Stary 2012-10-12, 11:45   #2501
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jak patrzę na te wszystkie leżaczki na takich pająkowatych nóżkach, to chyba bym się bała, że może się przewrócić może tylko tak na zdjęciach wyglądają
moja Karinka miała coś takiego i powiem Wam, że wbrew pozorom sa stabilne. A pytam jak się Wam podoba, bo wypatrzyłam okazję za 110 zł, a normalnie kosztują 200, a u mnie w sklepach to nawet widziałam za 290 A oglądałam i śliczne są i ten krabik jest super
Stary 2012-10-12, 11:50   #2502
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Hosenko ja oplułam monitor jak zobaczyłam kogo zacytowałaś na forum

Ewik przykre te co piszesz jejku, że też ludzie robią takie rzeczy, nie pojmuję czegoś takiego

Ja obudziłam się dziś po 5, ale dla mnie to pogańska godzina i nie wstaję wtedy, także przeleżałam do 7 i usnęłam To jest dopiero lenistwo. W ogóle wstawałam ostatnio w nocy 4 razy i po którymś tam powrocie, taka mnie refleksja naszła, że ciekawe kiedy uda mi się przespać całą noc, tak jak kiedyś

Dziewczyny kupujecie półśpiochy na 56? Jak tak to ile się może przydać? Bo zrobiłam sobie spis wszystkich rzeczy i okazuje się, że mam jedne dresowe gatki na 56 i nic więcej. Na 62 zresztą nie lepiej bo jedne rajtuzki i jedne spodenki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:59   #2503
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Czesc Probowalam przeczytac chociaz czesc tego co zapisalyscie ale niestety lenistwo wygralo. Nie wiem jak mam sie wdrozyc, zwyczajne przestawienie siebie i dzidzi wystarczy? :P

Pozdrawiam Ola.
Witamy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki ja juz przed 7 na nogach. Zjedlismy z mezem sniadanie potem odprawiłam go do pracy i wzielam sie za pranie. Wlasnie koncze. Coraz czesciej w nocy budzi mnie głód zanim usne nie moge poradzić sobie z rwaniem nóg,biore magnez witaminy smaruje nogi i nic. Dzis mnie taki skurcz zlapal ze myslalam ze wyjde z siebie i stanę obok! Na dodatek co smarkne to krew z nosa nawala jak glupia. I to z dwoch dziurek. Na dodatek cycki mnie napierdzielaja jak glupie i zaczyna z nich lecieć,blehh. Jak nie urok to sraczka... No to sie wyżalilam :d przynajmniej wiem ze nie jestem z tym wszystkim sama
oj ale sie nazbierało

Cytat:
mnie się podoba

Ewik straszne jest to co piszesz, brrr. I ciekawe ile odstane do odsiadki

Dziewczyny ja dopiero co wstałam obudziłam się o 8, ale myśle sobie jeszcze pół godzinki nie zaszkodzi i co patrze a tam już 11 :/ ehhh zabieram się za sprzątanie
miłego dnia kobitki

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:02   #2504
e_vel
Wtajemniczenie

kupiłam http://allegro.pl/wibrujacy-lezaczek...705564770.html Widać, że stan idealny dzwoniłam do Pani i wszystko w nim jest idealne, tż kupił, okazało się, że za mały i nie dla chłopca :p Będzie się Maja moja bujać
Stary 2012-10-12, 12:03   #2505
Ewik86
Zakorzenienie

Najgorsze jest w tym wszystkim to, że koledzy tego mordercy oczywiście go bronią. Jak wyjdzie z więzienia to dopiero będzie chodził dumny jak paw, bo teraz to dopiero będzie gangster. No ale mam nadzieję, że to nie nastąpi zbyt szybko.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Hosenko ja oplułam monitor jak zobaczyłam kogo zacytowałaś na forum

Ewik przykre te co piszesz jejku, że też ludzie robią takie rzeczy, nie pojmuję czegoś takiego

Ja obudziłam się dziś po 5, ale dla mnie to pogańska godzina i nie wstaję wtedy, także przeleżałam do 7 i usnęłam To jest dopiero lenistwo. W ogóle wstawałam ostatnio w nocy 4 razy i po którymś tam powrocie, taka mnie refleksja naszła, że ciekawe kiedy uda mi się przespać całą noc, tak jak kiedyś

Dziewczyny kupujecie półśpiochy na 56? Jak tak to ile się może przydać? Bo zrobiłam sobie spis wszystkich rzeczy i okazuje się, że mam jedne dresowe gatki na 56 i nic więcej. Na 62 zresztą nie lepiej bo jedne rajtuzki i jedne spodenki
Ja kupiłam. Półśpiochów mam chyba ze 2-3 pary. Więcej mi raczej nie będzie potrzeba, bo sporo mam pajaców.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:06   #2506
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
kupiłam http://allegro.pl/wibrujacy-lezaczek...705564770.html Widać, że stan idealny dzwoniłam do Pani i wszystko w nim jest idealne, tż kupił, okazało się, że za mały i nie dla chłopca :p Będzie się Maja moja bujać
super, widać, ze niezniszczony

Cytat:
Najgorsze jest w tym wszystkim to, że koledzy tego mordercy oczywiście go bronią. Jak wyjdzie z więzienia to dopiero będzie chodził dumny jak paw, bo teraz to dopiero będzie gangster. No ale mam nadzieję, że to nie nastąpi zbyt szybko.
taaa teraz to dopiero będzie kozak, normalnie witki opadają

Stary 2012-10-12, 12:11   #2507
BlackSanctum
Zakorzenienie

Miejmy nadzieję, że nie wyjdzie zbyt szybko z pierdla, w końcu to okrutne pobicie ze skutkiem śmiertelnym, grozi mu za to spory wyrok.

Jaki fajny : http://allegro.pl/fisher-price-relak...707588279.html
Stary 2012-10-12, 12:39   #2508
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no trochę za różowe jak dla chłopca

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
o kurde, jakie cuda wymyślają; tak to by trzeba było z dzieciakiem po ulicy w kółko samochodem jeździć żeby zasnął a chyba gdzieś słyszałam o czymś takim, że dziecko tylko w samochodzie zasypiało

Stary 2012-10-12, 12:47   #2509
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

ja dzisiaj mialam kilka zalatwien na miescie z rana..
bylam tez na bezrobociu sie podpisac i babka mi wypisala termin nastepnej wizyty na poczatek lutego to sie jej co jezeli sie nie pojawie w terminie i powiedzialam ze mam podobny termin porodu a ta oczy na mnie wywalila i mi mowi ze wygladam na taką mlodziutka ze w zyciu by nie powiedziala ze ja juz dzieci mam heh wiec sie usmialam

wstapilam jeszcze do lupmka na chwilke, kilka rzeczy kupilam ale nie duzo sobie super koszule

Ewik to straszne co piszesz

witam nowa mamusie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:48   #2510
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny no ja niestety wylądowałam w szpitalu,od 8 do 12 miałam skurcze co 20min :O narazie miałam tylko usg i badanie gin,które nic nie wykazały :/nast badania dopiero jutro,chciałabym być w weekend w domu

Ps.dzięki Bogu istnieją smartfony i wi-fi,bi bym sue tu zanudzila na śmierć :P a panie z sali niezbyt chętne do rozmowy :/
Trzymaj się tam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam wszystkim za trzymanie kciukow

Uff, juz po polowkowym
Ciut zawiedziona jestem, bo krotko trwalo. TZ tez mowil, ze niewiele widzial.
Ale najwazniejsze, ze WSZYSTKO GRA
Chlopczyk jest nadal chlopczykiem, wazy 471g, z narzadami wewnetrznymi i wszelkimi pomiarami wszystko jest w najlepszym porzadku! Nawet maluch pomachal nam przez chwile
Kamien z serca
I nie wiem, czy to mozliwe, ale na 3d mial identyczna minkę jak TZ, gdy spi!!

Poki co jest ulozony miednicowo. Sa jakies szanse, ze sie obroci czy jestem skazana na cc?
No to gratulacje

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Nie wiem czy opłaca Wam się w ogóle kupować fotelik, ale ja używanego, od nieznajomych bym nie kupiła. nigdy nie wiadomo czy nie jest po wypadku, nawet jak nie widać gołym okiem to może już sie nie nadawać do użytku, chyba, ze mamy sprawdzone źródło typu siostra czy koleżanka. Ja np będę miała od siostry
Ja kupiłam używany i nie żałuję. Za nowy bym musiała ok 500zł dać, a to przyda się na kilka miesięcy tak naprawdę. Poza tym, na pewno było by widać czy powypadkowy, bo po ściągnięciu pokrowca do prania widać czy ten plastik i styropian są uszkodzone czy nie. W sumie budowa takiego fotelika jest prosta jak budowa cepa

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
My z TŻ nie pokłóciliśmy się jeszcze aż tak, żeby wyszedł z domu, choć ja pare razy byłam wredna baba i rzuciłam mu tekstem, ze może sie wyprowadzić jak coś mu się podoba z mieszkania, które kupili moi rodzice No i zaczynała się przepychanka słowna, odpowiadał, ze gdyby nie robota jego rodziny (ojca, braci) to do dzisiaj trwałby remont, na co z kolei ja, że gdyby nie moi rodzice, którzy kupili mieszkanie, to jego pomoc nie byłaby potrzebna
Dawno takiej kłótni nie było i jak ktoś strzela focha, to nie minie max godzina i jest już ok Nie potrafimy się gniewać na siebie.

Za to moja siostra niedługo po ślubie pokłóciła się z mężem - mieszkali wtedy przez wakacje u nas. On poszedł do mamusi się poskarżyć, a ona ... go wywaliła Powiedziała, że teraz ma żonę i musi umieć się z nią dogadać.
Ja też jestem wredny złośliwiec. Co do teściowej siostry to super babka

Cytat:
20 latka z Bydgoszczy 22 tydzien ciazy z Antonina. Termin porodu- hmm co chwile slyszalam inne daty, z usg 3d wyszlo 12 luty (licze jednak na walentynki :P)

Mimo braku okresu, 3 pozytywnych testach, wizyty u lekarza itp. dopiero gdy ja zobaczylam uwierzylam, ze naprawde jestem w ciazy Udalo sie przy pierwszym cyklu staran co do teraz jest dla mnie cudem

Co do facetow i wychodzenia z domu po klotni- moj ma tak samo. Jakis czas temu potrafil tak lazic do 5 rano! Tyle, ze ma ciezko gdy wraca, bo nie zawsze ja tak szybko sie uspokajam i bywam strasznie wredna( z reszta jego zdaniem w ciazy jestem zlosliwsza niz bylam ale sadze, ze troche przesadza :P)
Witaj Pisz jak najwięcej.

Robiłam dziś badania krzywej cukrowej, po 16 będę miała wynik, mam nadzieję że wyszło ok bo się tym martwię. Nawet dobrze to zniosłam, tylko masakra była z szukaniem żył żeby pobrać krew. 4 razy mnie kuła, z dwóch nie chciała krew lecieć Wyglądam jak biedronka. Zaraz jedziemy na większe zakupy. Miłego dnia dziewczyny.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:51   #2511
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
20 latka z Bydgoszczy 22 tydzien ciazy z Antonina. Termin porodu- hmm co chwile slyszalam inne daty, z usg 3d wyszlo 12 luty (licze jednak na walentynki :P)

Mimo braku okresu, 3 pozytywnych testach, wizyty u lekarza itp. dopiero gdy ja zobaczylam uwierzylam, ze naprawde jestem w ciazy Udalo sie przy pierwszym cyklu staran co do teraz jest dla mnie cudem

Co do facetow i wychodzenia z domu po klotni- moj ma tak samo. Jakis czas temu potrafil tak lazic do 5 rano! Tyle, ze ma ciezko gdy wraca, bo nie zawsze ja tak szybko sie uspokajam i bywam strasznie wredna( z reszta jego zdaniem w ciazy jestem zlosliwsza niz bylam ale sadze, ze troche przesadza :P)
No to witaj w naszym gronie. Jesteśmy w podobnym wieku, najmłodsze w wątku.
Stary 2012-10-12, 12:53   #2512
suzi31
Raczkowanie

Witam
Black - gratuluję zaręczyn, pierścionek fajny - z charakterem, no i figurka i brzuszek też super !
Ewulkaa - dużo zdrówka, trzymajcie się

Ja dziś byłam zrobić krzywą cukrową. Nie było tak źle, fakt że okropnie słodka ta glukoza, ale dodałam cytrynę i jakoś to wypiłam. Za to teraz nic mi się nie chce i taka zmulona jestem.

We wtorek mam wizytę. Dobrze, bo od 2-3 tyg. mam prawie cały czas zdrętwiałe dwa palce od lewej ręki (cieśnia nadgarstka ), wyczytałam że to z braku magnezu, ale nie chcę na własną rękę się leczyć, więc na razie biorę 2 tabl.dziennie Magne B6, ale to nie pomaga, bo chyba za mała dawka.

Poza tym jestem dumna z mojej córeczki, bo pierwszy raz dziś powiedziała, że zrobi siusiu na nocnik i jej się udało
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:08   #2513
litllesweetangel
Lurker ;)

Dzieki za mile przywitanie

Mozecie mi powiedziec ile czasu trwalo i czego dowiedzialyscie sie na usg polowkowym? Chodze do mojej gin z NFZ i zdziwilam sie ze cale usg trwalo z 4 minuty! Przez cale badanie milczala i dowiedzialam sie tylko ktory to dokladnie tydzien i wage maluszka...
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:21   #2514
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Poza tym jestem dumna z mojej córeczki, bo pierwszy raz dziś powiedziała, że zrobi siusiu na nocnik i jej się udało
brawo dla córeczki
Cytat:

Mozecie mi powiedziec ile czasu trwalo i czego dowiedzialyscie sie na usg polowkowym? Chodze do mojej gin z NFZ i zdziwilam sie ze cale usg trwalo z 4 minuty! Przez cale badanie milczala i dowiedzialam sie tylko ktory to dokladnie tydzien i wage maluszka...
no to u mnie to samo, chodze na NFZ i też się nic nie dowiedziałam, nawet wagi, dopiero jak byłam później przed wizytą u połoźnej to zaglądnełam do karty i tam było tylko napisane, ze serduszko wporządku i dwa wymiary nic więcej. Dlatego z tż postanowiliśmy iść prywatnie na usg. To te już trwało 25 minut, wszystko pomierzył, opowiedział i teraz wiem ze synek zdrowy

Stary 2012-10-12, 13:29   #2515
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

moje trwało jakoś 15-20 min. i babka cały czas nawijała o tych wymiarach, a asystentka wszystko zapisywała i na koniec dostałam 4-stronnicowy "raport" z opisami różnych narządów, wymiarami, zdjęciami serduszka itd., a poza tym całe badanie nagrane na płytkę

Stary 2012-10-12, 13:35   #2516
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
moje trwało jakoś 15-20 min. i babka cały czas nawijała o tych wymiarach, a asystentka wszystko zapisywała i na koniec dostałam 4-stronnicowy "raport" z opisami różnych narządów, wymiarami, zdjęciami serduszka itd., a poza tym całe badanie nagrane na płytkę
Ooooo.

Mój gin natomiast tylko mi mówił np., że serduszko w porządku, rozmiary się zgadzają, dziecko się rozwija prawidłowo, no i że to chłopczyk. Ale nie powiedział mi ile waży, nie zrobił też zdjęć, nawet nie obrócił monitora, żebym widziała
24.10 ide na wizytę, wiec poprosze o zdjecia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:42   #2517
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
ooooo ful wypas

Stary 2012-10-12, 13:42   #2518
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Chodzisz prywatnie czy z NFZ? Dostalam raport, nagrane badanie i zdjecia ale na prywatnym usg 3d.
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:47   #2519
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupiłam. Półśpiochów mam chyba ze 2-3 pary. Więcej mi raczej nie będzie potrzeba, bo sporo mam pajaców.
Ja też mam nadzieję, że nie wyjdzie szybko, może w końcu nasze prawo się na coś przyda i dostanie solidną karę

Dzięki za info o półśpiochach to ja też na wszelki wypadek się zaopatrzę w jakieś. Mnie w ogóle ciągle prześladuje to jak ubrać Małą na wyjście z szpitala

Little witaj u mnie połówkowe trwało ok. 15-20minut, lekarka najpierw wszystko nam opowiadała, co gdzie jest, potem jak Mała ładniej się ułożyła to pomierzyła wszystkie narządy, sprawdziła dokładnie serduszko i też mówiła nam o pomiarach. Właściwie ciągle coś opowiadała i pokazywała. Potem spytała czy chcemy filmik, przełączyła na 4d i nagrała nam prawie 4 minutki. Zdjęć mamy 6. Także na Twoim miejscu chyba poszłabym jeszcze gdzie indziej, bo to jednak ważne badanie jest, lepiej sprawdzić dokładnie co i jak
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:54   #2520
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
czego to ludzie nie wymyślą :p a cena nawet nawet

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

brawo ile ma?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości