|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry, mam przedokresową gastrofazę i przytyłam ponad 1kg w tym tygodniu
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja już wiem, że na 100% córkę będę miała Wiktorię ![]() A jeśli druga się trafi - Aurelia |
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
jak trochę podrośnie to na pewno będzie na rodziców zła
chociaż ja sama chciała nazwać syna Gniewomir
|
#1684 | |
|
Klientka w krawacie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37035464]Też mi się podoba
![]() Ja już wiem, że na 100% córkę będę miała Wiktorię ![]() A jeśli druga się trafi - Aurelia Cytat:
![]() Ojej. No cóż, gusta są różne .
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37035161]Przypomniało mi się, jak kiedyś mój dobry kolega miał dłuuugo na tapecie na kompie Billa z TH i się do niego ślinił, zanim się nie zlitowałam i nie powiedziałam mu to, że to samiec
[/QUOTE]hah a mój kolega miał na nk zdjęcie jakiejś amerykańskiej gwiazdeczki portali społecznościowych, u nas pełno było jej fake i twierdził, że to jego dziewczyna nie wiem czy miał dziewczynę przez internet i ona mu wciskała taki kit czy to on ściemniał ale wygłupił sięCytat:
![]() a przypomniało mi się, że mój kolega ma na drugie imię: BARNABA [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37035373]A mój TŻ ma trzy takie same imiona ![]() Ja mam na trzecie Nadzieja i co chwila jakieś żarciki z tego są, np. ktoś mówi "Straciłem już nadzieję", na co ktoś inny podnosi mnie i podaje tamtemu mówiąc "To trzymaj tę" [/QUOTE]jak to trzy takie same ![]() Ty masz trzy imiona czy liczysz i z bierzmowania, bo wiem, że dużo osób tak liczy i zupełnie nie rozumiem dlaczego ![]() jakie, jakie
|
|
#1686 | ||
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
my we trzy (siostry) nie mamy i Wiktorii też nie dałam, bo nie widzę takiego sensu ![]() Cytat:
Edytowane przez moniak85 Czas edycji: 2012-10-12 o 12:00 |
||
|
|
|
#1687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Liczę z bierzmowania, choć i tak używam tylko pierwszego, trzecie podaję jako ciekawostkę
|
|
|
|
|
#1688 |
|
w krainie snu i marzeń
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37035464]Też mi się podoba
![]() Ja już wiem, że na 100% córkę będę miała Wiktorię ![]() A jeśli druga się trafi - Aurelia ja tak dałam piona!
|
|
|
|
#1689 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1692 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
to gratulacje U nas w ogóle wszystko zawsze było takie...po kolei, po prostu jakoś tak płynnie przeszliśmy z jednego stanu do drugiego, naprawdę każdemu życzę takiego początku związku, czasem jak tak słucham jakie moje koleżanki mają przeboje, to mam ochotę kupić mojemu Tżowi wielkie pudło czekoladek ![]() Strasznie lecicie, staram się nadążać, ale cienżko, oj cienżko :P Widziałam coś o imionach - ja drugie mam, w ogóle zabawna historia bo jestem Joanna Agnieszka, a miałam być odwrotnie - Agnieszka Joanna, ale tatuś był taki zadowolony, że mu się dziecko urodziło, że na kacu w urzędzie podał imiona odwrotnie ale nie narzekam na tę pomyłkę, w końcu Panna Joanna brzmi lepiej niż brzmiałaby Panna Agnieszka
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37035713]O, to ja z kolei takich udziwnień nie lubię.
Jesteśmy w Polsce i mamy na imię Victoria, Angelika, Octavia itd [/QUOTE]Viktoria jeszcze inaczej
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Zoila, śniłaś mi się dzisiaj
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam drugie imię, ale brzydkie, bo Ewelina i w ogóle go nigdzie nie używam, nie podaje
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie tylko mama ma drugie imię, bo ksiądz zażyczył sobie żeby dziecko przynajmniej drugie imię miało święte. Widocznie nie ma jeszcze świętej Bożeny
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37035603]No u niego taka "tradycja", że na chrzcie i bierzmowaniu bierze się to samo imię co pierwsze ![]() Liczę z bierzmowania, choć i tak używam tylko pierwszego, trzecie podaję jako ciekawostkę [/QUOTE]ja źle zrozumiałam czy liczysz imię z chrztu jako drugie? czyli rozumiem, że imię podawane w urzędzie jest pierwsze? U Was imię w urzędzie i na chrzcie jest inne? Bo u mnie to normalne, że 'pierwsze' imię to takie jak w urzędzie i na chrzcie Nie odbierz tego jako atak po prostu tyle pytań z ciekawości, bo wiem, że w różnych częściach kraju są różne tradycje, najbardziej zaskoczyły mnie, że w innych częściach kraju prezenty roznosi Gwiazdor, a na święto zmarłych sprzedają cukierki (pańska skórka chyba )Cytat:
![]() mi się podoba imię Ewelina
|
|
#1698 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Czasami tak się zdarza, że na chrzcie i w urzędzie jest inaczej
Tylko najczęściej prze błąd szczęśliwego tatusia, a kiedyś przez chrzestnych U mnie w rodzinie za to często chrzestni imię wybrane przez rodziców podawali na chrzcie jako drugie, a pierwsze takie jakie im się podoba... Przez to mnóstwo starszych osób kojarzę po imionach, którymi się do nich zwracają bliscy a nie po tych urzędowych.
|
#1699 |
|
Konto usunięte
|
Co to za fart, że wszystkie tu siedzimy o 12:40 w piątek?
![]() Ja tylko tak pobieżnie czytam, bo zaraz będę robić za szofera A później do Gdańska muszę jechać, również samochodem. Trochę się stresuję |
|
|
|
#1700 |
|
Wolę prosto!
|
Agnieszka?
Znaczy ja nie w tym sensie, że mi się imię Agnieszka nie podoba, tylko, że mój obecny nick powstał właśnie dzięki tej Joannie, jakbym była Agnieszką to nie wiem czy coś podobnego bym wymyśliła
|
|
|
|
#1701 |
|
Life is a drink ...
|
A u mnie normalnie w domu problemy niczym z 'Trudnych Spraw' ...
![]() Wiedziałam, że w każdej rodzinie sa różne przypadki ... ale to już mi się w głowie nie mieści... Powiedzcie mi dziewczyny jeżeli moja mama nie zgodzi się na meldunek to Urząd w postępowaniu administracyjnym nada jest meldunek czasowy czy stały ( o jaki złożyła wniosek) ?
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem Joanna, a miałam mieć na pierwsze Klaudia (fuj). Nie wiem czemu w końcu podali odwrotnie, ale nie zmienia to faktu, że mamy podobne historie i obie jesteśmy Joanny ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37036230]Co to za fart, że wszystkie tu siedzimy o 12:40 w piątek? ![]() Ja tylko tak pobieżnie czytam, bo zaraz będę robić za szofera A później do Gdańska muszę jechać, również samochodem. Trochę się stresuję Też się zastanawiam skąd tu nagle taki ruch ![]() Cytat:
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kolegę o imieniu Benedykt. Ale to jeszcze nic. Jego siostra ma na imię... Serafina.
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę właśnie na stronie Meow i przeglądam cienie - po ostatnim zakupie złapałam fazę na cienie mineralne i teraz najchętniej wykupiłabym wszystkie fiolety, większość brązów i niektóre zielenie i niebieskości
insane!i powtarzam sobie w kółko jak mantrę: nie masz już kasy na takie zakupy w tym miesiącu i na co Ci znowu kolejne cienie?!
|
|
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
Mi też, na szczęście
Jeśli chodzi o imiona dla dzieci, to ja np. też wolę te bardziej klasyczne, bez udziwnień, ale rozumiem, że ktoś może dać synowi Brajan (pisownia oryginalna) ![]() A sens dawania dzieciom po 2 imiona upatruję tylko w większej identyfikacji danej osoby,co się raczej w dorosłym życiu może bardziej przydać. Czasami, jak widzę, że na portalach społecznościowych ludzie wpisują sobie po 4 imiona to mi się zwyczajnie śmiać chce, bo to chyba jakaś forma lansu
|
|
|
|
#1706 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Moja rodzina "z domu" - czyli rodzice i brat oraz rodzina własna - ja mąż, dzieciaki ![]() czasem przydaje sie do identyfikacji. Mam np. w rodzinie dwie osoby, które nazywają sie tak samo i wtedy drugie staje się użyteczne. Cytat:
![]() Dzień dobry
|
|
|
#1707 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Ale tak szczerze, to przydałyby mi się takie warsztaty, bo z doborem podkładu zawsze mam problem. Jeszcze nie daj Boże, jak pójdę z mamą albo ciocią, które uważają, że powinnam wybierać ciemniejsze podkłady, żeby się lekko opalićCytat:
Uważam, że rodzice zanim nadadzą imię dziecku, powinni zastanowić się, czy sami chcieliby je nosić. Szkoda, że noworodki nie mogą się wypowiedzieć w kwestii swojego imienia, które może być piętnem na całe życie .
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę Ci się podoba? Ja się czuję "pokarana" takim imieniem ;/
|
|
#1709 |
|
Klientka w krawacie
|
Żartujesz? Imię Marta bardzo mi się podoba, jest proste, ale jednocześnie, moim zdaniem, eleganckie. Poza tym wszystkie Marty, które znam osobiście, to świetne dziewczyny
.
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Często muzę tłumaczyć, ze ja naprawdę nie mam drugiego imienia 

ale wygłupił się

ale nie narzekam na tę pomyłkę, w końcu Panna Joanna brzmi lepiej niż brzmiałaby Panna Agnieszka