|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
- spotkałam już jedną osobę z takim samym "problemem" jak ja i pilnie przestudiowałam przykłady dwóch aktorek i nawet zaczęłam pisać o tym na bloga, ale w połowie odkryłam, że moja koncepcja była błędna i utknęłam. Nie mam kiedy tego teraz ruszyć![]() Lip Butter kupiłam w Hebe, ale w Rossmanie też chyba są., cena ok 40zł. Pierwszy odcień (Smoothie Berry) kupiłam pod wpływem tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=UWxdQomPJeo Zdecydowanie wolę Revlona nawet od Maca - wszystkie inne szminki strasznie mnie wysuszały, po Carmexie zawsze dostawałam opryszczki (i nie tylko ja) , a ta ma cudowne kolory (przynajmniej te moje dwa) i działa super nawilżająco - na wieczór może być za mało trwała i kryjąca, ale na dzień to dla mnie ideał---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
A teraz już kończę o Revlonie, bo mnie jeszcze o jakąś kryptoreklamę posądzą![]() Podoba mi się koncepcja "psychicznego "przytulenia"" - muszę wypróbować tą metodę i spróbować sobie zaufać zgodnie z Twoimi radami Powodzenia w dzisiejszym dopinaniu projektu
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Zabrzmię jak MacGyver - wykorzystałam tylko dwa pomidory i szafa z ubraniami wysprzątana!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, jak chcesz cos fajnego z dynia to polecam http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...ancza-i-dynia/ (ja dodalam jej wiecej, to mam wyrazniejszy smak
) bylo swietne! zrobilam w srode jako obiad na dzien dobry A jako ze dyni zostalo wiecej niz planowalam, to dzis robie dip dyniowy na jutrzejsze poranne grznaki https://polki.pl/kuchnia_kuchnia_weg...l,6954964.htmlMieszkamy nadal z germanskimi oprawcami, ale juz 1szego listopada bedziemy sami ![]() Ogolnie chcialam sie z wami podizelic rewelacja, ktora chyba kazda z nas juz odkryla, ale ciezko nam sie do tego zaadaptowac,gdy prokrastynacja chwyta nas pelna sila...im wiecej mamy do zrobienia, tym bardziej efektywne jestesmy. (ja przynajmniej). Dlatego czuje sie teraz dobrze, majac sporo pracy, ale cuzje sie jeszcze lepiej na mysl o tematycznych tygodniach! Dlatego, ze bede miala jeszcze wieksza motywacje do tego, by cos ciekawego ze soba zrobic ![]() To co mi przyszlo do glowy, to zrobilabym: tydzien ksiazki - dlatego, ze ciezko mi znalezc czas na czytanie, oraz polskie ksiazki (jest gdzies ksiegarnia z centrum...), wiec bede miec tydzien na czytanie, tydzien bycia omnibusem - czytanie raz dziennie jakies informacji o swiecie, o zyciu, o takich tematach ciekawych (nie wiem jeszcze gdzie tego szukac) tydzien slownika wyrazow obcych - czasem chcialabym znac jakies madre slowo, ale nigdy nie chce mi sie ich poszukac. dlatego chcialabym skomplikowane opisy czasem zastapic slowem np agorafobia, kiper, czy maceracja. tydzien kulinarny - poznawac tajniki kuchni, nazwy egzotycznych potraw, albo po prostu skad sa najlepsze arbuzy, czy ktore pomidory sa slodkie, a ktore goryczkowate. tydzien naturalnych maseczek - moze nie codziennie, ale chociaz pare razy (2,3) zrobic maseczke na buzie lub wlosy z naturalnych skladnikow - ukrecic jajko z olejkiem, czy ugotowane platki owziane, ALBO rewelacyjny peeling kawowy (ktory robie juz rutynowo w kazda niedziele) tydzien pisania maili - znalezc sobie taki, kiedy bede pisac raz dziennie do innej osoby maila z pytaniem co sie zmienilo, jak sobie radzi, chce utrzymac kontakt z wieloma osobami, ale czesto nie mam na to czasu tydzien nie jedzenia nabialu - bardziej zdrowotnie, kiedys chce sie zebrac w sobie i sprawdzic, czy faktycznie poczuje sie lepiej... I jeszcze pewnie cos powymyslam, ale poki co musi styknac , bo nie wystarczy tygodni do konca roku by wszystkie zastosowac!
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, u mnie w pracy pierwsze czarne chmury
.Szef wraca w poniedzialek z urlopu i zdaje mi sie, ze bede poslancem, ktory przyniesie mu zle nowiny - tez bym takiego poslanca skrocila o glowe! Okazuje sie, ze nie jest mozliwe wypelnienie przeze mnie pewnych zadan tak, jak to sobie zaplanowalismy. Nie z mojej winy. Po prostu z przyczyn technicznych nie da sie pewnych spraw przeskoczyc. Napisze o szczegolach w klubie, nie chce za wiele prywaty na watku. W kazdym razie - czuje dyskomfort. ![]() Nie znam mojego szefa jeszcze az tak dobrze, ale wydaje mi sie, ze nalezy on do ludzi, ktorzy nie lubia slyszec slowa "problem". Ale to nie zmienia faktu, ze problem jest, i to byczy! I jak tu z nim gadac? Matko, znowu czuje sie winna za cudze grzechy Bo zadne racjonalne rozwiazanie nie jest w tej sytuacji niestety mozliwe, ale oczekuje sie ode mnie jakiegos rozwiazania.Czuje, ze musze sie dobrze przygotowac do tej rozmowy. Ale czuje tez, ze w firmie panuje chaos i ze nie oczekuje sie ode mnie prawdy, a jedynie slow pokrzepienia, ze jakos to bedzie. Rozumiecie - to taka sytuacja, jak ktos z ogromna nadwaga wciska sie w o dwa rozmiary za male ubranie i pyta was: "I jak wygladam"?
Be the change you want to see in the world! Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2012-10-12 o 11:15 |
|
|
|
#605 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciłam wczoraj 21:30 bo czekałam na jednego doktora w sprawie podpisu, w końcu go nie zastałam (z własnej winy ![]() "Stanowczo, łagodnie, bez lęku... czyli trzynaście wykładów o asertywności" zapoznam się z tą książką. Na spotkanie jestem bardzo chętna. Cytat:
![]() Obejrzałam w tym tygodniu How I met your mother i dwa odcinki Two and a half men. W środę mogłam iść na balet, ale nie miałam już siły. Chyba odżyłam na chwilkę wczoraj, gdy dowiedziałam się że chyba uda mi się pozytywnie załatwić ważną sprawę na uczelni. Co do kupowania sobie samej kwiatów mam objekcje. Jak mam możliwość, śpię rano do oporu.Oostatnio w sobotę wstałam po 9, rozmawiałam przez telefon i fb z Fairy, a potem znów usnęłam, do 15. I nawet sobota, wizja że mogę dziś robić co chcę, nie sprawiła że miałam ochotę wstać. ![]() Mam nadzieję, że będę mogła się wypisać z jednego przedmiotu. Co ja myślałam, jak układałam sobie ten plan? ![]() Zainteresowałaś mnie tymi pomadkami. Na co dzień używam takiej różowej z Nivea na zmianę z Bebe. Powyżej 20zł kupiłam tylko czerwoną Lipfinity z Max Factora, ale to na scenę. Jaki odcień byłby dla mnie dobry? Na stronie bardzo słabo widać kolory. Chciałabym jak najbardzoej naturalny efekt, coś między arbuzem a maliną. Biorąc pod uwagę że jestem straaasznie blada- mógłby być? Ostatnio zainteresowały mnie też Colour Elixir z tej firmy, wydawały się fajne. ![]() Cytat:
![]() Ja coś czuję, że obecność TŻ ma tu swoją zasługę dla Twojego entuzjazmu. Nie wymawiaj się tu takimi rewelacjami. Ja też mam ostatnio wypełniony czas, ale jakoś nie czuję przypływu energii. Siedzę tu bo wykładowca jest chory i odwołał zajęcia, już ustalił że odrobimy je zostając 3 razy godzinę dłużej -w czasie moich innych zajęć, obecność na wszystkich obowiązkowa. Mój mail w tej sprawie pozostaje bez odpowiedzi. PS. Przeczytałam mój post, jest suchy... Chyba oddaje wewnętrzną jałowość.. Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2012-10-12 o 12:48 |
|||
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Ej Halimko :P Ja właśnie widzę po ilości postu i emotikonkach, że odżyłaś, dużo w nim zawarłaś informacji i emocji, więc nie był suchy
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Nebulko Serena fajne tygodnie ....
przesadziłyscie ....teraz nie wiem co wybraci znów nie zrobiłabym nic.... więc nie mam pojecia od czego zaczac tymczasem proszę o opinie na temat butów....najpier wkleje pierwsze które zamierzam kupic ....pozniej drugie ktore tez chce miec ale nie moge kupic 2 par to trzeba byc roztrzepancem...wysłąłam posta bez zdjęcia ....nie ogarniam
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2012-10-12 o 13:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Wspiminałam w niedzielę o cyklu Kinoterapia w kinie Praha. W czwartki o 19.30.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...cjal.html?as=3 Komentarz pod artykułem. Obejrzyjcie trailer- Kumare, guru dla każdego. http://www.youtube.com/watch?feature...&v=EkCXUt4xrOM Będzie 25.10. Śmieszny, daje też do myślenia.
Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2012-10-12 o 13:33 |
|
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wdrażanie koncepcji - jestem na TAK w kwestii tematu pobocznego na spotkanie! Dzięki - skończyłam jakąś akceptowalną normę, wystawiłam rachunek. Chciałam zrobić 6 elementów, zrobiłam 4. Gdybym mogła dosłać papiery ok. 16, to pewnie bym się wyrobiła, a tak papierologia zabrała trochę czasu, pójście na pocztę... i teraz nie wiem, czy jeszcze do tego dziś usiądę... bo postanowiłam zrobić urodzino-imieninowy tort na spotkanie z rodzicami (mieliśmy 3 okazje od ostatniego spotkania...)... W każdym razie muszę się zastanowić nad organizacją tych działań, bo mogę nie wyrobić się z całością do ostatecznego terminu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za inspirację, dyniowy makaron był dziś na obiad ![]() Mam jeszcze sporo pieczonej dyni i chyba zrobię też ten dip Cytat:
Cytat:
Co do pytania, co sobie myślałaś, układając plan - stawiam, że to była taka hiperoptymalizacja, ja to u siebie nazywam zachłannością. Jak to się nie da - da się. Potem okazuje się, że się nie da... ale trzeba x razy się na tym przejechać, żeby zmądrzeć. Kciuki za odkręcenie! Doumówimy się w przyszłym tygodniu. Co do pogrubionego - moim zdaniem to jest bardziej złożone, więc wcale nie takie jednoznaczne ale nie mogę teraz tego wyłuszczyć, jak będę miała czas, to napiszę więcej o mojej nowej teorii![]() Wizja soboty i robienia, co chcesz, może nie być atrakcyjna, jeśli podskórnie czujesz, co powinnaś chcieć robić (sprzątać, pielęgnować, ukulturalniać się, rozwijać etc.)..... i znów rozwiązanie jest zaufanie do siebie, że ten dzień będzie fajny, dobry... |
|||||
|
|
|
#610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
maska na włosy - przy wieczornej kąpieli zajęcia na uczelni- na 16 Dodatkowo: Melduję, że plan wykonany
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam wam drugie zdjecie ...jak uwazacie ktore beda fajniejsze?
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Dilayla bardziej podobają mi się pierwsze - wydają się smuklejsze, bardziej kobiece i uniwersalne
|
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Z tych dwóch modeli wolę sznurowane. Ale ogólnie jestem wielką fanką sztybletów. Proste, schludne, szybko się je zakłada.Tobie jako koniomaniaczce
bardzo by pasowały. Teraz jest dużo modeli i w sklepie jeżdzieckim można czasem znaleźć tańsze i porządniejsze niż w zwykłym. |
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tz bedzie wczesniej z pracy ![]() pozneij chce zrobic szarlotkę i posprzatac w koncu w szafce kuchennej.....(gdzie jest emotikonka ŻABY? )więc na wieczor przydałoby sie cos fajnego obejrzec.... albo zrobic SPA![]() juz nie moge doczekac sie 16 listopada i kolejnej części zmierzchu
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam biszkopt według przepisu Aper - nie opadł Przekładam porzeczkami w alkoholu, kremem śmietankowo-mascarponowym,a na wierzchu będzie krem, wiórki czekoladowe i ta róża w cukrze ![]() Widzę Di, że dobry masz nastrój - super! |
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdałam!!!! I to na 4+!!! Opłacało się poświęcić tydzień zajęć i zarwać ostatnią noc. Sesja zakończona z 10 egzaminami i 9 zaliczeniami bez warunku. Ciągła nauka od czerwca do października. No i 400 zł w kieszeni
Teraz tylko 2 licencjaty i wakacje Niezmiernie się cieszę, że będę mogła robić wreszcie listy, nadrabiać zajęcia i uczyć się na bieżąco, wreszcie będę miała na to trochę czasu. A dziś - totalny relaks i prokrastynacja |
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam wątpliwości, że się uda, super wynik!
|
|
|
|
|
#618 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, ten pomysł z różnymi tygodniami świetny. Ja proponuję Tydzień Bez Prokrastynacji (o, ironio), Tydzień bez Słodyczy, Tydzień bez Kawy, Tydzień bez Fast-foodów, Tydzień Bez Plotkowania... Chyba się rozpędziłam Któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam, która!) wspominała o tygodniu bez wyręczenia się innymi (czy coś w ten deseń) - a ja myślę o czymś zupełnie przeciwnym, bo ja zawsze wszystko wolę sama zrobić, bo zrobię ''lepiej". Pora dać też innym szansę Miłego weekendu |
||
|
|
|
#619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() k laski:![]() nalezy Ci sie nagroda!
|
|
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Żywiec-gratulacje
![]() ![]() Jestem w czarnej dupie. Na uczelni tak mi się pokomplikowało, że jutro jadę na inną uczelnię i będę musiała podjąć męską decyzję. Boże...dlaczego moje życie ZAWSZE musi być tak skomplikowane? ![]() W pracy ryję dalej-pewne rzeczy ogarnęłam, ale o pewnych zapominam nadal.. Za 6 dni kończę 25 lat, o mój słodki boże, ale ze mnie starsza pani ![]() Lecę dziewczyny do przygotowania na konwersacje. Buziaki
|
|
|
|
#621 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Żywiec gratuluję
![]() dzis robiłam pierwsza w życiu szarlotkę,prosta niby itd z blogu Tusk Kasi wstwiłam do pieca i poszłąm usypiac!! prosiłam tz zeby ja wyłaczył o danej godzinie...no i co?????d.u.p.a!!!!! ciężko było mu sie zwlec z fotela,telemol jeden....i szarlotka jest jak z kamienia
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Żywiec
![]() Di- szkoda ciasta, ale "telemol" mnie rozbawił. Znalazłam piosenkę, w której znajduje się nasze słowo-klucz. Dokładnie w 1:15 http://www.youtube.com/watch?v=1cdYq...eature=related Trzecia część wątku, najwyższy czas to powiedzieć: A little less conversation, a little more action
|
|
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj padłam jak mucha i nawet nie byłam w stanie nic napisać
Cytat:
Na moją to by chyba nie starczyło i trylion pomidorów Cytat:
Odpoczynek w pełni zasłużony ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam superowy wykład na uczelni - wreszcie coś praktycznego Była mowa chociażby o tym na co zwracają najbardziej uwagę pracodawcy w CV kandydata, jak przedstawić to tak, żeby było jak najlepiej i było też nieco o motywacji i samoorganizowaniu się...normalnie tematy jak znalazł ![]() To najpierw Wam napiszę o CV. 3 najistotniejsze części: 1. Zainteresowania - najlepiej, żeby były potwierdzone. Czyli...jeśli czyimś hobby jest pieczenie ciast, to można podać, że prowadzi się blog kulinarny Powinno się do tej części bardzo przyłożyć, bo to jest to co najbardziej odróżnia świeżo upieczonych studentów od siebie nawzajem!2. Języki - nie podawać, ze podstawowy czy zaawansowany czy, nie daj Boże, w trakcie nauki...tylko konkretnie: certyfikaty jeśli są, jak nie to A1, B1 itd. 3. Dodatkowe szkolenia, warsztaty, kursy, organizacja imprez (bardzo mile widziane to ostatnie!) Poza tym była mowa o takim jakby wejrzeniu w siebie...kilka pytań do siebie i kilka złotych rad Popatrzeć jakie ma się talenty, które się zaniedbało. Co się lubi robić? Co się robi dobrze a co źle? Czy nie tracę czasu na poprawę tego co robię źle zamiast rozwijac umiejętności, które już mam? Czy odwlekam wykonanie trudnych zadań (było o prokrastynacji )?i...reszty nie pamiętam, ale dostanę wykład, to wtedy mogę podać ![]() A z rad najbardziej spodobały mi się te: --> Zadania trzeba kończyć, a nie ciągle udoskonalać! - czyli robimy tak jak umiemy, jeśli okaże się, że to jest nie tak jak trzeba albo czegoś brakuje, to wyciągamy wnioski i na następny raz staram się lepiej --> Podejmuj decyzje na podstawie dostępnych aktualnie danych - nie ma sensu roztkliwiać się nad tym co by było gdybym więcej wiedział albo dostał jakieś tam dodatkowe materiały...wtedy były takie dane jakie były i zostało zrobione jak trzeba ![]() --> Najgorsze zadania rób zawsze na początku dnia! (to już na pewno było przez nas wdrażane )
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
Super rady! Kocurko jesteś normalnie nie do poznania
Świetnie się wstrzeliły te wykłady.Punkty, które napisałaś o CV, potwierdzam. Bardzo opłaca się mieć bloga o swoich zainteresowaniach.
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie myślałam, że jak dziś wrócę z zajęć- o 18: upiekę ciasto, posprzątam w mieszkaniu a potem zrobię zabiegi pielęgnacyjne z klubu- oprócz włosów. Nawet mam już składniki i odstawione fusy z kawy.
|
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
Super, że udało się
|
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lasub, trzymaj się ![]() Ja wracam do łóżka na krótką drzemkę, bo od 7 jestem na nogach. Byłam już na kawie z koleżanką i zrobiłam zakupy na cały tydzień oraz ogarnęłam pokój i sprawdziłam mejle i inne takie. Teraz trochę naładuję akumulatory i biorę się za robienie notatek z zarządzania, a potem chemia. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
gratulacje Zywieczdroj.---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Chcemy więcej! Chcemy, nie? ![]() Nadaje się do pierwszego posta. (Zdaje się, że powinnam go nieco przeredagować).
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta zwracam się do Was z prośbą...
albo mnie kopnijcie w tyłek albo zmotywujcie do walki o swoje bo naprawdę zaczynam nieco szaleć... problem:studia dokładny opis problemu: W zeszłym tygodniu miałam pierwszy zjazd na studiach.Podczas owego zjazdu nie miałam 4 zajęć.Dwóch z powodów organizacyjnych(bo prowadzący byli zaangażowani w organizację inauguracji roku akademickiego), pozostałe dwa-do dzisiaj nie wiem.Dzisiaj przepadły nam kolejne ćwiczenia(bo prowadzącemu rozchorowało się dziecko).Jutro natomiast nie mamy wykładu i ćwiczeń.Ogólnie są 2 przedmioty z których nie było ani razu zajęć(chociaż powinny być dwa razy..)Oczywiście usłyszeliśmy w dziekanacie, że odrobimy, ale to nierealne bo nie ma kiedy po prostu...Kolejnym problemem jest lektorat z hiszpańskiego.Wcześniej miałam zajęcia w około 10 osobowej grupie.Teraz ''dowalili'' nam ludzi z innych kierunów(turystyka, sto.międzynarodowe) i nagle okazało się, że grupa liczy około 30 osób przy czym osoby, które doszły do nas teraz miały 1 semestr hiszpańskiego(i musimy się cofnąć, żeby przerobić raz jeszcze dla nich materiał).Kolejną rzeczą jest 70% grupy dla których najważniejszy jest papierek, a każde odwołane zajęcia to święto...Dodatkowo wykładowcy mają zakaz kserowania nam na uczelni materiałów co skutkuje tym, że przepuszczamy kasę płacąc po 20 groszy za stronę w ksero na uczelni... Dodam, że za studia płacę 4300zł rocznie... Czy mogę pretensje są słuszne czy wyolbrzymiam? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

ale to tylko dlatego, że mega spodobał mi się ten pomysł!
Co do szminki - każdy może znaleźć swoją idealną czerwień, niestety nie każdy wie, że klasyczna czerwień pasuje zimom i na tym finito. Z Twojego opisu wnioskuję, że chyba jesteś jakimś latem... zgadłam? Duuuużo słyszałam o tych Lip Butterach, muszę chyba spróbować w końcu
gdzie można te cudowności dostać?
- spotkałam już jedną osobę z takim samym "problemem" jak ja i pilnie przestudiowałam przykłady dwóch aktorek i nawet zaczęłam pisać o tym na bloga, ale w połowie odkryłam, że moja koncepcja była błędna i utknęłam. Nie mam kiedy tego teraz ruszyć
, a ta ma cudowne kolory (przynajmniej te moje dwa) i działa super nawilżająco - na wieczór może być za mało trwała i kryjąca, ale na dzień to dla mnie ideał

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i posprzatac w koncu w szafce kuchennej.....(gdzie jest emotikonka ŻABY?
nie miałam wątpliwości, że się uda, super wynik!
k laski: