Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 13:44   #1711
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Mi osobiście podoba się Maja oraz Kajetan (jakbym miała nazwać swoje dziecko ).
Moja siostrzenica upiera się, żebym synka nazwała Kajetan Ale jak jej odpowiadałam: "tak, a potem dzieci będą za nim wołać Kajtek bez majtek" to zaczynała sie śmiać i przestawała nalegać na Kajtka. Do czasu następnej rozmowy na ten temat

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:57   #1712
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
hej mój blog będzie o kosmetykach ale nie tylko,będzie o wszystkim także chyba nie pasuję do tego wątku
Mój też jest o wielu rzeczach

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
To mi ostatnio Mama TŻ'ta zasugerowała, że ona by nie chciała 'sama' na starość mieszkać ...
Nasi rodzice w komplecie, więc nie myślimy o innej sytuacji. A

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
No no Też nie chcemy mieszkać z rodzicami Ale za to będziemy mieszkać z babcią. Coś za coś.
ALe całkiem razem czy oddzielne wejścia itp?
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Boże, moja znajoma dała swojej córce imiona Saskia Maksima.
Mieszkają w Polsce?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Jakby jeszcze było tylko jedno imię, to dałoby się to przeżyć.
Albo inna koleżanka dała Bianca Nadzieja.
Tak po hiszpańsku. W Hiszpanii takie imiona to norma- Niebo, Dolina, Jezus. Cała masa. I tam się nikt temu nie dziwi. Znam nawet dziewczynkę, która ma właśnie coś w duecie do Nieba, co się fajnie komponuje, ale nie pamiętam co to już było. Tam jest to normalne, dla nas dziwne.
A w Norwegii Ola czyta się Ula i jest to męskie imię :P Więc oni się dziwują jak nasza Ula tam jedzie. A z kolei w Hiszpanii "hola" czyta się "ola" co daje nasze żeńskie imię. Moim zdaniem imię trzeba dopasować do miejsca, w którym się żyje i tam gdzie ewentualnie planuje się żyć.
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
I łapię się za głowę, gdy mamusie wymyślają dzieciom jakieś Michelle, Delfiny, Alany, Jessici, Mariki, Anastazje...
Tania! Jedno z moich ulubionych. Jeszcze w zestawieniu z Tania Dżesika
Cytat:
Moich też fantazja trochę poniosła .
Ja miałam być Sonia. Ale na szczęście w tamtych czasach nasze prawo kazało tłumaczenie takich imion i pani powiedziała, że mogą mówić jak chcą, ale ona w papiery mi wpisze Zośka. A że moja mama miała złe skojarzenia z Zośką. Otrzymałam całkiem inne imię, które lubię. Zwłaszcza w pełnej wersji i poprawnie przeczytane (przez dwa n, a nie przez jedno- z czym o dziwo, nauczyciele szkolni i akademiccy często mieli problem).

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Czasami tak się zdarza, że na chrzcie i w urzędzie jest inaczej Tylko najczęściej prze błąd szczęśliwego tatusia, a kiedyś przez chrzestnych U mnie w rodzinie za to często chrzestni imię wybrane przez rodziców podawali na chrzcie jako drugie, a pierwsze takie jakie im się podoba... Przez to mnóstwo starszych osób kojarzę po imionach, którymi się do nich zwracają bliscy a nie po tych urzędowych.
Miałam w rodzinie podobny przypadek. Pochowaliśmy wujka. Okej. Wszyscy używali właściwego imienia. Postawiliśmy nagrobek, jestem z rodzicami a tam- inne imię. Dziwię się, że rodzice nie reagują i mówię, że jak mogą tego błędu nie wiedzieć. Po wieeeelu latach dowiedziałam się, że wujek miał całkiem inaczej na imię!

Cytat:
Uważam, że rodzice zanim nadadzą imię dziecku, powinni zastanowić się, czy sami chcieliby je nosić. Szkoda, że noworodki nie mogą się wypowiedzieć w kwestii swojego imienia, które może być piętnem na całe życie.
W zasadzie to można zmienić, ale to dużo zachodu i wiele lat czekania. A wiadomo, że z powodu imienia można mieć najbardziej przewalone w dzieciństwie.

A i jeszcze mi się przypomniało. Jechaliśmy kiedyś z Tż pociągiem. A koło nas siedziały takie dwie LASKI. No widać, że lubiące ciuszki, biżuterię i rzeczy z dużym logo. Nagle jedna z mamuś zwraca się do córeczki "Zara". No cóż, chyba na cześć ulubionego sklepu odzieżowego...
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:00   #1713
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica upiera się, żebym synka nazwała Kajetan Ale jak jej odpowiadałam: "tak, a potem dzieci będą za nim wołać Kajtek bez majtek" to zaczynała sie śmiać i przestawała nalegać na Kajtka. Do czasu następnej rozmowy na ten temat
Mój TŻ używa tego samego argumentu

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:00   #1714
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Jest tyle pięknych imion np. Marta, Maria, Anna, Joanna, Magdalena, Ewa, Barbara...
Uważam, że rodzice zanim nadadzą imię dziecku, powinni zastanowić się, czy sami chcieliby je nosić. Szkoda, że noworodki nie mogą się wypowiedzieć w kwestii swojego imienia, które może być piętnem na całe życie.
Ja mam zboczenie i imię mojego dziecka musi albo brzmieć tak samo po angielsku albo mieć ładny odpowiednik w tym języku. Jak sobie myślałam o tych imionach to w głowie mi utkwiło jakoś Antoni dla chłopaka i Sara albo Adriana dla dziewczynki, ale jako że jeszcze nawet w ciąży nie jestem to milion razy będzie mi się to zmieniać pewnie

Edytowane przez panna mrau
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:04
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:02   #1715
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość

A i jeszcze mi się przypomniało. Jechaliśmy kiedyś z Tż pociągiem. A koło nas siedziały takie dwie LASKI. No widać, że lubiące ciuszki, biżuterię i rzeczy z dużym logo. Nagle jedna z mamuś zwraca się do córeczki "Zara". No cóż, chyba na cześć ulubionego sklepu odzieżowego...
Całkiem razem. Babcia ma już 82 lata i wymaga opieki. No to będę miała co robić. Tak jestem zmuszona się "odwdzięczyć" za to, że TŻ ma ten dom przepisany na siebie.

Zara??? O matko jedyna...
Stary 2012-10-12, 14:03   #1716
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

na mojego tatę wszyscy mówią Zbyszek a on ma na imię Czesław
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:09   #1717
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Całkiem razem. Babcia ma już 82 lata i wymaga opieki. No to będę miała co robić. Tak jestem zmuszona się "odwdzięczyć" za to, że TŻ ma ten dom przepisany na siebie.

Rodzynka, w pewien sposób współczuję takiego układu. Fajnie, że macie gdzie mieszkać, ale czasami można ze skóry wychodzić, a dla kogoś i tak wyjdziecie na niewdzięcznych lub babcię zaniedbujących, więc będą gadać swoje... Poza tym starsze osoby są po prostu ciężkie, charakter z wiekiem się zmienia, mam nadzieję, że tego nie odczujecie.
Stary 2012-10-12, 14:12   #1718
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Mój też jest o wielu rzeczach

Nasi rodzice w komplecie, więc nie myślimy o innej sytuacji. A

Mieszkają w Polsce?

Tak po hiszpańsku. W Hiszpanii takie imiona to norma- Niebo, Dolina, Jezus. Cała masa. I tam się nikt temu nie dziwi. Znam nawet dziewczynkę, która ma właśnie coś w duecie do Nieba, co się fajnie komponuje, ale nie pamiętam co to już było. Tam jest to normalne, dla nas dziwne.
A w Norwegii Ola czyta się Ula i jest to męskie imię :P Więc oni się dziwują jak nasza Ula tam jedzie. A z kolei w Hiszpanii "hola" czyta się "ola" co daje nasze żeńskie imię. Moim zdaniem imię trzeba dopasować do miejsca, w którym się żyje i tam gdzie ewentualnie planuje się żyć.

Tania! Jedno z moich ulubionych. Jeszcze w zestawieniu z Tania Dżesika

Ja miałam być Sonia. Ale na szczęście w tamtych czasach nasze prawo kazało tłumaczenie takich imion i pani powiedziała, że mogą mówić jak chcą, ale ona w papiery mi wpisze Zośka. A że moja mama miała złe skojarzenia z Zośką. Otrzymałam całkiem inne imię, które lubię. Zwłaszcza w pełnej wersji i poprawnie przeczytane (przez dwa n, a nie przez jedno- z czym o dziwo, nauczyciele szkolni i akademiccy często mieli problem).

Miałam w rodzinie podobny przypadek. Pochowaliśmy wujka. Okej. Wszyscy używali właściwego imienia. Postawiliśmy nagrobek, jestem z rodzicami a tam- inne imię. Dziwię się, że rodzice nie reagują i mówię, że jak mogą tego błędu nie wiedzieć. Po wieeeelu latach dowiedziałam się, że wujek miał całkiem inaczej na imię!

W zasadzie to można zmienić, ale to dużo zachodu i wiele lat czekania. A wiadomo, że z powodu imienia można mieć najbardziej przewalone w dzieciństwie.

1. Mnie się zdrobnienie Zosia bardzo podoba, ale imię Zofia już nie . Takie poważne bardzo, podobnie jak np. Krystyna.

2. Właśnie najgorzej jest w dzieciństwie, a wtedy to niestety sobie możesz zmienić tylko skarpetki, nie imię.

3. Zara... Mój ulubiony sklep. Zara bedzie towar!

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:14   #1719
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Naprawdę Ci się podoba? Ja się czuję "pokarana" takim imieniem ;/
ja nigdy nic do tego imienia nie miałam, nawet ładne było, do póki osoba o imieniu Marta nie stała się moim wrogiem numer 1, znienawidziłam wtedy to imię, głupie to, ale tak mam

i u mnie na blogu taki tam makijaż
Stary 2012-10-12, 14:15   #1720
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Rodzynka, w pewien sposób współczuję takiego układu. Fajnie, że macie gdzie mieszkać, ale czasami można ze skóry wychodzić, a dla kogoś i tak wyjdziecie na niewdzięcznych lub babcię zaniedbujących, więc będą gadać swoje... Poza tym starsze osoby są po prostu ciężkie, charakter z wiekiem się zmienia, mam nadzieję, że tego nie odczujecie.
Ja sama jestem wściekła, że tak to wyjdzie wszystko. No ale jakby nie patrzeć nie mamy innego wyjścia. Więc muszę się z tym pogodzić i nie zwracać uwagi na docinki innych. A zmieniający się charakter tejże babci już miałam okazję zaobserwować w ciągu prawie 5 lat, kiedy to ją poznałam. W międzyczasie przeszła kolejny już wylew i zwyczajnie coś tam jej się uszkodziło i czasami gada od rzeczy. Przykro mi w takim momencie...

Ok, to ja się zbieram i za 15 minut jadę do pracy. A po pracy na basen
Stary 2012-10-12, 14:24   #1721
nicRu
maszyna, nie człowiek

Rodzynka, moze nie bedzie źle. Przykro tylko usłyszeć od starszej osoby coś przykrego, gdy jej się coś w głowie pomiesza (mieszkałam prawie całe życie z dziadkami)

Oj, ja z imieniem też miałam przeboje Dopóki miałam być chłopcem, to była wersja Wojtek... Ale urodziłam się dziewczynką i mamie podobała się Sara, co z kolei budziło sprzeciw dziadków I w końcu jestem Marysią Wiele osób tego imienia nie lubi, każe zdrabniać do Majki/Mai, ja sama zdrobnienia Marysia przez lata nie akceptowałam, ale chyba wolę Marysię niż znielubiane przeze mnie Julki, Natalki, Weronki, Dagmarki, Lucynki itp (nie znoszę takich zdrobnień!).
Ach, a z bierzmowania mam Zofię, imię wzięte od członka rodziny.
W życiu realnym z kolei zawsze miałam pecha do Mart - okazywały się, krótko mówiąc, dwulicowe.
Stary 2012-10-12, 14:26   #1722
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiedziałam, że aż tak oddziałuję na twoją podświadomość . Ale tak szczerze, to przydałyby mi się takie warsztaty, bo z doborem podkładu zawsze mam problem. Jeszcze nie daj Boże, jak pójdę z mamą albo ciocią, które uważają, że powinnam wybierać ciemniejsze podkłady, żeby się lekko opalić.

Jest tyle pięknych imion np. Marta, Maria, Anna, Joanna, Magdalena, Ewa, Barbara...
Pięknych imion... Barbara
Na pewno
Jeszcze rozwinięcie Barbara lubię, ale Basia już nie kojarzy mi się z jakąś ciocią Basią, babcią Basią lub z takimi grzecznymi, przykładnymi dziewczynkami
Ale przecież nie każę innym mówić do mnie Barbara

Cytat:
Jakbym słyszała swoją mamę z tym "opalaniem się" podkładem

Moja siostra kupiła mojej mamie najciemniejszy podkład Wibo, bo przecież to tak super wygląda taka opalona buzia A moja mama blada, wygląda w tym jak murzynka... Okropieństwo, ale im się podoba A mnie się zawsze czepiają że używam jasnych podkładów A jakich mam używać? Jestem blada, używam jasnych, proste
U mnie w domu w ogóle jest ciemnogród kosmetyczny Szczególnie moje ulubione stwierdzenie "Nie wolno myć tak często włosów!" Właśnie dzisiaj to usłyszałam (po raz milionowy) jak myłam rano włosy Szkoda tylko, że moja mama i siostra mają cerę suchą i mogą sobie myć co kilka dni, a u mnie łój leje się strumieniami Poirytowałam się.

Cytat:

Cytat:
Ja sama jestem wściekła, że tak to wyjdzie wszystko. No ale jakby nie patrzeć nie mamy innego wyjścia. Więc muszę się z tym pogodzić i nie zwracać uwagi na docinki innych. A zmieniający się charakter tejże babci już miałam okazję zaobserwować w ciągu prawie 5 lat, kiedy to ją poznałam. W międzyczasie przeszła kolejny już wylew i zwyczajnie coś tam jej się uszkodziło i czasami gada od rzeczy. Przykro mi w takim momencie...

Ok, to ja się zbieram i za 15 minut jadę do pracy. A po pracy na basen
Współczuję Ci Rodzynko, opieka takimi starszymi ludźmi to niezłe wyzwanie, a z roku na rok jest tylko gorzej Starsi ludzie potrafią naprawdę nieświadomie ranić...
Ale perspektywa domu cudowna, nie ma co ukrywać
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:26   #1723
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
na mojego tatę wszyscy mówią Zbyszek a on ma na imię Czesław
A na mnie mój TŻ mówi Stefan

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:28   #1724
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
U mnie pierwotnie rodzice przewidzieli Bianka
Ale jak juz sie urodziłam, to zapadła inna decyzja

Cytat:
Tak jak i z moim dziadkiem

Zmiany imion są też częste w rodzinie mojego TŻ'ta. On sam używa drugiego imienia, bo pierwszego nie lubi. Czasem aż się myli, jak przychodzi załatwiać urzędowe sprawy

Jego ojciec tak samo, używa innego, a w dodatku nie drugiego

Cytat:

Ostateczna nadzieja w Zacharii [które swoją drogą tez udziwnione ]

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:29   #1725
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Haha Też jestem Joanna, a miałam mieć na pierwsze Klaudia (fuj). Nie wiem czemu w końcu podali odwrotnie, ale nie zmienia to faktu, że mamy podobne historie i obie jesteśmy Joanny

Też się zastanawiam skąd tu nagle taki ruch

Gorzej jak stracisz status "panny"
Do tego mi raczej się nie spieszy :P
A imienia swojego dość długo nie lubiłam, jakoś tak niedawno się przekonałam, że jednak bardzo je lubię Teraz czasem nawet się przedstawiam jako Joanna, a nie jako Asia czy Aśka Ale za nazwanie mnie Joasią nadal jestem w stanie zabić :P
Stary 2012-10-12, 14:34   #1726
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
U mnie pierwotnie rodzice przewidzieli Bianka
Ale jak juz sie urodziłam, to zapadła inna decyzja

Tak jak i z moim dziadkiem

Zmiany imion są też częste w rodzinie mojego TŻ'ta. On sam używa drugiego imienia, bo pierwszego nie lubi. Czasem aż się myli, jak przychodzi załatwiać urzędowe sprawy

Jego ojciec tak samo, używa innego, a w dodatku nie drugiego

Ostateczna nadzieja w Zacharii [które swoją drogą tez udziwnione ]
O, to ja mam takiego kolegę który ma na imię Krystian, na drugie Milan i wszyscy mówią na niego Milan

Ja nie mam drugiego imienia i wszyscy się w dzieciństwie dziwili "Ale jak to nie masz drugiego imienia?" "Tak w ogóle?" "Tak się da?" W takich chwilach marzyłam, żeby mieć jakiekolwiek, byle przestali się mnie czepiać!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
A imienia swojego dość długo nie lubiłam, jakoś tak niedawno się przekonałam, że jednak bardzo je lubię Teraz czasem nawet się przedstawiam jako Joanna, a nie jako Asia czy Aśka Ale za nazwanie mnie Joasią nadal jestem w stanie zabić :P
Mi się dużo bardziej podoba Joanna niż Asia

A z takich nietypowych bardzo podoba mi się Idalia To jedyne imię z takich niepowszechnych, które mi się naprawdę podoba Co dziwne, nawet TŻ powiedział, że mu się podoba! Ale nie wiem, czy chciałabym w ten sposób utrudniać dziecku życie Na początku może być trudno, choć później już zdecydowanie jest dobrze. Mam mnóstwo koleżanek o specyficznych imionach i w tym wieku się już na to po prostu nie zwraca uwagi

Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:35
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:35   #1727
zoila
Klientka w krawacie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37037796]Pięknych imion... Barbara
Na pewno
Jeszcze rozwinięcie Barbara lubię, ale Basia już nie kojarzy mi się z jakąś ciocią Basią, babcią Basią lub z takimi grzecznymi, przykładnymi dziewczynkami
Ale przecież nie każę innym mówić do mnie Barbara
[/QUOTE]

Basia to bardzo ładne imię! Moje babcie miały bardziej szałowe imiona... Jedna ma na pierwsze ma Bolesława a na drugie Mieczysława... To dopiero obłęd

Cytat:
W życiu realnym z kolei zawsze miałam pecha do Mart - okazywały się, krótko mówiąc, dwulicowe.
Ja niechęcią darzę Kamile i Agaty .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-10-12, 14:38   #1728
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Ja mam zboczenie i imię mojego dziecka musi albo brzmieć tak samo po angielsku albo mieć ładny odpowiednik w tym języku. Jak sobie myślałam o tych imionach to w głowie mi utkwiło jakoś Antoni dla chłopaka i Sara albo Adriana dla dziewczynki, ale jako że jeszcze nawet w ciąży nie jestem to milion razy będzie mi się to zmieniać pewnie
Też z Tż byśmy tak chcieli. A co do pogrubionego- świetne imię, ale pisane przez dwa n
Cytat:

Czasem nie można od pewnych rzeczy uciec. Rozumiem.

Cytat:
1. Mnie się zdrobnienie Zosia bardzo podoba, ale imię Zofia już nie . Takie poważne bardzo, podobnie jak np. Krystyna.
...
3. Zara... Mój ulubiony sklep. Zara bedzie towar!
Mi się Kryśka całkiem podoba Ale to pewnie dlatego, że znam cudowną kobietę o tym imieniu.
Ino bedzie!

Cytat:
Ja też przedstawiam się pełnym imieniem zazwyczaj. Jednakże często ludzie i tak je sobie skracają
A za Adusię jestem w stanie zabić! Tzn. zawsze się pytam kogo mam udusić...
Stary 2012-10-12, 14:40   #1729
Selfish Girl
Life is a drink ...

Co do imion to u mojej koleżanki jak jej się brat urodził to była taka popijawa w ten dzień, że na nastepny dzień jej tata zamiast zarejestrować Macieja zarejestrował Mariusza ... a do dnia dzisiejszego wszyscy mówią na Niego Maciej
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:40   #1730
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niechęcią darzę Kamile i Agaty .
ja jestem Kamila

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:41   #1731
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ja jestem Kamila
Wybacz . Po prostu nawinęła mi się taka jedna małpa po drodze, dlatego jestem uprzedzona .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-10-12, 14:43   #1732
Patalus
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37037796]Moja siostra kupiła mojej mamie najciemniejszy podkład Wibo, bo przecież to tak super wygląda taka opalona buzia A moja mama blada, wygląda w tym jak murzynka... Okropieństwo, ale im się podoba A mnie się zawsze czepiają że używam jasnych podkładów A jakich mam używać? Jestem blada, używam jasnych, proste
U mnie w domu w ogóle jest ciemnogród kosmetyczny Szczególnie moje ulubione stwierdzenie "Nie wolno myć tak często włosów!" Właśnie dzisiaj to usłyszałam (po raz milionowy) jak myłam rano włosy Szkoda tylko, że moja mama i siostra mają cerę suchą i mogą sobie myć co kilka dni, a u mnie łój leje się strumieniami Poirytowałam się.[/QUOTE]
drażni mnie "nutella" na twarzy, a u osób dorosłych wygląda to jeszcze okropniej i postarza, a u mnie widać pełno takich na starych pudernic moja mama się nie maluje, raz na ruski rok ja ją okazjonalnie gdzieś umaluje i na tym się kończy, a w sumie mogłabym trochę częściej
Stary 2012-10-12, 14:45   #1733
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Ja też przedstawiam się pełnym imieniem zazwyczaj. Jednakże często ludzie i tak je sobie skracają
A za Adusię jestem w stanie zabić! Tzn. zawsze się pytam kogo mam udusić...
Ja się w oficjalnych warunkach zawsze przedstawiam jako Joanna, ale kiedyś wśród znajomych itp. zawsze jak kogoś nowego poznawałam to się przedstawiałam jako Asia Niedawno jakoś mi się odmieniło, chyba czas porzucić Asię i na stałe zostać Joanną
Stary 2012-10-12, 14:47   #1734
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Basia to bardzo ładne imię! Moje babcie miały bardziej szałowe imiona... Jedna ma na pierwsze ma Bolesława a na drugie Mieczysława... To dopiero obłęd
moje babcie to Wanda i Regina na drugą mówię Redżi
Stary 2012-10-12, 14:48   #1735
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Moja siostra kupiła mojej mamie najciemniejszy podkład Wibo, bo przecież to tak super wygląda taka opalona buzia A moja mama blada, wygląda w tym jak murzynka...
Opalenizna jest okey .. zawsze ale jak dzisiaj zobaczyłam te zdjęcia tej dziewczyny .. to mnie załamało...

ale to jest typ typu jestem prawie jak Kim Kardashian ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (44,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (54,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.jpg (46,2 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-10-12, 14:51   #1736
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Opalenizna jest okey .. zawsze ale jak dzisiaj zobaczyłam te zdjęcia tej dziewczyny .. to mnie załamało...

ale to jest typ typu jestem prawie jak Kim Kardashian ...

serio nie rozumiem dlaczego ładne dziewczyny się tak krzywdzą...
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:53   #1737
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się w oficjalnych warunkach zawsze przedstawiam jako Joanna, ale kiedyś wśród znajomych itp. zawsze jak kogoś nowego poznawałam to się przedstawiałam jako Asia Niedawno jakoś mi się odmieniło, chyba czas porzucić Asię i na stałe zostać Joanną
Też miałam takie postanowienie. Przedstawiałam się oficjalnie, a ludzie i tak szybko przechodzili na skrót.
Stary 2012-10-12, 14:54   #1738
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość

serio nie rozumiem dlaczego ładne dziewczyny się tak krzywdzą...
Najlepsze jest to, że jak to wrzuciłam w pewne miejsce .. to znalazło się kilka dziewczyn z komentarzami :
- JEJKU JAKA PIĘKNA
- CUDOWNA OPALENIZNA <3 ...

mimo, że ja kiedyś miałam nałóg solaryjny to i tak uważam, że to PRZESADA.
Stary 2012-10-12, 15:29   #1739
Aniusia1408
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym słyszała swoją mamę z tym "opalaniem się" podkładem

Mi Marta również się podoba. wzięłam sobie nawet takie na bierzmowanie.

Natomiast moje imię też mi się bardzo nie podoba.
Chciałabym mieć na imię np. Marta, Magda,Patrycja,

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 15:54   #1740
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

ależ mnie dzisiaj obdarowano
dostałam truskawkowe mydełko organiczne z tso moriri i maskę algową, również truskawkową
okazało się, że ta firma ma siedzibę(czy produkcję? no nie wiem, na opakowaniu jest tak napisane)...21 km ode mnie! nawet nie zdawałam sobię sprawy

edit: u mnie wpis o płynie facelle, dość kontrowersyjnym jeśli chodzi o mycie włosów (tj jego działanie)

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-10-12 o 16:03
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości