|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII
Cytat:
|
|
#1712 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mieszkają w Polsce? Cytat:
A w Norwegii Ola czyta się Ula i jest to męskie imię :P Więc oni się dziwują jak nasza Ula tam jedzie. A z kolei w Hiszpanii "hola" czyta się "ola" co daje nasze żeńskie imię. Moim zdaniem imię trzeba dopasować do miejsca, w którym się żyje i tam gdzie ewentualnie planuje się żyć. Cytat:
Ja miałam być Sonia. Ale na szczęście w tamtych czasach nasze prawo kazało tłumaczenie takich imion i pani powiedziała, że mogą mówić jak chcą, ale ona w papiery mi wpisze Zośka. A że moja mama miała złe skojarzenia z Zośką. Otrzymałam całkiem inne imię, które lubię. Zwłaszcza w pełnej wersji i poprawnie przeczytane (przez dwa n, a nie przez jedno- z czym o dziwo, nauczyciele szkolni i akademiccy często mieli problem). Cytat:
Cytat:
A i jeszcze mi się przypomniało. Jechaliśmy kiedyś z Tż pociągiem. A koło nas siedziały takie dwie LASKI. No widać, że lubiące ciuszki, biżuterię i rzeczy z dużym logo. Nagle jedna z mamuś zwraca się do córeczki "Zara". No cóż, chyba na cześć ulubionego sklepu odzieżowego... |
|||||||
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez panna mrau Czas edycji: 2012-10-12 o 14:04 |
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zara??? O matko jedyna...
|
|
#1716 |
|
w krainie snu i marzeń
|
na mojego tatę wszyscy mówią Zbyszek a on ma na imię Czesław
|
|
|
|
#1717 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Rodzynka, w pewien sposób współczuję takiego układu. Fajnie, że macie gdzie mieszkać, ale czasami można ze skóry wychodzić, a dla kogoś i tak wyjdziecie na niewdzięcznych lub babcię zaniedbujących, więc będą gadać swoje... Poza tym starsze osoby są po prostu ciężkie, charakter z wiekiem się zmienia, mam nadzieję, że tego nie odczujecie.
|
#1718 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Takie poważne bardzo, podobnie jak np. Krystyna.2. Właśnie najgorzej jest w dzieciństwie, a wtedy to niestety sobie możesz zmienić tylko skarpetki, nie imię. 3. Zara... Mój ulubiony sklep. Zara bedzie towar!
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nic do tego imienia nie miałam, nawet ładne było, do póki osoba o imieniu Marta nie stała się moim wrogiem numer 1, znienawidziłam wtedy to imię, głupie to, ale tak mam
i u mnie na blogu taki tam makijaż
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, to ja się zbieram i za 15 minut jadę do pracy. A po pracy na basen
|
|
#1721 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Rodzynka, moze nie bedzie źle. Przykro tylko usłyszeć od starszej osoby coś przykrego, gdy jej się coś w głowie pomiesza
(mieszkałam prawie całe życie z dziadkami)Oj, ja z imieniem też miałam przeboje Dopóki miałam być chłopcem, to była wersja Wojtek... Ale urodziłam się dziewczynką i mamie podobała się Sara, co z kolei budziło sprzeciw dziadków I w końcu jestem Marysią Wiele osób tego imienia nie lubi, każe zdrabniać do Majki/Mai, ja sama zdrobnienia Marysia przez lata nie akceptowałam, ale chyba wolę Marysię niż znielubiane przeze mnie Julki, Natalki, Weronki, Dagmarki, Lucynki itp (nie znoszę takich zdrobnień!).Ach, a z bierzmowania mam Zofię, imię wzięte od członka rodziny. W życiu realnym z kolei zawsze miałam pecha do Mart - okazywały się, krótko mówiąc, dwulicowe.
|
#1722 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno Jeszcze rozwinięcie Barbara lubię, ale Basia już nie kojarzy mi się z jakąś ciocią Basią, babcią Basią lub z takimi grzecznymi, przykładnymi dziewczynkami ![]() Ale przecież nie każę innym mówić do mnie Barbara ![]() Cytat:
A moja mama blada, wygląda w tym jak murzynka... Okropieństwo, ale im się podoba A mnie się zawsze czepiają że używam jasnych podkładów U mnie w domu w ogóle jest ciemnogród kosmetyczny Szczególnie moje ulubione stwierdzenie "Nie wolno myć tak często włosów!" Szkoda tylko, że moja mama i siostra mają cerę suchą i mogą sobie myć co kilka dni, a u mnie łój leje się strumieniami Cytat:
Cytat:
Starsi ludzie potrafią naprawdę nieświadomie ranić... Ale perspektywa domu cudowna, nie ma co ukrywać
|
||||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
A na mnie mój TŻ mówi Stefan
|
|
|
|
#1724 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Ale jak juz sie urodziłam, to zapadła inna decyzja ![]() Cytat:
![]() Zmiany imion są też częste w rodzinie mojego TŻ'ta. On sam używa drugiego imienia, bo pierwszego nie lubi. Czasem aż się myli, jak przychodzi załatwiać urzędowe sprawy ![]() Jego ojciec tak samo, używa innego, a w dodatku nie drugiego Cytat:
Ostateczna nadzieja w Zacharii [które swoją drogą tez udziwnione
|
|
|
#1725 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
A imienia swojego dość długo nie lubiłam, jakoś tak niedawno się przekonałam, że jednak bardzo je lubię Teraz czasem nawet się przedstawiam jako Joanna, a nie jako Asia czy Aśka Ale za nazwanie mnie Joasią nadal jestem w stanie zabić :P
|
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie mam drugiego imienia i wszyscy się w dzieciństwie dziwili "Ale jak to nie masz drugiego imienia?" "Tak w ogóle?" "Tak się da?" ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
A z takich nietypowych bardzo podoba mi się Idalia Co dziwne, nawet TŻ powiedział, że mu się podoba! Ale nie wiem, czy chciałabym w ten sposób utrudniać dziecku życie Na początku może być trudno, choć później już zdecydowanie jest dobrze. Mam mnóstwo koleżanek o specyficznych imionach i w tym wieku się już na to po prostu nie zwraca uwagi
Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a Czas edycji: 2012-10-12 o 14:35 |
||
|
|
|
#1727 | |
|
Klientka w krawacie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37037796]Pięknych imion... Barbara
Na pewno Jeszcze rozwinięcie Barbara lubię, ale Basia już nie kojarzy mi się z jakąś ciocią Basią, babcią Basią lub z takimi grzecznymi, przykładnymi dziewczynkami ![]() Ale przecież nie każę innym mówić do mnie Barbara ![]() [/QUOTE] Basia to bardzo ładne imię! Moje babcie miały bardziej szałowe imiona... Jedna ma na pierwsze ma Bolesława a na drugie Mieczysława... To dopiero obłęd ![]() Cytat:
.
|
|
#1728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale to pewnie dlatego, że znam cudowną kobietę o tym imieniu. Ino bedzie! Cytat:
![]() A za Adusię jestem w stanie zabić! Tzn. zawsze się pytam kogo mam udusić... |
||||
|
|
|
#1729 |
|
Life is a drink ...
|
Co do imion to u mojej koleżanki jak jej się brat urodził to była taka popijawa w ten dzień, że na nastepny dzień jej tata zamiast zarejestrować Macieja zarejestrował Mariusza ... a do dnia dzisiejszego wszyscy mówią na Niego Maciej
|
#1731 |
|
Klientka w krawacie
|
Wybacz
. Po prostu nawinęła mi się taka jedna małpa po drodze, dlatego jestem uprzedzona .
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37037796]Moja siostra kupiła mojej mamie najciemniejszy podkład Wibo, bo przecież to tak super wygląda taka opalona buzia
A moja mama blada, wygląda w tym jak murzynka... Okropieństwo, ale im się podoba A mnie się zawsze czepiają że używam jasnych podkładów U mnie w domu w ogóle jest ciemnogród kosmetyczny Szczególnie moje ulubione stwierdzenie "Nie wolno myć tak często włosów!" Szkoda tylko, że moja mama i siostra mają cerę suchą i mogą sobie myć co kilka dni, a u mnie łój leje się strumieniami drażni mnie "nutella" na twarzy, a u osób dorosłych wygląda to jeszcze okropniej i postarza, a u mnie widać pełno takich na starych pudernic
|
#1733 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
Niedawno jakoś mi się odmieniło, chyba czas porzucić Asię i na stałe zostać Joanną
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na drugą mówię Redżi
|
|
#1735 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
ale to jest typ typu jestem prawie jak Kim Kardashian ...
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam takie postanowienie. Przedstawiałam się oficjalnie, a ludzie i tak szybko przechodzili na skrót.
|
|
|
|
#1738 |
|
Life is a drink ...
|
Najlepsze jest to, że jak to wrzuciłam w pewne miejsce .. to znalazło się kilka dziewczyn z komentarzami :
- JEJKU JAKA PIĘKNA - CUDOWNA OPALENIZNA <3 ... ![]() mimo, że ja kiedyś miałam nałóg solaryjny to i tak uważam, że to PRZESADA.
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi Marta również się podoba. wzięłam sobie nawet takie na bierzmowanie. ![]() Natomiast moje imię też mi się bardzo nie podoba. Chciałabym mieć na imię np. Marta, Magda,Patrycja,
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mnie dzisiaj obdarowano
dostałam truskawkowe mydełko organiczne z tso moriri i maskę algową, również truskawkową okazało się, że ta firma ma siedzibę(czy produkcję? no nie wiem, na opakowaniu jest tak napisane)...21 km ode mnie! nawet nie zdawałam sobię sprawy ![]() edit: u mnie wpis o płynie facelle, dość kontrowersyjnym jeśli chodzi o mycie włosów (tj jego działanie)
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-10-12 o 16:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

).

mój blog będzie o kosmetykach ale nie tylko,będzie o wszystkim także chyba nie pasuję do tego wątku 

(mieszkałam prawie całe życie z dziadkami)
kojarzy mi się z jakąś ciocią Basią, babcią Basią lub z takimi grzecznymi, przykładnymi dziewczynkami 

nawet nie zdawałam sobię sprawy