|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i gratki za 8 tydzień maluszka ![]() Hauserka gratulacje dla małej za magiczne 3 miesiące ![]() Depoison super ciuszki wylicytowalas i buciki fajowe U nas wczoraj wieczorem był wielki ryk i złość przy butelce - przez 30 minut walczyliśmy z mała, żeby w ogóle zaczęła ssac z butelki, bo przy każdorazowej próbie wyłożenia smoka rozpoczynał sie płacz . Na szczęście w końcu złapała i wtedy juz grzecznie wypila wszystko i poszła spać, za to w nagrodę spała do 8 rano !
Edytowane przez Opalia Czas edycji: 2012-10-12 o 11:57 |
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Gotowe
Bierzta i jedzta z tego wszystkie ![]() Idę do dziecia mego
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
napewno pierogi leniwe chodza za mna juz tyle czasu
![]() napewno pierogi normalne ze szpinakiem i pieczarkami, napewno szarlotke, lazanki, kluski szare z ciemnym sosem ![]() nie wiem co jeszcze ale napewno jeszcze cos wymysle
|
|
|
|
#155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Może w końcu wypróbuję tego Hippa, ale później. Od wczoraj próbuję odstawić Delicol, jednak już dwa razy się złamałam. Nie wiem, czy płakała i się prężyła bo zgłodniała, czy jeszcze go potrzebuje. Przy piersi nadal odstawia cyrki, więc trochę ją zmuszam raz lub dwa dziennie, żeby laktacja nie zanikła. Ostatnio jem byle jak. Może powinnam zjeść trochę słodyczy, żeby mleko jej smakowało? ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Znów płakała. Chyba jednak zamiast połowy dawki Delicolu będę podawać 1/3. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dostała butlę w dziób i jest spokój! Dodany delicol jeszcze nie zadziałał, a ona nawet nie ssie szczególnie intensywnie. Może po prostu częściej chce jeść. Chcę odstawić te krople, ale nie kosztem jej bólu. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Podałabym trochę herbatki na trawienie albo rumiankowej. Moja woli rumiankową. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-12 o 14:02 |
|||
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, jak małą zapakować do nosidła w kombinezonie, bo ostatnio był bunt . Nie chciała rozstawić nóżek i koniec. W końcu zapakowałam ją do drugiego nosidła i wyszłam, ale na krótko. * Mleko zamrażaj. Podasz później. |
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale moj synek mi dzisiaj dal pospac. Zasnął po 9 wczoraj po 4.30 zacząl się wiercić wiec nakarmiłam go na spiąco i tym sposobem spal do 7.20
teraz tez mu się przysnęlo, pewnie tylko na chwilę ale zawsze coś ![]() Cytat:
też ost dostałam dwie pary ![]() ![]() ![]() ja tez mam niestety bajzel na maxa... musze ogarnąć troche, bo później mamy gościa super wygląda ja zebrę zawsze robię w okrągłej blaszcemoże też dzisiaj zrobie jakieś ciacho na weekend
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie tylko chwilę, a tu nie dość, że nowa część, to jeszcze ile napisane !!!! Nie mówiąc już o nadrabianiu starej, grrrrrrrrrrrrrr! Widać, że nam dzieci podrosły, to mamusie na wizażu buszują !
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
witam. My wczoraj bylismy na usg bioderek, lekarz zachwycony, powiedział że dawno nie widział takich slicznych zdrowych bioderek
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paski mi nie wyszły tak jak trzeba, dół się zlał
|
||
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Zainspirowana Waszymi zakupami kupiłam kombinezon. Sprzedawca twierdzi, że kombinezon jest ciepły, a oglądanie wszystkich niczego nie zmieni, więc właśnie kupiłam taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=2694213190 Ten ma ma akceptowalną ilość aplikacji w kolorze kombinezonu, więc teraz muszę dobrać dodatki. Wybrałam kolor lawendowy (nie mylić z fioletem), więc wielkiego wyboru nie mam. |
|
|
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na teraz mam kombinezon ze stópkami, a drugi taki, że nogawki można "zamknąć" jak w wielu kombinezonach rękawki. Oba średnio nadają się do nosidła, bo jeden jest szeroki, sztruksowy, a drugi dopasowany na szerokość i też wygodny, ale to taki misiowaty polar + ocieplenie, jednak bez warstwy chroniącej przed wiatrem. Trzeciego na 68 cm nie kupię. |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajny
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś w domu zostały, ale ciepłe okrycie zimowe i tak kupię.
|
|
|
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
My po spacerku w chuście. Mamy wiaterek i piękne słoneczko Po obiadku jeszcze spacerek w wózku i wróci małż i będziemy mieli weekend!Cytat:
Cytat:
Weź od Amelki - może się podzieli Cytat:
![]() za kolejne postępyJa mam camembert panierowany, frytki i sałatkę na obiadek
|
|||
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy na spacerze - tam cieplej niż w domu
wyjatkowo grzeje jesienne słonko
|
#172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie przystawiam jej do piersi za każdym razem, więc muszę, tylko trzeba trafić na czas pomiędzy karmieniami. Rumiankową Hipp (z glukozą) na szczęście lubi i chociaż trochę pije. Mrówka Ci dobrze napisała. Cytat:
Cytat:
W zestawach dla dziewczynek też nie ma rajstopek. Tylko niektóre mamusie dorzucają, ale ja na pewno założę nowe, pewnie z H&M, bo już raz kupiłam i są ok. Chłopcom na codzień raczej się białych rajstopek nie zakłada, więc jeśli te po Dawidku są w dobrym stanie, to bierz. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Alkohol tez piła! I to na chrzcinach! |
|||
|
|
|
#173 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cholera, Sol, bo ja chyba też coś upiekę z tego wszystkiego
ale chyba to: biszkopt, na to kisiel gotowany na soku (np. Kubuś), na to ptasie mleczko i na to owoce i galaretka ![]() Cytat:
Czasem zapominalski facet się do czegoś przydaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tak ![]() Cytat:
![]() A ja wróciłam ze spaceru.Zakupiłam dla siebie kurtkę i żakiet A dla Kuby oglądałam kombinezon zimowy - 199zł |
|||||
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
hej my juz po spacerku. Ale zimno....
zalatwilam co mialam zalatwic i juz sobie bed emogla wizazowac ![]() przyszly mi 2 paczuszki lampka zolw i te 2 pary bodow co wylicytowąłam super sa
|
#175 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Kurde, faktycznie że piła. W zatrważającej ilości dwóch 50-tek ... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#176 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się w nowej częsci
, dziś w lepciejszym humorze, dwa dni z rzędu się spuściłam z łańcucha i naładowałam akumulatory, poumawiałam się też z koleżankami na ploty, kupiłam czajnik (dzięki phdwao Cytat:
i dla wszystkich innych dzieciaczków które kończą dziś kolejne tygodnieja moje dziecie kocham równie mocno, oba dziecka Cytat:
ze ile??? ![]() Cytat:
Cytat:
no wiem zamknęłaś temat więc nic więcej na niego nie napiszeCytat:
Cytat:
dla Lusino to jest nas dwie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() doczytałam że w nocy dała Wam popaloć, czyli jednak Zosia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jest ciało Twoje ![]() jej jak smakowicie wygląda
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-12 o 14:32 |
||||||||||||
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
pokaze tylko maz wzial aparat
za stara na to jestem
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale każdy robi jak uważa koniec tematu z mojej strony ![]() a spodni na spodnie nie zakładam, jak i na śpiochy.
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
hej gaduły przebrzydłe
![]() idziemy na 17.00 do neurologa-fizjoterapeuty skontrolować to napięcie mięśniowe u Oskara ![]() Linka,mamy takie same gondole bo w Evo i Transporterze są te same,ma niby 78cm ale u nas mały jest już praktycznie na styk,nie wiem czy miesiąc jeszcze pojeździ ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- też muszę coś wylicytować,nie będę gorsza ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Sol pamiętam jak robiłam to ciasto z mamą,miałam może z 6 lat |
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

. Na szczęście w końcu złapała i wtedy juz grzecznie wypila wszystko i poszła spać, za to w nagrodę spała do 8 rano !
Bierzta i jedzta z tego wszystkie
a 

, dziś w lepciejszym humorze, dwa dni z rzędu się spuściłam z łańcucha i naładowałam akumulatory, poumawiałam się też z koleżankami na ploty, kupiłam czajnik (dzięki phdwao

Nikt by się nie czepiał ile i kiedy mam niuńkowi dawać jeść