|  2012-10-12, 15:09 | #4981 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Kosmetyki nr 1, potem trzeba klepać biedę - vol. 23

Cytat: 
 Ogólnie to dzieciaki tam sobie jaja robią z tej Kryśki na religii. Przed chwilą Ola mówiła że Kryśka powiedziała że każdy opętany w diabła się zamienia  na co jej kolega rzekł z radością : "to super!- będę "opętywał" ludzi"  a Twój brat od Ciebie starszy czy młodszy? ale już teraz się nie kłócicie? bo ja to już czasem z mężem rozmawiam, że trzeba chyba wcześniej zrobić testament i zdecydować kto co ma dostać, bo oni się chyba nie dogadają potem jakby co   Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-10-12 o 15:14 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:12 | #4982 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

W wielu szkołach niestety nie ma etyki...a taki wybór powinien być  Ocena z żadnego świadectwa szkolnego nie ma znaczenia przy staraniach o ślub kościelny...trzeba zrobić bierzmowanie, zaliczyć nauki i tyle  Wiecie co...a kiedys dostałam propozycje prowadzenia zajec o planowaniu rodziny w Kosciele w ramach tych przedmałżenskich nauk, ale sie nie zdecydowałam...jak mialabym komus wciskac ze tylko kalendarzyk i obserwacje śluzu, bo tabletki są bee to dziękuje   | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:13 | #4983 | ||
| szeryfcio Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: waw 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  No mnie też jakoś pupka ani jej odwrotna strona nie ciągnęła.  Raczej buźka, brzuszek, rączki.. Ale wiesz, nie wiem jak u was...   
				__________________ Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-10-12 o 15:15 | ||
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:14 | #4984 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:15 | #4985 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

u moich dzieci w szkole jest etyka (do wyboru) ale żeby było śmieszniej, to zajęcia z etyki mają w środy i od razu 2h, i do ...... 16.15 ale okazało się, że podczas zapisu do szkoły można było wybrać: religię, etyku lub ........ nic i o tym ludzie dowiedzieli się dopiero na zebraniu myśleliśmy, że jest obowiązek religii lub etyki zresztą dla mnie to nie istotne, bo i tak chodzą dzieci na religie tzn. teraz już córka tylko 
				__________________ za zgodą Solaris1990  "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" !  http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:18 | #4986 | |
				 | 

Cytat: 
 Nauczycielka mi dziś powiedziała, że Ania na apelu ma być ubrana na galowo, a tylko na głowie jakas korone a'la drzewo ma miec  mamy co w weekend robić... | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:18 | #4987 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  to znaczy że to jest ZŁO  normalnie mnie oświeciłaś   Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-10-12 o 15:22 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:26 | #4988 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:26 | #4989 | 
				 | 

Ja z bratem się nie kłóciłam, ale też nigdy wspólnego języka nie mięliśmy(chyba że przyprowadzał jakiś fajnych kolegów  )...może tez dlatego że oprócz brata mam dwie siostry i zawsze tworzyłyśmy taką zgraną trójcę...a on zawsze był z boku. Do tej pory mieszkamy  na tym samym osiedlu i nie wyobrazam sobie zeby było inaczej, choc pewnie kiedys bedzie...a dzis wieczorkiem idę do siostry na jakieś piciu  Wszyscy mi sie dziwili albo nawet nie dowierzali, że chce drugą córe a nie syna...a ja czułam, że to może być głebsza relacja(pisze to tylko z moich doświadczen, bo pewnie sie zdaza ze brat z siostra mają super kontakt) | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:27 | #4990 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Wałbrzych 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
  Czeka aż wyremontuje się mieszkanie tż. Ciekawe czy to nastąpi jeszcze w tym roku  Cytat: 
   Nie wiem po co, skoro to i tak nieprawda ...   | |||
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:29 | #4991 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:33 | #4992 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Swarzędz 
				 | 

Ja już mam paczuszkę!  I przyjechał mój ulubiony Pan Kurier.   Tak gadacie o lekcjach religii, to powiem Wam, że ja w zasadzie nic takiego nie pamiętam, żeby jakieś głupie texty latały.   Własnie napisałam wniosek o wypisanie się z kościoła. Bijcie i krzyczcie na mnie, ale napisałam to pismo, bo dzisiaj dostalam list z parafii, że od ponad 9 lat nikt mnie nie widział w kościele(mała dzielnica, wszyscy się znają, księża non stop ci sami, nie wiem jakim cudem), że nie przyjęłam kolędy - nikogo w chacie nie było - no i mistrz dzisiejszego programu: nie dałam jako osoba pełnoletnia na remont kościoła. WTF? I najlepsze jest, że moja bliska przyjaciółka, która jest osobą bardzo wierzącą i chodzącą do kościoła co niedzielę, już kilka razy mi mówiła, że moja rodzina była wyczytywana na ogł. parafialnych, że się nie dokładamy  I raczej nie dołożymy. 
				__________________ W piekle mają dla mnie specjalne miejsce. Nazywa się TRON. | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:33 | #4993 | 
| w krainie snu i marzeń | 

Dokia chyba do Ciebie pytanie mam - jak się renderuje? chciałam przesłać film na YT    | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:35 | #4994 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:41 | #4995 | ||
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat: 
  To już przegięcie.... | ||
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-10-12, 15:42 | #4996 | 
				 | 

Cieszę się, że mieszkam w dużym mieście na dużym osiedlu i jestem anonimowa...nikogo nie interesuje czy chodze do kościoła, czy daje na tace itp. Ja ogólnie nie jestem jakaś przeciwna religii, kościołowi tylko NIE LUBIĘ tam chodzić i już  Moja starsza siostra jeszcze próbuje się zmuszać, niedawno zamieszkała ze swoim facetem i postanowiła że będą taka idealną rodziną(z jej dziecmi)...wybrali się więc do Kościoła a tam kazanie, że rozwód to najwieksze zło, że dziecko powinien wychować biologiczny ojciec, że jak ktoś ma ślub kościelny to nie powinien znów wchodzić w żadne relacje, bo taki ślub zobowiązuje na całe życie...no i siostra w pewnym momencie zaproponowała żeby wyszli na lody...ale się wkurzyła... | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:44 | #4997 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  po co ten rendering - to strasznie brzmi, masz po prostu zapisać film w formacie, który jest najlepszy dla danego portalu, każdy ma swój ulubiony format, wiec nie wiem jaki ma być w miejscu w jakim chcesz go umieścić. Najczęściej chyba publikuje się filmy w formacie AVI lub MP4 .... u nas na wizażu to też podają jakie rozszerzenia ma mieć plik i jakie ma mieć wielkości dopuszczalne w MB, wynika to z faktu że każda strona w plikach css czy html ma zapisane informacje jakie pliki odtworzy online bo ma wbudowane takie a nie inne odtwarzacze ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- oni pójdą pierwsi !!! Na stówę!!!!!!!!!!!a Camel to już całkiem będzie szedł na przedzie , no nie??   Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-10-12 o 15:45 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:46 | #4998 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  Dokia ja po Twoich postach to normalnie sikam  u nas takich akcji nie ma  Cytat: 
  ja mam dwóch braci, jeden 8 a drugi 11 lat starszy więc z tym najstarszym rzadko gadałam bo był za dorosły  a z tym trochę młodszym ciągle się tłukłam  pomimo, że obrywałam to i tak dalej się biłam. a potem jak poszłam do liceum zaczął mnie traktować jak dorosłą i mamy super kontakt i z tym starszym teraz już też  Cytat: 
 my w liceum też dostaliśmy papier o naukach przedmałżeńskich więc mieliśmy to z głowy bo ksiądz nam uznał  Cytat: 
  niedługo to już chyba nic mnie nie zaskoczy   
				__________________ | ||||
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:52 | #4999 | |
				 | 

Cytat: 
  Na miejscu Basi wkurzyłabym się  Przepraszam bardzo czy kościół działa na zasadzie ZUS, że będąc osobą dorosła trzeba mu przekazywać regularnie pieniądze  Bo inaczej przysyłają upomnienia  Na remonty, ogrzewanie i aby ksiądz co roku zmieniał samochód  Nie, więc ogłaszanie wszem i wobec, że taka i taka nie płaci jest bezprawne ... Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2012-10-12 o 15:54 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:56 | #5000 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

hejka to mamy 5000 postów  kto zakłada nowy wątek? 
				__________________ za zgodą Solaris1990  "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" !  http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 15:59 | #5001 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  , w szkole nie ma etyki, i nie słyszalam ze przepisuja jakas ocene na swiadectwo maturalne. u nas w parafi w klasie I ponadgimnazjalnej jest  tzw  kurs przedmałzenski/ szybko/ na to chodził, ma to zaliczone, a reszta ... no trudno... do kosciola tez ciezko go zapedzic.... | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:00 | #5002 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  nareszcie więc mogę sypiać po lepszych hotelach a nie kombinować gdzie najtaniej. Ale pytam o  te możliwość jak dzwonię do danego hotelu- jak to nie problem dla nich to korzystam z ich usług, jak problem, to szukam innego   I gdyby w końcu nastał taki porządek w kościołach to bym pomyślała nad tym , aby ich wspomóc, jak nie ma rachunku to nie będę wspierać takiej szarej strefy  jak mnie zapytają w kościele to też powiem że i owszem zapłacę jak mi wystawią rachunek, a jak nie to nie zapłacę i jeszcze powiem że zgłoszę do US  Z drugiej strony to dobrze że nie ma już czasów dziesięcin, wyobrażacie sobie że 10% ze swych zarobków oddajecie nonstop na kościół??????????????? Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-10-12 o 16:07 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:04 | #5003 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Cytat: 
  Wiem, że mieli, ale czy doszło do skutku  Ja bym poszła i zrobiła awanturę, bo przecież nigdzie nie jest napisane, że musisz płacić, bo to przecież nie jest żaden podatek. Pazerne szuje  Nie sądzę, żeby tak łatwo poszło Ci z wypisaniem się... | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:05 | #5004 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Kiedyś skreślaliśmy słowo "etyka" z miejsca na świadectwie oznaczonego jako "religia/etyka" , ale po tej sprawie: http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/k...rawa-czlowieka Dyrektor zakazał skreślania. Jest albo ocena , albo tylko kreska że się nie odbyły żadne zajęcia w ramach tych przedmiotów dla danego ucznia. Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-10-12 o 16:15 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:14 | #5005 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Swarzędz 
				 | 

Cytat: 
   Po prostu moje osiedle to osiedle domków jednorodzinnych, przekazywanych sobie z pokolenia na pokolenie. Wszystkie dzieci chodzą tu do szkoły, na rynku każdy każdemu mowi dzień dobry. Cytat: 
 M. się ostatnio wypisał z kościoła, co prawda na złość matce robił, ale udało mu sie to w przeciągu 2 tygodni załatwić.   
				__________________ W piekle mają dla mnie specjalne miejsce. Nazywa się TRON. | ||
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:15 | #5006 | |
| w krainie snu i marzeń | 

Cytat: 
  chyba się nie zrozumiałyśmy  myślałam, że polecisz mi jakiś program i powiesz jak się to robi. bo w jakim formacie zapisuje się filmy, to wiem  no nic, sama sobie poradziłam Edytowane przez moniak85 Czas edycji: 2012-10-12 o 16:18 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:17 | #5007 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  musze zapamietac aby powiedziec wych o tej przepisywanej ocenie, wiem ze jak przedmiot sie konczy to ta ocene sie przepisuje, ale nie wiedzialam ze jak nie chodzi na religie to tez, dla nas lepiej | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:20 | #5008 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:20 | #5009 | 
| Zakorzenienie | 

Ale stron do nadrobienia ... Tak Was temat koscielny rozkrecil . Ja w LO tez fajnego ksiedza mialam duzo filmow ogladalismy o aids z nami dyskutowal - wiec chodzilam , nic ocena ze swiadectwa nie dawala bo I tak poradnie I nauki trzeba bylo odbyc. Basia jeszcze musisz miec swiadkow do apostazji bo inaczej nie przejdzie. Ja bym odpisala do Kosciola ze nie wyrazilas zgody na przetwarzanie Waszych dance I udostepnianie ich publiczne. Ze ze wzgledu na nagminne lraktyki lamania przepisow o ochronie danych osobowych bedziesz zmuszona zglosic ten fakt odpowiednim organom, natomiast publiczne nawolywanie jest juz proba wyludzenia. Pojedzie Im w piety . | 
|     |   | 
|  2012-10-12, 16:21 | #5010 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Cytat: 
   Tylko w Sando była afera, bo ksiądz właśnie tak wyczytywał, wierni się wkurzyli i zrobili gdzieś donosik, ale nei wiem dokłądnie jak to było  Serio? To tylko pozazdrościć   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) jeszcze dwa
 jeszcze dwa 

no pewnie reklam nie mozna oglądać bo to samo zuooo
 no pewnie reklam nie mozna oglądać bo to samo zuooo  "
"  Weronika
Weronika