|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm może 2 i 3...sama nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- To już dawno stwierdziłyśmy ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- No nieee....dziewczyny...każ da wie co to "Moda na sukces" ?? Ja nie wiedziałam, że my mamy takie opóźnienie w odcinkach!!! ![]() "Stephanie Forrester dowie się, że powrócił rak płuc, z którym walczyła przed laty. Niestety, nowotwór okaże się nieuleczalny. Przed śmiercią Stephanie urządzi wielkie przyjęcie. (...) Amerykańska telewizja ten emocjonujący odcinek, w którym umrze Stephanie, wyemituje w grudniu. Śmierć projektantki mody w Polsce obejrzymy dopiero za około trzy lata. " ![]() ![]()
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Zaabcia dla mnie 1
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego dziekuje za glos ![]() Na 13sta mialam jechac na spotkanie , a Domino spi i spi ...
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie podobaja wszystkie, ale wybralabym 2. - najwiecej sie 'dzieje' ![]() Cytat:
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dziekuje za opinie jakimi liniami lecisz do stanow? ana - pytalas mnie jeszcze o ten spray jak dobrze pamietam. Ja najpierw pryskalam na podpaske bo balam sie ze jak psikne pod cisnienem na pipuszke to bedzie mnie bolalo No i w sumie tak mi pokazala tez polozna w szpitalu zeby robic.
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko 10 str! oszalalyscie? zwolnijcie troche :P
My dzis po pasowaniu na rzedszkolaka Wojtus byl przekochany i przeuroczy Tak go te emocje wykonczyly ze spi juz od godz !
|
#2890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat nie w temacie ![]() ja tam nie wiem ale żeby nie było za miło w tv dosłuchałam, że to tylko plany a w nawet marzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja się dzisiaj ucieszyłam, że będzie rok macierzyńskiego, ale później do mnie dotarło, że to Doniu obiecał, więc... na marzeniach się skończy
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobiłam.
Mona : kącik dla dziecka śliczny - patrzę i widzę, że mam takie same poszewki na pościel Małej:P Ładne są. I cudne te naklejki, też pomyślę o czymś takim na ścianę w okolice łóżeczka. A co do Tż...wszystko rozumiem, ale mając malutkie dziecko, które je co 2-3 godziny, także w nocy ( a więc niekoniecznie się śpi) to ty się zajeździsz kochana.. W którym jesteś tygodniu ciąży? Ja tu nowa,więc się jeszcze nie łapię. Gucia: Biedna Mała! Bika: hmmm, teścia olać ciepłym moczem, bo tylko krwi Wam napsuje, straszny człowiek;/ (nie pojmuję nie raz co rodzice wyczyniają utrudniając WŁASNYM DZIECIOM;/) Ad kolczyków : też zawsze chciałam wziąć się za robienie. Na chceniu się skończyło. Pytanie do ciężarówek: czy są jakieś wytyczne w którym tygodniu się powinno glukozę robić? Jestem w 25tc, wizytę mam za 2 tygodnie niecałe, a jeszcze nie miałam zleconej, mam do lekarki dzwonić swojej? Moja wina, bo się za późno zadzwoniłam umówić na wizytę i najszybszy wolny termin wypada 24.10.. Podjadłam sobie i Malutka szaleje.. <3 pewnie tych kopniaków brakuje po porodzie? I jeszcze pytanie: Czy wy przed urodzeniem dziecka kupujecie może na wszelki wypadek jedno opakowanie MM? Żeby było "w razie w", gdyby były problemy z karmieniem piersiowym? |
|
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do mm to nigdzie nie wyczytałam aby któraś kupowałaś w razie w, ale może mamy się wypowiedzą ![]() Czy ja już mówiłam, ze mam dość studiowania? Jutro 8-20 Niedziela 8-20 Zwariuje... żeby to chociaż przydatne rzeczy były... wiem, że marudzę przed każdym zjazdem, ale mam dość |
||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Na SR co chodze mowili ostatnio, ze mozna kupic, ale takie jalowe z apteki... to na czas tuz po porodzie w razie "w" na "juz". A potem w domu takie normalne MM przeciez mozna dokupic w razie potrzeby...
|
#2896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Dominika Cytat:
dla przedszkolaka
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
no to daje 5,5 miesiąca, a tego dodatkowego urlopu nie można odmówić. a od 2014 ma być 6 tygodni dodatkowego, co daje właśnie 6 miesięcy.
dla mnie to rozwiązanie z rocznym macierzyńskim za 80% jest rewelacyjnym rozwiązaniem, oby się udało to wprowadzić Cytat:
a jak pojawią się jakieś wyjątkowe problemy z karmieniem, no to w szpitalu mają obowiązek zapewnić MM Guciu, straszna historia z Sandrą buziaki dla niej, dobrze że wszystko się szczęśliwe skończyło!Mona, kącik dla małego śliczny! i wcale nie dziewczęcy Blonde, pisałaś o swojej "porażce" wychowawczej... dla mnie tą porażką jest właśnie smoczek ostatnio to w ogóle był kryzys, bo bez niego nie chciała iść do żlobka... co więcej, niby odpieluchowana w wakacje zaczęła teraz robić siku i kupę w majtki, w szoku byłam... zaczęłam o tym myśleć, czy to nie efekt tego, że jest w młodszej grupie w żłobku, jedyna bez pieluchy... wszystkie inne dzieci przychodzą ze smoczkiem... możliwe, że je chce naśladować? nie wiem już co o tym myśleć nie chciałabym, żeby kazały jej zakładać pieluchę ze smoczkiem walczymy, dziś znów był tylko do spania, do żlobka poszła bez i było ok, ale sporo się musimy nad tym namęczyć, natłumaczyć |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Ladies
![]() Bika, nieźle pokręcony ten Twój teść. Trudno pojąć tok rozumowania takiego człowieka - jakiś niedowartościowany, czy jak? Mona, jeszcze a propos Twojego męża - radzę się wziąć za jego 'nawracanie', z czasem może być tylko trudniej...a obowiązków Ci tylko przybędzie. Malenstfo, moje biżuty też przyszły. Chyba jutro coś zrobię z nich. Wszystkie są sliczne. Ośmiornica jest super! I wisior z drzewem Ana, to nie była wymianka żadna, tylko zamówiłyśmy z Malenstfem w tym samym dniu w sklepie internetowym, więc jak ona dostała, to ja stwierdziłam, że i moje przyszło ![]() Właśnie się okazało, że po 6 latach związku mogę jeszcze zaskoczyć swojego TŻ. Właśnie zaniemówił z wrażenia, jak wszedł po pokoju i zobaczył, że stoję na głowie Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-10-12 o 21:09 |
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Ad studiowania: łączę się bólu - jutro od 8- 20: 25 - i w zasadzie same ćwiczenia - BEZ żadnej dłuższej przerwy (ćwiczeniowcy pewnie zrobią z 10 -15 minut jak im padać zaczniemy jak muchy), ale możliwości zjedzenia obiadu np - nie będzie.
Do tego : 2 x w jednym dniu ćwiczenia z podstaw statystyki dla psychologów - 2 x po 2.5h, co łącznie daje wdzięczne 5 godzin... + potem jeszcze Metodologia Badań psychologicznych, również 2.5 godziny.. A zaczynamy z rana, od 8mej wykładem z emocji i motywacji - ale z Panią Dr. która mojej motywacji nijak nie wzbudza ![]() Jak przeżyję...to dam znać. Kupiłam sobie owoców, jakiś kabanosek ( ale nie śmierdzi kiełbachą jakoś szczególnie), jogurt, no cokolwiek co mnie zapcha jak zacznę tam padać. Bo poza stołówką, do której nie dotrę bo nie będzie czasu - zostałyby mi batoniki z bufetu, więc szkoda gadać. Mam wybitnie pesymistyczny nastrój w związku z tym. Jakoś muszę przeżyć. |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
oby do końca... bo zwariuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Są dzieci co w domu sikają do ubikacji, a np. przyjdą 2 takie tygodnie, że co trochę porty mokre... albo taki dzień, co co 3 razy w majtki zrobi i ciuchów już nie ma a później 3 miesiące nic ![]() Cytat:
Cytat:
Do tego bolą mnie jak na złość plecy więc będzie nie za ciekawie.---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
co to joga czy cuś innego? |
|||||
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wisior z drzewem? ![]() To ty też musisz się pochwalić swoimi wyrobami!
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Butter - pokażesz skąd zamawiasz te rzeczy do biżu???
Natala: ja mam taką myśl - bo popatrz - młodsze dzieci automatycznie ściągają więcej uwagi Pań z przedszkola, bo wymagają pomocy przy właśnie np. czynnościach pielęgnacyjnych. Mała się adaptuje do nowego środowiska, to trochę tak jak nastolatek wchodzi do obcej grupy - chce być zauważony i akceptowany - zaczyna np mówić tym samym językiem co inni itp. Mała pewnie potrzebuje poczuć się bezpiecznie, potrzebuje aprobaty i zainteresowania - a akurat w tamtych realiach to "nagradzane uwagą" są te zachowania dzieci młodszych, które trening czystości mają przed sobą. Więc może.. Inna kwestia, że to na pewno jest stres - a dzieci w stresie często chwilowo "zapominają" nowo nabyte umiejętności (z tym, że to mija). Ja bym wspomniała Paniom z przedszkola o tym - żeby zadziałały i wzmocniły w Małej te pozytywne zachowania - pewnie będą wiedziały jak - jakaś głośna pochwała czy coś - bo wtedy Mała może przestanie czuć, że coś "traci" przez to, że jest bardziej samodzielna. Ot taka moja refleksja. |
|
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaaa....już się musisz śmiać ![]() Stałam na głowie, bo pokazywałam mojej siostrzenicy, że ciocia potrafi ![]() Cytat:
Co do stania na głowie - wyżej napisałam Amani ![]() Cytat:
na razie zrobiłam jedne kolczyki z metalowych piórek. Wisior drzewo - http://www.beads.pl/zawieszka-duze-d...keyword=drzewo Debrah, www.beads.pl Co do uczelni, to nie zazdroszczę, jednego dnia tyle statystyki i metodologi...ale Kochana, nie marudź...uwierz mi - psychometria to dopiero jest hard...jakas pomyłka normalnie
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-10-12 o 21:54 |
||
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) kregoslup zlozylby mi sie jak harmonijka b) przebilabym sie glowa na parter
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Butter - nie strasz
(( Liczenia dużo tam jest czy co? (A ja sobie właśnie przeglądam wisiory na katherine.pl - pewnie powiecie, że badziewka, ale mi się podobają takie retro zawieszki, sowy i inne. |
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter drzewko fajne! To czekam na Twoje efekty!
|
|
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwestia polega na tym, aby najbliżej 'twarzy' podejść stopami i dopiero wtedy zacząć je unosić... i żeby mieć głowę na poduszce, bo inaczej można niechcący zrobić sobie domową trepanację czaszki Cytat:
Co do wisiorów, to właśnie takie 'badziewie' zamówiłyśmy z Malenstfem... Zobacz sobie to beads - tam jest mega tanio, a te rzeczy są zrobione super. Tylko z tego sama musisz potem sobie zmontować Ale to nawet większa frajda
|
||
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

kurde cieżki wybór, różnice nieznaczne, mi się każde podoba 

dla Dominika
buziaki dla niej, dobrze że wszystko się szczęśliwe skończyło!
ostatnio to w ogóle był kryzys, bo bez niego nie chciała iść do żlobka... co więcej, niby odpieluchowana w wakacje zaczęła teraz robić siku i kupę w majtki, w szoku byłam... 
albo taki dzień, co co 3 razy w majtki zrobi i ciuchów już nie ma a później 3 miesiące nic
więc będzie nie za ciekawie.