|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Przepraszam za zdjęcia fatalnej jakości - są tylko poglądowe
![]() Aha, tłem jest chusteczka higieniczna - sorki, nic innego o tej porze nie przyszło mi do głowy :P Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-10-12 o 22:40 |
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
nie dość że jeszcze nieskończyłam nadrabiać moich dużych zaległości to zdążyłam się już nawet pogubić w waszych dzisiejszych postach od 16 =)
Ale po kolei: Bika teść niezły. Ja złośliwiec oczywiście nie dałabym w takiej sytuacji znać. Nie wnikam w Wasze relacje, ale jestem uczulona na takie akcje. Ja swojego teścia nie miałam okazji poznać. Tzn znam go z widzenia, ale on jak mnie widzi to przechodzi na drugą stronę ulicy. Z resztą od rozwodu z teściową nie utrzymuje kontaktu z moim TŻ. Na naszym ślubie też nie był, nie widział swoich dwóch wnuków(bratanków TŻ). Także twój przynajmniej zainteresowanie wykazuje =) gucia6 i jak Sandra? zaaaabcia dla synka! mi się najbardziej podoba 3. później 4 i 5.Malensstfo o tym samym przed chwilą czytałam. Moda na sukces ma to do siebie że nawet jak zaczniesz oglądać ją po 5 latach przerwy to i tak po 2 odcinkach będziesz w temacie =) gocha bo Wojtusie to fajne chłopaki są! (jak się domyślasz mój mąż nosi to samo imię =) Debrah a ja byłam przekonana nie wiem dlaczego że ty jakoś na początku ciąży jesteś...a tu już 25 tc. Wow. Butter ty zaskakujesz nie tylko TŻ! twoje teksty sieją niezłe spustoszenie na wątku =) statystyki,metodologi,psy chometria... jakbym wyjęła swój indeks i wymieniła wam parę moich przedmiotów to dopiero byłby ubaw. Nazwy były takie że pewnie nie pamiętałabym teraz o czym. Tak... 5 lat matmy...to było coś... Miałam nadzieję że w 13 części zobaczę II, ale wy tak pędzicie że może się okazać że i w 14 nie zdążę =)
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad tymi piórkami też się zastanawiałam.. Ale u Ciebie jakoś na wielkie nie wyglądają ![]() I drzewko faktycznie fajnie wygląda ![]() I ja miałam ten sam problem a propo chusteczki, to wzięłam tą "serwetkę", która była przypięta do tej torebki z rzeczami |
|
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny:
http://demotywatory.pl/3940857/Swiezo-upieczeni-rodzice Cytat:
...ale do góry nogami mnie jeszcze nie widział... przynajmniej nie ubraną (nie no, to głupi żart )Cytat:
Co studiowałaś? |
||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Butter widziałam to, hehe
![]() Mykam spać, dobranoc |
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale długość tego piórka, to dokładnie 2 te Twoje małe listki - sprawdziłam
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Butter: bardzo fajne! Ja nadal przeglądam Katherine - i tyle mam "typów", że nie wiem co wybiorę:P Tam też śmieszne ceny, potem pójdę zobaczyć stronkę od Ciebie.
Trzeba patrzeć co się bierze, ale sporo tych rzeczy wcale źle nie wygląda (mimo ceny niskiej). Mam np. taką sowę z mechanizmem zegarka. Mam ją ponad rok, a wciąż wygląda jak nowa i parę osób mnie pytało gdzie zakupiłam. A to typowa sówka z mechanizmem zegarka z takich właśnie hurtowni (tyle, że to akurat stacjonarnie kupiona). Bardzo fajnie uzupełniają strój takie rzeczy. Można być bardzo zwyczajnie ubranym, a wisiorek robi cały efekt. (t)asia : a bo ja na początku ciąży byłam jeszcze niedawno.... nie ogarniam jak to się stało, że już leci 6sty miesiąc! Nigdy nie sądziłam, że ciąża leci tak szybko - raczej myślałam, że się dłuży z racji różnych ograniczeń czy np. siedzenia w domu, jeśli ktoś jest na L4 i nie może pracować. A tu..zanim się obejrzałam to już połowa za mną. Raptem kilka(naście) tygodni i Mała się może bezpiecznie urodzić. Bo co to jest np 10 tygodni, jak już 25 za mną! O_o |
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ja nie widzę cen na tej katherinie, bo trzeba być zalogowanym.
Ile kosztuje np. taki wisior z sową? Przykładowo
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie - bo sporo tych sówek do wyboru jest. Normalnie można tam konto założyć żeby widzieć ceny. Sówka z zegarkiem czy bez? - to zobaczę i podam.
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogłaszam że jestem na bieżąco. przeczytałam wszystko. Odpisze tylko na najważniejsze: Zdjęcia ze ślubu oczywiście pokaże ale chwilowo nie mam żadnego =) mogłabym napisać dziękuje wszystkim, ale lubię być wyróżniana i wy pewnie też zatem: tomalinka, mrowinka, Malensstfo, mona_ja, metkaa, Ana***, Amani malamaluczka87, gucia6, mabi84, blonde_hair, mysia1986, zaaaabcia Nikita...,aaby,strippi, dodaja, Madzialenka12344321 Dla dziewczyn planujących ślub- gratulacje. Jak coś służę pomocą! Strong Dodaja Izabelle walcie jak w dym =) (zapomniałam o kimś?) malamaluczka87 dzięki, nerwy potrzebne nie były ale my oba takie charakterne osobniki jesteśmy że bez spięć się nie obejdzie =) Maleństwo kurcze a ja cały czas się zastawiałam jak tam bliźniaki. Ale widzę że sprytnie się ukrywają. Czyli czekamy dalej. Dzięki za gratulacje w związku z umową. Ta praca średnio mi odpowiada ale jak będzie ciąża to stad uciekam na zwolnienie. Strong. Ślub przeleciał błyskawicznie. Teraz jestem na siebie trochę zła że nie zadbałam o zrobienie jakiś zdjęć w trakcie, że wszystko było tak na szybko. Ale tacy właśnie oboje jesteśmy więc na ślubie nie mogło być inaczej. Suknia spisała się rewelacyjnie! Nie zsuwała się, trzymała się idealnie. Nie spisały się za to ślubne buty. Strasznie ślizgały się na posadzce na sali i szybko musiałam je zmienić. Na zmianę miałam niższe i do nich suknia była za długa. Teraz na pewno wzięłabym dużo niższe buty ślubne. Mój mąż kupił nowe buty z Wojasa i o 22 tak go obtarły że wynajęty przez nas kierowca do rozwożenia gości jeździł do nas do domu po jego stare pantofle =) Było parę niedociągnięć, ale napiszę ci na priv za jakiś czas =) Przeczytać tyle stron. Faktycznie coś chyba ze mną nie tak
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Np takie sowy bez zegarków:
1) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400054z-p-1052.html - 3.90zł 2) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400209-p-1855.html - 3.90zł 3) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400195-p-1770.html - ta 9.50 - pewnie dlatego, że kolorowa 4) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400499-p-3326.html - też 3.90 Z zegarkiem: 1) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400711-p-4191.html - 13,90zł Nie wczytywałam się tutaj, bo daję linki przykładowe - ale w mojej sówce, bardzo podobnej - zegarek nie jest atrapą, ma mechanizm i chodzi. A nie kosztowała więcej niż 15zł. Ze zdjęcia wydaje mi się, że jakość chyba taka sama. 2) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400997-p-5942.html - tez 13,90 3) http://www.katherine.pl/naszyjnik-400999-p-5944.html - i tak samo 13.90 więc to mniej więcej chyba wszystkie na tym samym poziomie. Linki przykładowe, niekoniecznie najładniejsze. |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż z zamówienia, które dziś przyszło, mam do zmontowania jeszcze 2 pary kolczyków, ale muszę od siostry wziąć bigle w srebrnym kolorze. Swoją drogą, szok, że takie rzeczy w sklepach kosztują zdecydowanie więcej, a jakość czasem jest mocno wątpliwa... Tasia, matematyka...o kurcze, dla mnie czarna magia, na prawdę... |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ale to chyba jest tak, ze te sowki sa pakowane np 72 sztuki i trzeba kupic hurtowo, cena tez jest za taka paczke, prawda? pojedynczo nie mozna kupic?
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie nie znalazłam informacji o zakupie hurtowym, tzn o konieczności.
Tam się przy rejestracji wyświetla pole, żeby zaznaczyć czy jesteś osobą prywatną czy firmą. Podejrzewam, że kupując jako firma ( do dalszej sprzedaży) masz po prostu jeszcze lepsze ceny przy większej ilości z tego samego wzoru. Wiem, że na wizażu jest wątek Katherine, ale nie chce mi się go przeglądać. Niektóre rzeczy to pewnie są cienkie metalowe blaszki wątpliwej jakości, ale po zdjęciu chyba można ocenić mniej więcej. A fakt, że mniej żal jak się zawiedziemy na czymś bo tracimy niewielką sumę pieniędzy to łatwiej przełknąć. Ta moja sówka, kupiona normalnie w stacjonarnym sklepie nie jest złej jakości, nic się z nią nie dzieje, a to chyba takiego samego typu jak z tej Katherine. A poza tym - czasami w sieciówkach jest podobna biżu, gdzie za kawałek blaszki chcą po 30 - 50 złotych.... Chyba zaryzykuję, i wezmę coś stamtąd razem z siostrą, ona mi linka podrzuciła. Bo, żeby nie było - jeszcze nic stamtąd nie brałam i nie wiem jak to wygląda, zobaczymy ![]() Ad tej ilości: znając mechanizmy sklepów (sama prowadzę) to te 72 sztuki to po prostu stan magazynowy jest. |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pewnie dlatego jest wątek, bo dziewczyny pewnie razem zamawiają
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest całkiem fajne:
http://www.katherine.pl/naszyjnik-400720-p-4263.html - a kosztuje 5.90zł Albo słonik: http://www.katherine.pl/naszyjnik-400053-p-1050.html - 8.90zł Tylko tam tego strasznie dużo, siły nie mam żeby wszystkie wisiorki przejrzeć:P ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Butter: Ahaaaa, czyli by się trzeba było zmówić na zbiorowe zamówienia po prostu. Ale 100zł to też nie tak dużo, więc pewnie da się zrobić stosunkowo bez problemu. Popatrzę sobie jeszcze. |
|
|
|
#2927 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bika,
Cytat:
dobrze że jesteście wyluzowani ![]() Madzia, Cytat:
rozumiem że na badaniach wszystko ok ale dobrze że poszłaś a Twój zięć był wczoraj na szczepieniu i jakby go Majka widziała w akcji to nie wiem czy by nie zaczęła szukać nowego partnera.Mysia, Cytat:
![]() Tomalinko, jaki nowy av ładnie super że takie intensywne starania no i mam nadzieję że te 5 miesięcy przyniesie Wam.... fasolkę ![]() Butter, Cytat:
![]() Blonde, mam nadzieję że Seba się zaaklimatyzuje w przedszkolu a co to za kryzysy? ![]() Metka, dodzwoniłaś się do endo? Nikita, Cytat:
Kochana dobrze że w pracy już lepiej ![]() Dodaja, Cytat:
![]() Żabcia, Madzia Cytat:
![]() Cytat:
nawet jak mi kamil na pierwszym mało płakał to i tak mi było źle
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mona, ja używam kosmetyków babydream i jestem zadowolona bardzo, ceną, składem, wydajnością
![]() Madzia, brawa za wizytę u lekarza i szczepienie ![]() Amani, brawa za te kilogramy ależ ja Ci zazdroszczę naprawdę... płakać mi się chce, bo ja to już sobie ze sobą chyba nigdy nie poradzę. Do końca życia będę małym słoniem ![]() i sama sobie jestm winna. Brawa za wytrwałość i siłę Stripppi. Michaś będzie miał super pokój Tasia, my zeszłe święta spędzaliśmy w Zakopanem, Boże narodzenie w goracych termach, wigilia na gubałówce itp. a poślubnie to nie mam pojęcia ![]() Nikcior, tajlandia? ale się smykosz! zazdraszaczam...Tasia, i dodam jeszcze że ja nie mam nic przeciwko świętom poza domem, z zasady dlatego..... że moi rodzice z TŻ ... tyle godzin... oj nie to by były święteeee święta... kurde a w tym roku nigdzie nie jedziemy ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Gucia6, przykro mi że wyniki nie są za fajne ![]() a to co przydarzyło się Sandrze.... straszne! ![]() Mona, śliczny kącik dla maluszka aż mi żal że mój Kamilek narazie nie ma swojego kątka ![]() i swoją drogą karuzelkę narazie ściąg bo maluchy na początku nie interesują się takimi atrakcjami a przeszkadza przy wkładaniu i wyciąganiu maluszka. ![]() Cytat:
![]() Żabcia, co do podziękowań to 2 albo 4 ![]() Debrah, ja miałam mm kupione jakoś jak wyszłam ze szpitala, bo brodawki mi krwawiły, karmić mi się odechciewało i wolałam mieć na wypadek gdybym NIE PODOŁAŁA. Co do glukozy to ja miałam chyba w 24. I na Twoim miejscu zadzwoniłabym zapytać kiedy się to robi bo przecież uczona być nie musisz w tym temacie i masz prawo pytać. A uczucia kopaniczków po porodzie, bardzo brakuje. Amani, Cytat:
![]() Tasiu, to czekam na realcję Mnie w podziękowaniach nie wymieniłaś bo pewnie przez moją długą nieobecność życzenia z mojej strony nie padły ale mam nadzieję że jesteś świadoma że życzę Ci i Twojemu mężowi wszystkiego co najlepsze ![]() Butter, maleństwo fajną tą biżuterie macie możecie mi coś na urodziny sprezentować ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Więc tak... wczoraj na szczepieniu jakaś porażka... jak tylko weszliśmy do przychodni to już wrzeszczał (bo płaczem tego nie można było nazwać), przy badaniu też wrzask a jak go wzięłam na rece to cisza no i pan doktor go rozszyfrował..." nauczony nosić prawda?" no i miał rację ale to akurat moja zasługa że jak się Kamilkowi coś nie podoba to robi podkówkę i amen w pacierzu bez kija nie podchodź. Mówił że duży jest jak na 3m. ale że i tak samo silny. Na szczepieniu też płacz oczywiste ale na chwilę, a potem znów płacz marudny. Ważenie... i płacz bo wyrodna matka go położyła na wadze (dla Kamila najlepiej by było jakbym się z nim na tej wadze położyła) i znów płacz bo go ubierałam. Jak wsadziłam do foteilka to zamilkł i zasnął jak zaczarowany! i bez ruchu spał jeszcze dobrą godzinę po powrocie. Szkoda że w przychodni nie był taki spokojny Waży 7.300 gram wszystko w porządeczku Do końca dnia był marudny, o 20 go umyłam mokrą ściereczką żeby nie kąpać a jednak żeby zachować ten rytuał i jak po tym myciu zasnął to obudził się dopiero o 6 rano Dziś większość czasu byliśmy na zakupach, potem na podwórku więc ogółem grzeczniutki Kupiłam sobie dziś spodnie ale jak widziałam jaki mam rozmiar to mi się płakać chciało. A nie mam sił nic z tym zrobić. Po kolacji TŻ się zbierał do pracy i miał powaznie 5 minut do wyjścia a mi się go udało jeszcze wykorzystać Jutro z rana sprzątanie apotem jedziemy na działkę, rozebrać moją szklarnię. Dobranoc kochane.
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
no i zdjęcia w dniu Chrztu Świętego
![]() DSCN8700.jpg DSCN8715.jpg
|
#2930 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam te linie
![]() Cytat:
![]() kurde kazdemu sie podoba inne :P nie ma za co ![]() Cytat:
Cytat:
Co do mm to ja dostalam paczke probna. Kiedys cos wypelnilam na necie i mi wyslali. Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
sliczne ![]() Cytat:
![]() Kochana spoojnie nie musisz nadrabiac wszystkiego , najwazniejsze zebys z Nami byla na biezaco ![]() ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:22 ---------- Cytat:
Nie gadaj mi nawet. My w poniedzialek mamy szczepienie i juz sie boje co to bedzie Na pierwszym szczepieniu plakalam razem z Domino ![]() Cytat:
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-10-13 o 04:29 |
|||||||||
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj sobota a ja od 5,30 nie śpię Strong biedny Kamilek, że tak płakał, ale jaki on już duży jest, na zdjęciach z chrzcin wygląda super, mały przystojniak t(asia) wynika z twojego wpisu, że ja ci nie złożyłam życzeń z okazji ślubu, normalnie wstyd, spóźnione życzenia więc, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, samych radosnych chwil razem i szybkiego potomstwa
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł sobotnio
Dziś mam gościć ojca n obiedzie, tylko co ugotować?? chyba pierdykne gulasz i z głowy :P Od rana oczywiscie nic mi sie nie chce - standard :/ a Wojtek już porzrzucał zabawki po całym salonie :/ Jeszcze sie musze w końcu ubrać i do sklepu jechać BRRRRRRRRRR Miłego weekendu ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- STRONG Kamilek wyglądał bosko!
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wstałam z bólem głowy ![]() Cytat:
ściemniacze
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Też się witam sobotnio
zaczynam 41tc........ ja chcę rodzić Co się dzieje z Aaby??? Gdzie ona jest???
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natala niewiem co Ci poradzic, u Nas znowu smoczek poszedl w odstawke raz dwa ![]() Ja mysle, ze nie tyle chce nasladowac, ale ma nowe otoczenie, dopiero zaczela zlobek, to stresujaca sytuacja i moze dlatego chce ten smoczek Moze lepiej bylo poczekac az sie zaklimatyzuje i wtedy jej go wziac![]() I z pieluszkami moze byc tak samo ![]() Oby to byl chwilowy kryzys Cytat:
ehh...mam nadzieje,ze niebawem zalapie ![]() slicznosci Czesc ![]() Ale mielismy przeboje w pracy jak wczoraj przyszlam ![]() Babka zadzwonila na policje i powiedziala ze jej rower ukradli ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam ostatnie porównanie - tydzień 10 i 41
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, no.
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Kurcze, Was ni ma, mąż mi do pracy wybył (mimo iż soboty ma wolne), to ja chyba okno umyję, wstawię pranie i nie wiem co tam jeszcze.....
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
BIKUŚ to ja mam 26 tydz a brzusio mam juz wiekszy :P
Swietnie wygladasz ![]() I rodź wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest nadzieja bo chyba malutki początek czopu mi poszedł
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka...
Oczywiście w domu mi net nie działa... ![]() Bikuś super brzusio! I trzymam kciuki, żeby reszta czopu odeszła...i zaczęło się coś dziać!!! ![]() I tak przyjrzałam się temu teraźniejszemu zdjęciu i widzę, że chyba mój pępek powoli przypomina twój...tzn. jakoś ostatnio zwróciłam uwagę, że jest jakiś inny...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

dla synka! mi się najbardziej podoba 3. później 4 i 5.
Ale u Ciebie jakoś na wielkie nie wyglądają 

...ale do góry nogami mnie jeszcze nie widział... przynajmniej nie ubraną 

a i tak doszłam do wnoisku , że nic konkretnego nie kupiłam.

nawet jak mi kamil na pierwszym mało płakał to i tak mi było źle
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
Moze lepiej bylo poczekac az sie zaklimatyzuje i wtedy jej go wziac