|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Pakuję dalej tą moją torbę - teraz wkładam gotowe komplety ubranek do torebek strunowych coby moja modystka pięknie się prezentowała na pierwszych zdjęciach - dobrałam kolorystycznie do pajacyków czapeczki, skarpetki i niedrapki
wiem wiem powinnam się leczyć ![]() Macica uciska mi przeponę więc dyszę jak parowóz a dzisiaj kończę brać luteinę dopochwową i powinnam się spodziewać skurczy przepowiadających i obniżenia brzucha ..... może będzie troszku lepiej.
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-10-13 o 10:34 |
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
emylka
że z Tobą i maluszkiem wszystko dobrze ![]() Immortal za 32tcpodłogi i włosy umyte na razie tylko u nas na górze, ale teściowie pojechali w pole więc przydałoby się i u nich na dole posprzątać, ale to jak będę miała siły - na razie muszę chwilę odpocząć i napić się gorącej herbatki bo u mnie też szaro i ponuro na dworze
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-13 o 10:39 |
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie będzie dama od urodzenia ![]() Ja po prostu zapakowałam te kilka body/pajacyków co miałam w rozmiarze newborn - a że wszystko mam białe lub kremowe to myślę, że jakoś to będzie wyglądało - właśnie.. aparat muszę na wszelki wypadek baterię naładować
|
|
#425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedulka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Magdaef ![]() ![]() Witam sie z Wami ,ale nei wiem czy bede dzis jeszcze zagladac albo jutro, bo u tesciowki tak nie wypada przy lapku siedziec ![]() Jedziemy po buty dla malego, mam nadzieje ze tym razem nie bedzie histerii przy przymierzaniu jak ostatnio, bo znow wyjdziemy z niczym ![]() myslicie ze skorzane butkiz lasockiego bede mu przemakac? bo takie co przymierzyl z membrana nieprzemakalna, to zadne nie byly dobre na jego grubiutka stopke
|
|||
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ale mnie plecy bola... masakra... |
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
W moim szpitalu jest taka kicha że nie można wnosić toreb podróżnych ani walizek - tylko torby foliowe
i tak swoje klamoty spakowałam w torbę podróżną a dla małej dwie mega reklamówki.Do tego zazwyczaj po cc zostaje się dłużej w szpitalu więc muszę więcej tego wszytskiego zabrać ehhhh Jeszcze muszę naszykować torbę na wyjście coby małżon nie pakował sam.
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie dzis.....pogoda tak paskudna ze az sie plakac chce
a tż w warszawie i sama siedze i mam dosyc ok jak mowilam o potrzebie odrobiny samotnosci to wlasnie w tym momencie mi przeszlo :/Ide cos porobic moze.... a moze nie i bede siedziec na necie do wieczora i kto mi cos powie?? a no nikt bo kto sie tu do mnie odezwie
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zabieram za pierogi dziś.. już dawno sama nie robiłam - to i podejrzewam, że na kolacje się wyrobię a jeszcze śniadania nie jadłam.
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę, że któraś się nam już tu za jakiś tydzień -półtora rozpakuje
SN oczywiście, bo o cesarkach wiemy ![]()
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Ja dyszę ale muszę ugotować dzisiaj barszcz ukraiński i zrobić szarlotkę.
Zamierzam jeszcze sprzątnąć sypialnię tak z praniem firan i odsuwaniem wszystkich mebli a nie wiem czy sił mi starczy. justa nie smutaj się chodz mi pomożesz ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
zawsze może sie tak zdarzyć że przed planowanym cc bedzie cc w biegu
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama pierogi robila tylko raz w roku a ja to w ogole chyba sie za to nie zabiore Ajjj cos tam sobie wymysle, znow posprzatam cale mieszkanie i przyjedzie tż to pierwsze co bede sie wkurzac ze juz balagan jak tylko wszedl do domu! ( cale mieszkanie..... jak bym ze 4 pokoje miala, a to kawalerka z aneksem kuchennym , ale jak na moje tempo porodowe bedzie akurat na caly dzien )---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Kamalika tak czy tak dziekuje za probe umilenia mi czasu
|
|
|
|
|
#433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech faceci, co oni by bez nas zrobili ![]() Cytat:
fakt, że przyjeżdżał co 2-3 tygodnie ale tylko na kilka dni, a ostatnio nie było go 2 miesiące, cały lipiec i sierpień, ech ale był we wrześniu 2 tygodnie niestety znów pojechał ale na szczęście w niedzielę albo w poniedziałek wraca na stałe Więc naprawdę nie masz co narzekać skoro ja przetrwałam tyle miesięcy to Ty też dasz radę jeden czy dwa dni idę kontynuować sprzątanie a po południu biorę się za robienie piegusków tym razem z podwójnej porcji, bo tak wszystkim smakowały, że jedna porcja to za mało
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-13 o 11:33 |
||
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/kolo-poporodowe-po...ium=LikeButton
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
p[ewnie ta pogoda tak nastraja depresyjnie ale co zrobic Tak jak mowisz, nie ja jedna siedze sama, z reszta weekendy to nic w porownaniu z praca wyjazdowa! Tak tlyko sie przyzwyczailam bo tż z domku pracuje wiec na codzien caly czas razem
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo usiąść się nie będzie dało na tyłku :P
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto jak nie my a mówią że kobiety to słaba błeć.. niech facet urodzi chociaż jedno dziecko ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- idę krupniczek odgrzać
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
judkama, kochana ja też się zastanawiam jak ja z nim wytrzymuje.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Heej
![]() Gratuluję nowych tygodni I trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach.. ![]() ale leniwa sobota... nic mi się nie chce.... Z rana bylam z tżtem na spacerku z pieskiem, wrocilismy , sniadanko i teraz spac mi się zachciało.... ![]() kurde jak ja nie lubię weekendów.... w tv nic nie ma, tż też zazwyczaj znika żeby grzebać przy aucie.... nudy jak ... ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- http://www.wiocha.pl/150991,Czy_praw...oze_robic_seks
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy sie nam jakas cesarka szykuje? bo ja troche zacofana z informacjami jestem;p
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
wyprałam dzisiaj torbe do szpitala ![]() w przyszłym tygodniu, chyba we wtorek, ale nie jstem pewna
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie uspilam mloda i ide do tesciowej na rosolek i pierogi a potem mamuy pojechac do miasta kupic farby do salonu i sypialni juppppii
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
mam do was pytanie .... wasze maluszki często mają czkawkę? Moja potrafi nawet 3-4 razy dziennie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
czyja??
) moj mial przed chwila;p a tak to roznie;p zawsze na ktg czkawke dostawal;p zdecydowanie moj syn tego nie lubi... Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-10-13 o 12:34 |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
livdragon
![]() Kamalika a ty masz już ustalony termin?
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
A we Wroclawiu pogoda piekna - slonce grzeje, bezchmurne niebo. Pootwieralam okna, balkon - milutko
Czuje sie tez duzo lepiej - dziec sie jakos przestawil, ze ruszac sie moge, nawet wstalam bez bolu 'krocza', a noc przespalam bez pobudek i zgagi - zyc nie umierac ![]() Chlopina mi jutro wraca do Polski. Tak szybko te dwa tygodnie minely, ze nawet nie zdazylam od Niego odpoczac Nie, zebym sie nie cieszyla, w koncu tesknilam... Ale moglby jeszcze poszlajac sie po tej Japonii z tydzien czy dwa ![]() No i zaczynamy dzis 36 tydzien Z ciekawosci brzuszek zmierzylam - 94cm, na plusie 12kg ale plakac nie bede ![]() Milego dnia, Dziewczynki!
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczynki ja już posprzątałam i wstawiłam ciasto do piekarnika... dzisiaj piernik
nie ma siły już, sapie jak słoń. I jak na chwilę obecną już dzisiaj mi sie nic nie chce.
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:u nas tez sie rozpogodzilo, takze czekam na szkraba, az sie obudzi i na zakupki
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam kochane, że ja ostatnio czuję się jak na początku ciąży, ciągle mogłabym spać, mam koszmarną zgagę i całe jedzenie mi śmierdzi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

32 tygodnia

wiem wiem powinnam się leczyć 

klask i:

i tak swoje klamoty spakowałam w torbę podróżną a dla małej dwie mega reklamówki.

skoro ja przetrwałam tyle miesięcy to Ty też dasz radę jeden czy dwa dni