![]() |
#391 |
BAN stały
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Dziewczyny obiecuje, ze przyloze wszelkich staran aby nastepnym razem zorganizowac '' sabat czarownic''
![]() ![]() Co do kremow na ''gnioty'' to ja od jakiegos czasu uzywam repairwear Clinique. Fajnie buzia wyglada po nocy z tym kremem ( tylko, prosze bez sugesti, ze to moze nie przez krem ;p ) Aaliyah juz obczajam linka z olejkami, dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
BAN stały
|
Dziewczynki przyszedl moj dlugo oczekiwany effaclar k. Juz sie zastanawialam czy dobry adres wpisalam, bo szedl ok 10dni. Wyobrazcie sobie, ze szedl tak dlugo, bo az z Francji :/ i to tez tlumaczy koszty przesylki. I tak sie ciesze, ze w koncu go mam i od dzisiaj zaczynam sie nim ''kurowac''
![]() ![]() tak jak Aaliyah przewidywala, przeprosilam sie z Boot'sem ![]() ![]() ![]() ![]() a z nowych zakupow melduje: L'occitane - Orange Shower Gel Kerastase, szampon - tym razem odmiana od zielonego bain de force vita ciment i kupilam ten lustrzany, rozowy - ciekawe czy beda efekty ![]() no i nie moglam sie powstrzymac, a ze okazja na e-buy'u sie trafila to uzupelnilam zapasy mojego faworyta - repairwear- intensive night lotion, CLinique. Dziewczyny naprawde go polecam!!!!!!!!!!! bedziecie zadowolone na maxa. Szczegolnie Ty Aaliyah, tymbardziej, ze masz cere tlusta. Bedziesz mi tak samo wdzieczna jak ja Tobie za tonik z BS i olejek tea Tree z Superdruga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A juz myslalam, ze sie na Dr Hauschke sie calkiem przerzucilas... Ciesze sie, ze ci Tee Tree tak dobrze sluzy ![]() ![]() Ja bylam ostatnio w BS i wydalam 10 funtow, a kosmetykow mam za 23 (osmy zakup na karte - nowa karta gratis ![]() ![]() ![]() Zakochalam sie w BeneFicie bez pamieci - mam nowa szminke w kredce (luv ya) i piling ananasowy do twarzy, ananasa w nim nie czuc, ale moze ma bromelaine w skladzie bo bardzo ladnie wygladza cere, jak piling enzymatyczny. To chyba wszystko (na razie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
BAN stały
|
z tym Boots'em to tylko zameldowalam, ze sie przeprosilam
![]() ![]() ![]() ![]() Co do Hauschki to 85% oddalam w jego rece, ale nie moge sie powstrzymac przed uzywaniem niektorych mazidel :/ i jest to wlasnie repairwear. teraz ciezko glowkuje jak pogodzic kosmetyki doktorka z effaclarem k i repairwearem. musze sobie zrobic jakis grafik, ale zastanawiam sie czy nie lepiej repairewar'a odlozyc na jakis czas do szuflady ![]() A ceny na ebay'u dobre - za 30ml dalam 15f+przesylka gdy tymczasem w sklepie dawalam 30f, tak samo kiedys kupilam w sklepie 50ml za 45f a pozniej na e-bay'u za dwadziescia pare ![]() ![]() Kurcze Aaliyah kusisz tym beneFitem ![]() ![]() ![]() No i ta sauna do twarzy..... ![]() Edytowane przez AniaWila Czas edycji: 2007-02-11 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Ania, balsam do twarzy BeneFit sprawdza sie super
![]() A sauna ma takie dzialanie terapeutyczne na mnie, po saunie to czuje, ze skora jest super oczyszczona i swiezutka. Czuje sie jak nowa. Na E-bayu na pewno tanio, ale to taka radocha sobie pojsc do sklepu, pomacac cos, poprzebierac i kupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do macania - to ja mam tak samo, dlatego na e-bayu kupuje zazwyczaj to co juz znam na pamiec i czego jestem pewna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten krem takze mnie bardzo korcił ostatnio i wahałam sie nad jego zakupem, ale nie byłam pewna skutecznosci i dałam sobie spokoj. Mowisz, ze jest wart swojej ceny? Bo ja mam spore kłopoty z matowieniem i niewiele kosmetyków sobie z tym radzi a on miał taką fajna konsystencję... I jak z wydajnością? Z Benefitu na razie mam tylko paletkę realness of concelness i ją uwielbiam! Rozswietlacz z tego zestawu na pewno sobie kupię pełnowymiarowy! A miałyście może BeneTint? Bo także mnie korci, ale nie chciałabym osiagnąć efektu ruskiej babuszki ![]()
![]() |
#399 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Producent zaleca stosowanie na makijaz, ale ja nie moge sobie tego jakos wyobrazic i stosuje pod i jest ok. Cytat:
BeneTint nie uzywalam, ale wydaje mi sie zbyt plynny i trudny do aplikacji, wole chyba roz w kamieniu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
BAN stały
|
a ja zarzucam inny temat: Dziewczyny wiecie cos na temat kosmetykow 'Dermalogica' ???? juz kilka razy przygladalam sie im na e-bayu ale zupelnie nigdzie ich nie widzialam w sklepie. Uzywalyscie, wiecie cos na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Aniu jezeli chodzi o kosmetyki Dermatologica to nie uzywalam, ale wiele dobrego o nich slyszalam. Niestety sa drogie. Nota bene w ostatnim InStyle (marzec) jest dodatek best beauty buys i w kategorii skincare na 22 wyroznione produkty jest 5 Dermatologica. Oto one:
* nawilzacz dla skory normalnej i tlustej - Active Moist 21.60 * preparat do zmywania makijazu - Ultracalming Cleanser for Face And Eyes 19.40 * preparat zluszczajacy - Daily Microfoliant 29.40 * na wypryski - Medicated Clearing Gel 25.80 * na przebarwienia zwiazane z wiekiem - Skin Brightening System 68 (jeszcze niepotrzebny ![]() Ceny oczywiscie w funtach. Tez nie wiem gdzie je kupic, przy produktach jest numer telefonu i mozna sobie zamowic chyba. Podaje jakbys byla zainteresowana: 0800 591 818. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choc trafiłaś, bo szczerze mówiąc uważam, że Benefit zacheca przede wszystkim formą, a mniej juz w nim treści. Np reklamowana przez nich paleta do oczu ( http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...1&bcBrand=core ) jako hit, sposób na najpiekniejsze spojrzenie itd to nic innego, jak 3 cienie, korektor i pacynka. A do tego (dla bajeru) ulotka, jak się pomalować, aby osiagnąć powalający efekt. Bajer, bajer, bajer. Wszystko slicznie wygląda, zwlaszcza kusi stylistyka pin-up girlsów ![]() Nio, ale jak wspomniałam...i tak cięzko sie oprzeć ![]() Cytat:
![]() Zalezy mi przede wszystkim na zmatowieniu. Ile czasu działa jego efekt? I czy masz duze problemy ze świecacą sie buzia? Cytat:
Lemon Aid to nastepny bajer. W ich katalogu opisany jako zbawienie dla zaczerwienionych oczu, makijaz bez makijażu, jeden ruch a Twoje spojrzenie staje sie całkiem inne, osiaga glębie, bla bla bla..; A to po prostu zwykły, dosc gęsty korektor o żółtawym kolorze (mam takich ze 3 ![]() Bo-ing jest świetny! tez sie obawiałam, ze bedzie za ciemny (mam skórę jasniejszą niz Dermacol 213 ![]() Co do BeneTint czytałam tylko recenzje na MUA i tam nie wypowiadali sie na jego temat najciekawiej. Ponoc czuc go na skórze, jest dość klejący i ma okropny aplikator. Juz lepszy ze stainów na policzki jest Tarte (ale on jest dostepny chyba tylko w USA). Ciekawa jestem jeszcze Urban Decay, bo marzy mi się naturalny, trwały róż... Moon Beamu w ogóle nie lubię, na mojej skórze nie widzę efektu, jest za żółty a High Beam nadaje taki zdrowy, świezy poblask... mniam ![]() Ciekawi mnie jeszcze puder Giorgia, ten brzoskwioniowy kolor...mniam ![]()
![]() |
#403 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czy Georgia nie jest aby za ciemna do stosowania na cala twarz? Mi sie ostatnio podoba bardzo ta 10: http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...e&bcBrand=core |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do "10" to wlasnie jest dla mnie kolejny bajer Benefitu. Fakt, ladne kolorki, ale rozswietlacz i bronzer razem?! I jeszcze to zdjęcie obok...kojarzy mi się to z instrukcją dla poczatkujacej w makijażu nastolatki. Ja lubie wszystko oddzielnie. Choc fakt, ze znowu takie urocze opakowanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 |
BAN stały
|
Dzieki Aaliyah za info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I masz racje, skup sie na razie na olejkach Dr Hauschki, takie mieszanie roznych mazidel moze zaowocowac jakas alergia lub w najlepszym razie podraznieniem cery. A za dwa miesiace sobie Dermatologice zafundujesz ![]() A jak tam cera po Effaclarze? Zadowolona jestes? Sa juz jakies efekty? Ja ostatnio przygladam sie kosmetykom Clinique i pewnie w niedlugim czasie cos sobie zafunduje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
Zafunduje sobie cos z Clinique (mam chrapke na polecany przez Anie night repairwear) moze jak uzbieram punktow na karcie bootsowej. (dziekuje ogormnie dziewczyny za przekonanie mnie do tej karty
![]() ![]() ![]() ![]() W ogole - zaopatrzylam sie jakis miesiac temy w te kapsulki z wit. C z BS i jestem rozczarowana - strasznie mnie obsypalo po nich ![]() ![]() ![]()
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
moze sobie razem zamowimy? to sie nam koszty przesylki rozloza
![]() ![]() aaliyah - apropos stawiasz sie jutro na Ealingu?
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo bym chciala choc dzis nie czuje sie najlepiej. Do tego to ponad godzina dojazdu w jedna strone. Ale chetnie bym przyszla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Clinique - na zmarszczki ![]() Ehhh, potrzebuje nowa prace - taka za 100,000 funtow ![]() Ogladalyscie wczoraj '10 years younger'? No jak ktos ma watpliwosci co do filtrow i uwazania ze sloncem - to powinien obejrzec - terapia szokowa ![]()
![]() |
#412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w jakim zawodzie, jesli moge sie spytac?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
wróciłam włąsnie z Anglii - tęskno za TŻ
![]() Nakupiłam oczywiście sporo ![]() scrub mango mini masełka: mango, passiflora, kakao (i tu sie pomyliłam bo chciąłam Shea ![]() żel mango tonik Tea Tree masełko do ust Born Lippy Satsuma hehe, smieszna historia z tym body shopem... Dostałam gratis jerdno minini masełko i ... żel mango - nie miałam na tyle kasy, wiec powiedziałam ze rezygnuję z niego, na co dziewczyna wycofała zakup z kasy a zapomniała wyciągnąć go z reklamówki (ja sie zorientowałam siedząc juz w samochodzie w drdze powrotnej z zakupów) Kupiłam też w Bootsie płyn dwu-fazowy do demakijażu oczu - dostałam wcześniej kupon na zniżke 2,5L więc zapłaciłam tylko 49p ![]() Co jeszcze?? Nie spotykany w PL szampon neutrogeny - fajny fajny ![]() w Superdrug kupłam bibułki matujace takie w niebieskim opakowaniu i jeszcze peeling do twarzy rozgrzewajacy Clean&Clear (tez go nie ma w PL) W peackock'u nabyłam fajna tuniczkę na wyprzedaży - z 10L na 1L ![]() EDYCJA: zapomniałam o kremie do rąk i paznokci Vaseline Intensive Care (różowy) - w PL juz daaaawno go nie ma, a szkoda - bardzo go lubiła ![]() Powiedzcie mi, czy miałyście coś firmowane przez Boots'a albo Superdrug?? Chodzi mi głównie o pielegnację twarzy (np. serię z Superdrug Simply Pure czy jakos tak)
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hosenko, ale sie obkupilas! Pozostaje tylko napisac - "enjoy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do stosowania inych mazidel, to juz nawet nie straszna mi alergia czy inne podraznienia, bo te nieczesto sie mnie trzymaja ![]() A effaclar? zadowolona to narazie nie jestem ![]() ![]() ![]() ![]() A co do clinique, repairwear - w dalszym ciagu polecam, polecam, polecam ![]() ![]() ![]() Hosenko - pogratulowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na bezclowych nie ma LRP, chyba ze w jakiejs aptece lotniskowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
BAN stały
|
aaaa wlasnie co do tych kapsulek, to nie mialam, ale kupilam sobie kremik na dzien z filtrem 15 i uzywalam go tylko dwa dni. Powod - wysyp :/ rzucilam go w cholere i juz wiecej nie tkne sie tej serii z vit c
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, polecam Wam balsam do ciała Palmer's "Cocoa Butter Formula". Pewnie go kojarzycie, bo sporo go reklamuja, a zwłaszcza wersję rozświetlającą. Świetnie nawilża(a ja mam bardzo sucha skórę), ma gestą, szybko wchłaniająca się konsystencję i pachnie totalnie kakaowo... mniam
![]() Kupiłam go w The Body Care za ok 3Ł i gratis dostałam jeszcze małą tubkę balsamu rozświetlajacego. Swoją droga jestem ciekawa, jak on się ma do kakaowego masła TBS. Ja mam tylko wersję brzoskwionową (mniaaaaaaaaam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.