![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
u nas tez psia pogoda
![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
przebralam zrobilam sesje i spi koza dalej
![]() ![]() ![]() o juz wstala ![]() ![]() ![]() a oto my sprzed 5 minut ![]() BTW Adriana sliczna z Ciebie dziewczyna tak jak ktos juz pisal wiedomo po kim Twoj synus odzoedziczyl urode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Rozeznanie
|
A to Zuzanka i TZ tesciowa mowi ze podobna do niego...ale ona dobrze juz nie widzi
![]()
#1414 | |
Zakorzenienie
|
ja przebieram zawsze w nocy, ale to dlatego, że Nina śpi bardzo długo jednym ciągiem i jest zawsze skupkana i zsiusiana na maxa...w nocy zwykle robię to strasznie delikatnie i zwykle się nie wybudza
natomiast w dzień mam problem, bo jak ją przewijam po jedzeniu (w czasie którego robi kupkę), zwykle jej się ulewa, choć wcale nie szarpię i staram się nie podnosić za wysoko nóg ![]() Cytat:
O Adrianie już mówiłam, nie chcę się za bardzo zachwycać, bo byście Bóg wie co pomyślały ![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-15 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zadomowienie
|
[quote=kasia191273;3704638]Moja Nina w nocy śpi wyłącznie w swoim łóżeczku, bez lulania i usypiania. Nawet się cieszę, bo ona we śnie wydaje dziwne dźwięki czasem, charczy, kwęka i gdyby spała u nas, nie zmrużyłabym oka. Z dzieckiem w dużym łóżku też nie zasnę. Ciągle się stresuję, że coś jej zrobię, przyduszę itd. [quote]
juz myslalam ze tylko moja Tamara tak charczy kweka i sapie ze sie spac z nia nie da jak sie kreci i te odglosy wydaje z siebie. Jak mocno spi to jest ok, ale nad ranem i rano jak tak robi to doopa ze spania. Nie moge wtedy spac. Cytat:
![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-15 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Zuza ma faaajne włoski! I zdjęcia mają wreszcie dobry format, hihi. chyba jej kupię spinki i gumki do włosów w prezencie, no bo jak przyjadę do Wrocławia w kwietniu, będzie już miała warkocze, jak mniemam Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-15 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Adriano, Marti, super mamusie!!!! Adriano- fajniutkie zdjecie w czpce- takie lobuziakowate ![]() Kamilko, super pomysl z kubkiem Elu, dArio, moja Tamara wlasnie czesto wierzga przy jedzeniu i prezy sie. Juz nie wiem co myslec. Dobrze ze idziemy 20 do neurologa. Maszko, na problemy z pokarmem to moze jak Wikunia juz nie chce ciagnac z piersi to odciagaj na maxa laktatorem. Im wiecej bedziesz odciagac tym wieksza powinna byc produkcja. a odciagniete mleko przeciez bedziesz Wikuni podawac jak juz nie bedzie zupelnie chciec ciagnac z piersi a bedzie glodna. Kasiu, piszesz o traceniu cierpliwosci, ja mam niestety to samo. I martwi mnie to bardzo. Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-15 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
Marti ja Ci oficjalnie zakazuje pokazywania takich zdjec z gołym brzuchem!!!!!!! Bom strasznie zazdrosna a poza tym pomyslec by mozna ze pozyczyłas to dziecko a nie urodziłaś
![]() Slicznie wygladacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee tam, każdemu się zdarza czasem stracić cierpliwość, ale to przecież nie oznacza, że się robi dziecku krzywdę czy coś... Simona Ciebie trzeba krótko trzymać, żebyś znów nie popadła w jakieś wydumane poczucie winy!!! Jak tu czasem nie stracić cierpliwości, jak pół godziny karmiłaś, potem kupa, potem przewijasz, w czasie przewijania połowa mleka się ulewa, ubranie brudne, więc przebierasz, czkawka, ulewa, dokarmiasz, znów ulewa...Z dziećmi już tak jest. A mama też człowiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzięki za komplementy!
Marti, dołączam sie do malgogaj, jak Ty to zrobiłaś, że już masz taką ładną skórę na brzuchu?? A Laurka chyba ostatni sporo podrosła, jakaś większa się zrobiła ![]() Kasiu, u mnie to samo - jedzenie - kupka - przebieranie w trakcie którego prawie zawsze się uleje - czasami czkawka - znowu jedzenie ![]() Simono, Tymon przy karmieniu robi to samo, pręży się i wierzga. Ustawiam go wtedy do pionu, żeby mu się odbiło i zazwyczaj je dalej, ale po chwili znowu to samo... Jestem bardzo ciekawa co Ci powie neurolog. Traceniem cierpliwości się nie martw, myślę, że każda z nas czasami ma po prostu dosyć. Pomyśl sobie, że w piątek trochę się od tego oderwiesz i na pewno poczujesz się lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziekuje za komplementy pod Naszym adresem-normalnie sie zaczerwienilam i odzylad
![]() Malgogaj nie pomyslalam ![]() ![]() Adriano ja nic nie robilam-wchlonal sie samoistnie.a kreche tez jeszcze mamale juz blednie na szczescie ![]() piszecie o traceniu cierpliwosci mi tez sie zdarza.wiecie kiedys juz padalam na pysk bo do 3 mala mi nie spala klelam jak szewc, konsekwentie odkladalam do lozeczka za kazdym razem kiedy zasnela przy cycku(a wisiala tego dnia od 20)a ona za kazdym razem sie budzila.w koncu nie wytrzymalam powiedzialam do niej rycz sobie i bujalam ja w kolysce, plakala po kilku minutach zlitowalam sie i wzielam na rece polozylam na podusi przytulilam do siebie i zasnela jak aniolek-mialam potem straszne wyrzuty sumienia ze dziecko potrzebowalo mojej bliskosci a ja sie tak zachowalam-jak wyrodna matka...jednak dzis wiem ze ja tez mam prawo miec chwile slabosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!nie mam pokarmu
![]() Wczoraj okazało sie,że Oleńka za mało przybrała na wadze, więc nic nie robie, tylko poleguję, odpoczywam, piję ziółka,karmię ja co godzinkę, bo woła jeść ![]() ![]() ![]() ![]() Tatuś pobiegł po mleko sztuczne musiałam jej dać.Teraz śpi słodko,moje maleństwo ![]() Czy to moja wina? Ja tak myślę, bo za dużo poświęcam się pracy,ale ja na prawdę nie mam wyjścia - nikt za mnie tego nie zrobi, w dodatku czas mnie goni,bo mam terminy. Kurcze, no...
#1423 |
Zakorzenienie
|
Instruktorko ja znam dwie dziewczyny ktore z dnia na dzien bez zadnej przyczyny stracily pokarm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
marti,tak,
![]() ![]()
#1425 |
Zakorzenienie
|
instruktorka - to jesteśmy już dwie...mnie też coś pokarm normalnie na kropelki wypływa...Laura już 3 dzień marudna, spi po 20 minut i budzi się z płaczem. Wczoraj podałam jej Humanę to zasnęła jak aniołek. Ale dałam tylko raz! Potem walczyłam z cyckami i laktatorem - ale efekt żaden narazie! Jutro kupuję jakies mlekopędne ziółka. Ale na noc dostanie znów Humanę bo ją zagłodzę....Jest mi smutno...
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A może to tylko kolejny kryzys...Mam nadzieje, że tak. ![]()
![]() |
#1427 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny mające problem z pokarmem polecam forum
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 i telefon do pani Moniki ![]() i pamietajcie, że częste przystawianie przynosi efekty dopiero po kilku dniach, wię trzeba dużo cierpliwości ale się opłaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Dzięki Rzabba,wlazłam na to forum laktacyjne i czytam z zapartym tchem!
#1429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A cierpliwość każdy moze stracić. mi też czasem sie zdarza zirytować na Olafka. Potem mi głupio bo przeciez on specjalnie nic nie robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ![]() Stąd tyle wiem o kryzysach i innych takich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
MALGOGAJ,niedawno wysłałam link do zdjęcia mojej Roksanki ,jest chyba ze dwie strony wstecz
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
O ja ale dalyscie czadu
![]() ![]() Yaira jest nas tak duzo i tak duzo produkujemy,ze przez to kazda nie odpowieda na kazdy post,ale ja tez czasmia pytam o cos i cisza,ale wtedy przypominam o sobie,bo nasze forum to prawdziwa skarbnica wiedzy,zawsze duzop madrosci wyniose ![]() A faceci sa po prostu z innej planety,nie rozumieja,tlumaczyc trzeba łopatologicznie a nie subtelnie,chyba my tu lepiej sie rozumiemy z takich odleglosci niz oni tak blisko i tak bliscy,ale czasami tak sie potrafia zawiesic!walcz i sie nie daj.. ![]() A mala podobna troche do tatulka,ale podejrzewam,ze ta druga czesc to cala Ty ![]() Adrianko piekna z Ciebie mama,kiedy ogladalm te fotki z new fryz tez pomyslama o Majce Ostaszewskiej(a tez jej typ urody bardzo mi sie podoba) Marti no taka jestes laska i druga laseczke masz na raczkach,ze niech Hubert uwaza,zeby ktos mu Was nie ukradl,bo tkaie fajne ma dziewczyny ![]() ![]() Maszko trzymam kciuki za to karmieie i za mala,zeby sie nie poddala,a Marti dobrze radzi ![]() Simonko Kocurek jest swietna,uwielbiam z nia fotki!! Aranko Instruktorko mam nadzieje,ze to kryzys i wszystko wroci do normy,za dni kilka.. Instruktorko,ale podejrzewam,ze zycie w biegu,zawsze jakies stresy a nie totalne lenistwo dopomoglo..kiedys Rzaba pisala,na dwa dni wejsc z dzieckiem do lozka i dawac cyccusia kiedy chce i przeczekac to.. Daria Twoje rady sa bardzo cenne zagladaj i dziel sie swoim doswiadczneiem ![]() no i co mialam jeszcze tysiac mysli,ktore mialam przelac na forum i ucieklo mi;/ Jesli chodzi o nastepne dziciatko tez bardzo chcielibysmy miec dwojeczke,ale to za jakis czas,maz chce jak najszybciej,zeby maluszki mu razem tanczyly i sie bawily,jak wroci z pracy ![]() ![]() no wlasnie kubeczek z Niunia swietny i fajny pomysl i fajna foteczka ![]()
#1433 |
Zadomowienie
|
Ja dzis przygotowywałam sie do mgrki i bylismy u dziadkow na pączkach,a jak wrocilismy tesciowa przytargala kolejna porcje i jak tu zrzucac kg
![]() a tak w ogole chcialam zapytac,czy ktos wie,co dzieje sie z Pallmall??przeciez kope lat!!
![]() ![]() http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png Edytowane przez AnitaSuska Czas edycji: 2007-02-15 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
ale superowy pomysl z kubkiem
Marti 86 - jestes super mamą - figórka wzorcowa - uśmiech na twarzy - tak powinna wyglądać mama - gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Mała nicolcia właśnie popłakiwała na lezaczku wiec dałam ją do łóżeczka i śpi. Grzeczny aniołeczek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
Marti juz kiedyś w poczekalni mówiłam Ci ze chciałabym kiedyś wygladac w ciąży tak jak TY...
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=instruktorka;370583 6]Dziewczyny!nie mam pokarmu
![]() Wczoraj okazało sie,że Oleńka za mało przybrała na wadze, więc nic nie robie, tylko poleguję, odpoczywam, piję ziółka,karmię ja co godzinkę, bo woła jeść ![]() ![]() ![]() ![]() Tatuś pobiegł po mleko sztuczne musiałam jej dać.Teraz śpi słodko,moje maleństwo ![]() Czy to moja wina? Ja tak myślę, bo za dużo poświęcam się pracy,ale ja na prawdę nie mam wyjścia - nikt za mnie tego nie zrobi, w dodatku czas mnie goni,bo mam terminy. Kurcze, no...[/QUOTE Może meliske pij,działa uspakajająco, rozluznia układ pokarmowy[na ładne pierdki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Yaira nie jesteś sama,teraz chyba w każdym zwiazku coś nerwowo u mnie też TŻ twierdzi że on pracuje więc ja mam się misią zajmować,musimy to przeczekać .Uciekam bo misia płakusia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Jestem spowrotem,chwilke podydlała i śpi dalej.Dziewczyny ale macie śliczne pocieszki.Marti ale z Ciebie laska szczuplutka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy któraś z was stosowała maść Emla przy szczepieniach?????my mamy przełozona na nastepny tydzien z powodu katarku,a jestem bardzo ciekawa czy ona jest skuteczna i faktycznie znieczula miejsce szczepienia i na jak dlugo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.