|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Choc jemu może się wydaje że pomaga No dobra, dziś pomógł posprzątać chatę deko. Po swojemu, ale zawsze..Gda Ty to masz jakiegoś chłopa złoto, no ale komuś te rodzynki muszą się trafiać pozazdrościć
|
|
|
|
|
#4802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie zazdroszcze budowy domku, myśmy odło,żyli na wiosne bo teraz kawiarnia sie zajmujemy Cytat:
To faktycznie jeszcze trchę czasu, nie ma się co śpieszyć ![]() Maggie słodziutka ta Twoja kruszynka ![]() U mnie w obu piersiach jest tak dużo pokarmu i też na poczatku słysze jakby mała polykała powietrze wraz z jedzeniem Przez to co chwilke przystawiam ją do odbicia bo widzę że się denerwuje. Jak już troche wyssie to jest spokojniej. Mam dzisiaj doła... Jak dotąd znosilam, że mąż stał się gościem w domu, ale dzisiaj jest sobota i zamiast spędzić więcej czasu z rodziną to najpierw pogrzebał coś przy kompie, a następnie pojechał na szrot szukać części do samochodu... Jak go znam to następnie pojedzie do brata szperać przy aucie, a na wieczór jest umówiony na urodziny do kolegi... Chce mi się płakać. Mam go dość. Stara się, ale tak minimalnie, a ja oczywiście powinnam to docenić bo to przecież facet i nie stać go na takie oddanie jak kobietę. To bez sensu. Wiem, że ma prace i egzaminy na uczelni, ale gdyby chciał miałby dla nas dużo czasu. Od roku pisze CV, a już dawno powinien szukać lepszej pracy bo nie stać nas na kredyt, a mieszkamy w 1-pokojowym mieszkaniu. Najlepsze, że on chce dom stawiać haha. Nawet gdyby było nas stać to co, mamy kolejne 10 lat spędzić w tej klitce? Zresztą zanim się coś ruszy z tym chłopem to nasze dziecko już do szkoły będzie chodzilo. Pomarudziłam, a mogłabym dużo więcej napisać. No cóż, może mnie zaskoczy jak wróci, czymś miłym. Haha jasne... Dobrze, że jest Alicja i Wy. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Śliczna, prawie jak moja [/QUOTE]No to nie fajnie. Fajnie jest jak mąż wspiera, ehh ja tez duzo narzekam na mojego ale widzę że Twój to powienien oberwać. Może porozmawiaj z nim? przeciez wkoncu dojdzie do tego ze córka go poznawać nie bedzie ![]() Cytat:
gda czasami zdarzaja sie takie dni. co do kp nie poradze bo ja zielonego pojecia nie mam. bylam na grzybach i ona mnie nie cierpi z wzajemnoscia drugi raz pojade na swieta |
||||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek tylko, że ja się czepiam o takie rzeczy, o któe normalnie tego nie robię i wiem że TŻ jest przykro.
Za to teraz od wczoraj jest w pracy do poniedziałku i sama siedze w domu i mi smutno. Ale jakoś sobie czas organizuje. Czytam ksiażke Jerzego Stuhra - bardzo szybko i ciekawie się czyta.
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven dziękuję kochana
wpadne wieczorkiem,miłego dnia
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, dosyć tego narzekania. Nie mogę się doczekać mojego malucha, i tych wszystkich zabiegów wokół niego, hehe nieprzespanych nocy i popękanych sutków
|
|
|
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpadne do Was pozniej bo szukam tej kiecki zakichanej.... |
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
przychodzi maz do domun i pyta zony co dzis na obiad. Zona odpowiada: to samo co wczoraj. Na co mąż: ale wczoraj nic nie było a zona: aa bo ugotowałam na dwa dni hahaha Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- aaaaa Bafi mój dzidek nie chce smoka ssac... czasem babcia jakos mu wepchnie ale szybko wypluwa... ma tak od urodzenia. inne dzieci w szpitalu ssały smoka a on jeden nie chciał |
|||
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że będzie bolało to jestem na to nastawiona. Teraz też do pełnej sprawności mi daleko więc wiem że będę musiała na nią jeszcze trochę poczekać.
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo i cudne jest to ze ci daja znieczulenie, i za 5 minut dzidzia na swiecie
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie jak to jest z humorem baby, byle co wyprowadzi z równowagi Aaaa i zwalczyłam bobra! Bałam się bardzo przy ranie operować maszynką, ale delikatnie się udało. Za to znowu krwawię... To już zaraz będzie 4 tygodnie i nie zanosi się na koniec. Dziś mam jeszcze plan pojechać kupić sobie czapkę i pomalować paznokcie i będę szczęśliwa ![]() Pytanko - co można sobie zrobić samodzielnie do kanapeczek? W sensie jakie mięso? Byle nie schab... |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
Ok wrócił mój chłop. Zrobił porządne zakupy, kupil mi czekolade i teraz robi obiad, także troche mi lepiej, że nie zostawił nas na cały dzień. Już go troche bardziej lubie
Zamówiłam córci karuzelke i bujaczek Tiny love. Kupa kasy wydana, ciekawe czy chociaż na to spojrzy |
|
|
|
#4812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tyle,ze ja na indukcje-dzis juz 11 dni po terminie i nic! ![]() ciagnie mnie brzuch cholernie,kluje z boku ale szyjka trzyma chyba jestem najbardziej opozniona na watku z tym porodem.. i wszyscy w kolo mnie denerwuja ze swoimi 'poradami',niech juz bedzie po. ech..
|
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja chcę pomarańcze, a nie ma mi kto kupić
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia ja też mam straszną ochotę na pomarańcze ale od około miesiąca niedobrze mi po nich
I soku też nie mogę
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam że tak długo się krwawi.. hmm. A zaczęłaś zaraz po cc? |
|
|
|
|
#4816 | |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się jakoś zmobilizować i usiadłam wreszcie do kompa
![]() Majeczka moja bardzo grzeczna kiedy tylko się naje to śpi niczym mały susełek. Oczywiście potrzebuje już uwagi, ale cały czas ma wprost wspaniały humorek. Z moim tylko gorzej... Ale widzę, że tutaj też panuje wkurzenie macic Czasem wszystko jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi. Innym razem ciągle chce mi się ryczeć, oczywiście bez powoduAle mąż dzielnie mnie wspiera, jeszcze tydzień będę Go miała w domku ![]() Cytat:
|
|
#4817 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Nacytowałam się, naodpisywałam na wasze posty i pokazało mi, że sesja wygasła Zapamiętałam, że 100 lat mam życzyć Maggie i Iwonce!!! wszystkiego dobrego dziewczyny!!! O wagach pisałyście, więc wszystkim szybko odchudzonym wielkie gratulacje ![]() Anusia nadal w dwupaku, więc oby po terminie tych dni nie było tak dużo Gda współczuję tej restrykcyjnej diety no i kolek, oby czas szybko zleciał i wszystko wróciło do normy Katee rozbawił mnie opis karmienia i ściągania jednocześnie tyle udało mi się zapamiętać a teraz mąż wzywa, żeby go posmyrać, więc lecę
|
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Hej, 10.10.12 przyszła na świat Alicja Aleksandra. Zgodnie z planem
Ważyła 3270 i 52 cm. Poród był ciężki, trwał 14,5 godz. zakończony vacum :/ Jesteśmy już w domku od piątku i uczymy się nowej sytuacji.
|
|
|
|
#4819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje!!! Umęczone porodem, odpoczywajcie i cieszcie się sobą
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Sara gratulacje
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sara, Aneczka, gratulacje. |
||
|
|
|
#4822 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byliśmy na spacerku i w kawiarni i zjadłam szarlotkę z gruszką, teraz mam wyrzuty sumienia, że kolejne kolki zafunduję synkowi. Teraz śpi jak marzenie, a ja bym chciała wyjść, ale muszę czekać na karmienie cierpliwie... Dziewczyny po cc mam pytanie - czy seks po cesarce boli??? A jak tak, to gdzie i czemu?
|
|||||
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie tez sie zastanawiam czemu sex po cc boli... i gdzie bo mnie on czeka
ja krwawiłam 3 dni obficie ze skrzepami potem plamienia i tak do tej pory raz wiesze raz mniejsze a i miałam wrazenie ze macica mi wypadnie jak siku robiłam serio...
|
|
|
|
#4825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dziś maliny znalazłam w produktach bezwzglednie zakazanych w ciązy, nie wiem jak jest z gruszkami...
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
no maliny truskawki i poziomnki są bardzo alergenne a gruszki wzdymaqjące
|
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Seks po cc boli. a boli w brzuchu- mięśnie brzucha w sensie i "rozluźnianie się" nie pomoże- bo sie rozluźnić nie da.
no i w bobrze tez ma prawo bolec bo dawno nie używany ja się zbieram, zbieram i zebrać się nie mogę bo sie właśnie bólu boje strasznie- to jedyny ból którego sie boje i ktorego nienawidze- ból podczas seksu, tyle ze ja to miałam na co dzień. inny ból mi nie straszny, przebijanie języka, tatuaże- pikuś a seks o zgrozo!!!Sara ogromne gratulacje
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też piekę w rękawie. A jak szynkę, to idę do sklepu i proszę o co? O szynkę? ![]() Gruszki podobno wzdymające... Maliny chyba uczuliły mi malucha
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie seks nigdy nie bolał, nawet pierwszy raz ![]() Sojka Twój brzuch wygląda super! Ale jeszcze bardziej podobają mi się Twoje cycki ![]() A jak bliźniaczki zareagowały na siostrzyczkę? |
|
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
nam w szpitalu zafundowali na śniadanie dżem truskawkowy
matko, mała darła się do 2 w nocy, tak ją brzuszek bolał... myślałam, że w szpitalu tak dobierają menu by było odpowiednie dla matek karmiących, ale jak się później okazało trzeba było samemu wybierać co można a co nie... głupota po prostu i tak w kolejnych dniach był groszek z marchewką, tłuste sosy, mięso mielone ![]() gdyby tż nie przywoził mi żarcia z domu to bym chyba zdechła z głodu... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-10-13 o 18:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

No dobra, dziś pomógł posprzątać chatę deko. Po swojemu, ale zawsze..
pozazdrościć

zazdroszcze budowy domku, myśmy odło,żyli na wiosne bo teraz kawiarnia sie zajmujemy
no to sie witamy dzisiaj w 40 tygdoniu na suwaczku

2 sierpnia 2018