|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Tymczasem mam termin na Wielki Piątek :P O rany ! Ale mam dzisiaj senny dzień! Nie mogę się za nic zebrać! Miałam posprzątać, poukładać w szafie... i nie daję rady! Jakoś mi źle, niedobrze... boli głowa... WRRRRR.... Na 15 do koleżanki się umówiłam więc mam nadzieję, że jakoś się tam dotoczę... Zostawię ten burdel w mieszkaniu, a co!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-10-13 o 13:45 |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
A my na Pierwsze Dzień Wiosny vel Dzień Wagarowicza
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna1 brawo za wizyte i za kolejnego chlopa
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Pięknym Mamusiom
![]() U nas słoneczko wyszło, synek drzemie, ja po przebudzeniu Cudownie ![]() Dumnie kończymy 17 tydzień i zaczynamy 18 i jak czytam, co tam w tym tygodniu u okruszka, to już bym chciała go/ją mieć i tulić i całować i znów tulić. Przynajmniej jak się przebudzi synek to zanim dojdzie do siebie, to daje mi się wyżyć na nim. Ale takie maleństwo jest bezbronne i nie ucieka przed nawiedzoną matką Ale czujecie mieć na rękach takie maleństwo? Aż mi się płakać chce, jak sobie wyobrażę. No dobra To wracam do normalności i widzę, że Święta... moi rodzice w Koszalinie, tż'ta w Warszawie, więc jedne spędzamy z jednymi, drugie z drugimi. Szczerze to jest mi to obojętne nieco. Wolałabym, żebyśmy głównie spędzali je ze sobą w naszym małym gronie. A wigilię i kilka godzin przy stole przeżyję z każdym.Klementynko - gratulację za chłopca - chłopaki są mega fajne ![]() Dragusia - piękna dzidzia
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
megi-megi
Jak miałam 15 lat na świecie pojawił się mój najmłodszy brat Przeszłam więc przez wszystko- od nieprzespanych nocy i zmianę pieluch do tabliczki mnożenia i problemów w szkole ) Uwielbiam takie maleństwa, hehe. Najśmieszniejsze jest to, że nie boję się opieki nad nim, ale zastanawiam się czy będę dobrą mamą, czy uda mi się wychować go na dobrego i mądrego człowieka z jakąś fajną pasją. Moja mama często wspomina jak miałam 3 latka, a na świecie pojawił się mój pierwszy brat. Oni, chociaż mieli już mnie, bali się, że zrobią mu krzywdę, a mała ja bez skrępowania przewracała go z brzuszka na plecki
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję synka piękna dzidzia Cytat:
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swego czasu chodziłam na terapię, interesowałam się psychologią i na swoim przykładzie wiem, co zrobili mi rodzice, a czego na pewno nie chcieli mi zrobić. Ale zanim nadejdzie to wielkie wychowanie będziemy miały słodkie i pachnące niemowlaczki -- cuda. Swoją drogą jest taka teoria, żeby dziecku dać się wypłakać, żeby nie latać do niego (nawet noworodka), żeby uczyć samodzielnie opanowywać emocje. Ale ja osobiście mam to za nic. I wolę, żeby dziecko od początku czuło się wspierane, kochane i szczęśliwe blisko mamy Żeby nie zaznało od razu odrzucenia i samotności.
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem już co mam robić, tak mnie bolą plecy(górna część jeszcze wyżej niz zapięcie od biustonosza) i ramiona, tak jak by mięśnie
tego po prostu nie idzie wytrzymać, nie mogę się nawet położyć bo ból jest naprawde nie do wytrzymania. Normalnie płaczę z bólu, nie mam pojęcia co to może być i co mogłoby pomóc
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
megi-megi z ta teoria o wyplakaniu nawiazjjesz do psychologii? Mnie uczono ze wlasnie jak taki maluch placze to trzeba byc odrazu przy nim. Ze przez pierwsze miesiace przezywa yylko dwie skrajne emocji i gdy placze to wlasnie ta negatywna i nie rozumie ze cie nie ma.
|
#2922 | ||
|
Kniaginia
|
Witam mamusie!
Dragusia, piękny dzieciaczek, i to udko na jednym ze zdjęć jakie wyraźne! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z samego rana poszłam do przychodni na badania, ale niestety na darmo, bo przychodnia zamknięta. A tak grzecznie swe siuśki poranne wiozłam... Dziś mamy dzień gracki przez przypadek. Musaka na obiad, a na kolację sałatka grecka. Musakę robię po raz pierwszy, nie wiedziałam, że aż tyle z tym zachodu, nogi mnie od stania przy kuchni bolą ![]() U mnie 17 tydzień, to już 5 miesiąc, czy jak? A tak, słyszałam o tej nowej teorii, że dziecko ma się wypłakać i należy mu na to pozwolić. Jakoś to do mnie nie przemawia. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2012-10-13 o 16:47 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba obudził się we mnie mocny instynkt macierzyński, bo oczy mam mokre już jak widzę jakiegoś bobasa w tv (zawsze płaczę jak leci teledysk nickelback-lullaby http://www.youtube.com/watch?v=4OjiOn5s8s8 ) a co dopiero na żywo. W poprzednim tygodniu widziałam maluśkiego dzidziusia w sklepie i na prawdę musiałam się powstrzymywać żeby nie podejść i go nie przytulić
|
|
#2924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no u nas też słonecznie.....
byliśmy na spacerku ,mam wrażenie ,że pół lasu przeszliśmy .... no ale ninka już czuje się leiej więc musiała się wybiegać........ mój tż zabrał aparat i jak tylko zaczął pstrykać to aparat "papał",że baterie słabe...... zaczęłam się śmiać bo ostatnio to normalka ...no ale dał radę pstryknąć nam nawet dosyć sporo zdięć ,nawet dzieci nam zrobiły.......... w drodze powrotnej chcąc zobaczyć fotki wyszły .... okazało się ,że to "pipanie " to nie brak baterii tylko brak karty pamięci ..... tż zapomniał włożyć po wczorajszym przeglądaniu na kompie.... i takie mamy fotki ........ ale się z niego śmiałam i z tego naszego "pozowania".... Cytat:
!Cytat:
Cytat:
za 18 !---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
gdybym miała maleństwo pozostawić na "wypłakanie"się .... to serce by mi pękło ...... ![]() Cytat:
(nie licząc ,że parę razy coś mi przeskoczyło po podniesieniu czegoś ciężkiego.....).... a u Ciebię nie ma to związku? a masaż pomoże?
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale skąd i tak nagle. Próbowałam już kłaść się i na podłodze i na różnych poduszkach nie ma szans chyba w ogóle nie będę mogła się dzisiaj położyć dosłownie płaczę z bólu
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba poczytać ulotki w necie, czy w ciąży można. Kurka. Może jakiś stan zapalny się zrobił. A może pomoc doraźna?
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie mam pomysłu aby pomóc.....
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
W przychodniach jest w weekendy lekarz dyżurujący, więc możesz się przejechać, żeby ocenił to i ewentualnie coś przepisał.
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 18 t![]() U mnie też dziś 17 piąty miesiąc zdaje się jest od 18 tc![]() monicca1989 właśnie miałam mówić że może to zapalenie mięśni, maści albo amolem się nasmarować i wygrzać. Tylko właśnie czy można trzeba poczytać
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy mogę w ciąży zjeść makrelę wędzoną? Od samego początku mam na nią mega chęci, w końcu kupiłam, ale ciągle się zastanawiam czy mogę....
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj pstrąga wędzonego wciągnęłam. Za zdrowy rozum nie widzę przeciwwskazań poza tą solą.
|
|
#2935 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież dziewczyny na naszym wątku to towar deficytowy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do siostry... no to faktycznie niewesoło ![]() Za to już wiem, że będę miaal masę ciuszków od moich dwóch koleżanek. Kochane są - wczoraj gdy jedna z nich u mnie ze swoim malcem byla to jeszcze mówiła że jak tylko chce, to ma rzeczy ciążowe również pochowane, więc może mi dać/pożyczyc Cytat:
Gratuluję potwierdzenia siusiaka![]() Cytat:
Już się balam, ze cos zlego A tu pączkiCytat:
Ja wiem, że zostawić 8-miesięcznego malca w żłobku to będzie koszmar... ale z drugiej strony może nie być innej mozliwości Jeszcze bierzemy pod uwagę taką opcję, że po tym jak wrócę do pracy Tż przejmie opieke nad małym (ma zajęcia po kilka godz w tyg, a w wiekszości w weekend), a wtedy gdy nie będzie mógł, to jakaś opiekunka na te pare godzin w tygodniu ... Pożyjemy-zobaczymy![]() A co do świąt - to mnie też wkurza to, że odkąd jesteśmy z Tżtem trzeba je dzielić na dwa domy A najgorsze jest jeszcze to, że moi rodzice mieszkają 300km od nas, więc tak sobie w święta jeździmy w tę i z powrotem (bo teściowie mieszkają w tym mieście co my). A oczywiście jednych i drugich rodziców trzeba zaliczyc W sumie pewnie możnaby ustalić tak - że jednego roku jedziemy do tesciów a drugiego do rodziców - ale powiem szczerze że ja sobie nie wyobrażam nie spotkać się z rodzicami w świeta A w moim domu rodzinnym to zawsze luz blus - wszystkie potrawy wyjazd na stół od razu i każdy pałaszuje co chce[QUOTE=nestelle;37047473] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- no ja też się własnie nad tym zastanawiałam I doszłam do wniosku, żemiast liczyć na tygodnie (co na różnych stronach traktowane jest różnie), po prostu będe liczyć misiące zgodnie z kalendarzem - czyli jeśli pierwszy dzień miesiączki miałam 14 czerwca, to 4 miesiąc kończy mi się 13 października (czyli dziś), a od 14 października (czyli od jutra
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz może maść Wick albo Rub arom.. ponoć nie szkodzą a może pomogą.. ja się smaruje bo dopadło mnie przeziębienie ale może i na to poskutkuje.. nie zazdroszczę ;/ ja mam rwę kulszową i wiem co to za ból ;/ spróbuj się wygrzać do porzadku! ciepła kąpiel też powinna pomóc.. |
|
|
|
|
#2937 | ||||
|
Raczkowanie
|
za wizytę i za potwierdzenie siusiaka, teraz możesz już śmiało imię wybierać i kompetować wyprawkę dla chłopczyka A fotki cudaśne i opis taki fachowy ![]() Cytat:
![]() monicca1989 Współczuję choroby i bólu ![]() klementyna1 Gratuluję siusiaka ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś też byłam z tż'tem i teściową w lesie na grzybach, nawet kilka udało mi się znaleźć I niech żyje moja zgrabność!!! Zaliczyłam taką glebe, że aż się sama wystraszyłam jak można tak niezdarnie upaść. Biegnę do psa, on biegnie do mnie, i nagle jakiś korzeń mi wyrasta pod nogami, potknęłam się i porządnie wyłożyłam, aż twarz miałam w ziemi i liściach
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się zastanawiałam nad tymi miesiącami. Każdy kalendarz liczy mi inaczej. Czyli co? Zaczynamy 5 miesiąc ciąży? Jestem za!
|
|
|
#2940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poryczałam się jak bóbr...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

mamy podwójne święto
wiedziałam na co czekać 

za wizyte 

tego po prostu nie idzie wytrzymać, nie mogę się nawet położyć bo ból jest naprawde nie do wytrzymania. Normalnie płaczę z bólu, nie mam pojęcia co to może być i co mogłoby pomóc

Już się balam, ze cos zlego