|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
dziewczyny pytam żeby się upewnić- zarówno kallos placenta jak i maska ziaja odbudowa są niezgodne z CG prawda? Bo siedzę i zastanawiam się co by tutaj nałożyć na włosy z tego co mam w domu, ale chyba wybór niewielki
![]() edit: dobra już wiem, że na 100% niezgodne. Chyba trzeba będzie znowu wybrać się na zakupy...
Odliczanie ![]() Edytowane przez olkka16 Czas edycji: 2012-10-13 o 14:46 |
|
|
|
#71222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak kcem! ![]() Dziewczynki użyłam tej odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng.html&next=1, po pierwszym razie wydała mi się ok, po drugim włosy niby kręciły się, były fajne, ale w dotyku czułam, że były jakby oblepione? ble takie w dotyku, choć w wyglądzie nie. Ktoś może wie o co chodzi?Ostatnio umyłam tą odzywką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1 (nie wiem, czy jest dobra?), ale włosy po niej bardziej mi się pokręciły i już nie czułam tego nalotu, co w wyżej wymienionej. I umyłam włosy tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na.html&next=1, fajne to
|
|
#71223 |
|
Zakorzenienie
|
W kolejnej już 'analizie' blogerek (jakaś odżywka) spotkałam się ze skopiowanym zdaniem, że to humektant. Wydało mi się to trochę dziwne, bo wiedziałam, że to antystatyk, moje podejrzenia się potwierdziły. (antystatyk może byś jednocześnie humektantem?).
Tak jak wczoraj znalazłam jakiś wpis, żeby się oczyszczać z toksyn wodą destylowaną A drożdży mi zostało, teraz chciałam znów zalaminować, więc nie będę ich mieszać z żelatyną. Ja też Ale pewnie nigdy nie będę miała już tak gęstych włosów. Chyba, że w końcu znajdę przyczynę.
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-10-13 o 15:25 |
|
|
|
#71224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#71225 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam chyba mega kryzys. Ponad 2 miesiące pielęgnacji, nie chcę nawet liczyć ile kasy jestem w plecy, a prawie w ogóle nie widzę poprawy. Może troszkę lepiej jest po nałożeniu biovaxu. Dochodzę do wniosku, że dam włosom czas do momentu, aż wykorzystam całą tą stertę kosmetyków, którą kupiłam we włosowym szale, i jeśli nic się nie zmieni, to chyba dam sobie spokój... Więc niech lepiej wezmą się do roboty, bo powrót do prostownicy
|
|
|
|
#71226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to była, jest i pewnie będzie sfera dzikich fantazji
|
|
#71227 |
|
Zakorzenienie
|
Softgrey to nie są zdecydowanie proste włosy
I melduję, że jajko zdało egzamin na piątkę (relacja na blogu). Obawiam się, że następnym razem już nie będzie tak kolorowo. |
|
|
|
#71228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jak kocham to mnie opuszczają. I tak nie jest źle, bo mam jakieś 9 cm w obwodzie gumki (było gorzej). Ale te najdłuższe są baaardzo cienkie. |
|
|
|
|
#71229 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę nad obcięciem włosów w U. Chcę tylko poczekać aż podrosną, bo trochę stracę na długości.
Zastanawiam się czy je przy tym cieniować czy nie |
|
|
|
#71230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś nie mogę wygospodarować tych paru godzin na ten proces Dzięki
|
|
#71231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W wodzie destylowanej rozpuścisz więcej soli (czy czegokolwiek innego) niż w klasycznej w wodzie z kranu (zwłaszcza "twardej"), która jest już nią/nimi w jakimś stopniu nasycona. Więc teoretycznie przechodząc przez organizm zwiąże ona i wypłucze więcej toksyn niż klasyczna woda. Nie porywałabym się jednak na samodzielne eksperymenty bez konsultacji z lekarzem, bo na pewno trzeba by ograniczyć ilość tej wody i czas jej stosowania, żeby nie wypłukać sobie za dużo i nie dorobić się nieprzyjemnych niedoborów (np. potasu czy magnezu)...
|
|
|
|
|
#71232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że wypijając szklaneczkę nic nam się nie stanie, trochę minerałów wypłuczemy. Ale regularnie to robiąc można sobie zaszkodzić. |
|
|
|
|
#71233 |
|
Zakorzenienie
|
Smoothly w codzienniku pięknie
|
|
|
|
#71234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na tym wykładzie była mowa o wodzie destylowanej, czy "żywej" H2O3??? Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-13 o 18:39 |
|
|
|
|
#71235 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam
Wie któras czemu sie tak dzieje, po stylizacji, w trakcie suszenia dyfuzorem jest pieknie,wlosy sie zwijaja, blyszcza,sa zbite i wyglada tak mocno i zdrowo, az mam ochote sie slinic na ich widok i musze się powstrzymywac od macania ich, lecz jednak, gdy zaczynaja byc prawie że suche, wtedy sie cos dzieje niedobrego. Nagle opadają, rozplatają, rozwalają i robi się nieład na glowie takie nico, jakbym dopiero co wstala i sie nie uczesala , tak to wyglada. wtf? ![]() :conf used:Helppp please Mądre główeczki !!
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-10-13 o 18:40 |
|
|
|
#71236 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wy te tak macie, że jednego dnia włosy układają się w ładny kształt, a innego wyglądają na nierówne?
1 zdjęcie to włosy z dzisiaj 2 z 1.08.12 3 z 1.06.12 W ogóle to włosy gorzej się kręcą, ale wiadomo, ze czym dłuższe tym cięższe i bardziej proste. Muszę zaprzyjaźnić się ze stylizatorami Dodałam te zdjęcia, bo nie wiem co robić z tymi końcówkami, a dokładnie warstwą najdłuższych włosów. Kręci sie znacznie gorzej od reszty i niestety często jest widoczna Czy są jakieś szanse by włosy się kręciły bez konieczności ich skrócenia? Robię to co na początku. Olejuję tak często jak mogę, używam odzywek po każdym myciu, wybieram łagodne szampony Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-10-13 o 18:52 |
|
|
|
#71237 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko ja myję włosy wieczorem i nigdy nie są całkiem suche, gdy kładę się spać i dlatego, nawet jak luźny warkocz, robią mi się warkoczo-faleCo do zdjęć, to kiedyś dodawałam, ale wrzucę jeszcze raz. Właśnie końcówki nie są zniszczone, tylko lekko suche ![]() Cytat:
Może źle się wyraziłam, antenki są głównie ww okolicach skóry głowy, gdzieś na poziomie ucha, niżej już nie. I to z jednej strony jest ich więcej niż z drugiej. a nie śpię tylko na jednym boku itp.Zrobiłam też dzisiaj laminowanie, boję się jak moje włosy będą wyglądać, gdy wyschną Co do zdjęć. 1. 30 sierpnia. 2,3,4. 15 września - bardzo długo "męczyłam" się z nimi by wydobyć fale i nadać im jakikolwiek wygląd. Wg były bardzo w porządku. 5. 30 września i znowu zauważam regres a w mojej pielęgnacji nic się nie zmienia..taka sama była 15 września i 30 też.. ![]() Już nie wiem od czego to wszystko zależy.. od dwóch tyogdni nie mogę wydobyć żadnej sensownej fali.. jutro postaram się wrzucić aktualne zdjęcie.
|
|||
|
|
|
#71238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71239 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
#71240 |
|
Raczkowanie
|
pierwsze zdj zrobione gdy wlosy sa w 80 % suche, po godzinie czasy drugie zdj...
|
|
|
|
#71241 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam dzisiaj wersje w proteinami kaszmiru i kusiła mnie. Czy jest sens kupować inną maskę z tej samej serii, gdzie główne składniki są właściwie takie same? Jeśli nie ta to jaka maska będzie najbezbpieczniejsza dla moich fal na początek (nie chce zbankrutować kupując kolejne kosmetyki, których nie będę używać)? Tak, wiem, że każdemu pasuje co innego, ale są produkty które sprawdzają się u większości osób. Jeśli chodzi o maski jestem w tym ciemna i nie znam nic oprócz kallosa latte i alterry... Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-10-13 o 18:59 |
|
|
|
|
#71242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71244 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#71245 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na razie mogę rysować, w przyszłości nikt mnie nie powstrzyma przed przygarnięciem futra, onieonie ![]() Cytat:
chyba że zrobiłabym kilka małych eksperymentalnych próbek ![]() Suszarka z dyfuzorem mnie też by się przydała, tylko czemu one muszą być takie drogie?
|
|
|
#71246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio udało mi się wreszcie wykończyć nietrafione kosmetyki i mogłam kupić szampon, który znów mi nie służyCytat:
Z tego co zrozumiałam z licznych blogów i wypowiedzi na forum to włosy wysoko porowate podobno oddają w ostatniej chwili całą wodę i dlatego tak się dzieje. Kilka osób radziło mi wręcz silikony jako zabezpieczenie przed tym, ale ja chce być absolutnie CG i nigdy mi to z resztą nie służyło.
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-13 o 19:12 |
||
|
|
|
#71247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli wlosy po tym mialyby nam zostac takie ladne jak w trakcie suszenia to hmm
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-10-13 o 19:24 |
|
|
|
|
#71249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71250 |
|
Raczkowanie
|
Tak teraz sobie przypominam, ze tez ostatnio mi sie zdarzylo i lepiej nie bylo, to byl bodajze dimethicone? Moze za slaby, nie wiem...
Kurcze no ja musze znalezc jakis sposob na to bo to mi zyc nie daje ![]() Nie po to skakam jak szalona przy tych wlosach zeby miec ucieche tylko podczas suszenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

też tak kcem!
ble takie w dotyku, choć w wyglądzie nie. Ktoś może wie o co chodzi?
"
Ale pewnie nigdy nie będę miała już tak gęstych włosów. Chyba, że w końcu znajdę przyczynę.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)