Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2375 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 14:41   #71221
olkka16
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

dziewczyny pytam żeby się upewnić- zarówno kallos placenta jak i maska ziaja odbudowa są niezgodne z CG prawda? Bo siedzę i zastanawiam się co by tutaj nałożyć na włosy z tego co mam w domu, ale chyba wybór niewielki

edit: dobra już wiem, że na 100% niezgodne. Chyba trzeba będzie znowu wybrać się na zakupy...

Edytowane przez olkka16
Czas edycji: 2012-10-13 o 14:46
olkka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 15:02   #71222
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
M Fakt, w klamrę ich nie spięłam, bo żadna nie obejmowała ale fajne były..
też tak kcem!

Dziewczynki użyłam tej odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng.html&next=1, po pierwszym razie wydała mi się ok, po drugim włosy niby kręciły się, były fajne, ale w dotyku czułam, że były jakby oblepione? ble takie w dotyku, choć w wyglądzie nie. Ktoś może wie o co chodzi?
Ostatnio umyłam tą odzywką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1 (nie wiem, czy jest dobra?), ale włosy po niej bardziej mi się pokręciły i już nie czułam tego nalotu, co w wyżej wymienionej.
I umyłam włosy tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na.html&next=1, fajne to

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 15:22   #71223
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Antystatyk, łagodny "detergent"

no drożdże są mega
W kolejnej już 'analizie' blogerek (jakaś odżywka) spotkałam się ze skopiowanym zdaniem, że to humektant. Wydało mi się to trochę dziwne, bo wiedziałam, że to antystatyk, moje podejrzenia się potwierdziły. (antystatyk może byś jednocześnie humektantem?).

Tak jak wczoraj znalazłam jakiś wpis, żeby się oczyszczać z toksyn wodą destylowaną

A drożdży mi zostało, teraz chciałam znów zalaminować, więc nie będę ich mieszać z żelatyną.
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
też tak kcem!
Ja też Ale pewnie nigdy nie będę miała już tak gęstych włosów. Chyba, że w końcu znajdę przyczynę.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-10-13 o 15:25
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 15:44   #71224
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Ale pewnie nigdy nie będę miała już tak gęstych włosów. Chyba, że w końcu znajdę przyczynę.
Nigdy nie mów nigdy
Stary 2012-10-13, 15:51   #71225
Elainetka
Raczkowanie

A ja mam chyba mega kryzys. Ponad 2 miesiące pielęgnacji, nie chcę nawet liczyć ile kasy jestem w plecy, a prawie w ogóle nie widzę poprawy. Może troszkę lepiej jest po nałożeniu biovaxu. Dochodzę do wniosku, że dam włosom czas do momentu, aż wykorzystam całą tą stertę kosmetyków, którą kupiłam we włosowym szale, i jeśli nic się nie zmieni, to chyba dam sobie spokój... Więc niech lepiej wezmą się do roboty, bo powrót do prostownicy
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 16:40   #71226
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też Ale pewnie nigdy nie będę miała już tak gęstych włosów. Chyba, że w końcu znajdę przyczynę.
Ale zaznałaś już tej przyjemności u mnie to była, jest i pewnie będzie sfera dzikich fantazji

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 17:06   #71227
Malwina_89
Zakorzenienie

Softgrey to nie są zdecydowanie proste włosy

I melduję, że jajko zdało egzamin na piątkę (relacja na blogu). Obawiam się, że następnym razem już nie będzie tak kolorowo.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 17:38   #71228
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ale zaznałaś już tej przyjemności u mnie to była, jest i pewnie będzie sfera dzikich fantazji
Wtedy to była moja największa zmora, bo moich krzywych włosów nie kochałam i miałam na głowie krzywą szopę.
A teraz jak kocham to mnie opuszczają. I tak nie jest źle, bo mam jakieś 9 cm w obwodzie gumki (było gorzej). Ale te najdłuższe są baaardzo cienkie.
Stary 2012-10-13, 17:39   #71229
Karen15
Zakorzenienie

Myślę nad obcięciem włosów w U. Chcę tylko poczekać aż podrosną, bo trochę stracę na długości.
Zastanawiam się czy je przy tym cieniować czy nie
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 17:46   #71230
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Pewnie już po ptokach - ale najlepiej niewnikające z omega 3 i 6, czyli lniany, pszenica, lnianka, ryżowy ewentualnie, oliwę niezbyt (określana jako półwnikający)
Nie, jeszcze nie Jakoś nie mogę wygospodarować tych paru godzin na ten proces Dzięki
Stary 2012-10-13, 17:59   #71231
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak wczoraj znalazłam jakiś wpis, żeby się oczyszczać z toksyn wodą destylowaną
no to akurat mogłoby mieć jakieś uzasadnienie w logice. Rozmawiałam ostatnio o czymś podobnym z moim tatą chemikiem, bo na rynku pojawiły się paczkowane japońskie "wody żywe" z dodatkowym tlenem w składzie (H203 bodajze)
W wodzie destylowanej rozpuścisz więcej soli (czy czegokolwiek innego) niż w klasycznej w wodzie z kranu (zwłaszcza "twardej"), która jest już nią/nimi w jakimś stopniu nasycona. Więc teoretycznie przechodząc przez organizm zwiąże ona i wypłucze więcej toksyn niż klasyczna woda.
Nie porywałabym się jednak na samodzielne eksperymenty bez konsultacji z lekarzem, bo na pewno trzeba by ograniczyć ilość tej wody i czas jej stosowania, żeby nie wypłukać sobie za dużo i nie dorobić się nieprzyjemnych niedoborów (np. potasu czy magnezu)...
Stary 2012-10-13, 18:13   #71232
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
no to akurat mogłoby mieć jakieś uzasadnienie w logice. Rozmawiałam ostatnio o czymś podobnym z moim tatą chemikiem, bo na rynku pojawiły się paczkowane japońskie "wody żywe" z dodatkowym tlenem w składzie (H203 bodajze)
W wodzie destylowanej rozpuścisz więcej soli (czy czegokolwiek innego) niż w klasycznej w wodzie z kranu (zwłaszcza "twardej"), która jest już nią/nimi w jakimś stopniu nasycona. Więc teoretycznie przechodząc przez organizm zwiąże ona i wypłucze więcej toksyn niż klasyczna woda.
Nie porywałabym się jednak na samodzielne eksperymenty bez konsultacji z lekarzem, bo na pewno trzeba by ograniczyć ilość tej wody i czas jej stosowania, żeby nie wypłukać sobie za dużo i nie dorobić się nieprzyjemnych niedoborów (np. potasu czy magnezu)...
Ja na ostatnim wykładzie z biofizyki o wodzie właśnie miałam powiedziane, że takiej wody absolutnie nie powinno się spożywać, bo robi więcej szkód niż miałaby przynosić korzyści. Na kontynuacji wykładu nie byłam, bo mnie rozłożyło. Może bym się dowiedziała czegoś ciekawego.
Wiadomo, że wypijając szklaneczkę nic nam się nie stanie, trochę minerałów wypłuczemy. Ale regularnie to robiąc można sobie zaszkodzić.
Stary 2012-10-13, 18:16   #71233
Malwina_89
Zakorzenienie

Smoothly w codzienniku pięknie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:35   #71234
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na ostatnim wykładzie z biofizyki o wodzie właśnie miałam powiedziane, że takiej wody absolutnie nie powinno się spożywać, bo robi więcej szkód niż miałaby przynosić korzyści. Na kontynuacji wykładu nie byłam, bo mnie rozłożyło. Może bym się dowiedziała czegoś ciekawego.
Wiadomo, że wypijając szklaneczkę nic nam się nie stanie, trochę minerałów wypłuczemy. Ale regularnie to robiąc można sobie zaszkodzić.
czyli wychodzi na to, że doszłyśmy do podobych wniosków

a na tym wykładzie była mowa o wodzie destylowanej, czy "żywej" H2O3???

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:39
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:37   #71235
affbe
Raczkowanie

Witam, witam Wie któras czemu sie tak dzieje, po stylizacji, w trakcie suszenia dyfuzorem jest pieknie,wlosy sie zwijaja, blyszcza,sa zbite i wyglada tak mocno i zdrowo, az mam ochote sie slinic na ich widok i musze się powstrzymywac od macania ich, lecz jednak, gdy zaczynaja byc prawie że suche, wtedy sie cos dzieje niedobrego. Nagle opadają, rozplatają, rozwalają i robi się nieład na glowie takie nico, jakbym dopiero co wstala i sie nie uczesala , tak to wyglada. wtf? :conf used:
Helppp please Mądre główeczki !!

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:40
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:47   #71236
Karen15
Zakorzenienie

Czy wy te tak macie, że jednego dnia włosy układają się w ładny kształt, a innego wyglądają na nierówne?
1 zdjęcie to włosy z dzisiaj
2 z 1.08.12
3 z 1.06.12

W ogóle to włosy gorzej się kręcą, ale wiadomo, ze czym dłuższe tym cięższe i bardziej proste. Muszę zaprzyjaźnić się ze stylizatorami

Dodałam te zdjęcia, bo nie wiem co robić z tymi końcówkami, a dokładnie warstwą najdłuższych włosów. Kręci sie znacznie gorzej od reszty i niestety często jest widoczna

Czy są jakieś szanse by włosy się kręciły bez konieczności ich skrócenia?
Robię to co na początku. Olejuję tak często jak mogę, używam odzywek po każdym myciu, wybieram łagodne szampony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (26,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.08.12 (1).jpg (53,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.06.12r (1).jpg (42,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Karen15
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:52
Stary 2012-10-13, 18:49   #71237
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Czyli teoretycznie nie powinny się plątać. Jednak zawsze warto wzmocnić działania. Choćby o płukankę zakwaszającą.
jak tylko będzie przypływ gotówki, to od razu kupię ocet jabłkowy

Cytat:
Te oleje nie są penetrujące, więc powinny raczej utrzymać łuski.
cóż, po warkoczu fale na pewno nie są takie same. Czemu nie robisz odwrotnie? Najprierw rozpuszczone, a potem warkocz?
Jest gdzieś zdjęcie twoich włosów? Wygląda na spore zniszczenie końcówek...
Robię tak, najpierw rozpuszczone a potem spinam. tylko ja myję włosy wieczorem i nigdy nie są całkiem suche, gdy kładę się spać i dlatego, nawet jak luźny warkocz, robią mi się warkoczo-fale
Co do zdjęć, to kiedyś dodawałam, ale wrzucę jeszcze raz.
Właśnie końcówki nie są zniszczone, tylko lekko suche

Cytat:
Nie, tak powinno być przy nadmiarze, chociaż nie jest powiedziane, że ich brak nie prowadzi do pękania.
A nie suszysz suszarką? Musi być jakiś powód takiego zachowania się włosów. Antenki na końcach to nie to samo, co antenki blisko skóry. Może to pozostałości po zniszczeniach?
Nie suszę suszarką. Może źle się wyraziłam, antenki są głównie ww okolicach skóry głowy, gdzieś na poziomie ucha, niżej już nie. I to z jednej strony jest ich więcej niż z drugiej. a nie śpię tylko na jednym boku itp.

Zrobiłam też dzisiaj laminowanie, boję się jak moje włosy będą wyglądać, gdy wyschną

Co do zdjęć.

1. 30 sierpnia.
2,3,4. 15 września - bardzo długo "męczyłam" się z nimi by wydobyć fale i nadać im jakikolwiek wygląd. Wg były bardzo w porządku.
5. 30 września i znowu zauważam regres a w mojej pielęgnacji nic się nie zmienia..taka sama była 15 września i 30 też..
Już nie wiem od czego to wszystko zależy.. od dwóch tyogdni nie mogę wydobyć żadnej sensownej fali.. jutro postaram się wrzucić aktualne zdjęcie.
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:52   #71238
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Witam, witam Wie któras czemu sie tak dzieje, po stylizacji, w trakcie suszenia dyfuzorem jest pieknie,wlosy sie zwijaja, blyszcza,sa zbite i wyglada tak mocno i zdrowo, az mam ochote sie slinic na ich widok i musze się powstrzymywac od macania ich, lecz jednak, gdy zaczynaja byc prawie że suche, wtedy sie cos dzieje niedobrego. Nagle opadają, rozplatają, rozwalają i robi się nieład na glowie takie nico, jakbym dopiero co wstala i sie nie uczesala , tak to wyglada. wtf? :conf used:
Helppp please Mądre główeczki !!
u mnie się tak dzieje, jak dam za mało stylizatora lub zostawię do doschnięcia zbyt wilgotne włosy, susząc dyfuzorem dosuszam je w 80-90% i odgniatam najwcześniej po godzinie od suszenia
Stary 2012-10-13, 18:52   #71239
Karen15
Zakorzenienie

.
Stary 2012-10-13, 18:57   #71240
affbe
Raczkowanie

pierwsze zdj zrobione gdy wlosy sa w 80 % suche, po godzinie czasy drugie zdj...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12784bb.jpg (133,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Clipboard01vv.jpg (80,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-10-13, 18:58   #71241
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
mozliwe, że są tu u Ciebie jeszcze jakieś inne przyczyny, ale moje włosy reagują dokładnie tak samo na Bingo z shea, kiedy używam innych produktów nie mam tego problemu, a suszę często
Ech szkoda, całe pół litra maski do wyrzucenia? A gdyby tak wzbogacić ją czymś, co zmieni jej właściwości..? Tylko co trzebaby dodać?
Widziałam dzisiaj wersje w proteinami kaszmiru i kusiła mnie. Czy jest sens kupować inną maskę z tej samej serii, gdzie główne składniki są właściwie takie same? Jeśli nie ta to jaka maska będzie najbezbpieczniejsza dla moich fal na początek (nie chce zbankrutować kupując kolejne kosmetyki, których nie będę używać)? Tak, wiem, że każdemu pasuje co innego, ale są produkty które sprawdzają się u większości osób. Jeśli chodzi o maski jestem w tym ciemna i nie znam nic oprócz kallosa latte i alterry...

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:59
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:59   #71242
affbe
Raczkowanie

Cytat:
u mnie się tak dzieje, jak dam za mało stylizatora lub zostawię do doschnięcia zbyt wilgotne włosy, susząc dyfuzorem dosuszam je w 80-90% i odgniatam najwcześniej po godzinie od suszenia
wlasnie ostatnio dosuszylam do konca prawie ze, jakis czas ich nie ruszalam i dopiero odgniotlam i mimo to i tak sie porobilo, a znowu jak dalam wiecej stylizatora to wlosy nie chcialy sie odgniesc i troche sie polamaly
Stary 2012-10-13, 19:01   #71243
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze zdj zrobione gdy wlosy sa w 80 % suche, po godzinie czasy drugie zdj...
U mnie jest bardzo podobnie. Jak włosy wyschną to wyglądają gorzej niż jak są takie w 80% suche
Stary 2012-10-13, 19:05   #71244
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
U mnie jest bardzo podobnie. Jak włosy wyschną to wyglądają gorzej niż jak są takie w 80% suche
No i dlaczego tak sie dzieje.. jaka tego jest przyczyna wie ktos?
Stary 2012-10-13, 19:07   #71245
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio na puch najlepiej działa olej lniany. Nic innego tak się nie sprawdza.
Może nie nakładałaś oleju dawno? Poza kokosem
Raz na jakiś czas ciapię słodkie migdały albo oliwę - tylko jednonienasycone do tej pory mi służyły. po kokosie i wielonien. miałam puch i sztywne siano...dlatego też pewnie lnianego nigdy nie zaryzykuję - drogi jest, do jedzenia wiem,że nie zużyję a do włosów może się nie nadać...
Cytat:
To sobie narysujmy,!O!
Na razie mogę rysować, w przyszłości nikt mnie nie powstrzyma przed przygarnięciem futra, onieonie
Cytat:
Świetnie! TO naprawdę doskonała wieść!
Spróbowałabym jeszcze ugotować całą porcję żelu ze szczyptą dżemixu żeby to potwierdzić, spróbowałabym jeszcze paru innych pomysłów...ale ostatnio rzadko używam stylizatorów, nie mam po co go gotować chyba że zrobiłabym kilka małych eksperymentalnych próbek tylko miejsca w lodówce mało

Suszarka z dyfuzorem mnie też by się przydała, tylko czemu one muszą być takie drogie?
Stary 2012-10-13, 19:09   #71246
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
A ja mam chyba mega kryzys. Ponad 2 miesiące pielęgnacji, nie chcę nawet liczyć ile kasy jestem w plecy, a prawie w ogóle nie widzę poprawy. Może troszkę lepiej jest po nałożeniu biovaxu. Dochodzę do wniosku, że dam włosom czas do momentu, aż wykorzystam całą tą stertę kosmetyków, którą kupiłam we włosowym szale, i jeśli nic się nie zmieni, to chyba dam sobie spokój... Więc niech lepiej wezmą się do roboty, bo powrót do prostownicy
Robię to samo Ostatnio udało mi się wreszcie wykończyć nietrafione kosmetyki i mogłam kupić szampon, który znów mi nie służy

Cytat:
u mnie to samo W dodatku wtedy mam super pokręcone, a po całkowitym wyschnięciu się lekko rozprostowują.

Z tego co zrozumiałam z licznych blogów i wypowiedzi na forum to włosy wysoko porowate podobno oddają w ostatniej chwili całą wodę i dlatego tak się dzieje. Kilka osób radziło mi wręcz silikony jako zabezpieczenie przed tym, ale ja chce być absolutnie CG i nigdy mi to z resztą nie służyło.

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-10-13 o 19:12
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 19:18   #71247
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Robię to samo Ostatnio udało mi się wreszcie wykończyć nietrafione kosmetyki i mogłam kupić szampon, który znów mi nie służy

u mnie to samo W dodatku wtedy mam super pokręcone, a po całkowitym wyschnięciu się lekko rozprostowują.

Z tego co zrozumiałam z licznych blogów i wypowiedzi na forum to włosy wysoko porowate podobno oddają w ostatniej chwili całą wodę i dlatego tak się dzieje. Kilka osób radziło mi wręcz silikony jako zabezpieczenie przed tym, ale ja chce być absolutnie CG i nigdy mi to z resztą nie służyło.
Hmm, tylko, ze mi się wydaje, że nie mam wysokiej porowatości tylko średnią, ale pewna nie jestem
Stary 2012-10-13, 19:20   #71248
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

Hm no to mialo by sens... to moze warto cos lekko silikonowego walnac na glowe? jesli wlosy po tym mialyby nam zostac takie ladne jak w trakcie suszenia to hmm

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-10-13 o 19:24
Stary 2012-10-13, 19:22   #71249
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Hm no to mialo by sens... to moze warto cos lekko silikonowego walnac na glowe? jesli wlosy po tym mialyby nam zostac takie ladne jak w trakcie suszenia to hmm
Mi zdarza się używać i niestety efektów brak
Stary 2012-10-13, 19:28   #71250
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Mi zdarza się używać i niestety efektów brak
Tak teraz sobie przypominam, ze tez ostatnio mi sie zdarzylo i lepiej nie bylo, to byl bodajze dimethicone? Moze za slaby, nie wiem...
Kurcze no ja musze znalezc jakis sposob na to bo to mi zyc nie daje
Nie po to skakam jak szalona przy tych wlosach zeby miec ucieche tylko podczas suszenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości