|  2012-10-13, 18:33 | #391 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat: 
 Dzisaj za jednym przyssaniem wypiła 60 ml herbatki (tzn. za kilkoma, bo co jakiś czas jej zabierałam butlę, ale od razu chciała pić dalej) i w dodatku chciała więcej. Później oczywiście kilka razy ulała, ale na szczęście głównie herbatką. Potem leżała i marudziła, a w końcu zasnęła. Całe szczęście, bo przecież nie mogłam jej po takiej ilości herbatki podać mleka. | |
|     | 
|  2012-10-13, 18:33 | #392 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 - oliwka pielęgnacyjna - szampon - mleczko pielęgnacyjne - pielęgnacyjny płyn do kąpieli hehe my też mieliśmy wczoraj akcję z kupą po szyję i też małą w zlewie myłam. I o dziwo nawet jak woda była za ciepła (zczaiłam po chwili) to nie ryczała, pełen spokój. Albo jej się podobało, albo w takim szoku była co ja wyprawiam   
				__________________ | |
|     | 
|  2012-10-13, 18:40 | #393 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
  muszę się poskarzyć na moja mamę, doniosła mojemu mężowi, że mnie nosi ostatnio i że i tak długo wytrzymałam w domu bo ja to sobie lubię wyjść (a ostatnio ZUS, UM, US ale rozrywka )... to co ja w więzieniu jestem  mężowi jakoś nie przeszkadza, eh! dzisiaj planujemy randkę(bez dziecka), pierwsza od porodu, ciekawa jestem co dziś powie   Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-13 o 18:46 | |
|     | 
|  2012-10-13, 18:41 | #394 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Cytat: 
 W swoim aparacie sama ustawiam ISO i przesłonę, a czas ma dobrać program.  Tylko musiałam wprowadzić korektę czasu ekspozycji, bo bez tego mój model trochę prześwietla. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat: 
 * Następnym razem powiedz jej, że po umiejętnie podanej szczepionce dzieci nie płaczą.   Podziel się!   | ||
|     | 
|  2012-10-13, 18:44 | #395 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-10-13, 18:45 | #396 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Sol a co oni tam u Ciebie wszyscy mają do tego karmienia piersią? To kurna personel medyczny czy jacyś ukryci przedstawiciele producentów mm   co to w ogóle za tekst, że kp to wybieranie najtańszej opcji, no faktycznie, zło wcielone z Ciebie bo dziecko piersią karmisz... Ja to bym się jej chyba odszczeknęła, że aż dziwne, że nasz gatunek przetrwał tyle lat skoro dopiero niedawno wynaleziono mm... Normalnie cud nad cudami! 
				__________________ | 
|     | 
|  2012-10-13, 18:54 | #397 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 

__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-10-13, 18:55 | #398 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Matuchno, ale nadrabiania   Przez kilka ostatnich dni nie miałam jak posiedzieć na forum, bo ciągle coś do załatwienia, a dziś znów szkoła. Spróbuję poczytać co się działo, ale zobaczymy czy moje dziecię mi na to pozwoli... U mnie ogólnie nic ciekawego się nie działo, z wyjątkiem ponownego wkurzania się na męża. Coraz bardziej udowadnia, że umysłowo jest na poziomie rozwoju nastolatka. Przez cały tydzień bezpośrednio po pracy (miał popołudniówki) szedł na piwo i wracał do domu po 1 w nocy...Wczoraj już miał nie iść, ale tak się złożyło, że przyszła do mnie siostra i koleżanka, a potem jeszcze kilka osób, tak więc gdy goście już poszli do domu, tz wyszedł ich niby odprowadzić mówiąc "zaraz wrócę" i znów wrócił w środku nocy.. Już nie mam siły nawet na niego krzyczeć i się z nim kłócić, bo to nie ma najmniejszego sensu, zwłaszcza, że koledzy go popierają...Szkoda gadać...   | 
|     | 
|  2012-10-13, 19:36 | #399 | ||||||
| Branzoletka Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: DE 
				 | 

Hej,widze, że dzisiaj że maruderki dzisiaj z naszych dzieciaczków, mój też jakiś nieteges i głodny jak wilk   Depoison ciuszki śliczne  Cytat: 
  Cytat: 
  Faktycznie nie wygląda na zbója  Cytat: 
  My i jest wszystko dobrze  Cytat: 
  i co wymyśliłaś? Cytat: 
  Ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza i to bez zastanawiania się, bo ma zlewający stosunek do swojej pracy  Cytat: 
  My też wzieliśmy z trzema wkłóciami ale nam na szczęście nikt nic nie powiedział głupiego a spróbowałby  Hormony ciążowe, które mnie rozmemłały wyszły więc znowu jestem sobą i się nie dam  Kurcze chcieliśmy zrobić odlew stópek małemu teraz i się nie udało, bo zaprawa wyschła błyskawicznie  Czytałam, że też robiłyście, czy któreś z was też się nie udało? Próbowaliśmy jakoś to uratować ale nic z tego a szkoda, bo to prezent był a na nowe póki co nas nie stać   Oki mały mędzi idę go kąpać, bo powoli do spania choć dzisś ma taki dzień marudny, że nie wiem czy zaśnie normalnie  Narazie do potem. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- No i mi zasnął  Poszłam przygotować kąpiel i jak przyszłam już spał jak kamień na bujaku  No to żeby wody nie zmarnować, to idę ja się wypluskać   
				__________________ 10.05.2014- ost.rozjasnianie i zapuszczanie naturalek    15.10.2014- Leń ćwiczy     27.12.2014.   przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw 13.08.12   mój mały cud | ||||||
|     | 
|  2012-10-13, 19:44 | #400 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

a ja se pije warke cytrynową bo mi sie gazowanego chcialo  ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- dzieko mi po kapieli odpłyneło. Nie zdazylam zrobic jesc  ale itak Ja wybudze na jedzenie za jakas godiznke   
				__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | 
|     | 
|  2012-10-13, 19:45 | #401 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Preston UK 
				 | 

Moja dziewczyna nauczyla sie zasysac dolna warge   wyglada przy tym tak smiesznie robi niesamowite miny a opluta jest po pachy   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-10-13, 20:26 | #402 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Berlin 
				 | 

No, zakupy udane, prezent przyjaciółce kupiłam   Przy okazji musiałam nabyć coś mojemu dziecku ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Biblioteczka Zosi wzbogaciła się o kolejną pozycję, a pudło z rzeczami "na zaś" - o komplecik do jedzenia  samo z siebie, nie robiłam z tym kompletnie nic. Teraz załatwia się średnio co drugi dzień  Cytat: 
  Mała pije tę herbatkę dopóki nie zorientuje się, że to nie mleko. Ale tym sposobem i tak udaje mi się coś tam przemycić. Tak do 100 ml dziennie  Cytat: 
   Tym bardziej, że ja ten problem też mam - nasze mieszkanie jest naprawdę ciemne. "Żylety" nie uzyskam tu chyba nigdy (no chyba, że przy oknie stanę  ). Ratuję się trochę stałką (Canon 50 mm f/1.8 - na 1.4 mnie nie było stać), no i jak jest super ostro, to głębia ostrości jest z kolei bardzo mała - czasem za mała. Obiekt ruchomy, w chałupie ciemno jak w piwnicy - no nie ma cudów, wiele mam też nieostrych. Tyle, że robię ich tak dużo, że coś tam akceptowalnego zawsze wybiorę. Cytat: 
    dobre ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2012-10-13, 20:32 | #403 | 
				 | 

bys smiech   glosny przecudowny smiech  robilam malej kosi kosi i tak sie rozesmiala pierwzy raz ze ja az sie poplakalam...   | 
|     | 
|  2012-10-13, 20:34 | #404 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Dobry wieczór  Dziecię wykąpane, nakarmione, śpi sobie smacznie, więc można odetchnąć  jednak nie podałam. Rano i teraz ładnie wypił mleczko z lekami  Cytat: 
  Nie jesteś wyrodną matką  Przecież kupa nie zależy od Ciebie.  Cytat: 

__________________ Leoś  http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio   http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png | ||
|     | 
|  2012-10-13, 20:37 | #405 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Czesc a my po imprezie rodzinnej, którą mały przespał!!! teraz tata go kąpie. zobaczymy czy pośpi czy będe go usypiac do 24:00)! A swoją drogą dziewczyny używaice Oilatum?? czy jest jakiś dobry zamiennik tego emolientu? bo zbankrutuję  ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-10-13, 20:43 | #406 | |||
				 | 

Cytat: 
  słodziak  Nie poci sie pod kołdrą? Jak biorę Leosia do łóżka, to nie przykrywam go kołdrą, bo kilka razy mi się to zdarzyło i był potem spocony. Cytat: 
   Cytat: 

__________________ Leoś  http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio   http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png | |||
|     | 
|  2012-10-13, 20:50 | #407 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   ostatnie zdjęcia jakie Wam pokazałam robiłam przy iso ponad 1000 - dokładnie nie pamiętam. Mały leżał na łóżku tuż obok okna. Czas naświetlania 125-160 (przy niższym będzie traciło ostrość, to co się rusza będzie rozmazane) a przysłona zazwyczaj 2 lub 2,8 (też 50mm  - to w łóżeczku w zielonym body było fishem 10mm) jak coś to pytajcie ale mnie głowa boli   
				__________________ Emilowe całusy  Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-13 o 20:53 | ||
|     | 
|  2012-10-13, 21:01 | #408 | ||||
				 | 

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat: 
  Cytat: 
  tż należą się baty  Cytat: 
  Cytat: 
  Oilan też jest dobry i tańszy   
				__________________ Leoś  http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio   http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png | ||||
|     | 
|  2012-10-13, 21:04 | #409 | ||
| Branzoletka Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: DE 
				 | 

Wykąpana wybalsamowana aż lepiej   Cytat: 
  Faktycznie może tak było, że wy farbką, w takim razie my też farbką zrobimy, bo to dobry pomysł  Cytat: 
   Dobra widze, że nic się dzisiaj tu nie dzieje, to ja mykam do sypialni.Dobrej nocy mamcie   
				__________________ 10.05.2014- ost.rozjasnianie i zapuszczanie naturalek    15.10.2014- Leń ćwiczy     27.12.2014.   przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw 13.08.12   mój mały cud | ||
|     | 
|  2012-10-13, 21:05 | #410 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc". Jas na samym chrzcie byl bardzo spokojny- zapatrzyl siecw swiatla, jednak podbkoniec mszy juz plakal, ale byl naprawde grzeczny

Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-13 o 21:15 | 
|     | 
|  2012-10-13, 21:08 | #411 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Hej Mazury, Mazury... 
				 | 

Hej. Ja dojechałam szczęśliwie niestety bez gps bo okazało się że nie działa, potem jak już miałam gps to zapalniczka się popsuła :/ tak więc z rana nerwy poszargane.  Ale jakoś trafiłam, pozwiedzałam, Gienek Loska grał na mieście i jest fajnie   | 
|     | 
|  2012-10-13, 21:12 | #412 | ||
				 | 

jeszcze troche i tez sie doczekasz   Cytat: 
  zdaj szczegolowe relaje jak bedziesz miala chwile  Cytat: 
  a w oggole to na dlugo pojechalas? | ||
|     | 
|  2012-10-13, 21:17 | #413 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Stuttgart/Chocianów 
				 | 

Hejka  dopiero nadrobiłam i jestem zakręcona więc na pewno niewiele zapamiętałam... phdwao super, że chrzciny udane, czekamy na dokładną relację  depoison fajne świąteczne ciuszki  my dziś wybraliśmy się na kiermasz rzeczy dla dzieci przy kościele i zakupiliśmy zawieszkę z Fishera za 5euro-najlepszy jest wzorek wyświetlany na suficie, wpadł w oko Lilce  o taki: http://www.bobomarket.pl/p,,8386.html do tego także takie piankowe kolorowe puzzle oraz drewnianą zabawkę oraz kilka ciuszków-sztruksy, koszulka, kurteczka i baletki-najbardziej mi się podobają  pogoda u nas piękna-słoneczna, ciepła jesień....oby jak najdłużej   :p  rosi: mamcia u mnie Hipp starcza na tydzień, moja zjada dużo, pomimo karmienia kp, ale dużo też wylewamy, bo nieraz jej się nie chce...głupiego robota, ale co zrobić... miłego wieczorku   :cmo  k: 
				__________________  Nasza CaLileczka   | 
|     | 
|  2012-10-13, 21:29 | #414 | |||||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-06 
				 | 

Cześć dziewczęta   Dopiero teraz chwila czasu. Nocka dobra, dzień nie zgorszy. Mały grzeczniutki. Dziś się z mężem kłóciłam. Chyba będę miała @ bo mi tak nastrój siadł, że szkoda gadać. I do tego wszystko mnie wk.ur.wi.a. Szkoda gadać  Cytat: 
 Cytat: 
  szkoda słów. Bardzo mi się podoba zaproponowana odpowiedź Maciejki  Nie przepuść wszystkiego na duperele  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  a na randkę powie, że Wam się w dupach poprzewracało z tego dobrobytu  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Co do tego ile może być otwarte mleko - 3 tygodnie. KarolinaPW - ja mam taki aparacik i jestem bardzo zadowolona: http://allegro.pl/aparat-cyfrowy-sam...681210822.html Irmusia -  za Leosia | |||||||||
|     | 
|  2012-10-13, 21:39 | #415 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: z mojego przytulnego kąta 
				 | 

Nela Depoison, dzięki za odp. Kurde, nie sądziłam, że to ogólny problem. Ja mam dość jasne mieszkanie, no ale jak cykam fote, to nie patrzę gdzie jasno, tylko łapię chwilę i wychodzi co wychodzi, wpienia mnie to. Bo zawsze mi się zdawało, że ja ma się fajną lustrzankę, to fotki jak talala, a tu dupa. Ja mam ten standardowy obiektyw do canona eosa 600d, więc bez szalenstw, ale jak widziałam recenzje i testy to wooow. Niestety u mnie takie wow nie wychodzi. Ale daleko mi do profesjonalisty, póki co wiekszość zdjęć robiłam na trybach, nie na manualu. Phdwao, dobra jestes! Zmyć się z chrzcin hehe Dziewczyny, a jak to jest z mm - jak długo można je trzymać i podać drugi raz? W przypadku, gdy się przyszykuje, a dziecko w danej chwili nie chce jeść. Czy trzeba wylać i przygotować nowe? | 
|     | 
|  2012-10-13, 21:40 | #416 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Tarnobrzeg, woj. podkarpackie 
				 | 

Fajny artykuł o fotografowaniu niemowląt http://www.akademia-fotografii-dziec...iemowlaka.html    | 
|     | 
|  2012-10-13, 21:40 | #417 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Stuttgart/Chocianów 
				 | 

a propos przechodzenia na MM....jak to zrobić stopniowo, tak aby nie zaszkodzić  ani sobie(piersiom), ani dziecku???

__________________  Nasza CaLileczka   | 
|     | 
|  2012-10-13, 21:49 | #418 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: moje miasto...? 
				 | 

Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) powinno   | |
|     | 
|  2012-10-13, 21:50 | #419 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

Pumcis musialam sie zwniac bo w knajpi byly w sumie 4 imprezy, w tym roczek na ktorym pijanstwo, wlasciciel tyle nabral ludzi! Muza halas, musialam go zabrac, do teraz mi wuszach dzwoni a maly nie chce soac

| 
|     | 
|  2012-10-13, 21:52 | #420 | |||
				 | 

Cytat: 
  Fajnie, że wszystko się udało   Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Leoś  http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio   http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png | |||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

jak mu pomóc? co ja robię źle? mam wrażenie, że jestem wyrodną matką...
 jak mu pomóc? co ja robię źle? mam wrażenie, że jestem wyrodną matką...