Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 18:33   #391
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
swoja drogą jak juz zaczelam hipa uzywac to jest sens zmieniac na inne ? czy juz zostac przy hipie?
Możesz później przejść na tańsze Bebiko. Ja spróbuję, ale to dopiero jak się wszystko unormuje, czyli pewnie po pół roku.
Dzisaj za jednym przyssaniem wypiła 60 ml herbatki (tzn. za kilkoma, bo co jakiś czas jej zabierałam butlę, ale od razu chciała pić dalej) i w dodatku chciała więcej. Później oczywiście kilka razy ulała, ale na szczęście głównie herbatką. Potem leżała i marudziła, a w końcu zasnęła. Całe szczęście, bo przecież nie mogłam jej po takiej ilości herbatki podać mleka.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:33   #392
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Agunia, co to za kupony?

Houserka, książka jest zabawna, mam nadzieję, że szybko ją łykniesz i z uśmiechem Ja jestem w połowie kolejnej, słabo mi idzie mimo, że ciekawa. No ale wiadomo...przy karmieniu i odciąganiu to się nie naczytam.

Właśnie, na ile wam starcza ta pucha 800 ml ? Ciekawi mnie to, widzę, że na około tydzień przy stosowaniu tylko tego mleka?

Phdwao, trzymam kciuki za chrzciny Dobrze to wymyśliliście. Też miałam taki pomysł, ale moja mama się nie zgodziła (a ja córunia mamusi), że tak wieczorem, że w sobotę, że nieuroczyście i takie tam... więc ostatecznie będzie niedziela godzina 12:30, pełny kościół ludzi i moje rozdarte dziecko, już to widzę yhyyyy.

Uczę się dzisiaj mojej lustrzanki (w porę, mam ją od marca), i za chiny nie mogę skumać. Depoison, ratunku ! Mam wrażenie, że zdjęcia w domu nie są tak ostre, jakbym sobie tego zyczyła. Czy coś mam źle ustawione, czy ręka się trzęsie? To drugie raczej wykluczam

Zrobiłam obiad, ale w trakcie jego robienia mała strzeliła taką kupę, że aż polepiły jej się włosy ! No to nie wiedziałam, co zrobić, wzięłam ją pod kran, ale woda była za ciepła i się rozdarła. Ile ja się okombinowałam...Żeby tego było mało, darciuch nagle zrobił się głodny, trzeba było mleko podgrzać, a to trochę trwało, do tego makaron mi się rozgotował, zupa prawie wykipiała, nie no... myślałam, że oszaleję. Na szczęście przyszedł tż i przejął małą, a ja się delektuję "wolnością". Czekałam na nią cały tydzień...
Po 20% zniżki na (każdy osobno):
- oliwka pielęgnacyjna
- szampon
- mleczko pielęgnacyjne
- pielęgnacyjny płyn do kąpieli

hehe my też mieliśmy wczoraj akcję z kupą po szyję i też małą w zlewie myłam. I o dziwo nawet jak woda była za ciepła (zczaiłam po chwili) to nie ryczała, pełen spokój. Albo jej się podobało, albo w takim szoku była co ja wyprawiam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:40   #393
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobiłam obiad, ale w trakcie jego robienia mała strzeliła taką kupę, że aż polepiły jej się włosy ! No to nie wiedziałam, co zrobić, wzięłam ją pod kran, ale woda była za ciepła i się rozdarła. Ile ja się okombinowałam...Żeby tego było mało, darciuch nagle zrobił się głodny, trzeba było mleko podgrzać, a to trochę trwało, do tego makaron mi się rozgotował, zupa prawie wykipiała, nie no... myślałam, że oszaleję. Na szczęście przyszedł tż i przejął małą, a ja się delektuję "wolnością". Czekałam na nią cały tydzień...
haha no my mieliśmy kupę po szyję u teściowej, wszystko dookoła obsrał

muszę się poskarzyć na moja mamę, doniosła mojemu mężowi, że mnie nosi ostatnio i że i tak długo wytrzymałam w domu bo ja to sobie lubię wyjść (a ostatnio ZUS, UM, US ale rozrywka )... to co ja w więzieniu jestem mężowi jakoś nie przeszkadza, eh! dzisiaj planujemy randkę(bez dziecka), pierwsza od porodu, ciekawa jestem co dziś powie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:46
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:41   #394
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Uczę się dzisiaj mojej lustrzanki (w porę, mam ją od marca), i za chiny nie mogę skumać. Depoison, ratunku ! Mam wrażenie, że zdjęcia w domu nie są tak ostre, jakbym sobie tego zyczyła. Czy coś mam źle ustawione, czy ręka się trzęsie? To drugie raczej wykluczam
Prawdopodobnie aparat sam dobiera ISO. Poszukaj w menu jak ustawiać je manualnie.
W swoim aparacie sama ustawiam ISO i przesłonę, a czas ma dobrać program. Tylko musiałam wprowadzić korektę czasu ekspozycji, bo bez tego mój model trochę prześwietla.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Maciejko ja też się ostatnio w przychodni wkurzyłam. Najpierw pielęgniarka zaczęła komentować, że dziecko będzie cierpieć, bo wybrałam 3 wkłucia zamiast skojarzonych szczepionek i że oszczędzam, a dziecku bólu zadaje... A później jak lekarka zapytała czy dokarmiać mm i gdy usłyszała, że karmię tylko piersią, to stwierdziła, że wybrałam sobie najtańszy sposób i miała taką minę, jakby nie wiem, traktowała kp jako gorsze niż mm. Myślałam, że jej piznę
Głupich nie sieją...
*
Następnym razem powiedz jej, że po umiejętnie podanej szczepionce dzieci nie płaczą.
Cytat:
A w ogóle pokażę Wam coś

Wzbogaciłam się tymi odsetkami
Podziel się!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:44   #395
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Następnym razem powiedz jej, że po umiejętnie podanej szczepionce dzieci nie płaczą.
dobre! muszę zapamiętać
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:45   #396
agunia82
Zakorzenienie

Sol a co oni tam u Ciebie wszyscy mają do tego karmienia piersią? To kurna personel medyczny czy jacyś ukryci przedstawiciele producentów mm
co to w ogóle za tekst, że kp to wybieranie najtańszej opcji, no faktycznie, zło wcielone z Ciebie bo dziecko piersią karmisz... Ja to bym się jej chyba odszczeknęła, że aż dziwne, że nasz gatunek przetrwał tyle lat skoro dopiero niedawno wynaleziono mm... Normalnie cud nad cudami!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:54   #397
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Możesz później przejść na tańsze Bebiko. Ja spróbuję, ale to dopiero jak się wszystko unormuje, czyli pewnie po pół roku.
.
wsumie to chodziło mi o kosmetyki hiip

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:55   #398
Paulaaa23
Rozeznanie

Matuchno, ale nadrabiania Przez kilka ostatnich dni nie miałam jak posiedzieć na forum, bo ciągle coś do załatwienia, a dziś znów szkoła. Spróbuję poczytać co się działo, ale zobaczymy czy moje dziecię mi na to pozwoli... U mnie ogólnie nic ciekawego się nie działo, z wyjątkiem ponownego wkurzania się na męża. Coraz bardziej udowadnia, że umysłowo jest na poziomie rozwoju nastolatka. Przez cały tydzień bezpośrednio po pracy (miał popołudniówki) szedł na piwo i wracał do domu po 1 w nocy...Wczoraj już miał nie iść, ale tak się złożyło, że przyszła do mnie siostra i koleżanka, a potem jeszcze kilka osób, tak więc gdy goście już poszli do domu, tz wyszedł ich niby odprowadzić mówiąc "zaraz wrócę" i znów wrócił w środku nocy.. Już nie mam siły nawet na niego krzyczeć i się z nim kłócić, bo to nie ma najmniejszego sensu, zwłaszcza, że koledzy go popierają...Szkoda gadać...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 19:36   #399
branzoletka
Branzoletka

Hej,widze, że dzisiaj że maruderki dzisiaj z naszych dzieciaczków, mój też jakiś nieteges i głodny jak wilk

Depoison ciuszki śliczne

Cytat:
Hej. W nocy miałam tylko 9 pobudek W ogóle moje dziecko o północy stwierdziło, że czas na zabawę... W taki sposób wyglądam jak zombie. Jeszcze TŻ pojechał, więc już w ogóle sobie nie odeśpię... Oczywiście od 6 Fabi już nie śpi i nie zapowiada się, żeby w najbliższym czasie poszedł spać
Masakra-współczuje

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Od dzisiaj zmieniłam Nadii mleko z hipp comfort na kolki na zwykły hipp cio combiotic mam nadzieje , że będzie dobrze i bóle brzuszka się nie pojawią
Trzymam za to kciuki

Cytat:

Śpi rozbójnik jeden... I zrobiłam fotki zebry Gratis zbój mały
Faktycznie nie wygląda na zbója

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej u nas nocka ladna ale mamy inny problem
mala ma katar i nie chce jesc
Uuu współczuje, bo katar zatyka jej jedyną drogę oddychania, bo gdzieś czytałam, że takie maluchy nie umią jeszcze oddychać buzią

Cytat:
dziewczyny czy Wy uzywacie Hipp Bio combotic?
My i jest wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny pozniej pocytuje bo jestem z telefonu, przyszlam podzielisc sie zalamka- walnelam stopa w drzwi i nie moge ruszac malym palcem u nogi, nie wem co tam zeobilam ale jest obrzek i bol, a dzis mialam szpile na chrzciny zalozyc, dolina w czym ja pojde do sukienki!!!!!
Kurcze ale pech! i co wymyśliłaś?

Cytat:
Nie pisałam wcześniej - były korki, a poza tym tż pomylił godzinę o 15 min., więc na szczepienie spóźniliśmy się 8-10 minut. Zadzwoniłam do przychodni i uprzedziłam, a przy szczepieniu od pielgniarki usłyszałam "ale nam zator zrobiliście ... nie można się spóźniać... A PANI MA JESZCZE ZAWSZE JAKIEŚ PYTANIA".
Jestem w szoku Ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza i to bez zastanawiania się, bo ma zlewający stosunek do swojej pracy

Cytat:
Maciejko ja też się ostatnio w przychodni wkurzyłam. Najpierw pielęgniarka zaczęła komentować, że dziecko będzie cierpieć, bo wybrałam 3 wkłucia zamiast skojarzonych szczepionek i że oszczędzam, a dziecku bólu zadaje... A później jak lekarka zapytała czy dokarmiać mm i gdy usłyszała, że karmię tylko piersią, to stwierdziła, że wybrałam sobie najtańszy sposób i miała taką minę, jakby nie wiem, traktowała kp jako gorsze niż mm. Myślałam, że jej piznę
Boże co się dzieje z tymi lekarzami?coraz trudniej o normalnych i wrażliwych My też wzieliśmy z trzema wkłóciami ale nam na szczęście nikt nic nie powiedział głupiego a spróbowałby Hormony ciążowe, które mnie rozmemłały wyszły więc znowu jestem sobą i się nie dam

Kurcze chcieliśmy zrobić odlew stópek małemu teraz i się nie udało, bo zaprawa wyschła błyskawicznie Czytałam, że też robiłyście, czy któreś z was też się nie udało? Próbowaliśmy jakoś to uratować ale nic z tego a szkoda, bo to prezent był a na nowe póki co nas nie stać

Oki mały mędzi idę go kąpać, bo powoli do spania choć dzisś ma taki dzień marudny, że nie wiem czy zaśnie normalnie Narazie do potem.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

No i mi zasnął Poszłam przygotować kąpiel i jak przyszłam już spał jak kamień na bujaku No to żeby wody nie zmarnować, to idę ja się wypluskać

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 19:44   #400
prince_polo
Zakorzenienie

a ja se pije warke cytrynową bo mi sie gazowanego chcialo

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

dzieko mi po kapieli odpłyneło. Nie zdazylam zrobic jesc ale itak Ja wybudze na jedzenie za jakas godiznke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 19:45   #401
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Moja dziewczyna nauczyla sie zasysac dolna warge
wyglada przy tym tak smiesznie robi niesamowite miny a opluta jest po pachy

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 20:26   #402
depoison
Zadomowienie

No, zakupy udane, prezent przyjaciółce kupiłam
Przy okazji musiałam nabyć coś mojemu dziecku Biblioteczka Zosi wzbogaciła się o kolejną pozycję, a pudło z rzeczami "na zaś" - o komplecik do jedzenia

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
a jak sie to skonczylo? w sensie? dalaś jej coś czy samo z siebie?
samo z siebie, nie robiłam z tym kompletnie nic. Teraz załatwia się średnio co drugi dzień

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Marcinek też jej nie chce, z rozpędu i łapczywości wciągnie 10-20ml a jak się zorientuje zaczyna pluć i się denerwować
ale u nas też nie lepiej, nie myślcie sobie! Mała pije tę herbatkę dopóki nie zorientuje się, że to nie mleko. Ale tym sposobem i tak udaje mi się coś tam przemycić. Tak do 100 ml dziennie

Cytat:
jaaaaa? ale to chyba nel_a jest większa specjalistka, nie?

Tym bardziej, że ja ten problem też mam - nasze mieszkanie jest naprawdę ciemne. "Żylety" nie uzyskam tu chyba nigdy (no chyba, że przy oknie stanę ). Ratuję się trochę stałką (Canon 50 mm f/1.8 - na 1.4 mnie nie było stać), no i jak jest super ostro, to głębia ostrości jest z kolei bardzo mała - czasem za mała. Obiekt ruchomy, w chałupie ciemno jak w piwnicy - no nie ma cudów, wiele mam też nieostrych. Tyle, że robię ich tak dużo, że coś tam akceptowalnego zawsze wybiorę.

Cytat:
Podziel się!

dobre

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Kurcze chcieliśmy zrobić odlew stópek małemu teraz i się nie udało, bo zaprawa wyschła błyskawicznie Czytałam, że też robiłyście, czy któreś z was też się nie udało? Próbowaliśmy jakoś to uratować ale nic z tego a szkoda, bo to prezent był a na nowe póki co nas nie stać
może coś mi umknęło (o odlewach), ale tu pisałyśmy raczej o odciskach. Takich wiesz, niskobudżetowych: kopyto w farbkę i cyk - odbijamy na kartoniku

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 20:32   #403
chce_byc_mama
Zakorzenienie

bys smiech glosny przecudowny smiech robilam malej kosi kosi i tak sie rozesmiala pierwzy raz ze ja az sie poplakalam...

Amelcia
Stary 2012-10-13, 20:34   #404
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Dziecię wykąpane, nakarmione, śpi sobie smacznie, więc można odetchnąć

Cytat:
Ja bym go zbudziła i podała ten lek.[COLOR="Silver"]
:
jednak nie podałam. Rano i teraz ładnie wypił mleczko z lekami

Cytat:
Dzien dobry! Dziewczyny ale mam doła wciąż brak kupy. od środy wieczór. bąki idą. możę nie w wielkich ilościach ale kupy brak. maly się preży i stęka i napina i nic jak mu pomóc? co ja robię źle? mam wrażenie, że jestem wyrodną matką...
Biedny Maluszek Nie jesteś wyrodną matką Przecież kupa nie zależy od Ciebie.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Biedny Leoś oby szybko mu przeszło
:

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
U mnie nocka z dupy, albo mała się budziła albo ja spać nie mogłam i tak się bardziej przemęczyłam niż przespałam... teraz posilona kawką muszę się z psem na spacer zebrać i pójść do weta po tabletki na odrobaczanie, bo jak kurna ja nie dopilnuję, że trzeba psa odrobaczyć czy zaszczepić to mój szanowny małżonek nawet nie pomyśli o tym :/ Tak najłatwiej, zwalić całe myślenie i odpowiedzialność za psa i dziecko na mnie, jedynie zrobić coś, jak się paluszkiem pokaże co
skąd ja to znam...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 20:37   #405
anna99302
Zadomowienie

Czesc a my po imprezie rodzinnej, którą mały przespał!!! teraz tata go kąpie. zobaczymy czy pośpi czy będe go usypiac do 24:00)!

A swoją drogą dziewczyny używaice Oilatum?? czy jest jakiś dobry zamiennik tego emolientu? bo zbankrutuję

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
bys smiech glosny przecudowny smiech robilam malej kosi kosi i tak sie rozesmiala pierwzy raz ze ja az sie poplakalam...
super!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 20:43   #406
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aha nie pisałam Wam, że w czwartek byłam z Amelką w hipermarkecie - jej pierwsze wyjście do tego rodzaju sklepu. Byłam na piechotę (sklep jest jakieś 1,5 - 2 km od naszego mieszkania) więc mała była w wózku. W sklepie bardzo jej się podobało, podczas 2-godzinnej wizyty tam ani nie drgnęła w wózku - cały czas wpatrywała się w sufit Jak to w sklepie, była tam ogromna ilość lamp, które moje dziecię uwielbia
Leoś też uwielbia lampy

Cytat:
Śpi rozbójnik jeden... I zrobiłam fotki zebry Gratis zbój mały
słodziak Nie poci sie pod kołdrą? Jak biorę Leosia do łóżka, to nie przykrywam go kołdrą, bo kilka razy mi się to zdarzyło i był potem spocony.

Cytat:
hej hej u nas nocka ladna ale mamy inny problem
mala ma katar i nie chce jesc
Zdrówka dla Amelki

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

oby szybko wrócił do zdrowia..

Cytat:
Dziewczyny pozniej pocytuje bo jestem z telefonu, przyszlam podzielisc sie zalamka- walnelam stopa w drzwi i nie moge ruszac malym palcem u nogi, nie wem co tam zeobilam ale jest obrzek i bol, a dzis mialam szpile na chrzciny zalozyc, dolina w czym ja pojde do sukienki!!!!!
ojej... mam nadzieję, że to nic poważnego
Stary 2012-10-13, 20:50   #407
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

jaaaaa? ale to chyba nel_a jest większa specjalistka, nie?

Tym bardziej, że ja ten problem też mam - nasze mieszkanie jest naprawdę ciemne. "Żylety" nie uzyskam tu chyba nigdy (no chyba, że przy oknie stanę ). Ratuję się trochę stałką (Canon 50 mm f/1.8 - na 1.4 mnie nie było stać), no i jak jest super ostro, to głębia ostrości jest z kolei bardzo mała - czasem za mała. Obiekt ruchomy, w chałupie ciemno jak w piwnicy - no nie ma cudów, wiele mam też nieostrych. Tyle, że robię ich tak dużo, że coś tam akceptowalnego zawsze wybiorę.
ja zawsze odsłaniam firanki w oknie bo one jednak sporo światła zabierają
ostatnie zdjęcia jakie Wam pokazałam robiłam przy iso ponad 1000 - dokładnie nie pamiętam. Mały leżał na łóżku tuż obok okna. Czas naświetlania 125-160 (przy niższym będzie traciło ostrość, to co się rusza będzie rozmazane) a przysłona zazwyczaj 2 lub 2,8 (też 50mm - to w łóżeczku w zielonym body było fishem 10mm)

jak coś to pytajcie

ale mnie głowa boli

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-10-13 o 20:53
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:01   #408
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Biedny Leoś, oby szybko wyzdrowiał
:

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

muszę się poskarzyć na moja mamę, doniosła mojemu mężowi, że mnie nosi ostatnio i że i tak długo wytrzymałam w domu bo ja to sobie lubię wyjść (a ostatnio ZUS, UM, US ale rozrywka )... to co ja w więzieniu jestem mężowi jakoś nie przeszkadza, eh! dzisiaj planujemy randkę(bez dziecka), pierwsza od porodu, ciekawa jestem co dziś powie
oj nieładnie ze strony mamy

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Matuchno, ale nadrabiania Przez kilka ostatnich dni nie miałam jak posiedzieć na forum, bo ciągle coś do załatwienia, a dziś znów szkoła. Spróbuję poczytać co się działo, ale zobaczymy czy moje dziecię mi na to pozwoli... U mnie ogólnie nic ciekawego się nie działo, z wyjątkiem ponownego wkurzania się na męża. Coraz bardziej udowadnia, że umysłowo jest na poziomie rozwoju nastolatka. Przez cały tydzień bezpośrednio po pracy (miał popołudniówki) szedł na piwo i wracał do domu po 1 w nocy...Wczoraj już miał nie iść, ale tak się złożyło, że przyszła do mnie siostra i koleżanka, a potem jeszcze kilka osób, tak więc gdy goście już poszli do domu, tz wyszedł ich niby odprowadzić mówiąc "zaraz wrócę" i znów wrócił w środku nocy.. Już nie mam siły nawet na niego krzyczeć i się z nim kłócić, bo to nie ma najmniejszego sensu, zwłaszcza, że koledzy go popierają...Szkoda gadać...
współczuję tż należą się baty

Cytat:

Cytat:
A swoją drogą dziewczyny używaice Oilatum?? czy jest jakiś dobry zamiennik tego emolientu? bo zbankrutuję [COLOR="Silver"]
używam Oilan też jest dobry i tańszy
Stary 2012-10-13, 21:04   #409
branzoletka
Branzoletka

Wykąpana wybalsamowana aż lepiej

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
może coś mi umknęło (o odlewach), ale tu pisałyśmy raczej o odciskach. Takich wiesz, niskobudżetowych: kopyto w farbkę i cyk - odbijamy na kartoniku
Zakupki ładne Faktycznie może tak było, że wy farbką, w takim razie my też farbką zrobimy, bo to dobry pomysł

Cytat:
Ojej ale ci zazdroszczę

Dobra widze, że nic się dzisiaj tu nie dzieje, to ja mykam do sypialni.Dobrej nocy mamcie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 21:05   #410
phdwao
Zakorzenienie

Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc". Jas na samym chrzcie byl bardzo spokojny- zapatrzyl siecw swiatla, jednak podbkoniec mszy juz plakal, ale byl naprawde grzeczny

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-10-13 o 21:15
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:08   #411
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Ja dojechałam szczęśliwie niestety bez gps bo okazało się że nie działa, potem jak już miałam gps to zapalniczka się popsuła :/ tak więc z rana nerwy poszargane.

Ale jakoś trafiłam, pozwiedzałam, Gienek Loska grał na mieście i jest fajnie
Stary 2012-10-13, 21:12   #412
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ojej ale ci zazdroszczę
jeszcze troche i tez sie doczekasz

Cytat:
Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc".
najwazniejsze zeby maly czul sie dobrze
zdaj szczegolowe relaje jak bedziesz miala chwile

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Ja dojechałam szczęśliwie niestety bez gps bo okazało się że nie działa, potem jak już miałam gps to zapalniczka się popsuła :/ tak więc z rana nerwy poszargane.

Ale jakoś trafiłam, pozwiedzałam, Gienek Loska grał na mieście i jest fajnie
super a w oggole to na dlugo pojechalas?

Amelcia
Stary 2012-10-13, 21:17   #413
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
dopiero nadrobiłam i jestem zakręcona więc na pewno niewiele zapamiętałam...
phdwao super, że chrzciny udane, czekamy na dokładną relację

depoison fajne świąteczne ciuszki

my dziś wybraliśmy się na kiermasz rzeczy dla dzieci przy kościele i zakupiliśmy zawieszkę z Fishera za 5euro-najlepszy jest wzorek wyświetlany na suficie, wpadł w oko Lilceo taki:
http://www.bobomarket.pl/p,,8386.html

do tego także takie piankowe kolorowe puzzle oraz drewnianą zabawkę oraz kilka ciuszków-sztruksy, koszulka, kurteczka i baletki-najbardziej mi się podobają
pogoda u nas piękna-słoneczna, ciepła jesień....oby jak najdłużej:p rosi:

mamcia u mnie Hipp starcza na tydzień, moja zjada dużo, pomimo karmienia kp, ale dużo też wylewamy, bo nieraz jej się nie chce...głupiego robota, ale co zrobić...
miłego wieczorku:cmo k:
Stary 2012-10-13, 21:29   #414
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczęta
Dopiero teraz chwila czasu. Nocka dobra, dzień nie zgorszy. Mały grzeczniutki. Dziś się z mężem kłóciłam. Chyba będę miała @ bo mi tak nastrój siadł, że szkoda gadać. I do tego wszystko mnie wk.ur.wi.a. Szkoda gadać

Cytat:
Nie pisałam wcześniej - były korki, a poza tym tż pomylił godzinę o 15 min., więc na szczepienie spóźniliśmy się 8-10 minut. Zadzwoniłam do przychodni i uprzedziłam, a przy szczepieniu od pielgniarki usłyszałam "ale nam zator zrobiliście ... nie można się spóźniać... A PANI MA JESZCZE ZAWSZE JAKIEŚ PYTANIA".
Z pierwszym i drugim się zgodzę, bo faktycznie tylko raz tam czekałam i to zaledwie 5 minut, ale ten tekst o pytaniach mnie rozwalił.
W czasie wcześniejszych wizyt pytałam co zrobić z wymiotami, ulewaniem i krosteczkami, a poza tym o postępowanie po ewentualnym zachłyśnięcu, naczyniaka i szczepienia - czy 5w1 na pewno są bezpieczne. Teraz zapytałam o ulewanie i wprowadzenie nowych smaków - soczków i kaszek, bo następna wizyta będzie dopiero w połowie piątego miesiąca. Jeśli to jest tak dużo, to o co pytają inne mamy? Wszystko mówi im położna i inne mamy, czy po prostu jest im to obojętne? Wkurzyła mnie! Zaczynam się zastanawiać, dlaczego w tej przychodni jest tak mało dziecięcych pacjentów.
pozostałe mamy może nie pytają bo już usłyszały taki tekst i im głupio... szkoda gadać - człowiek chce wiedzieć, a rzucają mu kłody pod nogi. Przecież jak się dowiesz to za tydzień z tym do lekarza nie przyjdziesz, a to chyba dobrze?

Cytat:
o kurde szkoda słów. Bardzo mi się podoba zaproponowana odpowiedź Maciejki

Cytat:
A w ogóle pokażę Wam coś

Wzbogaciłam się tymi odsetkami
Nie przepuść wszystkiego na duperele

Cytat:
Dzieki dziewczyny za rady! Palec sie zrobil siny wiec szpilki odpadaja i bede pantofle na obcasie, sa szerokie wiec chyba dam rade do kosciola. Pozarym maly dzis w dzien spi niesamowicie. Spal od 11-14.30 i teraz spi od 16.15 maz z nim spaceruje, czyzby Jas zbieral sily na masze?? Dzis mamy chrzest bo jet wieczorem jest opcja tez w niedziele na 12 ale wolelismy wieczorem zeby szybko odbebnic gosci, mino ze mamy w restauracji to nie chcemy meczyc malego za duzo. Takze licze ze ok 21 bede z nim w domu. Zaczynem miec stresik ale musze byc spokojna zebym mogla w pelni nakarmic malego, bo jak sie stresuje to slabo mi leci
oby poszło dobrze

Cytat:
dzień z przygodami

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
haha no my mieliśmy kupę po szyję u teściowej, wszystko dookoła obsrał

same rozrywki masz
a na randkę powie, że Wam się w dupach poprzewracało z tego dobrobytu

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
jak dziecko się zachowuje... kolegom dokopać! pewnie koledzy na zasadzie małych piesków - dużo szczekają ale nic poza tym. w domach żonom/partnerkom siedzą pod pantoflem to wśród kolegów wielkie macho...

Cytat:

Cytat:
Czesc a my po imprezie rodzinnej, którą mały przespał!!! teraz tata go kąpie. zobaczymy czy pośpi czy będe go usypiac do 24:00)!

A swoją drogą dziewczyny używaice Oilatum?? czy jest jakiś dobry zamiennik tego emolientu? bo zbankrutuję
Ja używam Emolium i jestem zadowolona

Cytat:
Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc". Jas na samym chrzcie byl bardzo spokojny- zapatrzyl siecw swiatla, jednak podbkoniec mszy juz plakal, ale byl naprawde grzeczny
No i super

Co do tego ile może być otwarte mleko - 3 tygodnie.

KarolinaPW - ja mam taki aparacik i jestem bardzo zadowolona:
http://allegro.pl/aparat-cyfrowy-sam...681210822.html

Irmusia - za Leosia

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:39   #415
pumas
Zakorzenienie

Nela Depoison, dzięki za odp. Kurde, nie sądziłam, że to ogólny problem. Ja mam dość jasne mieszkanie, no ale jak cykam fote, to nie patrzę gdzie jasno, tylko łapię chwilę i wychodzi co wychodzi, wpienia mnie to. Bo zawsze mi się zdawało, że ja ma się fajną lustrzankę, to fotki jak talala, a tu dupa. Ja mam ten standardowy obiektyw do canona eosa 600d, więc bez szalenstw, ale jak widziałam recenzje i testy to wooow. Niestety u mnie takie wow nie wychodzi. Ale daleko mi do profesjonalisty, póki co wiekszość zdjęć robiłam na trybach, nie na manualu.

Phdwao, dobra jestes! Zmyć się z chrzcin hehe

Dziewczyny, a jak to jest z mm - jak długo można je trzymać i podać drugi raz? W przypadku, gdy się przyszykuje, a dziecko w danej chwili nie chce jeść. Czy trzeba wylać i przygotować nowe?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:40   #416
Soleilka
Zakorzenienie

Fajny artykuł o fotografowaniu niemowląt http://www.akademia-fotografii-dziec...iemowlaka.html

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:40   #417
karolka110
Wtajemniczenie

a propos przechodzenia na MM....jak to zrobić stopniowo, tak aby nie zaszkodzić ani sobie(piersiom), ani dziecku???
Stary 2012-10-13, 21:49   #418
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a propos przechodzenia na MM....jak to zrobić stopniowo, tak aby nie zaszkodzić ani sobie(piersiom), ani dziecku???
ja nie wiem, jeszcze sie tym nie interesowałam, ale wydaje mi sie, że stopniowo zmniejszajac liczbę karmień z piersi, a zwiększajac liczbę karmień mm; jako że popyt rodzi podaż to powinno się samo dostosowywać powinno
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:50   #419
phdwao
Zakorzenienie

Pumcis musialam sie zwniac bo w knajpi byly w sumie 4 imprezy, w tym roczek na ktorym pijanstwo, wlasciciel tyle nabral ludzi! Muza halas, musialam go zabrac, do teraz mi wuszach dzwoni a maly nie chce soac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:52   #420
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, super, że się zmyłaś z chrzcin Fajnie, że wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Irmusia - za Leosia

Cytat:
Dziewczyny, a jak to jest z mm - jak długo można je trzymać i podać drugi raz? W przypadku, gdy się przyszykuje, a dziecko w danej chwili nie chce jeść. Czy trzeba wylać i przygotować nowe?
Można podać do godziny po przygotowaniu mieszanki, później trzeba wylać- tak przynajmniej pisze na bebilonie.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
na pewno stopniowo. Myślę, że warto porozmawiać o tym z pediatrą. I może z ginem- odnośnie piersi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości