|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
dziekujemy za zyczenia
BASIULA 19 jak milo slyszec,ze myslalas o nas dziewczyny napiszcie mi jaka wage i wzrost maja Wasze maluchy. my juz mielismy bilans i Adrian mierzy 75cm a waga to 10.500. duzy ten moj facecik ![]() od miesiaca juz chodzi wiec teraz przy mojej dwojeczce mam troche roboty
|
#4352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Filip 4listopada skończy rok ma 82cm i waży około 10kg ale mój jeszcze nie chodzi,tzn przy meblach. Nie śpimy od 7.20 tz na grzybach idę robić kawę...chce ktoś???
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
heloł
dołączam z kawusią
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zieloną herbatę na razie piję Mój chłop w pracy, Pati od wczoraj u babci, a ja sama z Lili. Normalnie nie ma co robić qrde jak w sanatorium![]() Baha co do mycia zabków to Lili szoruje jak trza jak widzi szczoteczke to az piszczy 2 x dziennie myjemyPrinc, o jakich kaloszkach gadałyście? Dla siebie czy dla dzieci? Po co im teraz kaloszki jak nie chodzą jeszcze? Czy na wiosnę? Ja kalosze zamawiam stąd: http://sklep.zetpol.pl/sklep-obuwie-G-Kalosze Wogóle większość butów mam z Zetpola - zerknijcie sobie jakie ceny A poza tym noga dziecku rośnie tak szybko, że chyba żaden but nie rozlatuje się. W tych nóżka się nie poci, mają fajne zapięcia, nie ściskające nózki. agnieszka09, moja ma coś koło 86 cm i waży 14 kg chodzi już sama, czasem jeszcze podraczkuje.
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-10-13 o 08:57 |
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Seonko dziewczyny chyba pisaly o kaloszach dla siebie
a Zetpol to bardzo dobra firma, zwlaszcza jesli chodzi o kapcie i ceny przystępne np w porównaniu do Befado ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- fajne te Twoje Ślicznotki
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 1. myślałam już też o organach, póki co wszystko na chodzie, więc mam w czym wybierać ![]() Ad.2. też miałam z tżem drinchen machen ale wkręciliśmy się w pistacje i zapomnieliśmy ;p może dzisiaj jak kupi limonkową A właśnie piszecie, że czytacie. Właśnie skończyłam Coś pożyczonego i coś niebieskiego (dzięki Princ, super książki ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Mój mały Pudzianek ma wzrostu ok 86 cm, waga 13 kg ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Seonko świetne dziewczynki buciki, racja dobrą mają cenę, a jeszcze jak piszecie że mają dobrą opinię to juz w ogóle. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Udało mi się kupić 4 książki za 11 zł Z opisu wynika, że są dość przyjemne, nawet jedna na czasie, o młodych tatusiach
|
|
#4357 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chociaż dzisiaj było tylko 2x Cytat:
leze a raczej lezymy sobie w łózeczku z tzem, on z ksiązką ja z laptopem, po sniadaniu, po przytulaniu normalnie jak za starych czasów! I udajemy ze Mlodego wcale nie ma w pokoju obok udalo sie wielokrotne cytowanie ,jupii kurde chyba jednak nie do konca Baha a co lubisz czytac? waga Twojego małego imponujaca, rece pewnie bola od noszenia Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2012-10-13 o 11:02 |
||||
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Seonka jak napisalas ostatnio, ze Lili tyle wazy to myslałam, że pewnie ma straszna nadwagę, ale na fotce tego nie widać widocznie Wy z tych grubokoscistych A Pati ile waży? Bo moja z postury wygląda podobnie? ![]() Sigalla o prosze Twój też z 8ego grudnia? Umnie nie wiem ile pobudek..hmm, napewno jak zasnał o 20 to do 23 (bo o tej poszłam spac) rozbudził się juz 3 razy :/ Potem po 1, a potem już nie wiem, ale często mu dawałam cycai go przestawiałam ;( a pobudka przed 7 bo córa wstała... chodze jak zombie... niecj ten Tz juz wraca
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mózg im tyle waży, bo są takie mądre Pati ma coś koło 106 cm i waży 17 kg W tym czym chodzi teraz to Pati chodziła jak miała 2 lata Mąż mowi, że Pati jeszcze nie zdąży wyrosnąć, a na Liliankę już dobrę![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- My właśnie wstałyśmy Pospałyśmy sobie godzinkę Jeżu kolczasty, wakacje normalnie przy jednym dziecku Teraz idę na kawę i robić obiad - ogórkową robię, bo Pati ma po 16 przyjechać. Na drugie będę robić zapiekanki. Muszę obrać pieczarki. Mam też jakieś kremówki w proszku z Delecty robiła ktoraś???
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty tez tak dużo wazyłas jak byłas mała??? Co do mózgu to moje mnie tak zaskakuja z dnia na dzień, że jestem ciekawa co powie Tz jak wróci (nie widział dwa mies) a mi sie wydaje, ze przy mamusi teraz się rozwineły bardzo ![]() jak Ci idzie w konkach? a co do wakacji przy jednym dziecku- zgadzam się- jak mi moja mama wexmie Polusie w ciagni dnia tak ja jakby odżwyam na nowo Ale już tak marze, żeby wrócił Tz zebym mogła wyjsc spokojnie do łazienki, zrobic normlana kapiel czy cokowliek.. za długo to już trwa, niby daje rade, ale te oczy dookoła głowa, pobudki, zero czasu dla siebie sa nie do zniesienia na dłuzsza mete :/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-10-13 o 11:52 |
|
|
|
|
#4361 |
|
Rozeznanie
|
Dwa dni mnie nie było i tyle naskrobałyście . Jestem z Wami myślami ale czasu brak na cokolwiek ![]() U mnie jakoś nastrój do Idę pisać tą moją nieszczęsna pracę licencjacką, jutro jadę do promotora mam nadzieję że mi zaakceptuje
|
#4362 | ||||
|
Zadomowienie
|
wow
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas jaka waga nie mam pojecia,musze mala zapisac na prszyszly tydzien do przychodni,moze ja zmierza i zwaza Cytat:
![]() a tez mi sie wydaje ze dziewczyny pisaly o kaloszach dla siebie Cytat:
za prace,oby byla w porzadkuWitamy sie w poludnie ![]() mielismy rano maraton po sklepach,dokupilismy farbe,panele,i inne takie rzeczy i moje chlopy(tata,tz-et i jego brat) od rana pracuja ![]() a ja zaraz jade do nich na kontrole,zatwierdzic czy sie nadaje di czegokolwiek ich praca ale serio to juz sie ciesze,ze choc jeden pokoj bedzie skonczony ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- sto lat dla wszystkich wątkowych solenizantów ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- seonko ale fajne te Twoje dziewczyny ![]() dobra ja uciekam,milej soboty mamuski
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysoki i strasznie chudy!! Do teraz mu zostało, jest bardzo szczupły. Ja przed ciążami byłam śliczna, zgrabna i filigranowa![]() Ad.2. Nic nie gram, nie mam kiedy poza tym większośćb konk. na fb a ja mam alergię na tą strone mam nerwice jak tam wchodze a wchodze tylko zeby grac![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
wariateczko dziękuję
dzięki seona Śliczne masz dziewczynki piszę o handlu zagranicznym, okres od II Wojny do teraz plus prognoza na najbliższe 10 lat, temat niby prosty ale mam wrażenie że się uwsteczniam, nie mogę się skupić na tym co czytam. Przy małej nie ma mowy o nauce, jak zaśnie to jakieś domowe obowiązki obiad itp. chociaż i tak zapuściłam już mieszkanie. A wieczorem jak mała zasypia to padam na twarz, nie wiem może mam niedobór witamin albo po prostu przemęczenie organizmu
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Chwilunie mnie nie było bo byłam ciekawa co u Glam, a że ja nie fb to posiedziałam na forum bliźniakowym , więc wiem że chorzy są, duuużo zdrówka .A my, no cóż, dzis bylismy całą 4 na grzybach, dużo uzbieraliśmy Upiekłam też ciacho, biszkopt na to budyń ugotowany na sou pysiu masa serowa i galaretka na wierzch, mniam .Obiad mam na dwa dni, posprzątane więc poskręcam bombki. Na 17 pedzę ze starszakiem na różaniec. Wszystkiego naj naj roczkowym dzieciakom, 100 lat Seonka sliczne masz panny, a Lili to piękną wagę ma, i wzrost też, duża panna .Mój waży około 12-13kg, a ile mierzy to nie wiem, ale pewnie ponad 80 bo w lipcu miał 78cm. Mamy też 10 ząbka, połowa za nami, tak jak i u Muffinkowego synka, uff, ale te zębale były okupione tysiacem pobudek w nocy, gryzieniem moich placków ziemniaczanych i marudzeniem non topper .Dwa dni mamy spokoju, ale widzę że górne trójki spuchniete wiec niedługo powtórka z rozrywki .
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ten przedział czasowy?!?!? Czemu aż taki? toż to jak na doktorat!!??? Ja pierdzieleAd.2. Nie pocieszę Cię, ale tu witaminy nie pomogą Dzieci dają w kość. Ja podziwiam wszelkie studentki z dzieckiem ![]() Cytat:
Podaj ten na Pysiu?Jakie bombki??? Ad.2. To idą łeb w łeb nasze dzieci Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-10-13 o 16:24 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja zaproponowałam kolejny, zgodził się, po jakimś czasie znowu zmienił zdanie. Więc teraz moim promotorem jest dziekan, jak mi się uda w końcu obronić będę mega szczęśliwa Dziewczyny słyszałyście co wczoraj Tusk mówił o rocznym macierzyńskim? Tz do mnie że trzeba drugie robić to się załapie, hehe wykluczone
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej zawsze wazyłam mało i do teraz mi to zostało Laska pewnie dalej jestes, tylko Ci się tak wydaje
|
|
|
|
|
#4370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hej wam
|
||
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ja też byłam drobnokoścista
ani tyłka, ani biustu. Teraz z dawnej figury pozostał mi tylko ten mały biust A jaki system pracy ma Twój mąż? Wyjeżdża na m-c a później miesiąc w domu czy jak? Olka, kobito to 3 prace dyplomowe za Tobą |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat się składa, że na jesien czesciej potrzeba Pierwszy raz go tak długo nie ma. Ale teraz jak wróci to juz posiedzi trochę w domu
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
ale zleciała ta sobota, juz ciemno jest...a pomyśleć ze jeszcze jakiś czas temu o tej godzinie sie sobota zaczynała....sie pozmieniało to wszytko. MOj mały spał tylko dzis raz
zreszta juz od tyg tak ma ze tylko spi w południe i potem nie, wiec daje mu jeszcze pól godz i idzie sie kapać i spać. musze sie pochwalić byłam dziś SAMA na zakupach!!! tż został z małym w domu pierwszy raz sam....przyznał sie ze sie poprostu bał ze sobie nie poradzi. a ja kupiłam sobie pasek opaske do włosów no i upolowałam buty!! super wygodne botki jeszcze trafiłam na przecene 20%, no poprostu rewelacja!jestem wniebowzieta jak przyjechałam zjedlismy obiad i poszlismy na spacer. niedawno wróciliśmy, mały marudzi a ja pije kawke---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś jestem tylko z Michałkiem, i mam troszkę luzu zamówiłam sobie sweterki ostatnio dwa na all, mierze ich do rzeczy i sa fajne ![]() fajnie tak samemu wyjść, nie? jakie butki kupiłaś? ![]() Z tego nacieszenia to raczej nic nie będzie, bo to karmienie nocne to się cofie, coraz więcej Tz juz uswiadamam, bo on sobie nie wiadomo co wyobraza
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ten przepis to czysta improwizacja
.Piekę biszkopt z 5=6 jaj. Kupuję zielonego pysia i gotuję na nim budyń śmietankowy, po prostu zamiast mleka daję pysio. I to na biszkopt wykładam. Na to można położyć ciastka delicje i zalać galaretką, ale ja zrobiłam masę serową, tzn ser zmełłam dałam cukier puder i rozpuszczona gal, na to dwie zielone galaretki i wsio .
|
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
COś takiego lekkiego, trochę podchodzącego pod romansidło, bądź ciekawe biografie. Dziś zamówiłam np takie książki i już się doczekać nie mogę kiedy przyjdą http://allegro.pl/emili-griffin-sto-...705508542.html A dziękuję ręce jak ręce, znacznie gorzej z kręgosłupem, do tego mój wzrost ale Mama mnie pociesza, że ten etam (każdy) dziecka już nie wróci więc jakoś daję radę .....---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Seonko, to widzę, że wagowo i wzrostowo mamy podobne dzieci. A czy ty i mąż jesteście wysocy, bo nie urywam, że jak na dziewczynkę jest duża. Olka, Idę pod szałera. DObrej nocki
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-13 o 20:53 |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja w przedszkolu i tak do 3 klasy SP byłam najwyższa i później przestałam rosnąć i SP kończyłam jako jedna z najniższych w klasie Mam nadzieje, że one po mnie to odziedziczyły
|
|
|
|
|
#4379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja buty też juz przerobiłam w różnych kombinacjach staaaszni emi sie podobaja a kupiłam hmm właściwie to niby sklep lasocki, taki też mają napis na podeszwie, ale w środku jest wkłądka quazi, nie wiem firmy sie jakoś połaczyły?? mam wogole szczeście do tego quazi bo kupiłam też tam piene szpilki sandałki na wesele na którym byłam w lipcu, też świetne, jak znajde gdzies fotke albo zrobie to wrzuce tu no i wogole super tak wyjść gdzies samej bez wózka...tylko 2 godz mnie nie było ale naładowało mnie to pozytywna energią![]() a z tym karmienem nocnym to kurcze współczuje;/ nie wiem co Ci poradzić u mnie też było ostatnio jzu tak ze 4 razy musiałam cyca dawać ale jakoś tak poprostu samo mineło....nic nie zrobiłam specjalnego. w kazdym bądz razie trzymam kciuki za udane "powitanie" z tżtem ![]() Cytat:
takie erotyczne, seksualne - siedemnastowieczne chiny od kuchni a raczej od sypialni fajne, fajnie sie czyta, pobudza wyobrazie, polecam
|
||
|
|
|
#4380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to standard czy wyjątek z tymi pobudkami? znam ten bol, ale u nas taki hardcore tylko czasami, wtedy nietomna jestem i zero radochy z bycia z młodym wiec szczerze wspolczuje. a masz kogos do pomocy jak tza niet? Cytat:
Fascynują mnie te osoby, szczególnie ta druga. Super napisane i fajnie się czyta. Na podstawie Pasji zycia powstał film, nawet kiedyś sobie go kupiłam , taki stary chyba z lat 70tych . A tak wogole to powiedzcie mi dziewczyny kiedy wy macie czas na ksiązki, bo ja od kiedy jest młody na świecie to nic nie przeczytałam, a czytac uwielbiam. A gazety czytam Jak zaczęłam Absolwentów 3 tyg temu tak na 20 str,jestem Ale ja poza opieką nad młodym to niewiele jestem w stanie zrobic. Jak dobrze ze mam takiego wyrozumialego meza Szczegolnie podziwiem cię Elu, bo to Ty mi się kojarzysz z najbardziej zaradną osóbką, przynajmniej mam takie wrazenie czytając Cie. Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2012-10-13 o 22:08 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

dołączam z kawusią 
chodzi już sama, czasem jeszcze podraczkuje.

może mózg im tyle waży, bo są takie mądre
. Jestem z Wami myślami ale czasu brak na cokolwiek 

za prace,oby byla w porzadku