Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 21:58   #421
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

phdwao rozumiem, też bym się zmyła.
dzięki irmusia

Anna, to Ty pytałaś o oilatum? Ja uzywam od początku i taka duża butla starcza nam na 2 miesiące, kupuję w aptece Gemini za 40 zł.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:59   #422
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pumas ja slyszalam do ze do 2 godzin ale to pewnie zalezy od mieszanki.

Karolka nie mam pojecia ale tak jak dziewczyny pisza zmniejszona ilosc karmien zmniejszy produkcje mleka.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:07   #423
pumas
Zakorzenienie

A w Hipp jak jest? Na opakowaniu nie doczytałam. I jak sobie radzicie z przygotowywaniem np w nocy mleka?
Ja już o tym myślałam i będę mieć wodę przegotowaną ciepłą w termosie, a w butelkach już przygotowane mieszanki do zalania. Dobry patent?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:13   #424
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A w Hipp jak jest? Na opakowaniu nie doczytałam. I jak sobie radzicie z przygotowywaniem np w nocy mleka?
Ja już o tym myślałam i będę mieć wodę przegotowaną ciepłą w termosie, a w butelkach już przygotowane mieszanki do zalania. Dobry patent?
najpierw lejesz wode a dopiero na to sypiesz mieszanke, ale sa specjalne pojemniczki do dozowania mieszanki, ja mam taki

Amelcia
Stary 2012-10-13, 22:33   #425
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

wsumie to chodziło mi o kosmetyki hiip
Jak teraz przeczytałam Twój post, to zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno pytałaś o mleczko.
Jeśli kosmetyki Hipp nie powodują uczuleń, to chyba nie ma sensu zmieniać na inne.
Moim zdaniem warto testować tańsze pieluchy (zdarzyło mi się kupić dwa rodzaje BeabyDream) i mleko, a kosmetyków nie zużywa się aż tak dużo. No... może poza kremem przeciw odparzeniom, jeśli używa się go za każdym razem.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-14 o 09:05
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:42   #426
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie, miałam Was pytać. Fabi przez 3 tygodnie miał odparzenie (myślałam, że to wina pieluch, okazało się, że chusteczek) wyleczyłam mu je Sudocremem, ale... jak teraz chcę przejść na maści na odparzenia typu Hipp czyli coś słabszego to wraca mu zaczerwienienie... No i nie wiem co z tym fantem mam zrobić, bo nie chcę przyzwyczaić mu skóry do tak mocnego kremu... Teraz smaruję mu Sudomaxem, ma skład trochę inny od Sudocremu, używa go któraś z Was?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:42   #427
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Jestem w szoku Ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza i to bez zastanawiania się, bo ma zlewający stosunek do swojej pracy
To powiedziała pielęgniarka w zabiegowym, ale zmiany lekarza nie wykluczam, bo nie po to chodzę do pediatry, żeby rozwiązań większości niemowlęcych problemów szukać w internecie i gazetach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 22:43   #428
Soleilka
Zakorzenienie

A, wcześniej używałam pudru z Linomagu i dupka była jak marzenie. Chciałam wrócić do niego, ale póki co zaczerwienienia wracają

Bloguję
Stary 2012-10-13, 22:49   #429
agunia82
Zakorzenienie

Luśka dopiero usnęła ciekawe na jak długo... dzisiaj dzień marudy, bo ma leciutki katarek

Phdwao
fajnie, że chrzciny udane, ale z tą ilością imprez w jednym lokalu to trochę niefajnie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Właśnie, miałam Was pytać. Fabi przez 3 tygodnie miał odparzenie (myślałam, że to wina pieluch, okazało się, że chusteczek) wyleczyłam mu je Sudocremem, ale... jak teraz chcę przejść na maści na odparzenia typu Hipp czyli coś słabszego to wraca mu zaczerwienienie... No i nie wiem co z tym fantem mam zrobić, bo nie chcę przyzwyczaić mu skóry do tak mocnego kremu... Teraz smaruję mu Sudomaxem, ma skład trochę inny od Sudocremu, używa go któraś z Was?
a próbowałaś alantan zielony? U nas z pupcią Luśki różnie, od czasu do czasu pojawiają się czerwone krosteczki (zwłaszcza jak wracam do linomagu), ale alantan sobie z nimi radzi bez problemu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:08   #430
Linka25
Zakorzenienie

Sol ja nie pomogę bo odparzenia nie zaliczyliśmy na szczęście. Uzywamy jedynie kremu przeciw odparzeniom Hippa. I to tylko po myciu pupy czyli po kupie a nie po każdej zmianie pieluszki.
Phdwao fajnie, ze już po i Jaś był spokojny Wiedzieliście że w lokalu będą 4 imprezy?
Maciejka tekst pielęgniarki poniżej krytyki, świadczy o jej kulturze - a raczej braku takowej. Oni od tego są by odpowiadać na nasze pytania

Trzeba iść spać... Mała pewnie znów będzie miała te swoje wzdęcia od 3... ehh...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-13 o 23:11
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:26   #431
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a próbowałaś alantan zielony? U nas z pupcią Luśki różnie, od czasu do czasu pojawiają się czerwone krosteczki (zwłaszcza jak wracam do linomagu), ale alantan sobie z nimi radzi bez problemu
Alantan kiedyś tam używaliśmy, chyba na początku i był fajny. Właśnie zastanawiam się czy ten Sudomax może być, czy on też zbyt mocny jest
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Sol ja nie pomogę bo odparzenia nie zaliczyliśmy na szczęście. Uzywamy jedynie kremu przeciw odparzeniom Hippa. I to tylko po myciu pupy czyli po kupie a nie po każdej zmianie pieluszki.
Ja wcześniej robiłam podobnie, tylko zasypywałam zawsze tyłek pudrem, a po kupie ten krem z Hippa, a teraz...

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2012-10-13 o 23:33
Stary 2012-10-13, 23:30   #432
wanilllka82
Wtajemniczenie

ja w kwestii odparzeń tez nie pomogę, mieliśmy raz i pomogła maść robiona na receptę, no chyba że Ci wysłać tej maści trochę? a może to jednak jest wina pieluszek? dziwne że to Wam tak nawraca
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:35   #433
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja w kwestii odparzeń tez nie pomogę, mieliśmy raz i pomogła maść robiona na receptę, no chyba że Ci wysłać tej maści trochę? a może to jednak jest wina pieluszek? dziwne że to Wam tak nawraca
Poczekam jeszcze i zobaczę co się będzie działo. Póki co dalej jesteśmy na Pampersach Active Baby... Jak smaruję mu dupkę Sudocremem lub Sudomaxem to jest ładna, ale właśnie jak odstawiam i zmieniam na coś "lżejszego" to zaczerwienienie wraca. Najgorsze, że jest w miejscu gdzie są falbanki od pampka

Lecę spać, bo już ledwo widzę na oczy. Dobranoc

Bloguję
Stary 2012-10-13, 23:54   #434
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Houserka, książka jest zabawna, mam nadzieję, że szybko ją łykniesz i z uśmiechem Ja jestem w połowie kolejnej, słabo mi idzie mimo, że ciekawa. No ale wiadomo...przy karmieniu i odciąganiu to się nie naczytam.
Jakiej?

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bys smiech glosny przecudowny smiech robilam malej kosi kosi i tak sie rozesmiala pierwzy raz ze ja az sie poplakalam...
słodziacha!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc". Jas na samym chrzcie byl bardzo spokojny- zapatrzyl siecw swiatla, jednak podbkoniec mszy juz plakal, ale byl naprawde grzeczny
Goście muszę zrozumieć. Dziecko najważniejsze Super, że był grzeczny
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:58   #435
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc a my po imprezie rodzinnej, którą mały przespał!!! teraz tata go kąpie. zobaczymy czy pośpi czy będe go usypiac do 24:00)!

A swoją drogą dziewczyny używaice Oilatum?? czy jest jakiś dobry zamiennik tego emolientu? bo zbankrutuję
Moja spała do 9 rano i jeszcze w ciągu dnia. Teraz nie zamierza. Wczoraj od popołudnia przestawał podawać Delicol, ale ok. 22 jednek jej 4 krople dodałam i zasnęła. Dziś boli ją brzuszek i nawet nie mogę pomasować, bo zaczyna płakać, a sama z siebie głównie marudzi i trochę popłakuje. W każdym razie o 21:30 i teraz jednak te krople do mleka dodałam. Zasypia z butlą w buzi. Czyżby miała zasnąć przed północą?
*
Używam emolium, ale tylko szamponu i czasem "emulsji do suchej skóry głowy", więc bankructwo mi z tego powodu nie grozi.
Ktoś tu pisał o emolientach Ziajki.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
bys smiech glosny przecudowny smiech robilam malej kosi kosi i tak sie rozesmiala pierwzy raz ze ja az sie poplakalam...
Cudnie!
Stary 2012-10-13, 23:58   #436
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomogę. Nie smarujemy absolutnie niczym. Na odparzenia pomógł krochmal i zmiana pieluszek.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 01:01   #437
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc". Jas na samym chrzcie byl bardzo spokojny- zapatrzyl siecw swiatla, jednak podbkoniec mszy juz plakal, ale byl naprawde grzeczny
Dobrze, że Jasiu przez większość czasu był spokojny.

Twój opis potwierdza to, co mi powtarza mama - że chrzciny to święto dziecka, a nie okazja do zjazdu rodzinnego. Jak ktoś organizuje w domu i może się na jakiś czas zwinąć do innego pokoju, to pół biedy, ale jak wyjdziesz z restauracji, to już tam sama nie wrócisz.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Soleilka - wypróbuj:
* mąkę ziemniaczaną;
* puder alantan;
* maść linomag;
* maści alantan i alantan plus;
* bephanten.

Wanilko - maści robione na receptę chyba mają miesięczny termin ważności. Moja zmieniła zapach, więc ją wyrzuciłam.

Pumcia - polecam wodę w butelce włożonej do podgrzewacza - wystarczy na chwilę włączyć podgrzewacz.
Petent z termosem też jest niezły. Obok pusta butelka.
W obu przypadkach możesz mieć odmierzoną ilość proszku w pojemniku na pokarm.
Ja używam jeszcze zagęszczacza, więc mm i zagęszczaz odmierzam w chwili przygotowania.
Na szczęście w nocy moje dziecię na ogół śpi.
Teraz też. Wypuściła butlę, o północy otworzyła oczy, ale tylko na chwilę i zasnęła.
Dobranoc.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-14 o 08:00
Stary 2012-10-14, 01:10   #438
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny artykuł o fotografowaniu niemowląt http://www.akademia-fotografii-dziec...iemowlaka.html
przydatne info

Cytat:
najpierw lejesz wode a dopiero na to sypiesz mieszanke, ale sa specjalne pojemniczki do dozowania mieszanki, ja mam taki
a ja taki http://allegro.pl/babyono-pojemnik-n...622106793.html

Cytat:
mąka ziemniaczana

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 08:08   #439
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam z kawą.
Ja bym jeszcze pospała , ale dziecię nie zamierza.
W nocy miała trochę zatkany nosek, więc psikałam jej woda morską i czyściłam. Broniła się dość skutecznie, ale oczy otworzyła na moment, a przy zmianie pieluchy wcale, więc ona jest wyspana. Teraz leży na brzuszku i sobie postękuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 08:29   #440
prince_polo
Zakorzenienie

hgeeeeeeeeeelp, niemam mleka na jutro! Gdzie ja je kupie

witam ta w ogóle

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jak teraz przeczytałam Twój post, to zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno pytałaś o mleczko.
Jeśli kosmetyki Hipp nie powodują uczuleń, to chyba nie ma sensu zmieniać na inne.
Moim zdaniem warto testować tańsze pieluchy (zdarzyło mi się kupić dwa rodzaje BeabyDream) i mleko, a losmetyków nie zużywa się aż tak dużo. No... może poza kremem przeciw odparzeniom, jeśli używa się go za każdym razem.
no unas odparzen niema narazie odpukac, no a pieluchy to za bardoz unas niemam wyboru bo mam biedronkowe rosmanowskie i pamppersa chyba neuwidzialam zadnych innych, no moze sie myle ale jakos chyba ni w tych sklepach w ktorych bywam..
Cytat:
ja mam goraca wode w termosie p zimna w butelce a obok puszka z mlekiem idzie szybciutko

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Witam z kawą.
Ja bym jeszcze pospała , ale dziecię nie zamierza.
W nocy miała trochę zatkany nosek, więc psikałam jej woda morską i czyściłam. Broniła się dość skutecznie, ale oczy otworzyła na moment, a przy zmianie pieluchy wcale, więc ona jest wyspana. Teraz leży na brzuszku i sobie postękuje.
moja lubi jak JEj kozy wyciagam frida smieje sie jak opetana przed psikamniem tez sie broni ale jak juz psikne to sie cieszy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:07   #441
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
hgeeeeeeeeeelp, niemam mleka na jutro! Gdzie ja je kupie
*
no unas odparzen niema narazie odpukac, no a pieluchy to za bardoz unas niemam wyboru bo mam biedronkowe rosmanowskie i pamppersa chyba neuwidzialam zadnych innych, no moze sie myle ale jakos chyba ni w tych sklepach w ktorych bywam..
W Rossmannie są mleczka Hipp.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
moja lubi jak JEj kozy wyciagam frida smieje sie jak opetana przed psikamniem tez sie broni ale jak juz psikne to sie cieszy
U nas jest różnie. Czasem jak poczuje psiknięcie i nagłą ulgę po wyczyszczeniu, to się cieszy, a czasem do końca jest bunt.
Stary 2012-10-14, 09:10   #442
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

heejj
siedzę sama do wieczora bo mąż pojechał oglądać samochód do Wrocławia-6h w jedną stronę jak będzie ok to jutro jadę razem z nim po ten samochód

Sol nie wiem co Ci poradzić bo też nie mieliśmy odparzeń ale z tego co czytałam i co nawet radziła nam tu _agata najlepsza jest ta maść na receptę,nie dość że jej dużo i tania to bardzo skuteczna,co zresztą potwierdza wanillka. Może spróbujecie?

ciastuś nie macie w pobliżu ani tesco ani carrefour ani auchan???

pumcia ja mam czajnik który sam podgrzewa wodę do 40 stopni w 10-15sekund więc zrobienie mleczka zajmuje mi pół minuty

zastanawiam się jak tu spędzić dzisiejszy dzień hmmm...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:17   #443
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogą dziewczyny używaice Oilatum?? czy jest jakiś dobry zamiennik tego emolientu? bo zbankrutuję

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------
My na początku używaliśmy oilatum ale ze względu na cięcie kosztów testowaliśmy też inne i teraz stostujemy emolium i ziajkę (która jest jeszcze tańsza od emolium) - polecam u nas tego idzie sporo bo co 2-3 dzień kąpię się z małym razem w wannie i wtedy siłą rzeczy trzeba więcej tego płynu dolać

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Dobry patent ewentualnie może zainwestuj w podgrzewacz?

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Pumcis musialam sie zwniac bo w knajpi byly w sumie 4 imprezy, w tym roczek na ktorym pijanstwo, wlasciciel tyle nabral ludzi! Muza halas, musialam go zabrac, do teraz mi wuszach dzwoni a maly nie chce soac
Dobrze zrobiłaś - dziecko najważniejsze. Swoją drogą właściciel knajpy mógł uprzedzić że będzie tyle imprez na raz...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 09:26   #444
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Ania my tak jak pumcia kupiliśmy oilatum w aptece gemini,duża butla 500ml za 39,90 więc cena super zamówiłam dzięki pumci
Stary 2012-10-14, 09:37   #445
nel_a
Zakorzenienie

hej hej

Dziś niedziela, dzień teoretycznie rodzinny a ja tylko z Misiuniem tatuś na zajęciach a moi rodzice na grzybach a tak zawsze czekam na weekend by ktoś się nim zajął

A po południu ruszamy w trójkę do mojej chrześnicy bo ma dziś urodziny

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:42   #446
phdwao
Zakorzenienie

hej Dziewczyny mam wyrzuty sumienia bo wczoraj "zrąbałam" mame na chrzcinach przy wszytskich udzielił mi się ten zgiełk. Mały spi więc postaram się napisac teraz dłuższą relację z wczorajszego wieczóru

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ania my tak jak pumcia kupiliśmy oilatum w aptece gemini,duża butla 500ml za 39,90 więc cena super zamówiłam dzięki pumci
btw ile czekasz na paczke z gemini, bo ja zamawiałm ponad tydzień tmeu i maja mnie w zadzie! nic nie przysłali i juz wysłałam rezygnację bo ilez mozna czekać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:46   #447
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
btw ile czekasz na paczke z gemini, bo ja zamawiałm ponad tydzień tmeu i maja mnie w zadzie! nic nie przysłali i juz wysłałam rezygnację bo ilez mozna czekać
po 3 czy 4 dniach od zamówienia paczka była u mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 09:54   #448
phdwao
Zakorzenienie

Wczoraj chrzcilismy jana na mszy wieczornej, jest to masza niedzielna z zatłoczonym kościołem. Jadąc do kościoła wózkiem(mamy 2 minuty drogi) staralismy się uspić małego. Nie udało się, ale był spokojny. natomiast z daleka zbiżała się rodzina dziewczynki tez chrzonej tego dnia- szli na mega sygnale. Msza świeta rozpoczęła się pod chórem, gdzie naznaczylismy dzieci znakiem krzyża i podązylismy za księdzem do ołtarza. Wtedy były spokojne jak aniołki. Mielismy rezerwację w 1-szej ławce. Tż stał obok ławki i bujał wózkiem, Jaś trzymał smoka i był spokojny. Msza toczyła się standardowo a po kazaniu był chrzest. Wyjelismy Jasia,a on zapatrzył się w światło i tak leżał spokojnie, a za jego głóka była główka dziewczuynki która dawała czadu. Była aż czerwona Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił Wrócilismy do ławek i dalej toczyła się masza. Na koncu ksiądz poprosił nas do ołtarza na błogosławieństwo i ucąłowanie krzyża, wtedy jaś nie wytrzymał i wrzeszczał, aby dac księdzu do zrozumienia że ma się sprężać Po wszytskim udalismy się do restauracje, gdzie jak pisąłam był sjagon. dzieciaki latały bezpańsko podczas gdy rodzice bawili się na całego. Karmiłam w szatni to gasily mi wciąż światło, jak gdziłam z małym to trzaskały mnie po nogach, normalnie wolna amerykanka. Był zgiełk i mały był tym przytłoczony. Dlatego o 21 go zabrałam do domu. Teraz prezenty: dostał kasę + kco poduszkę i apaszkę la millou od chrzestnej, od chrzestnego krzesełko do karmienia, potempozytywkę chiocco na łóżeczko z mozloiwościa nagrywania i odtwarzania glosu, pileczkę edukacyjna co sama sie kula i gada. Ksiązkę polsko angielska o kubusiu puchtaku, spiworek, album do wypełnienia. To by było na tyle bo Jas sie juz obudził, poxniej relacja foto
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:59   #449
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
W Rossmannie są mleczka Hipp.t.
wien wiem bo tam kupuje ale dzis zamkniete
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciastuś nie macie w pobliżu ani tesco ani carrefour ani auchan???
.
nie, ale tz pojecha;l do innego miasta bo dzwonilam do intermarche i jest tam wic kupi . kupi odrazu zapas

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:33   #450
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hejj u nas srednio.
Mala zanela o 20 ale trzaskala sie w tym lozeczku nie umiala oddychac przez ten zasrany katar. obudzila sie o 23 dalaj je jesc, odlozylam do lozeczka no i nie bylo za wesolo strasznie jej to rpzeszkadzalo wiec o 24 przelozylam ja do lezaczka.. i w nim przespala do 5.30
MIalam troche wyrzuty sumienia ale jej sie tak zle oddycha... ten katar jej splywal do gardelka.. teraz caly czas odciagam i psikam mam nadzeje ze jej przejdzie bo biedna sie meczy

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości