|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Hania cudna |
|
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Marzena - Fajne foty
Dawaj więcej
|
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena cudne fotki
Pan Telik nie nabrał ochoty na córeczkę? ![]() Marzena białe skarpety tż wymiatają ![]() No i popłakuje ciągle
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne miejsce, Telik śliczny, Ciebie za mało , dzieci pasują do siebie. I jak ładnie siedzą na tych prawdziwych krzesełkach. Cała trójka ładnie siedzi ![]() O imprezie kilka słów napisałam wyżej Generalnie bardzo miło było ![]() Jutro druga impreza, bo drugi chrześniak ma urodziny
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko boskie zdjecia! Na pewno bylo super na spotkaniu!
A ja sie chce pozegnac na tydzien, bo jedziemy jutro do rodzicow. Nie piszcie za duzo, bo wypadne z obiegu
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. a skad to?Cytat:
. poza tym około 5 po południu gotuje wode w czajniku i ją zostawiam. około 6 robie mleko na noc. jak woda ciepła to ok, a jak nalezy podgrzac to podgrzewam parę sekund w czajnikui i jest dobra. wieczorem około 23:00 T. gotuje wode na rano i ja tylko rano podgrzewam pare sekund. zapomniał kilka razy ale teraz mu się nie zdarzaT. wszystko wykonuje i rano to juz moja działka przygotowanie mleka- bo jestem bardziej przytomna Brumku - cytryna? musze spróbowac, ale Emil to ma jakiś dziwny wstręt do zimnych rzeczy, oprócz jogurtów i lodów ![]() aniu- no to , żeby w końcu mąż wrócił na rodziny łono. ale bedzie fajnie, co? ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Marzenka, ale super zdjęcia |
||
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
miała Helena dzisiaj pójść wcześnie spać (pół dnia na dworze, potem spotkanie)...a ona w najlepsze jeszcze harcuje...i spania to ja u niej nie widzę... Spotkanie super (chociaż ja przybyłam z 1.5 godzinnym opóźnieniem i nie nacieszyłam się długo Telikami) Marzenko zdjęcia z Helenką możesz zamieścić, moje niekoniecznie - no chyba, że po bardzo dużym fotoshopie... ![]() eh.... Helena wzywa.... |
|
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Marzenko -zdjecia cudne!Dzieci i rodzice bawili sie swietnie!
A jeżeli chodzi o paszport to robimy, zeby był(a może trafi sie jakis wyjazd ), a potem na szybko to ciężko zdążyć.
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
a moje chłopcy już śpią, i ja padam. Kupiłam se dziś ( a co! ) książkę" blond gejsza "w biedrze. Świetna i zboczona. Coś dla mnie. O zamkniętym życiu gejsz.
Wiecie co dziewczynki? dziękuję Wam, żeście odpowiedziały na moje pokręcone pytanie i się uzewnętrzniły. Tyle historii, każda wyjątkowa i inna i zaskakująca. marzenko ale piękne zdjęcia. I Ty jaka szczuplutka! Ale schudłaś. Wy takie czarnuszki z tżtem a Hania blondi Telik jak zawsze klasa sama w sobie. Rewelka. Crazy nie poradzę nic, ale Igor jak miał szkarlatynę to wysypka była dość specyficzna, taka różyczkowata. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- A ja też chciałam na fb coś wrzucić do sprzedania ( brunetka mi pokazała/ zaprosiła do tej grupy ) ale się w ogóle nie znam na fb i nie wiem jak tam się zamieszcza wszystko. No masa ciemna jestem...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Ciąg dalszy
Mnie mało bo aparat trzymałam. Z tż fotograf jak z koziej dupy trąbka. (dobrze, że tu nie zagląda ) Teliki też pstrykały, więc może wstawią jeszcze coś fajnego.![]() Chyba nie muszę pisać, kto jest kim? Ooo,jest i zgoda Piwnookiej,więc dodaję Helenkę z mamą.
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=myha82;37057283
fajny konkurs. Gratuluje!!! Pokaz zdjecie, które wygrało No i ogromnie gratulacje dla Boryska za samodzielne chodzenie [/QUOTE]Jak znajde to pokaże(to zdjecie co my dalismy nie wygrało, dostalo nagrode )Dziękuje
|
|
|
|
#4064 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2. to mnie nie pocieszylas/ Tak sie cieszylam, ze w koncu zaczal ladnie jest, przybral na wadze a tu doopa. Dzisiaj prawie sie poplakal, ze chleb nie jest suchy tylko z czyms. Co do meza, to rozumiem, ze mu przeszlo?? Cytat:
Agni pytalas czy sie zadomowilam, no wiec roznie jest, bo brakuje wielu rzeczy, mieszkanie tez jeszcze gole i puste, jeszcze nie wiem, ktore produkty sa dobre do jedzenia, ale nie mam czasu na rozmyslanie. Jest ok, a z czasem bedzie lepiej. Marzenko slicznie wygladasz i Haniolek rowniez, a rodzina Telikow, to juz w ogole
|
|
|
#4065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przemiły dzień spędziliście ![]() I ogromne brawa dla Pana Pingwina B Ale to radość, co? Dziewczyny, a pamiętacie akcję z żyrafami z Biedronki? Otóż mój brat z żoną (Ci, u których dziś byliśmy), poprzednio jak byli u nas zobaczyli żyrafkę-jeździk. I im się spodobała. I dziś widzę, ze mają taką samą. Zdziwiłam się skąd, bo ich już dawno przecież nie ma. I ona mówi, że szukała długo w necie, bo się napaliła i w końcu upolowała. Używaną, za to w bardzo korzystnej cenie. Pytam: za ile? A ona: 69 zł ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
A mojemu mężowi, cóż... raczej nie przeszło To najmniej jedzący dorosły facet, jakiego znam Ale to ewenement, daję słowo
|
|
#4066 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez mam tez chodzik z Biedronki(zyrafke) i za 29zl(ale to dzieki forum )Ugotowałam wlasnie zupe dyniowa, jutro tylko dodam zolty ser ze smietana i żóltkami i bedzie obiadek, acha jeszcze makaronik oczywiscie .IIde spac bo jutro rowniez dzien zalatany-o 11 Baby szafing, a pozniej do znajomych![]() Milej nocki dziewczynki! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-13 o 23:01 |
||
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
To się Wam jeszcze pochwalę laurką od Tymcia dla taty
![]() (pomysł nie mój, ściągnięty )
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, pokój zwierzeń a ja? A ja jestem wstydliwa.
![]() Tak poważnie to dziewicą przestałam być w wieku 18 lat- taką sobie ustawiłam poprzeczkę. Nie spałam z innymi facetem, ale jakoś tego nie żałuję. Dla mnie liczy się jakość nie ilość, a na to nie mogę narzekać. Patrząc na moje przyjaciółki jestem w tych sprawach odmieńcem, ale tutaj widzę wiele podobnych historii, czyli nie jest ze mną tak źle. ![]() Piękna laurka, i malowidło Tymusia również. Dzięki za wszystkie miłe słowa odnośnie zdjęć- było naprawdę sympatycznie. Kajool, początki zawsze są najgorsze, a ja już teraz widzę, że z Twoich postów bije radość. I wcale się nie dziwie, bo jednak sporo czasu spędziliście osobno. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej, a do domu nie jest "aż tak" daleko. Do tego skype- więc i rodzice mogą być na bieżąco z tym co u Was się dzieje.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-13 o 23:37 |
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek śniłaś mi sie dzisiaj. Że mieszkaliście w ogromnym domu- pałacu, miałaś włosy na chłopaka w twój mąż był bardzo niemiły dla mnie, a Tymek gadał już jak dorosły.
![]() Pomysłowa laurka, MARZENA i Telik macie przystojnych mężów. A helenka bardzo do mamy podobna. Śliczne obie Marina, Myha, zaraz wyjdzie że tylko my takie ladacznice ![]() Kajool najważniejsze że jesteście tam razem, a z czasei wszystko sobie urządzicie i będziecie spokojnie żyć. Noc ..lepiej nie pisać.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-10-14 o 08:54 |
|
|
|
#4071 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez musiałąm się rozeznać, znaleźć substytuty polskich produktów, przetestować angielskie które sa dobre, a które nie. ale miałam ta świadomość że zaczynam wszystko od początku i że będzie dobrze. i jest ), to już na tyle przywykłam, że nie tęsknie az tak mocno.Cytat:
![]() czasami, jak ktoś milczy, to ma jeszcze mniej chwalebnych rzeczy do powiedzenia . i dlatego tez milknę. nie ma się czym chwalić![]() tylko mi nie pisz zaraz, że cię zaintrygowałam i nie proś o szczegóły, bo i tak nic nie napisze ![]() Emil ma od kilku dni takie małe pryszczyki wokół buzi. spotkałyście się z czymś takim?małe ledwo widoczne, nie sparawiają mu bólu |
||
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Piszę z uczelni. Dzisiaj mam zajecia do 20 20 wiec w domu bede ok 21 :/ Domin z mężem jadą do teściów. Agula, okna już wybrane i zamówione. Wyceniały nam trzy firmy. Dostaliśmy oferty tych samych okien z roletami i pełną automatyką od 30-48 tys! Taka rozbierzność :/ Marzenko, w przyszłym tygodniu pokaę Domka ![]() Super spotkanie, dzieci, mamy i tatusiowie cudowni!! ![]() Brumku, świetny pomysł na laurkę Co tatuś na to?Strasznie współczuję nocki ![]() Moim pierwszym meżczyzną był mòj mąż, miałam 19 lat
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Kajoolku kochany sto lat w zdrowiu i szczęściu.
Żeby Twoi faceci nosili Cię na rękach, a Szymek żeby był zdrowym jadkiem . Agni, super że Emil tak dobrze zaaklimatyzował się w żłobku- oby tak dalej i bez chorób. ![]() Natka, zatem z niecierpliwością czekam na zdjęcia Domka. |
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik, Marina ja tam nie wiem czy ktoś mnie tu nie czyta, więc kwestie intymne/prywatne pomijam milczeniem
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw- twój mąż to taki mój typ, ale ciii.... mój mąż całkowitym przeciwieństwem
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Agni
Justyna czaję ( ja chyba też powinnam się wsytrzymać z takimi wyznaniami tutaj)Kajoolek ma dzisiaj urodziny? Wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia, szybkiego zaklimatyzowania się, pociechy z mężczyzn i samych uśmiechów na twarzy
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Eve jest z Marysią w szpitalu
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
ojej a co się stało?
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio, co z Maryś?
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
mój tak miał jak szły 4 i się ślinił na potęgę ... teraz znikło, smarowałam bephantenem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Jak Piwnooka się zgodzi to później pokażę resztę. 
Przeskanowałam liste i Ty mi najbardziej pasowalas 
, dzieci pasują do siebie. I jak ładnie siedzą na tych prawdziwych krzesełkach. Cała trójka ładnie siedzi 

(((

[/QUOTE]
Ale to ewenement, daję słowo
zębole
), to już na tyle przywykłam, że nie tęsknie az tak mocno.