|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
|
|
|
|
|
#4862 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Agnuś tulę i na pocieszenie dodam, że i tak masz lepiej niż ja bo macie ciasne ale własne. Wierz mi, mogło być gorzej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odpoczywajcie dziewczynki No dobra, napsioczyłam, ale już nie miałam komu się wygadać. Jutro jadę na cały dzień do mamy to się zrelaksuję ![]() Teraz idę kanapkę walnąć bo przy tym karmieniu jestem ciągle głodna Chyba szybko zdobędę kilosy spowrotem. A wogóle to mimo, że wszystkie kg zgubiłam to mi się dupka w biodrach rozeszła i moje ukochane rureczki mam przyciasnawe. Chyba, że zawsze takie były a dupsko do dresika i spódniczki przyzwyczajone ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Jeszcze mi się przypomniało ![]() Aneczka mi blizna po szwach do dziś dokucza a to już ponad 3 tyg. Mam wrażenie jakby tam mnie coś szczypało. Oglądam lusterkiem, niby zagojone, nie wiem. Ciągle ze mnie coś tam leci, może to przez podmywanie, albo podpaski. Co do kropelek. Położna mi doradziła espumisan. 2-3 kropelki przed jedzeniem, dwa razy dziennie. Po tygodniu dla mojego maluszka. Zapytałam jej czy to nie za wcześnie, bo kropelki od miesiąca polecają niby. A ona się roześmiała i powiedziała, że na pewno nie zaszkodzą i że w szpitalu też noworodkom podają. Ja mojej daję choć raz dziennie i ataki brzuszka ustąpiły. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
My się nawet nie kłócimy. Ja jej zwracam uwagę, ona ma mnie w dupie i dalej robi po swojemu. Potem chodzi upłakana, że niby to ja taka niedobra. Skarży się wszystkim, nawet mojej mamie i mężowi. Tylko że moja mama już 2 wnuczki przeżyła i przyznała mi racje, że jej zachowanie nie jest normalne. Rodzince swojej też nagadała bo jeszcze nas nikt nie odwiedził. Pewnie mnie zrobiła umierającą na stojąco ![]()
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia sto lat!
sojka super wygladasz na tych zdjeciach,chociaz za wiele Ciebie nie widac ![]() sara ![]() Ja juz 5tyg. po porodzie i mysle o sexie,ale moj tz sie boi,wiec dlugo pewnie nic z tego nie bedzie.. |
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Wpadam sie przywitać,ledwo żyje.Spałam dzis bagatela 2 godziny i to w ratach-masakra! Odciągam mleko,lece je pasteryzować,studzić,wypa rzać na świeżo btelki(wcześniej strzykawki),w tym czasie mąż bawi synka,żeby nie obudził starszego.Potem wracam na góre z tym mlekiem,karmie,a potem czas na odciąganie kolejnej porcji
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo będziesz musiała to robić??? Chyba się wykończysz! |
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na dzisiaj. Trzymajcie się dziewczyny
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mamy pierwszy dzień po terminie![]() Synek ściągnął Nas dzisiaj z łóżka o 5.30 ![]() Słonko wychodzi,chyba będzie ciepło ![]() Miłej niedzieli .
|
|
|
|
#4868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
taki sam jak i moj chłop
|
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
aja znów zmasakrowała mi lewą brodawkę!!!! Z prawą nie ma problemu, chwyta ją poprawnie, a lewej nie umie. Nauczyła się ją jakby wciągać przez prawie zaciśnięty dziobek i to boli niemiłosiernie. Nie wiem jak jej tego oduczyć... ![]() Cytat:
A z teściową jakoś chyba trzeba się dogadać, może mąż Ci jakoś pomoże, bo inaczej naprawdę któregoś dnia padniesz na pyszczek. Zamiast cieszyć się dzieciną to Ty biedna ciągle się denerwujesz...
2 sierpnia 2018 Lena 30 maja 2009 Maja 2 października 2012 Edytowane przez Aneczka_G Czas edycji: 2012-10-14 o 09:27 |
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam.
My w nocy dwa razy oczywiście zaliczyliśmy cierpienie kupkowe... Nad ranem mąż wziął synka sobie na brzuch, żebym ja mogła pospać choć chwilkę. Teraz mamy znowu karmienie. Czy to możliwe, że Henio się do mnie uśmiechnął??? Mówiłam do niego, uśmiechając się, a on zrobił pierwszy raz taki szerooooki, prawdziwy uśmiech i trzymał go dużo dłużej niż wcześniejsze grymasy przypominające uśmiech!
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Czytam na Was co jakiś czas, ale nie udzielam się za bardzo, bo wpadliśmy w wir ostatnich przygotowań na powitanie Małego.
![]() Nadal jesteśmy w dwupaku, ale i tak czuję się jak tykająca bomba. W nocy mam paskudne skurcze, które mnie budzą. W dzień są znacznie słabsze i odczuwam jedynie stawianie się brzucha. Na tę chwilę jeszcze nie bawię się w liczenie ich częstotliwości, bo nie przeszkadzają mi w normalnym funkcjonowaniu. Jutro mam wizytę... ciekawe co tam mój gin mądrego powie. Jak mnie zirytuje, to we wtorek pójdę na wizytę do pani ginekolog, która przyjmowała mnie na oddział, a później wypisywała do domu i wówczas jednak zdecyduję się na poród w naszym szpitalu.Buziaki dla Was i Waszych maluszków! Miłej niedzieli! A ja mogę pofacebookować z Wami?
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
he jmamuśki !
jesteśmy już po chrzcinach ... i ciesze się z tego bardzo .... Dusia i na chrzcie nawet oka nie otworzyła tylko się uśmiechała - wszyscy byli jej heh nawet ksiądz mówi do nas co za grzeczne dzieciątko ... nie komentowałam jestem zadowolona z wczorajszego dnia - Dusia w prezenty się obłowiła i w raju była bo z rąk do rąk ...a ja dzisiaj już tego raju nie mam bo przecież rąk nie czuję .. ale oduczamy te rączki ... i nam chyba to idzie w dobrym kierunku gdyż Duśka zabawia się karuzelą ... 30 minut się potrafi nią bawić, świecąca małpka jest jej przyjacielem i małpka na karuzeli również .. i teraz próbujemy z konikiem morskim którego wczoraj dostała ... włączyliśmy go jej i jakieś 20 minut z nim leżała i do niego gadała po czym wrzuciła go w nogi bo nie odzywał się hehe ... ale jest dobrze i śmiem twierdzić że uspokajająco działa ![]() chrzest mieliśmy na 17 ... a w domu byliśmy po 1 dobrze .... goście się bawili i jeszcze byśmy siedzieli ale mieliśmy do 1 restaurację i nie przedłużaliśmy już bo padałam z mężem na twarz i wszyscy to zrozumieli zresztą za miesiąc spotykamy się na weselichu a dzisiaj na 16 część przychodzi do nas na kawę
|
#4873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety takie do końca nasze to nie jest bo należy do moich rodziców. Takie czasy, że młodych nie stać na kredyt. Tak blizna troche dokucza. Tak ok 5 tygodnia przestałam ją czuć. Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Pochwała dla Dusi, że była taka grzeczna My zwlekamy, pewnie do Bożego Narodzenia. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- A ja, a ja? Można by założyć grupę na fb. Chyba, że już jest a ja nic nie wiem. Jak Wy się na fb zgadałyście? ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Mi rennie pomagało. |
|||
|
|
|
#4874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Mój Mateuszek dziś przestał być noworodkiem Skończył 4 tygodnie Cytat:
Ja też lubię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dzisiaj w nocy obudziły mnie skurcze, ale tylko takie jednorazowe. Troche się denerwowałam, bo sama w domu jestem, ale przeszły. Ale sny już mam, że rodze albo co ![]() Konczi super, że chrzciny się udały. Ja wczoraj wieczorem Jasia znowu konikiem spacyfikowałam. TŻ powiedział, że kupimy jeszcze z 2 jakby się ten popsuł ![]() Dearline my to teraz na ostatnich nogach już jestesmy. W piatek ide jeszcze na spotkanie z koleżankami z pracy i musze dotrwać. Damy radę. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte ![]() Jutro musze TŻ pogonić żeby łóżeczko złożył.
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
Grupa na fb stworzona
kto chce dołączyć prosę o pw linkiem do profilu
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katarzinka cos źle spojrzałam i zobaczyłam że macie na 130 osób
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-14 o 12:31 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: ja na swoim weselu miałam osób 26 więc te chrzciny to by był odjazd
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka ja chcem fb mam ci podesłać linka do mnie czy jak ????
laseczki no mówie Wam cudnie Dsuai się zachowała aniołeczek nasz kochaniutki a tu niespodzianka nic się nie zdublowało .... najcudniejszy prezent który powalił mnie a kolana to różaniec z koronki renesansowej ... jest tak cudny że patrze na niego .. schowam jej go na pamiątkę bo wykonany przez bliźniaczkę mojej mamy więc sentyment do niego mam ogromny ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- my mieliśmy proszonych 14 osób .. i ciesze się że nie robiłam w domu bo padłabym pewnie już o 20 ...
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jest Konczi, wysyłasz mi link do profilu, potem akceptujesz zaproszenie a ja wsadzam Cię do grupy:P
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka wysłałam
|
|
|
|
#4884 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam Was kochaniutkie
mała sobie spi a ja nadrabiam ![]() nocka super przespana, zasnela kolo 21 obudzila sie o 24 i potem o 6 Cytat:
Biedna Ty nasza Cytat:
![]() Cytat:
i 3mam kciuki zeby doktorek cos " madrego" powiedział i zeby szybciutko cos ruszylo ![]() Cytat:
super ze chrzciny udane, My planujemy na Boze Narodzenie ale juz mam stracha![]() Cytat:
Kraven dziekuje za linka kochana
|
|||||
|
|
|
#4885 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
u nas nocka spokojna, mała budzi się o 1, 5 a później o 8.30 ![]() i tak co noc gorzej jest w dzień. mała praktycznie non stop przy cycu, trochę zje i usypia a gdy tylko próbuję ją odłożyć to krzyk jest niesamowity. już nie raz brałam ją na przetrzymanie i nie reagowałam na jej wrzaski, ale to nic nie dało. mała zamiast się uspokoić to nakręcała się coraz bardziej, nałykała się powietrza i ból brzuszka gotowy... raczej się najada, bo sama puszcza pierś, ale lubi przytulić się do niej choćby policzkiem. ona musi czuć moją bliskość bo inaczej zanosi się płaczem... nie wiem dlaczego tak jest, może miało na to wpływ że zaraz po porodzie mi ją zabrali i zobaczyłam ją dopiero po ok 20 godzinach ![]() sama nie wiem... pamiętam jak przez mglę, że całą noc spędziła sama, krzycząc i zanosząc się płaczem a żadna z pieprzonych położnych nawet do niej nie zajrzała by ją utulić. na szczęście bardzo dużo pomaga mi mój mąż, kiedy tylko może przebiera małą, kąpie ją, tuli i uspokaja. ciężko byłoby bez jego pomocy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my planujemy chrzciny na wiosnę, bliżej Wielkanocy. no to rzeczywiście nie za dużo. ja z dwóch ściągnę te 100-110 ml. ale na samym początku też było niewiele więcej niż u Ciebie. ważne by systematycznie ściągać, tak mniej więcej co 3 godziny i może się rozrusza. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-10-14 o 14:01 |
||||
|
|
|
#4886 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Dusi!!! Jednak jak grzeczne dzieciątko to grzeczne My oczywiście jesteśmy jeszcze przed chrzcinami, ale chcemy uwinąć się jak najszybciej... Mąż ma wybrać się do księdza i pomówić o ochrzczeniu małej nie na mszy, zajęłoby to jakieś 20 minut, sama rodzina a nie cały kościół ludków... Maja jest malutka jeszcze, potem zrobi się zimno strasznie, a czekać do wiosny to znów długo bardzo. No i jeszcze pytanie, gdzie zrobimy przyjęcie... Dom czy knajpa?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mała też staje się "wisieluchem cyckowym" ale bardziej nocnym. W dzień kiedy doje to spokojnie mogę ją do łóżka odłożyć i śpi 3 godzinki czasem nawet dłużej, za to w nocy na tulenie jej się zbiera. Najchętniej w ogóle nie odklejałaby się ode mnie. Śpi byle tylko mieć koło dziobka cycunia. Na razie nie jest to męczące bo wysypiam się przy niej super, ale w końcu trzeba będzie ją uczyć spać we własnym łóżku... Chyba trochę sama na siebie kręcę bat Poza tym bardzo chętnie zobaczyłabym w naszym łóżku wreszcie męża... Oj marzy mi się już koniec połogu i moment w którym wreszcie będziemy mogli, po raz kolejny przeżyć swój pierwszy raz ![]() Znów jestem jedną wielką, chodzącą, kosmatą myślą
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Nie mam siły na nic... Mała ma tak zapchany nosek ze nie moze oddychać, przez to jesc i spac nie moze. A katarku w nosie nie ma tylko tak gdzies w zatokach. I wczoraj izba przyjec ale nas odeslali bo nie chcialo sie pani doktor przyjsc do nas... a pozniej lekarz prywatnie ale zle recepte wypisal... ajjj szkoda gadac. tak tylko wpadlam zebyscie pamietaly o moim istnieniu ![]() jutro moze uda mi sie na dluzej zajrzec. |
|
|
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilysmy ze spacerku, oczywiscie sama bo Tz na studiach..
taka piekna pogoda a jego nie ma ![]() colds, dearlie - pozwolilam sobie wysłac Wam zaproszenia na fb
|
|
|
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
witam
przepraszam, ze tak nieregularnie sie odzywam... wrocilismy ze spacerku to juz 3 ;P... choc Miki jutro bedzie mial 4 tygodnie ale zawsze albo pogoda nie ta, albo co innego. kupki sie unormowaly, kolki juz sie chyba nie pojawia (?), w nocy Mlody sie budzi po 4, do 5 godzin- jest niezle ej tez chce pofacebookowac, Sojka sle Ci linka
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny słyszałyście coś o wydłużeniu urlopu ojcowskiego do 3 tygodni od nowego roku? tż oznajmił mi przy obiedzie ze on teraz nie bierze bo od 2013 roku bedzie dłuzszy. znalazłam w necie ze był złożony projekt wydłuzenia do 8 tyg od 2013 r., ale czy to weszło w życie to nic nie ma na ten temat...a o tych 3 tyg nic nie znalazłam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

Staram się z szacunku dla męża ale chyba za długo nie dam rady 

no to sie witamy dzisiaj w 40 tygdoniu na suwaczku
i na pocieszenie dodam, że i tak masz lepiej niż ja bo macie ciasne ale własne. Wierz mi, mogło być gorzej.

odpoczywajcie dziewczynki 

wstawiam zatem na biegu foty mojego pączusia
2 sierpnia 2018