|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII
Cytat:
![]() Ale tak to właśnie rozpisałam - że realizatorami są duchowni itd oraz osoby odpowiadające za obsługę danego miejsca, a użytkownikami wszyscy - wierni, turyści itd. |
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam okazję poprosić Dobrą Duszyczkę o przywiezienie kilku rzeczy z wiedeńskiego DMu.
Co jest fajne poza olejkami (bo to już wiem )?
|
|
#1953 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
TO. Świetnie sprawdza się pod oczy (bo jest bardzo kremowy) i na niespodzianki . O ile masz takie problemy .
|
|
#1954 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() poza olejkami to: olejek arganowy do włosów czarny żelowy eyeliner z P2, korektor do twarzy P2 24 hours perfect
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jest z odcieniami tych korektorów?
|
|
|
#1956 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1958 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
Na bloga właśnie wrzuciłam zdjęcia jednego z tych lakierów, pikny jest
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji zapytam czym robisz zdj, ze sa takie ladne?
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Wolę prosto!
|
Olympus E400
Jak robię zdjęcia facjaty to się od przodu doświetlam lustrem :P a tak to wszystko na białym tle na parapecie
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Orli, tylko pytanie, czy turyści są bardziej związani ze strefą sacrum, czy profanum? Pielgrzymi owszem, ale turysta sam w sobie, niekoniecznie będzie użytkownikiem sacrum. I w zależności co znaczy "użytkownik". Czy każda osoba, która przybywa na dane miejsce czy jednak coś z tego wyniesie? Bo jedne osoby, jadą np. do Kościoła Mariackiego pozwiedzać, a inne wchodzą tam posprzątać.
|
#1963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz zostały jeszcze trzy pytania: 3. 3. Czy sferę sacrum się wytwarza, czy raczej sytuuje w rzeczywistości dotychczas profanicznej? 4. Jeśli wytwarza, to kto mianuje się wytwórcą: Bóg czy architekt budowniczy świątyni? 5. Przywołując funkcje przestrzeni: produkcję, konsumpcję, symbolikę i wymianę, warto zapytać, która z nich jest priorytetowa w obrębie sfery sacrum? ![]() Ale plus jest taki, że dwie dotychczasowe napisane odpowiedzi zajęły mi 2,5str z 3-4 wymaganych jako minimum
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Wolę prosto!
|
Mam dwa - jeden o 14-42 mm 1:3.5-5.6 0.9m/2.96ft a drugi 40-150 mm 1:4-5.6 0.25m/0.82ft
nie wiem, które parametry Cie interesują, a ja się na tym zbytnio nie znam, więc spisałam wszystko co było napisane na obu :P ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37065325]Ujęłam to jako profaniczne wykorzystanie przestrzeni sacrum. Teraz zostały jeszcze trzy pytania: 3. 3. Czy sferę sacrum się wytwarza, czy raczej sytuuje w rzeczywistości dotychczas profanicznej? 4. Jeśli wytwarza, to kto mianuje się wytwórcą: Bóg czy architekt budowniczy świątyni? 5. Przywołując funkcje przestrzeni: produkcję, konsumpcję, symbolikę i wymianę, warto zapytać, która z nich jest priorytetowa w obrębie sfery sacrum? ![]() Ale plus jest taki, że dwie dotychczasowe napisane odpowiedzi zajęły mi 2,5str z 3-4 wymaganych jako minimum [/QUOTE]Orlica, a Ty czasem nie studiujesz czegoś z turystyką związanego?:P Ja jako dziecko matematyki nie rozumiem z tego kompletnie nic, także podziwiam
|
|
|
|
#1965 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37065325]Ujęłam to jako profaniczne wykorzystanie przestrzeni sacrum.
Teraz zostały jeszcze trzy pytania: 3. 3. Czy sferę sacrum się wytwarza, czy raczej sytuuje w rzeczywistości dotychczas profanicznej? 4. Jeśli wytwarza, to kto mianuje się wytwórcą: Bóg czy architekt budowniczy świątyni? 5. Przywołując funkcje przestrzeni: produkcję, konsumpcję, symbolikę i wymianę, warto zapytać, która z nich jest priorytetowa w obrębie sfery sacrum? ![]() Ale plus jest taki, że dwie dotychczasowe napisane odpowiedzi zajęły mi 2,5str z 3-4 wymaganych jako minimum [/QUOTE]To dobrze zrobiona robota, mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam. 3. Wydaje mi się, że wytwarza, zważywszy na fakt, iż świat został stworzony przez Boga. Każde miejsce w takim momencie jest uświęcone. Przynajmniej tak to możemy ująć, w zależności od wierzeń. Jedni wierzą, że sacrum jest w świątyniach (które same w sobie przecież stanowią tylko budynki), inni, że natura jest swego rodzaju Bogiem. Wydaje mi się, że nie można ot tak stworzyć miejsca i mianować go jako świętym, bez wyraźnej przyczyny, czyli de facto, najpierw musi dojść do uświęcenia miejsca. A zważywszy na fakt, że wszystko na ziemi jest boskie.. ![]() 4. Odpowiedź 3 - Bóg jest tym architektem. A przynajmniej wierzenia. Zwykły, świecki człowiek, nie stworzy żadnego świętego miejsca, bo niby z jakiego powodu? Robotnik budujący, nadal jest robotnikiem, i bez odpowiedniej otoczki, budowla nie będzie świątynią. 5. Tutaj nie pomogę. Ale wydaje mi się, że symbolika. Bez tego nie ma znaczenia nic. Chociażby opłatek. Dla innych to tylko woda z mąką, dla innych ciało Chrystusa. Nadal jest to ta sama rzecz, w zależności od wierzeń może mieć boską moc, albo być tylko zwykłym płatkiem do zjedzenia.
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Klientka w krawacie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37065325]Ujęłam to jako profaniczne wykorzystanie przestrzeni sacrum.
Teraz zostały jeszcze trzy pytania: 3. 3. Czy sferę sacrum się wytwarza, czy raczej sytuuje w rzeczywistości dotychczas profanicznej? 4. Jeśli wytwarza, to kto mianuje się wytwórcą: Bóg czy architekt budowniczy świątyni? 5. Przywołując funkcje przestrzeni: produkcję, konsumpcję, symbolikę i wymianę, warto zapytać, która z nich jest priorytetowa w obrębie sfery sacrum? ![]() Ale plus jest taki, że dwie dotychczasowe napisane odpowiedzi zajęły mi 2,5str z 3-4 wymaganych jako minimum [/QUOTE]Cytat:
4. W tym przypadku architektem jest dla mnie człowiek. Wychodzę z założenia, że to my jesteśmy scenarzystami, reżyserami i aktorami w życiu. Tworzymy sobie sferę sacrum i sami decydujemy, jak ma ona wyglądać.
|
|
#1969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Idę dumać nad 4 i 5 ![]() Dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w pracy na nockach też nie wyrabiam z zimna
|
|
#1971 |
|
Klientka w krawacie
|
Może idź do lekarza, z krążeniem nie ma żartów.
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Oo Filozofia? To ja już wolę moje analizy i finanse, nie rozumiem o czym rozmawiacie
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie wiesz o czym mówisz
U mnie nie ma lekarza, który wziąłby to na poważnie. Wiem z doświadczenia, naprawdę. Jak się sama o siebie nie zatroszczę, to nikt tego nie zrobi. Zwłaszcza lekarz. Jakbyś widziała co oni nam tu przepisują i w jaki sposób to robią. No porażka. Wiem od dawna, że mam coś nie tak z krążeniem/ciśnieniem. Ale lekarze twierdzą, że jestem młoda i mi się unormuje. Mam się więcej ruszać i pić kawę. Ot cała recepta na moje problemy. Kawy nie piję, ale się ruszam i słabe efekty to daje. Dopóki się ruszam - jest mi ciepło. Jak przysiądę na godzinę, to już mam stopy jak lód. Hehe, to chyba znak, że mam biegać cały czas wokół domu. W sumie pies byłby zadowolony, bo on lubi jak ktoś go goni, to by miał ubaw
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
I tak na inny temat: znacie odżywki artiste? Kupiłam ostatnio dwie bo moja nikła wiedza składowa powiedziała że wygląda w porządku:
Skład: Aqua, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Keratin, Stearic Acid, Hydrolyzed Silk, Glycerin, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Parfum, Panthenol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde I tak dumam nad nimi, po 5 zł są ^^ |
|
|
|
#1975 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
Mi się właśnie te wszystkie moje całeczki i inne macierze przesuwają przed oczami i stwierdzam, że one jednak takie przyjemnie przyziemne są
|
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
A zalecenia faktycznie po zbóju. Mnie kiedyś dermatolog na nadmierną potliwość zaleciła antyperspiranty Adidasa .---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
?
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Wolę prosto!
|
Ot co
ja może netto, brutto też niekoniecznie, u mnie obok całeczek jeszcze belki, obciążenia, chemia, te klimaty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

. O ile masz takie problemy 

czarny żelowy eyeliner z P2, korektor do twarzy P2 24 hours perfect 

おはよう!