Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2378 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 14:57   #71311
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
jak zrobiłaś tego warkocza? pochylasz głowę, łapiesz wlosy w garść, tak jak do kucyka, i zaplatasz?
dokładnie tak na poczatku roznie mi to wychodziło. Przedtem robiłam koka na czubku głowy ale odgniatały mi się od niego włosy potem probowałam warkocza nad karkiem ale robił mi przeyklap, az w koncu wpadlam na takie cos Tylko trzeba uwazac zeby nie robic go za mocno i zeby włosy przy skorze nie byly mokre bo sie moga nieladnie odgnieść na czubku. Mi taki warkocz zapewania objętośc na drugi dzień

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 14:57   #71312
maroooda
Raczkowanie

Malwina_89 nie żebym buszowała na Twoim blogu ale jaki Ty masz fajny skręt ja chcę żeby moje tak wyglądały

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-14 o 15:01
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 15:12   #71313
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
dokładnie tak na poczatku roznie mi to wychodziło. Przedtem robiłam koka na czubku głowy ale odgniatały mi się od niego włosy potem probowałam warkocza nad karkiem ale robił mi przeyklap, az w koncu wpadlam na takie cos Tylko trzeba uwazac zeby nie robic go za mocno i zeby włosy przy skorze nie byly mokre bo sie moga nieladnie odgnieść na czubku. Mi taki warkocz zapewania objętośc na drugi dzień
Czyli trafiłam Sprobuję tak zrobić dzisiaj

Ja kiedyś robilam warkocza francuskiego i tez ładnie się włosy falowały, zwłaszcza te przy twarzy
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 15:22   #71314
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
Malwina_89 nie żebym buszowała na Twoim blogu ale jaki Ty masz fajny skręt ja chcę żeby moje tak wyglądały
Widziałam, że buszujesz
Dziękuję

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 15:34   #71315
topsecri
Raczkowanie

Dziewczęta ja dzisiaj po farbowaniu jestem, coś ostatnio się włoski nie chcą ładnie układać. Poprosiłam TŻ o fotkę włosków i w porównaniu z ostatnią aktualizacją jest gorzej. Ech, te kapryśne fale może ma to związek z tzw. "trudnymi dniami" wstawiam foteczki. Pierwsza z września i dzisiejsza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wrzesień 2012 (2).jpg (86,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3623.jpg (76,7 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-10-14, 15:38   #71316
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziewczęta ja dzisiaj po farbowaniu jestem, coś ostatnio się włoski nie chcą ładnie układać. Poprosiłam TŻ o fotkę włosków i w porównaniu z ostatnią aktualizacją jest gorzej. Ech, te kapryśne fale może ma to związek z tzw. "trudnymi dniami" wstawiam foteczki. Pierwsza z września i dzisiejsza.
Może po prostu mają focha albo potrzebują czegoś w pielęgnacji albo porządnego oczyszczenia

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 15:39   #71317
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Czyli trafiłam Sprobuję tak zrobić dzisiaj

Ja kiedyś robilam warkocza francuskiego i tez ładnie się włosy falowały, zwłaszcza te przy twarzy
Też kiedyś takiego robiłam ale on całkiem zmieniał mi skręt, tzn robił mi po prostu takie drobne fale

Napisz jakie efekty, ciekawa jestem jak sie sprawdzi u kogos innego Probowalam z nim chodzic w dzien (oczywiscie w domu) ale mi sie rozpada, a mocniej nie zwiąże bo mi nieladnie stoja włosy na gorze później i nic sie nie da z tym potem zrobić.

Stary 2012-10-14, 16:03   #71318
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
justyna_ju ślicznie w codzienniku i jaka zmiana w tak stosunkowo krótkim czasie
I ja też się zgadzam

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Aj tam kapryśne, przejdzie im. Ale jak ich dużo . Kurdę, jak tak patrzę na wasze to mam wrażenie że moje jakieś rzadkie są

Cytat:
Napisz jakie efekty, ciekawa jestem jak sie sprawdzi u kogos innego
Kiedyś, jak miałam dłuższe włosy to próbowałam. U mnie warkocze się nie sprawdzają, odgniatają mi włosy. Zazwyczaj chodzę spać w rozpuszczony, rano przeczesuję tak z grubsza grzebieniem z szerokim rozstawieniem (taaak, wiem że nie wolno ), trochę moczę i wgniatam coś b/s - zazwyczaj krem z biedry. I jest ok
Stary 2012-10-14, 16:06   #71319
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Stasiek, Margitta, jakich odżywek i stylizatorów używacie? Sama miałam wcześniej podobny problem.
i jak sobie poradzilas? ja juz probowalam chyba wszystkich mozliwych kombinacji.

Najgorzej jest jak uzyje lekkiej odzywki b/s i mocnego zelu (np. joanna naturia makowa +zel mrozacy, isana meska), wiec tego juz nie robie.
Stary 2012-10-14, 16:18   #71320
Qaviera
Przyczajenie

Wybaczcie dziewczyny, że się wtrącam, a nie wiem, czy mogę tutaj to napisać, ale chciałam zacząć się udzielać na zakręconym forum i pomyślałam, że może to będzie dobry początek i dobre miejsce?
O włosy intensywnie zaczęłam dbać od maja, ale dopiero w tym tygodniu uświadomiłam sobie wreszcie, że naturą moich włosów jest bycie falowanymi i robiłam im ogromną krzywdę, nie wspomagając ich w tym, tylko chodząc ciągle w prostych włosach( choć nota bene, nigdy się nie trzymały, zawsze jakieś niesforne kosmki po godzinie czy dwóch, zaczęły mi się podwijać i kręcić), nie używałam prostownicy a po prostu nieodpowiednio suszyłam i używałam nieodpowiednich kosmetyków. Tak więc dołączam do Waszego grona loczków i fal a wiedza, jaką tu zamieszczacie, jest niesamowicie ogromna i nic nie robię od jakiegoś czasu, tylko czytam, i czytam!
Stary 2012-10-14, 16:27   #71321
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37054577]
Co do zdjęć.

1. 30 sierpnia.
2,3,4. 15 września - bardzo długo "męczyłam" się z nimi by wydobyć fale i nadać im jakikolwiek wygląd. Wg były bardzo w porządku.
5. 30 września i znowu zauważam regres a w mojej pielęgnacji nic się nie zmienia..taka sama była 15 września i 30 też..
Już nie wiem od czego to wszystko zależy.. od dwóch tyogdni nie mogę wydobyć żadnej sensownej fali.. jutro postaram się wrzucić aktualne zdjęcie. [/QUOTE]

A moze wloski przyzwyczaily sie do jednej pielegnacji i potzrebuja czegos nowego ?

Cytat:
A mi się dzisiaj pierwszy raz udało zreanimować włosy na 3 dzień. Zwykle po tym czasie nadawały się już tyko do mycia bo niczym nie szło ich ułożyć i taka jestem szczęsliwa, że znalazłam na nie sposób, że aż się pochwale

aaaniaaa666 mysle, że masz podobne włosy do mojej siostry, same schną na prawie prosto ale jak się troche nad nimi popracuje to sie robią fajne falki

Powiedz jak udalo Ci sie uzyskac taka dlugosc wlosow

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2012-10-14 o 16:28
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 16:59   #71322
vargant
Przyczajenie

Witam

Mam pytanie, czy mogę stosować psikadło/myć włosy wodą destylowaną? a jeśli tak, to gdzie ją mogę nabyć?

Pytam ponieważ u mnie w mieście mamy bardzo twardą wodę, kiedy byłam parę dni w Warszawie to bez zmieniania pielęgnacji (od paru miesiecy CG) zrobily mi sie cudowne rulony czy też, jak to moja babcia mówi, anglesy (anglezy?) takie, jakie się robi dzieciom na komunię bardzo chciałabym ten efekt powtórzyć

Pozdrawiam
vargant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:07   #71323
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qaviera Pokaż wiadomość
Wybaczcie dziewczyny, że się wtrącam, a nie wiem, czy mogę tutaj to napisać, ale chciałam zacząć się udzielać na zakręconym forum i pomyślałam, że może to będzie dobry początek i dobre miejsce?
O włosy intensywnie zaczęłam dbać od maja, ale dopiero w tym tygodniu uświadomiłam sobie wreszcie, że naturą moich włosów jest bycie falowanymi i robiłam im ogromną krzywdę, nie wspomagając ich w tym, tylko chodząc ciągle w prostych włosach( choć nota bene, nigdy się nie trzymały, zawsze jakieś niesforne kosmki po godzinie czy dwóch, zaczęły mi się podwijać i kręcić), nie używałam prostownicy a po prostu nieodpowiednio suszyłam i używałam nieodpowiednich kosmetyków. Tak więc dołączam do Waszego grona loczków i fal a wiedza, jaką tu zamieszczacie, jest niesamowicie ogromna i nic nie robię od jakiegoś czasu, tylko czytam, i czytam!
Hej

Co do warkoczy, ja na noc włosy zaplatam bo CG stosuję od niedawna i dopiero "pracuję" nad wydobyciem skrętu, a bez warkocza/koczka wyglądam jakbym się po prostu nie poczesała, w takim koszmarnym stylu Siedzę właśnie z maska Bingo na głowie i czytam podczepione linki
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:15   #71324
iwonsia01
Zadomowienie

Hejka dawno mnie tu nie było. Postanowiłam wrócić do olejowania. Szukam ładnie pachnącego oleju (poza kokosem). Mam w domu oliwkę Bambino. Czy można ją stosować do olejowania?
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:16   #71325
aaaniaaa666
Raczkowanie

aaaniaaa666 mysle, że masz podobne włosy do mojej siostry, same schną na prawie prosto ale jak się troche nad nimi popracuje to sie robią fajne falki[/QUOTE]

właśnie tak! dzisiaj jak były nie mokre to proste się zrobiły, co mnie zmartwilo ale jak je pougniatalam to od razu lepiej może jakieś sugestie w pielęgnacji? chciałam używać sprayu loton, provit - jedwab w płynie ale zmartwily mnie liczne silikony w składzie i mam wątpliwości. Moje włosy kiedyś je lubily ale teraz chyba to minęło.. (napisalam w wątku z analiza składów ale nikt mi jeszcze nie odpisal)

Przyszła dyplomowana kosmetyczka

Początkująca Włosomaniaczka...

Mój P.
aaaniaaa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:36   #71326
Riddim
Zadomowienie

Aniu wydaje mi się, że u Ciebie dużo może podziałać żelik lniany .
Stary 2012-10-14, 17:49   #71327
aaaniaaa666
Raczkowanie

Riddim
Tak myślisz? No nic, to jutro biegne do sklepu po siemie lniane i będziemy tworzyć żel nie wiem tylko czy dobrze że stylizuje na nivee flexible curls. owszem ładnie wszystko wygląda ale boję się jeszcze obciążenia.. chociaż tam mało co obciąży.

pierwsza moja reakcja na włosy kiedy je oczyscilam kilka dni temu (nałożyłam glorie a później umyłam normalnie odzywka) było wielkie WOW.. włosy niesamowicie miękkie i lekkie

obiecałam sobie, że jeśli mimo tej pielęgnacji nie "wyhoduje" skrętu to dla tego cudownego uczucia zostanę przy CG

Nie podcinalam koncow bo robiłam to jakieś 2 tyg temu.. z tym że teraz myślę żeby pocieniowac włoski, bo jedyne co to mam je ścięte w V.. (Nie mylić z U).. jak sądzicie? cieniowac czy poczekać jeszcze z tydzień?

Mój P.
Stary 2012-10-14, 17:52   #71328
Qaviera
Przyczajenie

aaaniaaa666, gdzie kupiłaś Glorię? Szukam jej i znaleźć nie mogę ;<
Stary 2012-10-14, 17:58   #71329
aaaniaaa666
Raczkowanie

Cytat:
w sieci drogerii KOSMETERIA za całe 5.90zl xD ja kupowałam w Polkowicach ale na ich stronie powinny być wypisane miasta gdzie te drogerie są... był też balsam, szampony z tej firmy.. byłam w szoku jak tam weszłam że mają takie ciekawe produkty.. Co bardziej był tam Jantar ja na razie mam wodę brzozowa z isany (co o niej sądzicie?) ale jak się skończy to chyba polece po niego..

Mój P.
Stary 2012-10-14, 18:00   #71330
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37059824]
Muszę w końcu taki nabyć,bo chodzenie z reklamówkami mnie dobija [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ja używam reklamówki, niezmiennie
Nie wyobrażam sobie... jak dajecie radę utrzymać włosy pod reklamówką? Jakąś opaskę stosujecie czy inne gumy, żeby się to trzymało na głowie?

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:00   #71331
201801220933
Konto usunięte

AjriszMarta, Dzięki, Wreczcie ktoś odpowiedział na chociaż jeden mój post... Będę szukać tego masełka, ale to mój ostatni włosowy zakup w tym miesiącu.. Ale wydaje mi się, że aż się prosi by nakładać je przed myciem na kilka godzin, a nie tak jak zaleca producent.

Bingo shea będę wzbogacać gliceryną/żółtkiem/rycyną kłaść pod czepek przed myciem.
Też mam kryzys włosowy, dzisiaj oczyściłam je samym szamponem a teraz położę olejek... mam wrażenie, że moje włosy ciągle są takie suche i smętne :/ Wszystko przez to płowienie, strasznie mnie to wkurza. Płukanka kawowa właściwie nie przyciemnia. Załamuje mnie to.
Zauważyłam, że przybyło mi rozdwojonych i bardziej wypłowiałych końcówek. Brak silikonów mi nie służy. Od jakiegoś miesiąca nie stosuję serum Milargan, a psikacza silikonowego od dwóch tygodni... Chyba jednak metoda CG nie jest dla mnie. Przed tym całym kombinowaniem włosy wyglądały lepiej i mogłam je obcinac co kilka miesiecy a teraz znów wymagaja podciecia mimo, że robiłam to niedawno.
To chyba możliwe, ze metoda CG nie pasuje wszystkim włosom...
Nie mam siły i pieniedzy na to kombinowanie i kupowanie kolejnych odżywek, które tylko psują mi włosy. Mam ochotę nałożyć dobrą drogą maskę z silikonami i cieszyć się pięknymi włosami, a nie wyszukiwać w całym mieście jakiś dziwnych odżywek, które nic nie dają. Pozatym nie mam na to wszystko czasu i te procedury są strasznie męczące. Chyba daje sobie spokój a CG.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:04   #71332
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaniaaa666 Pokaż wiadomość
Riddim
Tak myślisz? No nic, to jutro biegne do sklepu po siemie lniane i będziemy tworzyć żel nie wiem tylko czy dobrze że stylizuje na nivee flexible curls. owszem ładnie wszystko wygląda ale boję się jeszcze obciążenia.. chociaż tam mało co obciąży.

pierwsza moja reakcja na włosy kiedy je oczyscilam kilka dni temu (nałożyłam glorie a później umyłam normalnie odzywka) było wielkie WOW.. włosy niesamowicie miękkie i lekkie

obiecałam sobie, że jeśli mimo tej pielęgnacji nie "wyhoduje" skrętu to dla tego cudownego uczucia zostanę przy CG

Nie podcinalam koncow bo robiłam to jakieś 2 tyg temu.. z tym że teraz myślę żeby pocieniowac włoski, bo jedyne co to mam je ścięte w V.. (Nie mylić z U).. jak sądzicie? cieniowac czy poczekać jeszcze z tydzień?
Ehe Właśnie po zdjęciach odniosłam wrażenie, że 1). Twoje włosy potrzebują stylizacyjnego kopa, 2). Stylizator nie może oblepiać i dociążać, bo nic z tego nie będzie. Mnie Nivea bardzo obciąża. Z glutkiem jest ten plus, że robi swoje a ciężko z nim przesadzić. Potem możesz dodać coś bardziej utrwalającego, np. żel mrożący Joanny (niezgodny z cg, ale lubiany u nas). Nie mam jakiegoś rewelacyjnego doświadczenia w stylizacji, dopiero od około miesiąca, może dwóch działam w tym kierunku, więc nie odbieraj tego jako wiedzy jedynej i najwyższej
Oprócz stylizacji oczywiście cały kompleks pielęgnacyjny, ale widzę, że już to wszystko wiesz Pracujesz na basenie, więc pamiętaj koniecznie o zabezpieczaniu włosów na te ciężkie warunki. Któraś tu u nas basenuje się regularnie chyba, ale nie mogę sobie przypomnieć która.
Ja bym nie obcinała tak szybko, przeczekałabym nawet z miesiąc i dopiero zrobiła warstwy - z dwie, może trzy, nie wiem jak u Ciebie z gęstością. Specjalistką w radach odnośnie cięcia jest Eloe .

Cytat:
Ja widuję w Auchan
Stary 2012-10-14, 18:06   #71333
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
AjriszMarta, Dzięki, Wreczcie ktoś odpowiedział na chociaż jeden mój post... Będę szukać tego masełka, ale to mój ostatni włosowy zakup w tym miesiącu.. Ale wydaje mi się, że aż się prosi by nakładać je przed myciem na kilka godzin, a nie tak jak zaleca producent.

Bingo shea będę wzbogacać gliceryną/żółtkiem/rycyną kłaść pod czepek przed myciem.
Też mam kryzys włosowy, dzisiaj oczyściłam je samym szamponem a teraz położę olejek... mam wrażenie, że moje włosy ciągle są takie suche i smętne :/ Wszystko przez to płowienie, strasznie mnie to wkurza. Płukanka kawowa właściwie nie przyciemnia. Załamuje mnie to.
Zauważyłam, że przybyło mi rozdwojonych i bardziej wypłowiałych końcówek. Brak silikonów mi nie służy. Od jakiegoś miesiąca nie stosuję serum Milargan, a psikacza silikonowego od dwóch tygodni... Chyba jednak metoda CG nie jest dla mnie. Przed tym całym kombinowaniem włosy wyglądały lepiej i mogłam je obcinac co kilka miesiecy a teraz znów wymagaja podciecia mimo, że robiłam to niedawno.
To chyba możliwe, ze metoda CG nie pasuje wszystkim włosom...
Nie mam siły i pieniedzy na to kombinowanie i kupowanie kolejnych odżywek, które tylko psują mi włosy. Mam ochotę nałożyć dobrą drogą maskę z silikonami i cieszyć się pięknymi włosami, a nie wyszukiwać w całym mieście jakiś dziwnych odżywek, które nic nie dają. Pozatym nie mam na to wszystko czasu i te procedury są strasznie męczące. Chyba daje sobie spokój a CG.
Ja też po 8 miesiącach porzuciłam CG. Mam farbowane włosy i niestety brak ochrony>>silikonów sprawił, że ich stan diametralnie się pogorszył. Od tamtej pory robię wszystko z głową, oczyszczam regularnie, w szamponach nie mam silikonów tylko w odżywkach. Żel pozostał mimo, ale tylko dlatego, że nie znalazłam lepszej stylizacji Teraz chcę wrócić do olejowania dlatego moje pytanie wyżej odnośnie oliwki Bambino. Niestety nikt mi nie odpowiedział...
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:14   #71334
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Może po prostu mają focha albo potrzebują czegoś w pielęgnacji albo porządnego oczyszczenia
A być może potrzebują SLS, przy następnym myciu będzie oczyszczanie. Nie chciałam ich dzisiaj jeszcze bardziej dobijać po farbowaniu i umyłam szamponem jedynie skalp.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Aj tam kapryśne, przejdzie im. Ale jak ich dużo . Kurdę, jak tak patrzę na wasze to mam wrażenie że moje jakieś rzadkie są
No kapryśne, kapryśne czasem mnie wkurzają nieźle... Mam nadzieję, że faktycznie im przejdzie niedługo

A co do warkoczy, to ja robię właśnie taki luźny, tuż nad szyją. Zaplatam codziennie na noc. TŻ jest z tego powodu baaardzo szczęśliwy, bo miał dość moich włosów na twarzy No i ja też mam łatwiej, bo się nie plączą i nie mam puszaka aż takiego rano. Któraś wyżej pisała, że taki nisko zapleciony robił jej przyklap, u mnie nic takiego nie ma. Ale muszę wypróbować ten sposób z warkoczem na czubku głowy, może będzie fajna objętość?
Stary 2012-10-14, 18:27   #71335
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Czytałam, o tym schnięciu... Jak przyszłam tu rok temu, to się dziewczyny dziwiły, że po całej nocy jeszcze mam mokre włosy, a teraz proszę - więcej się nas znalazło. Taka prawda: wychodzę z mokrymi z łazienki ok. 18tej, a kiedy wstaję o 8.00 dnia następnego - nadal mokre. Mam wrażenie, że to "ruch" suszy włosy. Bo od pobudki trochę polatam po mieszkaniu i zaraz są suche. I też nie dobrze, bo przyspieszone schnięcie dopinguje puszenie...

A propo reanimacji: jakie Wasze włosy są w dotyku? Wiem, nie wolno dotykać, ale to się i tak czuje. Pozostają nawilżone i miękkie? Bo moje są takie tylko w pierwszym dniu i to mnie bardziej irytuje niż puch sam w sobie. Jak dużo odżywek / stylizatorów wykorzystujecie w reanimacji? Są bardzo wilgotne czy tylko trochę?

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Stary 2012-10-14, 18:30   #71336
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Powiedz jak udalo Ci sie uzyskac taka dlugosc wlosow
Pewnie cię zmartwie ale nic szczególnego. Ostatnie mocne cięcie miałam w styczniu (ok 12cm) byly tak trochę przed zapięcie stanika od tego czasu raz podcinalam końcowki i zapuszczłam od nowa, wtedy jeszcze nie dbałam tak o włosy więc żadna w tym moja zasługa..

Stary 2012-10-14, 18:53   #71337
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie, że dobre miejce . Zapraszaaamy, powodzenia w pielęgnacji

Cytat:
Siedzę właśnie z maska Bingo na głowie i czytam podczepione linki
Może i ja jakąś maseczkę bym sobie strzeliła dziś..

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hejka dawno mnie tu nie było. Postanowiłam wrócić do olejowania. Szukam ładnie pachnącego oleju (poza kokosem). Mam w domu oliwkę Bambino. Czy można ją stosować do olejowania?
Jaki skład?

Cytat:
Napisane przez aaaniaaa666 Pokaż wiadomość
ja na razie mam wodę brzozowa z isany (co o niej sądzicie?) ale jak się skończy to chyba polece po niego..
Jeżeli nie przeszkadza Ci denat we wcierkach to wydaje mi się że warto testować . Ja musiałam odstawić bo miałam suszę na skalpie. Za to Jantar to dla mnie ideał

Cytat:
Ale wydaje mi się, że aż się prosi by nakładać je przed myciem na kilka godzin, a nie tak jak zaleca producent.
Zgadzam się, warto stosować też tak .

A co do CG -
Zacznijmy od tego - ile już jesteś CG? Wiesz, że po zmyciu wszystkich silikonów i próbach życia bez nich zazwyczaj nie jest idealnie? Teraz widzisz jak Toje włosy wyglądają na prawdę..

Jeżeli nałożysz tylko coś silikonowego to owszem, włosy będą ładnie wyglądały ale jakie będą na prawdę? Nie dostarczając nim nic odżywczego sprawisz, że będzie co raz gorzej. Błędne koło..

Jeżeli faktycznie CG nie jest dla Ciebie warto znaleźć złoty środek. Nakładać silikony, ale pamiętać o dostarczaniu czegoś odżywczego i o regularnym ich zmywaniu żeby nic się nie nadbudowywało zbytnio. Ja np. odeszłam od CG po 8 miesiącach, bo oblepiacze lubię i nie mam powodu by z nich rezygnować. Robię tak:
- delikatny szampon koniecznie bez oblepiaczy, czasem myję odżywką i oczywiście co jakiś czas SLS
- odżywka d/s to coś treściwego - silikonowe na zmianę z bezsilikonowymi (częściej te drugie)
- w b/s często mam parafinę, jakiś silikon albo pq, a na końce jedwab
- oczywiście olejuję, robię maski..

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
A propo reanimacji: jakie Wasze włosy są w dotyku? Wiem, nie wolno dotykać, ale to się i tak czuje. Pozostają nawilżone i miękkie? Bo moje są takie tylko w pierwszym dniu i to mnie bardziej irytuje niż puch sam w sobie. Jak dużo odżywek / stylizatorów wykorzystujecie w reanimacji? Są bardzo wilgotne czy tylko trochę?
Moje zazwyczaj są w miarę milutkie (nie takie fajne jak w pierwszym dniu, ale nie jest źle) Stylizatora na drugi dzień nie używam, bo robi mi się pozlepiane coś . Moczę ugniatając mokrymi rękami (nie od samej skóry, na długości). Po zmoczeniu są mocno wilgotne, ale z nich nie kapie i w ok 30 minut są znów suche. Biorę porcje wielkości dosłownie zielonego groszka czegoś kremowego (najczęściej krem z biedry), roźcieram w rękach i wgniatam w wigotne włosy. Jak kłaczki dosychają to jeszcze je co jakiś czas ugniatam i jest ok.
Stary 2012-10-14, 19:02   #71338
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja też po 8 miesiącach porzuciłam CG. Mam farbowane włosy i niestety brak ochrony>>silikonów sprawił, że ich stan diametralnie się pogorszył. Od tamtej pory robię wszystko z głową, oczyszczam regularnie, w szamponach nie mam silikonów tylko w odżywkach. Żel pozostał mimo, ale tylko dlatego, że nie znalazłam lepszej stylizacji Teraz chcę wrócić do olejowania dlatego moje pytanie wyżej odnośnie oliwki Bambino. Niestety nikt mi nie odpowiedział...
Włosy są dla mnie ważne ale w końcu to tylko włosy i poświęcanie im tylu godzin ile mi to zajmuje ostatnio...to za dużo. Właściwie o niczym innym nie myślę..to jest włosomaniactwo i to jest chore. Ja nie mam farbowanych włosów ale są już bardzo długie, a ostatnie zmiany pogorszyły ich stan, co mnie smuci bo chce je zapuscić przynajmniej do pasa. Wszytko było dobrze, najpierw olej potem zmycie, lekka odzywka, bogate maski przed myciem, delikatny szampon, zabezpieczanie silikonami, formowanie fal żelem i podcinanie co kilka miesięcy, do tego jantar i wszystko było jak trzeba. To kombinowanie jest niepotrzebne.
W dodatku ciężko tutaj o odpowiedź na pytania dotyczące pielęgnacji, wiele razy potrzebowałam rady, wiec pisałam tutaj, ale pielęgnacja stała w miejscu, bo nikt nie odpowiadał.

AjriszMarta: Ja nie dam rady bez silikonów, liczy się chyba to jak włosy wyglądają....
Ja jeszcze do niedawna stosowałam silikony, ale tylko do zabezpieczania (psikacz glisskur i serum milargan), oprócz tego wszystkie szampony, odzywki, maski były pozbawiane oblepiaczy. Do tego olejki i było ok. Faktem jest, że bez sillkonów moje włosy po prostu szybciej się niszcza, w związku z tym wyglądają teraz gorzej niż przy ich używaniu. Gorszy wygląd nie miał miejsca od razu po zakończeniu stosowania silikonów, wiec z pewnością chodzi tutaj o zabezpieczanieprzed zniszczeniami, a nie zapewnianie pseudozdrowego wyglądu.

A tak poza tematem: Ogólnie na wizażu widzę dziwną tendencję w postaci różnych "manii", fitromaniactwo, włosomaniactwo, na dietetyce rygorystyczne trzymanie się głupich zasad. Powstają zasady, których "maniaczki" rygorystycznie się trzymają traktując wszelkie odstępstwo jako zbrodnie. To powoduje powstawanie takich atawistycznych stad fanatyczek - maniczek podkładów, filtrów, pomadek i innych głupotek. Jak można poświęcać takim bzdurom cały swój czas.Ja chyba tutaj nie wytrwam, wygląd jest dla mnie ważny i bardzo o niego dbam, ale ogólnie rzecz biorąc na wizażu przekraczane są wszelkie granice i wcale nie chodzi tutaj o intensywnośc dbania o siebie, ale o tendencję do ślepego stosowania się do zasad, których pochodzenia się nie zna, taki owczy pęd, wszystkie te manie są bardzo na wyrost . Czy ktoś jeszcze tak myśli ...?

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:10
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:13   #71339
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie... jak dajecie radę utrzymać włosy pod reklamówką? Jakąś opaskę stosujecie czy inne gumy, żeby się to trzymało na głowie?
Hmm, spinam włosy klamrą albo robię luźny koczek, na to reklamówka i czapka, która wszystko trzyma razem

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
A moze wloski przyzwyczaily sie do jednej pielegnacji i potzrebuja czegos nowego ?
Być może, ale jeśli to prawda, to ja już nie wiem co mogę zmienić kupiłam sobie ostatnio na promocji Alterrę z granatem, to spróbuję dać zamiast Garniera AiK, bo swego czasu dobrze mi służyła, także wrócę do mycia balsamem, zobaczymy jak będzie
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:13   #71340
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
A tak poza tematem: Ogólnie na wizażu widzę dziwną tendencję w postaci różnych "manii", fitromaniactwo, włosomaniactwo, na dietetyce rygorystyczne trzymanie się głupich zasad. Powstają zasady, których "maniaczki" rygorystycznie się trzymają traktując wszelkie odstępstwo jako zbrodnie. To powoduje powstawanie takich atawistycznych stad fanatyczek - maniczek podkładów, filtrów, pomadek i innych głupotek. Jak można poświęcać takim bzdurom cały swój czas.Ja chyba tutaj nie wytrwam, wygląd jest dla mnie ważny i bardzo o niego dbam, ale ogólnie rzecz biorąc na wizażu przekraczane są wszelkie granice i wcale nie chodzi tutaj o intensywnośc dbania o siebie, ale o tendencję do ślepego stosowania się do zasad, których pochodzenia się nie zna, taki owczy pęd, wszystkie te manie są bardzo na wyrost . Czy ktoś jeszcze tak myśli ...?
Wiesz co, jakoś na forum dla Zakręconych specjalnie tego nie zauważyłam, a na inne raczej nie wchodzę. Każda z dziewczyn tutaj ma inny typ włosa, próbuje z innymi kosmetykami i mało która to czysta CG. Łamią zakazy, żeby sprawdzić co jest dla nich lepsze. Osobiście nienawidzę nadmiernego sterczenia przed lustrem, należę do chyba nielicznych kobiet które nienawidzą zakupów (chyba że mnie do komputerowego wrzucicie albo księgarni ) i pewnie gdybym miała tak wariować z włosami, to wolałabym sobie odpuścić. Poza tym mam trochę wykształcenia biochemicznego i rozumiem zasady czytania składów i jak to wpływa na zdrowie, bo to raczej oczywiste. Wolę nawet, żeby coś wyglądało gorzej i było zdrowsze, niż było piękne ale chore od środka... To jak pakowanie na trądzik zatykającego pudru. Albo pakowanie kasy w drogie kosmetyki i braki w odżywianiu (moja znajoma wydaje dziesiątki zł na drogie kremy, a w ogóle owoców ani warzyw nie je, jej organizm trzyma się chyba tylko na zewnętrznym tynku z kosmetyków ) Czytam składy nie tylko kosmetyków i taką manię mam od zawsze. Do zeszłego roku ograniczała się do żywności, teraz także próbuję z kosmetykami... Mam życie pozainternetowe i pozalustrzane, tak jak większość dziewczyn tutaj i mam nadzieję, że dla wielu dbanie o wygląd to nie najważniejsza rzecz na świecie...

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:29 Powód: uzupełnienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości