|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
No wlasnie w pn bede w pracy i pogadam co maja w planach, powiem, ze chcialabym zeby mi przedluzyli na dluzej niz tylko do porodu.
Bokeh, jakby mi przedluzyli np na 5 lat to ide na wychowawczy i moge pracowac na zlecenie, albo u mnie w robocie wrocic po macierzynskim na pol etatu, przy trybie pracy 12h to niecale 2 dni tyg wiec np weekendy, w te dni mysle, ze spokojnie ktos do 17 sie Malym zajmie, o 17 wraca maz wiec potem on przejmuje paleczke. Po prostu jak mysle ze mialabym jeszcze tyle czasu siedziec w domu to mi slabo, wiem, ze przy Malym bedzie duzo roboty, ale ja musze w koncu wyjsc do ludzi bo oszaleje ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Bokeh no niestety takie sa realia, siostra mojego ze swoim mezem pracuja tak juz 3ci rok, zostal jesczze rok i maly idzie do przedszkola, wiec w koncu jakos sobie zmiany poukladaja ze beda sie widziec czesciej
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym juz teraz na zlosc mamie nie brala tego slubu w najblizszym czasie i pokazala jej, ze jednak postawie na swoim. Mysle, ze jak nadal bedziesz przyjezdzac, odwiedzac ich, to oni nie zmienia swojego postepowania. Ja na Twoim miejscu odcielabym sie na jakis czas od rodziny. Cytat:
![]() Tez ich nie lubie. Uff, wrocilam z obiadu u tesciow, TZ niestety w pracy. Zajadam teraz chipsy (a co, nalezy mi sie od czasu do czasu, daaaawno juz nie jadlam) i popijam sokiem pomaranczowym przez rurkę
|
|||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa wkurzylam sie i posprzatalam cala lazienke i sypialnie, jeszcze salon mi zostal. Jak moj jest chory to od razu umiera i wnerwia mnie to straszliwie wrrrrr
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
czym to idzie, że każdy chory facet najlepiej by się od razu do trumny położył i czekał na koniec
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też łazi, chrycha, prycha, kaszle i nochalem pociąga no ale przecież syrop czy tabletki to dla niego ujma na honorze! ![]() Juz bym chyba wolała żeby chorował tak jak wasi panowie ![]() przegladam all w poszukiwaniu ciuszkow, chce juz sobie skompletowac wszystko tak na tip-top i znalazłam kilka fajnych ofert, możecie korzystac bo ja juz szukam raczej "pojedynczych" sztuk ![]() http://allegro.pl/wyprawka-dla-nowor...702321645.html http://allegro.pl/body-7-sztuk-i2699605724.html http://allegro.pl/bodziaki-i2702352377.html http://allegro.pl/6-x-body-dla-malus...702162044.html Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-14 o 16:06 |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do lekarza nie pójdzie, bo co on mu pomoże, lekarstw nie weźmie, bo nic nie dają (no chyba że ktoś poda do łóżka i wciśnie na siłę), a mimo to jęczy jaki on jest biedny i choryja na razie z ciuszkami stopuję, bo mama mnie namawia na objazd lumpów w przyszłym tygodniu, więc może coś wpadnie wózki też przejrzałam, parę wybrałam i czekam na męża żeby się ostatecznie zdecydować; łóżeczka już chyba 3 raz przeglądam i chyba udało mi się znaleźć, ale na razie jestem na etapie mailowania ze sprzedajacym, więc się jeszcze nie cieszę; a teraz dla odmiany szukam albumu na zdjęcia, żeby gdzieś powklejać wszystkie USG i tak dalej po kolei
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-10-14 o 16:07 |
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie cierpie, jak moj TZ choruje.
Doslownie umierajacy jest, dzieki niemu dowiedzialam sie, ze katar to choroba niemalze smiertelna. |
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast pracować na kompie to ja buszuje po necie, pomyślałam sobie żeby zaoszczedzic na kupnie komody, chciałam taka z ikei za 299, to odnowie te co tam są na tym mieszkaniu (jeśli właścielka pozwoli) już kiedyś bawiłam się w decoupage, i poszukałam fajnego pomysłu i znalazłam http://www.pomyslowastrona.pl/ciekaw...c-stara-komode tamte są troche inne bo nie sa takie proste... ale może dam rade podoba Wam się? i lampa taka tez fajnahttp://www.pomyslowastrona.pl/ciekaw...anych-serwetek i półka na mój aparat z obiektywami żeby sie pieknie prezentowało ![]() http://www.tip y.pl/artykul_5786,jak-zrobic-elegancka-polke-na-sciane.html
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci chyba czasem lubia po prostu sie nad soba legalnie pouzalac hehe
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, lampa fajna, ale ta komoda mi sie nie podoba. Uwazam, ze wczesniej bylo lepiej.
Choc ogolnie pomysl odnawiania jest dobry ![]() A tak na marginesie: nie szkoda Ci inwestowac czasu i funduszy w meble z wynajmowanego mieszkania? |
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do komody to popatrz na to: http://sagitta123.blogspot.com/2012/...omoda-diy.html |
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37065441]Co do komody to popatrz na to:
http://sagitta123.blogspot.com/2012/07/turkusowa-komoda- diy.html[/QUOTE] o łał, świetnie zrobione
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz kiedys pisalam, jak za cos sie biore mam pomysl i wene, to wyglada to tak, jakby wyszlo spod rak przedszkolaka
w ogole nie mam talentu do takich rzeczy a mega mi sie podobaja.Nafiyqa ale koszt takiego odnowienia nie wydaje mi sie duzy, jedynie co to jest to pewnie czasochlonne, ale jak ktos lubi to czemu nie Bokeh naprawde piekne rzeczy, a lampa w ogole powala na kolana ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37065441] Co do komody to popatrz na to: http://sagitta123.blogspot.com/2012/...omoda-diy.html[/QUOTE]
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, skladam wlasnie pranie i robie spis rzeczy dla dzidziusia. Jak sie moje szalenstwo zakupowe nie skonczy, to bede miec wyprawke na pierwszy rok, a nie jedynie na 3 miesiace
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja też fajna ta komoda chociaż bardziej podoba mi się ta wersja 1sza z tym ozdobbnym papierem niż w tym w kratke ale to rzecz gustu, ja tam zawsze miałam smykałkę do takich udziwnień
chociaż zdecydowaie więcej zachwytu niż w efekcie robienia tego potem... ![]() kiedyś odnowiłam sobie takie drewniane krzesło :P I Szaja dla Ciebie tez coś mam ![]() i krzesło http://www.digart.pl/zoom/4795364/vi...abby_chic.html musze wam tak pokazać bo sie nie da tego ściągnąć a nie mam zdjęcia na tym kompie :P
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
tą pierwszą dziewuszkę chyba któraś z dziewczyn tutaj miałą w avatarze
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fundusze.....? papier ścierny farba akrylowa (moze byc zwykła biała śnieżka plus jakiś beżowy barwnik) kawałek wykładziny lub czegoś nieprzemakalego no i ten tynk strukturalny, będę musiała pomyśleć jak go zdobyć w małej ilości bądź czymś zastapić myślę że koszt tego to około 30-40 zł, w porównaniu do nowej komody za 299?
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh Ty zdolna bestio. Mam 4 krzesla i stol w oplakanym stanie wiec jakbys chciala sie kiedys pobawic to zapraszam hehe
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P ale wiesz to serio żadna filozofia, matowisz papierem malujesz farbą az będzie jednolite potem naklejasz jakiś wycięty wcześniej wzór z serwetki i siup lakierem mozna się potem dodatkowo bawić w jakieś cieniowanie przecieranie itp ale to zalezy jaki się chce efekt. Chociaż nie wszyscy może lubią takie rzeczy :P
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
wzięło mnie na budyń śmietankowy s sokiem malinowym
zaniosłam połowę bratu, bo wciągnęłabym cały
|
#2752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale "raczej na pewno" nie wrócisz dlaczego? Bo nie chcesz, czy nie dostaniesz umowy? Pierwsze słyszę o tym 1/2 etatu ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-14 o 17:15 |
|||
|
|
|
#2753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o rodziców i ślub to tak jak dziewczyny mówiły najlepiej jest się odciąć, jeśli się zapytają dlaczego ich nie odwiedzasz to im powiedz że sprawili Ci przykrość, że nie dasz się traktować jak małe dziecko. Niestety istnieją jeszcze tacy ludzie co to się bardziej przejmują opinią innych ludzi niż dobrem ich bliskich. My jak mieszkaliśmy razem przed ślubem to teściowa w ogóle do nas nie dzwoniła , nie odwiedzała bo przecież to wbrew jej wierze. Na prawdę nie gódź sie na takie rządzenie Twoim życiem bo potem możesz tego żałować że zrobiłaś coś wbrew sobie tylko dla przyjemności innych. I zajmij się sobią i dzieckiem Cytat:
|
|||
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tą pierwszą fotke miała na awatarze chyba cytrynowo-piaskowa![]() Dobra wrzucam nasz remont przedpokoju (bifor i after)
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak było jeszcze przed demolką, ale po jest fajnie
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- meduzza, bardzo ladny efekt ![]() Wiedzieliscie, ze tesciowie lubia to polaczenie kolorow czy sami wybieraliscie? |
|
|
|
|
#2757 |
|
BAN stały
|
meduzza efekt super ! też mamy zieleń z brązem tylko, że w pokoju
![]() Zniknęłam na chwilę, bo wyjechałam do teściów. Wczoraj wróciliśmy i wzięliśmy się za remont tak niespodziewanie Mieliśmy robić troszkę później, ale teść przyjechał z nami i zaoferował się, że nam pomoże Także teraz remont, latanie po sklepach, a od jutra jeszcze trzeba będzie to połączyć z pracą Aleee...jak wybieram te wszystkie rzeczy dla Emilki to jestem wniebowzięta |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko bo nie bedzie sie mial kto Malym zajac, jeszcze na pol etatu by sie cos wykombinowalo ale na caly nie ma szans.
O obnizeniu czasu pracy po macierzynskim jest tutaj http://kodeks-pracy.wieszjak.pl/prac...-art-1867.html Meduzza efekt piekny, sliczna zielen!!!
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki....
ja trochę zdołowana, więc napiszę tylko jedno....wczoraj o 5 rano nastąpił niestety nawrót mojej neurologicznej choroby........ po 2 latach przerwy!!!!!! która wie ta wie........ musiałam pojechać do szpitala na ktg i usg i do neurologa...na szczęście wszystko z dzidzią ok...tylko nie ze mną...bo już wierzyłam, że nic się w tej ciąży nie przydarzy... a jednak
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Na brzuchu jest mi wygodnie i czasem tak leżę, nie czuję,żeby był jakoś mocno uciskany wtedy. Nie umiem kontrolować tego, w jakiej pozycji śpię 

do lekarza nie pójdzie, bo co on mu pomoże, lekarstw nie weźmie, bo nic nie dają (no chyba że ktoś poda do łóżka i wciśnie na siłę), a mimo to jęczy jaki on jest biedny i chory

zaniosłam połowę bratu, bo wciągnęłabym cały