|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !
Cytat:
dostałam dziś odpowiedź od Pallotynów-piszą że w lutym na pewno otrzymam dziecko,także uzbroję się jeszcze w cierpliwość ))ojej,to fantastyczne mamy wyniki zbiórek
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) zobowiązało się do większej kwoty i dałam Siostrze dowolność czy przeznaczyć to dla rodziny Tasile czy dla dożywianie niemowląt - poprosiłam siostrę o informację co wybiera. Więc na pewno jest sporo więcej pieniążków. pozdowienia dla Was wszystkich. Iwona
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
[
MAMA jakie wyrzuty sumienia! ![]() Dziewczyny - ja pamiętam jak zaadoptowałem taką kilkunastoletnią Estellę Lukaka, to s.Józefa mówiła mi, że ona wprost biegła za nią, bo się dowiedziała, że siostra robi zdjęcia dzieciom i wysyła rodzinom do adopcji do Europy. Otóż jak ją dogoniła to klękła przed nią i prosiła na kolanach by jej też zrobiła zdjęcie i wysłała bo ona też nie ma mamy. Widocznie siostra ją sprawdziła albo znała jej sytuację bo dostałem Jej zdjęcie i przez jakiś czas Ją wspierałem sam. Póżniej pewna rodzina z Niemiec urzeczona jej urodą i pragnąca Jej pomóc poprosiła o nią. Wiem, że standard życia tamtej rodziny jest większy i że lepiej Jej mogła pomóc, dlatego zgodziłem się. To była druga dziewczynka z Zambii. Pierwsza była Scholastika.
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
Ale fajnie, juz jestem na liście - dzieki Seona
Czekam sobie cierpliwie na wiadomosc od s. Jozefy, mam tylko nadzieje, ze nam przydziela dziecko nim s. Sabina wyjedzie z powrotem na misje, bo tak myslelismy, ze wplacimy od razu cala kwote, zeby mogla zabrac tez te pieniadze do Zambii Jestem starsznei ciekawe Kto to bedzie
|
|
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Mama - właśnie przed chwilą przeczytałem te wspomnienia. Warte spisania w książkę i wydania jej. Jeszcze raz proponuję Klawerianki, one się zajmują pomocą Afryce (i nie tylko) i wydawaniem takich książek.
edit: czytaliscie już aktualności i wspomnienia dr Bertranda na www.adopcjaserca.pl?[/QUOTE]
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Sobotka - nie musialas ani pol zdania o sobie pisac, a ja i tak bym wiedziala, ze to Ty. Jak tylko zobaczylam Twoje " zdjecie " z tymi ogromnymi zielonymi oczami, to zaraz pomyslalam, ze pewnie corka w tym maczala swoje palce....
*** Teraz jak czekasz na wiadomosc od siostry, to prawie tak jakbys byla ciut-ciut ciezarna.....![]() A ja w sprawie formalnej....pewnie sie urwalam z choinki, ale czy to faktycznie jest tak, ze ja z niemiec to mam kiepskie szanse, zeby przelac pieniadze do siostr ? Potrzebuje dwie rzeczy BIC (Bank Identifier Code) i IBAN (International Bank Account Number ) , i bede mogla od siebie zrobic przelew. Inaczej za kazde 15 €, musze placic dodatkowo 10 € oplat. Wyslalam dzisiaj paczke do Czadu z koszulkami dla duzych dzieci, a dla najmlodszej ksiezniczki dorzucilam rzeczy po mojej corce. Cala przesylka kostowala mniej niz oplata pocztowa. Od 01.01.07 place o cale 50 % wiecej jak w ub. roku. Gnebi mnie mysl, ze gdzie indziej za te pieniadze mozna kupic mleko potrzebne do przezycia..... Teraz jak temat Zambii, wszedl na platforme internetowa, to pewnie z czasem bedzie wiecej ludzi z poza granic Polski chetnych, do przelania pieniedzy. Tylko jak ? Najwczesniej bede koncem kwietnia w PL, to wtedy moge pokombinowac, ale nie jest to stale rozwiazanie.... |
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Mama napisała "ale dobrze myślisz, takiego prawdziwego sklepu internetowego to nie mogę zrobić, zaraz by się skarbówka doczepiła, do sióstr pewnie też"
. TAK mama - masz rację i to już się doczepiła ale w Zambii. Siostra mówiła mi jak była ostatnio na urlopie, że skarbówka Zambijska chciała ją opodatkować za te wpływy na te dzieci, powiedziała, że musi sprawę tak ustawić, żeby się nie dać i chyba się Jej udało. Pozdrowienia.
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poczekać ale nie 3 misiące ![]() Cytat:
które wymieniłaś, a moze zapytałabyś czy nie wystarczy ten : SWIFT ???Zgromadzenie Sióstr Boromeuszek ul. Okrzei 27, 43-190 Mikołów Bank PeKaO S.A. I O/Katowice Swift PKOPPLPW Nr 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Z dopiskiem : Siostra Józefa Słaba to jest właśnie dla wpłat zza granicy ![]() wiem że z Niemiec przychodza wpłaty w Euro na to konto w Mikołowie http://www.pmk-berlin.de/neu/main.php?id=4 zjedźcie na dół do "list z zambii"
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Dotyczy składek na maszynę.Mama napisała" na maszynę do szycia jest jeszcze 300 zł"
. O ile pamiętam w Pw dostałem informację, że rodzina, która zaadoptowała Browna Ngoma też wpłaciła 100pln na maszynę do szycia.
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też dostałam przed chwilą PW że wpłacono jeszcze 150 zł na maszynę juz nawet nie pamiętam, ile maszyna kosztowała 150 $ ???
|
|
#1601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
Bede czekac cierpliwie na moje dziecko. Dzisiaj dzwonilam do towarzystwa ubezpieczeniowego z zapytaniem, czy moge sie ubezpieczyc na zycie i jako beneficjenta wskazac Zakon z Polski. Dostalam odpowiedz, ze tak.
Bo przyznam, ze najbardziej gnebila mnie mysl, ze moje dziecko mogloby zostac na lodzie, gdybym powedrowala do innego swiata. Nie smiejscie sie, ja juz mam 50 - tke, wiec nalezy myslec o wszystkim. Teraz juz moge spokojnie czekac ... chociaz e-maile sprawdzam po 100 razy dziennie Jestem taka szczesliwa, jest to we mnie... Kochani, mamy 14 lutego, Walentynki, wiec zycze wszystkim adopcyjnym mamom, tatom oraz osobom wspomagajacym misje , duzo szczescia i radosci. |
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w dużo lepszej sytuacji, bo raz na miesiąc do firmy męża przyjeżdża dwoje młodych współpracowników z Polski i są na tyle mili, ze jesli mam coś do wysłania to zabierają i wpłacają. Na takich przelewach z zagranicy to najlepiej (moim zdaniem) zarabiają banki... Ja jade do Polski na początku kwietnia i wtedy poleci paczka do Maxona i pieniadze na koze. Cytat:
Tylko u mnie to moja siostra dostała odpowiednie instrukcje ![]() Miłych Walentynek! Ja lubie wszystkie okazje kiedy mogę zjeść cos slodkiego, a dzisiaj właśnie dostałam czekoladowe serce No muszę zjeść, bo przecież nie wyrzucę i nie moge też pozwolic zeby sie zepsuło
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet takie rzeczy przewidujesz? ja myśląc o takiej dalekiej przyszłości chciałam zaszczepić w moich dzieciach wrażliwość na ludzkie nieszczęście i odpowiedzialność społeczną, ale żeby w taki sposób to pewnie w życiu bym nie wymyśliła ![]() Cytat:
instrukcje dal siostry w razie ... ![]() no dziewczyny jestem pełna podziwu adopcja serca polega raczej na pomocy do momentu ukończenia szkoły i usamodzielnienia sie dziecka, ale w takich przypadkach to one staja się jakby członkami waszych rodzin na stałe ![]() Erietka - dziekuję za kwiatuszka ja też wszystkich kochanym, zakochanym i kochającym oraz szaleńcom ![]() składam najserdeczniejsze życzenia
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda zamierzam życ wiecznie, ale gdyby mi sie nie udało... to lepiej się zabezpieczyć. Ja wiem, że pomagamy dziecku do momentu usamodzielnienia się dziecka. I własnie na wypadek gdybym ja nie mogła do tej samodzielności Maxona doprowadzić, moja siostra dostała instrukcje.Ja (co ze wstydem muszę przyznać) jestem osobą dosyć zorganizowaną i mało co zostawiam przypadkowi. No nudna taka jestem i wariactwa sie we mnie doszukac trudno. Wszystko zapięte na ostatni guzik musi byc.
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Czy juz cos wiadomo, dlaczego siostra sie nie odzywa?
Bo ja tez czekam i nic
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak można żyć ![]() Cytat:
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie taka adopcja to nie tylko zlozenie zlecenia w banku, dla mnie to poczucie odpowiedzialnosci wielkie, bo wraz z e-mailem od siostry to bedzie moje dziecko, o ktore musze dbac jak o wlasne. Dzisiaj w nocy myslalam o tym wszystkim znowu i spac nie moglam... |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Erietko czekam razem z tobą
ciagle nie mam e-mail od siostrym ale Ty napewno dostaniesz, to poważna decyzja nie tylko dla ciebie ale i dla siostry i współpracowników , kogo wybrać najpierw, kto potrzebuje bardziej ?już niedługo ... edit: Kochana Pani Agnieszko! Dziekuje serdecznie za obydwa maile Wczoraj pisalam 2 razy i za kazdym razem zgaslo swiatlo i pomyslalam ze chyba nie jest mi to dane zeby cos napisac...mam nadzieje ze dzisiaj zdaze wyslac...tak to bywa czasami z generatorem.Po wyjezdzie S. Sabiny przybylo mi obowiazkow i z tad to milczenie,nawet zdjec nie mialam kiedy robic...moze to sie jakos przejasni za pare dni...ten pomysl ze sklepikiem internetowym jest dobry ,zabiore sie do niego jak najwczesniej-naplywaja zgloszenia do adopcjii-to wielka radosc! Bombelkowe koperty tez od:Pani Natalia B. i Pani Anna K. i zyczenia od 2 dziewczyn z ZSE w Wodzislawiu:Ani i Klaudii.Za wszystko wielkie dzieki.To tyle na dzisiaj. Pozdrawiam Was Wszystkich b.goraco. Z Bogiem! S.Jozefa i wszystko sie wyjaśniło ![]() no to teraz czekamy na Erietkę
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-02-14 o 20:54 |
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
rozumiem Mamo, ale to nie znaczy, ze nie czekam z niecierpliwoscia
![]() |
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Drogie adopcyjne mamy i tatusiowie. Dziękuję za życzenia i wzajemnie również życzę byście dalej umieli tak kochać i byli wzajemnie kochani przez najbliższych i przez adoptowane dzieci. Pięknie o miłości pisze Benedykt XVI w swej pierwszej encyklice "Bóg jest miłością" cytuję: "Jedynie moja gotowość do wyjścia naprzeciw bliżniemu, do okazania mu miłości, czyni mnie wrażliwym również na Boga. Jedynie służba bliżniemu otwiera mi oczy na to,co Bóg czyni dla mnie i na to, jak mnie kocha".
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-02-15 o 19:30 |
|
|
|
#1612 |
|
Rozeznanie
|
Oj jak dobrze że Siostra się odezwała
i nasze paczuszki dochodzą,nowe zgłoszenia adopcyjne...też Wam wszystkim życzę dużo miłości i przyjaźni przez okrągły rok no i będziemy wkrótce mieć sklepik ![]() Erietka,ja Ciebie rozumiem bo po złożeniu deklaracji o adopcję prawie tydzień nie spałam a w ciągu dnia o niczym innym myśleć nie mogłam i nie ukrywam że chwilami bałam się czy dam radę bo to taka duża odpowiedzialność a ja nie jestem w stanie wszystkiego przewidzieć...
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA !!!
Proszę wszystkich adopcyjnych rodziców o przesłani zdjęć w oryginalnych rozmiarach (bo tutaj wstawiacie pomniejszone) wraz z opisem dziecka (imię, nazwisko, data urodzenia, wszystko co wiecie o jego sytuacji itd) oraz parę słów o sobie na adres: aga@adopcjaserca.pl Dziękuję ![]() edit: dziś tłusty czwartek - częstujcie się ![]() (co prawda to nie pączki, ale poszłam na łatwiznę i zamiast je nadziewać miejsce nadzienia wykroiłam )
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-02-15 o 15:33 |
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
dalej nie mam zadnych informacji... no coz przyjdzie mi sie uzbroic w cierpliwosc... Ale to tak trudno! dzisiaj powiadomilam moje corki w Polsce, ze wkrotce poszerzy sie nam rodzina. Ciekawam bardzo ich reakcji...
|
|
|
|
#1615 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za pączki
i życzenia walentynkoweZdjęcia z opisem przyślę bardzo chętnie, jak tylko je dostanę. W związku z tym mam pytanie - jak często teraz Siostra ma prąd, bo nie pamiętam i w związku z tym, na wszelki wypadek, co wieczór sprawdzam pocztę co 15 min
|
|
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak 5 000 kmA ty napisałaś im tylko że rodzina sie powiększy i nic poza tym? To ja też jestem ciekawa ich reakcji ![]() Jak już odzyskaja przytomność po omdleniu to pewnie pomyślą że jesteś... w ciąży ![]() Cytat:
-pon -śr -pt -sob w godz. 18,00 -22,00 i w dni kiedy pada deszcz i generator solarny nie działa wystawiłam kolejne przedmioty na aukcji, proszę o rozpowszechnienie tego linku
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Oto co kupiłam częściowo na razie, na prezent dla mojej małej- ma urodziny w maju
to żółte to długopisy , kolorowe gumki do włosów i takie serduszka na patyczkach![]() Erietka dosonale Cie rozumiem, co to znaczy wyczekiwać na zdjęcie dziecka Też sie nie moge doczekać zdjęć Waszych dzieci
|
|
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
mam córeczke
ojej,aż się popłakałam ze wzruszenia przed chwilą mama mi powiedziała że do domu przyszedł list z danymi i ze zdjęciem,jutro przyjaciel mi je przywiezie ![]() także jeszcze Małej nie widziałam,ale mama przeczytała mi że urodziła się w 2003 roku (daty dokładnej pewnie nie znają...), ojciec nie jest znany a matka popełniła samobójstwo... Jest z Rwandy,na imię ma Marthe-to chyba mam Martusię ![]() ojej,już nie mogę się doczekać jak jutro dostanę to zdjęcie zeskanuję Wam wtedy |
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 4 - letnia dziewczynka jak się czujesz w roli Mamy ?Życie jej nie oszczędziło ale jesteś ty i już nie będzie smutna bo ma wspaniałą Mamę oczom daleką ale sercu bardzo bliska Widzisz jak szybko dostałas odpowiedź, zaraz wpisuję cię na początek do listy
|
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czuję się fantastycznie chociaż z drugiej strony jest taki smutek jak myślę o tym w jakiej ona jest sytuacji i co jej matka musiała przeżyć...ech,nie wiem czy płaczę ze szczęścia czy ze smutku,pewnie przez jedno i drugie... Ale przynajmniej moja Marthe już więcej nie będzie sama,szykuję do Niej list i zdjęcia żeby wiedziała że gdzieś tam daleko ktoś się o Nią troszczy i mocno kocha |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

dostałam dziś odpowiedź od Pallotynów-piszą że w lutym na pewno otrzymam dziecko,także uzbroję się jeszcze w cierpliwość 

150 $ ???

instrukcje dal siostry w razie ...
jak tak można żyć