|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
po chorobie tak to już jest. u mnie w domu panuje jelitówka,ale mnie nie dorwała jeszcze.
|
|
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam od rodziców ogromny kredyt zaufania i mieszkam w internacie, chodząc do wymarzonej szkoły. Sama zajmuję się jedzeniem... Oceńcie, czy to w ogóle się nadaje:
P: śniadanie: *serek wiejski lekki 150g *3 małe kromki żytniego chleba z chudą szynką II śniadanie: *nutridrink proteinowy *nieduże jabłko obiad: (Tu jest najgorzej zawsze..): *300 ml żurku kolacja: *120g tuńczyka w sosie własnym *marchewka Do śniadania, obiadu i kolacji po garści prażonego słonecznika. |
|
|
|
#2463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2012-10-10 o 16:02 |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może i ja coś dodam... Jak to wygląda? śn: owsianka (4 łyżki płatków, mleko), kilka śliwek i malin, jabłko II śn: jogurt pitny 350ml ob: dwa klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, ryż, surówka z marchwi i jabłka kol: dwie kromki chleba żytniego z masłem, wędliną, pomidorem/ twarogiem półtłustym, kawałek papryki, po: serek homo do picia: dwie herbaty z miodem, dwie filiżanki kawy z mlekiem i cukrem, woda Edytowane przez noquiero Czas edycji: 2012-10-10 o 19:40 |
|
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
R/u
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
u
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
8.00: dwie kromki słonecznikowego chleba z masłem orzechowym i bananem, chai tea latte
11.30: rosół, kulka ziemniaków, gotowane udko z kurczaka, surówka a'la Colesław 14.00: kromka z dżemem porzeczkowo-wiśniowym 18.00: jajecznica z dwóch jajek na maśle, dwie kromki chleba słonecznikowego 19.40: jogobella brzoskwiniowa, dwa biszkopty jak to wygląda?
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś oceni jeszcze i mój jadłospis? Wychodzę z ED...
Tak więc P I Śniadanie: prawie cała szklanka mleka (3,2%) + płatki cini minis (jakieś dwie garście?) pół bułki z ziarnami z masłem orzechowym crunchy i kawałkiem banana II Śniadanie: pół bułki z ziarnami z masłem i plasterkiem szynki sopockiej Obiad: Wieeeeeeeeeeelki naleśnik (średnica ok. 40cm) z nutellą i dużą ilością banana posypany wiórkami kokosa. Podwieczorek: Bułeczka maślana + czekoladowy deser gratka + kostka czekolady gorzkiej Kolacja: Bułka z ziarnami z masłem i dwoma plasterkami szynki sopockiej + kakao Dopiero zaczynam... dziś tak trochę słodko i monotematycznie, ale miałam na to straszną ochotę...
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
Może mi ktos powiedieć, czy mój(juz były ;((( ) facet jest nienormalny, czy jaka cholera
![]() Jegomość lat ma 29, wzrostu ponad 180cm i wagę drastycznie niską nie podam dokładnie by bana nie zarobić(o ile i tak go nie bedzie ) ale jest to grubo mniej niż 60.Twierdzi, że nie ma uprzedzeń do jedzenia, ale jak widziałam jak on je matko ty moja to ja jem więcej babrząc sie w ED.Jego jadło: Ś: w zasadzie nie jadał, ale nauczyłam go/wymusiłam to by jadł choc 1 kromkę, czasem jak go ubłagam to wmusi 2 kromki z jakimś okładem typu wędlina+kawa z mlekiem i cukrem IIŚ: totalny brak, no bo umiera z przeżarcia śniadaniem ![]() O:zawsze mniejszy niz moja mama która je jak normalna kobieta. dajmynato 2 ziemniaki, 2 łyżki surówki i pół kotleta-jak jadł całego to bez ziemniaków(ale zawsze jeszcze część obiadu zostawiał) P:zawsze robiłam cos na jego weakandowe przyjazdy, tylko musiałam błagac by zjadł choć pół kawalka ciasta, a jak np lody podawałam jako deser to jadł 1 galkę, bo umiera z przeżarcia obiadem ![]() K:często nie było bata na namówienie go na nią, a jeśli to gorący kubek wypil i to po prośbach gadanie spokojne przekonywanie, że jest kościotrupem na nic sie zdały;/ nie miał siły mnie nawet podnieść a jestem baaardzo chuda, przez ED, jakies swawolne igraszki musiałam sama inicjować i nie zawsze miał siłę a jak to po 10minutach padał ze zmęczenia.Mówi, że zawsze tak jadł i uważa to za normalne, jednak dla mnie nie jest to normalne, żeby facet był tak słaby....i jadł połowe tego co kobieta.... Pisze o tym bo mimo rozstania jest mi on nadal bardzo bliski i chcem mu jakoś pomoc. Powiedzcie mi jak waszym zdaniem (bo oje byc może jest skrzywione przez ED) wygląda jego zachowanie i jedzenie....? Please
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no w sumie fakt...tylko jak dorosłemu(wszechwiedzącem u ) facetowi przemówić do rozsądku? wytłumaczyć mu, że powinien postępować inaczej i zwrócić się o pomoc do kogoś. swoją drogą, załamalo mnie nasze rozstanie...ale patrząc z boku, może jest to dla mnie szansa na polepszenie mojego stanu zdrowia, bo bycie z nim mnie tylko nakręcało i pogłębiało mysli, że żrem nie jem...tia wiem wiem chore, ale jak widzisz ze facet tak je, to chcąc jeść mniej trzeba by wogole nie jeść. ehhh toksyczne zwiąski czemu sie ciągle w nie pakujemy
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten dżem domowy? Bo nigdy się z takim smakiem nie spotkałam...A u mnie? Takie moje teoretyczne P, że wychodzi właściwie R, co poniekąd cieszy chorobową mnie... Muszę wziąć się w garść. Waga nie może warunkować mojego humoru, to przecież idiotyczne. Jedzenie to nie wróg, tylko fizjologiczna czynność, którą trzeba zaspokoić, z której normalni ludzie czerpią nawet przyjemność. Od poniedziałku prawdopodobnie zaczynam terapię u psychologa. Czas najwyższy. Może w końcu coś ruszy. |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ocenicie mój jadłospis? Ś: kawa z mlekiem, 2 kromki chleba ciemnego, łyżeczka pasty rybnej, opakowanie serka wiejskiego IIŚ : (nie powinno nazywać się śniadaniem) kawa z mlekiem, garść pistacji O: pół paczki mrożonego szpinaku usmażonego z cebulą, serkiem wiejskim i jajkiem, do tego placuszki razowo-otrębowe (7 sztuk) K: mały jogurt naturalny zott, otręby pszenne, siemię lniane.
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
sranie w banie
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Oceni ktoś?
Powinno być P I śniadanie: bułka z ziarnem: pół z masłem i plasterkiem sera salami pół z masłem i szynką sopocką ok. 100ml soku II śniadanie: jakieś 200ml mleka (3,2%) + ok. 3łyżki płatków cookie crisp i ok. 4łyzki płatków lion pół banana Obiad: ok. 200ml zupy pomidorowej (bez śmietany) + (1,5 łyżki?)makaron dość duży gołąbek z ryżem i mięsem drobiowo-wołowym Podwieczorek: nutridrink bułeczka maślana kostka gorzkiej czekolady Kolacja: Duża bułka z ziarnami: pół z masłem i serkiem almette pół z pastą z tuńczyka.
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
a no własnie
![]() tylko powiedzcie mi czy nie kochałyście nigdy? związek to nie pomysł, to uczucie, a serce nie sługa. no i czy na dzień dobry ktoś mówi: witam jestem Rafał mam ed??? no raczej nie....poznałam go, po prostu strzała amora...nie było myślenia, ani sekundy. ot cudowny acz chudy człowiek... jak był to niby byl zawsze najedzony na początku, lub mówil, że mu głupio u mnie jeść i tyle ![]() jak zaczął bywać częściej i dlużej to go brzuch bolał i myślałam, że to prawda, namiawialam, prosiłam...kalorii nie liczył tylko jadł jask mały kurczak;/ ale szczerze, naprawde szczerze nie myślałam, a może nie chciałam tego widzieć że to jakies zaburzenie, szukałam przyczyn somatycznych do lekarzy wysyłałam, ale wszystko bylo zawsze ok. no i jak zaczeło nam sie pier..... zaczeło mi to oczka otwierać...chciałam mu pomóc, ale nie dało się, było między nami coraz gorzej. ale nie przez ed sie rozstaliśmy. po prostu okazal sie tak niedojrzały, ze bardziej to sie chyba nie da. wieczny piotrus pan mieszkający z mamunią i który musi miec podane wszystko pod nos, wyprane itd, a sam najchetniej śpi lub gra na kompie i tyle.... nie na życie. byłam zaślepiona miłościa ale jak oczka sie otworzyly to z nim skończyłam choc wtedy bolalo i plakałam 2 tyg bez końca...bo kolejne niepowodzenie ....nikt mnie nie kocha...nie zasługuję na normlanego faceta....itd. no ale dzis wiem, że dobrze zrobilam![]() to jedyna szansa, żeby sie skupić na własnym zdrowiu i nie pogłębiać w chorobie najgorsze, acz typowe jest chyba to ciągłe porównywanie się do innych prześciganie w figurze i jedzeniu(żeby mniej ) to jest chore i trudne do wyplemienia![]() ale dzieki za rady, a to i tak juz definitywnie skończone ![]() tylko czy kiedys znajdzie się"nie piotruś pan" tylko kur...FACET he he w dzisiejszych czasach....
|
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o tym U?
Śniadanie: mała miska płatków owsianych pomieszanych z muesli tropikalnymi z mlekiem 2%+ 1 kromka chleba razowego posmarowana serkiem wiejskim i 2 plastry pomidora do tego kawa zbożowa bez cukru II Śniadanie Jabłko 1 ciasteczko zbożowe Obiad: 2 miski zupy z Dyni i marchwi ( z mleczkiem kokosowym) Podwieczorek: jabłko, garść suchych muesli, garstka pestek słonecznika i dyni Kolacja: serek wiejski, wafel ryżowy z ogórkiem |
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Ok, może nie jest zupełnie beznadziejne. ale za to totalnie niezbilansowane, niskokaloryczne i mało w nim ww złożonych, które powinny być głównym źródłem naszej energii. Tu garść, tam jede wafel ryżowy, a tam mała miska pł. owsianych. Podkreślasz, że jest mało. mało, mało.. Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2012-10-17 o 18:22 |
|
|
|
|
#2484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No dobrze... masz może jakieś propozycje co do ww złożonych? Co mogłabym dodać do jadłospisu? |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wsadzić normalną ilość płatków, dołożyć kanapki, dołożyć makarony/kasze/ziemniaki. Nie bawić się w ptaszkowanie tylko jeść te 2000kcal przynajmniej zgodnie z normami i zaleceniami. Niby wszyscy znają piramidę żywienia, ale wszyscy unikają jej jak ognia.
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-10-17 o 21:41 |
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Powinno być P
I śniadanie: bułka z ziarnem: pół z masłem i plasterkiem sera salami pół z masłem i szynką sopocką ok. 100ml soku II śniadanie: jakieś 200ml mleka (3,2%) + ok. 3łyżki płatków cookie crisp i ok. 4łyzki płatków lion pół banana Obiad: ok. 200ml zupy pomidorowej (bez śmietany) + (1,5 łyżki?)makaron dość duży gołąbek z ryżem i mięsem drobiowo-wołowym Podwieczorek: nutridrink bułeczka maślana kostka gorzkiej czekolady Kolacja: Duża bułka z ziarnami: pół z masłem i serkiem almette pół z pastą z tuńczyka.
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
a dzisiejsze U?
jest postęp? Śniadanie: 1 miska płatków owianych i museli+ pestki dyni 1 kromka chleba razowego z sałatą i pomidorem II Śniadanie jabłko 4 łyżki muesli crunchy koktajl z kiwi ( kefir, kiwi, 1 łyżeczka cukru') Obiad: i spory kawałek piersi gotowanej na parze + warzywa ( marchew, brokuła, fasolka zielona), kasza gryczana+ grzyby Podwieczorek: jogurt naturalny z otrębami koktajl z mango( mango+ kefir) pestki słonecznika Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem 2 kromki chleba razowego z pastą rybną i pomidorem |
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.do sniadania bylo mleko czy na sucho? mam nadzieje ze dalas jakis nabial/... na kromke wrzuc jeszcze do warzyw jakis plaster szynki/sera/jajo itp 2.bardzo fajnie 3.ile kaszy ?4.fajnie ![]() 5. ![]() ![]() wszystko jak wyzej ale ogolnie duziaaaaaaaaaaaaa poprawa ![]() ps.mam nadzieje ze nie jestes juz po kolacji...?
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

matko ty moja to ja jem więcej babrząc sie w ED.

?