Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 21:30   #4411
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
hej wam
byłam dzisiaj na obiedzie i ciachu urodiznowym sis. Najadłam się jak pig od wczoraj rozważam pana Dukana ...tż mówi, że jak chcę to mogę spróbować...zamiast mi powiedzieć że "po co"...

dawaj dawaj

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Domi, ja bym chyba obstawiała silny odruch ssania. Może na noc smoka spróbować tylko na noc, w dzień chować.
moja dyśda smoka a i tak pobudki w nocy minimum 2-3 razy

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzisiaj i wczoraj spało w dzień tylko raz.Dzisiaj nie spał od 10.45 do 19.25.
no to mega
moja też tylko jedna drzemka - nie spała od 8:00 do 15:00

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

Dziewczyny chyba wasze kciuki pomogły, promotor zaakceptował pracę . Antyplagiat tez przeszłam więc super, humor mam od razu dużo lepszy dzisiaj już nie dam rady wszystkiego nadrobić do mam zaległości prawie dwa tygodnie ale jutro jak mała da to nadrobię Was
widze że piszecie że dzieciaczki przestawiają się na jedną drzemkę, moja na moje nieszczęście też .
Zmykam do tż jakoś mu wynagrodzić te ostatnie dni bo byłam nieznośna
Dobranoc
super

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:19   #4412
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Seona co Ty jesz przed snem, padłam.
Butki super, moja siorka ma podobne, ciemne a to wywijane w kolorowe paski, ale fajnie to się ma do całości.

Sigalla miło mi ale przyjrzyj się pokszyfce ona bardziej pracowita ode mnie i wiele innych dziewczyn też.
Taka moja natura że ciągle coś robię, a dziecko mam bardzo wymagające, wisi na nogach, domaga się ciągle czegoś , wskakuje na łóżko i chodzi po nim na stojąco, otwiera wszystkie szafki, ostatnio talerze mi wyciagnął wszystkie a ja tylko pranie wstawiałam- ogólnie dziecko tornado, i on nie chodzi tylko lata jak torpeda, i często gęsto nie wyhamowuje przed przeszkodą. Starszy syn nie był takim pędziwiatrem.
A ja żeby nie martwić się że nie daję rady to skręcam bombki, czytam wyszywam sprzątam gotuję piekę, o tak żeby nie zwariować.
Szyje i czytam jak mały spi.

Pięknie u nas, zaraz lecę ze starszakiem do kościoła

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Dygotko no co Ty, jesteś najwspanialszą żoną i mamą, nie możesz myśleć inaczej
To moje drugie dziecko, więcej doświadczenia mam, przy mateuszu też miałam serdecznie dość czasami, ale wtedy byłam u teściów i oni pomagali trochę więc inaczej było.
Wyjdziesz na prosta, i to już niedługo, tego Ci życzę i dużo siły do niuni.
Tak to już jest że niektórzy mają dzieci łatwe w obsłudze a nasze to takie hardcorowe.
Ja trzymam się tego co mi pow dyrektorka szkoły, moja sąsiadka, że takie zwiercone i niespokojne dzieci są bardzo zdolne i madre w przyszłosci i tego sie trzymam.

Miłej niedzieli mamusie, my po południu na grzybki.

Jestem niewyspana trochę bo milion pobudek plus między 24 a 1 przerwa w spaniu.
Ad. 1 chyba mamy to samo dziecko
Ad. 2 lejesz miod na moje serce, mam nadzieje, ze sie sprawdzi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:25   #4413
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Tak to już jest że niektórzy mają dzieci łatwe w obsłudze a nasze to takie hardcorowe.
Ja trzymam się tego co mi pow dyrektorka szkoły, moja sąsiadka, że takie zwiercone i niespokojne dzieci są bardzo zdolne i madre w przyszłosci i tego sie trzymam.
no to ja tez jestem spokojna o moją B. a Oli to już będzie mega zdolny i mądry

Stary 2012-10-14, 22:26   #4414
wariateczka88
Zadomowienie

u nas na cale szczescie drzemek nadal dwie
uciekam spac,dobranoc

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:28   #4415
muffinka90
Zakorzenienie

Olka

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

moje dziecie tez juz od jakiegos czasu ma jedna drzemke o 11:00 okolo 2,5 h, czasem 3h

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-14, 22:33   #4416
Oliveira79
Zadomowienie

mszpilko i janeczko STO LAT!!!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

moje dziecie tez juz od jakiegos czasu ma jedna drzemke o 11:00 okolo 2,5 h, czasem 3h
moja taki wyskok tylko dzisiaj - normalnie to dwie drzemki: rano 2-3 h, po poludniu czasem 2h, czasem 40 min = dokładnie, nie mniej, nie więcej tylko dokładnie 40 min (budzik sobie ustawia czy co?! )

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

dobranoc

Stary 2012-10-15, 08:40   #4417
princessskaa
Wtajemniczenie

DOBRY

Widzę, że wzięłyście się do roboty, bo mam z 5str do nadrobienia. W miare możliwości poczytam.
Bożeee co za beznadziejny weekend - uczelnia mnie wykończyła. Tyyyle pisania, że ręka odpada, chyba za stara jestem na studia
Tż świetnie poradził sobie z małą w niedzielę, bo od rana do 15 byli sami A ja się martwiłam jak dadza radę hehe

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Postaram się potem nadrobić, idę pobawić się z małą, bo już jej się samej znudziło Miłego dnia!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:42   #4418
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Nic nie bedzie ze smoka, po 45 min od zasniecia zaczal lazic po łozku i mnie szukac, dałam smoka 3 razy i 3 razy go wyciągnal z obrzydzeniem i mi oddał więc dalam cyca na pare minut i zasnąl...i tak cała nocka kolejna
biedulka on to chyba jest strasznie przyzwyczajony do cycusiowania i na moje oko to ciężko ci będzie niuńka z niego ściagnąć
Cytat:
Olka

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

o matko!! ale komfort ile to mozna za taki czas porobić i jeszcze poczytac, albo pooglądac...uda ł ci się ten Fifi
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:50   #4419
wariateczka88
Zadomowienie

Wymianka

Stary 2012-10-15, 09:55   #4420
dygotka8
Zakorzenienie

mi się raz zdarzyło,że pospała ze 3 godziny...nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić tak w szoku byłam...ale za to zdązyłam wtedy posrzątać i jeszcze odpocząć

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:57   #4421
owieczka86
Zadomowienie

Dzień dobry :-D
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:12   #4422
basiula19
Zadomowienie

Dzień dobry

mały właśnie drzema...tż na grzybach,,,kawka wypita teraz relaksik heheh

Miko ma 3 drzemki po godzinie czasem 1,5 godz na noc kładzie sie koło 20:20 chyba że nie było 3 drzemki to wczesniej bo już 19:30 spi całą noc budzi sie ok 5 wsunie mm (dzisiaj 150 ml) i śpiochamy do 8:30-9:00 tylko dziś nas teściowa obudziła telefonem o 7:50

pogoda u nas nawet ładna słonecznie tylko wieje za☠☠☠iście i coś sie zaczynają chmurzyska wyciągać.....

dziewczyny mam pytanie ile teraz wasze dzieciaczki spędzają czasu na polku???? bo my znacznie mniej bo kurde mały zaraz pysie zimne rączki to samo i tak około 20 minut tylko nie to co w lecie potrafiliśmy czasami prawie cały dzien na podwórku buszować hehehhe

tż jak wroci musimy jechać kupić filtr do pralki bo sie zepsół wogóle pralka sie zesrała a mi ubrania zaczynają z kosza wychodzić ale to nic teściowa na dole ma pół łazienki już zawalone heheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:15   #4423
ela3010
Zadomowienie

Pokszyfko też ser trzyma się tej masy idealnie, polecam!

Muff i Oliveira może jacyś Nobliści nam rosną.

Hej

My z Milusiem powiesiliśmy pranie na dworku w związku z tym dziecię moje jak prosiatko, w rosie piasku liściach.
Zrobiłam krokiety dzis, będą z barszczykiem, i z grzybkami które w sobotę uzbieraliśmy.
A wczoraj wieczorem upiekłam fioletowy biszkopt, z barwnikiem, masę zrobiłam waniliową z biedronki ale zeby nie była mdła dałam do niej sok z cytryny i orzechy i w środek biszkopta a na wierzch cukier puder, mniam. Zapraszam!

Chata lśni, Miłosz był łaskawy bo zajął się autami, burczał i jeździł nimi a ja szalałam. Koszulka na plecach mokra.

Idę inkę zapodać i siadam z szyciem. Serduszko moje śpi.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:17   #4424
dygotka8
Zakorzenienie

basiula-to tylko pozazdrościć,że tyle śpi....

a teściowa dzwoniła na komórkę czy stacjonarny??u nas komóki wyciszone.

my na dwór chodzimy różnie,ale zwykle 1.5-2godz,czasem 3 godziny

aaa,przypomiało mis ię:pokszyfka-mój to samo mówi jak mu mówię jak chcę się odchudzićale cokolwiek by powiedział i tak bym zrobiła to co chcę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:17   #4425
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

No niestety nic nie zadziałało ani kaszka ani smoczek... Pobudki to co chwile- właściwie chyba już od połowy nocy co chwilę na cycu wisiał... ehhh

U nas synek mało spi, ma taki lekki sen, że szok Do południa około 40 min i popołudniu czasem. Wczoraj spał ok 30 min do południa i popołudniu jakieś 15 min. Poszedł spać o 20, pobudka o 7 (już taka na stałe).

Liczę, że jak Tz wróci to Michałek się od nowa do niego przyzwyczai no i wtedy będą jak najwiecej czasu razem spędzac, żeby go odzwyczajać ode mnie...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:32   #4426
saaraa_lub
Rozeznanie

Hej hej
Ja dzisiaj do pracy na 14.

Domi czy Ty nie piszesz o moim dziecku??
Hubek dzisiaj w nocy we wszystkich mozliwych pozycjach spał a ja go tylko na poduszkę przekładałam.Najlepsze jest to,ze tż-ta w ogóle nie budzą harce małego.
My już dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi, sparwdzamy poziom żelaza (dla ped wyniki były ok a dla kardiologa niekoniecznie) zobaczymy co wyjdzie.
Stary 2012-10-15, 11:01   #4427
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
NAreszcie weekend, a tym samym przyjęcie urodzinowe z nami... Uffff jestem wykończona Tyle przygotowań, sprzątania, zakupów. No ale wszystko się udało - przynajmniej jak dla mnie
Moja córka zasnęła wczoraj o 20.00, ale za to o 21.30 wstała wyspana i do 24 nie chciała zasnąć Co jej się pomyliło

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:13   #4428
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam po małej przerwie.wrocilismy cało i zdrowo,było fajnie,tylko cieżko,bo duzo osób do odwiedzania,a czasu mało.ledwo zamieściliśmy sie do auta,bo dzieciaki dostali od groma zabawek.

Współczuje wam tych nocek .moja nadal robi drzemki w dzień.tylko pierwsza często ma bardzo długo,koło 3-4,5h i popoludniowa wychodzi jej o 17,a to jest zbyt późno.
Musze sie za jakaś dietke zabrać,bo znowu zaczęła rosnąć,zwłaszcza po urlopie.gdzie nie poszliśmy,tam tony zarcia .

Mała wg domowej wagi waży 8 kg .bardzo lubi nasze jedzenie i zjada naprawdę duże porcje.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:37   #4429
wariateczka88
Zadomowienie

basiula ja sie staram zebysmy co najmniej 2 godziny zawsze byly na spacerze,teraz jest ciezko bo mala jak nie spi to czesto krzyczy,nie chce siedziec,ale robie tak ze wychodze z nia na jeden spacer polaczony z zakupami,a pozniej drugi,gdzie ona zawsze kolo godziny sobie spi,jak jest zimno to ubieram jej cienkie rekawiczki bo tez ma zimne rece,ale karczek ma cieply,wiec ogolnie chyba nie marznie,a no i ja buzie jej smaruje takim gęstszym kremem

olusia to jak ona tak dlugo spi to moze ja przestawic na jedna drzemke?ale ciut pozniej?nie od razu drastycznie moja ma dwie drzemki kolo godziny,czasem jak jest bardzo zmeczona to rano spi od 9 nawet dwie godziny

u nas dzis mala sie zlitowala i tylko raz sie obduzila w nocy,cyc musial byc,niczym nie dala sie oszukac,ale pozniej do 7 spala,i moze by spala dluzej gdyby dziadek nie wszedl do nas do pokoju zeby mi oznajmic ze zalatwil w sprawie mieszkanie co mial zalatwic
u ans swieci aldne sloneczko dzis,tak ze my zaraz lecimy na spacerek wlasnie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

olusia no i gratki za wage malej bo chyba dobra jest heh
ja nie mam nawet zwyklej wagi(chyba seonka mi mowila zeby tak sie z mala zwazyc)

Wymianka

Stary 2012-10-15, 11:49   #4430
kasia_aa
Zadomowienie

hejj napisalam juz wczesniej posta ale mały kartofel wyrwał z komputera tego "pendrajwa" z netem;/ myślałam że go złamał, ale tylko sie wykrzywił i wyskoczyło coś z obudowy...ale poskładałam i działa cale szczescie!!!

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

pogoda u nas nawet ładna słonecznie tylko wieje za☠☠☠iście i coś sie zaczynają chmurzyska wyciągać.....

dziewczyny mam pytanie ile teraz wasze dzieciaczki spędzają czasu na polku???? bo my znacznie mniej bo kurde mały zaraz pysie zimne rączki to samo i tak około 20 minut tylko nie to co w lecie potrafiliśmy czasami prawie cały dzien na podwórku buszować hehehhe
my jestesmy tak po 40 min na dwozre, zcasem tylko raz czasem 2 razy zależy od pogody i nastroju bąbla...on dłużej niz 40 min zazwyczaj nie usiedzi w wózku, a teraz na siedzenie na placu zabaw troche za zimno;/

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam po małej przerwie.wrocilismy cało i zdrowo,było fajnie,tylko cieżko,bo duzo osób do odwiedzania,a czasu mało.ledwo zamieściliśmy sie do auta,bo dzieciaki dostali od groma zabawek.

Współczuje wam tych nocek .moja nadal robi drzemki w dzień.tylko pierwsza często ma bardzo długo,koło 3-4,5h i popoludniowa wychodzi jej o 17,a to jest zbyt późno.
Musze sie za jakaś dietke zabrać,bo znowu zaczęła rosnąć,zwłaszcza po urlopie.gdzie nie poszliśmy,tam tony zarcia .
ale ma spanie wowww!!!

moj ostatnio robi tylko jedną drzemke koło południa (11-12) i spi od godziny do dwóch, przestał kimac popołudniu

siostrzenica tżta ma ospe! a wczoraj bylismy u nich i mały sie z nią bawił mam nadzieje ze sie nie zarazi!!!

pozatym chyba idą mu górne jedynki. od 3 zaczał jeczec, piszczeć, płakac, widac było ze cos mu dolega...posmarowałam dziąsełka dałam nurofen i zasnął o 1.30 i spał do rana czyli do 7

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

u nas było ładnie z rana, a teraz sie zachmurzyło mam anadzieje ze nie bedzie padał bo musimy iść do sklepu i na spacerek jak mały wstanie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:50   #4431
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam w ten piękny słoneczny dzień

Od rana bieganina, zakupy z Mchasiem, później gdy poszedł spać, wstawiłam zupę. Pomidorowa z ryżem i naleniki zapiekane z sznką i serem dwie pralki wyrane, a ja padam. mam może z 40 min dla siebie

Wczoraj pojechaliśmy do mojej mamy i przy okazji wstąpiłam do Douglasa. Kupiłam pędzel do podkładu, no i powiem Wam dziewczynki, że po pomalowaniu min się to niebo a ziemia. Bez pędzla nie ma w ogóle efektu...

Na dodatek dostała @

Princ, jak było w szkółce, dałaś radę ??
Stary 2012-10-15, 11:54   #4432
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
róznieod 30 min do 4-5h w sumie. Dzisiaj ładnie słoneczko przyświeca, ale nie bardzo mam jak wyjść bo mam dziury i fundamenty przy wyjściu wózek dam rade wypchać przez drzwi tarasowe i tak też niunie wynieść...chyba tak zrobie, bo szkoda pogody
jak jest zimno to zakładam jej rekawiczki, a na nóżki zarzucam kocyk...
Stary 2012-10-15, 11:57   #4433
muffinka90
Zakorzenienie

na fb filmik z pilkarzem

dziecko mi sie naprawilo chyba zeby troche odpuscily, bo zaczal przesypiac nocki znowu, najwyzej raz sie na picie przebudza, ale to juz taka niezauwazalna pobudka, bo rano sie zastanawiam, czy w ogole wstawalam do niego

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
biedulka on to chyba jest strasznie przyzwyczajony do cycusiowania i na moje oko to ciężko ci będzie niuńka z niego ściagnąć

o matko!! ale komfort ile to mozna za taki czas porobić i jeszcze poczytac, albo pooglądac...udał ci się ten Fifi

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

basiula my jak wychodzimy, to ok 2h, maly biega praktycznie ciagle, wiec nie marznie. A co do zimnej buzki, to dotknelam swojej i tez byla zimna, a nie czulam tego, wiec zakladam, ze Filip tez, bo nie marudzi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-15, 11:58   #4434
kasia_aa
Zadomowienie

a to te butki co kupiłąm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1969.jpg (79,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-10-15, 11:58   #4435
kasia_aa
Zadomowienie

pierwsz raz wrzuciłąm zdjęcie potrafie jupi jupi
Stary 2012-10-15, 12:01   #4436
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka
Pisałam na fb, że u nas wymioty i gorączka W nocy od 1ej pobudka co godzinę, płacz :/ Ehh rano przed jedzeniem fontanna z niego poleciała jak nie wiem, temp. 38 ale tak się wiercił, że dalej nie umiałam mu zmierzyć :/ Dałam nurofen i teraz śpi, biedny. Oczka mu się szklą i tak leci przez rece, nawet bawić się nie chciał. Biedactwo.
No nic myślałam, ze troszkę dłużej pośpi ale właśnie się obudził więc zmykam, potem Was nadrobię

Miłego dnia
Stary 2012-10-15, 12:02   #4437
muffinka90
Zakorzenienie

dominej ciesze sie, ze imprezka udana

Olusia brawa za wage Amelki, fajnie, ze zaczela przybierac.
my tez jak wracamy od rodzicow, to jak rumunia jakas, zapakowani po dach

kasia_aa moj sie 3 dni po kolei bawil z chora kolezanka (tzn nie wiedzielisy, ze chora, trzeciego dnia wyszlo) i jestem w wielkim szoku, ze sie nie zarazil, bo juz bylam nastawiona na chorobsko. Zycze wam tego samego

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-15, 12:05   #4438
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

kasia_aa moj sie 3 dni po kolei bawil z chora kolezanka (tzn nie wiedzielisy, ze chora, trzeciego dnia wyszlo) i jestem w wielkim szoku, ze sie nie zarazil, bo juz bylam nastawiona na chorobsko. Zycze wam tego samego
to mnie pocieszyłaś, bo juz soe boje bo od 2.11 miał do złobka pojść;/aa ja do pracy wiec byłaby troche porazka;/
Stary 2012-10-15, 12:11   #4439
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hejka
Pisałam na fb, że u nas wymioty i gorączka W nocy od 1ej pobudka co godzinę, płacz :/ Ehh rano przed jedzeniem fontanna z niego poleciała jak nie wiem, temp. 38 ale tak się wiercił, że dalej nie umiałam mu zmierzyć :/ Dałam nurofen i teraz śpi, biedny. Oczka mu się szklą i tak leci przez rece, nawet bawić się nie chciał. Biedactwo.
No nic myślałam, ze troszkę dłużej pośpi ale właśnie się obudził więc zmykam, potem Was nadrobię

Miłego dnia
wybierasz się do lekarza? współczuję, bo jak mojej nawet katarek poleci, to zaraz się o nia strasznie martwię i co chwilę obmacuję czółko i modlę się żeby goraczki nie było...zdróweczka dla niunia

kasia_aa buciki na pewno wygodne, bo mają ciutke platformy
Stary 2012-10-15, 12:14   #4440
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
pierwsz raz wrzuciłąm zdjęcie potrafie jupi jupi
fajne buciki a kaloszki gdzieś jakieś fajne widziałaś

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hejka

Miłego dnia

oj dużo zdrówka życzę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości