|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
dawaj dawaj ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
moja też tylko jedna drzemka - nie spała od 8:00 do 15:00 ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 lejesz miod na moje serce, mam nadzieje, ze sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Oli to już będzie mega zdolny i mądry
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
u nas na cale szczescie drzemek nadal dwie
![]() uciekam spac,dobranoc
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Olka
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- moje dziecie tez juz od jakiegos czasu ma jedna drzemke o 11:00 okolo 2,5 h, czasem 3h |
|
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
mszpilko i janeczko STO LAT!!!
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
(budzik sobie ustawia czy co?! )---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- dobranoc
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
DOBRY
Widzę, że wzięłyście się do roboty, bo mam z 5str do nadrobienia. W miare możliwości poczytam. Bożeee co za beznadziejny weekend - uczelnia mnie wykończyła. Tyyyle pisania, że ręka odpada, chyba za stara jestem na studia Tż świetnie poradził sobie z małą w niedzielę, bo od rana do 15 byli sami A ja się martwiłam jak dadza radę hehe---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Postaram się potem nadrobić, idę pobawić się z małą, bo już jej się samej znudziło Miłego dnia!
|
|
|
|
#4418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on to chyba jest strasznie przyzwyczajony do cycusiowania i na moje oko to ciężko ci będzie niuńka z niego ściagnąć ![]() Cytat:
uda ł ci się ten Fifi |
||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
mi się raz zdarzyło,że pospała ze 3 godziny...nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić tak w szoku byłam...ale za to zdązyłam wtedy posrzątać i jeszcze odpocząć
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-D
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() mały właśnie drzema...tż na grzybach,,,kawka wypita teraz relaksik heheh Miko ma 3 drzemki po godzinie czasem 1,5 godz na noc kładzie sie koło 20:20 chyba że nie było 3 drzemki to wczesniej bo już 19:30 spi całą noc budzi sie ok 5 wsunie mm (dzisiaj 150 ml ![]() pogoda u nas nawet ładna słonecznie tylko wieje za☠☠☠iście i coś sie zaczynają chmurzyska wyciągać..... dziewczyny mam pytanie ile teraz wasze dzieciaczki spędzają czasu na polku???? bo my znacznie mniej bo kurde mały zaraz pysie zimne rączki to samo i tak około 20 minut tylko nie to co w lecie potrafiliśmy czasami prawie cały dzien na podwórku buszować hehehhe tż jak wroci musimy jechać kupić filtr do pralki bo sie zepsół wogóle pralka sie zesrała a mi ubrania zaczynają z kosza wychodzić ale to nic teściowa na dole ma pół łazienki już zawalone heheheh
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
Pokszyfko też ser trzyma się tej masy idealnie, polecam!
Muff i Oliveira może jacyś Nobliści nam rosną .Hej My z Milusiem powiesiliśmy pranie na dworku w związku z tym dziecię moje jak prosiatko, w rosie piasku liściach .Zrobiłam krokiety dzis, będą z barszczykiem, i z grzybkami które w sobotę uzbieraliśmy. A wczoraj wieczorem upiekłam fioletowy biszkopt , z barwnikiem, masę zrobiłam waniliową z biedronki ale zeby nie była mdła dałam do niej sok z cytryny i orzechy i w środek biszkopta a na wierzch cukier puder, mniam . Zapraszam!Chata lśni, Miłosz był łaskawy bo zajął się autami, burczał i jeździł nimi a ja szalałam. Koszulka na plecach mokra .Idę inkę zapodać i siadam z szyciem |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
basiula-to tylko pozazdrościć,że tyle śpi....
a teściowa dzwoniła na komórkę czy stacjonarny??u nas komóki wyciszone. my na dwór chodzimy różnie,ale zwykle 1.5-2godz,czasem 3 godziny aaa,przypomiało mis ię:pokszyfka-mój to samo mówi jak mu mówię jak chcę się odchudzić ale cokolwiek by powiedział i tak bym zrobiła to co chcę![]() ![]()
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No niestety nic nie zadziałało ani kaszka ani smoczek... Pobudki to co chwile- właściwie chyba już od połowy nocy co chwilę na cycu wisiał... ehhh U nas synek mało spi, ma taki lekki sen, że szok Do południa około 40 min i popołudniu czasem. Wczoraj spał ok 30 min do południa i popołudniu jakieś 15 min. Poszedł spać o 20, pobudka o 7 (już taka na stałe).Liczę, że jak Tz wróci to Michałek się od nowa do niego przyzwyczai no i wtedy będą jak najwiecej czasu razem spędzac, żeby go odzwyczajać ode mnie... |
|
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Ja dzisiaj do pracy na 14. Domi czy Ty nie piszesz o moim dziecku?? Hubek dzisiaj w nocy we wszystkich mozliwych pozycjach spał a ja go tylko na poduszkę przekładałam.Najlepsze jest to,ze tż-ta w ogóle nie budzą harce małego. My już dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi, sparwdzamy poziom żelaza (dla ped wyniki były ok a dla kardiologa niekoniecznie) zobaczymy co wyjdzie.
|
#4427 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() NAreszcie weekend, a tym samym przyjęcie urodzinowe z nami... Uffff jestem wykończona Tyle przygotowań, sprzątania, zakupów. No ale wszystko się udało - przynajmniej jak dla mnie Moja córka zasnęła wczoraj o 20.00, ale za to o 21.30 wstała wyspana i do 24 nie chciała zasnąć Co jej się pomyliło
|
#4428 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po małej przerwie.wrocilismy cało i zdrowo,było fajnie,tylko cieżko,bo duzo osób do odwiedzania,a czasu mało.ledwo zamieściliśmy sie do auta,bo dzieciaki dostali od groma zabawek.
Współczuje wam tych nocek Musze sie za jakaś dietke zabrać,bo znowu zaczęła rosnąć,zwłaszcza po urlopie.gdzie nie poszliśmy,tam tony zarcia .Mała wg domowej wagi waży 8 kg |
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
basiula ja sie staram zebysmy co najmniej 2 godziny zawsze byly na spacerze,teraz jest ciezko bo mala jak nie spi to czesto krzyczy,nie chce siedziec,ale robie tak ze wychodze z nia na jeden spacer polaczony z zakupami,a pozniej drugi,gdzie ona zawsze kolo godziny sobie spi,jak jest zimno to ubieram jej cienkie rekawiczki bo tez ma zimne rece,ale karczek ma cieply,wiec ogolnie chyba nie marznie,a no i ja buzie jej smaruje takim gęstszym kremem
olusia to jak ona tak dlugo spi to moze ja przestawic na jedna drzemke?ale ciut pozniej?nie od razu drastycznie moja ma dwie drzemki kolo godziny,czasem jak jest bardzo zmeczona to rano spi od 9 nawet dwie godzinyu nas dzis mala sie zlitowala i tylko raz sie obduzila w nocy,cyc musial byc,niczym nie dala sie oszukac,ale pozniej do 7 spala,i moze by spala dluzej gdyby dziadek nie wszedl do nas do pokoju zeby mi oznajmic ze zalatwil w sprawie mieszkanie co mial zalatwic u ans swieci aldne sloneczko dzis,tak ze my zaraz lecimy na spacerek wlasnie ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- olusia no i gratki za wage malej bo chyba dobra jest hehja nie mam nawet zwyklej wagi(chyba seonka mi mowila zeby tak sie z mala zwazyc)
|
#4430 | ||
|
Zadomowienie
|
hejj napisalam juz wczesniej posta ale mały kartofel wyrwał z komputera tego "pendrajwa" z netem;/ myślałam że go złamał, ale tylko sie wykrzywił i wyskoczyło coś z obudowy...ale poskładałam i działa cale szczescie!!!
Cytat:
Cytat:
![]() moj ostatnio robi tylko jedną drzemke koło południa (11-12) i spi od godziny do dwóch, przestał kimac popołudniu siostrzenica tżta ma ospe! a wczoraj bylismy u nich i mały sie z nią bawił pozatym chyba idą mu górne jedynki. od 3 zaczał jeczec, piszczeć, płakac, widac było ze cos mu dolega...posmarowałam dziąsełka dałam nurofen i zasnął o 1.30 i spał do rana czyli do 7 ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- u nas było ładnie z rana, a teraz sie zachmurzyło mam anadzieje ze nie bedzie padał bo musimy iść do sklepu i na spacerek jak mały wstanie |
||
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzień
Od rana bieganina, zakupy z Mchasiem, później gdy poszedł spać, wstawiłam zupę. Pomidorowa z ryżem i naleniki zapiekane z sznką i serem dwie pralki wyrane, a ja padam. mam może z 40 min dla siebie Wczoraj pojechaliśmy do mojej mamy i przy okazji wstąpiłam do Douglasa. Kupiłam pędzel do podkładu, no i powiem Wam dziewczynki, że po pomalowaniu min się to niebo a ziemia. Bez pędzla nie ma w ogóle efektu... ![]() Na dodatek dostała @ ![]() Princ, jak było w szkółce, dałaś radę ??
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wózek dam rade wypchać przez drzwi tarasowe i tak też niunie wynieść...chyba tak zrobie, bo szkoda pogodyjak jest zimno to zakładam jej rekawiczki, a na nóżki zarzucam kocyk... |
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
na fb filmik z pilkarzem dziecko mi sie naprawilo chyba zeby troche odpuscily, bo zaczal przesypiac nocki znowu, najwyzej raz sie na picie przebudza, ale to juz taka niezauwazalna pobudka, bo rano sie zastanawiam, czy w ogole wstawalam do niego![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- basiula my jak wychodzimy, to ok 2h, maly biega praktycznie ciagle, wiec nie marznie. A co do zimnej buzki, to dotknelam swojej i tez byla zimna, a nie czulam tego, wiec zakladam, ze Filip tez, bo nie marudzi
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
a to te butki co kupiłąm
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
pierwsz raz wrzuciłąm zdjęcie
potrafie jupi jupi
|
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Pisałam na fb, że u nas wymioty i gorączka W nocy od 1ej pobudka co godzinę, płacz :/ Ehh rano przed jedzeniem fontanna z niego poleciała jak nie wiem, temp. 38 ale tak się wiercił, że dalej nie umiałam mu zmierzyć :/ Dałam nurofen i teraz śpi, biedny. Oczka mu się szklą i tak leci przez rece, nawet bawić się nie chciał. Biedactwo.No nic myślałam, ze troszkę dłużej pośpi ale właśnie się obudził więc zmykam, potem Was nadrobię Miłego dnia
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
dominej ciesze sie, ze imprezka udana
Olusia my tez jak wracamy od rodzicow, to jak rumunia jakas, zapakowani po dach ![]() kasia_aa moj sie 3 dni po kolei bawil z chora kolezanka (tzn nie wiedzielisy, ze chora, trzeciego dnia wyszlo) i jestem w wielkim szoku, ze sie nie zarazil, bo juz bylam nastawiona na chorobsko. Zycze wam tego samego
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
to mnie pocieszyłaś, bo juz soe boje bo od 2.11 miał do złobka pojść;/aa ja do pracy wiec byłaby troche porazka;/
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasia_aa buciki na pewno wygodne, bo mają ciutke platformy
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
oj dużo zdrówka życzę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

od wczoraj rozważam pana Dukana
...tż mówi, że jak chcę to mogę spróbować...zamiast mi powiedzieć że "po co"...

tylko na noc, w dzień chować.

dzisiaj już nie dam rady wszystkiego nadrobić do mam zaległości prawie dwa tygodnie ale jutro jak mała da to nadrobię Was

, otwiera wszystkie szafki, ostatnio talerze mi wyciagnął wszystkie a ja tylko pranie wstawiałam- ogólnie dziecko tornado, i on nie chodzi tylko lata jak torpeda, i często gęsto nie wyhamowuje przed przeszkodą
.

więc dalam cyca na pare minut i zasnąl...i tak cała nocka kolejna 

dwie pralki wyrane, a ja padam.
dużo zdrówka życzę